|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Holandia awansuje jeżeli Niemcy wygrają z Danią, a sami Oranje wygrają w Portugalczykami więcej niż jedną bramką i jest to jedyna sytuacja im sprzyjająca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Nie ma co rozpatrywac takich scenariuszy...z taka gra Holendrów nie ma juz na turnieju. Wiadomo bylo przed EURO, ze nie maja obrony i to sie potwierdzilo. W dodatku jakies dziwne napiecia miedzy pilkarzami i tak to sie konczy.
Niemcy klasa sama w sobie, główny faworyt obok Hiszpanow(o ile beda grac z napastnikiem). Gdyby nie bawili sie w drugiej polowie, to bylby blamaz pomaranczowych. Inna sprawa, to postawa Podolskiego, ktory jest wrecz fatalny i odstaje od tego zespolu. Patrzac na lawke, nie mam pojecia czemu gra. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Nie zdziwiłbym się, gdyby Niemcy zagrali z Dunami na remis i w ten sposób wyrzucili Holendrów z turnieju. Zawsze to jeden groźny przeciwnik mniej do końcowego zwycięstwa.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
1. Niemcy przegrywają z Danią
a)Holandia wygrywa/remisuje z Portugalią -> Wchodzi 1.Dania 2.Niemcy (GER i DEN po 6 pkt, DEN w bezpośrednim ma 3 pkt, GER 0) b)Holandia przegrywa z Portugalią (DEN,GER, POR 6pkt, w bezpośrednich każdy po 3pkt) I. Niemcy przegrywają 2 lub więcej bramkami -> Wchodzi 1. Dania 2. Portugalia ( bilans w bezpośrednich DEN +1(lub więcej), POR 0, GER -1(lub mniej) II. Niemcy przegrywają 1 bramką (bilans w bezpośr. DEN 0,GER 0, POR 0) - Niemcy 3:4 Dania lub wyższy wynik ( ) wchodzi 1.Dania 2. Niemcy (strzelone w bezpośrednich GER 4+, POR 3, DEN 6+) - Niemcy 1:2 Dania -> wchodzi 1. Dania 2. Portugalia (strzelone w bezpośr. GER 2, POR 3, DEN 4) - Niemcy 0:1 Dania (strzelone w bezpośr. GER 1, POR 3, DEN 3) *Portugalia wygrywa więcej, niż 1 bramką z Holandią -> Wchodzą 1.Portugalia 2.Dania (bilans ogólny POR +2 albo więcej, DEN +1) *Portugalia wygrywa 1 bramką z Holandią (bilans ogólny POR +1, DEN +1) ~ Portugalia 2:1 Holandia lub wyższy wynik -> 1. Portugalia 2.Dania (strzelone ogółem POR 5+, DEN 4) ~ Portugalia 1:0 Holandia -> 1.Portugalia 2. Dania (strzelone ogółem POR 4, DEN 4, ranking UEFY POR 5 miejsce, Dania 13) - Niemcy 2:3 Dania (strzelone w bezpośr. GER 3, POR 3, DEN 5) *Portugalia wygrywa więcej, niż jedną bramką z Holandią -> 1. Dania 2.Portugalia (bilans ogólny GER +1, POR +2 albo więcej) *Portugalia wygrywa jedną bramką z Holandią (bilans ogólny GER +1, POR +1) ~Portugalia 3:2 Holandia lub wyżej -> 1. Dania 2. Portugalia (strzelone ogółem POR 6, GER 5) ~Portugalia 1:0 Holandia lub 2:1 -> 1. Dania 2. Niemcy (strzelone ogółem POR 4 lub 5, GER 5, miejsce w rankingu na korzyść GER) 2. Niemcy remisują z Danią a)Holandia wygrywa z Portugalią -> 1.Niemcy 2. Dania (GER 7pkt, DEN 4pkt, POR 3pkt, HOL 3pkt) b)Holandia remisuje/przegrywa z Portugalią -> 1. Niemcy 2. Portugalia(GER 7pkt, POR 4/6, DEN 4, HOL 1/0, jeżeli remis, to w bezpośrednim POR wygrywa z DEN) 3. Niemcy wygrywają z Danią a)Holandia przegrywa/remisuje z Portugalią -> 1. Niemcy 2.Portugalia (GER 9 pkt, POR 6/4, DEN 3, HOL 0/1) b)Holandia wygrywa z Portugalią (GER 9pkt, DEN 3pkt, POR 3pkt, HOL 3pkt) I. Holandia wygrywa z Portugalią więcej niż jedną bramką -> 1. Niemcy 2.Holandia (bilans bezpośrednich DEN 0, POR -1 albo mniej, HOL +1 albo więcej) II. Holandia wygrywa z Portugalią jedną bramką (bilans bezpośr. DEN 0, POR 0, HOL 0) - Holandia 2:1 Portugalia lub wyższy wynik -> 1. Niemcy 2.Portugalia (strzelone w bezpośr. DEN 3, POR 4+, HOL 2) - Holandia 1:0 Portugalia (strzelone w bezpośr. DEN 3, POR 3, HOL 1) * Niemcy wygrywają więcej niż jedną bramką z Duńczykami -> 1. Niemcy2.Portugalia(bilans POR -1, DEN -2 albo mniej) *Niemcy wygrywają jedną bramką z Duńczykami (bilans POR -1, DEN -1) ~Niemcy 1:0 Dania -> 1.Niemcy 2.Portugalia (strzelone ogółem DEN 3, POR 3, ranking promuje POR) ~ Niemcy2:1 Dania lub wyżej -> 1.Niemcy 2.Dania (strzelone ogółem DEN 4+, POR 3) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ronaldo wręcz w każdym meczu o istotną stawkę się spina. Odstępstwo od reguły to ostanie derby z Barcą gdzie rzeczywiście był liderem swojej drużyny i poprowadził ją do zwycięstwa.
Co do Holendrów. Ich obrona wczoraj zupełnie nie dawała rady w pierwszej połowie, generalnie w defensywie grają jedynie na wyczekanie i bieganie bez przeszkadzania. Pytanie czy nie mają serca do gry czy tak im coach nakreślił. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja też nie widzę Holendrów na tym turnieju. Zwyczajnie nie zasłużyli na to, żeby wyjść z grupy. Może prezentują ładny dla oka futbol, mają parę indywidualności, na które aż patrzy się z podziwem, ale to nie o to chodzi. W ogóle sobie nie radzą, oczekiwałam od nich dużo więcej, przede wszystkim jeśli chodzi o zdobycze bramkowe.
Dzisiaj Włochy-Chorwacja, Hiszpania-Irlandia. Pierwszy mecz zapowiada się ciekawie. No a Hiszpania musi koniecznie wygrać z Irlandią, co nie powinno stanowić dla nich problemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Żeby dzisiaj Chorwacja wyszarpała chociaż ten 1 pkt...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co o tym sądzicie? Bo ja już zupełnie tych Holendrów nie rozumiem, każdy pisze coś innego:
http://euro.interia.pl/news-holender...y-z,nId,612584 Oczywiście nie pochwalam chamstwa - z OBU stron. W grupie B wariantów kto awansuje, jest ich tak wiele, że szkoda gadać. Mi osobiście bardzo było szkoda Duńczyków - podnieśli się z 0:2, przy okazji mieliśmy "pokazówkę CR7", czyli jak doprowadzić własnych kibiców do szału. Niestety, strzał Vareli mocno skomplikował Duńczykom życie. Szkoda - bo chciałbym, aby jednak awansowali. PS. Chociaż mieszkam we Włoszech, to życzę Chorwatom pełnej puli. I awansu z grupy, obok Hiszpanów. ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Żał patrzeć ile Włosi zmarnowali biletów na mecz z Chorwacją.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Taki doping jak ma Irlandia to w piłce reprezentacyjnej ciężko szukać. Nie wiem co śpiewali ale było to iście metafizyczne przeżycie. Szkoda,że odpadają, ale niewątpliwie są ozdobą turnieju.
Hiszpanie i fajnie grają w piłkę,są MŚ i ME ale są nudni,jak flaki z olejem. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Teraz w Grupie C prosta sytuacja a'la euro z 2004. Hiszpania - Chorwacja 2-2 i Włosi znowu jadą do domu. Pytanie brzmi czy Hiszpanie pójdą na układ z Chorwatami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Przez chwile z trybun dało się też usłyszeć "Polska! biało - czerwoni!". ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Coś pięknego! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak ktoś będzie miał filmik z meczu jak to śpiewali to wstawiać! SZACUNEK!
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Bardzo proszę
http://www.dailymotion.com/video/xrj...-athenry_sport |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja nie wiem ale z calych tych 6 dni Mistrzostw to najbardziej podobaja mi sie spiewy Irlanczykow i ta dzisiejsza przyspiewka na koniec meczu
cos pieknego odpadaja z mistrzostw a tu niesie sie taka piesn,dziwne uczucie ,jak ktos napisal metaficzyczne wręcz ![]() brawa dla nich!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.06.2012 o godz. 23:02.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Piłkarsko byli słabi ale za walkę,zaangażowanie i niesamowitych kibiców wielkie brawa
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niesamowite. Jedna z tych rzeczy, o których będę pamiętał za "naście" lat z tych mistrzostw.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Guest
|
|
Chciałbym żeby Włosi odpadli... i Holandia i np. Anglia. Coś tu pachnie znowu finałem Niemcy-Hiszpania... nie chce mi się sprawdzać drabinki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Kibice Irlandii w końcówce meczu przy stanie 4:0 dla Hiszpanii http://www.youtube.com/watch?v=wyTu8ibpp9w mam nadzieje ze tego nie usuną (prawa autorskie) - miażdży suty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <wali pokłony przed Irlandczykami> piękne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szacunek dla Irlandczyków za wspaniały doping mimo porażki reprezentacji. Na przeciwnym biegunie strach w oczach Włochów, którzy boją się odpadnięcia z turnieju po ewentualnym 2:2 Hiszpanów z Chorwatami
![]() Przy okazji - po 2 rozegranych kolejkach tworzy się ciekawa sytuacja w grupach A, B i C. Przy odpowiedniej liczbie zwycięstw/remisów po 3 drużyny może mieć tyle samo punktów na koniec, i bardzo zagmatwaną sytuację. Dlatego uważam, że bardzo rozsądny jest punkt UEFA, biorący pod uwagę ranking fair-play drużyn. Inaczej mogłoby dojść do mega-kuriozum, które zaistniało np. w MŚ 1994 w USA: - w grupe F (z Holandią) trzy drużyny miały po 6 pkt., bilans bramkowy na +1, a między sobą miały po 1 zwycięstwie i 1 porażce; - niemal identyczna sytuacja była w grupie D (z Nigerią), tylko bilans bramkowy wyższy; - w grupie E (z Włochami) WSZYSTKIE cztery drużyny miały po 4 pkt, bilans bramkowy na 0, w dodatku zwycięstwa "w kółko": Meksyk wygrał z Irlandią, Irlandia z Włochami, Włochy z Norwegią, Norwegia z Meksykiem, reszta remisy. Znaleźć uczciwy tie-breaker po rozgrywkach grupowych nie jest rzeczą łatwą, stąd tak wiele uwarunkowań. Jak by to ująć klasyk Maciej: Euro będzie ciekawsze ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy z Euro wymiecie wszystkie 3 drużyny stacjonujace w Krakowie ? Były z nim wielkie oczekiwania w naszym miescie a póki co widać, ze krakowianie mają wyjatkowo głęboko ten festyn. Pusta strefa kibiców na Błoniach, na miescie napewno nie więcej turystów niż co roku, mało znaków i atmosfery tej imprezy.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Jak widać powyżej Irlandia nie miała prawa tego wygrać ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kocur - za coś takiego to arbiter powinien dostać czerwona kartkę
Nie wiem tylko, czy pokazać mu ją powinien kapitan Irlandczyków Keane, czy może ich trener Trapattoni ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Myślę, ze dzisiaj przed meczem zamiast rozmowy motywacyjnej w szatni wystarczyłby ten filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=cQiyW...layer_embedded
aż ciarki przechodzą ![]() Zawsze podczas wielkich turniejów każdego dnia ściągam magazyny podsumowujące z brytyjskich tv (BBC, ITV) gdyż cenię tamtejszych komentatorów i ekspertów i tym razem pierwszy raz wypowiadają się pozytywnie o naszej grze. Opinie są takie, ze z Grecją powinno być pozamiatane po pierwszej połowie, a z Rosją też byliśmy bliżej wygranej. Tak naprawdę to mogliśmy już mieć 6 punktów ale co się odwlecze to ... Musimy tylko postawić kropkę nad "i". Musimy napierdalać. Razem niemożliwe staje się możliwe ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ja rozumiem ekscytacja, serwowanie papki w TV, wszędzie nagli patrioci, pseudoznawcy ale co niemożliwego jest w wyjściu z takiej beznadziejnej grupy? Rozumiem jak Polska byłaby w każdej z innych można by tak mówić. Niemożliwe to będzie wygranie z kimś na poziomie w ćwierćfinale. Oni muszą wyjść z tej grupy bo to będzie kompromitacja na całej linii jak tego nie zrobią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Tak się składa ,że póki co niestety jest szansa nie wyjścia z "tak beznadziejnej grupy". Kompromitacja ? Po meczu z Rosją,gdzie widać że walczyli ile tylko sił mieli nie użyłbym tego słowa. Z Grecją cóż,zremisowaliśmy praktycznie wygrany mecz,gdzie trzeba było ich tylko dobić na 2-0. Jest sobota,przed nami najważniejszy mecz w tych mistrzostwach a już zaczyna się odzywać cały jebany kolektyw sceptyków. Weź sie chłopie wyśpij,wylecz kaca a później weź szalik i dopinguj,może pomożesz naszym. A nie zaczyna dzień od słowa kompromitacja. Trzeba siąść na pepików od początku a nie cackać się. 2-0 na koniec ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|