The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zeppiga
Junior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2012, 00:01
Holandia awansuje jeżeli Niemcy wygrają z Danią, a sami Oranje wygrają w Portugalczykami więcej niż jedną bramką i jest to jedyna sytuacja im sprzyjająca.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.06.2012, 01:00
Nie ma co rozpatrywac takich scenariuszy...z taka gra Holendrów nie ma juz na turnieju. Wiadomo bylo przed EURO, ze nie maja obrony i to sie potwierdzilo. W dodatku jakies dziwne napiecia miedzy pilkarzami i tak to sie konczy.

Niemcy klasa sama w sobie, główny faworyt obok Hiszpanow(o ile beda grac z napastnikiem). Gdyby nie bawili sie w drugiej polowie, to bylby blamaz pomaranczowych. Inna sprawa, to postawa Podolskiego, ktory jest wrecz fatalny i odstaje od tego zespolu. Patrzac na lawke, nie mam pojecia czemu gra.
Odpowiedz cytując
creed
Junior Member

Od: 06.2012

Stary 14.06.2012, 09:12
Nie zdziwiłbym się, gdyby Niemcy zagrali z Dunami na remis i w ten sposób wyrzucili Holendrów z turnieju. Zawsze to jeden groźny przeciwnik mniej do końcowego zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
zeppiga
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 14.06.2012, 09:47
1. Niemcy przegrywają z Danią
a)Holandia wygrywa/remisuje z Portugalią -> Wchodzi 1.Dania 2.Niemcy (GER i DEN po 6 pkt, DEN w bezpośrednim ma 3 pkt, GER 0)
b)Holandia przegrywa z Portugalią (DEN,GER, POR 6pkt, w bezpośrednich każdy po 3pkt)
I. Niemcy przegrywają 2 lub więcej bramkami -> Wchodzi 1. Dania 2. Portugalia ( bilans w bezpośrednich DEN +1(lub więcej), POR 0, GER -1(lub mniej)
II. Niemcy przegrywają 1 bramką (bilans w bezpośr. DEN 0,GER 0, POR 0)
- Niemcy 3:4 Dania lub wyższy wynik ( ) wchodzi 1.Dania 2. Niemcy (strzelone w bezpośrednich GER 4+, POR 3, DEN 6+)
- Niemcy 1:2 Dania -> wchodzi 1. Dania 2. Portugalia (strzelone w bezpośr. GER 2, POR 3, DEN 4)
- Niemcy 0:1 Dania (strzelone w bezpośr. GER 1, POR 3, DEN 3)

*Portugalia wygrywa więcej, niż 1 bramką z Holandią -> Wchodzą 1.Portugalia 2.Dania (bilans ogólny POR +2 albo więcej, DEN +1)
*Portugalia wygrywa 1 bramką z Holandią (bilans ogólny POR +1, DEN +1)

~ Portugalia 2:1 Holandia lub wyższy wynik -> 1. Portugalia 2.Dania (strzelone ogółem POR 5+, DEN 4)
~ Portugalia 1:0 Holandia -> 1.Portugalia 2. Dania (strzelone ogółem POR 4, DEN 4, ranking UEFY POR 5 miejsce, Dania 13)

- Niemcy 2:3 Dania (strzelone w bezpośr. GER 3, POR 3, DEN 5)

*Portugalia wygrywa więcej, niż jedną bramką z Holandią -> 1. Dania 2.Portugalia (bilans ogólny GER +1, POR +2 albo więcej)
*Portugalia wygrywa jedną bramką z Holandią (bilans ogólny GER +1, POR +1)

~Portugalia 3:2 Holandia lub wyżej -> 1. Dania 2. Portugalia (strzelone ogółem POR 6, GER 5)
~Portugalia 1:0 Holandia lub 2:1 -> 1. Dania 2. Niemcy (strzelone ogółem POR 4 lub 5, GER 5, miejsce w rankingu na korzyść GER)

2. Niemcy remisują z Danią
a)Holandia wygrywa z Portugalią -> 1.Niemcy 2. Dania (GER 7pkt, DEN 4pkt, POR 3pkt, HOL 3pkt)
b)Holandia remisuje/przegrywa z Portugalią -> 1. Niemcy 2. Portugalia(GER 7pkt, POR 4/6, DEN 4, HOL 1/0, jeżeli remis, to w bezpośrednim POR wygrywa z DEN)
3. Niemcy wygrywają z Danią
a)Holandia przegrywa/remisuje z Portugalią -> 1. Niemcy 2.Portugalia (GER 9 pkt, POR 6/4, DEN 3, HOL 0/1)
b)Holandia wygrywa z Portugalią (GER 9pkt, DEN 3pkt, POR 3pkt, HOL 3pkt)
I. Holandia wygrywa z Portugalią więcej niż jedną bramką -> 1. Niemcy 2.Holandia (bilans bezpośrednich DEN 0, POR -1 albo mniej, HOL +1 albo więcej)
II. Holandia wygrywa z Portugalią jedną bramką (bilans bezpośr. DEN 0, POR 0, HOL 0)
- Holandia 2:1 Portugalia lub wyższy wynik -> 1. Niemcy 2.Portugalia (strzelone w bezpośr. DEN 3, POR 4+, HOL 2)
- Holandia 1:0 Portugalia (strzelone w bezpośr. DEN 3, POR 3, HOL 1)
* Niemcy wygrywają więcej niż jedną bramką z Duńczykami -> 1. Niemcy2.Portugalia(bilans POR -1, DEN -2 albo mniej)
*Niemcy wygrywają jedną bramką z Duńczykami (bilans POR -1, DEN -1)
~Niemcy 1:0 Dania -> 1.Niemcy 2.Portugalia (strzelone ogółem DEN 3, POR 3, ranking promuje POR)
~ Niemcy2:1 Dania lub wyżej -> 1.Niemcy 2.Dania (strzelone ogółem DEN 4+, POR 3)
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.06.2012, 09:47
Ronaldo wręcz w każdym meczu o istotną stawkę się spina. Odstępstwo od reguły to ostanie derby z Barcą gdzie rzeczywiście był liderem swojej drużyny i poprowadził ją do zwycięstwa.

Co do Holendrów. Ich obrona wczoraj zupełnie nie dawała rady w pierwszej połowie, generalnie w defensywie grają jedynie na wyczekanie i bieganie bez przeszkadzania. Pytanie czy nie mają serca do gry czy tak im coach nakreślił.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.06.2012, 14:23
Ja też nie widzę Holendrów na tym turnieju. Zwyczajnie nie zasłużyli na to, żeby wyjść z grupy. Może prezentują ładny dla oka futbol, mają parę indywidualności, na które aż patrzy się z podziwem, ale to nie o to chodzi. W ogóle sobie nie radzą, oczekiwałam od nich dużo więcej, przede wszystkim jeśli chodzi o zdobycze bramkowe.

Dzisiaj Włochy-Chorwacja, Hiszpania-Irlandia. Pierwszy mecz zapowiada się ciekawie. No a Hiszpania musi koniecznie wygrać z Irlandią, co nie powinno stanowić dla nich problemu.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2012, 14:28
Żeby dzisiaj Chorwacja wyszarpała chociaż ten 1 pkt...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.06.2012, 14:29
Co o tym sądzicie? Bo ja już zupełnie tych Holendrów nie rozumiem, każdy pisze coś innego:
http://euro.interia.pl/news-holender...y-z,nId,612584
Oczywiście nie pochwalam chamstwa - z OBU stron.

W grupie B wariantów kto awansuje, jest ich tak wiele, że szkoda gadać. Mi osobiście bardzo było szkoda Duńczyków - podnieśli się z 0:2, przy okazji mieliśmy "pokazówkę CR7", czyli jak doprowadzić własnych kibiców do szału. Niestety, strzał Vareli mocno skomplikował Duńczykom życie. Szkoda - bo chciałbym, aby jednak awansowali.

PS. Chociaż mieszkam we Włoszech, to życzę Chorwatom pełnej puli. I awansu z grupy, obok Hiszpanów.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.06.2012, 14:39
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Żeby dzisiaj Chorwacja wyszarpała chociaż ten 1 pkt...
Moze byc ciezko gdyz Włosi to druzyna turniejowa i z kazdym meczem prezentuje sie lepiej.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.06.2012, 14:46
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Moze byc ciezko gdyz Włosi to druzyna turniejowa i z kazdym meczem prezentuje sie lepiej.
Dokładnie, jak w RPA.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.06.2012, 17:48
Żał patrzeć ile Włosi zmarnowali biletów na mecz z Chorwacją.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.06.2012, 22:04
Taki doping jak ma Irlandia to w piłce reprezentacyjnej ciężko szukać. Nie wiem co śpiewali ale było to iście metafizyczne przeżycie. Szkoda,że odpadają, ale niewątpliwie są ozdobą turnieju.

Hiszpanie i fajnie grają w piłkę,są MŚ i ME ale są nudni,jak flaki z olejem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Aletsch
Member

Stary 14.06.2012, 22:20
Teraz w Grupie C prosta sytuacja a'la euro z 2004. Hiszpania - Chorwacja 2-2 i Włosi znowu jadą do domu. Pytanie brzmi czy Hiszpanie pójdą na układ z Chorwatami?
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.06.2012, 22:26
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Taki doping jak ma Irlandia to w piłce reprezentacyjnej ciężko szukać. Nie wiem co śpiewali ale było to iście metafizyczne przeżycie. Szkoda,że odpadają, ale niewątpliwie są ozdobą turnieju.
Fakt, to, co robili pod koniec meczu, kiedy było wiadome, że i tak odpadają - niesamowite.

Przez chwile z trybun dało się też usłyszeć "Polska! biało - czerwoni!".
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.06.2012, 22:26
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Hiszpanie i fajnie grają w piłkę,są MŚ i ME ale są nudni,jak flaki z olejem.
http://www.youtube.com/watch?v=efkTrPxSi7g

Coś pięknego!
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2012, 22:36
Jak ktoś będzie miał filmik z meczu jak to śpiewali to wstawiać! SZACUNEK!

Odpowiedz cytując
mazgaj1
Member

Od: 03.2007

Stary 14.06.2012, 22:52
Dean napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś będzie miał filmik z meczu jak to śpiewali to wstawiać! SZACUNEK!
Bardzo proszę http://www.dailymotion.com/video/xrj...-athenry_sport
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.06.2012, 22:59
Ja nie wiem ale z calych tych 6 dni Mistrzostw to najbardziej podobaja mi sie spiewy Irlanczykow i ta dzisiejsza przyspiewka na koniec meczu

cos pieknego odpadaja z mistrzostw a tu niesie sie taka piesn,dziwne uczucie ,jak ktos napisal metaficzyczne wręcz

brawa dla nich!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.06.2012 o godz. 23:02.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.06.2012, 23:01
Piłkarsko byli słabi ale za walkę,zaangażowanie i niesamowitych kibiców wielkie brawa
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.06.2012, 00:09
Niesamowite. Jedna z tych rzeczy, o których będę pamiętał za "naście" lat z tych mistrzostw.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.06.2012, 07:04
Aletsch napisał(a):Wyświetl post
Teraz w Grupie C prosta sytuacja a'la euro z 2004. Hiszpania - Chorwacja 2-2 i Włosi znowu jadą do domu. Pytanie brzmi czy Hiszpanie pójdą na układ z Chorwatami?
O ile Włosi nie wygrają 3-0...
Chciałbym żeby Włosi odpadli... i Holandia i np. Anglia.
Coś tu pachnie znowu finałem Niemcy-Hiszpania... nie chce mi się sprawdzać drabinki
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 15.06.2012, 07:49
Kibice Irlandii w końcówce meczu przy stanie 4:0 dla Hiszpanii http://www.youtube.com/watch?v=wyTu8ibpp9w mam nadzieje ze tego nie usuną (prawa autorskie) - miażdży suty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <wali pokłony przed Irlandczykami> piękne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2012, 08:22
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Kibice Irlandii w końcówce meczu przy stanie 4:0 dla Hiszpanii http://www.youtube.com/watch?v=wyTu8ibpp9w mam nadzieje ze tego nie usuną (prawa autorskie) - miażdży suty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <wali pokłony przed Irlandczykami> piękne.
Na prawde fantastycznych maja kibicow - w tej kwestii hiszpanie moga im pozazdroscic. W ostatnim meczu moga z Wlochami namieszac -Trapattonii na pewno swoich rodakow rozpracował w 100%.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Stary 15.06.2012, 09:35. Masa typów - jak to rozwiązać?
Szacunek dla Irlandczyków za wspaniały doping mimo porażki reprezentacji. Na przeciwnym biegunie strach w oczach Włochów, którzy boją się odpadnięcia z turnieju po ewentualnym 2:2 Hiszpanów z Chorwatami

Przy okazji - po 2 rozegranych kolejkach tworzy się ciekawa sytuacja w grupach A, B i C. Przy odpowiedniej liczbie zwycięstw/remisów po 3 drużyny może mieć tyle samo punktów na koniec, i bardzo zagmatwaną sytuację. Dlatego uważam, że bardzo rozsądny jest punkt UEFA, biorący pod uwagę ranking fair-play drużyn. Inaczej mogłoby dojść do mega-kuriozum, które zaistniało np. w MŚ 1994 w USA:

- w grupe F (z Holandią) trzy drużyny miały po 6 pkt., bilans bramkowy na +1, a między sobą miały po 1 zwycięstwie i 1 porażce;
- niemal identyczna sytuacja była w grupie D (z Nigerią), tylko bilans bramkowy wyższy;
- w grupie E (z Włochami) WSZYSTKIE cztery drużyny miały po 4 pkt, bilans bramkowy na 0, w dodatku zwycięstwa "w kółko": Meksyk wygrał z Irlandią, Irlandia z Włochami, Włochy z Norwegią, Norwegia z Meksykiem, reszta remisy.

Znaleźć uczciwy tie-breaker po rozgrywkach grupowych nie jest rzeczą łatwą, stąd tak wiele uwarunkowań. Jak by to ująć klasyk Maciej: Euro będzie ciekawsze
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.06.2012, 09:45
Ciekawe czy z Euro wymiecie wszystkie 3 drużyny stacjonujace w Krakowie ? Były z nim wielkie oczekiwania w naszym miescie a póki co widać, ze krakowianie mają wyjatkowo głęboko ten festyn. Pusta strefa kibiców na Błoniach, na miescie napewno nie więcej turystów niż co roku, mało znaków i atmosfery tej imprezy.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.06.2012, 10:18

Jak widać powyżej Irlandia nie miała prawa tego wygrać
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Stary 15.06.2012, 10:47
Kocur - za coś takiego to arbiter powinien dostać czerwona kartkę Nie wiem tylko, czy pokazać mu ją powinien kapitan Irlandczyków Keane, czy może ich trener Trapattoni Ewentualnie donos do uefa ze skargą na portugalskiego sędziego...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2012, 00:31
Myślę, ze dzisiaj przed meczem zamiast rozmowy motywacyjnej w szatni wystarczyłby ten filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=cQiyW...layer_embedded

aż ciarki przechodzą

Zawsze podczas wielkich turniejów każdego dnia ściągam magazyny podsumowujące z brytyjskich tv (BBC, ITV) gdyż cenię tamtejszych komentatorów i ekspertów i tym razem pierwszy raz wypowiadają się pozytywnie o naszej grze. Opinie są takie, ze z Grecją powinno być pozamiatane po pierwszej połowie, a z Rosją też byliśmy bliżej wygranej.
Tak naprawdę to mogliśmy już mieć 6 punktów ale co się odwlecze to ...

Musimy tylko postawić kropkę nad "i".

Musimy napierdalać.

Razem niemożliwe staje się możliwe
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 16.06.2012, 07:59
Ja rozumiem ekscytacja, serwowanie papki w TV, wszędzie nagli patrioci, pseudoznawcy ale co niemożliwego jest w wyjściu z takiej beznadziejnej grupy? Rozumiem jak Polska byłaby w każdej z innych można by tak mówić. Niemożliwe to będzie wygranie z kimś na poziomie w ćwierćfinale. Oni muszą wyjść z tej grupy bo to będzie kompromitacja na całej linii jak tego nie zrobią.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.06.2012, 10:15
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem ekscytacja, serwowanie papki w TV, wszędzie nagli patrioci, pseudoznawcy ale co niemożliwego jest w wyjściu z takiej beznadziejnej grupy? Rozumiem jak Polska byłaby w każdej z innych można by tak mówić. Niemożliwe to będzie wygranie z kimś na poziomie w ćwierćfinale. Oni muszą wyjść z tej grupy bo to będzie kompromitacja na całej linii jak tego nie zrobią.

Tak się składa ,że póki co niestety jest szansa nie wyjścia z "tak beznadziejnej grupy". Kompromitacja ? Po meczu z Rosją,gdzie widać że walczyli ile tylko sił mieli nie użyłbym tego słowa. Z Grecją cóż,zremisowaliśmy praktycznie wygrany mecz,gdzie trzeba było ich tylko dobić na 2-0.

Jest sobota,przed nami najważniejszy mecz w tych mistrzostwach a już zaczyna się odzywać cały jebany kolektyw sceptyków.
Weź sie chłopie wyśpij,wylecz kaca a później weź szalik i dopinguj,może pomożesz naszym. A nie zaczyna dzień od słowa kompromitacja.

Trzeba siąść na pepików od początku a nie cackać się. 2-0 na koniec
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów