|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Jak grochem o ścianę... Tak jak kolega wyżej pisał, te zdjęcia były po stokroć przedstawiane w temacie "Smoleńskim". To Twoje zdjęcie "w szczególności" przedstawia ptaka wbitego w poszycie niewielkiego samolotu... W skrzydle Tupolewa są olbrzymie dźwigary (wyobraź sobie, że nie z papieru...) z którymi brzoza nie byłaby sobie w stanie "poradzić". Co ciekawe - profesor Binienda wskazuje, że poszycie Tupolewa uległoby podobnemu zniszczeniu przez brzozę jak na wskazanym przez Ciebie zdjęciu - to teraz Ty wyjaśnij jak to możliwe, że wg komisji brzoza przecięła skrzydło a nie uszkodziła poszycia? Czekam na Twoje analizy tego ciekawego zjawiska Pytanie drugie do Ciebie - kilka lat temu samolot amerykańskich sił powietrznych podczas lotu przeciął linę kolejki górskiej. Co się stało z samolotem? Na ile tysięcy kawałków się rozpadł? Ile km przeleciało jeszcze samo oderwane skrzydło? Czekam na odpowiedź. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Temat jest o polityce -a ten smoleński jest gdzie indziej i tam piszcie o katastrofie. I proponuje żeby nie odpowiadać AS-om czy Szpeniom dopóki nie podadzą linka do analizy która potwierdza że brzoza mogła urwać skrzydło.Jak narazie rozmowa wyglada tak że jedna strona podaje analizy 2 profesorów + potwierdzenia poprawności jej przeprowadzenia przez wielu innych a druga strona próbuje to wyśmiewać , krytykowac że są nie z tych uczelni których być powinni , przypominać sobie i nakręcac się sprawami helu i osobą Macierewicza.Na tyle ich stać- różnica merytoryczna i dowodowa jest oczywista i aż szkoda już klawiatury - na tą chwile wszystko zostało powiedziane
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
AS82.
Twoje posty w temacie Smoleńskim są wręcz porażające.Jesteś sztandarowym przykładem człowieka który chłonie bezmyślnie każdą informację z mass mediów.Jak myślisz?Czy są one upolitycznione?Może np ruszył byś głową zadał sobie trud i oglądnął cały wykład Biniendy, a dopiero pózniej cokolwiek miał do powiedzenia? Ja cię tutaj nie chcę obrażać lub wdawać w jakąś zażartą dyskusję, ale mam pytanie. Chłopie, tak na chłopski rozumum.Czy dla Ciebie jest normalną rzeczą żę jedna z największych polskich katastrof jest wyjaśniana przez "międzynarodową rosyjską agencję" która jest sędzią w swojej sprawie?Może by było bardziej obiektywnie należało by poprosić amerykanów lub chociażby ICAO lub EASA ?Uważąsz, że jest to normalne,żee w ciągu tego śledztwa wychodzą wciąż kolejne kłamstwa?Cinny Tupolew (tak inny model o większej rozpiętości skrzydeł i gorszych parametrach), jest w stanie skosić znaczy fragment lasu? http://www.youtube.com/watch?v=AkrHn...eature=related Uważasz za normalne, że dowód w sprawie nawet przy kamerach jest niszczony (np wybiaje są szyby metalowym prętem we fragmencie samolotu przez jakiegoś uśmiechniętego rosyjskiego żołnierza, czy ....a wyobrażasz sobie tego typu sytuację w dowolnym innym kraju na świecie?), po jakimś czasie uchodzą do prasy zdjęcia z odrestaurownych części wraku?W protokołach sekcyjnych wychodzą takie kwiatki jak cudownie odrośnięta nerka czy płuci (jak np w przypadku Wassermana)- czy według ciebie to jest normalna sytuacja?Czy to jest profesjonalne?Tymczasem media karmią nas informacjami, że to wszystko bez znaczenia.....a człowieku myśl coś- wkońcu jesteś elektoratem PO, czyli "wykształconych z większych ośrodków".
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.06.2012 o godz. 12:01.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Polscy eksperci z Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego odkryli, że w elektronicznym sprzęcie ofiar smoleńskiej katastrofy Rosjanie usuwali dane – z co najmniej jednej karty pamięci skasowano kilka zdjęć, wykonanych już na pokładzie lecącego tupolewa.
więcej tutaj: http://wiadomosci.wp.pl/kat,38126,ti...l?ticaid=1e979 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Wiadomość podana za wiarygodna bulwarówką.fuckt.Bardzo wiarygodne źródło informacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie twierdzę, że jest to wiarygodne źródło - tekst po prostu związany z tematem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wiesz że TAWS zakodował 13 słownie trzynaście awarii zanim samolot uderzył w ziemię? Amerykański producent dostał zlecenie na odkodowanie tylko trzech pierwszych. O sprawdzenie reszty banda rudego nie wnioskowała. Mimo gotowości za strony producenta. A ty mi tu z wiarygodnością wyjeżdżasz?
Dla mnie każde źródło podające informacje nie po myśli reżimu będzie wiarygodne. A im bardziej klakierzy będą wątpić w wiarygodność tym wiarygodniejsze będzie się stawać.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.06.2012 o godz. 11:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=Drozd;1255519]Wiarygodniejsi są ci od czterech podejść, "tak lądują debeściaki", Błasika w kokpicie i pancernej brzozy? Nie ośmieszał byś się.
Wiesz że TAWS zakodował 13 słownie trzynaście awarii zanim samolot uderzył w ziemię? Amerykański producent dostał zlecenie na odkodowanie tylko trzech pierwszych. O sprawdzenie reszty banda rudego nie wnioskowała. Mimo gotowości za strony producenta. A ty mi tu z wiarygodnością wyjeżdżasz? Proszę wymień wiarygodne źródło. Dla mnie każde źródło podające informacje nie po myśli reżimu będzie wiarygodne. A im bardziej klakierzy będą wątpić w wiarygodność tym wiarygodniejsze będzie się stawać.[/QUOTE Dla Ciebie każde źródło podające informacje w takt Twojego myślenia jest wiarygodne..Wybacz dla mnie na pewno nie jest to fuckt, i S.E. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=archi33;1255573]
Bo w cenzurowanych mediach, olewanie cenzury jet wyznacznikiem. Reszta to propaganda. Tobie muszą informacje podać w GW albo TVN żebyś brał ją za wiarygodną,a że tam jej nie podadzą to zwyczajnie nie wiesz co sie dzieje i jesteś zadowolony. Powodzenia .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ostatnia wypowiedź prof. Biniendy w kontekście gierek Prokuratury:
http://niezalezna.pl/29574-zapraszam...ratorow-do-usa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=Drozd;1255871]
Mam wrażenie ,ze rozmawiam z medium które wszystko wie.Musisz lecieć szybko wypełnić kupon totka,a mnie podaj kto zdobędzie M.P w przyszłym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
?Kończąc OT - KanO czyli prof Nowaczyk opuścił Salon24 po braku reakcji redakcji na żenujący wpis Jana Osieckiego pt "Binienda rozjechany walcem".Już wcześniej Osiecki skompromitował się wywiadem dla rosyjskiej telewizji o Błasiku w kabinie, teraz w magiczny sposób dostrzegł Biniendę w Kazimierzu Dolnym....
http://osiecki.salon24.pl/421527,bin...jechany-walcem http://wpolityce.pl/wydarzenia/29646...zie-rosyjskiej ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cytat:
http://fizyka-smolenska.salon24.pl/
Ostatnio edytowane przez Szpen : 09.06.2012 o godz. 23:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
RAF wcale nie znikl, RAF po prostu nie ma zamiaru kopac sie z koniem i tlumaczyc Tobie, serkowi i Drozdowi ze trawa jest zielona a snieg bialy. Po prostu jezeli ktos chce twierdzic ze za zamachem stoi Tusk, Putin i KGB to nikt i nic tego nie zmieni. Ja w przeciwienstwie do Was mam elementarne zaufanie do polskich ekspertow i nie potrzebuje do tego zadnego naukowca z NATO. Jezeli polski oficer, byly dowodca Tu-154 M mowi ze zaloga popelniala kardynalne bledy to ja nie mam powodu mu nie wierzyc. Jezeli powiem Ci ze na stenogramach jest zarejestrowane uderzenie (zakwalifikowane jako uderzenie w brzoze) po ktorym II oficer mowi "K... mac" to pewnie powiesz mi ze albo stenogramy sa falszowane albo to nie brzoza. Jezeli powiem Ci ze w odsluchanym stenogramie ktory i Ty i ja odlsuchalismy nie ma odglosu wybuchow to powiesz mi ze KGB sfalszowalo czarne skrzynki. Jezeli powiem Ci ze polski pilot pokazal zdjecie samolotu ktory wypadl z toru i zniszczenia tego samolotu byly bardzo, ale to bardzo duze to powiesz ze pilot to agent a tak wogole to byl inny samolot. Dlatego widzisz dyskusja nie ma sensu jezeli moim rozmowca jest osoba ktora tak naprawde juz wydala wyrok i ocenila sprawe. Przegladajac strony tego forum mozna sie dowiedziec ze paru uzytkownikow juz powiedzialo ze Tusk jest zdrajca itd... Tak wiec kolo sie zamyka. A jezeli chodzi o pytanie forumowicza serka to musze poszukac cos o wypadku o ktorym pisales i wtedy sie ustosunkuje. I ciekawi mnie jedna rzecz: ciekawe kogo byscie widzieli w tej slynnej miedzynarodowej komisji, i czemu badania tej komisji bylyby dla Was bardziej wiarygodne niz badania polakow? Wiecie jak alianci zaklamywali Katyn 1940? Czytaliscie najnowsze informacje nt. Kurska? Tak naprawde zadanie komisji miedzynarodowej jest tylko i wylacznie gra polityczna, bo gdyby taka komisja powstala w 2010 r. to mowilibysmy teraz ze wszyscy sa w zmowie i dzialaja przeciwko nam. I byly zadania komisji polskiej. I tylko Polski zal.....
Ostatnio edytowane przez RAF : 10.06.2012 o godz. 04:56.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
RAF nie Putin, nie Tusk to kto lub co ?
Dobra wiem Harry Potter ! Bo to jakieś czary są chyba. 200 metrów wcześniej samolot rzekomo ścina brzozę tracąc skrzydło: by po chwili przelecieć nad drogą ze skrzydłem ? ![]() ![]() Tolkien czy nawet Lem przy historii katastrofy smoleńskiej pisanej tyloma rękami wymiękają. I nie piszę tego będąc przekonanym do takiej czy innej wersji wydarzeń bo według mnie prawda jest tylko jedna i prędzej czy później musi ujrzeć światło dzienne tak jak i inne bolesne w historii Polski prawdy przemilczane. ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaufanie do ekspertów Tuska może mieć tylko ktoś niespełna rozumu. Dlaczego? Bo oni nie mieli zadania wyjaśnić co sie stało. Oni mieli wmówić ludziom ze to wina pilotów, pijanego generała, czterech podejść, braków w lingwistyce, stresu, nacisków i tym podobne brednie. Jesteś kolego RAF żyjącym dowodem na to że każdy debilizm można wcisnąć. Kto drogi RAF zakwalifikował uderzenie ze stenogramów jako uderzenie w brzozę? Na jakiej podstawie? Głosy w kokpicie też "zakwalifikowano" jako głos Błasika, bo to do propagandowej bajeczki pasowało. Ale wierz ekspertom tuska. Tym którzy bali sie spotkać z Biniendą. Dlaczego? Gdzie sa ich dowody, obliczenia. Na podstawie czego wymyśili brzozę? Rudy lecąc trzy dni wcześniej na ustawkę z Putinem, stał się przyczyną całej katastrofy, tylko POwski beton tego nie rozumie. A w międzynarodowej komisji powinni być Polacy, tylko bez komuszych szefów. Np Binienda, lepszego nie trzeba, on sam dowiedział sie więcej niż pseudo komisja Millera przez dwa lata. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
serio. chociaż otworzyłeś ten link, przeczytałeś list? czym róznią się te badania, od badań Biniedy? Krótko: danymi, które tutaj użyto. Poczytaj, naprawdę to nie boli.
Drozd, serio. Chcesz prowadzic dyskusję, poczytaj list który zamieściłem, zapoznaj się z treścią bloga, do którego dałem link. Poczytaj kto go piszę i kto się tam wypowiada. Otwórz oczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
http://www.naszdziennik.pl/index.php...po&id=po01.txt Polski żal rzeczywiście - dzięki takim jak Ty manipulantom. Odnieś się łaskawie do mojego prostego pytania (skoro o zdjęciach urwanych skrzydełek już rozmawiać nie chcesz). Jak to możliwe, że brzoza urwała skrzydło jednocześnie nie uszkadzając poszycia tegoż skrzydła? Wyskoczyłeś z jakimiś śmiesznymi zdjęciami, odpowiadamy Ci argumentując nasze stanowisko po czym znikasz a dopiero wywołany do tablicy odpowiadasz zupełnie odbiegając od tematu (jednocześnie oskarżając nas o zachowanie, którego sam jesteś idealnym przykładem). ps. o myśliwcu przecinającym linę kolejki górskiej nie słyszał czy słyszał ale to też do Twojej koncepcji nie pasuje? |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Szpenio Ty naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy naukową symulacją, a jej krytyką zamieszczoną w liście
W ch.j czasu mieli prof. Artymowicz i jego akolici na stworzenie swojej symulacji objaśniającej w sposób naukowy jak to brzoza o nieokreślonej średnicy (podawanej w raporcie Millera jako 30-40 cm) urwała skrzydło Tupolewa, jakoś do tej pory nie potrafili. Widocznie umiejętności i wiedzy nie starczyło. Wraz ze swoim totumfackim kłamczuszkiem Osieckim, próbowali zdyskredytować prof. Bieniendę rzekomym "rozjechaniem go walcem na konferencji w Kazimierzu Dolnym". Dzięki Bogu kłamstwo ma krótkie nóżki i bardzo szybko okazało się, że żadnego "rozjechania" nie było, ba samego prof. Bieniendy nie było bowiem nie został na konferencję zaproszony. Sam prof. Artymowicz swego czasu rozpływał się w zachwytach na łamach "Wybiórczej" nad fachowością, doświadczeniem i warsztatem naukowym dr Szuladzińskiego dopóki ten krytykował prof. Biniendę. W momencie kiedy dr Szuladziński po zapoznaniu się z symulacją prof. Bieniendy i jego opracowaniem, zmienił zdanie nagle Szuladziński przestał być naukowcem i rozpoczęto kampanię dyskredytowania go. Prof. Artymowicz i jego koledzy z komisji Millera posiadali sporo czasu i możliwości aby zaprezentować swój warsztat i możliwości naukowe, skonfrontować swoje badania z wynikami prof. Biniendy, dr Nowaczyka, dr Szuladzińskiego, jakoś do tej pory pamiętam jedynie ich kompromitację z rzekomym rozpoznaniem głosu gen. Błasika w kokpicie Tu-154 do autorstwa czego nikt się teraz nie chce przyznać.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 10.06.2012 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do zjedzenia Biniedy na konferencji - wali mnie to co pisze jaiś chłystek. Ściemniał i tyle, za co powinien beknąć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Obserwując ludzi gnanych jak stado baranów, wierzących ślepo we wszystko co im się podsunie, beczących jak im media zagrają, bez śladu samodzielnego myślenia , również dochodzę do podobnego wniosku - że tylko Polski żal.
"Symulacja w programie i nic więcej" - na zachodzie robią już tylko "symulacje w programie i nic więcej", to nie wina Biniendy że część naszych profesorów jest na bakier z postepem nauki. To jak podważanie umiejętności i wartości żołnierza, bo umie obsługiwać karabin i z niego korzysta, zamiast się rzucać się na przeciwnika z gołymi rękoma. A w sprawie tych obliczeń Artymowicza.....ten facet wyważa otwarte drzwi, liczy w sposób uproszczony i błędny coś co już dawno zostało policzone, tylko przy użyciu bardziej zaawansowanych programów: http://niezalezna.pl/29313-you-know#comment-843208 Szkoda że bidok nie umie się nawet do wpisu Nowaczyka odnieść.... ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a pamiętasz te kłótnie o samolot w latach 2007-2010 ? Jak to ryży nie chciał latac z Lechem jednym samolotem.... może coś przeczuwał ......teraz można to różnie rozumiec...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.06.2012 o godz. 05:52.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Na to nie licz , dyskusja w politycznym a szczegolnie w tym temacie to strata czasu .Drozd i jemu podobni juz tak maja , po dwóch latach doszli do kolejnego genialnego wniosku ,że to wina Tuska bo leciał 3 dni wczesniej , no jako ,że Donek to cudotwórca w sposób nadzwyczajny sprawił ,że 10 kwietnia zawisła mgła nad Smoleńskiem ,bo przecież jakby 3 dni wczesniej nie poleciał to byłaby piekna słoneczna pogoda .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Żenada chłopie, żenada. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytałem choćby to. Cytat:
Przecież ten "ekspert" dziwi sie dlaczego brzoza rzeczywista jest inna niż ta na symulacji, że niby inaczej odcięta. Niestety zamiast wyciągać logiczne wnioski czyli, TEN SAMOLOT NIE ŚCIĄŁ SKRZYDŁEM TEJ BRZOZY. Co jest oczywiste biorąc pod uwagę brak uszkodzeń krawędzi natarcia skrzydła. Tylko dalej tak jak przez ostatnie dwa lata oczekuje ze ktoś będzie naginał badania pod z góry znaną tezę. Do jego zmanipulowanej czaszki nie jest w stanie się przedostać rzeczywistość. Przez co kompromituje sie jak gimnazjalista. Ma desperat pretensje do programu komputerowego który uwzględnia tysiące zmiennych i przeprowadza gigantyczne ilości obliczeń. A ten pajac twierdzi że nie uwzględnia zasad zachowania pędu czy masy. Bo mu brzoza na symulacji znika Szpen jeżeli te banialuki mają Twoim zdaniem podważyć badania Biniendy to chyba sobie żartujesz . Gdzie jest w ogóle dowód ze samolot uderzył w brzozę? Bo skrzydło i symulacja dowodzą że nie uderzył. A odpadnięcie skrzydła miało inną przyczynę.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.06.2012 o godz. 09:43.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
To jak rozwiązano sprawę polskich obchodów tej rocznicy jest skandalem za który odpowiada cudak. Do dzisiaj komuchy bredzą że Lech nie powinien tam lecieć. Całkiem jako Polska powinniśmy zrezygnować z obchodów.Dla nich ustawka cudaka z kgb była wystarczającym upamiętnieniem pomordowanych Polaków. Dlatego uważam że cała ta akcja była planowana duuużo wcześniej, co teksty i gajowego i cudaka tylko potwierdzają. Dlatego tuż przed wylotem były płacze że Kaczyński zaczyna kampanię, dla czego co roku nie latał, po co leci bez zaproszenia itd. lemingi chwytały bajeczkę i już po katastrofie musiały tylko powtarzać, trwa to do dziś. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|