|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Rynek transferowy ma własne(rynkowe) prawa - nikt do Wisły nie przyjdzie tylko dlatego że Valckx jest dyr. sportowym a ze Stanem czy bez - nadal jesteśmy mało konkurencyjni na rynku transferowym. Ja bym Stanowi wystawił ocenę 4- bądź 3+, przy 2(w skali szkolnej, nie akademickiej) dla Łysego podczas ostatniego pobytu. Mnie najbardziej rozwala fakt że kluby w ogóle nie uczą się na błędach.u nas wraca Łysy który dał dupy jak mało kto, w Legii Urban, w Lechii wytrzasnęli kolejną skamielinę - Kaczmarka.Wszystko to totalna prowizorka. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
I rozumiem, że Valckx zwołał wtedy konferencję i oznajmił, że Biton i Nunez mogą nawet chodzić na rzęsach a i tak klub ich nie wykupi?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Łykaj tą propagandę dalej
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
Osoby atakujące tak głupio Valckx'a nie są partnerami w dyskusji, więc sam sobie poszczekaj jak lubisz haha. No taki geniusz jak Bednarz powinien być rozchwytywany na całym świecie
Ostatnio edytowane przez milosz : 07.06.2012 o godz. 15:15.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tak może odrazu 500 tyś, jak już bierzesz kwoty z księżyca to nie ma co się ograniczać. Wierz dalej w bajki Bednarza że Nunez którego w ojczyźnie chcieli posłać do piachu i gracz rezerw II ligowego angielskiego zespołu Lamey wynegocjowali niebotyczne zarobki.
ps. zauważył ktoś że to 1906 strona tego tematu ![]()
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 07.06.2012 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie wiemy dokładnie co się stało w ostatnim okienku transferowym, że byli sprowadzani niemal sami gracze darmowi. Nie wiemy co było tego przyczyną. Nie wierzę osobiście, że Valcx sprowadziłby Lameya i innych darmowych, bo nie widział lepszych zawodników. Mógł sprowadzić gości za pieniądze(jak wiadomo nie było kasy, więc to żadna alternatywa), albo młodych, obiecujących Polaków za drobne. Wybrał jednak opcję z Lameyem na czele. Dlaczego? Dla mnie odpowiedź jest prosta - celem, jak zwykle nie do zrealizowania - była Liga Mistrzów. I przypuszczam, że Cupiał już na wstępie powiedział Valcxowi, że ma 2 lata by zrobić mu LM, jak się nie uda, to mu podziękuje. Moim zdaniem to jest prosta odpowiedź na to, co działo się w ostatnim czasie w klubie. Zaryzykowali, przeszacowali budżet, uwzględniając w nim awans do LM i się przeliczyli. Dlatego Basałaj i spółka ponieśli konsekwencje. A cała otoczka to już tylko gra pozorów. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Napiszę to jeszcze raz Bednarz miał gotowy bardzo dobry skład którego nie potrafił wzmocnić ŻADNYM konkretnym zawodnikiem. Sobol, Mauro Cantoro, Dariusz Dudka, Baszcznski, Głowacki Cleber, Brożkowie, Zienczuk, Kosa, Boguski, Paulista. To była naprawdę mocna drużyna Bednarz nie wzmocnił tego teamu w ofensywie żadnym zawodnikiem, nie potrafił również znaleźć bramkarza. A kasę do wydania miał bo na Jirsaka i Łobo poszły sporę sumy które skutkowały tym że oprócz tego że ci zawodnicy nie za wiele dawali na boisku to jeszcze musieli grać ze względu na to że dużo kosztowali.
Valckcx jak miał kasę to udowodnił że potrafi ją wydawać w przyzwoity sposób. Tak czy inaczej Bednarza za idiotę nie uważam, w skali kraju jest nawet osobą wybitną bo jak patrzę jak wysławiają się i co wyprawiają "eksperci" na naszym rodzimym rynku to nie wypada mi wybrzydzać Bednarze. Pamiętam jednak, że zachował się bez klasy w momencie kiedy odchodził gdzie rozpowszechniał jakieś brednie na temat Braza i Juventusu, Beto i Grecji. Dodatkowo Skorża rzucił w niego kiedyś nie przyjemnym zdanie na temat tego że współpracuję tylko z w wybranym managerem. Mając na uwadze to że w sejfie jest raczej pusto niż pełno uważam że w tej improwizacji Bednarz możę się sprawdzić bardziej niż zrobiłby to Valckx, który nie sciągnei na testy gdzieś z dalekiego Hondurasu napastnika za pewnie stosunkowo nie duże pieniądze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.06.2012 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natomiast histerycznie reagujesz, bo ktoś ma inny stosunek do SV (którego ty niby nie jesteś sympatykiem, proszę cię, nie gadaj pierdół, kochasz go i możesz się do tego przyznać Z resztą robisz to nie wprost za pomocą swoich postów).![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Za ile polskie kluby sprzedają tak skutecznych piłkarzy za granicę? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
|
Serek napisał(a):
Warto też rozróżniać pojęcia. Obecnie na początku wiosny nie mieliśmy do czynienia, wedle słów samego Bednarza, przywróconego do łask, z dziurą budżetową, a problemami z bieżącą płynnością finansową. Chodzi o to, że UEFA przelewa pieniądze z pucharów dopiero po zakończeniu sezonu. Więc zimą jeszcze nie było ich w klubie, co przy przeszacowaniu frekwencji dało wspomniany efekt braku plynności. Przecież nie ulega najmniejszej wątpliwości, patrząc na gwarantowane przez UEFA wpływy za kw. LM i grę w LE, że zawodnicy ściągnięci przez Valckxa kosztowali mniej niż Wisła ugrała w Europie. A obecne cięcia są efektem nie zakwalifikowania się Wisły do rozgrywek pucharowych w przyszłym sezonie, do czego walnie przyczynił się swoim postępowaniem wiosną Bednarz, a wcześniej Cupiał kolejnym szaleństwem ze zwalnianiem i zatrudnianiem trenerów. A co zostawił po sobie Valckx? Było to pisane już wielokrotnie, ja podpisuję się pod tym: świetne sukcesy sportowe (MP i dopiero trzeci w całej historii klubu przypadek gry wiosną w pucharach), kilku bardzo dobrych zawodników, którzy już się sprawdzili i udowodnili, że potrafią zdobywać mistrzostwo (Melikson, Genkow, Pareiko, Iliev, wykupiony Chavez, Jovanovic), którzy już zarobili sporo pieniędzy i mogą grą spłacać się dalej, duże pieniądze z pucharów, rozbudowany scouting, poprawione szkolenie młodych (zatrudnienie Lisa i poprawienie selekcji wśród młodzików, gdzie obecnie gra najwięcej w historii zawodników spoza Krakowa), powiew profesjonalizmu. To obiektywnie patrząc, bez żadnego uwielbienia, po prostu znacznie więcej dobrego niż zostawił po sobie jakikolwiek inny dyrektor sportowy w naszym kraju. KOALIK napisał(a):
Natomiast Basałaj jasno mówił, że budżet nie jest skonstruowany w oparciu o założenie awansu do LM. KOALiK z pewnością nie wie tego lepiej i nie jest osobą kompetentną, by zarzucać mu kłamstwo.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.06.2012 o godz. 16:53.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
Otóż imć Jacek Bednarz juz pracował w Wiśle i z niczym dobrym się nie kojarzy, nie wzmacniał drużynę tylko ją osłabiał, a dostał całkiem mocną ekipę. Stan wprost przeciwnie zaczął niemal od zera i osiągnął sukces. Twój stosunek do Valckx'a mieści się tylko w kategoriach miłość i nienawiść, a nienawidź sobie, to Twój ból głowy nie Mój. Mój zaś stosunek do S.V. emocjonalnie jest całkowicie obojętny, ot zwyczajnie doceniam dobrą pracę jaką wykonał w Wiśle i dostrzegam szanse budowy Wisły na wzór choćby PSV która została utracona. I moja sugestia na koniec, nie przypisuj swoich wad komuś innemu bo wygląda to dość komicznie, a swoją droga zbyt wiele zwyczajnego chamstwa wprowadzasz do tego forum.
_____________ Napisze jeszcze na koniec krótko, nie obchodzi mnie ani osoba Valckx’a, ani Bednarza, obchodzi mnie zaś dobro klubu Wisła Kraków, bo chcę aby się upodobniał do dobrych zachodnich wzorców i praca Valckx’a to był krok w tym kierunku, zaś Bednarz to krok w odwrotną stronę i tylko tyle.
Ostatnio edytowane przez milosz : 07.06.2012 o godz. 17:42.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Pan Dudi napisał(a):
Pan Dudi napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.06.2012 o godz. 17:22.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Sorki Markus ale to jak grała drużyna w momencie podziękowania Maskantowi podobało się się tobie, ..... i kilku innym koneserom piłki nożnej. Do tych wysokiej klasy znawców nie należał zarząd Wisły i właściciel klubu i co najważniejsze ja (
).To nawet nie chodzi o pozycję w lidze ale o regres w stosunku do poprzedniego roku. Słaba frekwencja na stadionie to także efekt stylu gry .... Ciężko się patrzyło nawet na wygrane mecze . Może nie jestem takim znawcą piłki jak niektórzy ale większość kibiców też nie jest. Co do zwalania winy na Bednarza za wiosnę to (chociaż nie mam jakiejś wielkiej sympatii do gościa) nie bardzo rozumiem jak profesjonalnego piłkarza można zdemotywować do gry o mistrzostwo polski (premie, sławę, ładny wpis do CV dla następnego pracodawcy). Jeśli masz rację to mi takich "profi" nie żal ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 07.06.2012 o godz. 18:12.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trudno też, aby zespół grał dobrze, z polotem i równie efektownie jak np: z Litexem na Reymonta, gdy dotknęła go plaga kontuzji czołowych zawodników. A Cupiał decyzję o zmianach podjął pod wpływem emocji, kibicowskich, a nie biznesowych, po jesiennych derbach. Przynajmniej ja to tak oceniam. Jak Bednarz mógł zdemotywować piłkarzy? Już Ci ktoś to, o ile się nie mylę, napisał. Tak jak widzieliśmy, tak jak może zdemotywować każdy szef pracownika mówiąc mu, że nie ma w firmie przyszłości i zostanie zwolniony. Jeszcze nie spotkałem się z pracownikiem, który słysząc podobne słowa stałby się nagle tytanem pracy... Piłkarze to ludzie i reagują jak większość ludzi w podobnej sytuacji. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Bednarz: Przed Levadią nie było żadnego transferu do klubu! Czyli wydaliśmy 0 PLN
Valckx: Już przed Skonto kadra była praktycznie zamknięta. Wydaliśmy około 3 mln PLN, zajechaliśmy na tym paliwie do APOELu gdyby wydać więcej efekty były by pewnie większe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Śmieszy mnie zwalanie Levadii na Bednarza. Jeżeli dla kogoś zespół złożony z zawodników klasy Marcelo, Brożków czy Sobolewskiego nie był wystarczająca do ogrania na luzie amatorów z Estonii jest śmieszny. Nie można powiedzieć, że Bednarz dał Skorży za słaby zespół na przejście gości z Tallina. To w największym stopniu wina Skorży, który myślał, że pokona ich pomimo braku dobrego przygotowania fizycznego.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 07.06.2012 o godz. 19:05.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Porażka z Levadią jest winą Skorży dlatego że zlekceważył Estończyków i przygotował zespół na kolejne mecze. Zespół był przecież dobrze przygotowany, ale na kolejnym etapie. Z tego co pamiętam to 5 zwycięstw z rzędu potem było.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Specjalnie odniosłem się do poprzedniego roku pracy Maskanta .
Dla mnie 1 rok pracy Holendrów dawał nadzieję na sukces ... w połowie drugiego roku zacząłem wątpić ...
Cześć z nich czuje że powinni być fair w stosunku do kibiców. To ich motywuje. Na przykład w ostatnim meczu nie widziałem braku motywacji. Widziałem bezradność. Tak na marginesie Bednarz nie powiedział że NIKT nie będzie miał przedłużonego kontraktu więc dlaczego miało to zdemotywować wszystkich ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 07.06.2012 o godz. 19:34.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
(....) a po co zreszta ja o wszystko piszę?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.06.2012 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z kontekstu wypowiedzi Bednarza można było wywnioskować, że z większością piłkarzy nie zostaną przedłużone kontrakty.
I owszem, gdybym dostał taki sygnał, działałoby to na mnie demotywująco, a już napewno nie z korzyścią dla drużyny, bo tacy piłkarze zaczęli ze sobą rywalizować o to, kto ma lepsze umiejętności. A poza tym, to dla osób, które tak bronią Bednarza, dla mnie wyznacznikiem jego umiejętności wyszukiwania zawodników jest Jirsak. Gdyby był dobrym menagerem wyczułby, że jednak nie jest to taki najlepszy z najlepszych możliwych. I wydawanie 750 tysięcy euro to marnotrawstwo pieniędzy na takiego grajka. Teraz będziemy mieć festiwal darmowych transferów do Wisły. Obawiam się, że skutek będzie negatywny.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 07.06.2012 o godz. 19:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Również można powiedzieć, że wyznacznikiem umiejętności Valckxa jest Jaliens. Jakby był taki dobry to wyczułby że jego czas już minął i nie ma sensu go ściągać za takie pieniądze. Również możńa powiedzieć, że wyznacznikiem umiejętności Bednarza jest Marcelo... blablabla. I tak dalej. Dlatego uważam, że wyniki są najlepszym wyznacznikiem, a te Bednarz akurat miał. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tomas Jirsak: negocjuję z klubem 2. Bundesligi.
A miał być Apoel... To, że jego skuteczność w przeliczeniu na wydane złotówki jest ciut lepsza niż w przypadku Bednarza, nie oznacza, że Valkcx wydawał kasę w sposób przyzwoity. Np. kontrakt Jaliensa imo podchodzi pod zarzut o niegospodarność a sam Holender to największy pasożyt na R22 ever. Ale mniejsza z tym. Chodzi o to, że ustawianie w jednym szyku słów Bednarz, kasa i przyzwoitość oraz Valkcx, kasa i przyzwoitość jest niepoważne.
Ostatnio edytowane przez thechris : 07.06.2012 o godz. 20:13.
|
|
|
|
Guest
|
|
Jirsak, Łobo, Beto to wielkie plamy Bednarza podobnie jak i Levadia - czyli przygotowanie Skorży takiej paki, że w PO musieli grać Łobo i Pietia, a na ławie był praktycznie jeden Pepe. Oczywiście ten ostatni klops na spółkę ze Skorżą. Teraz jednak mamy nowe rozdanie m.in. transferowe no i zobaczymy co to będzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sto razy powtarzać widać to mało, 2 MP to efekt zastałej ekipy Skorży, a nie transfery Bednarza, Marcelo zaś to Mielcarski kontaktujący sie z menadżerem Paulisty, który podsunął nam Marcelo, żadna w tym zasługa Bednarza, choć nie, no mógł tak jak z Lewandowskim unicestwić transfer. Bednarz wniósł całą masę bezużytecznych piłkarzy, Stan wniósł jakościowe wzmocnienia i niemal ode zera w pół roku ten zespół zdobył MP i zagrał świetnie w pucharach. Problem w tym że udanych autorskich transferów Bednarz zwyczajnie nie miał, ale jego fan klub rzecz jasna jest odmiennego zdania, swoją drogą to komiczne że na forum Wisły Bednarz ma tylu swoich wyznawców, w istocie komiczne
Ostatnio edytowane przez milosz : 07.06.2012 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli prawdą jest to o czym pisze GK w sprawie wypożyczenia Honduranina na pół roku w sytuacji gdy zawodnik nie będzie trenował z drużyną w okresie przygotowawczym za delikatnie mówiąc nieporozumienie. Po występach reprezentacji Hondurasu bez względu na jej wynik na tym turnieju zawodnik zgodnie z przepisami będzie musiał wyjechać na odpoczynek jak wróci będzie to przełom sierpnia i września. Ktoś w klubie przechodzi samego siebie w sprawie transferów wiedząc doskonale jaka jest sytuacja z napastnikami w naszym klubie - obecnie podstawowy napastnik leczy się. Ze ściągnięcia Pawła Brożka co było do przewidzenia wyszły nici, raz, że Turcy chcą za niego kasę a dwa trudno mi uwierzyć by ten piłkarz zgodził się na obniżenie tak drastyczne pensji gdyż więcej na dzień dzisiejszy niż 200.000 euro za sezon w Wiśle by nie dostał. Nie wiem jakie ma pomysły na tą sytuację Bednarz ale widząc nasze poczynania na rynku transferowym raczej należałoby się skłaniać do tego, że będziemy w dalszym ciągu sprowadzać "szrot" na testy - obsada np. lewej strony obrony nie może ograniczyć się do jednego zawodnika chyba, że Pan Bednarz wraz z trenerem Probierzem szykują kibicom stawkę większą niż życie wystawiając na tej pozycji Gordana Bunoze (akurat kolejny zawodnik na L4).
Kończąc temat oceny obu dyrektorów sportowych - Stan do nas przyszedł 23 sierpnia 2010 - jego aktywność ograniczyła się wszak do dwóch okienek transferowych tj; zimowego i letniego 2011 roku - przy czym, to drugie było o 99% nie takie jak sobie założył przez brak obiecanych środków finansowych, zresztą z czasem wyjdą na jaw te wszystkie fakty. Tak samo jak uważałem, że błędem było wyrzucenie Petrescu - sam Cupiał nie może po dziś dzień tego przeboleć tak i pożegnanie ze Stanem będzie miało te same konsekwencje. Prawda jest też taka że Cupiała na sukcesy międzynarodowe nie stać i siłą rzeczy Holender czy rumuński szkoleniowiec byli/są w tej koncepcji za wysokimi progami jak na Wiślackie możliwości.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 07.06.2012 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
W przypadku Jaliensa nie doszło do pomyłki jeśli chodzi o ocenę jego umiejętności bo potrafił w kilku meczach wskoczyć na wysokie obroty, jego wyprowadzenie piłki było na poziomie topowym. Normalny błąd transferowy, nic więcej boli jednak mocno z tego względu, że na rynku Holenderskim Maaskant oraz Valckx powinni dowiedzieć się co nie co odnośnie charakteru tego piłkarza. Cytat:
Wypowiadał się nie dawno ktoś z Trabzonu i oznajmił, że bracia Brożkowie nie są przewidziani w kadrze Trabzonu na następny sezon dlatego w klubie będą chcieli się ich prawdopodobnie pozbyć i sądzę że jeśli Paweł nic nie zagra to odstąpią go w promocji. Ciężko będzie Pawłowi znaleźć klub z racji tego że rok grzał ławę a nie wiem czy widzi mu się gra w jeszcze większej Azji jaką jest Gaziantep gdzie podobno chcą ich wcisnąć na zasadzie jakiegoś rozliczenia. Nie sądzę również że wiesz coś na temat liczb jakimi możemy dysponować jeśli chodzi o kontrakty piłkarzy... to chyba coś w stylu tego co nabazgrałeś nie dawno o tym, że transfer Quito jest dalej niż bliżej. W Turcji są już dosyć mocni zniechęceni do Mierzejewskiego... ciekawe ile zażyczyliby sobie za Pawła oraz Adriana i jak im widzi się zaliczenie dużego zjazdu finansowego, mogą przecież posiedzieć sobie tam na ławie za dobre pieniądze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.06.2012 o godz. 21:39.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mając kasy też bym tak robił. Określenie "szrot" (ostatnio stosowanie w odniesieniu do naszych stranierri) nie jest eleganckie a przede wszystkim ma się nijak do zawodników którzy mają 21 lat jak ten Quito.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 07.06.2012 o godz. 21:02.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|