The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2012, 11:28
yarow napisał(a):Wyświetl post

TVP zdecydowała się wpuścić profesora Biniendę na dłużej do "szklanego okienka". Dzisiaj w nocy, o godz. 22.30.
http://wpolityce.pl/artykuly/29159-dzis-u-...fo-godzina-2230
Oglądał ktoś? Jak wyszło?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2012, 11:41
Wyszło ciekawie. Pospieszlski na początku przedstawił filmik z tego, jak próbował do programu zaprosić na rozmowe z Biniendą innych ekspertów, tych, ktorzy podpisali sie pod raportem komisji Millera (o pancernej brzozie).
Wszyscy odmówili, twierdząc, że nie sa zainteresowani rozmową z Binendą i uważają, że dobrze wykonali swoją pracę. "Nie ma o czym rozmawiać, panie redaktorze".

Potem Binienda przedstawił w skrócie metodologię budowania swoich modeli komputerowych, z których wynika, ze żadną miara brzoza nie była w stanie urwac skrzydła, lecz powinna jedynie naruszyć poszycie czołowej częsci skrzydła w miejscu zderzenia. Co ciekawe, to poszycie w miejscu zderzenia nie wskazuje na takie spotkanie z brzozą, a słynne fragmenty skrzydła w brzozie "pojawiły się" dopiero po 6 miesiącach od katastrofy. na wcześniejszych zdjęciach brzozy ich nie widać.

Druga sprawa to symulacja zniszczeń kadłuba w wyniku uderzenia jego górną częscią o ziemię. Modelowanie takich uderzeń wskazuje, że częśc kadłuba uderzająca o ziemię ulega zgnieceniu i zwinięciu do środka. Tymczasem zdjęcia wraku wskazują na wywinięcie kadluba na zewnątrz i brak w środku elementów wyposażenia kabiny (fotele) nawet zgniecionych, co jest typowe dla eksplozcji wewnątrz kabiny, kóra wydmu..... fotele i pasażerów przez poszycie wywinięte na zewnątrz.

Binienda wyraził żal, że polscy prokuratorzy nie dysponują nawet kawałkiem metalowego elementu wraku z częsci kabinowej, gdyż wtedy badania pozwalają stwierdzić, w jakim czasie i z jaką siłą poszycie uległo rozerwaniu (obrazowo mówiąc czy w kilka mikrosekund w wyniku wybuchu, dłuższy nieco okres czasu w wyniku uderzenia, czy jeszcze dłuższy w wyniku użycia piły łańcuchowej)

Mówiono też o tym, ze w przypadku każdej wielkiej katastrofy (np. WTC) środowiska naukowe organizuja konferencje podczas ktorych usiluje się opisac zachodzące procesy. W Polsce nie dość, że tego nie uczyniono, to rząd wręcz sprzeciwił się organizowaniu takiej konferencji.

Podsumowując: jednostronnie. Szkoda ze panowie eksperci z komisji Millera nie mieli odwagi ani przyzwoitości, żeby w studio próbowac obalić tezy Biniendy. Wiekszośc z nich w rozmowie telefonicznej stwierdziła, ze nawet nie zna jego badań przyczyn katastrofy,
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.05.2012 o godz. 11:48.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 25.05.2012, 11:44
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś? Jak wyszło?
Dla mnie osobiście najbardziej wymowne były telefony Pośpieszalskiego do kolejnych członków komisji Millera i ich odmowa uczestnictwa w programie. Ich niechęć do rozmowy z prof. Biniendą, który rzeczywiście w sposób spokojny i kompetentny (to moje osobiste przyznaję, że czysto subiektywne wrażenie laika) argumentował wyniki swoich badań. Co zaś najważniejsze wreszcie w sposób jednoznaczny, zostały przedstawione funkcje które piastuje i Jego osiągnięcia naukowe. Dość zabawnie wobec tego wyglądały nagrane próby dyskredytowania go przez płk. i mjr jakichś tam z komisji Millera, którzy ani wyników swoich badań, ani swojej wiedzy nie mają odwagi skonfrontować.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.05.2012, 11:50
Tutaj jest nagranie
http://www.tvp.pl/vod/audycje/public...2-2230/7255266
http://youtu.be/NUC2TUR-nLk
http://www.youtube.com/watch?v=NUC2TUR-nLk
http://www.youtube.com/watch?v=tbhjStsz3Vc

Tutaj ciekawy tekst
http://tekstowisko.blogspot.com/2012...kelnerami.html

i tutaj
http://wpolityce.pl/wydarzenia/29188...nie-interesuje
Ostatnio edytowane przez FraMat : 25.05.2012 o godz. 11:55.

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 25.05.2012, 16:24
Pośpieszalski w tym programie zmieżdzył (nie pierwszy raz) obrońców rządu i raportu Millera. Nie wiem jak trzeba być zaślepionym nienawiścią do PIS-u żeby nie dostrzec kto stara się być obiektywny a kto mataczy. Ci członkowie komisji Millera którzy pokazali że maja w dupie prawdę powinni być pociagniągnięci do odpowiedzialności za niedopełnienie obowiązków. Szkoda tylko że program jest tak późno - lemingi po grilach o tej porze śpią i nie mogą tego zobaczyć
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.05.2012, 17:25

Szok ....a.Jedyne słowa,które mi przychodzą na myśl po oglądnięciu tego programu.Szczególne wrażenie zrobili na mnie ludzie z komisji Millera.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 25.05.2012, 21:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tutaj jest nagranie
Dzięki za linki i opinie.
Odpowiedz cytując
Wiślak_ostrowiak
Member

Od: 02.2008

Stary 25.05.2012, 22:15
Jeżeli ma ktoś chwile czasu ,polecam obejrzenie całej prezentacji prof.Biniendy http://www.youtube.com/watch?feature...&v=CFO5FbrUbjU
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.05.2012, 22:11
Czy ktoś jest w stanie rozwiać moje wątpliwości, spokojnie i bez napinki w żadną ze stron
tego "konfliktu" prawdy ?
Oficjalnie katastrofa miała miejsce o godz.8:41:06 czasu środkowoeuropejskiego,
natomiast już o godz. 9:56 TVN 24 podaje informację, że samolot zahaczył lewym
skrzydłem o drzewo i roztrzaskał się o ziemię, jednocześnie podając, że nic nie
wiedzą bo miejsce jest odgrodzone, itp.
Moje pytanie: kto im podał taką informację ? wiedzieli, że drzewo, a potem szukali
brzozy konkretnie ? Takie małe wątpliwości, może ktoś wie "mądrzej" ode mnie.
O zaginionym materiale wyemitowanym jeden jedyny raz, gdzie pracownik
warsztatu samochodowego mówi stale używając polskiego słowa "kur.a"
o dwóch wyraźnych "bach,bach" czy tam "bum,bum" nie wspomnę.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
raztaman
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.05.2012, 22:27
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś jest w stanie rozwiać moje wątpliwości, spokojnie i bez napinki w żadną ze stron
Moje pytanie: kto im podał taką informację ? wiedzieli, że drzewo, a potem szukali
podobno Lechu zdarzyl wyslac smsa na kontakt24
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2012, 22:50
ta katastrofa rozciągała sie w czasie.Przez pierwszy miesiąc podawano że samolt rozbił sie o 8.56 potem katastrofe przesunieto o o 15 minut do tyłu czyli na 8.41 (podaje czas Rosyjski).Co sie w tym kwadranśie działo ? Można sie tylko domyslec ale pewnie sie tego nie dowiemy.
tutaj są zeznania świadka
http://www.youtube.com/watch?v=rAkfGNvywXI
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.05.2012 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.05.2012, 01:21
najbardziej komediowy temat , dotyczący grubej tragedii...bywa..rzuć linkiem miszczu...ale i tak najlepsze jest to że spisek był tak olbrzymi, że i sięgnął żydowsko-niemieckiej stacji
A jak chcesz opinie mądrzejszego od siebie - banalna katastrofa bez cienia tajemnicy.Jedna z tych rzeczy gdzie nie ma dyskusji na temat technicznych przyczyn .To jest tak oczywiste jak to że ziemia jest planetą
Dyskutować możemy jedynie vs odpowiedzialnych, no i tu już prostych rozwiązań nie ma.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.05.2012, 08:06
raztaman napisał(a):Wyświetl post
podobno Lechu zdarzyl wyslac smsa na kontakt24
Czy przeczytałeś ze zrozumieniem mój post ?
Nie sądzę, od dowcipów to ja mam Palikota i chyba go nie przebijesz.

Dzięki.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
najbardziej komediowy temat , dotyczący grubej tragedii...bywa..rzuć linkiem miszczu...ale i tak najlepsze jest to że spisek był tak olbrzymi, że i sięgnął żydowsko-niemieckiej stacji
A jak chcesz opinie mądrzejszego od siebie - banalna katastrofa bez cienia tajemnicy.Jedna z tych rzeczy gdzie nie ma dyskusji na temat technicznych przyczyn .To jest tak oczywiste jak to że ziemia jest planetą
Dyskutować możemy jedynie vs odpowiedzialnych, no i tu już prostych rozwiązań nie ma.
Następny mający kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem ?
Do czego chcesz link ? Bo do wypowiedzi, która miała miejsce raz na antenie i nie wiadomo
czy ktoś to wrzucił do sieci, to ci nie dam. Natomiast o lewym skrzydle masz tu od 3:16 min.,
MISTRZU POciętej RIPOSTY:

http://www.youtube.com/watch?v=PkCZVtpmb6E
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.05.2012, 09:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
najbardziej komediowy temat
A jak chcesz opinie mądrzejszego od siebie - banalna katastrofa bez cienia tajemnicy. Jedna z tych rzeczy gdzie nie ma dyskusji na temat technicznych przyczyn .To jest tak oczywiste jak to że ziemia jest planetą
Nic dziwnego skoro co jakiś czas wpada błazen i zapodaje niskich lotów dowcipem.

Zaraz po tym udowadnia ze używanie mózgu jest mu obce, bo wie wszystko z definicji. Nie interesują go techniczne przyczyny bo "ałtorytet" już mu wszystkie badania zastąpił. Leming jak malowany.

Nie wiem czy zwróciliście uwagę że kiedy profesor z AGH wymieniał instytucje państwowe które nie są zainteresowane organizacją naukowej konferencji, jego wypowiedź zagłuszono włączając głos Pospieszalskiego ze studia. Komuchy się starają, ale nic im to nie da.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 27.05.2012, 09:54
Dlaczego jest taka jedna .......ona prawidłowość,że jak ileś tam ludz normalnie w miarę metrytorycznie podchodzi do tematu(nawet nie tylko na tym forum) wydaje się, że jest względy spokój, zaraz wpierdala się ktoś z brudnymi butami i beka na całą sale oznajmiając swoją myśl.Co to ma ....a być?Po tym czymś ludziom puszczają emocje i zaczynają się podjazdy w stylu "pisuar" "POjebani"
Ten wątek powinien- tak mi się przynajmniej wydaje- być apolityczny, bo dotyczy wszystkich Polaków.Tu nawet już nie chodzi o same ofiary, ale o tych którzy tą katastrofę wyjaśniają jak i o to, w jaki sposób traktuje nas Federacja Rosyjska.
Nikt tu nie chce iść z szablą na czołgi.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.05.2012, 10:28
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego jest taka jedna .......ona prawidłowość,że jak ileś tam ludz normalnie w miarę metrytorycznie podchodzi do tematu(nawet nie tylko na tym forum) wydaje się, że jest względy spokój, zaraz wpierdala się ktoś z brudnymi butami i beka na całą sale oznajmiając swoją myśl.Co to ma ....a być?Po tym czymś ludziom puszczają emocje i zaczynają się podjazdy w stylu "pisuar" "POjebani"
Ten wątek powinien- tak mi się przynajmniej wydaje- być apolityczny, bo dotyczy wszystkich Polaków.Tu nawet już nie chodzi o same ofiary, ale o tych którzy tą katastrofę wyjaśniają jak i o to, w jaki sposób traktuje nas Federacja Rosyjska.
Nikt tu nie chce iść z szablą na czołgi.

Dlatego że brak argumentów trzeba czymś pokryć. Debilnym żartem, podłą insynuacją, wywołaniem pyskówki itp. Masz całkowitą rację ze sprawa wyjaśnienia okoliczności śmierci Prezydenta powinna Polaków integrować. Niestety okazuje się że nie wszyscy zachowują sie jak Polacy. Przyczyn może być wiele. Strach, natura niewolnika, koniunkturalizm czy zwykła głupota. Problem potęguje mainstreamowy przekaz fałszujący rzeczywistość. Prawda o Katyniu wypływała 70 lat. Przypuszczam że po wojnie takich "jajcarzy" jak raztaman tez nie brakowało. Trzeba zwyczajnie obalać brednie, cierpliwie dawać dowód pamięci i żądać prawdy. Nie sądzę ze więcej w Polsce otumanionych niż samodzielnie myślących ludzi.

Pospieszalski pokazał jaki poziom reprezentują "eksperci" komisji Millera. Przecież to kompromitacja widoczna gołym okiem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
raztaman
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.05.2012, 10:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dlatego że brak argumentów trzeba czymś pokryć. Debilnym żartem, podłą insynuacją, wywołaniem pyskówki itp. Masz całkowitą rację ze sprawa wyjaśnienia okoliczności śmierci Prezydenta powinna Polaków integrować. Niestety okazuje się że nie wszyscy zachowują sie jak Polacy. Przyczyn może być wiele. Strach, natura niewolnika, koniunkturalizm czy zwykła głupota. Problem potęguje mainstreamowy przekaz fałszujący rzeczywistość. Prawda o Katyniu wypływała 70 lat. Przypuszczam że po wojnie takich "jajcarzy" jak raztaman tez nie brakowało. Trzeba zwyczajnie obalać brednie, cierpliwie dawać dowód pamięci i żądać prawdy. Nie sądzę ze więcej w Polsce otumanionych niż samodzielnie myślących ludzi.

Pospieszalski pokazał jaki poziom reprezentują "eksperci" komisji Millera. Przecież to kompromitacja widoczna gołym okiem.
Alez ja jestem tak samo zainteresowany rozwiazaniem tej zagadaki tysiaclecia jak wszyscy w tym temacie.
Sledze go z wypiekami na twarzy. Z drugiej strony czesto nie mam okazji tutaj zagladac, wiec jak tylko uda sie ustalic przyczyny (zamachowcow) prosze wyslijcie info na priva.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.05.2012, 16:55
raztaman napisał(a):Wyświetl post
Alez ja jestem tak samo zainteresowany rozwiazaniem tej zagadaki tysiaclecia jak wszyscy w tym temacie.
Sledze go z wypiekami na twarzy. Z drugiej strony czesto nie mam okazji tutaj zagladac, wiec jak tylko uda sie ustalic przyczyny (zamachowcow) prosze wyslijcie info na priva.
Rozumiem że Twój poprzedni wpis to wynik frustracji. Bo tylko tak można tłumaczyć poziom bezmyślności który zaprezentowałeś.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2012, 17:25
http://thehomebased.com/?p=233

skoro apolitycznie: w jaki sposób ptaszek potrafił prawie urwać skrzydło samolotu?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 27.05.2012, 17:43
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post

skoro apolitycznie: w jaki sposób ptaszek potrafił prawie urwać skrzydło samolotu?
Przeglądnij wcześniejsze strony tego tematu a znajdziesz odpowiedź. W największym skrócie akurat zdjęcia samolotów z uszkodzonymi skrzydłami dotyczą samolotów lekkich. Jeśli chcialbyś je porównać do Tupolewa to trochę tak jak byś uzywał argumentu że ponieważ zderzenie roweru z drzewem powoduje uszkodzenie roweru to takie samo zderzenie drzewa z czołgiem powinno uszkodzić czołg.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2012, 17:48
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post

W skrzydle Tupolewa są potężne dźwigary... Taki ptaszek (podobnie jak brzózka) mógłby co najwyżej uszkodzić poszycie. A co ciekawe - brzózka ponoć urwała skrzydło ale nie uszkodziła poszycia. Nie dość, że pancerna to jeszcze magiczna.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2012, 19:45
Żandarmeria ściga prof Biniende
http://niezalezna.pl/29035-zandarmer...-prof-biniende

naprawde ciekawie zaczyna sie robic......a może rzeczywiście Wojskowi chcą wyjasnic co sie tak naprwde stało ? no bo jakby nie patrzac to w Smoleńsku zgineło więcej Generałów niż podczas 2 Wojny Światowej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.05.2012 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2012, 20:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post

naprawde ciekawie zaczyna sie robic......a może rzeczywiście Wojskowi chcą wyjasnic co sie tak naprwde stało ? no bo jakby nie patrzac to w Smoleńsku zgineło więcej Generałów niż podczas 2 Wojny Światowej.
a ci wojskowi to jakies niezalezne cialo jest ?
Odpowiedz cytując
abruzzi
Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2012, 21:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W skrzydle Tupolewa są potężne dźwigary... Taki ptaszek (podobnie jak brzózka) mógłby co najwyżej uszkodzić poszycie. A co ciekawe - brzózka ponoć urwała skrzydło ale nie uszkodziła poszycia. Nie dość, że pancerna to jeszcze magiczna.
Skąd to wiesz? Zbudowałeś model i przeprowadziłeś eksperyment?
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.05.2012, 21:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post

Ciekawie.

Mimo wszystko złośliwie zapytam: a następnym krokiem to co będzie, jak profesora nie znajdą? List gończy?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 27.05.2012, 21:43
dla równowagi opinia ekspertów z UJ,PK i AGH . Jeśli szpen,AS82 czy inny "ekspert" protuskowski ma coś do powiedzenia to niech ośmieszą tych nieznanych jeśli już nie profesorów Biniende i Nowaczyka to rodzimych, krakowski profesorów .

Cytat:
Warszawa, dn. 24. maja 2012 r.

KOMUNIKAT

W dn. 23 maja 2012 r. w Krakowie przyjęte zostało poniższej treści stanowisko:

Naukowcy, doktoranci i studenci polskich wyższych uczelni technicznych zebrani na Uniwersytecie Jagiellońskim w dniu 23 maja 2012 r., po zapoznaniu się z badaniami prof. Wiesława Biniendy z Uniwersytetu w Akron Ohio USA dotyczącymi technicznych aspektów katastrofy smoleńskiej Tu-154M w dniu 10 kwietnia 2010 r. stwierdzają, że przesądzają one w sposób ostateczny, iż gdyby skrzydło samolotu uderzyło w brzozę, to z pewnością przecięłoby ją nie naruszając zdolności nawigacyjnych samolotu. Oznacza to, że katastrofa ta nie mogła zostać spowodowana na skutek ułamania skrzydła samolotu przez brzozę.

Stanowisko to potwierdzają obecni na spotkaniu:

Prof. dr hab. inż. Janusz Kawecki – Dyrektor Instytutu Mechaniki Budowli Politechniki Krakowskiej

Prof. dr hab. inż. Andrzej Michał Oleś – z Wydziału Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego

Prof. dr hab. inż. Jacek Rońda – z Wydziału Inżynierii Metali i Informatyki Przemysłowej Akademii Górniczo-Hutniczej

Prof. dr hab. Edward Malec – Dyrektor Instytutu Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego

Prof. dr hab. inż. Piotr Witakowski – z Wydziału Geomechaniki, Budownictwa i Geotechniki Akademii Górniczo-Hutniczej
mam nadzieje kończy to spekulacje dzieciakow oczarowanych Lisem,Tuskiem czy innym Komorowskim że komisja Millera zrobila co sie da i do tego miała racje.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 27.05.2012 o godz. 21:45.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
abruzzi
Member

Stary 27.05.2012, 22:10
Jeśli ktoś jest przewodniczącym Zespołu Wspierania Radia Maryja to wybacz ale obawiam się, żę tego typu komunikat może mieć jednak podłoże polityczne...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.05.2012, 22:16
abruzzi napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś jest przewodniczącym Zespołu Wspierania Radia Maryja to wybacz ale obawiam się, żę tego typu komunikat może mieć jednak podłoże polityczne...
Czy fakt bycia przewodniczącym Zespołu Wspierania Radia Maryja odbiera komuś jego wiedzę naukową, autorytet i naukowe osiągniecia oraz stanowisko?

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2012, 22:22
Nie, ale sprawia, że potencjalnie może być nieobiektywny.

Ja do tego typu list mądrych głów mam tradycyjnie stosunek dość sceptyczny. Jak dobrze poszukać, to dla dowolnej tezy można znaleźć grupkę profesorów i doktorów, którzy się pod nią podpiszą.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
abruzzi
Member

Stary 27.05.2012, 22:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy fakt bycia przewodniczącym Zespołu Wspierania Radia Maryja odbiera komuś jego wiedzę naukową, autorytet i naukowe osiągniecia oraz stanowisko?
Nie, ale zajmując stanowisko w tak skrajnie ukierunkowanej politycznie organizacji jaką jest Radio Maryja, przestaje być dla mnie osobą w pełni obiektywną
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów