|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wiadomości Trójki o 9 i ni słowa o generale. Pół czasu antenowego zajęła relacja z meczu a drugie pół jakieś pierdoły o pożarze na statku w Niemczech.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Od rana w stacjach informacyjnych ANI SŁOWA na temat Petelickiego. Ważniejsze są wybory w Egipcie i problemy obserwatorów ONZ w Syrii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]()
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać, tak długo Nasza Wisła Cracovię będzie lać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co to za służby, że nie potrafią nawet upozorować wypadku?
Powoli zaczynają być bezczelni. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=iEt5h...feature=relmfu polecam wszystkie części. Komentarz pozostawiam wam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
prof. Krzysztof Rybiński w jednym z wywiadów mówił że mu grożono. KR często w wywiadach mówił o nieudolnej polityce Rudego.
Dowiedziawszy się o śmierci Generała, z jednej strony się zasmuciłem, choć tego człowieka nie znałem prywatnie to czułem, że właśnie tacy ludzie powinni rządzić w mojej ojczyźnie. Z drugiej strony - przestraszyłem się. Podobnie gdy dowiedziałem się o katastrofie w Smoleńsku. Bo jeśli tak wysoko postawiona osoba ginie w niewyjaśnionych okolicznościach to cytując Generała "Polska teraz nie jest strzeżona wcale" Sowieci na ulicach stolicy, propaganda mediów, podatek katastralny, kompromitacja z autostradami, niewypłacanie ludziom należnych im pieniędzy za ciężką pracę, celebryci "ekspertami" od wszystkiego, nowomowa, pedalstwo, inwigilacja, śmierć głowy państwa, ataki na Kościół, brak szacunku do starszych ludzi, ograniczenie godzin historii w szkołach, ... Quo Vadis Polsko ? "... i mnie to boli !" Powód: ...
Ostatnio edytowane przez bunny : 17.06.2012 o godz. 20:48.
![]()
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle było koko koko, a od dzisiaj – euro spoko. Okazało się, że nasz nieszczęśliwy kraj jak zwykle zorganizował zabawę dla kogoś innego. Ale cóż; taki los wypadł nam. Okazało się, że to Jan Tomaszewski miał rację, a nie ci, co z chęci podlizania się gawiedzi zawiesili go w prawach członka Klubu Parlamentarnego PiS. Ale to nieważne, bo wyszło jak zawsze, więc możemy zająć się sprawami poważniejszymi, do jakich niewątpliwie należy śmierć generała Sławomira Petelickiego. Generał Petelicki wywodzi sie z SB, do której wstąpił, by spełniać dobre uczynki – podobnie jak i generał Gromoslaw Czempiński z ta może różnicą, że generał Czempiński specjalnie sie tym nie chwalił. To znaczy – raz się pochwalił informujac, ile to rozmów i bliskich spotkań III stopnia musiał odbyć, by doszlo do utworzenia Platformy Obywatelskiej. Wyznania generała Czempińskiego były zaprawione nutką goryczy, bo Platforma Obywatelska zaczęła wysługiwać się na zadnich nogach razwiedce wojskowej.
Po katastrofie smoleńskiej wydawało się, że nadszedł dla SB moment dziejowy sprzyjający odwojowaniu obszarów zaanektowanych przez razwiedkę wojskową, która – jak pamiętamy – nie tylko przygotowała sławną „transformację ustrojową”, nie tylko przeszła ją w szyku zwartym, nie tylko – rękoma „pierwszego niekomunistycznego rządu” z udziałem generała Kiszczaka – weryfikowała esbeków i nie tylko nadzoruje funkcjonowanie III RP, za pośrednictwem swojej agentury kontrolując kluczowe segmenty gospodarki i państwa. Właśnie generał Petelicki ujawnił, że Umiłowani Przywódcy z PO natychmiast po katastrofie smoleńskiej otrzymali z centrali SMS-y, jak mają nawijać i – co charakterystyczne – ani jeden się nie wyłamał ze świadomej dyscypliny. Co więcej – w liście otwartym do premiera Tuska generał Petelicki żądał dymisji ministra Klicha i przedstawiał różne propozycje personalne w wojsku i bezpiece. Głuche milczenie było mu wprawdzie odpowiedzią, ale to nie znaczy, że to wystapienie nie zostało zauważone. Kiedy już raz na zawsze ustaliło, że przyczyną katastrofy smoleńskiej był sławny „błąd pilota”, razwiedka wojskowa przystapiła do kontrofensywy, której wyrazem i pewnym etapem było zatrzymanie generała Czempińskiego pod zarzutami korupcyjnymi. Generał Petelicki zaś nawet miał początkowo wziąć udział 11 listopada w Marszu Niepodległości, a nawet chyba stanąć na jego czele, „lecz tymczasem na mieście inne były już treście”, bo ani nie stanął na czele, ani nawet sie nie pojawił. No a teraz prokuratura podobno wykluczyła udział „osób trzecich”, ale „nie wykluczyła” samobójstwa, bo stwierdzono u denata „rany postrzałowe”. Widać, że nieboszczyk się starał, bo zwykle samobójcy wystarcza jedna rana postrzałowa, ale widać generał wymaga ich więcej. Jestem oczywiście pewien, że „młodzi wykształceni z wielkich miast” skwapliwie uwierzą we wszystko, bo jeden taki napisał do mnie właśnie gotową propozycję komentarza, strofując mnie zarazem, że swoimi teoriami „ośmieszam prawicę” i „prawdziwych zwolenników kapitalizmu”. Trochę mnie tym zaskoczył, bo jak wiadomo, jestem bezpartyjny i nikogo nie zmuszam, żeby w moje teorie wierzył, a już zwłaszcza – „prawdziwą prawicę”, bo mówiąc szczerze – sam nie wiem, co to właściwie za towarzystwo – na przykład – ci wszyscy „konserwatyści” w rodzaju pana senatora Libickiego. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego, podobnie jak z ateistami, których lubelska przedstawicielka zagroziła mi „podjęciem kroków”. Mój Boże – gdybym sie spodziewał, że będę miał jeszcze jakieś problemy z ateistami, to w ogóle bym się nimi nie zajmował. Niechby się w swoim ateizmie zakałapućkali do czortikow – ale diabeł mnie podkusił, żeby ustosunkować się do ich bezczelnej ankiety, którą mi przysłali: „nie wierzę, nie kradnę, nie zabijam” – po której chciałem im udowodnić że po pierwsze – wierzą, po drugie – kradną, a po trzecie – zabijają a w każdym razie – propagują morderstwa. Ani chybi niezależna prokuratura skorzysta z okazji, żeby przed niezawisłym sądem wytoczyć mi proces w imieniu „ateistów”, którzy poczuli się urażeni („o film, panie ministrze, obrazili się wachmistrze, o wiersz, panie generale, obrazili sie kaprale”), ale czort z nimi, na pewno doprowadzą do skazania mnie na grzywnę i odsiedzenie, ale przecież zdania o nich od tego nie zmienię („zdania swojego za nic nie zmienię” – mówił Gnom podczas „Rozmowy w kartoflarni” z Tarasem). Pogardzam nimi z całego serca i niech mi wytaczają procesy przed krzywoprzysiężnymi sądami. Mam nadzieję, że będę mógł zapłacić i odsiedzieć, póki starczy mi życia, ale tej swołoczy (słyszy Droga Pani?) nigdy, przenigdy nie przyznam racji na tej samej zasadzie, jak Galileusz, co to po wyjściu z magla, jakiemu poddał go niezawisły sąd, powiedział – „E pur si muove” – co się wykłada, że jednak się porusza. Zresztą – k’czortu z ateistami. Bo ważniejsze jest „samobójstwo” generała Petelickiego. Nie to, że na złość Zastrańcom z „prawdziwej prawicy”, która jak ognia boi się „ośmieszenia” (co to w ogóle za kałakutasy?) i zwolenników „prawdziwego kapitalizmu” (ciekawe na czym polega kapitalizm fałszywy?) - właśnie uważam, że śmierć generała Petelickiego oznacza, iż bezpieczniackie watahy zaczynają się mordować w ramach rywalizacji o względy strategicznych partnerów – co właśnie dowodzi, że scenariusz rozbiorowy wkracza w decydującą fazę. Stanisław Michalkiewicz ![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Gdzie jest Szpeniu ?Zaraz nam wytłumaczy " przecież mógł Petelicki sie męczyć w garażu czyszczać furę i w przypływie zmęczenia palnąc sobie w łeb- co nie mógł? Za dużo mial kasy siedząc w rózżych Radach Nadzorczych a to stres przecież... nie?"
Polecam wywiad z emerytowanym oficerem CIA w Gazecie Polskiej i jego opinia o Smoleńsku i aktywności ruskiego wywiadu w Polsce ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arapaho masz gdzieś ten wywiad? Będzie w jutrzejszym wydaniu?
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
“Demontaż państwa już się skończył, teraz zaczną znikać ludzie”
śp. Janusz Kurtyka 6 kwietnia 2010r -------- Znalezione: "TAJEMNICZYCH ŚMIERCI BYŁO ZNACZNIE WIĘCEJ - w lutym 2002 roku, zamordowany został Zdzisław Majka - drugi kluczowy świadek w sprawie mafii paliwowej. Jego zgon również uznano za samobójstwo, a syna który zabiegał o sekcję zwłok i rzetelne śledztwo, wsadzono na 3 miesiące do aresztu. - Marek Karp - był założycielem Ośrodka Studiów Wschodnich, który zajmował się analizami sytuacji politycznej i ekonomicznej w krajach byłego bloku sowieckiego. "Oni za mną chodzą, śledzą mnie nawet tutaj, w szpitalu, ja stąd nie wyjdę żywy, za dużo wiem o wszystkim" ? mówił do swojego przyjaciela Stanisława Nowakowskiego Marek Karp na kilka dni przed śmiercią. Dyrektor Ośrodka Studiów Wschodnich leczył się z urazów po wypadku samochodowym, który wydarzył się 28 sierpnia 2004r. w pobliżu Białej Podlaskiej. Trafił do szpitala, gdzie według oficjalnej wersji "zmarł z powodu powikłań powypadkowych". Prokuratura sprawę umorzyła, lecz prawdziwych okoliczności wypadku nie zostały wyjaśnione do dziś. Przed śmiercią badał sprawę przejmowania polskiego sektora energetycznego przez rosyjskie spółki kontrolowane przez KGB i GRU. Podobno była to zaplanowana i zrealizowana w najdrobniejszych szczegółach egzekucja, dokonana dla zabezpieczenia paliwowych i energetycznych interesów rosyjskich służb specjalnych. - Daniel Podrzycki - kandydat na prezydenta w 2005r. Zmarł podczas kampanii wyborczej w wyniku obrażeń odniesionych w wypadku drogowym. W latach 90. współpracował z gen. Tadeuszem Wileckim i Andrzejem Lepperem, W 1997 wraz z Andrzejem Lepperem, Wł. Bojarskim i W. Michałowskim podpisał zawiadomienie do prokuratury w związku z nadużyciami podczas podpisywania kontraktu na budowę Rurociągu Jamalskiego. - Podpułkownik Barbara P. - popełniła samobójstwo 19.01.2009 r, powiesiła się w swoim domku letniskowym korzystając z nieobecności męża. W delegaturze spekuluje się, że przyczyną mógł być mobbing ze strony szefostwa ABW. Samobójstwo Barbary P. nie jest pierwszą taką tragedią związaną z ABW. W kwietniu 2008 r. w Garwolinie powiesił się sędzia, któremu ABW przeszukało biuro, podejrzewając go o korupcję. - Chorąży Stefan Zielonka - szyfrant w kancelarii premiera, lat. Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał dostęp do najściślejszych danych, m.in. wiadomości nadawanych z placówek zagranicznych do centrali. Zaginął 13 kwietnia 2009, Wywiad nie przekazał informacji o zaginięciu Zielonki ani do prokuratury wojskowej, ani do żandarmerii. O zaginięciu powiadomiono po 2 dniach. Zwłoki znaleziono 27 kwietnia 2010 przy brzegu Wisły. Zgniło niemal doszczętnie wszystko, ale wyciągi z banków pozostały nienaruszone,bo znajdowały się w wodoszczelnej teczce (żeby policjantom ułatwić identyfikację ?). Przyczyny śmierci Stefana Zielonki nie zostały ustalone, a prokuratura nie potwierdziła, że żołnierz popełnił samobójstwo. - Prof.Stefan Grocholewski - ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. "Zmarł" 31.03.2010r. - p Mieczysław Cieślar, zginął w wypadku samochodowym dokładnie 18.04.2010 r. Miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku. - Grzegorz Michniewicz - Dyr.Gen.Kancelarii Premiera Tuska, a wcześniej czł. Rady Nadzorczej PKN Orlen, zaufana osoba Donalda Tuska i Tomasza Arabskiego. Natychmiast po śmierci Michniewicza znikła z internetu większość wiadomości i artykułów związanych z osobą samobójcy. Chyba musiał odkryć coś wyjątkowo przerażającego. Powiesił się 23 grudnia 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154. Pan Michniewicz powiesił się, choć jeszcze tego dnia cieszył się z rychłego spotkania z rodziną w Boże Narodzenie. To był 23 grudnia, tuż przed Wigilią. W śledztwie nie sprawdzono bilingów rozmów Michniewicza. Lekarz dokonujący sekcji zwłok nie określił nawet godziny zgonu Michniewicza, zaś prokuratura nie odtworzyła przebiegu ostatnich godzin z życia rzekomego samobójcy. Prokurator uznał, że nie doszło do ingerencji osób trzecich, a śledztwo szybko zakończono. - Krzysztof Knyż - operator Faktów, pracował z W. Baterem (tym, który pierwszego dnia podał poprawną godzinę katastrofy Tu-154, co media odkryły po 10 dniach). Zmarł w Moskwie na sepsę 2 czerwca 2010 r. Śmierć całkiem przemilczana. - Prof.Marek Dulinicz - szef grupy archeologicznej - zginął 6 czerwca 2010 r. w wypadku samochodowym w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska. - Dariusz Ratajczak - dr historii, autor tematów niebezpiecznych, zbioru esejów historyczno-politycznych skazany za kłamstwo oświęcimskie. 11 czerwca 2010 znaleziono jego zwłoki w zaparkowanym samochodzie pod Centrum Handlowym Karolinka w Opolu, w którym mogły przeleżeć wg śledczych kilka dni. Sekcja zwłok wykazała, że zmarł w wyniku zatrucia alkoholem. - Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego chorego psychicznie syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą. - Dr Ryszard Kuciński - prawnik A.Leppera - zmarł w maju 2011 r. - Wiesław Podgórski - był doradcą A.Leppera, gdy ten by ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo. - 12 czerwca 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych. - Róża Żarska - adwokatka Leppera - zmarła w lipcu 2011 r. w Moskwie. - Dariusz Szpineta - zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach. Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, wskazując, że lot Tu-154M był lotem wojskowym. Nic nie wskazywało na jakiekolwiek samobójcze zamiary, czy choćby zły nastrój."
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.06.2012 o godz. 01:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
obecny.
czy to samobójstwo czy morderstwo nie mi oceniać - od tego jest prokuratura. Ja od siebie mogę napisać, że jak ktoś ma kilka ran postrzałowych, to raczej nie jest samobójcą. PAP podał, że jest kilka ran postrzałowych, Ci co go znaleźli (policja), że jedna w głowę, Nie zdziwiłbym się jednak, gdyby zaraz wyszły silne powiązania Petelickiego z Gromisławem Czempińskim. Wszak to byli przyjaciele. Czempińskiemu już się grunt pod nogami pali za udział w prywatyzacjach. EDYTA: dopisek Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła śledztwo ws. śmierci Sławomira Petelickiego. Według wstępnych ustaleń generał zginął w wyniku rany postrzałowej głowy; nie stwierdzono innych obrażeń. Prokurator powiedział, że wstępne oględziny zwłok ujawniły ranę postrzałową głowy (wlotową i wylotową); nie stwierdzono jakichkolwiek innych obrażeń. Jeszcze w poniedziałek prokuratura zarządzi sekcję zwłok. Petelicki został w sobotę znaleziony przez żonę w garażu wielorodzinnego budynku, w którym mieszkał, na warszawskim Mokotowie. Znaleziono przy nim broń, z której padł strzał.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 18.06.2012 o godz. 10:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak to powiedział prezes Kurtyka 6.IV.2010 "Demontaż państwa już sie skonczył.Teraz zaczną znikac ludzie "
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.06.2012 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym wypadku standardowe przypomnienie: nowy ekran to portal robiony przez ludzi z WSI (frakcja Dukaczewskiego).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo dla nich starczy mówić źle o Tusku, wspomnieć , że w Smoleńsku to mógł być zamach, i z automatu jest się krystalicznym człowiekiem, a jakby tego nie mówił, to były dla nich tylko stary SBek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://wpolityce.pl/wydarzenia/30639...ano-by-milczal I malutki cytat z wywiadu dotyczący sprawy dyskutowanej na tym forum czyli dróg: "Miał znajomych w rozmaitych kręgach i ogromną wiedzę o finansowaniu budowy autostrad, rozmaitych nieprawidłowości tam się dziejących." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Weź sobie puść 2 częsć tego wywiadu w 7:50 wywiadu.Zobacz jaki gen miał stosunek do tego "strasznego" PiSu. http://www.youtube.com/watch?v=B0tYuxonto4 generalnie polecam 1 i 2 częśc wywiadu. Szczerze, to mi was żal.Dalej na was działa "straszenie PiS`em" ? ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ty to chyba w WSI byles
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja bym zakazał czytania pewnej książki Goethego. Donaldowo werterowo. Tylu ważnych ludzi z problemami osobistymi, panie premierze, jak żyć?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://fakty.interia.pl/polska/news/...ojstwa,1810762
Były poseł i wiceszef MON stwierdził, że do tego wyznania "zmusiła go" śmierć gen. Sławomira Petelickiego. Wcześniej Szeremietiew miał otrzymać informacje, że ktoś chciał go "uciszyć na zawsze". Na swoim profilu na Facebooku były poseł napisał: "Oświadczam. W ubiegłym roku otrzymałem z poważnego źródła wiadomość, że w pewnym wpływowym gronie rozważano kwestię "uciszenia mnie na zawsze". Nie było pewności, czy decyzja w tej sprawie zapadła. Okoliczności przekazania tej informacji nie pozwalały na jej ujawnianie. Nie mogąc dowieść prawdziwości informacji zostałbym uznany za cierpiącego na manię prześladowczą, lub oskarżony o pomawiania niewinnych ludzi. Śmierć gen. Petelickiego zmusiła mnie do zabrania głosu. W związku z tym oświadczam, że jestem zdrowy, nie mam żadnych kłopotów natury osobistej lub finansowej i nie zamierzam popełniać samobójstwa. Romuald Szeremietiew 18.06.2012" Były szef MON nie napisał nic więcej. Nie wyjaśnił ani kto, ani dlaczego chciałby go "uciszyć na zawsze". Romuald Szeremietiew wykłada obecnie na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Był wiceministrem obrony w rządzie Jana Olszewskiego w 1992 roku i w rządzie Jerzego Buzka w 2007 roku. Ciało gen. Petelickiego znalazła w sobotę jego żona w garażu wielorodzinnego budynku, w którym mieszkał, na warszawskim Mokotowie. Znaleziono przy nim broń, z której padł strzał. Jak podkreślali od początku informatorzy PAP, najbardziej prawdopodobną wersją śmierci generała jest samobójstwo. INTERIA.PL ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gość był brudny od stóp do głów, a po śmierci robi się z niego krystalicznego człowieka. I kto to z niego robi? Prawicowi narodowcy, bo mu się parę razy powiedziało, że Smoleńsk to to i tamto. A że w służbach był, to już zapominają. Panowie, jak żyć? |
|
|