|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Szybkobiegacz mówisz? A to bardzo dobrze, bo niestety cierpimy na zbyt wolne rozgrywanie akcji i brakuje nam takich wiatraków jak Kosowski niegdyś. AYALA: Kurde człowieku jak Ty porównujesz Kupisza z Kirmem to nie mam pytań. Weź kur..a zajmij się czymś zamiast pisać takie pierdoły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
No to powtórzę moje oczekiwania, poza Miśkiewiczem i Quioto. 1)LO. 2)def. pomocnik z prostopadłym podaniem i strzałem z dystansu. 3)dynamiczny skrzydłowy. I wypada poczekać, aż coś drgnie w którymś z tych 3 tematów.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.05.2012 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Idealnie to powinni ściągnąć oprócz Quioto i Miśkiewicza :
1)Lewego Obrońce 2)Bocznego obrońce, który może grać na obu bokach w razie czego 3)Środkowego pomocnika 4)Ofensywnego pomocnika 5)Skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia Wtedy jakoś ta kadra by wyglądała, ale w sumie daje to 7 transferów, co jest mało prawdopodobne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Widzę, że jak zawsze zamiast realnych wzmocnień będzie jedna wielka prowizorka żeby zaoszczędzić. Kogo się da sprzedać-dziury załatać oldboyami typu Głowacki, Brożek. Z całym szacunkiem dla nich...nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki...tym bardziej w wieku 34,35 lat...z całym szacunkiem dotyczy to też przedłużenia kontraktu z Sobolem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Brożki nie mają 34,35 lat. Oczywiście nie mówię też, ze są w formie. Czasem się wchodzi do tej samej rzeki, a czasem nie. Wszystko zależy od sytuacji. A co do Sobola, to ja wolę Jego niż Bruda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bonawentura napisał(a):
To Bednarz i Probierz odpowiadali za zaangażowanie oraz motywację zawodników wiosną, a nie Valckx czy Maaskant. Ja nie będę obciążał odpowiedzialnością Holendrów za błędy ludzi, którzy przejęli ich obowiązki i załatwili nam swoimi posunięciami rundę wiosenną. Natomiast sprawy związane z brakiem wypłat pensji zostały później jasno zdementowane przez Genkowa. Absurdalne jest też łącznie stopnia zaangażowania piłkarzy z ich zagraniczną narodowością w jakiejkolwiek formie – przypomnę bowiem, że również „polska Wisła” dawała bardzo wiele razy popis nonszalancji, minimalizmu i piłki plażowej. Już zapomnieliśmy o regularnym symulowaniu waleczności np.: przez Brożka (słynne machanie rękami), k….aniu dookoła, zamiast bieganiu Małeckiego, truchtaniu Boguskiego, Ćwielonga, Baszczyńskiego, Zieńczuka i innych? O kompromitującym zaangażowaniu choćby meczach z Odrą, Piastem, Polonią Bytom, Pogonią Szczecin itd.? Jakim zaangażowaniem i walecznością imponuje Garguła? Było mnóstwo spotkań na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat, w których nasi polscy zawodnicy dawali popis nieprofesjonalnego podejścia do obowiązków meczowych. Więc Twoje stawianie sprawy uważam w tej kwestii za błędne.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.05.2012 o godz. 14:59.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A o nonszalancji i minimaliźmie "polskiej Wisły" to przecież było głośno jeszcze w 2003 roku kiedy Wisła wygrywała spotkania, delikatnie rzecz ujmując - jak najmniejszym nakładem sił. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się, że jeżeli do 25 czerwca nasza kadra będzie w takim stanie jak obecnie i nie uda się sprzedać Meliksona - obozy przygotowawcze poświęcimy na kolejne testowanie takich ufoludków jak Hamburger z Brazylii. Ja jestem przeciwnikiem wydawania dużych pieniędzy na zawodników prezentujących poziom ligowy i nic więcej równie dobrze za mniejsze pieniądze można poszukać graczy na Słowacji i w Czechach np. w Slovanie gra nasz niedoszły zawodnik Milinkovic a jest graczem o klasę lepszym od Kupisza przynajmniej moim zdaniem - to taki pierwszy z brzegu przykład.
Bednarz nie ma szczęścia do sprowadzania dobrych zawodników ofensywnych i to zarówno jeśli chodzi o Wisłę jak wcześniej pracując w Legii. Gość nie ma kontaktów w Europie nie mówiąc już o innych kontynentach a Kapka natomiast potrafi Wiśle sprowadzić największy możliwy szrot z Bałkanów i wmówić mediom że to niebywałe są talenty. Jeżeli Cupiał chciał robić rewolucje to tylko przy takim założeniu że w klubie pracuje gość z takim doświadczeniem i kontaktami jak Staszek i ma określony budżet a w tej chwili prawdopodobnie najlepsze kąski na rynku nam kto inny podbierze bo nie ma kasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Obawiam sie że transfery gotówkowe są uzaleznione od sprzedaży Meliksona niestety
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.05.2012 o godz. 18:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
To jak ktoś zapłaci 800 tysięcy euro za Kupisza to to będzie ziemska cena, a nie z kosmosu ; )
Mam na myśli to, że "eee Kupisz jest słaby", "eee gra słabiej niż grał", "800 tysięcy euro to cena z kosmosu", a prawda jest taka, że to samo można przypiąć do każdego z obecnych piłkarzy Wisły. Jednak Kupisz przynajmniej prezentuje od dwóch sezonów równą solidną formę. Bez wzlotów co prawda, ale też bez spektakularnych porażek. Chłopak w ostatnich dwóch sezonach tylko jednego meczu nie zagrał w Ekstraklasie. To świadczy też o tym, że ma zdrowie do gry, a z tym bywa różnie. Teraz załóżmy, że za Kirma, Genkova, Małeckiego, czy Wilka przychodzi oferta 500 tysięcy euro. Połowa by pewnie taką ofertę wyśmiała. Założę się, że znaczna część tych osób wyśmiałaby też zasadność wydania 800 tysięcy euro na Kupisza. Nasi zawodnicy obojętnie jak słabi by nie byli są w cenie, a zawodnicy z innych polskich klubów jak kosztują więcej niż 500 tysięcy euro "są przepłaceni". Sami żądamy 3 mln euro za Meliksona, który od roku jest bez formy. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że jeśli transfery kolejnych graczy są uzależnione od odejścia Meliksona to... wolę, żeby Maor został.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Żartowałem no ale ileż można akurat za nich dostać. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
||
Tutaj cena według wikipedii: Cytat:
LOL ROTFL LMAO IMHO NBA CIA NBC |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Może chcesz sporządzić operat szacunkowy wartości zawodnika? To mogłoby być ciekawe... Metodą porównawczą czy odtworzeniową? ![]() ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Poza tym kupowanie Kupisza za kwotę 800 tysięcy euro to przepłacenie za niego. Powiem dlaczego - nie jest to zawodnik pierwszej klasy, jakościowo zbliżony do Grosickiego czy Rybusa. Więc lepiej samemu znaleźć tanich młodych zawodników, ale nie za wiele, i ich wyszkolić, a potem osiągnąć zysk, który pozwoli na lepsze transfery. Tyle że Wisła nie może się skrajnie przebudowywać. Pareiko, Jovanovic, Jaliens(zdaje się, że on zostanie), Głowacki, Burliga, Wilk, Sobolewski, Kirm, Melikson, Iliev, Genkov. Ci piłkarze mogliby zostać w klubie. Zastanawiałbym się nad tymi negocjacjami w sprawie Nuneza. To nie jest słaby zawodnik. Gdyby chociaż udało się przedłużyć wypożyczenie i ustalić jakąś niższą kwotę wykupu, byłbym za. Przy Probierzu, który ma inne techniki szkolenia może akurat by "zadziałał". Poza tym mając za sobą Jaliensa i Głowackiego byłoby może więcej spokoju w jego grze. Do tego w obronie jest Chavez oraz Bunoza. W ataku ewentualnie, ale to bardzo ewentualnie Małecki. Zatem wymieniłem 15 piłkarzy, którzy tworzą trzon kadry. Teraz potrzeba zakontraktować: - bramkarza - lewego obrońcę - prawego obrońcę - defensywnego pomocnika - ofensywnego pomocnika - skrzydłowego - napastnika + Quioto I tych piłkarzy można znaleźć w młodzieży, ewentualnie posiłkować się zawodnikami, którzy mają darmowe kontrakty. Tak to moim zdaniem powinni zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym że ogólna klasa sportowa i kreatywność w grze Maora Meliksona dała nam MP2011, a kosztował mniej niż chce za Kupisza Jagiellonia ...
Tym bardziej należy docenić że te 3 transfery gotówkowe, bo jedynie 3 były autorstwa Stana Valckx'a (Melikson 700 tyś, Genkow 500 tyś, Jovanović /młody obrońca, jak się w końcu wykuruje to może się jeszcze rozwinąć/ coś koło 400-450 tyś.) w sumie kosztowały nas niezbyt wiele, no bo jak tu za podobne pieniądze sprowadzić podobnej klasy piłkarzy ...Kupisz okay, ale czy powinien kosztować więcej niż Maor, ano w tym problem, choć osobiście bym go widział w Wiśle, choćby dlatego że lepszy rydz niż nic, znaczy potrzebujemy jak tlenu szybkonogiego skrzydłowego który rozrywałby obronę rywali, choć może Małecki odnajdzie formę, ale zespołowej gry nauczyć sie mu będzie trudno, jeśli w tym okienku nikogo takiego nie sprowadzimy to regres w Wiśle jest w zasadzie na własne życzenie , jedno okienku już straciliśmy, przez to miedzy innymi cały sezon w lidze. Mnie jakoś ciężko sie pogodzić że Wisła stanie sie jedną z 6 czy 8 drużyn w lidze które mogą powalczyć o podium, a przy kilku zwycięstwach z rzędu o MP, toż naszym celem powinno być budowanie drużyny na miarę rywalizacji europejskiej ze snem o LM, a tu Probierz, Bednarz i martwimy sie czy stać nas na ... Kupisza. Kupić ..Kupisza , czy nie kupić Kupisza to w gruncie rzeczy aktualnie nie jest pytanie sportowe tylko wyłącznie finansowe, a ściślej będą transfery czy nie będą. Tylko nie piszcie że nie będą … |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to się będziemy różnić, tak Probierz jak i Bednarz to regres , a Maor nie był "ot taki solidny gracz ligowy", tylko perełka co widać było w jego grze na każdym kroku ... no sorry, ale Kupiszowi do niego daleko...choć jest młodszy to trudno uwierzyć aby nauczył sie takiej techniki, przeglądu pola itd. Ot Kupisz jak się rozwinie to max. Kosowski i nic ponad to, również napastnicy klasy Genkowa są drożsi niż te 500 tysięcy. Różnimy się więc, ale to mało istotne, bo ważniejsze , że i przy kwotach na poziomie 700 tysięcy zawsze można sprowadzić jak Stan np. Meliksona, albo za taką samą kwotę Jirsaka jak uczynił to Bednarz. Ot, Ja tam jednak widzę w Wiśle regres. Nowe otwarcie holenderskie dawało jakąś nadzieje (choć o ile Valckx'a, oceniałem wysoko, to zamiast R.M. widziałem w Wiśle lepszego zagranicznego trenera), a teraz widzę jej coraz mniej. I mimo mojego sceptycyzmu trzymam kciuki za Probierza, bo innego wyjścia kibic Wisły nie ma. Zaś Bednarzowi za całokształt życzę wylotu z klubu, oraz ciągle czekam na jakiś realne i jakościowe transfery na newralgiczne pozycje, tak od stycznia, a tu czerwiec za pasem i NIC.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
||
|
Cytat:
Nie wmówisz mi, że Kapka i Bednarz są wybitnymi specjalistami w szacowaniu wartości piłkarzy. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
napewno na plus Bednarza można zaliczyc sprowadzenie za 700 tyś € Jirsaka,wynegocjowanie b.niskich kontraktów dla Łobo, Garguły,Kirma.Ogólnie to same plusy...Jedyne co mu sie udało to sprowadzenie Marcelo
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.05.2012 o godz. 21:30.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|