The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2012, 14:10
Fakty ujawnione przez gen. Petelickiego:
http://niezalezna.pl/8793-petelicki-...zokujace-fakty
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.06.2012, 14:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nieźle czyszczą, wrak też umyli. Ciekawe ile ludzi jeszcze zginie ? Tzn. będzie miało "wypadek" lub popełni "samobójstwo".
A tępy ludek ma się teraz zajmować Euro i podskakiwać z radości w tak muzyczki puszczanej w merdiach. A potem do roboty i płacić coraz więcej za wszystko.
Wychodzi na to, że jesteś malkontentem i jak mówi Boniek w TVN24 zawsze widzisz szklankę do połowy pustą.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.06.2012, 16:58
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/30177-kolejny-t...n-ws-smolenska

Ostatnio moda jest u nas na "samobójstwa"
" POlacy nic sie nie stało "
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.06.2012 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.06.2012, 17:14
Pelikany wrak wam sprowadza
http://wiadomosci.onet.pl/katastrofa...812,temat.html
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.06.2012, 17:15
Wrak sprowadzają Wam lemingi - po latach wyczyścili co się tylko dało albo co gorsza podmienili. Swoją drogą ciekawe o ile ton wrak będzie szczuplejszy
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 21.06.2012, 17:31
A dlaczego fragmenty a nie cały?

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.06.2012, 17:49
Bo zostały fragmenty a nie caly....?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.06.2012, 01:40
Ciekawy tekst uważam ...

"[...] To właśnie prof. Artymowicz jest naukowcem, który tematem smoleńskim zainteresował dr. Szuladzińskiego z Australii. Szuladziński po zapoznaniu się z dokumentacją i przeprowadzeniu analiz... wygłosił pogląd sprzeczny z oczekiwanym przez Artymowicza i wypalił z niezmąconym spokojem: „Są odłamki, musiał być wybuch”[..]"

http://niezalezna.pl/30212-jednak-wybuch
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.06.2012, 09:42
Jedynie eksplozja mogła spowodować wyrwanie dziesiątków nitów spajających konstrukcję skrzydła rządowego tupolewa – podkreśla dr inż. Wacław Berczyński, ekspert i konstruktor z firmy Boeing - czytamy w "Gazecie Polskiej Codziennie".

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 23.06.2012, 09:49
I czego to niby dowodzi? Że była eksplozja? Zdziwił bym się jak by jej nie było jak samolot uderza o ziemię a w zbiornikach jest paliwo...

PS Adaś, dlaczego? Ja tu lubię wejść i poprawić sobie humor przed rozpoczęciem dnia. Tylko proszę, żeby nikt tego nie traktował jako atak na swoją osobę.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 23.06.2012 o godz. 10:01.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.06.2012, 09:52
Usuńcie mój post potem bo nic nie wnosi, chciałem tylko powiedzieć, że jestem pełen 'podziwu', że komuś chce się jeszcze o tym gadać i doszukiwać teorii.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2012, 11:00
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
I czego to niby dowodzi? Że była eksplozja? Zdziwił bym się jak by jej nie było jak samolot uderza o ziemię a w zbiornikach jest paliwo...

PS Adaś, dlaczego? Ja tu lubię wejść i poprawić sobie humor przed rozpoczęciem dnia. Tylko proszę, żeby nikt tego nie traktował jako atak na swoją osobę.
To na razie niczego nie dowodzi - Twoje pytanie za to dowodzi, że wypowiadasz się w temacie o którym pojęcia bladego nie masz. Gdybyś cokolwiek na temat katastrofy wiedział nie pisałbyś bzdur o eksplozji paliwa. Tu masz ignorancie cytat z raportu Millera:

"nie stwierdzono śladów detonacji materiałów wybuchowych ani paliwa lotniczego.
Niewielki pożar objął swym zasięgiem tylko nieliczne elementy wraku samolotu i został
zainicjowany w trakcie lub bezpośrednio po zderzeniu się samolotu z ziemią. Nie
stwierdzono śladów charakterystycznych dla pożaru w trakcie lotu samolotu. "

Skoro wg speców Millera nie było wybuchu co "wyrwało" nity? Też brzoza?

Poprawiać sobie humor czytaniem tego wątku może tylko naprawdę typowy pustak, jest się rzeczywiście z czego śmiać...

Do jegomościa poniżej Twojego wpisu to aż żal się odnoscić...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.06.2012 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.06.2012, 11:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To na razie niczego nie dowodzi - Twoje pytanie za to dowodzi, że wypowiadasz się w temacie o którym pojęcia bladego nie masz. Gdybyś cokolwiek na temat katastrofy wiedział nie pisałbyś bzdur o eksplozji paliwa. Tu masz ignorancie cytat z raportu Millera:

"nie stwierdzono śladów detonacji materiałów wybuchowych ani paliwa lotniczego.
Niewielki pożar objął swym zasięgiem tylko nieliczne elementy wraku samolotu i został
zainicjowany w trakcie lub bezpośrednio po zderzeniu się samolotu z ziemią. Nie
stwierdzono śladów charakterystycznych dla pożaru w trakcie lotu samolotu. "

Skoro wg speców Millera nie było wybuchu co "wyrwało" nity? Też brzoza?
Coraz większa liczba ekspertów twierdzi, że nie można uciec od hipotezy o wybuchu, ktory doprowadził do katastrofy, a nie katastrofie, która doprowadziła (ewentualnie) do jakiegoś wybuchu (paliwo nie wybuchło, to na 100% pewne).

Dziwię sie jeszcze, ze lemingi nie zaproponowały teorii, że wybuchła.... butelka szampana wznoszonego przez gen. Błasika wspólnie z Prezydentem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 23.06.2012, 13:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bo zostały fragmenty a nie caly....?
Uspokoiłeś mnie

Cóż.Nie można mieć pretensji do wiecznych sceptyków.Pewnie oglądają dużo tvn`u a przecież nie można nikomu tego zabronić.Są sceptykami i racjonalistami - szkoda tylko, że te rację czerpią z jednego skażonego źródła.
Nie lepiej zaczerpnąć informacji z jednego źródła, pózniej ze skrajnie innego a później wyciągnąć z tego "średnią"?Już nawet ta "średnia" może otworzyć oczy.

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 23.06.2012, 13:51
No cóż, nie będę dyskutował o czymś o czym nie mam pojęcia. Pozostawiam dyskusję Wam - specjalistom.
W sumie można się cieszyć, co drugi polak jest specem od samolotów. Jesteśmy gigantem na skale światową.
Bez odbioru, nie potrzebnie zabierałem głos. Od teraz będę tylko czytał.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.06.2012, 14:05
No cóż, nie będę dyskutował o czymś o czym nie mam pojęcia. Pozostawiam dyskusję Wam - specjalistom.
W sumie można się cieszyć, co drugi polak jest specem od samolotów. Jesteśmy gigantem na skale światową.
No to całe szczęście, że są ludzie, którzy myślą logicznie i nie zostawili tematu specom rządowym z komisji Millera, bo tam funkcjonuje teoria "pancernej brzozy" i za grosz nie znajdziesz naukowych obliczeń czy symulacji.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.06.2012, 14:38

Zdziwiłbyś się? No popatrz, dziwny paradoks bo o tym, że po uderzeniu w ziemię nie było wybuchu ani pożaru wiadomo od dwóch lat. Umknęło koledze? Czy taki fakt nie poprawia humoru?

ps. Gdzieżby, dobry humor to podstawa. Są tacy, którym do jego poprawienia wystarczy kawałek sera, niech im wyjdzie na zdrowie.

A masz w ogóle o czymkolwiek pojęcie? Zrozum, że do stwierdzenia, że brzoza nie jest w stanie odciąć skrzydła 80 tonowego samolotu nie trzeba być specem od samolotów. Wystarczy używać mózgu. Ale skoro Ty wolisz go nie używać, to czytaj sobie spokojnie i poprawiaj sobie humor ... tylko idiotycznie nie komentuj bo to humoru nie poprawia. Raczej wzbudza politowanie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.06.2012 o godz. 14:48.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.06.2012, 20:39

Faktycznie, zaj......ście zabawne i poprawiające humor. W tej największej tragedii w Polsce po 1945 r. przecież już wszystko "wyjaśniono"dzięki komisji Burdenki znaczy się Anodiny i komisji "jak walnęło to urwało" Millera pracującej bez dostępu do dowodów. Kto ma jakiekolwiek wątpliwości może już tylko wzbudzać rechot śmiechu u "yntelignetnych", europejskich "fajnoPOlaków".
A historia lubi się powtarzać....Pomyśleć że w latach 40 i 50-tych powszechnie (zwłaszcza na zachodzie) uważano, że za Katyń są odpowiedzialni Niemcy, a wszyscy twierdzący inaczej byli uważani za oszołomów i kłamców.W 1952 wyszła nawet specjalna książka dla ówczesnych lemingów pt. "Prawda o Katyniu". "Nic nigdy nie dzieje się przypadkowo. Nie można zrozumieć bestialskiej zbrodni popełnionej przez faszystów niemieckich jesienią 1941 roku w Katyniu, jeśli się nie sięgnie do jej źródeł."

http://www.komsomol.pl/index.php?opt...yniu&Itemid=37

Nie przeszkodziło Ci to jakoś rozpocząć dyskusji z pozycji "specjalisty" od eksplozji paliw lotniczych, lubiącego poprawić sobie humor codzienną porcją rechotania z tutejszych forumowych "laików". A może warto Zwierzu posłuchać kilku specjalistów którzy twierdzą że wyniki "śledztwa" to jedna wielka lipa? Binienda, Nowaczyk, Braun, Berczyński, Szuladziński.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 25.06.2012, 10:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Coraz większa liczba ekspertów twierdzi, że nie można uciec od hipotezy o wybuchu, ktory doprowadził do katastrofy, a nie katastrofie, która doprowadziła (ewentualnie) do jakiegoś wybuchu (paliwo nie wybuchło, to na 100% pewne).
- Awaria?

- Jeden z współpracujących z nami naukowców twierdzi, że wybuch w skrzydle mógł zostać spowodowany iskrą z uszkodzonej wiązki przewodów elektrycznych, która zdetonowała opary paliwa.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

Plujecie na ludzi, że nie mają pojęcia o czym piszą, robicie z siebie specjalistów którymi nie jesteście a dzisiaj czytam słowa naczelnego speca...
I nie chodzi mi tylko o wpis FraMataa ale i kolejnych szanownych kolegów po szalu.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 25.06.2012 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.06.2012, 11:00
- Awaria?

- Jeden z współpracujących z nami naukowców twierdzi, że wybuch w skrzydle mógł zostać spowodowany iskrą z uszkodzonej wiązki przewodów elektrycznych, która zdetonowała opary paliwa.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

Plujecie na ludzi, że nie mają pojęcia o czym piszą, robicie z siebie specjalistów którymi nie jesteście a dzisiaj czytam słowa naczelnego speca...
I nie chodzi mi tylko o wpis FraMataa ale i kolejnych szanownych kolegów po szalu.
Ale kto tu "pluje" i kto robi z siebie "specjalistę"?

I czego to niby dowodzi? Że była eksplozja? Zdziwił bym się jak by jej nie było jak samolot uderza o ziemię a w zbiornikach jest paliwo...(...)
Ja tu lubię wejść i poprawić sobie humor przed rozpoczęciem dnia.
PS. Jest różnica między hipotezą o wybuchu oparów paliwa w skrzydle, a twierdzeniem o wybuchu paliwa przy uderzeniu w ziemię. Mam nadzieję że ją dostrzegasz.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 25.06.2012, 11:09
http://niezalezna.pl/30344-telefon-p...o-lipca-2010-r

CZyli jednak telefon działał o 3 miesiące dłużej <karta sim> ciekawe w jakim celu...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 25.06.2012, 11:11
http://niezalezna.pl/30344-telefon-p...o-lipca-2010-r

CZyli jednak telefon działał o 3 miesiące dłużej <karta sim> ciekawe w jakim celu...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 25.06.2012, 11:57
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Ale kto tu "pluje" i kto robi z siebie "specjalistę"?

PS. Jest różnica między hipotezą o wybuchu oparów paliwa w skrzydle, a twierdzeniem o wybuchu paliwa przy uderzeniu w ziemię. Mam nadzieję że ją dostrzegasz.
Proiszę mnie nie łapać za słowa. Ja tylko napisałem to co pierwsze przyszło do głowy. Nie zastanawiałem się, nie robiłem ekspertyzy, nie szukałem dowodów w internecie. Tak po prostu rzuciłem. Za to kilku kolegów wyśmiało mnie, napisało że na 100% nie było wybuchu paliwa ani pożaru. Napisz mi proszę czy nie mogło być tak że skrzydło zawadziło o drzewo i było to przyczyną ww iskrzenia?
PS żeby było jasne. Ja się po prostu dziwię, że na siłę próbuje się udowodnić, że był to zamach. Był to po prostu nieszczęśliwy wypadek.
Inna sprawa że ruscy zawsze mataczą, taką mają naturę. Ale nikt mi nie wmówi że ktoś był tak bardzo zdesperowany że postanowił wysadzić w powietrze samolot z polskimi politykami.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 25.06.2012 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.06.2012, 12:16
Inna sprawa że ruscy zawsze mataczą, taką mają naturę. Ale nikt mi nie wmówi że ktoś był tak bardzo zdesperowany że postanowił wysadzić w powietrze samolot z polskimi politykami.
to czemu Google wykasowało natychmiast zdjęcia satelitarne z 9 i 10 kwietnia z tej polany przy lotnisku Siewiernyj,skoro to był wypadek jak sugerujesz więc w czy problem aby te zdjęcia udostępnic ?....skończyłby by sie wreszcie te teorie spiskowe dla takich paranoików jak ja , którzy nie wierzą że to był zwykły wypadek
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2012 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 25.06.2012, 12:27
Ja się po prostu dziwię, że na siłę próbuje się udowodnić, że był to zamach. Był to po prostu nieszczęśliwy wypadek.
Skąd ta pewność? W jaki sposób do tego doszedłeś? Przecież nawet w wymienionym przez Ciebie artykule nawiedzony Macierewicz nie daje się wpędzić w maliny i mimo kilku podejść dziennikarza, uparcie twierdzi, że... to mógł być nieszczęśliwy wypadek! Nie ogranicza się jednak tylko do tej tezy! I kto tu teraz robi wodę z mózgu?
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.06.2012, 12:28
AYALA napisał(a):Wyświetl post
to czemu Google wykasowało natychmiast zdjęcia satelitarne z 9 i 10 kwietnia z tej polany przy lotnisku Siewiernyj,skoro to był wypadek jak sugerujesz więc w czy problem aby te zdjęcia udostępnic ?....skończyłby by sie wreszcie te teorie spiskowe dla takich paranoików jak ja chociaż
cieszy, że wreszcie przyznałeś się, że masz paranoje. I jeszcze Larego Page'a w to mieszasz. asz Ty Ty. poszukaj zdjęcia, a znajdziesz. I nie przejmuj się głosami w głowie. Po zielonej tabletce przejdą.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 25.06.2012, 12:35
darksun napisał(a):Wyświetl post
! I kto tu teraz robi wodę z mózgu?
Nie wiem za bardzo o co ci chodzi? Czy ja Ciebie do czegoś przekonuje? Wyraziłem swoją opinie. Macie inną teorię proszę bardzo. Agresja tutaj taka, że zaraz wyjdzie że to ja naciskałem na detonator.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 25.06.2012, 12:35
Szpen napisał(a):Wyświetl post
cieszy, że wreszcie przyznałeś się, że masz paranoje. I jeszcze Larego Page'a w to mieszasz. asz Ty Ty. poszukaj zdjęcia, a znajdziesz. I nie przejmuj się głosami w głowie. Po zielonej tabletce przejdą.
Odnieś się jeszcze do moje postu. Człowieka po prostu krew zalewa, już tak napiszę. Tyle stron wałkowania, krok po kroku analizowania poszczególnych doniesień prasowych. Artykułów jak wyżej; zwykłego pytania jak to tam było, po prostu szukania prawdziwego biegu zdarzeń, bez brania czegoś "na wiarę". Masz Ci los...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.06.2012, 12:41
Szpen napisał(a):Wyświetl post
masz Szpeniu zdjęcie satelitarne z 9 Kwietnia z wklejonym fragmentem interesującej nas polany z ....2007 roku
http://i.minus.com/iYrkQJeNnB7vx.jpg
Twój wódz Ryży nie chciał od Jankesów zdjęc sateltarnych z chwili katastrofy ,Trzy razy mu je oferowali .....ciekawe dlaczego nie przyjął ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2012 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.06.2012, 12:46
darksun napisał(a):Wyświetl post
Odnieś się jeszcze do moje postu. Człowieka po prostu krew zalewa, już tak napiszę. Tyle stron wałkowania, krok po kroku analizowania poszczególnych doniesień prasowych. Artykułów jak wyżej; zwykłego pytania jak to tam było, po prostu szukania prawdziwego biegu zdarzeń, bez brania czegoś "na wiarę". Masz Ci los...
do Macierewicza. proszę Cię. od niego słyszeliśmy, że zamordowano naszą elitę, prawie wypowiedział wojnę i rzucił oszczerstwa na wszystkich rządzących. o tym Panu będzie głośno ...w książkach z psychologii i psychiatrii
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów