|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pewne lobby odsunęło Kowalczyka i Hajtę od programu Polsatu na EURO, żeby nie mówili prawdy i Smudzie nawet to nie pomogło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Niestety, pan Smuda zawalil nam EURO2012 i jak pisalem nie tak dawno temu, okazal sie grabarzem polskiej pilki. Pomijajac przygotowanie fizyczne, powolania...wyszla prawda o tym szkoleniowcu, tzn. obsral sie(poslugujac sie jego terminologia) jeszcze przed turniejem, a takze okazalo sie, ze nie ma on poprostu jaj. Co do chu.. miala dac nam taktyka z 3 def. pomocnikami? Ktos mi to wyjasni? Jesli jestesmy przygotowani tak fatalnie, to w pierwszych 45 minutach wychodzimy na 4 obroncow i na 1 def. - Dudke przed nimi. Reszta to ofensywny pomocnicy(bez czlapaka Obraniaka, ktory ostatni dobry mecz w kadrze rozegral pare lat temu) i 2 napastnikow(Sobiech, ktory ma skupic sie na walce i odgrywaniu pilke). W pierwszej polowie musielismy zdobyc przynajmniej 1 bramke, a potem w drugiej murujemy i obrona Czestochowy. Naprawde jaka bylaby roznica? Dzisiaj wychodzimy na 3 defensywnych i wszystko maja niedosyt i pretensje co do taktyki. A tak pokazalby jaja, pokazalby tez Czechom, ze gramy na powaznie i moze cos by z tego bylo. I tak przeciez odpadlismy, prawda? Trzeba sie tez zastanowic nad sensem powolywania pewnych zawodnikow do reprezentacji. O Mierzejewskim i Obraniaku pisalem wielokrotnie, tzn. oni nam nie pomoga. Na tle dobrych(a wlasciwie najlepszych) obroncow w Europie sobie poprostu nie pograja. Trzeba probowac kogos innego lub sprobowac innego ustawienia. Ponad 2.5 roku przygotowan i co? Nagle po 1 meczu wszystko zmieniamy, to jest tez niepojęte.
Jutro w Cafe Euro ma byc Borek i pewnie Kowalczyk, wiec bedzie lincz Smudy. P.S - I zadne tajemnicze srodowisko nie odsunelo Wojtka, czy Hajty od Polsatu. Oni ogladaja te mecze na zywo i raczej nie chce im sie tracic czasu na siedzenie w tv |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dziś drużyna PZPN-u (uznawana przez wielu za Reprezentację Polski w piłce nożnej) zakończyła swój występ na EURO2012. Dwa lata temu po całkowitej kompromitacji w eliminacjach do mistrzostw świata w RPA, działacze z PZPN postanowili zatrudnić Smudę. Już wtedy wiedziałem ,że jest to totalne nieporozumienie, które zapoczątkuje ciąg wtórnych katastrof. Z konferencji prasowej ,na której przedstawiano Smudę pamiętam taki ,żenujący obrazek. Antoni Piechniczek wcinał się Smudzie co chwila w wypowiedzi, ze swoim durnym "gdyby mnie zadano to pytanie" poczym silił się na jakieś ,w jego mniemaniu, inteligentne wypowiedzi eksperta. Wtedy pomyślałem ,że Lato i spóła ,musieli wybrać kogoś bardziej ograniczonego umysłowo i zawodowo niż oni sami. Któż by inny niż Franz Smuda spełnił te wyśrubowane kryteria. Pamiętam jak sączono dziwną propagandę ,że 2 lata bez eliminacji ,spokój ,cisza , tylko mecze towarzyskie ,pozwoli dokonać rzeczowej selekcji i zbudować drużynę ,która na turnieju w Polsce i Ukrainie ,coś pokaże. Gdyby PZPN wtedy poszedł po rozum do głowy i zamiast na głupoty wydał pieniądze na solidnego trenera z doświadczeniem ,jakieś szanse na powodzenie tego scenariusza byłyby. A tak jesteśmy po trzech szybkich meczach grupowych i widzimy ,że postępu nie ma żadnego. Już o tej pożal Boże selekcji nic nie napiszę. Gra zespołu jest koszmarna. Przypuszczam ,że jakbyśmy zagrali eliminacje z taką grą byśmy nie uzyskali kwalifikacji do turnieju głównego.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.06.2012 o godz. 00:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Pierwsze 30 minut należały do PZPNu reszta to już biegane za piłką, nie mogliśmy nawet sytuacji stworzyć a co dopiero zdobyć gola. Nie dość że Smuda s.......ił nam Euro, wydarzenie które cieszy całą Polskę, robotnicy zadupcali by stworzyć piękne stadiony, Smuda dostawał forsę za mówienie do piłkarzy idźcie i wygrajcie. Podobny wynik byśmy uzyskali bez trenera, gdyby ekipa były rzeczywiście zgrana to byśmy wygrali jedno spotkanie, Niemcy wygrali 2 pierwsze i mają w dupie najbliższy mecz, a tak Smuda czekał w meczu z Grecją na pierwszą zmianę, a w meczuz Rosją wstawić wysokiego Sobiecha, to wstawia no kurde szlak trafia człowieka, Brożka który przy SFG gówno zrobi bez drabiny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 17.06.2012 o godz. 00:48.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszyscy się krztusili wielce tą trójką z Dortmundu i Wojtkiem Szczęsnym. Ja jeszcze przed mistrzostwami pisałem i mówiłem ,że chłopaki z Borussii to jedno a Błaszczykowski, Piszczek i Lewandowski w drużynie PZPN-u to drugie. Dwa różne światy.Wypuszczenie Roberta na przysłowiową pałę bez wsparcia pomocy nic nie dało. Lewandowski odbijał się od obrońców jak od ścian, do tego między linią pomocy a nim wielka przestrzeń ,żadnego wsparcia. Skrzydła dorzucają piłki od czasu do czasu. Benisz solidnie zapasiony ,1,5 roku bez piłki. Nie wiem jak trzeba być ślepym i niekompetentnym ,żeby nie zauważyć ,że taki napastnik jak Lewandowski ,żeby był produktywny musi być obudowany dobrze zorganizowaną pomocą albo musi mieć w parze drugie napastnika od dogrywania. Zobaczcie też ile mieliśmy stałych fragmentów gry. Bardzo dobre dośrodkowania Obraniaka ,aż prosiło się o popracowanie nad finalizacją taki zagrań. A tu nic. Stałych fragmentów bez lik. Rezultat bramkowy zerowy. Jeszcze taka obserwacja. Mnie to w ogóle zastanawia jak to jest jest ,że mamy trzy mecz i cały potencjał opieramy na Błaszczykowskim-Piszczku. A gdzie lewa strona. Selekcja całkowicie zawiodła.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.06.2012 o godz. 00:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i dobrze. Natomiast Smuda przeprasza PZPN, skandal! Zamiast wypieprzyć słowa jak każdy trener "Dziękuje Kibicom" to dziękuje PZNPowi... No szkoda słów.
http://www.futbolnews.pl/informacje/...upy-audio.html 10 minut zasłużonej krytyki Kuby do PZPNu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A ja mysle ze jako tako szkielet zespolu byl-bramkarz -obrona -i 3 z BvB.
i teraz ...jak mozna bylo cala ta wielka sprawe jak jest Euro powierzyc komus takiemu jak SMuda? on ma problem zeby skleic jedno zdanie zeby mialo sens,a co dopiero jeden schemat do gry> od poczatku po wybraniu Smudy uwazalem go za marionetke PZPN i w teraz w pewnym sensie mi go zal ze dal sie tak nabrac.Grzesiu Lato nachapał sie ale mam nadzieje ze jego dni sa policzone ,bo juz pilkarze wydobywaja pewne sprawy na swiatlo dzienne. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co normalny trener powie, np: trener Irlandii. Nigdzie w Europie nie słychać głosów na temat narodowego związku piłkarskiego prócz u nas, coś tu jest nie halo prawda. A wszystko co było zbudowane na Euro było z naszych podatków więc chyba Smuda ma jakiś mój minimalny procencik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez ciacho : 17.06.2012 o godz. 01:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No przesłuchałem sobie te wypowiedzi Kuby i mam mieszane uczucia. Mam nadzieję ,że jest to mały fragment większej całości. Szkoda ,że tak niewiele o meczu/meczach i postawie całej drużyny. Słuchając tego fragmentu można odnieść wrażenie ,że bilety najważniejsze. Przecież to powinien być pryszcz. Jak widać nawet tego PZPN nie potrafi załatwić. Ale ogólnie ta wypowiedź trąci prywatą. A co ma powiedzieć zwykły człowiek ,który tych biletów też nie miał. Przedziwne. 10 minut wypowiedzi i żadnej głębszej refleksji na temat gry , przygotowań, żadnego poczucia zażenowania ogólna słabością , mizerią tej drużyny, której jest się kapitanem. Sztampowe odpowiedzi , wekslowanie dyskusji. Trochę to śmieszne. Zresztą sami ci dziennikarze, te pytania takie niemrawe.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.06.2012 o godz. 01:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
własnie dopiero teraz, a gdzie był jak nie było Orła na koszulkach, to cicho siedzial
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
o czym Kuba mówi? Czy on myśli, że najważniejsze dla niego jako reprezentanta ma być kogo zaprosił na mecz? mam głęboko w d. to całe elro i wyniki turnieju, ale dzisiaj reprezentacja mnie zdołowała. Kuba mówi, że bierze odpowiedzialność za drożynę, g. prawda - Kuba! bierzesz odpowiedzialność za coś więcej niż drużynę - bierzesz odpowiedzialność za REPREZENTACJE - czyli tych, którzy się z nią identyfikują. a tych jest kilka milionów.
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A do kogo Wy do ciężkiej cholery macie pretensje?
Do jednego z najlepszych piłkarzy tej pzpn-owskiej reprezentacji? Do Gościa który także w tym meczu zapierdalał za dwóch? Może dobrze byłoby zmienić adresata pretensji i skierować je w stronę odpowiednią. Do związku, który jest reliktem PRL-u i zatrudnił na takim stanowisku gościa po budowlanej zawodówce. Do tegoż gościa, że z Reprezentacji Polski stworzył sobie zbieraninę najmitów, którzy albo mają kłopot z samookreśleniem swojej narodowości, albo po prostu są koniunkturalistami i poza koniec swojego nosa nie sięgają. Ogarnijcie się z deczka!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Jednym słowem "jaki Pan taki kram". Dopóki naszą piłką będzie zarządzać ten komunistyczny zabetonowany układzik dziadów pierdzących w stołki i wybierających na trenera reprezentacji na jeden z ważniejszych turniejów gościa po zawodówce budowlanej to dobrze nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Przed meczem z Czechami panowała opinia, że jeśli teraz nie awansujemy, to nigdy tego nie zrobimy. Więc parafrazując - jeśli po ostatnim miejscu w grupie drużyn najsłabszych możliwych w losowaniu, po turnieju, którego jesteśmy gospodarzem, a nie potrafiliśmy wygrać choć jednego meczu nie rozwalimy betonu w PZPN, to nie nastąpi to nigdy. Czekam z utęsknieniem na sromotną nagonkę medialną na PZPN, fajnie że Kuba rozpoczął temat, łatwiej pójdzie.
Najważniejszy dla naszego kraju był sukces organizacyjny (i ten jest bliski mimo wszystko), więc skoro nie ma sukcesu sportowego, to wykorzystajmy ten czas na porządki w strukturze organizacyjnej naszego futbolu, zróbmy silne medialno-społecznościowe lobby Bońkowi, bo to jedyna persona w naszej piłce, która jest w stanie chociaż w jakimś stopniu pozbyć się kruszącego się betonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jeszcze jedno. Ktoś kiedyś dobrze powiedział, że charakter drużyny w futbolu reprezentacyjnym drużyny wyrabiają sobie w eliminacjach i to było dziś wyraźnie widoczne. Mamy drużynę praktycznie całkowicie nową w stosunku do tej z kwalifikacji do MŚ 2010 i jestem pewien, że to EURO będzie dla nich świetnym doświadczeniem, że jest to dopiero początek dla tej nowej generacji piłkarzy i jeśli tylko poprowadzi ich człowiek nadający się do roli selekcjonera drużyny narodowej, to jestem pewien że każdy kolejny turniej będzie w naszym wykonaniu lepszy.
Dojrzeją tacy zawodnicy jak Szczęsny, Kamiński, Borysiuk, Krychowiak, Salamon, Wolski, Rybus, Sobiech czy Grosicki, będą w dalszym ciągu już bardziej doświadczeni Piszczek, Błaszczykowski, Obraniak, Polański, Dudka i Lewandowski. Krótko mówiąc jest z kogo tą ekipę budować. Niestety, praktycznie pewny w roli następcy dyzmy jest Skorża, a Skorża to Smuda bis pod względem taktyki, do tego ma również raczej tchórzliwą mentalność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Franek Smuda czyni cuda
Nie wyjść z tej grupy, nie wygrać meczu i zająć w tej grupie ostatnie miejsce to trzeba dokonać cudu ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Andrzej Grajewski - "Bog dal Nam Euro, Smuda wszystko spieprzył". - najlepsze słowa podsumowujace te Mistrzostwa. Druzyna byla przygotowana do dupy a to wszystko wina trenera, ktory po przegranym Euro zabiera swoje zabawki i ucieka.
Niby najłatwiejsza grupa a nawet taka superswietnie grajaca Rosja nie awansowała. Nie ma gadania czy latwa grupa czy nie - bo My i tak z zadnej nie wyjdziemy. |
|
|
|
Guest
|
|
Niech powie dlaczego jego zdaniem przegrali - to by było ciekawe. Bo chyba nie przez bilety. Lepszego momentu na wysadzenie w powietrze tego burdelu nie będzie. Czy się uda? Kto po Smudzie? |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Ale mnie rozbawiłeś - Wolski i Perquis no i ewentualnie Rybus co ty za bzdury wypisujesz.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dokladnie...
Wiekszego buca niz Lato o naprawde juz ciezko zlokazlizowac... |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Namaszczony przez Smude Skorza juz zaciera lapki
![]() Co do Kuby : Zachcialo mu sie dopiero po wp... otworzyc usta ? Skoro oni po takiej zenadzie nawijaja tylko o tym ze im rodzin na stadion nie zaprosili to niech sie .......na w leb i zamkna ryje. Jeszcze chcieliby zeby Smuda zostal... ....a nie ogarniam. Robia sobie dobrze po meczu czy co? Przeciez to jest kpina.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
No i wraca wszystko do normy, euroszał mija, Janusze zaraz schowaja sie do swoich mieszkań i będą czekać na pasjonujące mecze z Luksemburgiem w eliminacjach do MŚ bo teraz takie chyba przed nami. A nam zostały 2 miesiące i zaczyna się całoroczna impreza zwana naszą ekstraklasą, na którą czekam z wytęsknieniem, pewnie jak 90% z Was
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |