The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2012, 18:08
serek.c2
Cytat:
Daj spokój - Bobka nie przegadasz. To jakiś dzieciak z głową wypchaną pierdołami jakiegoś proeuropejskiego profesorka... Zmieni mu się jak dorośnie.
Zeby kogos przegadac to trzeba jakas sensowna argumentacja dac. Jakis smieszny demagogiczny filmik, czy tez rozwody o strachu moznych przed silna Polska.... No przykro mi, takimi duperelami to ty mozesz co najwyzej przekonywac niezbyt lotnego kolege "po fachu"....

Widzisz serek, czesc mojej edukacji szkolnej odbylem w Polsce, czesc w innym kraju UE. Pracowalem (podczas wakacji) i w Polsce i tam. Bylem w sumie w kilku krajach UE z czego w trzech ta wizyta wynosila w sumie nie mniej niz kilkanscie tygodni/kilka miesiecy.
Mam znajomych z roznych krajow. Znam wielu ludzi z roznych krajow i powiem wiecej; prostak meczy zawsze, nie wazne czy to polak, niemiec czy francuz . Czlowiek czarujacy czaruje zawsze; nie wazne czy to anglik, hiszpan czy szwed.
I moglbym sie tak dalej rozpisywac, ale nie ma sensu. To co sadze na temat UE to nie jest propagadna jakiegos profesorka entuzjasty (mialem takiego w Polsce... kobiete), czy, twoj przypadek, jakiegos ksiedza wojownika.
To sa wszystko doswiadczenia, przemyslenie i... jeszcze raz przemyslenia. Wlasne.
Powiem wiecej, przed wyjazdem z polski bylem eurosceptykiem. Doswiadczenie wyjete uswiadomilo mi ze zjednoczona europa wcale nie musi byc utopia... Choc rzecz jasna utopia jest myslenie ze to kwestia 10 czy 15 lat. Nie, to kwestia 50 czy 100 lat.

A ty na czym opierasz swoja opinie? Bywales w innych krajach, znasz inne jezyki, znasz ludzi z innych krajow...? Masz wogole jakies doswiadczenie z ta Europa?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.06.2012, 18:59
Po pierwsze drogi Bobku - ja Cię nigdy nie przekonywałem do swojego zdania. Wystarczyło mi obserwowanie Twoich dyskusji z innymi userami by wiedzieć, że sens rozmowy z Tobą jest żaden.

Po drugie drogi Bobku - Twoje wizyty w innych krajach są naprawdę imponujące. Szczególne wrażenie zrobił na mnie czas, który w owych krajach spędziłeś - doprawdy oszałamiający! Wyobraź sobie, że w obecnych czasach pewnie połowa forum miała takie przygody jak Ty. W jednym tylko kraju (a również bywałem w kilku) spędziłem kilka razy dłuższy okres niż Ty we wszystkich swoich wypadach.

Po trzecie wreszcie - co mogło Cię przekonać do Unii Europejskiej podczas tak krótkich wyjazdów? Nawiązałeś tam przyjaźnie i poznałeś interesujących ludzi? Jeśli tak to kompletnie nie rozumiem co nawiązane przez Ciebie w Europie znajomości mają wspólnego z tematem o którym rozmawiamy (chyba, że źle wnioskuję - miałem ciężki tydzień)? Dyskusja nie tyczy się stosunków międzyludzkich - dyskusja tyczy się gospodarki, finansów, szeroko pojętym zagadnieniem "zarządzania" UE...

W jednym z poprzednich postów zapytałeś: "To znaczy co, przestanę używać polskiego?". Już przestajesz - piszesz nazwy krajów małą literą i robisz inne pomniejsze błędy

ps. Kompletnie nie trafiłeś z "księdzem wojownikiem", katolik ze mnie marny, niepraktykujący...
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.06.2012, 19:51
Bobku, piszesz, że praktykiem jesteś, ok. Filmikowi zarzuciłeś demagogię, dobrze, może i była. W jednym momencie nie wypada się jednak z nim nie zgodzić. ZSRR miało być państwem wielonarodowym, z człekiem sowieckim, jak pokazała historia nie wyszło to.Dobrze, wszak Marx i Engels nie mogli się mylić, tylko źle ich wizje w życie wcielano. Idźmy dalej (żeby już nie pisać o starożytności ) - Bałkany. Jak tam sytuacja wyglądała (wiek temu), jak teraz? Powiesz, proces unifikacji z błędami, za szybki, znów. Gdzie takie coś wyszło i się utrzymuje? Powiesz USA, hm. Może i prawda gdyby nie to, że jak wcześniej było wspomniane - emigrowali ludzie, którzy chcieli coś nowego tworzyć, ale nawet mimo to - różne kultury. Da się? Ale hola hola. Ile Stany istnieją? Jaką niezależnością cieszą sie poszczególne (przecież nawet prawo mają inne - teraz chcą to zmieniać ale już pojawiają się ośrodki sprzeciwu i chęć wystąpienia....)? Wróćmy do Europy: Belgia - kraj etnicznie podzielony i co? I znów tąpnięcie! Mimo integracji. Czemu tak się dzieje? Bo nie wymażesz ot tak 1000- letniej tradycji. Nie da się i kropka(czemu - masz wyżej - wywnioskuj) . Nawet jeśli wprowadzisz totalitaryzm (a będziesz musiał, żeby choćby próbować) historia pokazuje, że się nie da. A to, ze ludzie mają wspólne cechy, nosz kur... a co mają się różnić ilością rąk, wszyscy? Nie o to chodzi, chodzi o wspólne interesy, ich ewolucję (prze wieki), która budowała narody. To część przyrody, se nie da. Oczywiście zaraz się odezwą, że da się, tylko ZSRR źle próbował, jednak nie wyrżnęli wszystkich lokalnych patriotów (chociaż próbowali i na jakieś - może setki lat pozbyli się dużej części), a teraz tego błędu popełnić nie będzie można... Innymi słowy: jak zamierzasz wprowadzić wspólne prawo, politykę? W JAKI jeśli ja i dajmy na to większość danego kraju nie będzie go chciała?

Jeszcze jedna rzecz: prosty przykład jaki mamy problem z prawem: sodo... geje. Jaki odsetek ludności jest za małżeństwami homoseksualistów (jakkolwiek jest to absurd ale...) np. w Holandii, Francji a ile w Polsce. I teraz co robimy z prawem? Jedni za, drudzy przeciw, sprawa kulturowa. Co zrobić? Nakazać coś Polakom i Francuzom, bo tak, w tych krajach zdecydowana większość jest przeciw... Źródła badań w necie, jak będę miał czas przytoczę...
Powód: sodomity
Ostatnio edytowane przez darksun : 22.06.2012 o godz. 22:05.
Bobek90
Senior Member

Stary 22.06.2012, 21:49
serek.c2
A widzisz, no to zwracam honor. Wzielem Ciebie za typowego przeciwnkia "komunistycznej UE". Czyli mowa o gosciach co albo nosa ze swojejego miasta/panstwa nie wysciubali, albo jak juz wyjechali to nie triumfowali (przyslowiowe zmywanie garow) zrzucajac wine na miejscowych

Takze jesli sie pomylilem w ocenie, zwracam honory.

Widzisz serek, prawie 1/3 mojego zycia spedzilem w samej Hiszpanii, wiec nie wiem czy te moje zagraniczne przygady sa rzeczywiscie takie krociotkie... I co mnie moglo przekonac? Wiesz co? Mozliwosc. Mieszkajac w Polsce bylem eurosceptykiem nie dlatego ze mi sie idea zjednoczonej europy nie podobala, tylko dlatego ze uwazalem ja za utopie. Tagi tygiel narodow jest mozliwy? Itd. No wiec, teraz uwazam ze ZE jest mozliwa.
Oj, zle to zrozumiales z tymi znajomosciami. Chcialem tylko zwrocic uwage ze w relacjach miedzyludzkich liczy sie tak naprawde intelekt, a nie narodowsc. Czyli, nasza roznorodnosc etniczna nie jest problemem dla zjednoczonej europy. Ba, moze byc nawet atutem.
Tylko tyle. Argumenty za zjednoczone europa sa inne.

Nie uzywac, a uzywac nieudolnie to dwie inne sprawy, kolego

darksun
Nie ma czegos takiego jak staly porzadek rzeczy. 2000 czy 3000 lat temu w europie nie bylo panstw. Byle plemiona. Ale swiat poszedl do przodu, ludzie tez i... plemiona sie skonczyly. Swiat sie zmienia, wszystko sie zmienia...

Cytat:
Jeszcze jedna rzecz: prosty przykład jaki mamy problem z prawem: sodo... geje. Jaki odsetek ludności jest za małżeństwami homoseksualistów (jakkolwiek jest to absurd ale...) np. w Holandii, Francji a ile w Polsce. I teraz co robimy z prawem? Jedna za, drudzy, przeciw, sprawa kulturowa. Co zrobić? Nakazać coś Polakom i Francuzom, bo tak, w tych krajach zdecydowana większość jest przeciw...
Ale ty nie musisz byc za malzenstwem homoseksualnym. Przeciesz to nie ty sie zenisz, tylko Franek z Kaziem. To raczej oni musza byc za tym malzenstwem

No ale dobra, zawsze mozna sprawe rozwiazac tak jak w USA (chyba tak to zrobili). W takich delikatnych i swiatopogladowych sprawach niech poszczegolne panstwa/stany sobie decyduja.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 22.06.2012 o godz. 21:52.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.06.2012, 21:55

uśmiech proszę
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.06.2012, 22:02
Posikałeś się, bo Donek kolejny raz robi za podnóżek?
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.06.2012, 22:05
Kelner z byle berlińskiej restauracji też robi sobie fotki z Angelą, więc nie kumam podjarki.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.06.2012, 22:07
szyderka Panowie, szyderka. wyluzujcie, bo Wam Donek z lodówki wyskoczy.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.06.2012, 22:10
Na razie wyskakuje z postów forumkowych.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.06.2012, 22:10
darksun
Senior Member

Stary 22.06.2012, 22:18
Cytat:
Nie ma czegos takiego jak staly porzadek rzeczy. 2000 czy 3000 lat temu w europie nie bylo panstw. Byle plemiona. Ale swiat poszedl do przodu, ludzie tez i... plemiona sie skonczyly. Swiat sie zmienia, wszystko sie zmienia...
Ależ oczywiście, że tak ale próby łączenia różnych narodów w całość jak widzieliśmy w historii (o których pisałem) wcześniej się nie powiodły. Może nie tędy droga?

Cytat:
No ale dobra, zawsze mozna sprawe rozwiazac tak jak w USA (chyba tak to zrobili). W takich delikatnych i swiatopogladowych sprawach niech poszczegolne panstwa/stany sobie decyduja.
No to po co w ogóle rozbijać państwowość narodową? Miejmy różne klony EWG do współpracy gospodarczej, NATO dla obronności. Nie trzeba do tego żadnej federacji. Co nam ona da a czego nie mogą dać umowy międzypaństwowe(po drodze oczywiście ograniczając liczbę urzędników i problemy z tego wynikające...)? Kultura, tradycja będzie różnorodna...a ale przecież są jeszcze idee tworzenia europejczyka, no właśnie...

A, ze masz przyjaciół w innych krajach? Hoho, kto nie ma Tylko jak temu mają szkodzić państwa narodowe? :|
Ostatnio edytowane przez darksun : 22.06.2012 o godz. 22:24.
Bobek90
Senior Member

Stary 22.06.2012, 22:46
darksun
Cytat:
Ależ oczywiście, że tak ale próby łączenia różnych narodów w całość jak widzieliśmy w historii (o których pisałem) wcześniej się nie powiodły. Może nie tędy droga?
A jakie to byly proby?
I dlaczego zakladasz ze skoro cos sie nie powiedlo xx lat temu, to nie powiedzie sie innym razem? Czasy sie zmieniaja, swiadomosci ludzkie sie zmieniaja....
I pamietaj ze mowa tu o laczeniu politycznym, nie etnicznym. Powstanie SZE nie sprawie ze narody europy znikna, tak samo jak nie sprawi ze powstanie jakis nowy narod.

Cytat:
No to po co w ogóle rozbijać państwowość narodową?
Bo mikruski europejskie nie majac juz koloni nie beda w stanie pojedynczo byc juz konkurencja dla olbrzymow? I to nie jest jakas odlegla perspektywa. USA juz jest, Chiny to kwestia 10-15 lat, Brazylia, Rosja czy Indie to kwestia moze 50 lat... moze nieco wiecej...

Cytat:
Miejmy różne klony EWG do współpracy gospodarczej, NATO dla obronności. Nie trzeba do tego żadnej federacji. Co nam ona da a czego nie mogą dać umowy międzypaństwowe(po drodze oczywiście ograniczając liczbę urzędników i problemy z tego wynikające...)?
Bo to tak jakbys chcial leciec na ksiezyc przez Marsa...

Cytat:
Kultura, tradycja będzie różnorodna...a ale przecież są jeszcze idee tworzenia europejczyka, no właśnie..
Tworzenie europejczyka? Paliles cos? Nikt powazny o zadnym tworzeniu europejczyka nie gada, bo to absurd. Europejczycy juz istnieja od dawna, i sa bardzo, bardzo, roznorodni.

Cytat:
A, ze masz przyjaciół w innych krajach? Hoho, kto nie ma Tylko jak temu mają szkodzić państwa narodowe? :|
No nastepny...

"Oj, zle to zrozumiales z tymi znajomosciami. Chcialem tylko zwrocic uwage ze w relacjach miedzyludzkich liczy sie tak naprawde intelekt, a nie narodowsc. Czyli, nasza roznorodnosc etniczna nie jest problemem dla zjednoczonej europy. Ba, moze byc nawet atutem.
Tylko tyle. Argumenty za zjednoczone europa sa inne."
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 22.06.2012 o godz. 22:48.
Kolumbus
Senior Member

Stary 22.06.2012, 22:47
donek na naszą klase zdjecia potrzebowal
piekna zaba w podpisie

wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.06.2012, 00:22
Natępna seria linków o drogach:
http://motoryzacja.interia.pl/raport...a,1810077,4336
http://motoryzacja.interia.pl/raport...y,1811385,4336
http://motoryzacja.interia.pl/raport...i,1811143,4336
http://motoryzacja.interia.pl/raport...o-domu,1812915
Jednocześnie wyjaśniam że wrzucane przeze mnie linki wiążą się z dyskusją i zakładem na temat budowy dróg w Polsce. Jeśli ktoś uznaje że przesadzam z ich ilością to prosze tylko o sygnał a dam sobie spokój.
wislak68
Senior Member

Stary 23.06.2012, 00:40
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
No stary dobry wislak68. Jakby to powiedzial Szpen;"po raz kolejny przyczepiłeś sie do słownictwa, a nie do meritum."

Sorry man, ale niebawi mnie taka zabawa w kotka i myszke.

1. Blablabla. Pada bardzo konkretne pytanie. Czy Farage jest za niepodlegloscia Szkocji? Ty zaczynasz cos o jakim SNP, co to podobno nawet on sramtamtam nie jest za referendum.../ niepodlegloscia (wybierz sobie).
Na zdrowy rozum; albo sugerujsz ze skoro nawet cos takiego nie bawi sie w takie gierki to i Farage nie bawi sie, albo... nie jarzysz o czym byl temat a sie wypowiadasz.
P.S
Tematem jest Nigel Farage, a nie niepodleglosc Szkocji
3. Europejski nacjonalizm doprowadzil do dwoch wojen swiatowych. Dwoch wojen ktore zrujnowaly europe. Rywalizacja miedzy narodami europejskimi byla powodem licznych wojen. Dziekuje, postoje.
Widze ze mentalnie to ty dalej w XIX czy XX wieku jestes. Europa kolonii juz nie ma i raczej miec nie bedzie. Skonczyla sie solowka. Jak Wielka Brytania miala od groma kilometros cuadrados kolonii, to sie mogla bawic w potencje. Dzisiaj przy USA czy Chinach juz to nie przejdzie.
4. Blablabla. Kolonizacja afryki to niby kiedy sie rozpoczela?
Niemal kazde panstwo ktore wycieralo sobie gebe "narodem" jesli moglo, to podbijalo czy kolonizowalo. Mozna sie wiec bawic w moli ksiazkowych i uwazac ze to co w slowniku to slowo Boze, mozna tez... myslec.
5. Ogladales wogole te jego przemowienia? Bo mam wrazenie ze nie...
6. Metafora, metafora.
7. Tradycyjna juz mowa trawa? Farage chce z tej UE wyjsc. Dla niego najlepiej jakby jej wogole nie bylo.
Ja chce w tej UE zostac i w miare mozliwosci reformowac ja tak by integracja byla coraz wieksza a sama UE coraz... skuteczniejsza, ze tak to ujme.. Az pewnego pieknego dnia bedzie mozna powiedziec... tak, to Stany Zjednoczne Europy.
I tyle. Nie wiem po co ty zawsze tak tymi gierkami slownymi utrudniasz sobie zycie. On chce wyjsc, ja chce zostac. Do you see the difference?
Przykro mi ze tak nerwowo, ale z toba juz nie moge. Zawsze te uciazliwe doczepianie sie do slowek i malo znaczacych dupereli, i zawsze te uciazliwe mowy trawy. To nie bawi, naprawde. To meczy i nudzi.
Jeśli wydaje Ci się że dyskusja z bezbarwnym i aroganckim małolatem któremu wydaje się że zjadł wszystkie rozumy tylko dlatego że zobaczył kilka krajów europejskich i postudiował trochę u hiszpańskich marksistów mnie bawi to informuję że bawi mnie to mniej więcej w takim samym stopniu w jakim śmieciarza bawi wywożenie śmieci. Tym bardziej gdy małolat oprócz swojej arogancji jest jeszcze na tyle ograniczony aby twierdzić że pomiesznie Farage z SNP to "przyczepianie się do słownictwa, a nie do meritum" .
ad1
Czyli moje podejrzenia były słuszne: nie masz zielonego pojęcia co to jest SNP. W związku z tym bądź uprzejmy drogi Bobku zwrócić uwagę że mój post na temat SNP był skierowany do kolegi Mareq i jak zapewne zauważyłeś z przebiegu dalszej dyskusji, nie miał on najmniejszych problemów ze zrozumieniem sensu tej wypowiedzi. Możesz być pewnym tego że, pomny swoich doświadczeń z wcześniejszych konwersacji z Tobą i znając Twoje możliwości intelektualne sam z siebie nie obciążałbym Cię tak wielkim problemem do rozgryzienia jak ten: co to jest SNP. A że nieproszony postanowiłeś wciąć się w dyskusję mądrzejszych od siebie to już na swoje własne ryzyko.
ad3
Czyli jeszcze są na świecie szkoły (zakładam że marksistowskie pseudouniwersytety w Hiszpanii) w których uczą jeszcze takich bzdur jak to: "Europejski nacjonalizm doprowadzil do dwoch wojen swiatowych" . Spytaj w takim razie swoich komuszych nauczycieli co w takim razie powodowało wojny w starożytności i średnioweczu (biedaki nawet nie wiedzieli że coś takiego jak nacjonalizm istnieje) albo jak to się stało że internacjonaliści socjaliści/komuniści dzielenie wspierali swoje rządy w tych "nacjonalistycznych wojnach światowych". Jeśli potrafili by Ci jeszcze wyjaśnić jak to się stało że II wojnę światową rozpoczęli (atakując Polskę, Finlandię, Pribałtykę i Rumunię) internacjonaliści z Kraju Rad to byłaby jeszcze bardziej wartościowa informacja. O współczesnych dokonaniach "nienacjonalistów" w rodzaju: Węgier, Czech, Korei, Angolii, Namibii, Nikaragui, Afganistanu itp, itd nie musisz już pytać.
A jeśli chodzi o "mentalne przebywanie w XIX wieku" to swoją wypowiedzią powyżej dałeś bardzo poważny asumpt do tego aby zakładać że Twój sposób myślenia jest właśnie na poziomie XIX wiecznych socjalistów. Chodząca naiwność.
ad4
Myśleć mówisz. Myśleć potrafi każda świnia. Tyle tylko że nie wychodzi z tego nic oprócz pochrząkiwania i taplania się w gó..nie. Aby z myślenia coś wynikało potrzebna jest przede wszystkim wiedza. A jak widać w tych komuszych szkołach nie nauczyli Cię nic. Gdyby było inaczej nie stawiałbyś tak idiotycznego pytania ( Kolonizacja afryki to niby kiedy sie rozpoczela) dla potwierdzenia swojej równie idiotycznej tezy. Wiedziałbyś bowiem że Afryka była pierwszym kontynentem na którym rozpoczęła się ekspansja kolonialna. Wiedziałbyś też zapewne że większość narodów europejskich w procesie kolonizacji nie uczestniczyła, a wśród tych które w tym procesie brały udział tzw: nacjonaliści byli jej z reguły przeciwni.
ad5
Oglądałem. I mogę potwierdzić jednoznacznie że Farage nie jest z integracji zadowolony. Tak samo jak Ty. I dlatego jedziecie na jednym wózku.
ad6
Dzięki że wyjasniłeś. Ja nazwałbym to raczej hiperbolą ale to pewnie kwestia wiedzy.
ad7
A jednak semantyka. Wszystko rozbija sie o to co znaczy "ta Unia". Jeśli masz na myśli tę która jest obecnie (a więc zdominowaną przez Niemcy i Francję w której tworzy sie jakies absurdalne regulacje a faktyczną władzę sprawują anominimowi urzędnicy) to zdecydowanie Farage chce z niej wyjść. Nie oznacza to jednak że chce w ogóle zrezygnować z Europy. Widzi ją jako dynamiczny twór który poprzez rozwój wolnego rynku gospodarczego w sposób ewolucyjny i naturalny (a więc przeciwieństwo obecnego systemu urzędniczego) zacznie generować mechanizmy i instytucje integrujące Europę. Innymi słowy mówimy o Europie rozwijającej się w drodze stopniowej ewolucji a nie narzucanej a'priori z góry.
Dodam od siebie że pomimo Twoich szczerych chęci zwyczjanie nie widzę szans aby model który Ty uważasz za "swoją Unię" mógł dalej funkcjonować. Myślę że przekonasz sie o tym już bardzo szybko gdy Twoi hiszpańscy przyjaciele wyjdą na ulicę protestując przeciwko narzuconym przez Niemcy redukcjom wydatków przeznaczonych na ich stypendia.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.06.2012 o godz. 02:17.
darksun
Senior Member

Stary 23.06.2012, 04:15
Cytat:
A jakie to byly proby?
o tym pisałem wyżej -> nieudane. Pisałem, też, że znajdą sie tacy, którzy będą twierdzić, że nieudane z powodu błędu w sztuce nie w założeniach (założenia mym zdaniem () to wszystkim po równo, i chyba skończę w tym miejscu, mając na uwadze ich śmieszność)

Cytat:
I dlaczego zakladasz ze skoro cos sie nie powiedlo xx lat temu, to nie powiedzie sie innym razem? Czasy sie zmieniaja, swiadomosci ludzkie sie zmieniaja....
Przecież pisałeś, że plemiona wyczerpały się dawno temu, czyli dobrze(?) odczytując twoje intencje z historii trzeba wyciągać wnioski -> znów o tym pisałem (ZSRR, Bałkany itd.)

Cytat:
I pamietaj ze mowa tu o laczeniu politycznym, nie etnicznym. Powstanie SZE nie sprawie ze narody europy znikna, tak samo jak nie sprawi ze powstanie jakis nowy narod.
jesteś praktykiem(pisałeś, że "doświadczyłeś" sytuacji, które zmieniły Twoje postrzeganie integracji w UE), to w jaki do **** sposób chcesz w/w połączyć? Co będzie polityczne a nie będzie etnicznie mówiąc prościej...?

Cytat:
Bo mikruski europejskie nie majac juz koloni nie beda w stanie pojedynczo byc juz konkurencja dla olbrzymow? I to nie jest jakas odlegla perspektywa. USA juz jest, Chiny to kwestia 10-15 lat, Brazylia, Rosja czy Indie to kwestia moze 50 lat... moze nieco wiecej...
Mikruski same nie ale dzięki umowom, całkiem możliwe, że siły będą chciały łączyć w pasujących im dziedzinach. Czemu? Bo będą dbały o swój los. Dlaczego? Bo ich politycy będą ściślej związani z ludem wybierającym (przynajmniej w d***kracji). Co do Chin, Brazylii, Indii:; wiesz dlaczego tak prą (mogą przeć) na przód? ( w ogromnym skrócie...) Tak mają tanią sile roboczą ale... Przede wszystkim bazują(chcą) na modelach gospodarki wielokrotnie bardziej wolno rynkowej niż s naszej macosze Juropie, gdzie taka gospodarka istniała ['].Rosja to temat oddzielny (układy postsowieckie i bogactwa naturalne)

Cytat:
Bo to tak jakbys chcial leciec na ksiezyc przez Marsa...
żeby w ogóle...

Cytat:
Tworzenie europejczyka? Paliles cos? Nikt powazny o zadnym tworzeniu europejczyka nie gada, bo to absurd. Europejczycy juz istnieja od dawna, i sa bardzo, bardzo, roznorodni.
Świetnie, więc po cóż akurat to zmieniać.Są Polacy, Norwegowie, Szwajcarzy, którzy w dalszej kolejności są również europejczykami; są też...

Cytat:
"Oj, zle to zrozumiales z tymi znajomosciami. Chcialem tylko zwrocic uwage ze w relacjach miedzyludzkich liczy sie tak naprawde intelekt, a nie narodowsc.
Jaki masz stosunek do swojej rodziny? Pytam serio. Patrzysz na jej wartość intelektualną czy "związek krwi", dna czy coś...

Cytat:
Czyli, nasza roznorodnosc etniczna nie jest problemem dla zjednoczonej europy. Ba, moze byc nawet atutem.
Nie może ale JEST. tylko właśnie po co jej (różnorodności) się pozbywać (poprzez np. wspólne prawo -> to było punktowane wyżej)?

Cytat:
Tylko tyle. Argumenty za zjednoczone europa sa inne.
No w końcu... JAKIE (za Europą federacji oczywiście - wraz z kontekstem moich postów)?
Ostatnio edytowane przez darksun : 23.06.2012 o godz. 04:24.
Bobek90
Senior Member

Stary 23.06.2012, 05:00
wislak68

1.
Cytat:
postudiował trochę u hiszpańskich marksistów
Cytat:
Czyli jeszcze są na świecie szkoły (zakładam że marksistowskie pseudouniwersytety w Hiszpanii)
Cytat:
Spytaj w takim razie swoich komuszych nauczycieli
Cytat:
w tych komuszych szkołach nie nauczyli Cię nic
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_urojeniowe

2.
Cytat:
Czyli moje podejrzenia były słuszne: nie masz zielonego pojęcia co to jest SNP.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szkocka_Partia_Narodowa

3.
Cytat:
"Europejski nacjonalizm doprowadzil do dwoch wojen swiatowych"
http://pl.wikipedia.org/wiki/I_wojna_%C5%9Bwiatowa
http://pl.wikipedia.org/wiki/Narodowy_socjalizm

4.
Cytat:
Jeśli potrafili by Ci jeszcze wyjaśnić jak to się stało że II wojnę światową rozpoczęli (atakując Polskę, Finlandię, Pribałtykę i Rumunię) internacjonaliści z Kraju Rad
http://pl.wikipedia.org/wiki/II_wojna_%C5%9Bwiatowa

5.
Cytat:
Wiedziałbyś bowiem że Afryka była pierwszym kontynentem na którym rozpoczęła się ekspansja kolonialna.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wy%C5%9Bcig_o_Afryk%C4%99

6.
Cytat:
wśród tych które w tym procesie brały udział tzw: nacjonaliści byli jej z reguły przeciwni.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Imperializm

7.
Cytat:
Oglądałem. I mogę potwierdzić jednoznacznie że Farage nie jest z integracji zadowolony. Tak samo jak Ty. I dlatego jedziecie na jednym wózku.

Tak wiem; wikipedia to bardzo, bardzo, kiepskie zrodlo. Ale jakos nie mialem ochoty spedzac pol nocy na szukaniu fajnych zrodel. Dalem Ci tylko podstawy. Jak chcesz powazniejsze zrodla to poszukaj sobie sam.
Milej nauki

darksun
Cytat:
o tym pisałem wyżej -> nieudane.
Ale ja prosze o podanie tych prob, a nie o opisanie

Cytat:
Przecież pisałeś, że plemiona wyczerpały się dawno temu, czyli dobrze(?) odczytując twoje intencje z historii trzeba wyciągać wnioski -> znów o tym pisałem (ZSRR, Bałkany itd.)
Tak, trzeba wyciagac wnioski.
A tak poza tym... to na pewno jest odpowiedz na pytanie ktore zadalem?

Cytat:
jesteś praktykiem(pisałeś, że "doświadczyłeś" sytuacji, które zmieniły Twoje postrzeganie integracji w UE), to w jaki do **** sposób chcesz w/w połączyć? Co będzie polityczne a nie będzie etnicznie mówiąc prościej...?

Cytat:
Co do Chin, Brazylii, Indii:; wiesz dlaczego tak prą (mogą przeć) na przód? ( w ogromnym skrócie...) Tak mają tanią sile roboczą ale... Przede wszystkim bazują(chcą) na modelach gospodarki wielokrotnie bardziej wolno rynkowej niż s naszej macosze Juropie, gdzie taka gospodarka istniała ['].Rosja to temat oddzielny (układy postsowieckie i bogactwa naturalne)
a) Racja. Ale potencjal tez maja duuuuuzo wiekszy.
b)Proste odpowiedzi na zlozone kwestie rzadko kiedy zdaja egzamin

Cytat:
Jaki masz stosunek do swojej rodziny? Pytam serio. Patrzysz na jej wartość intelektualną czy "związek krwi", dna czy coś...
Kowalski z Pyzic Dolnych jest dla mnie tak samo obojetny i anonimowy jak Mueller z Sakenbruken.
Nie wyglupiaj sie i nie identyfikuj narodu z rodzina bo to juz dziwne.

Cytat:
Nie może ale JEST. tylko właśnie po co jej (różnorodności) się pozbywać (poprzez np. wspólne prawo -> to było punktowane wyżej)?
a) Moglbys uargumentowac dlaczego myslisz wlasnie tak?
b) Kto mowi o pozbywaniu sie roznorodnosci?

Cytat:
No w końcu... JAKIE (za Europą federacji oczywiście - wraz z kontekstem moich postów)?
Zdaje sie ze w pierwszych postach troszeczke na ten temat nabazgralem. Jak Ci nie wystarczy to napisz
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 23.06.2012 o godz. 05:04.
wislak68
Senior Member

Stary 23.06.2012, 11:19
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Tak wiem; wikipedia to bardzo, bardzo, kiepskie zrodlo. Ale jakos nie mialem ochoty spedzac pol nocy na szukaniu fajnych zrodel. Dalem Ci tylko podstawy. Jak chcesz powazniejsze zrodla to poszukaj sobie sam.
Milej nauki
No Bobku znowu błysnąłeś swoją wiedzą . Nacjonalizm jest dla Ciebie tożsamy z imperializmem a "wyścig o Afrykę" to dla Ciebie początek kolonizacji kontynentu. Gdybym wspomniał o Kancie to dałbyś zapewne linki do strony dla szulerów albo stolarzy . No ale przewodnie motto to: "po raz kolejny przyczepiłeś sie do słownictwa, a nie do meritum."
Fajne jest natomiast to że pochwaliłeś się nam wszystkim iż nareszcie dowiedziałeś się co to jest SNP i że w wojnach światowych stronami znacznie bardziej agresywnymi niż "nacjonaliści" byli internacjonałowie mordujący miliony ludzi w imię walki z "nacjonalizmem" (szkoda tylko że nie dałeś linku do strony która wyjaśniałaby dlaczego wojny toczyły sie już wtedy kiedy o nacjonaliźmie nie wiedziano nawet tego że kiedyś coś takiego powstanie).
Jak widzę jesteś też na tropie analizy wpływu komuszych szkóły i nauczycieli na zaburzenia urojeniowe. Trop jest dobry czego niestety (no wybacz ale tak to wygląda) jesteś widocznym znakiem.
I na tym właśnie polega wasz problem: Twój i takich Szpeniów. Przez lata chodowano waszą arogancję wmawijąc wam że jesteście mądrzy odcinając was jednocześnie od jakiejkolwiek wiedzy. I tym sposobem nie jesteście nawet w stanie zauważyć że wciska się wam zupełne nonsensy których nie jesteście nawet w stanie analizować, bo nie macie ku temu wystarczających informacji: na chasło Kant zaczniecie mówić o karcianych oszustwach. Biedne lemingi.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.06.2012 o godz. 11:54.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2012, 11:25
Bobku, właśnie przez takie Twoje odpowiedzi nigdy nie chciało mi się z Tobą wchodzić w dyskusję (i żebyś źle mojego posta nie odczytał - nie chodzi o jakość Twoich argumentów a raczej o całkiem sporą niewiedzę w kwestii podejmowanych tematów)... Że też wiślakowi się jeszcze chce z Tobą gadać (choć jak widzę ma coraz mniejszy zapał ).
wislak68
Senior Member

Stary 23.06.2012, 11:48
I jeszcze coś o gazie:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...a,1812443,4199
http://biznes.interia.pl/raport/gaz-...olske,1732473,
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...e,1609311,4199
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.06.2012 o godz. 11:53.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2012, 12:32
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
na chasło Kant zaczniecie mówić o karcianych oszustwach. Biedne lemingi.
Lepie być lemingiem niż...

Dokończ sobie
Pablo84
Senior Member

Stary 23.06.2012, 12:53
michu-k napisał(a):Wyświetl post

Dokończ sobie
Kim?
Brawo, ale mu "dopiekłeś !!

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2012, 12:57

Szczególnie wywiad z Gudzowatym warty przeczytania, mimo tego, że troszke chaotyczny..Zawsze myślałem, że Gudzowaty to człowiek z samego środka "układu"..Coś się pozmieniało, czy miałem o nim mylne wrażenie, pewnie sugerując się ogromnym majątkiem..

Co do pozostałych artykułow..
Mozna się domyślać co miały sugerować opini publicznej tvnowskie UWAGI o tym jak miejsca odwiertów niszczą środowisko, a czarna woda płynie w studniach w okolicach odwiertów..Sprytny zabieg..Niby chodziło o dobro pojedynczych ludzi, niby tylko o odwierty, a nie o samą eksploatacje, ale przekaz popłynął jasny co w połączeniu z regularną dezinformacją na temat gazu łupkowego, już odnosi pierwsze sukcesy.. Co za "państwo"..ja pierodle..
[][][][]> T S W <[][][][]
Pablo84
Senior Member

Stary 23.06.2012, 13:22
Jak by ktoś jeszcze nie oglądał (jak wspomina sam Kamiński) o jego sprawie nie było w mediach NIC.

http://www.youtube.com/watch?v=jMGUckLCA78

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.06.2012, 13:40
No cóż zdrajcy, w dużej części prowadzeni przez obce wywiady rozsprzedają resztki Polski, które jeszcze zostały. Za chwilę sprzedadzą sieć transportową kraju czyli PKP Cargo, która to spółka jest w stanie rozkwitu. I sprzedadzą to któremuś z sąsiadów i konkurentów, w dodatku zarówno Deutsche Bahn czy Rosyjskie Koleje są firmami państwowymi !
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.06.2012, 14:22

Dokończ sobie
Mylisz się kolego. Być lemingiem to największy upadek, nawet zwierze nie będzie robić bezkrytycznie tego co mu pan nakaże. Zwłaszcza kiedy na posłuszeństwie traci.

Więc choćby porównać do leminga niepiśmiennego chłopa, który podpisuje się krzyżykiem. Jawi się on jako doświadczony mędrzec, bo potrafi sam ocenić co będzie dla niego dobre, czego leming nawet nie próbuje. Bo ślepo wierzy w zewnętrzne nakazy.

Najlepszy przykład z ruskim przemarszem. Grali w Warszawie dwa mecze. Zadyma była tylko przed jednym. Rosyjska prasa zauważa, że to dlatego że pozwolono na zorganizowany przemarsz i że nie powinno się wyrażać na niego zgody. Mamy dwa dowody na to że wyrażenie zgody na przemarsz to błąd. Pierwszy to zadyma, drugi to stanowisko rosyjskich mediów. Wydawało by się że każdy już po fakcie się z tą oceną zgodzi. Ale nie, zaprogramowany leming dalej będzie twierdził że przemarsz był koniecznością, bo : mielismy ich helikopterami dowieźć na stadion. daj Pan spokój, dziecinada. Takie zachowanie jest charakterystyczne. W Czechach znaleziono dokumenty potwierdzające kto był bolkiem. Czy leminga sprowokowało to do rewizji swoich zapatrywań? To pytanie czysto retoryczne. Więc drogi michu wolałbym nie umieć czytać i każdy myślący by wolał ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.06.2012 o godz. 14:27.
Hej Nasz TS !!
Bobek90
Senior Member

Stary 23.06.2012, 15:28
wislak68

Cytat:
Nacjonalizm jest dla Ciebie tożsamy z imperializmem
"W dawnych czasach imperializm odwoływał się do idei uniwersalistycznych ... Po Wiośnie Ludów imperializm porzucił idee uniwersalistyczne na rzecz idei nacjonalistycznych."

Cytat:
a "wyścig o Afrykę" to dla Ciebie początek kolonizacji kontynentu.
Bobek90 pisze: "Zloty wiek nacjonalizmu europejskiego zbiega sie z posiadlosciami kolonialnymi."

wislak68 pisze: "Teza nieprawdziwa. Kolonializm i posiadłości kolonialne to zjawisko znacznie starsze niż państwo narodowe. To pierwsze zaczyna się pod koniec XV wieku to drugie dopiero trzy wieki później"

Bobek90: "Wyścig o Afrykę; okres gwałtownej ekspansji kolonialnej na terenie Afryki, trwający od roku 1885 do wybuchu I wojny światowej."

Cytat:
szkoda tylko że nie dałeś linku do strony która wyjaśniałaby dlaczego wojny toczyły sie już wtedy kiedy o nacjonaliźmie nie wiedziano nawet tego że kiedyś coś takiego powstanie
Szkoda tylko że nie dałeś linku do strony która wyjaśniałaby dlaczego wojny toczyły sie już wtedy kiedy o komunizmie nie wiedziano nawet tego że kiedyś coś takiego powstanie

Z seriii... teksty glupie i glupsze...

Cytat:
Przez lata chodowano waszą arogancję wmawijąc wam że jesteście mądrzy odcinając was jednocześnie od jakiejkolwiek wiedzy.
A tu przyklad tej ignorancji:

Wislak68 pisze: "Jeśli potrafili by Ci jeszcze wyjaśnić jak to się stało że II wojnę światową rozpoczęli (atakując Polskę, Finlandię, Pribałtykę i Rumunię) internacjonaliści z Kraju Rad"

Bobek90: "Wojna wybuchła 1 września 1939 po ataku III Rzeszy niemieckiej ... 17 września bez określonego w prawie międzynarodowym wypowiedzenia wojny zaatakowała Polskę również Armia Czerwona."

Cytat:
na chasło Kant zaczniecie mówić o karcianych oszustwach.
Immanuel?
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.06.2012, 16:01
Dużo szumu jest ostatnio po wypowiedzi dwóch medialnych PO-stytutek. Kiedy ich wypowiedzi dotyczyły polityków PiS lub ludzi związanych z opcją niepodległościową to był wielki aplauz i gratulacje. Teraz gdy zagalopowali się w trakcie Euro ich mocodawcy się obruszyli:

Cytat:
"Nasz Dziennik" komentuje sprawę Wojewódzkiego i Figurskiego

"Nasz Dziennik" szeroko komentuje wczorajszy program radiowy z udziałem Kuby Wojewódzkiego i Michała Figurskiego, podczas którego prowadzący w kontrowersyjny sposób żartowali z Ukraińców. Gazeta pisze m.in., że obaj dziennikarze są "znani z prostactwa i chamstwa", a ich audycja jest "skierowana do najbardziej prymitywnej publiczności polega na atakowaniu i wyśmiewaniu osób wierzących, ogólnie Polaków (...)". "Nasz Dziennik" w artykule Macieja Walaszczyka sugeruje też, że obaj dziennikarze "zrobili zawrotną karierę" dzięki atakom na "politycznych przeciwników premiera i Platformy Obywatelskiej".

Gazeta przypomina, że ostatnia audycja Wojewódzkiego i Figurskiego, która wywołała wiele kontrowersji w Polsce i na Ukrainie, to nie pierwszy wybryk dziennikarzy. Rok temu, również na antenie radia Eska Rock, prowadzący dopuścili się rasistowskich żartów z rzecznika Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego Alvina Gajadhura, za co zostali skrytykowani przez KRRiT. W tej sprawie, jak informuje "Nasz Dziennik" na Figurskim nadal ciąży zarzut znieważenia Gajadhura.

"Nasz Dziennik" dziwi się również, że Michał Figurski został zaakceptowany przez UEFA w roli wodzireja przed meczami mistrzostw Europy w piłce nożnej w Polsce. Wskazuje też, że znaczące rolę podczas organizacji rozpoczęcia polskiej prezydencji w Unii Europejskiej odegrał Kuba Wojewódzki, ktory organizował oficjalny koncert z tej okazji.
Całą sprawę na łamach "Naszego Dziennika" komentuje też znany satyryk Janusz Rewiński. Jego zdaniem w Polsce "już dawno przekroczono wszelkie granice". - Szkoda gadać, szkoda słów. Od pewnego czasu omijam tego typu sytuacje, to najlepsza metoda - twierdzi. Były aktor i niedawny kandydat do Sejmu atakuje też obecną władzę. - Cała ta zgraja razem z rządem jest jedną wielką prowokacją, kłamstwem i ściemą. Oni są tacy, bo taka jest władza - podkreśla.

Oburzenie MSZ Ukrainy i kilku organizacji wywołał program radiowy, w którym Wojewódzki i Figurski rozmawiają o przegranym przez Ukrainę meczu mistrzostw Europy w piłce nożnej. Apel ukraińskiego ministerstwa poparł też polski MSZ.

Wojewódzki mówi m.in. na antenie, że po porażce Ukrainy "zachował się jak prawdziwy Polak" i "wyrzucił swoją Ukrainkę". Figurski dodaje ze swej strony: "Ja po złości jej dzisiaj nie zapłacę" oraz "Powiem ci, że gdyby moja była chociaż odrobinę ładniejsza, to jeszcze bym ją zgwałcił".

"Nie możemy przymykać oczu na pojawiające się w polskiej przestrzeni medialnej niedopuszczalne wypowiedzi, które obrażają cześć i godność Ukraińców (...)" - czytamy w komunikacie MSZ.

Ukraińska dyplomacja podkreśliła, że prowadzący program w radiu Eska Rock "pozwolili sobie na skrajnie poniżające wypowiedzi pod adresem Ukraińców, co jest nie do przyjęcia przez jakiegokolwiek cywilizowanego człowieka, oraz demokratyczne społeczeństwo, w którym nie powinno być miejsca dla publicznych obraz, bądź dyskryminacji na tle narodowościowym".

MSZ w Kijowie zaznaczyło, że dwaj dziennikarze pozwolili sobie na obraźliwe słowa o Ukraińcach, gdy Polska i Ukraina "razem i z sukcesem przyjmują finał Euro 2012".

"MSZ Ukrainy domaga się publicznych przeprosin od autorów tych wypowiedzi, oraz jest przekonane, że strona polska użyje wyczerpujących środków w celu odpowiedniej reakcji oraz niedopuszczenia do podobnych sytuacji w przyszłości" - głosi komunikat.

O audycji Wojewódzkiego i Figurskiego oraz ich dyskusji na temat Ukrainek, piszą w czwartek najważniejsze ukraińskie media. Przeciwko wypowiedziom dziennikarzy protestuje na Facebooku grupa o nazwie "Powiedz chamstwu Wojewódzkiego i Figurskiego NIE".

Kilka godzin później Kuba Wojewódzki przeprosił wszystkich Ukraińców, którzy poczuli się obrażeni prowadzoną wraz z Michałem Figurskim audycją "Poranny WF". "Jeśli każde słowo, zdanie czy żart w audycji karmiącej się absurdem, groteską, skrótem myślowym czy kpiną ze stereotypów będą traktowane jako deklaracja światopoglądowa lub nota dyplomatyczna, to swoją przyszłość w zawodzie widzę czarno" - napisał Wojewódzki w specjalnym oświadczeniu.

Wojewódzki napisał w oświadczeniu, że audycja jest "surrealistycznym słuchowiskiem kpiącym z rzeczywistości. Nie publicystycznym. Raczej ironicznie publicystycznym. Wszyscy mamy prawo do poczucia humoru, nawet kiepskiej jakości. Nie wszyscy musimy z tego prawa korzystać. »Poranny WF« to nie jest audycja dla każdego Tworząc ją, wiemy, że udało nam się powołać do życia określoną konwencję oraz słuchacza, który ją rozumie. Niestety czasami pojawiają się intruzi z krainy patosu i przesady".

"Apeluję zatem do wszystkich szukających u nas nienawiści, ksenofobii czy rasizmu. Nie znajdziecie go. Wkraczając w świat satyry z cenzorskimi zapędami, ośmieszacie się sami" - zakończył Wojewódzki.

Sposób prowadzenia audycji przez Wojewódzkiego i Figurskiego wywołał kontrowersje także rok temu. W programie z maja ub.r. pod adresem rzecznika Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego Alvina Gajadhura, którego ojciec jest Hindusem, prowadzący używali m.in. sformułowań: "Może zadzwonimy teraz do Murzyna", "Audycję sponsoruje warszawski oddział Ku-Klux-Klanu".

Gajadhur złożył zawiadomienie do prokuratury. Prokuratura umorzyła śledztwo, ale pokrzywdzony skutecznie się odwołał. W czerwcu 2012 r. do warszawskiego sądu trafił akt oskarżenia wobec prezenterów radia Eska Rock; oskarżeni są o znieważenie osoby ze względu na jej przynależność rasową i narodową, grozi im do trzech lat pozbawienia wolności.

Rada Etyki Mediów uznała, że podczas wspomnianej audycji radia Eska Rock doszło do "drastycznej demonstracji ksenofobii".
Po Euro ich dysponenci zapewne, przywrócą ich do łask, gdy wrzawa ucichnie . Pewnie będą musieli z podwójną mocą pluć na Kaczyńskiego i PiS aby ludzie ryżego fuhrera dali im znowu dobrze zarobić.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 23.06.2012 o godz. 16:02.
wislak68
Senior Member

Stary 23.06.2012, 16:31

Dokończ sobie
...Dyslektykiem Co prawda za leminga się nie uważam dlatego nie wiem jak to jest nim być ale jeśli miałbym wybierać to wolę być dyslektykiem. Zresztą podobno dyslektycy nadrabiają inteligencją .
A przy okazji dzięki za zwrócenie uwagi na mój błąd ortograficzny. Jeśli tylko tyle masz do dodania po przeczytaniu całego tekstu to chyba musiał Cię przekonać .
wislak68
Senior Member

Stary 23.06.2012, 16:42
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie wywiad z Gudzowatym warty przeczytania, mimo tego, że troszke chaotyczny..Zawsze myślałem, że Gudzowaty to człowiek z samego środka "układu"..Coś się pozmieniało, czy miałem o nim mylne wrażenie, pewnie sugerując się ogromnym majątkiem..
Co do pozostałych artykułow..
Mozna się domyślać co miały sugerować opini publicznej tvnowskie UWAGI o tym jak miejsca odwiertów niszczą środowisko, a czarna woda płynie w studniach w okolicach odwiertów..Sprytny zabieg..Niby chodziło o dobro pojedynczych ludzi, niby tylko o odwierty, a nie o samą eksploatacje, ale przekaz popłynął jasny co w połączeniu z regularną dezinformacją na temat gazu łupkowego, już odnosi pierwsze sukcesy.. Co za "państwo"..ja pierodle..
To jednak ktoś to czyta! W takim razie będę zamieszczał następne linki.
Jeśli chodzi o Gudzowatego to zamieściłem ten link dlatego że podaje kilka istotnych szczegółów związanych z transakcjami gazowymi. Mnie osobiście zaskoczyło że zaskarżył do sądu ostatnią umowę podpisaną przez Pawlaka. Tym niemniej ze wszystkimi jego rewelacjami radziłbym być bardzo ostrożny. Jest bez wątpienie człowiekiem służb. Złośliwi twierdzą że nie tylko polskich. W pewnym momencie stracił dobre kontakty w Gazpromie (podobno w momenecie przejęcia tej firmy przez ludzi Putina) i stał się takim roninem, ale do każdej informacji podanej przez niego radził bym podchodzić bardzo ostrożnie. Napewno nie jest to człowiek wolnej Polski.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.06.2012 o godz. 17:02.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów