|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
I na koniec tej sesji jeszcze coś o gazie łupkowym. Ciekawy link: http://niezalezna.pl/30039-zmierzch-gazpromu
I parę cytatów dla podniesienia zaintersowania: Według ekspertów dostawy z europejskiego rynku mogą być tańsze nawet o 1/5 w porównaniu z zakontraktowanymi w Rosji. Według Index Mundi rosyjski gaz na granicy z Niemcami w maju kosztował 452 dol. za 1000 m sześc., a z nieoficjalnych informacji wynika, że PGNiG płaci za błękitne paliwo z Rosji ok. 500 dol. za 1000 m sześc. Znacznie większy i groźniejszy kontrakt długookresowy z Gazpromem forsował dwa lata temu rząd Donalda Tuska. Kontrakt na dostawy gazu do Polski po cenach opartych na notowaniach ropy miał być wydłużony o 15 lat do 2037 r. Kategorycznie sprzeciwiał się temu prezydent Lech Kaczyński. Jeszcze po katastrofie smoleńskiej wicepremier Waldemar Pawlak zapowiadał wciąż, że mimo protestów opozycji podpisze tę umowę, której wartość szacowano na dziesiątki miliardów dolarów.(...) Polska byłaby nie tylko uzależniona na kolejne pokolenie od Gazpromu, ale i zostałyby zablokowane poszukiwania gazu łupkowego w Polsce. Nikomu nie opłacałoby się bowiem prowadzić takich badań, gdyby nasze zapotrzebowanie było pokrywane z morderczego dla Polski kontraktu z Gazpromem.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.06.2012 o godz. 01:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
A. Lepper - "samobójstwo" weekendowe. Śledztwo wszczęte w poniedziałek. "Samobójstwo" gen. Petelickiego ..? Również. Tutaj możnaby zapytać jakie chemiczne lub biologiczne środki obezwładniające "ulatniają się" z organizmu w odpowiednik czasie?
To jest odpowiedź na tę tezę Pana Jachowicza, że Generał nie pozwoliłby sobie na włożenie spluwy do ust: http://wpolityce.pl/wydarzenia/30701...stoletu-do-ust Pan Zybertowicz również skłania się ku samobójstwu. http://wpolityce.pl/wydarzenia/30691...dobra-bliskich Obaj Panowie biorą pod uwagę, inne przyczyny realnego samobójstwa niż podawane w wersjach "organów władzy" ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Chodziło mi o to, że Pan Zbawiciel, nie zrezygnuje z funkcji prezesa dla WŁASNEGO DOBRA, bo byłby nikim, a że mu zależy tylko na własnej pozycji widać po tym jak stara się poniżać Ziobrę i osłabiać Solidarną Polskę, bo liczy się tylko żeby PiS był mocny, dobrze wie, że bez koalicji z jakąś partią władzy nie uzyska, ale jak widać wcale mu na tym nie zależy. Zakładam, że kolejny raz nic nie zrozumiesz, bo już z książeczki propagandzisty pobrałeś instrukcje, i teraz je będziesz powtarzał. wislak68, to że jesteś najprawdopodobniej członkiem PiSu, bo inaczej Twojej aktywności tutaj się wyjaśnić nie da, i Panie agencie wpływu, z pamiecią u Pana bardzo słabo, to Ty z Drozdzem tu agitowaliście ile wlezie, a ja przed wyborami przestałem się tutaj całkowicie udzielać, niech sobie wislaczek zobaczy, że przestałem się udzielać niecały miesiąc przed wyborami, więc jak na kogoś nasłanego przez PO-wską młodzieżówkę to chyba by nie było normalne ? No ale czekam jak Pan z PiSu to wyjaśni. A kolega się nie uaktywnił teraz, znów kogoś tu pamięć myli, ale co się spodziewać po rzuconym na "front internetowy" propagandziście z PiSu, który na bieżąco aktywnie kontroluje tu dyskusje, i jak coś działa i z pianą z pyska rzuca się tu bohatersko w obronie PiSu, i zazwyczaj z pomocą przyjdzie tu mu jego uśmiechnięty wiecznie giermek Drozd. pswislak68, Drozd, i reszta kolegów propagandzistów, mam nadzieje, że chociaż dobrze wam płacą za takie pilne udzielanie się tutaj, mi niestety nikt nie płaci, więc bawcie się tu dalej sami. i dalej udowadniajcie jak to każdy kto nie myśli po linii waszej ukochanej partii to leming, dalej wmawiajcie , że to inni zostali tu wysłani na "front", i dalej tak zapewne z uwielbienia do PiSu rzucajcie się tu regularnie na każdego kto wspomni o PiS.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 19.06.2012 o godz. 08:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
Nie to co teraz. Wszystko robione zgodnie z literą prawa, w miłej atmosferze, bez kompromitacji i wpadek każdego dnia. A i Europa się z nami znowu liczy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Aby żyło sie lepiej. Wszystkim ! :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
wislak68, członku Pis, pamiętasz co mówiłem o zagranicznej prasie? Zobacz kto ładnie się wypowiedział - Twój ziomek z partii:
BRUDZIŃSKI; napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
@gościu
Wiem dokładnie o co ci chodzi, o to co każdemu lemingowi. Opluć jak najbardziej Kaczyńskiego. Prawdziwy leming wie że to jego podstawowe zadanie. Niestety dla niego prostackie teksty typu Pan Zbawiciel, nie zrezygnuje z funkcji prezesa dla WŁASNEGO DOBRA obnażają pustość autora i całej ideologii w której Polska, Polacy, nasza historia, katolicka tradycja to przeszkody stojące na drodze do wspólnej komuszej szczęśliwości. Typowe bolszewickie brednie. Przed wyborami zniknąłeś bo pewnie dostałeś fundusz na "jabole wyborcze" i trzeba było pójść w teren A co do kontrolowania dyskusji. Myślisz że będziesz sobie tutaj rozsiewał propagandę i wszyscy ci tylko przytakną? Bo tak jest fajnie. Jeżeli bredzisz od rzeczy, a tak jest w zdecydowanej większości przypadków to otrzymujesz ripostę, prosta sprawa. Nie jest winą wiślaka, moją, czy kogokolwiek innego, że w Twojej zmanipulowanej świadomości ktokolwiek wytknie ci błędy to musi być z PiS. Zapewne biorąc pod uwagę dzisiejszą sytuację, gzie PiS jest jedyną alternatywą dla koalicji nocnej zmiany Twoje teorie że PiS jest wszędzie powoli zaczynają się urzeczywistniać, co w prostej drodze prowadzi do wariantu Węgierskiego. Oby jak najszybciej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.06.2012 o godz. 09:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
W sumie mi was żal (ciebie ,AS82a,szpenia,gosc2332-ia) musicie bronić teori wtłoczonej wam w głowy przez media a podchwyconej (pewnie) przez waszych znajomych. Rozumiem że trudno iść pod prąd , trudno powiedzieć coś czego nie zaakceptują wasi również zmanipulowani znajomi. Ale powiadam Wam nie lękajcie sie ![]() ps.dostrzegam pozytywny objaw- mówiłem niedawno znajomemu lemingowi ze organizuje się fajna inicjatywa patriotyczna a on na to : boże znów Kaczyński .... lemingowi słowo patriotyzm kojarzy się z Kaczyńskim- co jest dobrym objawem , ale ciekawe co się kojarzy ze słowem Tusk ,Komorowski albo Palikot (którego uważam za stokroć bardziej niebezpiecznego dla Polski) ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A krętacz TW Boni dalej miesza w ustawach:
Cytat:
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 19.06.2012 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
||
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mógł byś napisać o co Ci chodzi?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Błaszczak wróży organizacyjną kompromitację Polski na Euro. Wrócimy do tego za miesiąc, gdy będziemy analizować artykuły z mediów zachodnich. A kto ma ocenić czy Polska sie skompromitowała organizacyjnie podczas Euro? Polska prawica pod patronem GP? No proszę Cię... Nie widzę innej opcji, jak wysłuchanie głosów z zewnątrz. to powiedz mi jak statystyczny Kowalski ma ocenić Euro, mieszkając w inym mieście niż w mieście meczowym? skąd ma zebrać informacje statystyczny Kowalski? I teraz zdaniem Szpenia Brudziński wypowiadając to zdanie: Natomiast za sukces Euro poseł PiS uznał pozytywny przekaz o Polsce za granicą. - Sukcesem jest odkłamanie mocno załganego obrazu ma na myśli to iż: jedyną metodą oceny Euro będzie analiza artykułów z mediów zachodnich, ocena kompromitacji organizacyjnej podczas Euro dokonać się może tylko poprzez wysłuchanie głosów z zewnątrz a jedyną opcją dla statystycznego Kowalskiego aby wyrobic sobie opinie o Euro jest sięgnięcie po FAZ albo Times. Szpeniu masz ogromne problemy ze zrozmieniem tego co jest napisane ale czasami naprawdę przechodzisz sam siebie
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 19.06.2012 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Też miałem wrażenie, że wrzuciłeś to z przymrużeniem oka, ale nie dziw się że niektórzy wzięli to na poważnie. Po doświadczeniach z naszym forumowym frontem obrony bandy cudaka nie trudno się pomylić. Uwierz że dla wielu POfili Twój link jest koronnym dowodem. ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Osobiście uważam, że z pewnych spraw się nie żartuje. Tym bardziej jeśli ktoś próbuje obrzucać błotem Osobę, która sama bronić się już przed pomówieniami nie może.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mamy jaskrawy przykład z Giertychem. Kiedy chciał wprowadzić do programu nauczania więcej patriotycznych wątków media jechały po nim jak po łysej kobyle. Teraz kiedy pomstuje na Kaczyńskiego nagle stał się "ałtorytetem". Mecenasem Romanem .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=JtZJW...layer_embedded
Oświadczenie polskiego podpułkownika. Jeszcze sprzed Śmierci gen. Petelickiego. Tak wstrząsające, że "na wszelki wypadek" sugerowałbym przekazywanie go dalej :(. (Mówi ono bardzo wiele o tym, jakim "państwem" jest obecna RP). Zresztą sam tak zrobię. Przy tej okazji, również chciałbym powiedzieć, że nie mam myśli samobójczych i nigdy ich nie miałem. Nie zamierzam popełnić samobójstwa i czuję się bardzo dobrze. Szczęśliwy, zdrów na ciele i umyśle.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.06.2012 o godz. 13:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A na niego jeszcze nic nie znaleźli?Jak nie, to napewno znajdą.Zaraz napiszą, że z kimś wpołpracował, jakiś przekręt i wsadzą chlopa do więzienia lub w najlepszym wypadku oczernią.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.06.2012 o godz. 13:28.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Możesz mieć Alzhaimera i nie pamiętać, że jednak masz depresję i czujesz się fatalnie.
![]() |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
![]() Oglądałem rozmowę "Stokrotki" z mec. Brochwiczem, ponoć "przyjacielem" gen. Petelickiego (swoją drogą patrząc i słuchając tych ludzi powiedzenie "chroń mnie Panie od przyjaciół z wrogami sam sobie poradzę", staje się dla mnie czytelniejsze). Pomijając już nawet niczym nie maskowane sympatie i antypatie propagandzistki rządowej, rozmowa dosyć ciekawa i rzecz jasna sprowadzająca się w przekazie mec. Brochwicza, że jednak było to samobójstwo, kiedy to mec. starał się "zbijać" jeden po drugim z poddawanych przez "Stokrotkę" (uprzedzała, że są to stwierdzenia przebrzydłych "prawicowych mediów i polityków") argumentów przeciwnych teorii samobójstwa. Kilku sprawom natomiast nie zaprzeczył a wręcz potwierdził. M.in. to, że przez swoje "zaangażowanie polityczne" (czyli powiedzmy wprost przez krytykę rządów Tuska) gen. Petelicki zaczął mieć problemy biznesowe, dotychczasowi partnerzy biznesowi odsunęli się od niego. Do tego rzecz jasna mdły tekścik dla publiki TVN (mający uwiarygodnić możliwość popełnienia samobójstwa przez Generała), o tym, iż pod generalskim mundurem kryło się delikatne serce artysty kochającego malarstwo, muzykę i sport. Z powyższego sądzę, że teza szerzona wcześniej tutaj przez niejakiego Szpenia może być prawdziwa. Nawet jeżeli gen. Petelicki popełnił samobójstwo musiał do tego zostać skłoniony przez kogoś szantażem, sytuacją bez wyjścia. A wszelkie niedomówienia i poszlaki wskazujące, że to nie było samobójstwo (m.in. brak listu pożegnalnego, w przypadku Kogoś tak medialnego i Człowieka, który przede wszystkim lubił mówić i rozmawiać, jest wręcz dla mnie niewiarygodne), są "zemstą zza grobu" Generała, Jego śladem dla wszystkich pozostawionym, że coś tutaj jest nie tak. Gdzieś już czytałem o takim przypadku, nie wiem czy tutaj na forum czy gdzieś na necie. Choć z drugiej strony naprawdę ciężko mi uwierzyć żeby Ktoś z tak mocną konstrukcją psychiczną, z taką wiedzą, Ktoś tak kochający życie i swoją Rodzinę pozwolił się doprowadzić do takiego stanu, do takiego kroku... Edit. hmm sądziłem dotąd, że to jesień jest miesiącem wpływającym na osoby o skłonnościach depresyjnych... http://niezalezna.pl/30101-samobojst...racownika-pzpn dla osób (gość któryś tam z kolei), które cierpią na "Sakiewiczo-wstręt" http://sport.dziennik.pl/pilka-nozna...e-biletow.html
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 19.06.2012 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2 Irlandia za pasem. Skutki rządów Słońca Peru i jego wesołych kamratów:
Cytat:
![]() Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.06.2012 o godz. 09:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bank Światowy przyznał Polsce 750 mln euro pożyczki
Rada Dyrektorów Banku Światowego zatwierdziła we wtorek 750 mln euro pożyczki, pierwszej z dwóch, których celem jest wzmocnienie polskich finansów publicznych - poinformował w komunikacie Bank Światowy. "Program wsparcia Polski jest kluczowym w zaangażowaniu Banku Światowego w sferę reform finansów publicznych kraju" - powiedział cytowany w komunikacie dyrektor Banku Światowego na Europę centralną i kraje bałtyckie Peter Harrold. Jego zdaniem pożyczka to wyraz uznania dla reform podjętych przez polski rząd, w tym dotyczących systemu emerytalnego. Ciekawe na jaki procent ta pożyczka ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.06.2012 o godz. 09:17.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jest to kompletny debilizm - my pożyczamy Grecji a Bank Ś. pożycza nam - przecież to jest nawarstwianie odsetek tylko nic więcej.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tusk kupuje 35 nowiutkich wypasionych limuzyn wart 5,5 mln zł!! W końcu te co kilka miesięcy temu kupowali już są przestarzałe i nie bezpieczne... dla nas
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Generalnie sygnał że kraj zaczyna się finansować z BŚ zamiast z rynku to zły sygnał. Koszty takiego finansowania z reguły też są wyższe.I jeszcze coś o drogach. CBA zaczyna się interesować tematem: http://motoryzacja.interia.pl/raport...owa-a2,1811727
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 20.06.2012 o godz. 11:25.
|
|
|