The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2012, 13:42
Moze zakonczmy juz rozprawke o tym antytrenerze i o wystepie Naszych pilkarzy na Euro bo jak sie na taki obrot spraw nastawiałem od poczatku. Najwazniejsze, ze Polska wypada bardzo dobrze na tle pozostalych panstw europejskich i nie tylko (bo nawet araby z Al-Jazeera ogladają Euro). Ze Smudą było wiadomo, ze nic z tego dobrego nie wyniknie - a jak sobie pomysle o tym, ze mogłby teraz przyjsc do Wisły to od razu scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera. Przynajmniej mozna teraz sobie na spokojnie ogladac pozostale spotkania.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.06.2012, 13:49
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Smuda osiągnął większy sukces od Marwijka, zdobyliśmy przecież o 2 punkty więcej od Holendrów. Ale czy ktoś to doceni? Oczywiście, że nie. Tylko narzekać potraficie.

Wiadomo że dla tych frajerów, sukces to przegrać tylko 2:0. Mentalność niewolnika.

Założę się, że zaraz będą teksty " cieszmy się, co mają powiedzieć Holendrzy".

Cały problem to brak odpowiedzialności, winnych nie ma. Mało tego, winy nie ma.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.06.2012, 14:02
arti napisał(a):Wyświetl post
No i dobrze - bądź narzekającą Polką
Znajomi zadowoleni - też dobrze
Piłkarze myślę, że grali tak jak na ten moment potrafili - jacyś znajomi Smudy czy kogoś tam od "przygotowania fizycznego" zrobili im dobrze na zgrupowaniach plus ogólnie znany taktyczny i inny analfabetyzm S no i jest klops.
Cóż - normalny prezes PZPN policzyłby w 2009 ile może zapłacić trenerowi i poszukałby za tą kwotę możliwie najlepszego. Lato znalazł "trenera" dupoliza na swoim poziomie, zapłacił mu tyle żeby się zamknął no i są skutki. 2,5 roku spokoju dla jednego i drugiego, a wynik... może się uda. Co do reszty fachmanów - sprawdziłby referencje, osiągnięcia itd.
Szkoda, szkoda - drugiej takiej piłkarskiej imprezy w Pl już pewnie nie zobaczę.
Jeśli Lato odejdzie (w co mało wierzę) i jeśli prezesem zostanie pewien człowiek o bardzo mało Polskim nazwisku to czekają nas bardzo dobre lata w Polskiej piłce
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.06.2012, 15:48
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Lato odejdzie (w co mało wierzę) i jeśli prezesem zostanie pewien człowiek o bardzo mało Polskim nazwisku
Boże jedyny, chyba nie masz na myśli Tuska?

Jeśli chodzi o aferę biletową, to normalnie żal.pl.
Ma być czas rozliczeń, a nie to "Polacy nic się nie stało", to jest żałosne. Niestety, ale przy obecnym rządzie, nawet jakby rozpieprzyli cały PZPN, to do związku weszłyby Miry i tym podobne typy. Zamienił stryjek siekierkę...

Co do samych mistrzostw, coś widzi mi się Portugalia w półfinale, ciekawy jestem czy Grecy zagrają na pełnym wk..wie po tym co niemiecki rząd wyprawia z ich krajem. Tam będzie niezłe ciśnienie. A dzisiaj mają odpaść Włosi i tyle.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.06.2012, 16:31
63624 napisał(a):Wyświetl post
Boże jedyny, chyba nie masz na myśli Tuska?

Jeśli chodzi o aferę biletową, to normalnie żal.pl.
Ma być czas rozliczeń, a nie to "Polacy nic się nie stało", to jest żałosne. Niestety, ale przy obecnym rządzie, nawet jakby rozpieprzyli cały PZPN, to do związku weszłyby Miry i tym podobne typy. Zamienił stryjek siekierkę...

Co do samych mistrzostw, coś widzi mi się Portugalia w półfinale, ciekawy jestem czy Grecy zagrają na pełnym wk..wie po tym co niemiecki rząd wyprawia z ich krajem. Tam będzie niezłe ciśnienie. A dzisiaj mają odpaść Włosi i tyle.
Nie no napisałem że będzie dobrze A Tusk w PZPN to by stadiony zamknął

Jest pewna kandydatura która postawiła by PZPN na głowie i to w dobrą stronę

Myślę że to Niemcy powinni zagrać na pełnej K za to że muszą płacić za kreatywną księgowość Greków

Włosi mają jechać do domu, wygrać mają Anglicy.
Odpowiedz cytując
zeppiga
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 18.06.2012, 17:33
63624 napisał(a):Wyświetl post
Na to co NIEMIECKI rząd wyprawia z ich krajem? Szczyt wszystkiego w "wyprawianiu" z krajem to osiągnęli sami Grecy.

Dzisiaj chciałbym odpadnięcia Hiszpanów, a trzymając się realiów wejścia Włochów, należy im się, bo na tych mistrzostwach chyba najlładniej grają.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.06.2012, 17:55
Dzisiaj gładkie zwyciestwo Hiszpanow i zwyciestwo Włochow(szkoda Irlandczykow, ale druzyne maja slabiutka).

Oby Ukraincy jutro dali popalic Anglikom, byloby fajnie.

A Niemcy i Portugalia graja juz dalej, tj. w polfinalach...chyba nikt nie sadzi, ze Grecy czy Czesi moga sie przeciwstawic tym ekipom? Zwlaszcza Niemcy zleja Grekow pewnie 4/5 : 0.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.06.2012, 18:05
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj gładkie zwyciestwo Hiszpanow i zwyciestwo Włochow(szkoda Irlandczykow, ale druzyne maja slabiutka).

Oby Ukraincy jutro dali popalic Anglikom, byloby fajnie.

A Niemcy i Portugalia graja juz dalej, tj. w polfinalach...chyba nikt nie sadzi, ze Grecy czy Czesi moga sie przeciwstawic tym ekipom? Zwlaszcza Niemcy zleja Grekow pewnie 4/5 : 0.
Chciałbym, aby nic z Twoich życzeń się nie zrealizowało. Liczę dzisiaj na ten wymarzony wysoki remis w meczu Chorwatow z Hiszpanami, aczkolwiek jestem zdania, że i bez tego Włosi odpadną - czuję po kościach, że Irlandczycy tanio skóry nie sprzedadzą i wreszcie zdobędą honorowy punkt.

Co do Anglików, to oczywiście biorąc pod uwagę fakt, że życzę Ukraińcom jak najlepiej to chciałbym by pokonali drużynę Hodgsona, jednak schodząc na ziemię, Anglicy naprawdę grają dobry futbol, stanowią kolektyw i mają kilka świetnych indywidualności, które wygrały im mecz ze Szwecją.

Natomiast, jak już jesteśmy przy rozdawaniu miejsc w półfinałach - oczywiście, że i Niemcy i Portugalia są faworytami, jednak nie spodziewałbym się jakiegoś pogromu Greków, bo taktycznie zapewne znów Santos tak ich ustawi, że Niemcy sporo się namęczą, by strzelić pierwszego gola... Portugalczycy z kolei, jeśli będą mieli pecha i trafią na dzień konia Petra Cecha, a do tego Pilar z Jirackiem będą robili swoje, jak w meczu z nami, to też będą mieli problemy...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 18.06.2012, 18:16
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym, aby nic z Twoich życzeń się nie zrealizowało. Liczę dzisiaj na ten wymarzony wysoki remis w meczu Chorwatow z Hiszpanami
Ja również mam taką nadzieje, piłkarsko, kibicowsko zasługują na 1/4.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.06.2012, 19:47. Ktoś sobie poleciał po bandzie...
A TO już widzieliście?
http://www.marca.com/2012/06/18/futb...2&t=1340044063

Wprawdzie miał to być tylko test wewnętrznej telewizji biura prasowego uefa, ale hiszpańska "Marca" korzysta z okazji, aby sobie trochę pożartować - tym "testowym" 2-2.
Jako ciekawostka: bramki mają strzelić: Mandzukic i Jelavic (dla Chorwacji) oraz Iniesta i Torres (dla Hiszpanii). Dodatkowo Hiszpania ma zarobić aż cztery kartki, w tym Torres - czerwoną. Sam jestem bardzo ciekaw, na ile wróżki z uefa przewidzą sytuację. Nic, tylko u buka obstawić, bo skoro piłkarska eurocentrala już przed meczem wyniki podaje

A jakby ktoś myślał, że tylko polskie (niektóre) media potrafią pojechać po piłkarzach, to zobaczcie co piszą Rusy o swojej "kamandzie": http://tden.ru/articles/show/21607
We wstydliwy sposób [Rosja] wyleciała z Euro. Chłopaki, wy nie po raz pierwszy tak przegrywacie...
Wystarczy zamienić Rosja na Polska i dedykacja dla polskiej ekipy jak znalazł.

Powód: Dodatek z różnych stron
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 18.06.2012 o godz. 20:10.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.06.2012, 20:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo że dla tych frajerów, sukces to przegrać tylko 2:0. Mentalność niewolnika.

Założę się, że zaraz będą teksty " cieszmy się, co mają powiedzieć Holendrzy".

Cały problem to brak odpowiedzialności, winnych nie ma. Mało tego, winy nie ma.
Święte słowa kolego, święte słowa!

Mam żal do piłkarzyków, o Smudzie nie wspominając. Zamiast wziąć odpowiedzialność na siebie, to oni nie czują się winni, jeszcze - do k.u.r.w.y nędzy - wyskakują z tekstami o biletach jak Kuba. To co jest najważniejsze, to jest pomijane, czyli blamaż i kompromitacja. Maciek Żurawski miał jaja skrytykować siebie i kolegów na mundialu w Niemczech, a tu nikt nie weźmie winy. Jeszcze ta g.ł.u.p.i.a baba - minister psia mać z bożej łaski - wyskakuje z tekstem, że związek nie zapewnił wystarczającego komfortu. Aż płakać się chce nad ciemnotą tej baby.

Na początku myślałem, że nasi kondycyjnie nie wytrzymali, ale po zastanowieniu się, doszedłem do pewnego wniosku. Przecież żadnego z naszych piłkarzy nie złapały skurcze, co jest konsekwencją wysiłku i dania z siebie 100 %.

Zje.ba.li piłkarzyki najważniejszy turniej w naszym kraju od dawna, chyba nawet historyczny.

Taki mam żal do nich-piłkarzy i trenera. Mieli wszystko, nawet Tusk poprosił dziennikarzy o łagodne traktowanie reprezentacji. Pięciogwiazdkowe hotele, baseny, wszystko. Wiernych i wspaniałych kibiców, swój stadion, rywali w zasięgu, ale nie, musieli to spieprzyć.

Jeszcze te barany wydzierający się: "Polacy nic się nie stało". Jak kurde nic się nie stało? Bardzo dużo się stało, nie mogę dojść do siebie. Taka szansa na 3 miejsce, bo w sobotę to my mogliśmy zagrać z Portugalią o półfinał, który dawałby nam 3 miejsce w turnieju, ale piłkarzyki jak zawsze pokazali się z jak "najlepszej strony".

Sukces ma wielu ojców, a porażka jest sierotą....

P.S. Idealne podsumowanie naszego występu ---> http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.06.2012, 20:57
jak słysze tych kibiców na Orange Sport goscie po 20 kilka lat ze Smuda to dobry trener ,potrafił pozbierac kadre do kupy ,

hehe pamietam jak Smuda mowił ze Beenhaker zostawił po sobie spalona ziemie ze 2 pilkarzy obecnie u niego grało,a ten Dyzma mowi ze ta druzyna gotowa jest na eliminacje,2.5 roku oszukkiwał Januszy ktorzy pieknie się nabrali i DALEJ WIERZA W SUKCES ,ach te ich wąsy xD
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 18.06.2012, 21:10
UEFA to ma jednak nasrane we łbie http://euro.interia.pl/news-bendtner...ach,nId,613492

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.06.2012, 21:15
Co jest wpisane w kontrakcie z Paddy Power
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.06.2012, 21:43
Hiszpanie jak zwykle farciarze ale Chorwaci powinni byc zli na Siebie bo mieli tak swietne sytuacje, ze spokojnie mogli to wygrac i awansowac z 1 miejsca a tak skonczyło sie tak jak wszyscy zakładali przed Euro. Teraz jutro niech Francja wygra, niech awansuje z 1 miejsca i bedzie rewanz za Finał MS w 2006 roku ale to teraz trojkolorowi beda gora bo maja jak dla mnie lepsza druzyne a poza tym mam nadzieje, ze to Oni wygraja to Euro.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.06.2012 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 18.06.2012, 21:43
Strasznie żal Chorwatów :(
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.06.2012, 21:52
No szkoda ich , i te nudne makarony w ćwierćfinale ble :/
Odpowiedz cytując
zeppiga
Junior Member

Stary 18.06.2012, 23:34
nudni to są Hiszpanie z tym ich klepaniem bez sensu po kole środkowym przez 30 minut.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.06.2012, 00:09
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
No szkoda ich , i te nudne makarony w ćwierćfinale ble :/
zeppiga napisał(a):Wyświetl post
nudni to są Hiszpanie z tym ich klepaniem bez sensu po kole środkowym przez 30 minut.
No dokładnie - akurat Włosi bardzo fajnie sobie poczynają w tym turnieju i przyjemnie się na ich grę patrzy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.06.2012, 00:53
Chorwaci, to mogli pokonac Wlochow lub Hiszpanow...poprostu pilkarsko nie zaslugiwali na cwiercfinal.

I wyszlo szydlo z worka. Przeczytajcie wywiad z Grosikiem na weszlo. Błaszczu nie dosc, ze gada bzdury, to i klamie. Nie wiem, ile nasz kapitan chcial dostac tych biletow, ale mowienie, ze nie ma dla rodziny miejsca i niewiadomo czy wejdzie na mecz...smiech na sali. Facet powinien stracic opaske.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2012, 07:26
Najbardziej żałuję, że dwie najnudniej grające ekipy (po Polsce) Grecja i włochy przeszły dalej. Świat się kończy.
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.06.2012, 07:53
a może Robert Maaskant na trenera reprezentacji?
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/r...4,artykul.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.06.2012, 08:28
W nocy u Zarzecznego zadzwonił gość, ktory kilka minut nawijał , że reprezentcje powinien prowadzić Majewski Stefan. Mina Zarzecznego bezcenna, niemniej zachował spokój zawodowca a latwo o to nie było bo skurczybyk dawał nawet ligiczną argumentacje. Tak więc to ,że Janusze mówią,że nic się nie stało, piłkarzyki narzekają, że biletów brak ( w ogóle co to za temat)i dach był zasunięty a Lato powiedziłał,że odejdzie jak nie powiedział, to i tak jest niczym przy Stefanie jako trenerze. Zresztą Stefan jawi mi się jako idelany kandydat na ten cyrk jakim stała się reprezentacja. Trener i ci piłkarze jakoś tak nieźle się zazębiają
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 19.06.2012, 08:35
Skorża przejmie reprezentację, nie jakiś Stefan. Lato chyba nie jest taki głupi, żeby powierzać kadrę temu mamrotowi.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.06.2012, 08:37
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Skorża przejmie reprezentację, nie jakiś Stefan. Lato chyba nie jest taki głupi, żeby powierzać kadrę temu mamrotowi.
Kto przejmie to się okaże. Lato do tego czasu też może ....popełnić samobójstwo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.06.2012, 09:53
Stefan? Ten epicki Stefan? Nie moze byc... Jak go slucham to zasypiam... w sumie moze i przeciwnika by usypial.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 19.06.2012, 10:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post

Skorża zanim zabierze się za reprezentację, to niech odniesie jakiś sukces. Chyba, że będzie już do końca kariery jechał na dwóch MP z Wisła.

Czy z Polską piłką jeż już tak źle, że trenerem kadry ma zostać facet, który dwa sezony z rzędu kompromituje się w lidze?

ps.

Za Stefana mieliśmy przynajmniej przewagę w rzutach rożnych. Warto dać mu szansę
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.06.2012, 10:14
a ja bym postawił na Kasperczaka
Odpowiedz cytując
zeppiga
Junior Member

Stary 19.06.2012, 10:45
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Skorża zanim zabierze się za reprezentację, to niech odniesie jakiś sukces. Chyba, że będzie już do końca kariery jechał na dwóch MP z Wisła.
Moim zdaniem Skorża też nie powinien zostać selekcjonerem, ale taka ocena jest chyba dość krzywdząca, dwa Puchary Polski i 1/16 LE to są jakieś sukcesy. Puchary niewiele warte, ale ile tak obiektywnie jest warte MP? I choć gra Legii była dość kompromitująca to jednak jakieś osiągnięcia może sobie Skorża do listy opisać.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 19.06.2012, 11:19
Zobaczycie, że dojdzie do wymiany na linii Wisła - PZPN. Smuda do nas, Probierz do kadry.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów