The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2012, 22:53
@63.5 Kg - w tym, że następny przyzwoity sezon będzie miał (patrząc na dotychczasową sinusoidę opisującą jego karierę) za 3 lub 4 lata.
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 22.05.2012, 22:58
Widzę, ze cieżko sie pogodzić z nowym losem. Teraz nie będziemy grać o LM i MP, czy nawet o LE. Teraz będziemy grać o solidne miejsce w lidze.

Do tego potrzebni nam są młodzi, fartownie kupieni I starzy sprawdzeni. Na innych nas nie stać.

Oczywiście testy ogorkow z faweli uważam za przegięcie kudlatego, ale Zienczuka, Głowackiego, Brozka to uważam za dobre posunięcie transferowe. Moze dzięki nim nie będziemy sie bronić przed spadkiem.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.05.2012, 23:05
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jak Zieńczuk przyjdzie - to proponuję zrobić jakąś masową manifestację pod biurem Bednarza - przecież to nie może tak być, że chłop będzie aż tak szedł na łatwiznę - albo będzie próbował półśrodkami budować drużynę.

To niech przed zakontraktowaniem przetestują Zieńczuka.
Każdy, po prostu każdy skrzydłowy w polskiej lidze jest lepszy od Kirma. My jakby nie patrzec, po odejściu Zieńczuka nie mieliśmy przyzwoitego piłkarza na tej pozycji. Jak dla mnie dobra decyzja, wraca piłkarz, który ma Wisłę w sercu. I powoli zaczynam rozumieć koncepcję nowej Wisły gdzie będzie połączenie młodości z rutyną, od kogoś muszą się uczyć, a najlepiej właśnie od takich jak Zieńczuk, Głowacki czy Sobolewski.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.05.2012, 00:06
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
O jejku ...O Bozeeee..... Zienczuk pilkarzem Wisły...ojej...
Jestescie normalni czy nie
W czym Zienczuk jest gorszy od naszych obecnych kopaczy
Zieńczuk wciąga nosem wszystkich skrzydłowych Wisły razem wziętych na czele z serbskim Łobo - Ilievem. Co nie zmienia faktu, że to jest pójście na łatwiznę. Tak samo jak z Głowackim czy Brożkiem. Łysemu legioniście zachciało się klubu ambasadorów... Jakaś masakra.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.05.2012, 00:36
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Stulić to możesz co chcesz a pysk to szanuj. I szanuj tych co coś dla tego klubu zrobili w porównaniu do innych.
Nie będę bawił się w przepychanki słowne, bo nie dam się sprowokować.

Problem w tym, mój drogi, że Zieńczuk zawsze zawodził. Zawodził, podobnie jak Brożki(o Głowackim nie napiszę, bo jego jedynego jestem w stanie w Wiśle przełknąć) w europejskich pucharach(jeśli nie pamiętasz, przypomnij sobie pierwszą połowę meczu z Panathinaikosem, miał 4 akcje lewym skrzydłem, które śmiało mogły zakończyć się bramką). Stąd też nie widzę ich w nowej Wiśle kompletnie. Jaka by ona nie była. Za co oni, pytam się mają grać? Za to, że dali Wiśle tych parę MP?

Zieńczuk miał dobry sezon w Ruchu? Co z tego pytam się - przyszły może być gorszy, będzie siedział na ławie i nic nie robił. Cokolwiek by ktokolwiek napisał - dla Zieńczuka mówię stanowcze nie. Teraz klub powinien zmienić się na dobre - jest nowy stadion, trzeba jakoś nauczyć się na nim zarabiać. To czysta gotówka. Dlatego, choćby nie wiadomo ile dał Wiśle w przyszłym sezonie, miał tyle asyst i bramek ile w tym, to jego czas już się kończy. I nie ma nowej Wisły dla Zieńczuka. Jeśli on ma być tylko uzupełnieniem kadry, to wolę kogoś młodego na skrzydło na ławkę rezerwowych. Zespół trzeba totalnie odnowić i myśleć o przyszłości, a nie doraźnie w pogoni za sukcesem. Co nam da kolejne MP? Natenczas nic. Drużyna musi być teraz budowana długofalowo, by dopiero po 2-3 latach zdobyć MP, ale ze składem stabilnym, względnie młodym, nastawionym na sukces w pucharach.

Piłkarze, którzy coś temu klubowi dali, to przede wszystkim Ci, którzy grali w pamiętnym sezonie 2002/2003 - wówczas mieliśmy najlepszą jedenastkę w historii Telefoniki w Wiśle - to był wymierny sukces w pucharach.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.05.2012, 00:58
Zieńczuk miał dobry sezon w Ruchu? Co z tego pytam się - przyszły może być gorszy, będzie siedział na ławie i nic nie robił.
Może być też lepszy, gdzie Zieńczuk nabije jeszcze więcej asyst niż w zeszłym sezonie i będziesz go wychwalał. Daj mu zagrać u nas ponownie, a potem oceniaj jego występy, a nie na odwrót?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.05.2012, 05:57
nie jestem jakims wielkim entuzjasta powrotu Zienczuka ale jesli ma to posadzic na lawie Andraza to biore go z pocalowaniem reki.

@thechris
troche przesadzasz z tym serbskim Łobo. Poza lepiej ulozona noga (chociaz tutaj tez bym sie klocil - patrz strzal w Poznaniu i gol z Zaglebiem) i moze kondycja Iliev nie ustepuje Markowi, nie wspomne o kiwce (szybka gra kombinacyjna) ktorej Zieniu (przynajmniej jak odchodzil) nie ma.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.05.2012, 06:56
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że to głupi żart z Zieńczukiem, miała być rewolucja i gra młodzieżą a nie ściąganie zawodników w wieku 30+. Kolejny klub emerytów tylko teraz bez walki o nic..
Grajmy sama młodzieza to na pewno osiagniemy sukcesy
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.05.2012, 07:22
ja już bym wolał za Marka Z Sylwka Patejuka młodszy i też miał dobry sezon.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.05.2012, 07:31
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
ja już bym wolał za Marka Z Sylwka Patejuka młodszy i też miał dobry sezon.
20-letni brazylijczyk jest be bo amator i nie grał w pierwszej drużynie Flamengo lecz tylko tam trenował, a 30-letni Patejuk jest cacy choć w wieku 24 grał w Perle Złotokłos? I to niby nie była gra amatorska...?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.05.2012, 08:05
Jak będzie dwóch dobrych napastników, Mały albo Iliev w dobrej formie po drugiej stronie i Melikson albo ktoś na Jego poziomie w środku to Zieniu jak zdrowie pozwoli swoje strzeli i wrzuci. Jak będzie mało atutów w ofensywie to zniknie tak jak to zawsze bywało.
Oj gdzie ci młodzi z szansą na progres?
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.05.2012, 08:19
Co do wzmocnień Zieńczukowo-Głowacko-Brożkowych, to nasuwa się jedynie wniosek: Wisła stacza się w zastraszającym tempie. W/w zawodnicy, którzy niedawno odeszli bo nie spełniali pokładanych w nich nadziei (Głowa to inna sprawa), zawalali puchary. Po dwóch latach siedzenia na ławie mają powrócić do naszego klubu i stanowić o jego sile. A z Zieniem, to jest dopiero przegięcie, bo jak wracał do Polski to Wisła go nie chciała, a teraz ma okazać się bożyszczem. Przez ostatnie kilka lat budżet dopinał się, dzięki sprzedaży zawodników, teraz przy takiej wegetacji na rynku transferowym będziemy zmniejszać wielkość budżetu, żeby go zamknąć. Brak wpływów z transferów, do tego marne wyniki spowodują że Wisła będzie w większości zależna od właściciela, co nie napawa nadzieją. Idzie na gorsze, niestety. Ale zobaczymy, co będzie.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.05.2012, 08:37
Cytat:

Problem w tym, mój drogi, że Zieńczuk zawsze zawodził. Zawodził, podobnie jak Brożki(o Głowackim nie napiszę, bo jego jedynego jestem w stanie w Wiśle przełknąć) w europejskich pucharach(jeśli nie pamiętasz, przypomnij sobie pierwszą połowę meczu z Panathinaikosem, miał 4 akcje lewym skrzydłem, które śmiało mogły zakończyć się bramką). Stąd też nie widzę ich w nowej Wiśle kompletnie. Jaka by ona nie była. Za co oni, pytam się mają grać? Za to, że dali Wiśle tych parę MP?
\
Brożek zawodził w pucharach? Gole z Panathinaikosem, Bazyleą, Nancy, Feyenordem, Beitarem i Tottenhamem. Zawiódł co najwyżej z Levadią, ale wtedy wszyscy dali ciała.

Entuzjastą Zieńczuka nie jestem, jego trzeba było zostawić w 2009 roku, podobnie jak Baszcza i z Wislą byłoby znacznie lepiej niż bawić się w ściąganie Kirmów, Alvarezów, Cikosów i Lameyów. Jeden sezon może jeszcze pociągnąć na dość wysokim poziomie, ale oferowanie mu dłuższego kontraktu niż roczny uważam za nieporozumienie.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.05.2012, 08:55
Zieniu, Brożki, Głowa - to mogą być pomysły na zapełnienie R22
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.05.2012, 09:17
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Wyłącznie bdb wyniki + ładna gra = frekwencja
W/w nazwiska bez wyników przyciągną na trybuny najwyżej raz.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2012, 09:20
Tak, na pewno - jak bede ich chcial zobaczyc w koszulce Wisly to sobie poogladam archiwalne skroty.
Dziwne, ze Lysy nie wpadl jeszcze na pomysl zeby sciagnac Kose na drugie skrzydlo - to dopiero by bylo i jeszcze Niedzielana do ataku, moze teraz nie dozna kontuzji i bedzie z niego pozytek.
Czy jemu sie wydaje, ze czas zatrzymal sie w miejscu ?
Jesli tak niech popatrzy na nasz stadion bo jednak troche sie zmienil od kiedy pracowal tu poprzednio.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2012, 09:25
Zieniu ma 34 lata tyle co Drogba i jak dobrze gra.Na rok można jeszcze Marka zakontraktowac z opcją przedłużenia.Wole Zienia niż Kirma,Jirsaka i Gargułe razem wziętych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.05.2012 o godz. 09:28.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.05.2012, 09:37
Wisła według zapewnień Bednarza miała byc budowana w oparciu o młodych zawodników. Nie mówie ,ze nienalezy zakontraktować doświadczonych piłkarzy ale bez przesady . Zieńczuk dobrze spisuje sie w Ruchu i niech tak pozostanie. Brożek jezeli będzie grał tak jak we wczorajszym meczu to szczerze odradzam mu powrót. Największe nadzieje mam związane z Głowackim. A gdzie ci młodzi zdolni polscy pilkarze
Zieńczuk a Drogba to lata świetlne różnicy w kulturze gry, boiskowej inteligencji ,wyszkoleniu technicznym, wydolności i czysto pilkarskich umiejetnościach. Taka poltyka to nie budowanie tylko łatanie dziur. Za rok czeka nas kolejny proces budowy bo starzy odejdą a młodych dopiero zacznie się szukać
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 23.05.2012 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.05.2012, 09:59
Przepraszam, ale gdzie ktokolwiek z Wisły potwierdzał zainteresowanie Zieńczukiem albo Sznaucnerem? Minąłem jakiegoś newsa?

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.05.2012, 10:50

To jest pomysł na sprzedanie karnetów a potem kolejna akcja ratunkowa w zimie.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 23.05.2012, 11:04
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy tak gadacie, że klub robi transfery, żeby sprzedać więcej karnetów.
Może mi ktoś wytłumaczyć czy to naprawdę aż tak się opłaca?!
Ile tych karnetów więcej sprzedadzą jak będzie Brożek, Głowa, Zieńczuk zamiast jakiś wynalazków typu Lamey, Kew itp.
3.000 więcej ?
3.000 x 150 zł = 450.000 zł
minus podatki, koszty utrzymania (więcej ludzi, większe koszty?) bo chyba nikt nie wierzy że 150 zł klub ma na czysto...
Naprawdę dla klubu który ma budżet w milionach te parę tysięcy robi taką różnice ?!
Na obecną chwilę to fantazjujecie pisząc ściągamy Brożków by karnety zeszły, no ale może ktoś mnie jakoś przekona.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.05.2012, 11:25
nero napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy tak gadacie, że klub robi transfery, żeby sprzedać więcej karnetów.
Może mi ktoś wytłumaczyć czy to naprawdę aż tak się opłaca?!
Ile tych karnetów więcej sprzedadzą jak będzie Brożek, Głowa, Zieńczuk zamiast jakiś wynalazków typu Lamey, Kew itp.
3.000 więcej ?
3.000 x 150 zł = 450.000 zł
minus podatki, koszty utrzymania (więcej ludzi, większe koszty?) bo chyba nikt nie wierzy że 150 zł klub ma na czysto...
Naprawdę dla klubu który ma budżet w milionach te parę tysięcy robi taką różnice ?!
Na obecną chwilę to fantazjujecie pisząc ściągamy Brożków by karnety zeszły, no ale może ktoś mnie jakoś przekona.
Sprzedane karnety:
-kasa przed sezonem
-większe pewne dochody z "dnia meczu"
-jeśli nawet idzie gorzej frekwencja nie jest dramatyczna i większa szansa na to że ktoś z karnetowiczów kogoś siłą zaciągnie na stadion.

Dużo sprzedanych karnetów to pewna kasa w ręku + szansa na większe zarobki w dalszej części sezonu.

Pamiętaj też że głównym kosztem klubów są kontrakty piłkarzy więc każda kasa ponad to jest wielce przydatna szczególnie w kontekście ostatnich problemów z płynnością finansową.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.05.2012, 12:07
Charlie napisał(a):Wyświetl post
\
Brożek zawodził w pucharach? Gole z Panathinaikosem, Bazyleą, Nancy, Feyenordem, Beitarem i Tottenhamem. Zawiódł co najwyżej z Levadią, ale wtedy wszyscy dali ciała.

Entuzjastą Zieńczuka nie jestem, jego trzeba było zostawić w 2009 roku, podobnie jak Baszcza i z Wislą byłoby znacznie lepiej niż bawić się w ściąganie Kirmów, Alvarezów, Cikosów i Lameyów. Jeden sezon może jeszcze pociągnąć na dość wysokim poziomie, ale oferowanie mu dłuższego kontraktu niż roczny uważam za nieporozumienie.
Dla mnie mecz z Panathinaikosem pokazał dobitnie, że Zieńczuk się spalał w europejskich pucharach. Poza tym oferowanie takiemu graczowi rocznego kontraktu, ba jakiegokolwiek(nawet 3-miesięcznego) to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Niech ściągną kogokolwiek innego, tylko nie jego. Jest już stary. Wczoraj wystąpił jakiś Buras z Hutnika Kraków - prawdę powiedziawszy wolałbym jego niż Zieńczuka. Jest 16 lat młodszy. To jest dla mnie wymiernik przy ocenie piłkarzy, a nie fakt, ile razy ktoś poprzednio zdobył MP. Dla mnie jako kibica MP nie jest tak ważne. Ważniejsza jest gra w europejskich pucharach, a że nie mamy zbyt dużo pieniędzy na transfery, to musimy postarać się o takich piłkarzy, których będzie można wyszkolić i w przyszłości za przyzwoite pieniądze sprzedać. Niestety - piłka to ekonomia, trzeba handlować piłkarzami by paradoksalnie podnosić poziom zespołu - tylko pytanie - czy bez scoutingu, bez Akademii Piłkarskiej jest o co drzeć koty?
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.05.2012 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.05.2012, 12:10
Dla mnie mecz z Panathinaikosem pokazał dobitnie, że Zieńczuk się spalał w europejskich pucharach.
Prosze Cie.

Radek Majdan by sobie nie klęknął to nie byłoby tematu PAO.
Raiely .... uznał by bramkę turbokrasnala i też by nie było tematu PAO.

A teraz wychodzi ze to wina Zienia?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.05.2012, 12:12
Wy o tych karnetowiczach, czyli o sobie mówicie? Bo mnie jakoś nie przekonuje, że jeśli ta trójka przyjdzie na Reymonta to frekwencja się zwiększy. A wy kupicie karnet, bo Broziu będzie machał rękami, Głowa będzie wietrznym rekonwalescentem... do tego Kirmy, Jirsaki i inne cuda, których klasa sportowa jest <= 0!!!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.05.2012, 12:15

Jeżeli za tym pójdzie, przyjemna dla oka kombinacyjna gra to czemu nie. Tylko.. właśnie czy Ci zawodnicy będą w stanie ją zapewnić

Na dzień dzisiejszy żaden z nich nie jest zawodnikiem Wisły.

krasny napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale gdzie ktokolwiek z Wisły potwierdzał zainteresowanie Zieńczukiem albo Sznaucnerem? Minąłem jakiegoś newsa?
Nikt tego zainteresowania nie potwierdził, oprócz gazet które co dzień wciskają nam kolejnych polskich zawodników, bo przecież Bednarz zapowiedział, że Wisła będzie się opierać na Polkach. Więc zabawa trwa.
Mogę się założyć, że jeżeli Jacek powiedziałby, że będziemy szukać wolnych zawodników z Serbii - to od poniedziałku do niedzieli na onecie, interii czy innym portalu czytalibyśmy, że Janković, Stanković, Lenković itd wzmocnią Wisłę bo... im się kontrakty kończą w czerwcu i na pewno do nas przyjdą.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.05.2012, 12:21
Zienczuk cienki był i cienki jest nie wiem skąd wziął sie pomysł by go znowu sprowadzić. Bezsens. Niestetu u nas z jednego bagna muszą skakać do drugiego oddali Zienczuka to kupili Kirma itd Może by w końcu ktos przejrzał na oczy i zaczął poważnie dobierać piłkarzy
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.05.2012 o godz. 12:31.
..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 23.05.2012, 12:33
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Potencjał do wyrwania kasy z karnetów to jest na wschodniej i na zachodniej, C i tak będzie pełne albo prawie pełne tak samo jak narożniki. Dodatkowo karnety tam są tanie a z punktu widzenia klubu liczy się kasa a nie puste miejsca. Tyle, że nazwiska typu Brożek czy Zieńczuk z całym szacunkiem dla nich za przeszłość nie przyciągną na stadion nikogo nowego. Wschodnia i zachodnia zapełnią się tylko i wyłącznie wtedy jak będą wyniki i ładna gra. Wygrane po 1:0 wcale nie gwarantują kolejek po bilety.
Droga do zarabiania kasy zawsze jest taka sama: mądra inwestycja - dobry produkt - masa klientów.
Opowieści o sentymentach i przywiązaniu do klubu są miłe ale nie mają nic wspólnego z rzeczywistością biznesową. Zeszły sezon ( zwłaszcza druga połowa) pokazał ilu nas średnio było na stadionie chodzących dla Wisły a nie dla sukcesów, mody czy cholera wie czego jeszcze. W przyszłym sezonie jeżeli gra będzie taka jak w minionym nie będzie więcej ludzi nawet jak kupią Messiego. Nazwisko przyciągnie tylko jeden raz a chyba nie o to chodzi. Jeżeli w składzie będzie Messi a Wisła będzie zbierała oklep od Podbeskidzia i tak ledwo uzbieramy 15 k na meczu.
Żeby nie było offtopu - mogą kupić nawet kompletnych no-nameów z Koziej Wólki - jak będą wyniki będzie frekwencja. Czy odgrzewanie Bróżków itd gwarantuje te wyniki? Nie sądzę. Ani młodzi ani zdolni. Pomijając ocenę ich "jakości" więcej a nawet tyle samo co kiedyś raczej Wiśle dać nie mogą
Ostatnio edytowane przez rafkur : 23.05.2012 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.05.2012, 12:45
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Wy o tych karnetowiczach, czyli o sobie mówicie? Bo mnie jakoś nie przekonuje, że jeśli ta trójka przyjdzie na Reymonta to frekwencja się zwiększy. A wy kupicie karnet, bo Broziu będzie machał rękami, Głowa będzie wietrznym rekonwalescentem... do tego Kirmy, Jirsaki i inne cuda, których klasa sportowa jest <= 0!!!
Z tego co widzę to w sowim składzie marzeń masz wpisanego Głowę, na lewej gorszego momentami od Kirma Kupisza oraz o klasę gorszego od Pawła Genkova. O leczącym się obecnie jeszcze bardziej marudnym niż brat Piotrze Brożku nie wspomnę.
Jeszcze nie zaczęto dokonywać zakupów a my chcemy już pól ligi także nie wiem czy komentowanie nie potwierdzonych informacji ma teraz sens.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.05.2012, 12:47
Ja bym chciał w tym momencie usłyszeć od Bednarza w jaki sposób chce zbudować drużynę perspektywiczną, opartą na jakości, przyciągającą na stadion kibiców - kiedy kasy nie ma, testujemy amatorów, bazy treningowej nie ma i akademii bo zdaniem Łysego jest to zbyteczne (na marginesie niech Pan wiceprezes przeczyta sobie wymogi jakie klub musi spełnić na grę w ekstraklasie od sezonu 2014/2015). Bez podnoszenia jakości sztabu trenerskiego, zawodników, rozwoju infrastruktury będziemy stać w miejscu. Zatrudnianie emerytów dysponując tak słabym zapleczem medycznym to jakieś kuriozum. Dziadek Iliev, dziadek Zieńczuk, emeryt Sobolewski, inwalida Głowacki - zapowiada się pełen emocji sezon oczywiście przy założeniu ze wyżej wymienieni do nas trafią. Za przygotowanie fizyczne w 99% klubów w Polsce odpowiedzialni są amatorzy jak prezentował się fizycznie Kirm po transferze, Melikson etc a jak po okresie przygotowawczym w Wiśle.
Lamey odszedł http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...l_sie_z_wisla/
Ostatnio edytowane przez Merkury : 23.05.2012 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów