|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tak na marginesie ten piłkarz w świetle przepisów FIFA i UEFA jest amatorem albowiem do tej pory nie podpisał w swojej "karierze" profesjonalnego kontraktu.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ten pilkarz jest kibicem turysta
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Pamiętam bardzo dobrze testy bramkarskie i kilku przypadkowych zawodników z pola, niemniej jednak mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej... Wiem, że nie ma ku temu żadnych racjonalnych przesłanek, ale tak już mam - wiślacki kibicowski urzędowy optymizm...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Moge zapytac ile razy widziales Sznaucnera w ostatnich latach na zywo? Ja ani razu, pamietam go tylko z czasow kiedy jeszcze gral w Katowicach razem z Kowalczykiem i Fonfara w obronie (GKS gral wtedy jeszcze systemem 3-5-2), niezle gral, ok, ale bylo to juz bardzo dawno temu.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ufff dobrze ze mi to uzmyslowiles, Jacek pracuje, wszak juz pokazal, ze jest thebesciak. Kajam sie wiec...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
I nie nie bądź cyniczny pisząc o Bednarzu. Lepiej żeby testował potencjalnych piłkarzy Wisły niż nurkował w Egipcie. Nie potrafię zrozumieć Twojego podejścia. Chcesz zaistnieć na forum żenującymi komentarzami. Bez odbioru. ![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Rozumiem rozgoryczenie niektórych kibiców na temat testów piłkarzy "róznych" Nic nie wskazuje na to aby Bednarz zrozumiał swój błąd z pierwszej częsci przygody z Wisłą. Ale testy jak sama nazwa wskazuje służą aby oddzielić turystów pilkarskich od piłkarzy. Jaliens był zakontraktowany bez testów jego CV robiło wrażenie i ....nic poza tym. Kto wcześniej słyszał o Uche
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
"I nie nie bądź cyniczny pisząc o Bednarzu. Lepiej żeby testował potencjalnych piłkarzy Wisły niż nurkował w Egipcie." - przeczytaj jeszcze raz co napisales to jest tragikomiczne. Laskawie nie nurkuje i testuje. Brawo, nasz bohater. To ze nie potrafisz zrozumiec mojego stanowiska, no trudno przezyje jakos... mimo wszystko ladna dzis pogoda . Tylko ze jak to mozliwe ze jak nie rozumiesz o co mi chodzi to stawiasz teze ze chce zaistniec? Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Biton odchodzi
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...azal_kontrakt/
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.05.2012 o godz. 11:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
qbbba - może nikt by nie narzekał gdyby testowano tylko dwóch piłkarzy... ale my przetestujemy w tym okienku 50ciu.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ja pamiętam go z meczu ligi europy PAOK - Dinamo, gdzie brazyliczyk Etto z Dinama tak z nim jeździł na skrzydle, że potem go kupili do POAKu. Poza tym on jest prawonożny, więc to bardziej prawy obrońca niż lewy.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Moze Ci to wytłumaczę: jesli praca Bednarza ma polegac na zapraszaniu na testy noname'ów, piłkarzy, o których wie on cos niecoś tylko na podstawie youtuba, to sorry - ja tez mogę być takim dyrektorem sportowym. Może nie jestem łysy, moze nie mam za soba legijnej przeszłości, ale to chyba żadna przeszkoda? Wezme połowę stawki Bednarza. Czy to jest profesjonalne podejście? Nie przeszkadza Ci to, że najwazniejsze decyzje są podejmowane w tak amatorski sposób? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widziałem go w paru meczach ligi greckiej w PAOK i Iraklisie, bardzo dobry nieustępliwy obrońca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nawet nie ogląda piłkarzy na youtube, to już gruba przesada. Ci amatorzy nie mają żadnych filmików, bo po prostu nigdzie nie grali, chyba że z kolegami przy ławce w parku. No sorry, chociaz szukajmy w 2 lidze brazylijskiej, a nie w "dziesiątej" czyt. totalna amatorka. I to kazdy wie, nie trzeba testować.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nawet nie ogląda piłkarzy na youtube, to już gruba przesada. Ci amatorzy nie mają żadnych filmików, bo po prostu nigdzie nie grali, chyba że z kolegami przy ławce w parku. No sorry, chociaz szukajmy w 2 lidze brazylijskiej, a nie w "dziesiątej" czyt. totalna amatorka. I to kazdy wie, nie trzeba testować.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zienczuk Glowacki Baszczynski ,Brozki odchodzili w ramach rewolucji ,ze sa juz zgrani starzy i wypaleni dlatego Wisla juz nimi nic nie zdobedzie teraz po 2,3 latach oprocz Baszczynskiego ,gdy sa o wiele starsi maja tutaj wrocic jako wzmocnienie, polityka tego klubu to jest niezla masakra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Pany, a przecieków od maciosa, zbymaka czy innego wieszcza to w tym okienku wyjątkowo nie ma ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Był już przeciek od Lolka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|||
|
KOALIK napisał(a):
Jakie kontrakty powyżej 300 tyś Euro? Jakie wysokie kwoty za podpis? Skąd Ty masz takie informacje, skoro tych Wiślaków nie ma na ŻADNYCH listach ligowców zarabiających w tym przedziale kwotowym? Bredzisz, bredzisz i jeszcze raz bredzisz. Skąd wiesz, że Nunez z Bitonem zarabiali więcej niż kiedykolwiek Głowacki czy Baszcz? Bredzisz, insynuujesz, manipulujesz. Nie było sukcesu w Europie? Ależ był i to wspaniały, równie wielki jak wówczas za Kasperczaka. Bramka Falla z Odense nie dałaby nic, gdyby Ci nasi piłkarze nie zdobyli wcześniej mistrzostwa, nie zagrali bardzo dobrze w kw. do LM (5 zwycięstw na 6 meczów) i nie zdobyli w fazie grupowej LE aż 9 punktów! Lamey z Jaliensem osiągnęli z Wisłą znacznie więcej, niż Zieńczuk i Brożki razem wzięci. Stokroć lepszy, także dla klubu jest Jaliens z Lameyem niż stado tanich Pintów, Alemaów, Betów, Hristowów, Ćwielongów wynajdywanych przez Bednarza z Kapką. Ci pierwsi przynajmniej coś klubowi dali i zarobili na siebie w pucharach.
A pensje i finanse? Nawet jeśli zarabialiby, jak niektórzy sugerują, w okolicach 300 tyś euro, to i tak klub na nich zyskał, a nie stracił, bo 300 tyś euro razy trzy daje zaledwie 900 tyś euro, a Wisła dzięki ich grze zarobiła w pucharach łącznie grubo ponad 4 mln Euro! Jaliensowi zawdzięczamy też mistrzostwo Polski i dwukrotne pognębienie Cracovii w derbach. Ja nie będę robił z niego jak Bednarz kozła ofiarnego. Bo wiosenne niepowodzenie w lidze to właśnie zasługa „Łysego”, który swoimi działaniami całkowicie rozwalił zespół. Gdy Valckx był szefem, ci sami piłkarze zdobywali MP i dostarczali wiele pięknych chwil w europejskich pucharach. Gdyby nie Bednarz, wiosna wyglądałaby zupełnie inaczej.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bednarz to chyba liczy na to, że jakimś cudem na tych testach trafi mu się jakiś mega talent, który potem będzie można opchnąć za parę groszy. Jak dotąd testy Bednarza nic nie przyniosły, dosłownie nic, więc marna szansa by takich grajków, za darmo, za których potem jeszcze zapłacą pozyskać. Pan Jacek jest do wymiany. Niestety, ja osobiście nie pokładam w nim żadnej nadziei. Jego ostatni pobyt w Wiśle nic nie przyniósł - tylko wielki marazm w tym klubie, więc tym razem będzie nie inaczej. A poza tym, to kibice takiego klubu jak Wisła mają prawo chyba oczekiwać, że do drużyny nie będą ściągane jakieś totalne noname'y, tylko przyzwoici gracze. Powiem szczerze, że wolałbym by do Wisły trafił już król strzelców 1. ligi, który ma 32 lata, aniżeli jakiś pseudokopacz zza oceanu, który jest totalnie nic niewart, powiem więcej Quioto to równie dobrze pewnie może służyć za pachołka treningowego w takiej drużynie jak Wisła. I to nie jest tak, że biadole, tylko przedstawiam fakty. Nawet jak do ekstraklasy trafiały jakieś "perełki", typu Bruno itd. to Ci piłkarze nie są na tyle silni by móc zwojować Europę oraz by można było na nich dobrze zarobić. Dlatego Pan Bednarz powinien zajmować się teraz dopinaniem kontraktów z Gajosem i Konradem Nowakiem, piłkarzami relatywnie tanimi, a za których w przyszłości może coś da się wyciągnąć. Liczę też na to, że scouci mają przygotowaną listę polskich młodych piłkarzy, stworzoną jeszcze za czasu Valcxa, których można kupić za stosunkowo niewielkie pieniądze. Na nowego Ronaldinho nie liczę, bo myślę, że tych testowanych piłkarzy to będziemy jeszcze autobusem wywozić z terenów Wisły. Dżungla się robi w tym naszym klubie - dżungla! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Potem Bednarz powie pod koniec sierpnia -" uffff... obejrzeliśmy setki tysięcy minut na youtubie. Jestem w pełni przekonany, że na tej podstawie wyselekcjowaliśmy najlepszych do testowania. Niestety jak później okazało się, Pan Probierz nie wybrał nikogo, bo byli gorsi od Bruda i innych naszych młodych piłkarzy". I tak będzie, bo Pan Bednarz nigdy nie miał talentu, albo jakiegoś nosa piłkarskiego do zawodników. Przykładem jest Jirsak, który jest wiecznie niespełniony w naszym klubie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.05.2012 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Bo ja np. czesto bywam na III lidze i nie widziałem nikogo kto mógłby grać lige wyżej a co dopiero 3 ligi. No ale skoro uważasz że tacy są podaj ich tutaj na tacy, moze ślepy Bednarz przejrzy na oczy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|||
![]() .
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przypuszczam, że niezły skład na ekstraklasę możnaby zbudować o samych, solidnych graczy pierwszoligowych. Jeżeli mamy oszczędzać, to nie w sposób, jaki proponuje Bednarz. Napewno nie z takimi podstarzałymi dziadkami jak Zieńczuk albo z całą pewnością nie w sposób, który teraz będzie trendy - czyli testowania tabunów murzynów, którzy przyjadą na wycieczkę do Krakowa. Lepiej już zakontraktować stosunkowo młodych piłkarzy, którym kończą się kontrakty na naszym ligowym podwórku, niż szukać wątpliwej klasy piłkarzy preferowanych przez wątpliwej klasy menedżerów, którzy próbują upychać swój szrot, gdzie tylko się da. Nie rozśmieszaj mnie, że miałbym podawać "na tacy", jak piszesz piłkarzy, których warto zakontraktować. Bednarz, jeszcze raz napiszę - nigdy, poprzednio w Legii, potem w Wiśle nie miał nosa do wyszukiwania talentów. Jirsak jest tego koronnym przykładem.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.05.2012 o godz. 14:33.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|