|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
||
|
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
.Ja mówię tylko o tym, że energia jądrowa to potencjalnie duże problemy, którym w razie ich zaistnienia nie jesteśmy w stanie sprostać. Dlatego zamiast ładować 20 mld w jedno choćby najtańsze źródło, lepiej stworzyć 20 innych różnorodnych, mamy potencjał. Co do wiatraków, na wybrzeżu zwykle wieje, a jak będą na długości 600 km to nawet jak w Szczecinie nie będzie wiało to będzie wiało w Gdańsku . Ciekawy materiał. http://www.cyf.gov.pl/nowa/raporty_a...45-a/145_6.pdf ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tymczasem Radzio minister "chciałby podkreślić wdzięczność wobec prezydenta Obamy"
....a jak ja tego s....ysyna nie trawię... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Do tego dochodza przynoszace hanbe prawdziwemu kibicowi uderzenie swojego pilkarza oraz wykrzykiwanie jeszcze jeden po smierci Wejcherta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niech ktoś uszczypnie, czy ja dobrze słyszałem? W związku z wypowiedzią Obamy CZYTANĄ Z KARTKI w TVN-ie skomentowano to jako "gafę" i zredagowano prośbę do polityków o przypominanie NASZEJ wersji historii.
Jakiej ....a gafie? Jakiej ....a naszej wersji? Kolenda uważa że ktoś może widzieć tu inną "wersję" W sumie symptomatyczne i całkiem ładny przykład że dla tej wybitnie obiektywnej dziennikarki nie ma czegoś takiego jak prawda i kłamstwo tylko "różne wersje". "Wersjowanie" w miejsce prawdy i fałszu weszło jej już w krew do tego stopnia że nie zauważa nawet gdy mówi o czymś tak chorym jak "polskie obozy koncentracyjne". Ciekawe czy choć jeden leming się zaswtanowił nad tym jej językiem, przecież to jest do ....y nędzy niepojęte jak można eufemizować ewidentny fałsz "Inna wersja" ....a mać. Według mojej wersji pani Kolenda-Zaleska była kapo w Birkenau a potem mordowała AK-owców na Mokotowie. Aha, Kaczyńskiemu oczywiście się i przy tej okazji oberwało bo ośmielił się cokolwiek powiedzieć )))![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Abstrahując od tego co pokazał TVN ,o wiele ważniejsze jest jak traktuje Nas "wielki sojusznik" . Na każdym kroku wykorzystują Polskę do swoich bezsensownych wojenek , już o wizach tutaj nie ma co pisać bo w tej kwestii mają Nas od lat w dupie , a gdy w podniosłej chwili majacej upamietnić cierpienie polskiego narodu i bohaterów polskich taki jak Karski , wychodzi ich prezydent przygotowany tak jak Szpakowski jest przygotowany do komentowania meczów.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tiaaa... dokładnie tak powiedział. Z Tobą jest gorzej niż myślałem...
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie ogladalem Faktów ,tylko czytałem na Onecie wypowiedz po poludniowa w ktorej Kaczyński powiedział mniej wiecej to ze "..wypowiedz Obamy ,jest pokłosiem polityki zagranicznej jaka prowadzi Tusk.." czyli że nikt sie z nami nie liczy itd. itp.
Były senator PiS Zbigniew Romaszewski pogroził dziś sądem wszystkim, którzy twierdzą, że kiedykolwiek bronił Piotra S. (pseudonim "Staruch"), zatrzymanego niedawno kibola Legii. Rok temu Romaszewski odwiedził "Starucha" w areszcie, poręczył za niego i porównał go do robotników pacyfikowanych przez władzę w 1976 roku "Wprost" zapytał Romaszewskiego, czy tak jak w 2011 roku upomni się o zatrzymanego przywódcę kiboli. - Nigdy nie broniłem Piotra S. To wy (dziennikarze) sobie wymyśliliście jakąś obronę - podkreśla były senator. Romaszewski grozi jednocześnie pozwem sądowym tym, którzy twierdzą, iż kiedykolwiek bronił Piotra S. - Niebywałe, że tak dużo mówi się o uderzeniu przez "Starucha" w twarz piłkarza Legii (to wcześniejszy wyczyn Piotra S.), a nie mówi się o pobiciu "Starucha" przez policję - stwierdzał. kabaret
Ostatnio edytowane przez AS82 : 30.05.2012 o godz. 19:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://drogalegionisty.fuckpc.com/in...ady&Itemid=103 |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Zdaniem senatora, to Komenda Stołeczna Policji najpierw "powinna wytłumaczyć się ze swojej niekompetencji". - Aresztowanie i wyciągnięcie z tłumu półtora tysiąca kibiców Legii, którzy byli na kopcu Powstania Warszawskiego, ich przywódcy to rzecz nieprawdopodobnie niebezpieczna. Albo jest to fikcja, i Ci kibice nie są tacy groźni, o czym ja doskonale wiem, albo mamy do czynienia z prowokacją - wyjaśniał w Radiu ZET. Zdaniem Romaszewskiego, problem agresywnych kibiców został "wydobyty", gdy się okazało, że kibice Legii nie lubię premiera Tuska. - Skoro się nie udało zbudować fali nienawiści wobec PiS to szuka się innej grupy, na której można wyładować frustracje społeczne i ukryć swoją nieudolność - tak ocenia działania rządu. Ja występowałem w jednej sprawie - poręczenie, że ten pan będzie się zawsze stawiał na wezwanie sądu. Mecze futbolowe i zwyczaje tego środowiska to nie są wyścigi konne w Ascot, to nie są truskawki i kapelusze - wyjaśnił. A co do wykrycia wielkiej sensacji ,że policja pobiła Starucha ,to musze cie rozczarowac ,bo nasza wspaniała policja robi to nagminnie i majac sam z nimi doczynienia z 10 lat temu ,mam niezbyt mile wspomnienia z dołka i przesłuchania na komendzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Najlepiej Rotfeld, odbierając medal, nawet nie pierdnął tylko złapał medal jak pies kośc i zaczął sie kłaniać. Parodia tzw. "polskiej" polityki zagranicznej. Nawet jednego słowa nie wydukał, a potem jak dostał sygnał z Polski, że trzeba udawać oburzonego to zgodnie z zaleceniem mowa już mu wróciła ale w polskiej ambasadzie.
Całe szczęście, ze są jeszcze przekazy telewizyjne bo tez dowiedzieliśmy się, ze nie było to żadne przejęzyczenie Obamy tylko z całą premedytacją przeczytane oświadczenie z monitora umieszczonego w mównicy a jego tekst rozdany uczestnikom na sali. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Romaszewski mówił ,że Starucha zamkli ze wzgledow politycznych i porownywał ta sytuacje do sytuacji robotników z Radomia Kempa reczyla za niewinność Starucha Wystarczy ? Czy dalej mam tłumaczyć ,że białe jest białe a czarne jest czarne |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za obecnych rządów okazało sie że mafii węglowej nie było,Papałe zabili dla Deawoo,afery hazardowej nie było,w Smoleńsku samolot zawadził o drzewo....."Jaki to spokoj,nananana,nic sie nie dzieje,nananan "
http://www.youtube.com/watch?v=Si8TXwwqNq8
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.05.2012 o godz. 20:27.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
I jeszcze będzie mi PO pieprzyć że lustracja jest niepotrzebna - połowa z tej bandy ma papiery w teczkach pewnie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ilu takich agentów SB jest dalej na placówkach po całym świwcie ? Napewno wielu. MSZ pod rządami Mumii Wolności, SLD i teraz PO to oaza dla takich kanalii. Ciepłe posadki dla nich i ich rodzin, dobre pensje, wygodne życie w ciekawych krajach. W zamian udawanie, że reprezentuja polskie państwo oraz tradycyjnie żadnej pomocy dla polskiego obywatela, który potrzebuje pomocy za granicą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozumiem, że trwające kolejne zatrzymania kibiców AS-ie są również tylko przypadkowo przed Euro?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po pierwsze, sprawdź sobie najpierw czym jest poręczenie w prawie karnym. Po drugie, proszę udowodnij że Kempa ręczyła za "niewinność" Starucha. O ile w ogóle Twoim zdaniem istnieje instytucja "poręczenia niewinności"... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
http://niezalezna.pl/29118-nie-bedzi...nej-autostrady Kolejne dwa odcinki do naszego zakładu: przerwanie prac z powodu braku płynności finansowej wykonawcy (co ciekawe wykonawca oskarża o spowodowanie problemów GDDKiA). Kontraktowy termin zakończenia 10/2011, GDDKiA ma nadzieję że uda się je skończyć na przełomie 2012/2013 (od razu mówię: nie uda się) a zatem nawet przy tym założeniu mamy powyżej 11 miesięcy opóźnienia (w jednym z postów sugerowałeś że 11 miesięcy opóźnienia to coś co nawet Twoim zdaniem można uznać za wypełnienie warunków zakładu). Czy akceptujesz te dwa odcinki jako spełniające warunki defaultu ustalone w naszym zakładzie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo, że trzon bojówek kibiców na całym świecie nie zajmuje się zbieraniem truskawek. Tak jest w Anglii, Holandii czy Nimczech. Tak jest też u nas. Ale trzeba być chyba kompletnym idiotą żeby nie łączyć ostatniej akcji z Euro. To prewencyjne zatrzymanie przed rozgrywkami ma na celu wyelminowanie w stolicy kraju bojówki, która zapewne koordynowała by akcje w Warszawie w stosunku do bojówek rosyjskich i innych. A tak POlicja zneutralizowała ośrodek dowodzenia i spokojnie zajmie się ochroną putinowców, którzy będą oficjalnie mogli sobie popluć w twarz wszystkim Polakom (nie dotyczy sowieciarzy i stuszczonej hołoty) 12 czerwca podczas przemarszu przez Warszawę.
A po Euro większość z tych zatrzymanych wyjdzie na wolność prędzej lub później. Część z jakimiś zarzutami będzie nękanych przez kilka lat dla zasady. Ale po Euro nikogo juz to nie będzie interesowało a i reżimowe media nie będą tej sprawy komentować bo będzie już po musztardzie. Ich propaganda przeżuci się na zwalczanie związkowców, którzy zastąpią kibiców. Bo przecież wiadomo, że naród jest radosny pod rządami Tuska a oni mącą i mogą zorganizować jakieś protesty lub co najgorsze aj waj strajki. Trzeba więc ich załatwić a nawet spałować, oczywiście demokratycznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak to powiedział Miro "Biały Nos" komentując zatrzymanie Starucha - "cieszę się ,że udało się pewne sprawy pozamykać przed Euro".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To znaczy, że musiał znaleźć sobie nowe źródło dostawy towaru. Pewnie na Florydzie gdzie ma dom parę paczek ma w piwnicy. Kilka niuchów i moze iść pograć sobie w golfa co tak przecierz lubi. Ale w Polsce ? Chyba jakiś znajomy Zdzicho mu dostarcza.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
W pełni rozumiem nasz rząd - jesteśmy najlepiej rozwijającym się krajem w tej części świata, dochód krajowy zaraz osiągnie poziom Japonii i innych krajów wysoko rozwiniętych więc nie potrzeba nam tych kilku marnych milionów euro które moglibyśmy z tego tytułu zarobić ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chorzy na raka mają już tyle leków i taką obsługę, że faktycznie lekką rączką można kopaczy zwolnić z podatku. Wszyscy inwalidzi mają już najnowocześniejsze protezy z poiliwęglanu. Biedna Austria i Szwajcaria sobie dorobiła, niech się cieszą.
|
|
|