The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2012, 17:56
co jest lepsze?

Ambitny młokos zarabiający 10 tysięcy, piłkarsko kaleka
czy stary dziad jadący na nazwisku zarabiający 300 tysięcy, piłkarsko kaleka?

Przypomnę ze Widzew zakontraktował Okachiego z 2 ligi Malty, gdzie 90% z Nas nie uwierzyłoby ze na Malcie jest druga liga. I ten Okachi jest słaby,of course, ale taki samo słaby jak Polacy którzy zarabiający o jedno zero więcej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.05.2012, 18:00
cfa napisał(a):Wyświetl post
A tak hmm nasunęło mi się jedno pytanie ... co Beednarz robił między angażami w Wiśle ?
to samo co inny kudłaty: http://www.youtube.com/watch?v=MGmAfxakGZk
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2012, 18:01
cfa napisał(a):Wyświetl post
Oj jak na razie to tylko 1 bramkarz na testach, można się jeszcze wiele spodziewać Może przyatakujemy jakiś rekord guinessa

A tak hmm nasunęło mi się jedno pytanie ... co Beednarz robił między angażami w Wiśle ?
Wykładał zarządzanie spółkami sportowymi (albo coś podobnie brzmiącego) na UJocie i pracował w kancelarii. (chyba)
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 21.05.2012 o godz. 18:08.
.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.05.2012, 18:05
szprotson napisał(a):Wyświetl post
co jest lepsze?

Żaden z dwóch. Po co nam piłkarskie kaleki? nawet tanie?
Ja też zgodze się na 10 tysięcy i bedę bardzo ambitny
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.05.2012, 18:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post
co jest lepsze?

A to trzeba już tak wybierać, tani szrot lub przepłaceni emeryci. Innych możliwości nie ma?
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.05.2012, 18:31
Nawet przy niewielkich nakładach finansowych można przy odrobinie szczęścia podczas tego okienka tak wzmocnić Wisłę, że jej kadra będzie najmocniejsza w Polsce. Pod warunkiem , że nie popełnimy takich błędów jak przed Karabachem, czyli nie sprowadzimy kolejnych Bunozów, Jovaniciów, Paljiciów, Wilków, Riosów etc. Z tego zaciągu jedynie Chavez i Cikos coś tam prezentowali. Szkielet drużyny jest (Pareiko, Jovanovic, Chavez, Sobol, Małecki, Melikson, Kirm, Iliev, Genkov,). Moim zdaniem nie wolno nikogo sprzedać z tej grupy. Małecki i Kirm są do odbudowania i mogą znów być najlepszymi skrzydłowymi w lidze. Drużynę można sensownie uzupełnić darmowymi: Głowackim, Dudu (Lisowskim), Zieńczukiem, Brożkami. Odchodzący Lamey, Diaz, Nunez, Paljic, Garguła, oby Jaliens ( po wypłacie 1/2 kontraktu), Biton uwolnią sporo pieniędzy na kontrakty indywidualne - tak strzelam, że być może nawet w granicach 1, 5 mln E.

Do drużyny trzeba byłoby jeszcze sprowadzić ze 2,3 młodych Polaków z niższych lig i przynajmniej jednego klasowego ofensywnego zawodnika z zagranicy.

To jest plan minimum dla Bednarza i miejmy nadzieję, że podoła. Dlaczego jestem za Brożkami, Głową i Zieńczukiem. Otóż dlatego, że Probierz nie jest Maaskantem i nie ulepi mistrza ze szrotu, więc potrzeba mu piłkarzy a nie kopaczo - biegaczy. Ktoś powie Levadia, a ja powiem Maciej Skorżą - w mojej ocenie najbardziej przereklamowany, farciarski trener ostatnich lat w naszym kraju.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.05.2012, 18:39
Ricardinho już widzę tą tiki takę z Kirmem
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 21.05.2012, 18:41
A co ty chcesz od Wilka, który był jednym z lepszych zawodników?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.05.2012, 18:42
Michal Krk napisał(a):Wyświetl post
20 letni Brazyliczyk nie mający nigdy kontraktu w seniorskiej piłce. Co taki zawodnik tu chce robić? Można testować zawodników pochodzących ze znanych klubów, ale na litość boską, niech oni będą tam chociaż rezerwowymi. A nie takich, którym macierzysty klub, pewnie z litości pozwala trenować na swoich obiektach, ze względu na to, że trenują tam od dziecka. A nikt inny ich nie chce... Koniec świata.
No tak ten zawodnik jest słaby bo nie udało mu się wygryźć ze składu Ronaldinio
Ostatnio edytowane przez marek2a : 21.05.2012 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
eNWuSZ
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 21.05.2012, 18:45
Podobno Białkowski nie dostanie nowego kontraktu w Southampton.. ja bym się skusił o ile chcialby przyjsc
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.05.2012, 18:46
murray napisał(a):Wyświetl post
Testować to można chłopaków z pobliskich zespołów z II-IV-ligi, a nie obsadę filmu Anakonda.
Gratuluje wiedzy i odwagi stawiania słów.
Odpowiedz cytując
Michal Krk
Member

Od: 08.2006

Stary 21.05.2012, 18:54
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Daj chłopakowi sie wykazać. Niech zagra w 1 lub 2 sparingach i zobaczmy co ten młody 20 letni pomocnik umie. Jeżeli sie nie sprawdzi to go odesla do domu ale nie mi sie wydaje ze coś musieli zobaczyc w tym piłkarzu ze go chca testowac więć dajmy mu szanse. Bednarz juz sprowadził Marcelo i sie sprawdził ale tez był Beto i okazał się pomyłka. Probierz dobrze go przetestuje. Wie co robi.

CR Flamengo Rio de Janeiro to nie znany klub?!
Jedyne co Bednarz pewnie zobaczył, to maila od jego managera z prośbą o testy. Zastanówmy się kto lepiej widzi potencjał u takich piłkarzy, trenerzy Flamengo, którzy co po chwile mają kontakt z jakimiś młodymi talentami, czy może pan Jacek oglądający youtuba? Skoro mając 20 lat trenuje bez kontraktu to nic ciekawego nie ma prawa prezentować.

Nie ma co przytaczać w tej sytuacji transferu Marcelo. Zawodnika mającego w wieku 20 lat miejsce w pierwszym składzie Santosu, strzelającego tam bramki oraz z kończącym się kontraktem, a nie jego brakiem.

marek2a napisał(a):Wyświetl post
No tak ten zawodnik jest słaby bo nie udało mu się wygryźć ze składu Ronaldinio
Nie dlatego, z kilku innych powodów.
Ostatnio edytowane przez Michal Krk : 21.05.2012 o godz. 18:57.
W życiu piękne są tyko chwile
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.05.2012, 18:54
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...stach_w_wisle/
Widzę, że informacja nie zauważona, więc proszę.
Testy Testy Testy, caly swiat na testy do Wisly. Brawo lysa palo -.-
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2012, 19:13
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
A co w ciemno maja brac zawodnika?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.05.2012, 19:17
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A co w ciemno maja brac zawodnika?
No nie wiem. Czy Melikson tez był testowany, czy przechodził jedynie testy medyczne?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.05.2012, 19:32
melikson był starannie wyszukany, wiedzieli co biorą

obecnie nie ma kasy ! i nic lepszego niż ten ricardinho nam sie nie trafi

KOPACZE PIŁKARZE i pokrewni ambitni! 5,4,3 ligowcy!! ślijcie meile, linki youtube, dvd do klubu ze swoimi najlepszymi akcjami! druga taka szansa na testy w Wiśle może sie nie trafić !! (no ale w widzewie i bełchatowie już tak ) a nóż kopniesz prosto piłkę wytrzymasz 60 minut i zechcesz grać za "grosze" !!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2012, 19:33
Ocenianie okienka transferowego i wszlekie nerwy są przedwczesne, niech sobie testują -- przynajmniej jest jakiś news o Wiśle . Ale mnie irytuje nie domykanie pewnych spraw i zwlekanie z decyzjami: od jakiegoś czasu mamy prawie dogadanego Sobola, prawie dogadanego Głowackiego, prawie dogadanego Pareikę i prawie dogadanego Jirsaka. Oby nie skończyło się to wyjazdem na obóz przygotowawczy z "prawie" pełną dużyna złożoną z 12 piłkarzy.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.05.2012, 19:37
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Bednarz wziąłby chyba każdego zawodnika na testy, który jest czarny, ma w nazwisku końcówkę INHO i grał w jakiś stanowych rozgrywkach pod szyldem znanego kubu.

Niektórych już nie powinna dziwić euforia związana z chęcią ściągnięcia Brożka oraz Głowackiego. Patrząc na to co się dzieje przetrawiłbym już chyba nawet transfer Zieńczuka. Może się już powtarzam... nie rozumiem dlaczego testuje się jakiś ogórów, których Bednarz nigdy nie widział na oczy, oglądał na DVD na murawach podobnych do tej na Widzewie kamerowanych aparatem cyfrowym, telefonem komórkowym czy jeszcze nie wiem czym podczas gdy na przykład można byłoby podpisać wyróżniającego się Pazdana. Rozumiem trudna sytuacja finansowa ale jeśli Bednarz nie potrafi podpisać dobrego zawodnika z kartą na ręku to co on tu jeszcze robi ?

Valkcx może i sciągnął boiskowego frajera Nuneza, słabego kondycyjnie Ilieva, Jaliensa któremu nie zawsze się chcialo, Lameya nie zdolnego fizycznie do gry w ekstraklasie. Natomiast tych wszystkich piłkarzy łączył jeden fakt że w jakimś stopniu potrafią grać w piłkę i przy odpowiedniej mobilizacji to pokazywali.

Bednarz zaliczył falstart machając rewolwerem jeszcze przed zakończeniem rozgrywek, teraz kompromituje klub budując zły wizerunek na który na pewno będą zwracać uwagę piłkarze którzy coś reprezentują jeśli takich chcemy. Ciekawe czy Probierzowi podoba się testowani takich ogórów czy on po tym jak nie uratował straconego sezonu ma gówno do gadania a całą władze sprawuje wiceprezes do spraw sportowych.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.05.2012 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.05.2012, 19:44
Ciekawe czy Bednarz bierze coś od menadżerów za to ,że przyjeżdżają do nas na testy ...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.05.2012, 19:45
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Bednarz bierze coś od menadżerów za to ,że przyjeżdżają do nas na testy ...
Płacić komuś za to, by spojrzeli na produkt, który sprzedajesz? Świetny biznesplan.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 21.05.2012, 19:50
jova napisał(a):Wyświetl post
Płacić komuś za to, by spojrzeli na produkt, który sprzedajesz? Świetny biznesplan.
Tak, ponieważ jeśli sprzedaż wyjdziesz na duży plus albo jest też inna opcja : że w przypadku sprzedaży procent idzie do odpowiedniej osoby która załatwiła testy . Oczywiście ja nikomu nic nie zarzucam , tylko tak się zastanawiam ponieważ czasami byli u nas( za Bednarza) tacy zawodnicy testowani którzy mieliby problem z załapaniem się do drużyny z 3 -4 ligi...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2012, 19:51
Nie, nie ma nic złego w testowaniu piłkarzy w czerwcu, gdy nie ma spiny, a do początku jakichkolwiek rozgrywek ponad miesiące.

Inaczej - normalnie nie ma w tym nic złego. Problem w tym, że znamy wszyscy Bednarza i wszyscy czujemy, że skończy się to niekończącą się karuzelą testów, z której niewiele będzie wynikać.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.05.2012, 19:51
Najważniejsze, że przed przyjściem łysego zdążyliśmy znaleźć bramkarza i wysokiego napastnika, bo dopiero byłyby atrakcje
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.05.2012, 19:55
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Tak, ponieważ jeśli sprzedaż wyjdziesz na duży plus albo jest też inna opcja : że w przypadku sprzedaży procent idzie do odpowiedniej osoby która załatwiła testy . Oczywiście ja nikomu nic nie zarzucam , tylko tak się zastanawiam ponieważ czasami byli u nas( za Bednarza) tacy zawodnicy testowani ,że mieliby problem z załapaniem się do drużyny z 3 -4 ligi...
Ja pie***le... Nie wiem jak trzeba spojrzeć na ten pomysł by uznać go za logiczny...
Postaw się w miejscu menadżera. Oferujesz pieniądze za spojrzenie na zawodnika. Spojrzenie, a nie za kupno, czy zakontraktowanie. Zawodnika, który jest tani, więc nie zarobisz na tym wiele. Nie sądzisz, że taki inteligentny inaczej menadżer byłby robiony w ch...a w 95% sytuacji? Że jego zawodnicy byliby zapraszani na testy tylko po to, by dyrektor sportowy/skaut zarobił, a nie dlatego, że klub miał jakąś większą chęć zatrudnienia piłkarza? Sądzisz ze coś takiego byłoby opłacalne dla menadżera?!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 21.05.2012, 19:56
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsze, że przed przyjściem łysego zdążyliśmy znaleźć bramkarza i wysokiego napastnika, bo dopiero byłyby atrakcje
Nie chwal dnia przed zachodem słońca ... z Sergiejem jeszcze kontraktu nie przedłużyli .

jova napisał(a):Wyświetl post
Ja pie***le... Nie wiem jak trzeba spojrzeć na ten pomysł by uznać go za logiczny...
Postaw się w miejscu menadżera. Oferujesz pieniądze za spojrzenie na zawodnika. Spojrzenie, a nie za kupno, czy zakontraktowanie. Zawodnika, który jest tani, więc nie zarobisz na tym wiele. Nie sądzisz, że taki inteligentny inaczej menadżer byłby robiony w ch...a w 95% sytuacji? Że jego zawodnicy byliby zapraszani na testy tylko po to, by dyrektor sportowy/skaut zarobił, a nie dlatego, że klub miał jakąś większą chęć zatrudnienia piłkarza? Sądzisz ze coś takiego byłoby opłacalne dla menadżera?!
Dlatego napisałem ,że jest też opcja druga w przypadku transferu pewna osoba dostaje procent ... Zresztą o takich praktykach w światowym futbolu już krążyły pewne historie a może tylko plotki , nie wiem.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.05.2012 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.05.2012, 20:07
Jak się czyta te posty, to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.. Ludzie opamiętajcie się, jeszcze tych 2 chłopaków nie widzieliście na oczy a już po nich jeździcie - myślcie trochę...
Wiadomo każdy z nas się zastanawia i czeka na pokrycie słów Bednarza że będę chcieli polaków ale z tego wyjdzie to się okaże....
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.05.2012, 20:16
http://bi.gazeta.pl/im/6/11770/z11770826X.jpg czy aby na pewno to ten awizowany gracz na testach bo po samym wyglądzie widać, że on 20 lat nie ma. Jeszcze się okaże że przysłali nie tego bezdomnego co trzeba.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.05.2012, 20:35
Ja pier-do-lę..

Jesteście niemożliwi.. Jest po sezonie, okres roztrenowania i przeglądu kadr, skład jest odchudzony i właściwie nie ma kto trenować, zostali juniorzy i Młoda, bo stranieri się porozjeżdżali, albo są "kontuzjowani" jak Melikson i Garguła, a wy płaczecie, że jakiegoś mudżina testują. I bardzo dobrze, niech zobaczą czy sprawny i czy kopać umie dobrze, nic nie tracimy, zyskać możemy, para nóg do kopania się po czołach na treningu więcej.. A tu zbiorowy lament. I oczywiście kopanie kozła ofiarnego - "Kudłatego", bo chociaż jeszcze do żadnych ruchów nie doszło, ale hejtować trzeba.

Skład trzeba budować kompleksowo, na pewno będzie kilka transferów, a testowani być może okażą się przydatni i też zostaną. Zamiast bezmyślnie brnąć w mainstreamie, który brzmi - kto dojebie Bednarzowi bardziej - wybierzcie się do Tarnowa zobaczyć jak ten "szort" kopie
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.05.2012, 20:47
Testujmy, nic na tym nie tracimy, ew trochę kasy. Może ktoś się sprawdzi. Nie mamy skautingu z prawdziwego zdarzenia i musimy testować na potęgę. Dajmy szanse chłopakom.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.05.2012, 20:55
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ja pier-do-lę..

Jesteście niemożliwi.. Jest po sezonie, okres roztrenowania i przeglądu kadr, skład jest odchudzony i właściwie nie ma kto trenować, zostali juniorzy i Młoda, bo stranieri się porozjeżdżali, albo są "kontuzjowani" jak Melikson i Garguła, a wy płaczecie, że jakiegoś mudżina testują. I bardzo dobrze, niech zobaczą czy sprawny i czy kopać umie dobrze, nic nie tracimy, zyskać możemy, para nóg do kopania się po czołach na treningu więcej.. A tu zbiorowy lament. I oczywiście kopanie kozła ofiarnego - "Kudłatego", bo chociaż jeszcze do żadnych ruchów nie doszło, ale hejtować trzeba.

Skład trzeba budować kompleksowo, na pewno będzie kilka transferów, a testowani być może okażą się przydatni i też zostaną. Zamiast bezmyślnie brnąć w mainstreamie, który brzmi - kto dojebie Bednarzowi bardziej - wybierzcie się do Tarnowa zobaczyć jak ten "szort" kopie
Tracimy to, że trzeba mu zapłacić za przelot. Choć to, czy stracimy, to raczej można stwierdzić później.

Nie uważasz, że lepiej posprawdzać chociażby chłopaków z Garbarni czy innego Hutnika? Pisałeś kiedyś o Kalickim. To co, naprawdę warto jest sprawdzać czy mudżin prosto kopnie piłkę, czy też raczej dać chłopakowi z Krakowa włożyć koszulkę z Białą Gwiazdą i niech się sprawdzi przy Probierzu?

Też na tym nic nie stracimy...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów