The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2012, 14:31
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Może i negocjuje, tylko po co organizuje tego typu testy? Przecież to zakrawa na kpinę. Po za tym doświadczenie z jego pierwszego pobytu u nas jasno sugeruje, że jego wiedza na temat tych piłkarzy jest równa zeru. Do tego rozwalając siatkę skautów skazał Wisłę na sprowadzanie jedynie podopiecznych wszelakich agentów ze wszystkich stron świata. Nie wiem jak Tobie, ale mi taka polityka transferowa wybitnie nie odpowiada.
Domyślam się, że organizuje testy w tym samym celu co za pierwszym razem - by szukać tanich uzupełnień składu. Szczerze wątpię by testy zastąpiły normalne transfery ludzi, którzy mają grać w pierwszej jedenastce.
Nie wiem o co chodzi z "rozwaleniem siatki skautów". Odszedł bodaj tylko Klejndinst. Coś przegapiłem?
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 22.05.2012, 14:33
Podbeskidzie - Wisła, relacja live:

,,Za chwilę pojawi się skład Wisły. W drużynie Białej Gwiazdy zagra jeszcze jeden testowany piłkarz - to osiemnastoletni Damian Buras z Hutnika Kraków."

,,Po indywidualnej akcji Ricardinho róg dla Białej Gwiazdy"
,,Ricardinho chciał minąć trzech rywali. Dwóch się udało, trzeciemu testowany Brazylijczyk już nie dał rady"
,,Przechwyt Ilieva na połowie rywala. Ivica odgrywa do Ricardinho, ale ten zamiast od razu oddać piłkę wdał się w drybling i koniec końców jego wrzutkę wyłapał Zajac"

1. Fajnie, że jednak pojawiają się młodzi Polacy na testach.
2. Ten Ricardinho to chyba jakiś wyjątkowy piłkarski egoista ;D. Kojarzy mi się z Essombą - byłym (lub obecnym?) piłkarzem Jagi
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.05.2012, 14:35
Boruc napisał(a):Wyświetl post
Podbeskidzie - Wisła, relacja live:

,,Za chwilę pojawi się skład Wisły. W drużynie Białej Gwiazdy zagra jeszcze jeden testowany piłkarz - to osiemnastoletni Damian Buras z Hutnika Kraków."

,,Po indywidualnej akcji Ricardinho róg dla Białej Gwiazdy"
,,Ricardinho chciał minąć trzech rywali. Dwóch się udało, trzeciemu testowany Brazylijczyk już nie dał rady"
,,Przechwyt Ilieva na połowie rywala. Ivica odgrywa do Ricardinho, ale ten zamiast od razu oddać piłkę wdał się w drybling i koniec końców jego wrzutkę wyłapał Zajac"

1. Fajnie, że jednak pojawiają się młodzi Polacy na testach.
2. Ten Ricardinho to chyba jakiś wyjątkowy piłkarski egoista ;D. Kojarzy mi się z Essombą - byłym (lub obecnym?) piłkarzem Jagi
Po filmach bylo widac ze gra bardzo duzo sam...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2012, 14:41
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Bywasz na III lidze powiadasz, na jednym meczu może jednej drużyny, co? A może jesteś scoutem i ktoś Ci za to płaci, hę? Poza tym my się chyba nie rozumiemy - Bednarz nic nie robi i nie zrobi - scouting jest ograniczony do minimum.
Z grupy podkarpacko-lubelskiej widziałem chyba wszystkie druzyny, najlepszym piłkarzem tej ligi jest Jacek Kuranty.
Moze też jestem scoutem.

P.S. To że mamy mało scoutów na etatach wcale nie oznacza ze nie mamy ich w ogole. Np. rozeznanie(dla nas) w II lidze południowej prowadzi były trener Wisły, obecnie trener jednej z drużyn z południa własnie (specjalnie nazwisk nie podam)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.05.2012, 14:48
No dobra, przyjmijmy, że nie ma tych młodych graczy, nie chcę się wdawać w głębszą dyskusję, ale na boga, nie sprowadzajmy jakichś podstarzałych zawodników, przykładowo Zieńczuka. Ma 34 lata - może w tym sezonie miał ostatni podryg swoich umiejętności - on wcale nie daje gwarancji jakości na przyszły sezon.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.05.2012, 14:48
Quioto w pierwszej połowie 2 gole w sparingu z Podbeskidziem, ciekawe czy to tylko "sparingowy" wyskok czy jednak prezentuje jakieś solidne umiejętności :]
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.05.2012, 14:51
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
No żeby moderator tak dzieci nakręcał i tak głośno płakał? Jak małe dziecko po prostu. Było tutaj sporo rozsądnych opinii na temat pracy trenera, żeby nie oceniać po dwóch meczach itp, aż nagle (mimo, że do otwarcia okienka jeszcze ponad miesiąc) chyba dorośli ludzie zaczynają płacz, bo nie ma piłkarzy.
Chyba nic nie zrozumiałeś... Nikt nie placze (na razie) że nie ma piłkarzy.
Ja, na przykład płaczę, że Bednarz kolejny raz daje przykład totalnej amatorki. Bo jak nazwac inaczej to, co on robi w sprawie budowania drużyny? Totalna amatorka. Testowanie przypadkowych ludzi.
Oczywiście, zwróce honor jak się okaze, że ściągnie kogos sensownego po przemyslanym skautingu. Na razie jednak wyglada na to, że dyrektorem sportowym w Wiśle mógłby być każdy kibic czy czytelnik forum. Różnicy nie byłoby widać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.05.2012, 14:52
szlaQ napisał(a):Wyświetl post
Quioto w pierwszej połowie 2 gole w sparingu z Podbeskidziem, ciekawe czy to tylko "sparingowy" wyskok czy jednak prezentuje jakieś solidne umiejętności :]
Juz po tym sparingu daje 90% ze zostanie naszym grajkiem,chociaz tak naprawde nie wiem co umie...
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.05.2012, 14:53
Glowacki - 33 lata
Zienczuk - 34 lata
Sznaucner - 33 lata

Te nazwiska pojawiaja sie w kontekjscie gry w Wisle. Troche mnie to niepokoi o tyle, ze ci panowie sa juz niemal obiema nogami "po drugiej stronie rzeki". Dodac do tego Sobola, Pareike i Ilieva i mozemy miec w wyjsciowej 11 szesciu zawodnikow mocno juz wiekowych. Nie wiem czy tak powinno sie budowac druzyne bo za rok znow moze byc przebudowa...
Szanuje ta cala trojke, ktora moze trafic do Wisly ale zaden z nich juz lepszy nie bedzie i nie widze tez sensu by Jaliensa i Lameya (tez gosci mocno po trzydziestce) zastepowac zawodnikami, ktorzy nawet nie sa od nich mlodsi.
Oczywiscie, obaj Holendrzy sa do odstrzalu ale zastepowac maja ich ich rowiesnicy?
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.05.2012, 14:58
Odmładzanie Wisły to chyba wg Bednarza sprowadzanie zawodników młodszych od Sobola
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.05.2012, 15:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Chyba nic nie zrozumiałeś... Nikt nie placze (na razie) że nie ma piłkarzy.
Ja, na przykład płaczę, że Bednarz kolejny raz daje przykład totalnej amatorki. Bo jak nazwac inaczej to, co on robi w sprawie budowania drużyny? Totalna amatorka. Testowanie przypadkowych ludzi.
Ale skąd Ty to możesz wiedzieć? Jak nazwać to, co robi? Co jest totalną amatorką? To, że na miesiąc przed okienkiem, PRZED URLOPAMI po poprzednim sezonie, PRZED przygotowaniami do kolejnego testuje piłkarzy, którzy mogą (nie muszą) wypalić, to jest "amatorka"? Dlaczego? Kiedy ma to robić? A może ma ich brać bez testowania na podstawie tego, co zobaczy w youtube? Ooo tak, wtedy wszyscy forumowi spece byliby zachwyceni, bo by im to pasowało do koncepcji- zły Bednarz, amator, nie testuje, tylko bierze z youtuba.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, zwróce honor jak się okaze, że ściągnie kogos sensownego po przemyslanym skautingu. Na razie jednak wyglada na to, że dyrektorem sportowym w Wiśle mógłby być każdy kibic czy czytelnik forum. Różnicy nie byłoby widać.
Bardzo ciekawy wniosek nie poparty żadnym rozsądnym argumentem. Wszystko rozbija się o to, co napisałem na początku tego posta- ani Ty, ani ja, nie wiemy jak wygląda praca Bednarza, jakie ma plany na najbliższy czas i ile z nich uda mu się zrealizować. Nie mówię też, że Bednarz jest super, ale na pewno nie zamierzam narzekać zanim tak naprawdę nie weźmie się do pracy. Poczekajmy i oceńmy go "po".

PS. 2 bramki w pierwszym meczu w nowej drużynie testowanego piłkarza, to całkiem niezły wynik.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 22.05.2012, 15:02
Z jednej strony z Wisłą jest łączonych wielu ,,podstarzałych" którzy pograją tu sezon czy 2 (Brożek może 3) ale przecież Quioto, Ricardinho, Nowak, a teraz Buras i Żemło to piłkarze 18-21-letni. Tak samo na pozycji bramkarza - Pareiko ma swoje lata, to szukamy młodego, a jednocześnie już za sezon czy 2 gotowego do pierwszej 11 bramkarza - Miśkiewicz Być może Bednarz szykuje taką mieszankę - kilku starszych, którzy zapewnią odpowiedni - mimo wszystko - poziom i walkę o mistrza w tym oraz w kolejnym sezonie, a potem główne role zaczną grać właśnie np. ci, którzy są u nas na testach. Nie będę teraz oceniał zawodników testowanych, ale niektórzy z was uważają że Brożek, Głowacki, Sznaucner i Zieńczuk nie zapewnią poziomu na lata, ale przecież Wisła chce także młodych zawodników. Jak dla mnie, to nie jest takie złe rozwiązanie.
Ostatnio edytowane przez Boruc : 22.05.2012 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
Oleola
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 22.05.2012, 15:03
Statystyki testowanego Quioto z ligi honduraskiej, jakby ktoś był ciekawy:

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...=Romell_Quioto
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2012, 15:11
River napisał(a):Wyświetl post
Glowacki - 33 lata
Zienczuk - 34 lata
Sznaucner - 33 lata

Te nazwiska pojawiaja sie w kontekjscie gry w Wisle. Troche mnie to niepokoi o tyle, ze ci panowie sa juz niemal obiema nogami "po drugiej stronie rzeki". Dodac do tego Sobola, Pareike i Ilieva i mozemy miec w wyjsciowej 11 szesciu zawodnikow mocno juz wiekowych. Nie wiem czy tak powinno sie budowac druzyne bo za rok znow moze byc przebudowa...
Szanuje ta cala trojke, ktora moze trafic do Wisly ale zaden z nich juz lepszy nie bedzie i nie widze tez sensu by Jaliensa i Lameya (tez gosci mocno po trzydziestce) zastepowac zawodnikami, ktorzy nawet nie sa od nich mlodsi.
Oczywiscie, obaj Holendrzy sa do odstrzalu ale zastepowac maja ich ich rowiesnicy?
Głowacki jak najbardziej, Sznaucner też wydaje się być rozsądnym wyborem, nad sprowadzeniem już raczej wypalonego Zieńczuka bym się zastanowił, no ale z pustego...
natomiast nie da się budować drużyny w oparciu o samych młodych zawodników, ci młodzi muszą od kogoś zdobywać doświadczenie, nie ma innej drogi... jeżeli Wisła ma być mocna w przyszłym sezonie to tylko dzięki mieszance rutyny z młodością i bez względu na to czy to będzie 33 letni piłkarz, czy młody 18 latek, czy obcokrajowiec, ci piłkarze muszą prezentować odpowiednią jakość by Wisła w przyszłym sezonie powalczyła przynajmniej o puchary... jednakże mam nadzieję, że Bednarz nie poprzestanie tylko na ściąganiu starych wyjadaczy, ale też spenetruje niższe ligi w poszukiwaniu młodych zdolnych polaków, bo takich na pewno mamy tylko niestety trzeba ruszyć dupsko i sprowadzić tego Gajosa, czy innego Oleksego... dobry przykład podał także rps16, niejaki Krzysztof Kopciński, będą z niego ludzie.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Raito
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 22.05.2012, 15:29
borys napisał(a):Wyświetl post
Ten pilkarz jest kibicem turysta
Typowy zawistny Polak, Nikt z nas nie widział tego Ricardinho a już narzekania.
Nie mam argumentów czysto piłkarskich to sie doczepię wywiadu. A co tam że okno transferowe nie jest jeszcze otwarte, już dowalę Bednarzowi. Po co czekać ja przecież wszystko wiem lepiej
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.05.2012, 15:52
No i przetestował KILKUDZIESIĘCIU gości i ilu z nich okazało się choćby solidnym uzupełnieniem? Jeden Diaz czy Penksa (no właśnie nie mogę skojarzyć czy on też z testów) to trochę mało.

Oczywiście nie przeszkadza mi testowanie młodziaków znalezionych w niższych ligach, ale ściąganie jakiś no-name'ów z drugiego końca świata już tak. No chyba, że zostaliby oni w jacyś sposób sprawdzeni już przed przyjazdem do nas (obejrzenie jakiegoś meczu z ich udziałem na żywo czy coś w tym stylu).

Również nie zmienia to faktu, iż akurat Quioto i Ricardinho mogą okazać się ciekawymi graczami. W końcu i ślepej kurze trafi się ziarno.
Wiadomo, że dzięki testom trafia się jednego sensownego gracza na kilkudziesięciu sprawdzonych, ale jednak się trafia, więc w czym problem? Kosztach testów? Diaza sprzedaliśmy bodaj za 800 tys., czyli pieniądze zwróciły się i to raczej z nawiązką. Jeśli testy są opłacalne, jeśli klub na nich zyskuje, to czemu ich nie robić?
Na testach znaleźliśmy też Elsnera (obecnie Śląsk), ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy się na zatrudnienie go.

Jeśli nie przeszkadza Ci testowanie młodych zawodników z niższych lig, to czemu testy Quioto są problemem? Uznałbyś, że warto rzucić okiem na 20letniego polskiego chłopaka z pierwszej ligi, który gra w podstawowym składzie swojego zespołu, strzelił 8 goli w ostatnim sezonie i jest w reprezentacji olimpijskiej?

Ricardinho to już inna sytuacja. Facet ewidentnie nie jest ograny i niewiele osiągnął. Tacy goście to rzeczywiście totalna loteria i nie ma większych podstaw, poza rekomendacją jakiegoś menadżera, by twierdzić, że warto dać mu szansę. To nie zmienia faktu, że ogólnie testy i tak są opłacalne.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 22.05.2012, 15:56
Raito napisał(a):Wyświetl post
Typowy zawistny Polak, Nikt z nas nie widział tego Ricardinho a już narzekania.
Nie mam argumentów czysto piłkarskich to sie doczepię wywiadu. A co tam że okno transferowe nie jest jeszcze otwarte, już dowalę Bednarzowi. Po co czekać ja przecież wszystko wiem lepiej

A mnie znasz/widziales ze mnie oceniasz? Witam zatem rodaka hehehe

Wiesz argumenty pilkarskie wypisano juz wczesniej ale przypomne, Pan z Brazylii:

- jest amatorem
- wydaje sie nie gral chocby w druzynie mlodziezowej, tylko z nia trenowal
- takich jak on bez klubu sa tysiace w Brazylii jest u nas bo plytka z filmem wyladowala akurat na biurku JB (moze powiesz ze choc raz go widzial przedtem na oczy?)
- najwiekszym osiagnieciem jest... trening z Ronaldinho

Przytoczona przeze mnie wypowiedz o Euro i ciag dalszy(moj dopisek) to zart. Zartem natomiast nie jest amatorka w wykonaniu klubu.

Co z tego, ze okno nie jest otwarte? Pamietasz testy bramkarzy i innych graczy za ub. kadencji, co z tego wyszlo, do czego doprowadzilo, a na koniec co sie zmienilo od tamtego okresu? Wiec ocena jest na podstawiem starych metod Bednarza, których nie zmienił.
Ostatnio edytowane przez borys : 22.05.2012 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 22.05.2012, 16:04
Ten Miśkiewicz jak na rezerwowego III ligi włoskiej to chyba dosyć korzystnie się prezentuje? Przynajmniej sądząc po opisie. Gorszym rezerwowym od Jovanicia nie będzie, do tego wiadome - Polak, Krakus, tańszy. No i młodszy.
Odpowiedz cytując
Raito
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 22.05.2012, 16:08
Co to przytoczonych argumentów "piłkarkich" to żę jest amatorem albo nie posiadamy informacji czy grał w drużynie młodzieżowej to oznacza że powinno się od razu wydawać wyroki że nic z niego nie bedzie ( a taki jest ton większości postów na jego temat w tym również twoich)
A co do testów owszem zgadzam się ze ta telenowela z bramkarzami była żałosna. Ale jestem jak najbardziej za testowaniem młodych zawodników ( cieszę sie że testujemy Polaków) co można powiedzieć jest nowością na pierwszy zespół. A również nie możemy sie całkowicie zamykać na obcokrajowców.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.05.2012, 16:32
Amator nie amator , nie wiem czy znacie historie pewnego piłkarza amatora Bebe - który po roku ' zawodowego " kopania w piłkę przeszedł w wieku 21 lat do Manchesteru United

http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9b%C3%A9
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.05.2012, 16:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Amator nie amator , nie wiem czy znacie historie pewnego piłkarza amatora Bebe - który po roku ' zawodowego " kopania w piłkę przeszedł w wieku 21 lat do Manchesteru United

http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9b%C3%A9
Po czym został ogłoszony największą wpadką transferową Premiership poprzedniego sezonu Ale kto miał zarobić, ten zarobił.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2012, 16:56
Gercu napisał(a):Wyświetl post
Po czym został ogłoszony największą wpadką transferową Premiership poprzedniego sezonu Ale kto miał zarobić, ten zarobił.
Po czym sprawą zainteresowała się policja.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 22.05.2012, 17:05
Raito napisał(a):Wyświetl post
Co to przytoczonych argumentów "piłkarkich" to żę jest amatorem albo nie posiadamy informacji czy grał w drużynie młodzieżowej to oznacza że powinno się od razu wydawać wyroki że nic z niego nie bedzie ( a taki jest ton większości postów na jego temat w tym również twoich)
A co do testów owszem zgadzam się ze ta telenowela z bramkarzami była żałosna. Ale jestem jak najbardziej za testowaniem młodych zawodników ( cieszę sie że testujemy Polaków) co można powiedzieć jest nowością na pierwszy zespół. A również nie możemy sie całkowicie zamykać na obcokrajowców.
On jest amatore a my chcemy byc postrzegani jako klub profesjonalny, i mamy sprzecznosc. Taka sama sytuacja z Bednarzem btw. Testy sa ok , testowanie napodstawie dvd ktore podesle menago zawodnika to kak szukanie igly w stogu siana. Natomiast kilka tys. km blizej sa mlode chlopaki z nizszycj lig ktorzy czekaja na szanseZagranicznego zawodnika powinno sie sprowadzac jako owoc dlugotrwalego scautingu na zywo. Natomiast Polakow testowac do bolu nawt w ilosciach hurtowych.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.05.2012, 17:08
Są pewne rzeczy, których się nie robi, dbając o wizerunek klubu, organizacji. U nas widać działają inne schematy.
Najpierw rozpacz i ogłaszanie wszem i wobec jaki to klub ma fataly stan kasy,ale mimo to dostanie licencje. Teraz, testowanie jakiś takich dziwnych gości. Nie mam pojęcia czemu Cupiał zgadza się na takie rzeczy. I to za własne pieniądze. Dziwne, no ale nie moja kasa to nie wnikam jaki jest cel takiej działalności.

Jak nie ma kasy to zamiast testować jakiś dziwnych gości, niech pojeżdzi ktoś z Wisły po okolicznych boiskach, tam biegają tacy co tego Ricardinho wciągają nosem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.05.2012, 17:39
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ten Miśkiewicz jak na rezerwowego III ligi włoskiej to chyba dosyć korzystnie się prezentuje? Przynajmniej sądząc po opisie. Gorszym rezerwowym od Jovanicia nie będzie, do tego wiadome - Polak, Krakus, tańszy. No i młodszy.
Pod warunkiem, że Jovanicia gdzieś opchniemy. I pod warunkiem, że nie jest tu zamiast Pareiki.

No i przetestował KILKUDZIESIĘCIU gości i ilu z nich okazało się choćby solidnym uzupełnieniem? Jeden Diaz czy Penksa (no właśnie nie mogę skojarzyć czy on też z testów) to trochę mało.
Penksa to był wynalazek Engela z tego co pamiętam.

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Najpierw rozpacz i ogłaszanie wszem i wobec jaki to klub ma fataly stan kasy,ale mimo to dostanie licencje. Teraz, testowanie jakiś takich dziwnych gości.
Quioto strzelił dzisiaj te dwie bramki, ale grał przeciwko ogórkom z kolei z Polski - Podbeskidzie grało conajmniej drugim, jak nie trzecim składem. Na chwilę obecną mimo wszystko conajmniej wątpię w jego umiejętności piłkarskie.

jova napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie przeszkadza Ci testowanie młodych zawodników z niższych lig, to czemu testy Quioto są problemem? Uznałbyś, że warto rzucić okiem na 20letniego polskiego chłopaka z pierwszej ligi, który gra w podstawowym składzie swojego zespołu, strzelił 8 goli w ostatnim sezonie i jest w reprezentacji olimpijskiej?
Dwudziestolatka z piewszej ligi brałbym w ciemno, jeśli prezentowałby dobry poziom. Przy obecnym stanie posiadania Wisły konieczne jest kupienie jak największej liczby młodych, zdolnych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.05.2012 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.05.2012, 17:51
I cyrk się zaczął wrócił Bednarz wróciły testy.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.05.2012, 18:10
Quioto strzelił dzisiaj te dwie bramki, ale grał przeciwko ogórkom z kolei z Polski - Podbeskidzie grało conajmniej drugim, jak nie trzecim składem. Na chwilę obecną mimo wszystko conajmniej wątpię w jego umiejętności piłkarskie.
Że grał przeciwko ogórom to nie przeczę, ale te ogóry nie grały 2 czy 3 składem: Zajac, Patejuk, Sourek, Król, Łatka, Nather, Ziajka, Malinowski, Demjan, Sacha to podstawowi zawodnicy Podbeskidzia (no Sourek i Sacha to zawodnicy szerokiego składu...)! Nowak i Byrtek też debiut w ekstraklasie mają za sobą, czego nie można powiedzieć o zdecydowanej większości naszych zawodników. Ogóry powchodziły dopiero jakoś od 75 minuty. Zobaczymy jak się ten Quioto sprawdzi przeciw Unii i na treningach

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.05.2012, 18:17

Podbeskidzie grało trzecim składem Typowe naginanie faktów, tak żeby tylko dojebać Bednarzowi - jak mówiłem wcześniej. Prześledźmy skład Podbeskidzia BB dziś.

Podstawowy bramkarz - Podstawowy obrońca, Podstawowy obrońca w końcówce sezonu, Podstawowy obrońca, Podstawowy obrońca - Gwiazda druzyny, Rezerwowy, Podstawowy pomocnik, Często wchodzący pomocnik - Rezerwowy, Podstawowy napastnik.

Nie trzeba dodawać, że w Wiśle sama Młoda i Juniorzy właściwie.

Mudżin strzelił dwa gole także może kopać coś potrafi i bardzo dobrze, że jest testowany w okresie roztrenowania, gdzie można mu się na spokojnie przyjrzeć. Bardzo mnie cieszą też testy Burasa, który wyróżnia się w Hutniku w IV lidze.

Ja nie ukrywam jestem dość pozytywnie nastawiony do tego okienka, choć w obliczu długów, narobionych przez poprzedników nie spodziewam się jakichś wielkich ruchów, choć po cichu liczę, że kilku ciekawych piłkarzy z TME do nas przyjdzie.

A największym wzmocnieniem tego okienka będzie powrót Chrapka do Wisły Wiem co mówię.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2012, 18:19
Penksa to był wynalazek Engela z tego co pamiętam.

Dwudziestolatka z piewszej ligi brałbym w ciemno, jeśli prezentowałby dobry poziom. Przy obecnym stanie posiadania Wisły konieczne jest kupienie jak największej liczby młodych, zdolnych piłkarzy.
wynalazek?

Oczywiście ze Podbeskidzie grało dzisiaj szestnastym składem.Co innego MY!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.05.2012, 18:28
Ja tylko marzę, żeby ten Qioto nam zamiótł całą ligę pod dywan, aby uciszyć coniektórych narzekaczy.

Testy odbywają się w największych klubach świata, przecież ile to Polaków było swojego czasu na testach w Premiership. Jest okres roztrenowania, więc warto testować, a nóż trafi się perełka. Jakby Wisła nie testowała nie byłoby u nas choćby Błaszczykowskiego. Krytykowanie za samo testowanie tzw no-name'ów to głupota. Przecież zarówno Błaszczykowski jak i Melikson przychodząc do nas byli 'nołnejmami' (ten pierwszy wprost z łapanki, z drugiego śmiało się Weszło zamieszczając zdjęcie wielbłąda na parkingu).

Sam fakt testowania o niczym nie świadczy. A już na pewno o niczym negatywnym. Koszt takiego testu, nawet jak doliczymy koszty przelotu jest niczym w porównaniu choćby do tygodniówki Jaliensa, więc nie rozumiem z czym do czego. Wystarczy, że raz na 5-6 lat się trafi dobry piłkarz i już się testy zwracają.

Testują na potęgę w Premiership, testują w Primera Division, testują w Serie A, no ale w Wiśle nie wypada, bo to za duży klub...

-.-
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.05.2012 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów