The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2012, 13:09
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jakież to siły za nim stoją? I co takiego mają niby media z promowania go?
Haha.. no właśnie też jestem ciekaw
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.06.2012, 13:37
Mam pytanie do osoby, która była na juz na jakimś meczu euro, pytanie średnio piłkarskie stad mam prośbę o priva zeby nie rozmywac.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.06.2012, 13:43
A mnie ciekawi co robi Muraś, że Smuda go wpuszcza i trzyma przez cały mecz na boisku.
Wg statystyków kolo biega najwięcej z naszych po boisku - ale to nie jest k...wa maraton. Wczoraj jak po pierwszej połowie było 1 dla Ruskich to prosiło się zdjąć z boiska Murasia i w jego miejsce wpuścić Grosickiego - porażka dawała nam tyle samo co daje nam remis (cały czas musimy wygrać z Czechami).
NIestety Smuda zdjął dobrze przerywającego akcje Dudkę i wpuścił Mierzeja w 75 minucie (to i tak duzy postęp), zmiana Polanskiego była wymuszona kontuzją, a zmiana w 93 minucie (gra na czas ? To jakiś idiotyzm.

Ogólnie taktyka Smudy to nie przegrać meczu i pewnie nie przegramy tylko zremisujemy, ale na meczu z Czechami zakończymy udział w Euro....

Wszyscy jadą po Obraniaku - w porównaniu z Murawskim koleś ma przynajmniej dobre dośrodkowania.
Ogólnie w meczu z Czechami zrobiłbym 3 zmiany: przede wszystkim:
Grosicki za Murawskiego i ewentualnie Mierzejewski za Orbaniaka. Na def. pomocnikach Polanski i Dudka.
Co do wymiany Boenischa na Wawrzyniaka to mam obiekcje o tyle, że Wawrzyniak w meczu zawsze popełnia jakiś głupi klops, kótry nie zawsze kończy się utratą bramki, ale wolałbym chyba tego nie przeżywać....

Smuda jednak jak zrobi zmiany to tak, że wszystkim pójdzie w pięty i remis będzie niestety maksimum naszych możliwości...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 13.06.2012, 13:53
Obraniak nie był widoczny ale dośrodkowanie ma prawie że perfekcyjne, m.in to wrzutka do Lewego i dobre wyczucie bramkarza Rosyjskiego. Murawski zagrał tragicznie w ofensywie, Dudka i Polański zachwycili mnie, a tak naprawdę ten drugi bo do Dudki nie można mieć żadnych zastrzeżeń, gra w tej reprezentacji dosyć sporo. Perquis i Wasilewski zagrali naprawdę, ich wślizgi były poprostu w dziesiątke, mało fauli ze strony Polaków. Myśle że w meczu z Czechami tak jak zagraliśmy wczoraj to zwycięstwo jest pewne, ale sukces zależy od wielu czynników. Podam tylko że na Czechów jest najlepszy kontratak, czyli to co Polacy robią najlepiej, Gebre Selasie często włącza się do ataku i praktycznie z tyłu Czechów zostaje 4 + super bramkarz, myślę że Grosicki byłby idealny na lewą stroną, kiedy "murzyn"(Nie jestem rasistą, napisane ponieważ Gebre Selasie jest pierwszym czarnoskórym piłkarzem w Rep. Czech), zejścia Grosickiego do środka i dogrania na Lewandowskiego albo pod Obraniaka, bedą zabójcze. Spodziewam się małej ilości bramek w I połowie, natomiast w II bądźmy dobrej myśli.
.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2012, 14:02
Jaki nie lubię Piekarskiego, to w tym tekście perfekcyjnie podsumował Obraniaka:

http://www.weszlo.com/news/10719-Mar...w_moim_ogrodku
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.06.2012, 14:04
Ale zauważ kto dogrywał do Piszczka w pierwszym meczu w akcji bramkowej i kto wczoraj do Kuby przy golu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.06.2012, 15:00
Niestety nie tylko Czesi maja problemy przed bezposrednim spotkaniem z Nami.

Reprezentacja Polski może wystąpić w sobotnim meczu ostatniej kolejki fazy grupowej Euro 2012 bez trzech zawodników, którzy rozpoczęli wtorkowe starcie z Rosją. Poważnie zagrożona jest gra Dariusza Dudki, Eugena Polanskiego i Damiena Perquisa. Żaden z nich nie weźmie dziś udziału w otwartym dla kibiców treningu kadry.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 13.06.2012, 15:04
Polański i Perquis będą na 90% gotowi na mecz z Czechami, natomiast Dudka ma ewidentną kontuzje która raczej przeszkodzi mu w rozegraniu najbliższego meczu, o ile Smuda ma taki pomysł aby Darka wystawić za Murawskiego kompletnie bez formy
.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.06.2012, 15:07
Murawski jest niestety pupilkiem Smudy.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2012, 15:12
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dziewczyno co masz do Polanskiego.
"Czuję się Niemcem i nie wyobrażam sobie gry dla Polski".
"Jeżeli nie dostanę powołania, to w meczu Polska-Niemcy będę kibicował Niemcom".

Dziękuję.

Nie obchodzi mnie, jak grał. Ale skoro wam wystarczy jeden dobry mecz i to, że powiedział "....*", no to...

Nie no, łaskę robił, że zapieprzał na boisku... Przecież mógł się położyć!
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.06.2012, 15:31
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Eugen Polański od wczoraj jest w moich oczach 100% Polakiem (zwróćcie uwagę na jego pierwsze słowa po nieuznaniu jego bramki )

super - muszę powiedzieć kumplowi z poprzedniej pracy co czeka już 3 lata na obywatelstwo że na rozmowie z konsulem nie ma pokazywać świadectw pracy, zameldowania itp tylko krzyknąć ku.rwa mać ...

EDIT:

proponuję kilku / kilkudziesięciu osobom przeczytać post powyżej, jak nie pomoże to
- przeczytaj go jeszcze raz
- popatrz na ścianę
- potem popatrz na post
- popatrz na ścianę i na post i tak jeszcze 3 razy
- wyłącz komputer
Ostatnio edytowane przez Kocur : 13.06.2012 o godz. 15:39.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.06.2012, 15:49
Pomijam już wszystkie aspekty pozaboiskowe, bo sam jestem przeciwnikiem tych zagranicznych wzmocnień, natomiast trzeba przyznać, że Perquis wczoraj zagrał bardzo dobry mecz. Zagrał na takim niepolskim poziomie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2012, 15:53
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
"Jeżeli nie dostanę powołania, to w meczu Polska-Niemcy będę kibicował Niemcom".

Dziękuję.

Nie obchodzi mnie, jak grał. Ale skoro wam wystarczy jeden dobry mecz i to, że powiedział "....*", no to...

Nie no, łaskę robił, że zapieprzał na boisku... Przecież mógł się położyć!
To jak Ci nie pasuje, to nie oglądaj, zamknij jadaczkę i wyjazd z tego tematu, bo tu nie miało być .......enia o tym kto jest Polakiem, a kto nie.

Ojgen zagrał wczoraj kapitalne zawody, wsparł naszą grę zarówno w ofensywie jak i obronie, wg mnie był jednym z najlepszych na boisku.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 13.06.2012, 15:56
Obiektywnie to Ojgen mnie zadziwia. Olewałem kadrę z wielu powodów (same mecze towarzyskjie, pełno pieprzenia w mediach o nie-Polakach, Dyzma jako trener), ale jak na spokojnie obejrzałem te 2 mecze to gośc gra naprawde świetnie. Oby tak dalej.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.06.2012, 15:58
Kocur napisał(a):Wyświetl post
super - muszę powiedzieć kumplowi z poprzedniej pracy co czeka już 3 lata na obywatelstwo że na rozmowie z konsulem nie ma pokazywać świadectw pracy, zameldowania itp tylko krzyknąć ku.rwa mać ...

EDIT:

proponuję kilku / kilkudziesięciu osobom przeczytać post powyżej, jak nie pomoże to
- popatrz na ścianę
- potem popatrz na post
- popatrz na ścianę i na post i tak jeszcze 3 razy
- wyłącz komputer
Dostanie obywatelstwo pod warunkiem że strzeli nieuznaną bramkę ruskim, albo powie Smudzie że grał w młodzieżowej reprezentacji Niemiec.

Cytat:
Powiedział "chyba czuję się Niemcem"

Co nie zmienia faktu że teraz to już nawet porysowanie nowego BMW sąsiadowi Polakiem go nie uczyni.
O tych jego słowach nie widziałem o meczu i powołaniu nie wiedziałem.
Kiedy to mówił jest jakiś lnk?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2012, 16:42
Kocur napisał(a):Wyświetl post

To fakt.
Jeżdżę jako tłumacz na budowy zagraniczne z różnymi "Januszami" i każdy z nich potafi we Francji powiedzieć "putain" czy "putana" we Włoszech, nawet dość spontanicznie, ale nikt go przez to nie przestaje uważać za przybysza z Polski
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2012, 16:51
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
To jak Ci nie pasuje, to nie oglądaj, zamknij jadaczkę i wyjazd z tego tematu, bo tu nie miało być .......enia o tym kto jest Polakiem, a kto nie.

Ojgen zagrał wczoraj kapitalne zawody, wsparł naszą grę zarówno w ofensywie jak i obronie, wg mnie był jednym z najlepszych na boisku.
Ach, ależ szkoda, że nie gra dla nas Melikson, prawda?

Ten to dopiero by wymiatał! A i przekląć pewnie potrafi.

Co do jednego masz rację, robię wyjazd z tego tematu. Nigdy nie byłam jakąś nacjonalistką ani nic z tych rzeczy i wcale nie kocham naszego kraju bezgranicznie, ale jak widzę, że Wiślaków można kupić dobrą grą i ku..., to faktycznie, lepiej, żebym sobie poszła.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2012, 17:44
OK, kończmy te off-topy.
Grają Portugalczycy z Duńczykami i na razie 2:1 dla Portugalii w pierwszej polowie. Sytuacja w tej grupie robi się dosć ciekawa
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 13.06.2012, 17:55
No tak, Holandia gdy nie wygra to może jechać do domu. Ale według mnie ta grupa jest jednak najrówniejsza. Dania i Portugalia jako 4 i 3 drużyna w moim odczuciu przed Euro, natomiast teraz Dania pokazuje bardzo ładny futbol techniczny, podoba mi się szybkie akcje, Portugalczycy za sprawą szybkich skrzydłowych, Ronaldo i Nani grają na wyprzedzenie i szybkie dośrodkowanie, tego czego nam brakowało w meczu z Rosją.
.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.06.2012, 18:06
Adrian Mierzejewski: Atmosfera na trybunach momentami przypominała teatr
"...Mierzejewski wyraził negatywną opinię na temat kibiców. - Nie pomagali nam tak bardzo jakby mogli. Było dużo momentów ciszy. Wiadomo, że przegrywaliśmy, ale trzeba pamiętać, że naszych fanów było pięciokrotnie więcej. Tymczasem często słyszałem śpiewy Rosjan, na które nasi odpowiadali tylko gwizdami. Szkoda, że momentami atmosfera na trybunach przypominała teatr. Dopiero bramka wyrównująca sprawiła, że zarówno my, jak i kibice podnieśliśmy się. Wierzę, że w pojedynku z Czechami będzie głośno przez 90 minut. Bardzo tego potrzebujemy."

http://www.sportowefakty.pl/euro-201...pominala-teatr
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.06.2012, 18:20
Tyle lat grał w Polonii i się jeszcze nie przyzwyczaił
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.06.2012, 18:26
muerte napisał(a):Wyświetl post
Tyle lat grał w Polonii i się jeszcze nie przyzwyczaił

Nawet na Polonii lepsza atmosfera niz na reprezentacji.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2012, 19:01
Niesamowity mecz Portugalii z Danią, pokaz indolencji Ronaldo, genialny Bendtner, bardzo szkoda, że nie skończyło się to remisem, bo chcę awansu Danii do ćwiartki.. A ta ich porażka może niestety ich skreślić. Teraz arcyważny mecz dla losów tej grupy i w kontekście też naszego ewentualnego rywala w 1/4. Jeśli wygrają Holendrzy to bardzo realne, że awans wywalczą jednak faworyci, w przypadku wygranej Niemców, nadal wszystko będzie mogło się wydarzyć...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 13.06.2012, 20:36
Przy równej liczbie punktów, o wyższym miejscu co decyduje w pierwszej kolejności?
Bezpośrednie pojedynki?
Liczba strzelonych bramek?
czy...
Bilans strzelonych do straconych goli?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.06.2012, 21:43
I co pokazał Huntelaar? jedno wielkie g... a tak sie chwalił, ze jest lepszy od van Persiego a to Robin walczył, biegał, podawał, strzelał i jako jedyny trafił do siatki. Szkoda tylko, ze Oranje tak pozno zaczeli grac. Jeszcze szanse iluzoryczne maja ale tylko cud moze dac im awans. Niemcy wygrywaja z Dunczykami dwoma bramkami, Holandia wygrywa z Portugalia dwoma bramkami - wtedy Oranje wraz z Niemcami awansuja dalej.
Odpowiedz cytując
zeppiga
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 13.06.2012, 21:45
Z oficjalnego rulingu uefy:
"If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the
following criteria are applied, in the order given; to determine the rankings:
a) higher number of points obtained in the matches among the teams in question;
b) superior goal difference in the matches among the teams in question (if more
than two teams finish equal on points);
c) higher number of goals scored in the matches among the teams in question (if
more than two teams finish equal on points);
d) superior goal difference in all the group matches;
e) higher number of goals scored in all the group matches;
f) position in the UEFA national team coefficient ranking system (see Annex I,
paragraph 1.2.2);
g) fair play conduct of the teams (final tournament);
h) drawing of lots"

Dla ludzi nieobeznanych z narzeczem Albionu (są jeszcze tacy?) o kolejności decydują 1. Liczba punktów zdobytych na tych, co mają taką samą liczbę pkt. 2. bilans bramkowy w meczach pomiędzy tymi, którzy mają taką samą ilość pkt. 3. ilość strzelonych bramek drużynom, które mają taką samą liczbę pkt. 4.bilans bramkowy 5. ilość strzelonych goli 6. ranking UEFY 7. ranking fair play 8. losowanie.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 13.06.2012, 21:58
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Ach, ależ szkoda, że nie gra dla nas Melikson, prawda?
Meliksona z Polską łączy tylko pochodzenie matki. Dla Polańskiego Polska to kraj, w którym się urodził i w którym urodzili się oboje z jego rodziców, kraj w którego kulturze się w swoim domu wychowywał (przynajmniej częściowo). Niemcy to kraj w którym spędził praktycznie całe życie, ale nie jest też na pewno tak, że Polska to dla niego korzenie babci czy coś w tym stylu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.06.2012, 22:39
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Meliksona z Polską łączy tylko pochodzenie matki. Dla Polańskiego Polska to kraj, w którym się urodził i w którym urodzili się oboje z jego rodziców, kraj w którego kulturze się w swoim domu wychowywał (przynajmniej częściowo). Niemcy to kraj w którym spędził praktycznie całe życie, ale nie jest też na pewno tak, że Polska to dla niego korzenie babci czy coś w tym stylu.
Ważne kim się czujesz w sercu,że tak to nazwę. Możesz całe życie mieć związane z Niemcami ale czuć się Polakiem, mimo iż po polsku nie mówisz. I gdy ci zaproponują grę w reprezentacji Niemiec np u 17, ty to odrzucasz,bo czujesz się Polakiem. To jest kwestia wychowania, uczucia. Świadomy wybór, ktory wiąże się z tym, że możesz nie grać w żadnej reprezentacji. Tak więc nie ma znaczenia czy jesteś Polakiem po ojcu czy matce. Albo jesteś Polakiem albo nie, koniec i kropka. W czasach natrnętnego koniunkturalizamu,gdzie kupczenie narodowością jest w cenie, taka postawa to kosmos.

Holandia leci z turnieju, chyba,że 3-0 pokona Portugalie, w co cieżko mi uwierzyć. A tak swoją droga w meczach o mega stawkę reprezentacjną to Ronaldo jest cieniem samego siebie. Z drugiej strony Portugalia ma taki skład,że jak kiedyś eksploduje to może dla eksplodowanego być miazga. Nie żal mi Holendrów, niech wracają do tyh swoich małych chatek i niech debatują jak to Polska nietolerancja nie pozwoliła im się skupić na meczach. Napisałbym huj im w dupe, ale nie wiem czy nie sprawiłoby im to przyjemności, dlatego zostaje tylko soczyste.....wy żegnam.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.06.2012, 22:52
Zastanawia mnie jak to jest ze Ronaldo za kazdym razem w meczach o wysoka stawke jest tak zdenerowany/spiety/chcacy sie pokazac jak najlepiej......?

przeciez to co on dzis robil to parodia pilkarza,wszytsko zle ,gol Murzyna uratował mu tylek ...

niby gwiazda ale jak dla mnie nie spelniona,co Euro to gosc pęka ,dla mnie nie jest to półka razem z Messim.

Co do Holendrow to az mi ich szkoda ,tam musi byc cos w srodku nie tak,bo ten zespol ma wielkie papierowe ambicje a w meczach klapa na calego.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.06.2012, 23:03
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Holandia leci z turnieju, chyba,że 3-0 pokona Portugalie, w co cieżko mi uwierzyć. A tak swoją droga w meczach o mega stawkę reprezentacjną to Ronaldo jest cieniem samego siebie. Z drugiej strony Portugalia ma taki skład,że jak kiedyś eksploduje to może dla eksplodowanego być miazga. Nie żal mi Holendrów, niech wracają do tyh swoich małych chatek i niech debatują jak to Polska nietolerancja nie pozwoliła im się skupić na meczach. Napisałbym huj im w dupe, ale nie wiem czy nie sprawiłoby im to przyjemności, dlatego zostaje tylko soczyste.....wy żegnam.
Nie wystarczy im czasem wygrać różnicą dwóch bramek?

W holenderskiej drużynie chyba megalomania niektórych piłkarzy powoduje totalny rozkład. Kto lepszy - daje rade, kto popełni błąd, nie może liczyć na wsparcie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów