The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2012, 12:49
Polemika ze Szpenem czy AS82 nie ma żadnego sensu. Są to osoby o tak wypranych przez propagandę systemu IIIRP umysłach i sumieniach ,że szkoda czasu i przekonywania. W głębokiej pogardzie mają fakty, rzeczywistość i kryterium prawdy obiektywnej. Apelowanie do logiki i zdrowego rozsądku w ich przypadku również mija się z celem. Krótko mówiąc piszą głupstwa. Mam nadzieję ,że są właścicielami. Oby solidny podatek katastralny ich czegoś nauczył. Już od 1 stycznia 2013.

PS. wislak68 - oni tylko widzą ,że "piłka leci hen wysoko" i słyszą ,że jakiś płaski dureń w lewackim pisemku na zachodzie coś brzdąknie oczywistego , że trawa rośnie prosto ,a nie w bok i to jest wielki sukces. Problem polega na tym ,że przy okazji EURO2012 ,przez ostatnich 5 lat przekręcono w c h u j kasy. Wy sobie nawet nie zdajecie sprawy jakie tam złodziejstwo w biały dzień odchodziło. Pieniędzy wypłynęło morze, kredytów w ....u , po pachy, PO-lacy będą spłacać, a nic w zasadzie nie ma. Gdzie są koleje ,gdzie są drogi z A do B (jakieś kawałki w szczerym polu to nie są drogi). Co najciekawsze . Włożono w infrastrukturę 130 mld złotych. Żaden inny rząd nie miał takiego el dorado jeśli chodzi o środki. A firmy padają jak muchy.

PS. Przede wszystkim od SKOK-ów to się odwal. Polski kapitał ,który jeszcze odnosi jakieś rezultaty jest solą w oku tego całego ubeckiego układu wrogiego Polakom. Co do mszy i tacy. My nie musimy się modlić o klapę na EURO bo o to zatroskali się już wyborcy PO i sam premier Tusk. Ty lepiej idź do kościoła , leż krzyżem i żarliwie módl się o lepszy rozum dla siebie i dla twoich potomków.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.06.2012 o godz. 13:13.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.06.2012, 12:50
Szpen napisał(a):Wyświetl post
pajwił się forumowy mędrca.

A kto ma ocenić czy Polska sie skompromitowała organizacyjnie podczas Euro? Polska prawica pod patronem GP? No proszę Cię... Nie widzę innej opcji, jak wysłuchanie głosów z zewnątrz. Wali mnie z jakiej strony będą to media, liczy się ich stanowisko.

ad.2 wystarczy popatrzeć na te zdjęcia i filmiki, poczytać relację osób które widziały jak był układany. Wbrew Twoim słowom, nie jest to jakoś specjalnie trudne do zrobienia. Wielu widziało, i opisało jak było. Daj już se spokój, bo się skompromitowałeś, strzeliłeś bąka i ciągniesz temat starając się poniżyć, a wychodzisz na błazna.

Jeżeli chodzi o sam rozściełacz. Ściągneli go ze swojego odcinka aby przyśpieszyć pracę. Na tym odcinku pracowały jeszcze 2 mniejsze, jadące drugą nitką. Berta kładła jedną nitkę, bo jest szeroka. Dwa małe jechały drugą. Dzięku temu przyspieszono pracę o 100%.
Poczytaj sobie wypowiedzi oszołoma Furgalskiego. Cały kwartał piperzył że się nie wyrobią, że technologia nie pozwala, itd. itd. Jak się udało, to podziękował, i powiedział, że nie powinno być problemów z układaniem w takim tempie. technologia na to pozwala.

czytałem już dawno, w wielu sprawach się z nim zgadzam.

Co nie zmienia faktu, że nie zgdzam się z Twoją opinią. Wiadomo nie od dziś, że SKOKi mają przychylność PiSu, bo mu za to płacą.
Szpeniu przechodzisz sam siebie
A kto ma ocenić czy Polska sie skompromitowała? A więc Twoim zdaniem najlepiej nas ocenią zachodnie media
Nie widzę innej opcji, jak wysłuchanie głosów z zewnątrz A tutaj to jak widzę wchodzisz w szerszy trend obecny w naszej polityce od kilku wieków (z nielicznymi przerwami) .
1. A zatem aby dowiedzieć się czy Euro się udało czy nie nie wystarczy nam to co zobaczymy na własne oczy w Polsce tylko będziemy musieli siegnąć po zakończeniu imprezy do Gurdiana czy FAZ? Wtedy dowiemy się czy impreza była udana czy nie. Zastanawiam się tylko co zrobimy gdy okaże sie że opinie się różnią? Albo gdy okaże się że np: dziennikarz piszący korespondecję jest w Polsce pierwszy raz w życiu a cała jego obecność u nas sprowadza się do kursowania pomiędzy hotelowym barem a pokojem. Nawiasem mówiąc najprostszym sposobem na "sukces" mistrzostw było by zagwarantowanie wszystkim korespondetom darmowych dziwek i gorzały. Komentarze będą entuzjastyczne. Mniej więcej tak samo jak komentarze amerykańskich dziennikarzy na temat rewolucji bolszewickiej (w szczytowym momencie terroru) czy francuskich pismaków na temat Polpota (akurat w momencie gdy 90% narodu dogorywało na "polach śmierci"). Naprawdę zdumiewające jest to ilu ludziom do oceny tego czy coś jest dobre czy złe nie wystarczą własny rozum i zmysły ale konieczne jest uzyskanie "wykładni" w postaci GW czy prasy zachodniej. Czysty lemingizm.
ad2. A zatem przedstaw nam zdjęcia i filmiki z których wynika że rozściałacze (dodam wszystkie) nie pracowały w trakcie deszczu (twierdzisz że jest to bardzo łatwe do udowodnienia). Moim zdaniem robiąc zdjęcie (czy nawet filmik) pokazujesz tylko bardzo wąski fragment czasu pracy rozściełacza. Co się dzieje wtedy gdy na miejscu nie ma chłoptasia w portaskach nie wiesz. A wyjaśniłem Ci już wcześniej że kierownik robót niedpuścił by do tego aby nagrywać układanie asfaltu w trakcie deszczu. To jest przestępstwo. Mam wrażenie że w kwestii tego kto się kompromituje swoją wiedzą i komentrzami na temat budowy dróg pozostajesz odosobniony. Natomiast jeśli chodz o wychodzenie na błazna to konkurować możesz tylko z Asikiem.
3. Nie zrozumiałeś chyba sensu tego co napisałem o rozściełaczu. Zdaniem Malusiego (a są podstawy do tego aby twierdzić że chłop wie co mówi) sprzęt polskiej córki Bogl a Krysl jest zajęty przez komornika. Co znaczy że firma jest w Polsce bankrutem. I ta firma ma kontynuować pracę na odcinku A1 (które kompletnie zawiesiła w związku z realizacją prac na A2) wspólnie z firmą która już zbankrutowała (Poldim). Teraz zrozumiałeś?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.06.2012 o godz. 12:53.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.06.2012, 13:10
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Szpeniu przechodzisz sam siebie
A kto ma ocenić czy Polska sie skompromitowała? A więc Twoim zdaniem najlepiej nas ocenią zachodnie media
Nie widzę innej opcji, jak wysłuchanie głosów z zewnątrz A tutaj to jak widzę wchodzisz w szerszy trend obecny w naszej polityce od kilku wieków (z nielicznymi przerwami) .
1. A zatem aby dowiedzieć się czy Euro się udało czy nie nie wystarczy nam to co zobaczymy na własne oczy w Polsce tylko będziemy musieli siegnąć po zakończeniu imprezy do Gurdiana czy FAZ?
to powiedz mi jak statystyczny Kowalski ma ocenić Euro, mieszkając w inym mieście niż w mieście meczowym? Z korespondencji z rodziną, znajomymi czy plotkom na mieście? Czy może z prasy i mediów? A jeżeli z mediów to jakich? Bo przecież jedni to sami kłamcy, a drudzy oszukańcy. Jak sobie ma wyrobić Kowalski opinię? Od Blaszczaka? Od relacji Gazety Polskiej? TV Trwam? Co usłyszy w TVNie i przeczyta w GW i tak się nie liczy, bo oni z natury kłamią.
Więc skąd ma zebrać informacje statystyczny Kowalski?

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
ad2. A zatem przedstaw nam zdjęcia i filmiki z których wynika że rozściałacze (dodam wszystkie) nie pracowały w trakcie deszczu (twierdzisz że jest to bardzo łatwe do udowodnienia). Moim zdaniem robiąc zdjęcie (czy nawet filmik) pokazujesz tylko bardzo wąski fragment czasu pracy rozściełacza. Co się dzieje wtedy gdy na miejscu nie ma chłoptasia w portaskach nie wiesz. A wyjaśniłem Ci już wcześniej że kierownik robót niedpuścił by do tego aby nagrywać układanie asfaltu w trakcie deszczu. To jest przestępstwo. Mam wrażenie że w kwestii tego kto się kompromituje swoją wiedzą i komentrzami na temat budowy dróg pozostajesz odosobniony. Natomiast jeśli chodz o wychodzenie na błazna to konkurować możesz tylko z Asikiem.
nie zadałeś sobie nawet minuty trudy w znalezieniu informacji. Mój czas jest cenny i nie mam zamiaru tracić czasu na Twoje wymadrzanie. Chcesz, sprawdź sam: http://www.skyscrapercity.com/showth...12037&page=847

I oddzielny temat: ogarniam mnie śmmiech połączony z politowaniem jak ujadają pisowskie pieski nad padaniem firm przy budowie infrastruktury. Jak już są tacy dociekliwi, to niech spojrzą trzeźwym okiem choćby na kontrakty przy A2. Wszystkie wygrane były poniżej kosztorysu Gdaki. A więc Gdaka chciała i miała więcej kasy, ale firmy wolały ściągnąć gacie do kostek, aby wygrać przetarg. Sami są sobie winni. Żal ludzi pracujących bo to nie ich wina. Ale kierownictwo powinno stanąć w sądzie za złe działanie przeciwko spółce.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 06.06.2012 o godz. 13:16.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.06.2012, 13:14
to powiedz mi jak statystyczny Kowalski ma ocenić Euro, mieszkając w inym mieście niż w mieście meczowym? Z korespondencji z rodziną, znajomymi czy plotkom na mieście? Czy może z prasy i mediów? A jeżeli z mediów to jakich? Bo przecież jedni to sami kłamcy, a drudzy oszukańcy. Jak sobie ma wyrobić Kowalski opinię? Od Blaszczaka? Od relacji Gazety Polskiej? TV Trwam? Co usłyszy w TVNie i przeczyta w GW i tak się nie liczy, bo oni z natury kłamią.

nie zadałeś sobie nawet minuty trudy w znalezieniu informacji. Mój czas jest cenny i nie mam zamiaru tracić czasu na Twoje wymadrzanie. Chcesz, sprawdź sam: http://www.skyscrapercity.com/showth...12037&page=847
Statystyczny Kowalski tak oceni EURO ,że za chwile rząd jebnie mu podatek katastralny bo długi trzeba oddawać.
wislak68
Senior Member

Stary 06.06.2012, 13:30
1. to powiedz mi jak statystyczny Kowalski ma ocenić Euro, mieszkając w inym mieście niż w mieście meczowym? Z korespondencji z rodziną, znajomymi czy plotkom na mieście? Czy może z prasy i mediów? A jeżeli z mediów to jakich? Bo przecież jedni to sami kłamcy, a drudzy oszukańcy. Jak sobie ma wyrobić Kowalski opinię? Od Blaszczaka? Od relacji Gazety Polskiej? TV Trwam? Co usłyszy w TVNie i przeczyta w GW i tak się nie liczy, bo oni z natury kłamią.
2. nie zadałeś sobie nawet minuty trudy w znalezieniu informacji. Mój czas jest cenny i nie mam zamiaru tracić czasu na Twoje wymadrzanie. Chcesz, sprawdź sam: http://www.skyscrapercity.com/showth...12037&page=847
Szpenio masz dzisiaj fazę
a1. No więc Twoim zdaniem statystyczny Kowalski będzie wyrabiał sobie zdanie o Euro nie w oparciu o: korespondencję z rodziną, znajomymi czy plotkom na mieście? Czy może z prasy i mediów ale studiując Gurdiana i FAZ . Pomijając już zupełnie fakt że zaczęliśmy od "organizacyjnej kompromitację Polski na Euro" a dochodzimy do: "Jak sobie ma wyrobić Kowalski opinię".
Natomiast to: "Co usłyszy w TVNie i przeczyta w GW i tak się nie liczy, bo oni z natury kłamią" zostanie Ci zapamiętane, policzone i przypomniane w odpowednim czasie
ad2. Wręcz przeciwnie. Tak ja pisałem już wcześniej, swoje początkowe przypuszczenia z ciekawości potwierdziłem. Natomiast jak widzę Ty nie jesteś w stanie wykazać w jaki sposób wykorzystując zdjęcia i filmiki z forum można udowodnić że asfalt nie był układany w deszczu. Idziesz w konfabulację kolego.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2012, 13:33
Błaszczak wróży organizacyjną kompromitację Polski na Euro. Wrócimy do tego za miesiąc, gdy będziemy analizować artykuły z mediów zachodnich.
Kompleksowo pełną gębą. Rozumiem, że ciężko jest samemu wyciągać wnioski z otaczającej rzeczywistości i trzeba się odwołać się do "mediów zachodnich". Przecież one takie opiniotwórcze, trendy i europejskie.

Ale ok, na tej podstawie już teraz powinieneś określić Euro jako porażkę. Przecież w zachodnich mediach, a za takie niewątpliwie należy określić BBC, zaprezentowano już pełny wizerunek Polski. Czemu rząd nie zrobił nic przez pięć lat, by Anglicy za kilka dni nie wracali do domu w trumnach?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.06.2012, 13:47
I oddzielny temat: ogarniam mnie śmmiech połączony z politowaniem jak ujadają pisowskie pieski nad padaniem firm przy budowie infrastruktury. Jak już są tacy dociekliwi, to niech spojrzą trzeźwym okiem choćby na kontrakty przy A2. Wszystkie wygrane były poniżej kosztorysu Gdaki. A więc Gdaka chciała i miała więcej kasy, ale firmy wolały ściągnąć gacie do kostek, aby wygrać przetarg. Sami są sobie winni. Żal ludzi pracujących bo to nie ich wina. Ale kierownictwo powinno stanąć w sądzie za złe działanie przeciwko spółce.
O czym Ty w ogóle piszesz? Żebym dobrze zrozumiał Twoje "politowanie" i mógł odnieść się do Twoich słów proszę o odpowiedź - o jakie firmy Ci chodzi - albo inaczej - które to firmy wolały ściągać "gacie do kostek?
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.06.2012, 13:52
Cytat:
Najwięcej zwolenników ma wśród niepełnoletniej młodzieży PiS. Z partią Jarosława Kaczyńskiego sympatyzuje nieco ponad jedna piąta młodych ludzi chcących uczestniczyć w wyborach. Zaraz za nią jest Ruch Palikota. Partią ludzi młodych jest też kolejna inicjatywa polityczna Janusza Korwin-Mikkego. Prawie co dziesiąty zaangażowany politycznie młody człowiek deklaruje się jako zwolennik Nowej Prawicy - wynika z najnowszego sondaży CBOS. Bardzo słabe notowania wśród młodych ludzi ma Platforma. Chęć głosowania na ugrupowanie Donalda Tuska deklaruje zaledwie co ósmy młody człowiek.
Kto mi to wyjaśni ?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...e94e&_ticrsn=3
Hej Nasz TS !!
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2012, 14:00
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Kto mi to wyjaśni ?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...e94e&_ticrsn=3
Pff...

Niewykształceni
Niedojrzali
Mało zainteresowani wydarzeniami w kraju

A tak w ogóle to na pewno spisek, bo każdy wie że w tym kraju młodzi słuchają Kuby Wojewódzkiego i popierają donka.
wislak68
Senior Member

Stary 06.06.2012, 14:05
Szpenio szczytuje ,
Zastanawiam się czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo śmieszą ujadające pisowskie pieski komentarze oświeconych którzy swojemu bezdennemu infantylizmowi próbują nadawać pozory racjonalności. I nie zastanowią się przy tym że winnym tego że przetargi wygrywały spółki w rodzaju: Poldimu, NDI czy Radko są ci którzy ustalali warunki przetargu (a więc np: wymagane doświadczenie) niż ci którzy z otwartej furtki skorzystali. Nie pomyślą też o tym że nawet pomni tych doświadczeń miłościwie nam rządzący nie mieli najmniejszych oporów aby przynać z wolnej ręki kontrakt firmie DSS która pojęcie o budowie autostrad miała takie jakie wymyślił sobie czołowy "lobbysta" Kazimierz "Atrakcyjny" Marcinkiewicz. Pewne światło na zdolności naszych rządzących do organizowania całego procesu budowy dróg rzuca też fakt uporczywego powtarzania przez ministra Nowaka że sytuacja finansowa DSS jest dobra i na bieżąco monitorowana przez ministerstwo. Ostatnie takie zapewnienie padło kilka dni przed ogłoszeniem bankructwa. Trudno też nie zauważyć że "oszczędności" poczynione przez GDDKiA w związku przetargami zostaną zwrócone w dwójnasób przez Skarb Państwa który wypłaci wynagrodzenia podwójnie: raz w postaci już wypłaconych transz dla zbankrutowanych firm i po raz drugi w postaci wynagrodzenia dla ich podwykonawców. Podsumowując warto zauważyć że dzięki naszym rządzącym Polska trafi do księgi Guinessa jak pierwszy kraj w którym inwestycje infrastrukturalne zamiast przyczynić się do rozwoju kraju i ożywienia koniuktury przyczynią się do bankructwa całej branży budowlanej (PBG jest tu tylko jaskółką) i recesji całej gospodarki. Ale jak to napisał nasz nieoceniony Szpeniu: sami sobie są winni! Tylko baran wchodzi w interesy z przekrętasami. Otwartym natomiast pozostaje pytanie kto na przekrętasów głosuje No chyba też baran.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.06.2012 o godz. 14:14.
Szpen
Senior Member

Stary 06.06.2012, 14:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty w ogóle piszesz? Żebym dobrze zrozumiał Twoje "politowanie" i mógł odnieść się do Twoich słów proszę o odpowiedź - o jakie firmy Ci chodzi - albo inaczej - które to firmy wolały ściągać "gacie do kostek?
z a2 to był tylko przykład że Gdaka miała kosztorys na więcej kasy niż wykonawcy.

a teraz konkrety z ostatnich głośnych spraw:

Poldim -

Cytat:
Nieoficjalnie mówi się, że przyczyną może być niedoszacowanie kosztów podczas walki o kontrakty na duże inwestycje. Niewykluczone, że w całej Polsce z podobnych przyczyn – np. poprzez składanie w przetargach ofert, których realizacja z ekonomicznego punktu widzenia stała się niemożliwa ze względu na rosnące lub zaniżone w ofercie koszty – wkrótce po Euro 2012 padać będą kolejne firmy, a w skali kraju wielu podwykonawców już „zwinęło interes” z uwagi na wielomiesięczne zatory płatnicze. (Jak na łamach „Gazety Polskiej Codziennie” podał Janusz Szewczak, główny ekonomista SKOK – w przypadku autostrad suma nie zapłaconych faktur obecnie sięga kwoty 2,8 mld zł.) Po Euro 2012 kolejnymi inwestycjami realizowanymi przez różnych wykonawców (np. autostradami) – jeszcze intensywniej zajmować się zapewne będą różne organy kontrolne, z prokuraturą i sądami włącznie.
http://www1.atlas.intarnet.pl/index_...=full&id=22587

Hydrobudowa -

Cytat:
Otwarto oferty w przetargu na A1 z Czerniewic do Kowala.Dziesięć konsorcjów z całej Europy stara się po pozyskanie kontraktu na budowę odcinków autostrady A1 o długości 11 km z Czerniewic do Odolionu i drugiego, o długości 23 km - z Odolionu do Brzezia.
Najkorzystniejszą cenowo ofertę złożyło konsorcjum irlandzko-polskie z firmą SRB Civil Engineering Ltd. jako liderem. Wartość swojej oferty konsorcjum wyceniło na niewiele ponad 934 mln zł. W kosztorysie inwestorskim budowę tego 34-kilometrowego odcinka oszacowano na 1,6 mld zł.

dalej nie chce mi sie szukac. Skoro ktos robi cos za pol ceny, to jak ma to zrobic dobrze?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2012, 14:24
Szpenio - jakie są kryteria przetargów? Co jest najważniejsze, żeby szanowne Państwo zainteresowało się ofertą?

edit. Wiesz co - lepiej nie odpisuj, nie chce mi się wchodzić z Tobą w jałową dyskusję. Więcej cierpliwości wykazuje wiślak68, zapewne On kolejny raz Cię wypunktuje i znikniesz na kilka tygodni...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 06.06.2012 o godz. 14:26.
wislak68
Senior Member

Stary 06.06.2012, 14:27
Hydrobudowa -
dalej nie chce mi sie szukac. Skoro ktos robi cos za pol ceny, to jak ma to zrobic dobrze?
No tu to akurat pudło. Wygląda na to ze ten odcinek (podobnie jak inne budowane przez SRB) ma sie stosunkowo dobrze. Co dowodzi tylko tego że o wiele ważniejsze niż cena w przetargu było odpowiednie ustalenie kryteriów związanych z doświadczeniem wykonawcy. Ale tu zadziałały prawdopodobnie "inne przesłanki"
Drozd
Senior Member

Stary 06.06.2012, 14:30
A kto wybiera ofertę połowę niższą niż kosztorys?

Złodziej który liczy na przytulenie pozostałej kasy. Pytanie jak to możliwe że o wyborze wykonawcy decydują złodzieje. Ano bezmózgie lemingi tłumaczą wszystko.
Hej Nasz TS !!
Szpen
Senior Member

Stary 06.06.2012, 14:30
Szpenio - jakie są kryteria przetargów? Co jest najważniejsze, żeby szanowne Państwo zainteresowało się ofertą?

edit. Wiesz co - lepiej nie odpisuj, nie chce mi się wchodzić z Tobą w jałową dyskusję. Więcej cierpliwości wykazuje wiślak68, zapewne On kolejny raz Cię wypunktuje i znikniesz na kilka tygodni...

ale co mają warunki przetargów? Że wygrywa najniższa cena? I niech wygrywa! Tylko niech ta cena będzie realna. A nie, że dajemy połowę z kosztorysu, a później się martwimy jak to będzie.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kto wybiera ofertę połowę niższą niż kosztorys?

Złodziej który liczy na przytulenie pozostałej kasy. Pytanie jak to możliwe że o wyborze wykonawcy decydują złodzieje. Ano bezmózgie lemingi tłumaczą wszystko.
a dlaczego maja nie wybrac? skoro firmy obliczyly ze za tyle zrobia, to znaczy ze podpisuja zobowiazanie do wykonania pracy.

ty to juz sie wyluzuj i licz te zagionione miliardy na ktorych wczoraj poleciales jak gowniarz.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 06.06.2012 o godz. 14:33.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2012, 14:45
Czyli jak ja z Drozdem założymy sobie firmę i wniesiemy do przetargu swoją ofertę niższą cenowo niż inne firmy nie będziesz miał do nikogo pretensji, że nas wybrali?
Szpen
Senior Member

Stary 06.06.2012, 14:49
Czyli jak ja z Drozdem założymy sobie firmę i wniesiemy do przetargu swoją ofertę niższą cenowo niż inne firmy nie będziesz miał do nikogo pretensji, że nas wybrali?
Drozd nie umie liczy to raz.

Dwa, że w każdym przetargu są warunki które musisz spełnić. Spełniasz, masz niską cenę nie widze problemu. Tylko pamiętaj, że sąd nad Tobą bedzie wisiał jak nie zrobisz tego zgodnie z umową.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2012, 14:50
Tak jak wisi nad DSS-em?
Szpen
Senior Member

Stary 06.06.2012, 14:55
to się zamienia w czat.

Na DSS też przyjdzie pora dogadać się z wierzycielami, a więc sąd.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2012, 14:57
Ok to kończmy już ten czat - tylko prosiłbym Cię o jedno. Jak będą już wyroki w sprawie DSS poinformuj mnie łaskawie kto za to wszystko beknął (najlepiej z nazwiska).
Drozd
Senior Member

Stary 06.06.2012, 15:33
a dlaczego maja nie wybrac? skoro firmy obliczyly ze za tyle zrobia, to znaczy ze podpisuja zobowiazanie do wykonania pracy.

ty to juz sie wyluzuj i licz te zagionione miliardy na ktorych wczoraj poleciales jak gowniarz.
Bo skoro sami wyliczyli że coś będzie kosztować X to znaczy że nie da się tego wybudować za X/2. Łapiesz czy zwój ci się wyprostował.

To nie ja twierdziłem że składka na ZUS to 700 zł lemingu. Więc lepiej się nie ośmieszaj. Choć w Twoim przypadku to tak jakby mieć nadzieję że świnia nie będzie spać we własnym łajnie.

Drozd nie umie liczy to raz.

Dwa, że w każdym przetargu są warunki które musisz spełnić. Spełniasz, masz niską cenę nie widze problemu. Tylko pamiętaj, że sąd nad Tobą bedzie wisiał jak nie zrobisz tego zgodnie z umową.

Szpen rachmistrz orzekł hihihi

Ciekawe dlaczego nad DSS nie wisi sąd tylko syndyk i kradnie kasę dla podwykonawców.

Ale co ja do Szpena piszę
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.06.2012 o godz. 15:36.
Hej Nasz TS !!
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.06.2012, 16:22
Jeszcze jeden wywiad z Szewczakiem..

http://vod.gazetapolska.pl/1844-wszy...cy-sa-idiotami
[][][][]> T S W <[][][][]
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.06.2012, 16:26
to się zamienia w czat.

Na DSS też przyjdzie pora dogadać się z wierzycielami, a więc sąd.
A są juz wyroki za faszerowanie Polaków solą drogową ? Nawet się nie dowiedzieliśmy jakie to firmy. W normalnym państwie za coś takiego w więzieniu gnili by juz winni a odszkodowania zżarłyby te firmy. A tak w Polsce rządzonej przez Słońce Peru wytłumaczono, że sól ....nieszkodliwa i reżimowe media zajęły sie ....Kaczyńskim.

Cytat:
Jeszcze jeden wywiad z Szewczakiem..

http://vod.gazetapolska.pl/1844-wszy...cy-sa-idiotami
Ciekawe czy tacy forumowi magicy jak Szpen czy AS82 skomentują ten wywiad. Nie trzeba przecież czytać wystarczy posłuchać.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 06.06.2012 o godz. 16:34.
Szpen
Senior Member

Stary 06.06.2012, 19:26
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A są juz wyroki za faszerowanie Polaków solą drogową ? Nawet się nie dowiedzieliśmy jakie to firmy. W normalnym państwie za coś takiego w więzieniu gnili by juz winni a odszkodowania zżarłyby te firmy. A tak w Polsce rządzonej przez Słońce Peru wytłumaczono, że sól ....nieszkodliwa i reżimowe media zajęły sie ....Kaczyńskim.

Ciekawe czy tacy forumowi magicy jak Szpen czy AS82 skomentują ten wywiad. Nie trzeba przecież czytać wystarczy posłuchać.
sól chyba jest w prokuraturze, czyz nie?

co do Pana ze SKOKu. już raz to powiedziałem - mówi wiele ciekawego i w wielu sprawach sie z nim zgadzam. Ale wiem też, że SKOKi finansują PiS, więc tutaj obiektywizm pryska.
Drozd
Senior Member

Stary 06.06.2012, 22:50
A propos tego co wiesz Szpeniu.

Cytat:
– Teraz Polska jest pogrążona w ciężkiej, posępnej ciemności. To jest ciemność zdrady i kłamstwa. Kłamią władcy tego reżimu, nazywając swoje postkolonialne państwo III RP. Kłamią wielkie gazety i wielkie telewizje, kłamią reżimowi profesorowie, reżimowi pisarze, reżimowi dziennikarze, próbując przekonać Polaków, że zmutowany PRL jest wolną Polską. Ale świecą już światełka prawdy i jest ich coraz więcej. Te światełka to wolne polskie gazety, wolne portale internetowe, wolne radiostacje. Kiedyś wszystkie światełka prawdy połączą się i utworzą razem jedno wielkie światło – wtedy prawda Polaków rozproszy ciemność, w której pogrążona jest teraz Polska – i to będzie koniec postkomunistycznego kłamstwa. Dziękuję szanownej kapitule za medal, którym mnie odznaczyła. Jestem zaszczycony tym, że otrzymuję go razem z jednym z najszlachetniejszych Polaków naszej epoki – premierem ...
Kto to powiedział i o którego premiera chodziło? Wiesz?
Hej Nasz TS !!
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.06.2012, 10:06
sól chyba jest w prokuraturze, czyz nie?

co do Pana ze SKOKu. już raz to powiedziałem - mówi wiele ciekawego i w wielu sprawach sie z nim zgadzam. Ale wiem też, że SKOKi finansują PiS, więc tutaj obiektywizm pryska.

Czyli zgadasz się z tym co mówi, ale ze względu na to, że jest proPiS podważasz tego obiektywizm ? Chociaż de facto pokrywa się to z twoim zdaniem w kwestiach, które podejmuje? To chyba jakieś polityczne rozszczepienie jaźni..
[][][][]> T S W <[][][][]
Drozd
Senior Member

Stary 07.06.2012, 11:30
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Czyli zgadasz się z tym co mówi, ale ze względu na to, że jest proPiS podważasz tego obiektywizm ? Chociaż de facto pokrywa się to z twoim zdaniem w kwestiach, które podejmuje? To chyba jakieś polityczne rozszczepienie jaźni..
Jakie tam rozszczepienie . To syndrom leminga. Jeżeli ktoś twierdzi że 2+2=4 a może być z PiS to za żadne skarby nie wolno mu wierzyć. Choćby każdy kalkulator świata potwierdzał jego tezę. .
Hej Nasz TS !!
wislak68
Senior Member

Stary 07.06.2012, 12:46

Jak widać Szpenio nie podejmuje rękawicy.
Biedak swoją wiedze o budowie dróg w Polsce czerpie z forum internetowego i zapewne musi teraz skonsultować ze swoimi kolegami w kusych majtkach jak wyjaśnić ten fenomen że nie dość iż do przetargów dopuszczono firmy które budowę autostrad widziały tylko w telewizji to jeszcze zostają one wybrane do ich budowy jako liderzy konsorcjów (ciekawe czy ma to coś wspólnego z faktem że własciciele tych firm mają związki z obecnym reżimem?). Co więcej: wiedząc już jakie konsekwencje może spoodować taki wybór, rządzący nie mają najmniejszych oporów przed tym aby budowę strategicznego odcinka powierzyć bez przetargu firmie która autostrady nigdy nie budowała i której największym aktywem jest jej "lobbysta". Skonsultuj też Szpenio z kolegami jak wyjasnić to, w sumie dość kompromitujące zderzenie, kiedy minister od dróg na kilka dni przed bankructwem wspomnianej firmy utrzymuje że jej standing jest znakomity i (co więcej) na bieżąco monitorowany przez ministerstwo. Ciekawe że już sam ten fakt nie spowoduje w Twojej głowie zapalenia się czerwonego światełka z pytaniem: jakimi do chole... idiotami otacza się nasz minister od dróg Ale żeby uogólnić problem, ciekawe dlaczego nie zastanowiłeś się na czym polega ten fenomen (na miarę światową ) w którym im więcej wydamy na infrastrukturę tym gorsza staje się sytuacja polskich firm budowlanych a gospodarka zaczyna popadać w recesję Ostatni taki cud zdarzył się za Gierka: im więcej wydawano na infrastrukturę tym kryzys stawał sie głębszy. Jeśli podzielisz się z nami swoimi przemyśleniami w tym względzie to spróbuj jeszcze rozgrzeszyć swoich faworytów z tego że ja jako podatnik za ich "politykę budowy dróg" będę musiał płacić podwójnie: raz w transzach dla zbankrutowanych firm a dwa jako wyplaty dla podwykonawców tych firm
Jeśli wspólnie ze swoimi kolegami z forum uporządkujesz już sobie w główce odpowiedzi na te pytania to przemyśl swoją poprzednią tezę. Przypomnę: sami sobie są winni. I wyjaśnij nam wtedy czy nadal uważasz że winnymi są cwaniaki którzy skorzystali z otwartej furtki pozostawionej przez rząd czy raczej rząd który te furtki otworzył (co widać już dziś bardzo wyraźnie: nie bezinteresownie).
Podejmiesz rękawicę Szpenio czy podkulisz ogon tak samo jak w przypadku asfaltu kładzionego na mokrą nawierzchnie na A2
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.06.2012 o godz. 13:25.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.06.2012, 13:16
Oglądając polską TV dochodzę do wniosku,że albo Polacy są mega zakompleksieni albo odgórnie stara się to w nich wywołać. W CNN powiedzieli o Polsce dobrze,huraaa,a prowadzący się uśmiechnął,super jesteśmy ekstra. A w BBC nas zjebali,uuuuu,co za paskudny dzień, musimy się wsytdzić. Kompleks na kompleksie tutaj siedzi i pierdzi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Drozd
Senior Member

Stary 07.06.2012, 13:36
Taka propaganda. Szpen planuje oceniać euro na podstawie zachodniej prasy. Jak rudego klepną w garba to też święto we wsi. A najgorsze co można zrobić to mieć własne zdanie inne niż w TV powiedzą, bo to już jest zwyczajne oszołomstwo.

Jak angole trenowali na Hucie to akurat szła procesja. Było ją słychać bardzo dobrze, ciekawe czy znajdzie sie jakiś kasztan który uzna to za zaściankowe .
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów