The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2012, 16:30
Co do Ilieva to te jechanie po chlopie uwazam za przesadzone. Moze i ma sily na 60-70 minut gry, tylko wezcie pod uwage to ze jak on gra to 70-80% atakow idzie przez niego bo na drugim skrzydle zazwyczaj ganial bezproduktywny Kirm. Cala nasza sila ofensywna opierala sie praktycznie w tym sezonie na Meliksonie i Ilievie, a ze ma malo asyst to tez po czesci nie jego wina bo duzo razy bylo tak ze nie bylo nikogo w polu karnym zeby zamknac dobre dosrodkowanie czy podanie.

Jesli chodzi o Zienczuka to nie robil bym z niego boga, owszem wrzutke ma bardzo dobra, jak dla mnie drugi najlepiej dosrodkowujacy pomocnik w lidze po Kosie, ale to jest chlop ktory nie pociagnie gry, nie kiwnie goscia czy dwoch, on musi miec takich graczy ktorzy mu dograja pilke na skrzydlo a on ja wrzuci na nos, juz to zreszta przerabialismy. Takze jesli chodzi o niego to ja osobiscie jestem na nie i wole Ilieva, ktory jesli tylko bedzie mial z kim pograc to jeszcze pokaze na co go stac.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.05.2012, 17:00
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Co do Ilieva to te jechanie po chlopie uwazam za przesadzone. Moze i ma sily na 60-70 minut gry, tylko wezcie pod uwage to ze jak on gra to 70-80% atakow idzie przez niego bo na drugim skrzydle zazwyczaj ganial bezproduktywny Kirm. Cala nasza sila ofensywna opierala sie praktycznie w tym sezonie na Meliksonie i Ilievie, a ze ma malo asyst to tez po czesci nie jego wina bo duzo razy bylo tak ze nie bylo nikogo w polu karnym zeby zamknac dobre dosrodkowanie czy podanie.

Jesli chodzi o Zienczuka to nie robil bym z niego boga, owszem wrzutke ma bardzo dobra, jak dla mnie drugi najlepiej dosrodkowujacy pomocnik w lidze po Kosie, ale to jest chlop ktory nie pociagnie gry, nie kiwnie goscia czy dwoch, on musi miec takich graczy ktorzy mu dograja pilke na skrzydlo a on ja wrzuci na nos, juz to zreszta przerabialismy. Takze jesli chodzi o niego to ja osobiscie jestem na nie i wole Ilieva, ktory jesli tylko bedzie mial z kim pograc to jeszcze pokaze na co go stac.
Jestem podobnego zdania. Będzie paru ofensywnych grajków = Zieniu będzie miał trochę miejsca i czasu i strzeli/poda/wrzuci. Jak będzie musiał wziąć grę na siebie to będzie po Nim jazda jak w przeszłości bo On nie da rady. Ciągnąć gry, wygrać 1 na 1 nie umiał 10,5 lat temu, tym bardziej nie wygra dziś.
W przypadku Pawła jestem na tak - wierzę, że może stworzyć z Genkovem fajnie uzupełniającą się parę i dzięki wspólpracy i jeden i drugi strzelą po kilkanaście goli albo więcej.
Głowa, Paweł, Sergiej, Sobol, Iliev, Jaliens - jak się go nie uda rozwiązać - tylu wyjadaczy.
Reszta zakupów to muszą być bezwarunkowo gracze max 27lat i paru młodych typu Nowak, Gajos, Misiek, Chrapek - o ile już teraz są w stanie być chociaż sensownymi zmiennikami.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.05.2012, 17:11
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
I to jest argument? Ze kiedys Iliev cos tam pogral? Ja wole opierac sie na faktach i tym co prezentuje teraz, a na dzisiaj to absolutnie trzeba sie go pozbyc. Nie wyobrazam sobie, zeby gral u nas taki emeryt kasujacy po 300-400 tys. euro/sezon i nic nie dajacy druzynie(patrzac na statystyki, a takze sama gre, to jest tragedia...gosc, ktory debiutuje w ekstraklasie - Patejuk, zjada go na sniadanie). Dlatego wyraznie zaznaczylem NIE dla obu panow.
Iliev nic nie daje drużynie, bo był wystawiany na skrzydle i zanim dobiegł do pola karnego, to już było po ptokach, łapał zadyszkę.

Nie da się ukryć, że Serb pod względem techniki prezentuje wysoki poziom. Znacznie lepiej grałby jako cofnięty napastnik, bo taka pozycja pozwala rozwinąć mu - nomen omen - skrzydła, gdzie może zagrać z klepy, strzelić z dystansu, przedryblować.

W ogóle wystawianie dwóch skrzydłowych - Kirma i Ilieva to był sabotaż, bo jeden może ma wydolność, ale jest beznadziejny, a drugi jak schodzi do środka, to musi przedryblować kilku zawodników, a w dodatku szybki to on nie jest. Lepiej już było olać grę skrzydłami i zagrać 4-3-1-2, no ale mądry Polak po szkodzie.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.05.2012, 17:42
Rozmawiacie o Pawle, a moim zdaniem do tego transferu jeszcze daleko. Wykupimy go? Raczej nie. Będziemy czekać aż rozwiąże kontrakt. Problem w tym, że Brożek jedzie na Euro. Turcy pewnie poczekają co on tam pokaże. Jeśli wypadnie dobrze, ciężko będzie go wyciągnąć po promocyjnej cenie. Jeśli wypadnie źle, to będziemy w stanie go sprowadzić, ale wtedy wypada się jeszcze raz zastanowić, czy powinniśmy go zakontraktować. Tak czy inaczej sytuacja wydaje mi się dużo bardziej skomplikowana niż w przypadku Głowackiego.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.05.2012, 17:49
jova napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiacie o Pawle, a moim zdaniem do tego transferu jeszcze daleko. Wykupimy go? Raczej nie. Będziemy czekać aż rozwiąże kontrakt. Problem w tym, że Brożek jedzie na Euro. Turcy pewnie poczekają co on tam pokaże.
On na EURO minuty nie zagra. Chyba że w trzecim meczu, meczu pocieszenia.
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 19.05.2012, 17:57
Dzisiaj kolejną bramkę strzelił dla Rakowa Maciej Gajos. Kolejny raz zapewnił zwycięstwo. Od transferu Zieńczuka taki transfer były dla mnie osobiście dużo bardziej wartościowy.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.05.2012, 17:59
michu-k napisał(a):Wyświetl post
On na EURO minuty nie zagra. Chyba że w trzecim meczu, meczu pocieszenia.
Jesli z tej grupy nie wyjdziemy to naprawde jestesmy cip****. Ale my to my , zobaczymy . Za bardzo Euro mnie nie interesuje , ale bukmacherka ide
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.05.2012, 18:01
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
A po co ma go znac aby cos takiego mowic? Inteligenty pilkarz --> mysli na boisku , rozglada sie , szuka dobrego zagrania . Troszke rusz glowka
Mhm... no tak. Na tle Kirma i Garguły to wielu piłkarzy będzie wyglądało na "inteligentnych". Widać, że jak ktoś gra kiepsko i brakuje argumentów "za" to wtedy można z dupy wyciągnąć "inteligencje". Bo to argument z dupy. Pod inteligencją kryją takie mądre pojęcia jak: rozgląda się, szuka dobrego podania. Nieważne, że efektu z tego praktycznie żadnego no ale... przecież szukał dobrego zagrania. A to, że wyszło złe zagranie to nieważne. I to, że praktycznie zawsze wychodzi złe zgranie to też nieważne. Bo przecież się rozglądał i szukał dobrego. Jest inteligentny. Retoryka całkiem zgrabna ale ja jej nie kupuje.

PS. "Myśli na boisku" jest najlepsze... czyli co? Krzyżówki rozwiązuję? W ekstraklasie tak jak w La lidze trzeba myśleć? Ja myślałem, że polskiej lidze to trzeba przede wszystkim zapierd***ć. No ale jeśli sił jest na 40 minut to pozostaje faktycznie główkowanie... przede wszystkim jak tu dotrwać do zmiany.

murray napisał(a):Wyświetl post
Zawodnik widzi możliwość dobrego podania, zagrania wtedy, kiedy może i chce tam zagrać. Nie ma tak, że np. Wilk widzi Genkowa 70 metrów od siebie, wie jak zagrać, ale tego nie potrafi. Umiejętność dostrzegania, czy tzw. inteligencja na boisku jest ściśle powiązana z umiejętnościami piłkarskimi

Wow, świetny post. Dokładnie tak samo to widzę. Taki Iliev ma więc bardzo ograniczoną inteligencje boiskową ale i tak wypada całkiem nieźle przy Wilku, który tej inteligencji nie posiada w ogóle.
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.05.2012 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.05.2012, 18:05
Zawodnik widzi możliwość dobrego podania, zagrania wtedy, kiedy może i chce tam zagrać. Nie ma tak, że np. Wilk widzi Genkowa 70 metrów od siebie, wie jak zagrać, ale tego nie potrafi. Umiejętność dostrzegania, czy tzw. inteligencja na boisku jest ściśle powiązana z umiejętnościami piłkarskimi.

Jak rozwiązuje się zadanie z matematyki, to jeżeli wiesz, jak je rozwiązać, to jednocześnie umiesz. A nie, że umiesz, ale nie wiesz, albo wiesz, ale nie umiesz.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.05.2012, 18:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale on nie kłamie w żywe oczy, w odróżnieniu od Ciebie. A jest zasadnicza różnica między: "kupiłby Jaliensa po słabym sezonie w Holandii" a "kupiłby Jaliensa po słabym sezonie w Holandii i takim sobie w Polsce".

Więc jeżeli ktoś tu sobie na za dużo pozwala, to Ty.
.
wolfy
(ty wiesz co tu powinno być napisane - nie muszę pisać)

BTW
Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, albo znowu popuściłeś i chcesz się na siłę przy.......ić do mnie. Chyba to drugie.

Nie pozwalaj sobie odnosiło się do insynuacji o żółtych papierach. Więc jak napiszę że masz żółte papiery to będzie OK? I będzie to dobry argument w dyskusji? Tak uważasz? Gratuluje.

I bądź łaskaw nie wtrącać się do dyskusji, bo kolegę Wattsa szanuje pomimo różnych poglądów, nawet jak się z nim posprzeczam. A tobą gardzę jako człowiekiem.

Więc spad ode mnie zakompleksieńcu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.05.2012, 17:21
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/p...9,artykul.html

A tak poważnie. W następnym sezonie zobaczymy cię w Trabzonie, czy w Wiśle?
- Nie wiem szczerze mówiąc. Mam jeszcze rok kontraktu w Trabzonie. A jeśli chodzi o Wisłę, to odbyłem tylko jedną rozmowę, w dodatku półtora miesiąca temu. Zapytano mnie, czy bym chciał wrócić i na tym się skończyło.
A chciałbyś?
- Tak. To klub, któremu dużo zawdzięczam i tam się czułem najlepiej.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 20.05.2012, 17:51
chyba każdy jest za tym, aby wrócił...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2012, 18:21
nie każdy...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 20.05.2012, 18:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie każdy...
dokładnie nie każdy. Mieli swój czas w Wiśle, trzeba iść na przód a nie odgrzewać Zieńczuków, Brożków itp. Ich czas już minął. Szanuje ich, ale czas na innych, zwłaszcza młodszych.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.05.2012, 18:46
FraMat - a jeśli jedyny możliwy scenariusz jest taki, że będzie albo Brożek albo jakaś pokraka z Youtube? Też go wtedy nie będziesz chciał?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2012, 19:28
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
FraMat - a jeśli jedyny możliwy scenariusz jest taki, że będzie albo Brożek albo jakaś pokraka z Youtube? Też go wtedy nie będziesz chciał?
Właśnie raczej o to chodzi. Paweł Brożek czy kolejny Rioz lub Beto?
Ja twierdzę - Brożek. Nawet obaj.

Jak sprowadzał Valcxx, to Ci piłkarze jakieś tam umiejętności mieli. I Genkow, i Biton jednak trochę goli strzelili. Więcej niż wszyscy napastnicy i pomocnicy ściągnięci przez Bednarza razem wzięci.

Nie ma się co czarować. Bednarz jest ograniczony do tego co mu podeślą menedżerowie. Znajomości żadnych nie ma, skautów sam wykosił - więc albo Paweł, albo koleś z youtube. Coś nawet bredził na konferencji jaki to jest pozytywnie zaskoczony ilością ofert nadsyłanych przez menedżerów.

Ogryzek napisał(a):
Więc spad ode mnie zakompleksieńcu.
Przeczytaj swój ostatni post.
Ja odebrałem pytanie o Twoje żółte papiery nie jako złośliwość, ale szczerą troskę o zdrowie forumowego kolegi. Tak więc wyluzuj trochę. Nie wszyscy chcą Cię dopaść.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2012 o godz. 19:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.05.2012, 23:10
Uhuhuh

widze ze jest juz widoczna "reka" Bednarza

pierwszy ogórek na testach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 20.05.2012, 23:21
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
skąd taka opinia?
orientujesz się coś jeśli chodzi o tego zawodnika, widziałeś go, żeby mówić o nim per "ogórek"?
proszę was, nie jedźcie po Bednarzu dla zasady..

bo jak dla mnie 20 letni chłopak, który zagra na igrzyskach, strzela dość regularnie dla swojego klubu i zaliczył debiut dla reprezentacji Hondurasu w takim wieku, to raczej nie "ogórek".
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.05.2012, 23:27
Menadżer Quioto wydaje się być tak pewny swojego "towaru", że już widzi jak z nim podpisujemy kontrakt. Jestem żywo zainteresowany tym jak się zaprezentuje ten młokos, dlatego wstrzymałbym się z określaniem go mianem "ogórka". Mam podobne zdanie jak niektórzy na tym forum i wolałbym jednak zobaczyć w Wiśle napastnika o innych personaliach niż Pa.Brożek. Jak nie Quioto... to ktoś inny Bednarz nas nie będzie nudził
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 21.05.2012, 01:40
Czytam komentarze o Quioto, na forum i innych stronach, i przypomina mi się jeszcze jeden filmik piłkarza, którego sprowadziliśmy zza oceanu. Ten filmik w tym temacie komentowano tak:
Cytat:
gość jest jak na polską ligę jak z innej planety... przyspieszenie szybkość, drybling...
Cytat:
Jedno co się rzuca od razu w oczy - świetna technika i zajebista szybkość.
Cytat:
Nareszcie ktoś kto posturą przypomina skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia. Silny, szybki, świetnie drybluję. Dobry strzał z dystansu, który na tym filmiku pokazał kilkakrotnie. Dobra wrzutka.
Cytat:
wygląda niesamowicie. Szybki, świetna technika, do tego wysoki.
Cytat:
wyglada mi na typowego rasowego skrzydlowego, ktory na boku ma robic roznice i dogrywac napastnikowi. Tak patrze na ten filmik to gosc ma niebywala wrecz szybkosc i przyspieszenie. Do tego latwosc mijania w sytuacjach 1 na 1 i technike tez przy tym na poziomie. Ciekaw jestem czy faktycznie trafi on do Wisly bo jesli by tak bylo to gosc ma zadadki na gwiazde ligi.
Cytat:
widać, że gość ma świetną lewą nogę (ilu takich piłkarzy w polskiej lidze? 0?), (...) ta nietuzinkowość, szybkość i technika będą niezwykle ważne
Cytat:
gość ma technike, strzał, prostopadłe podania, dużo widzi i jest bardzo szybki, jest też zadziorny i nie odpuszcza (inaczej, jest agresywny w odbiorze), ma tez fajny drybling i jedyna jego wadą jest chyba to że często leci na pałe do przodu i mu zabierają piłke.
Cytat:
Szybki, dynamiczny, dobra technika użytkowa, gra głową nienaganna
Cytat:
Ja natomiast nie miałbym nic przeciwko, gdyby grał nawet jako napastnik, o ile tylko radziłby sobie lepiej niż Genkov. Szkoda marnować taki potencjał na obronie.
Cytat:
Styl gry (zachowując proporcje) podobny do Garetha Bale'a albo Marcelo z Realu
To oczywiście wypowiedzi o Nunezie na podstawie tego filmiku:
http://www.dailymotion.com/video/xbbyvx_gervasio-n%20unez_sport

Celowo pousuwałem nicki i numery postów, bo nie chcę, by odebrano moją wypowiedz jako atakowanie tych użytkowników. Wielu z nich wypowiadało się ostrożniej, niż wynikałoby z tych cytatów. Pisali: "na filmikach wygląda tak i tak, ale co potrafi okaże się dopiero na boisku", a ja wybrałem tylko fragmenty "wygląda tak i tak", bo chodzi mi jedynie o pierwsze wrażenie sformułowane na podstawie filmiku. Ono, jak widać, potrafi być bardzo mylące. Niezależnie od tego co można zobaczyć na filmikach, nie warto im wierzyć.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.05.2012, 06:32
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Uhuhuh

widze ze jest juz widoczna "reka" Bednarza

Dlaczego go tak oceniasz ? Wg mnie może byc lepszy od Brożka bo po pierwsze jest prawie dekadę młodszy przez co jest dużo bardziej perspektywiczny, a jak nie wypali to go nie wykupią. Przecież to tylko wypożyczenie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.05.2012, 07:13
Cytat:
bo jak dla mnie 20 letni chłopak, który zagra na igrzyskach, strzela dość regularnie dla swojego klubu i zaliczył debiut dla reprezentacji Hondurasu w takim wieku, to raczej nie "ogórek
Beto grał w kadrze młodzieżowej kadrze Brazylii.
Co do Quioto to chlopak strzelił w lidze 8 bramek, z tego PRAWDOPODOBNIE 2,3 na wodzie, jedną po przyjęciu, a nie po strzale, kolejne dwie na farcie bo obrońcy z bramkarzem grali tak jak grali.

Cytat:
To oczywiście wypowiedzi o Nunezie na podstawie tego filmiku:
Nunez to niezły piłkarz o wysokich umiejętnościach jednak boiskowy idiotyzm, frajerstwo i brak zaangażowania w niektórych meczach sprawiały, że on u nas nie zrobił szału. Większość jednak widziała go na boku i z tym się trzeba zgodzić że na filmiku wyglądał piłkarza który jest wstanie wygrywać pojedynki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.05.2012 o godz. 07:15.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2012, 07:46
Dla mnie podejrzany jest fakt, że 21 letni piłkarz, który strzela bramki w lidze i reprezentuje swój kraj w rozgrywkach międzynarodowych godzi się na testy w przeciętnej lidze na drugim końcu świata.

Opierając się tylko na powyższym obawiam się, że bliżej mu do Beto niż do Chaveza czy Carlo Costliego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.05.2012, 07:59
Przed nami 2 sparingi , a wciągu nich okaże się czy Quioto nadaje się do gry w Wiśle . Jeśli będzie bardzo odstawał fizycznie ( co raczej jest w pewnym stopniu nieuniknione ) lub potykał się o własne nogi nikt z nim nie podpisze kontraktu. Nie kupujemy kota w worku i o tyle to cieszy .
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 21.05.2012, 08:04
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie podejrzany jest fakt, że 21 letni piłkarz, który strzela bramki w lidze i reprezentuje swój kraj w rozgrywkach międzynarodowych godzi się na testy w przeciętnej lidze na drugim końcu świata.
Opierając się tylko na powyższym obawiam się, że bliżej mu do Beto niż do Chaveza czy Carlo Costliego.
http://www.90minut.pl/news.php?id=502394
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2012, 08:07

Dlatego wymyslili testy
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2012, 08:14

Powinienem był to sprawdzić

Niemniej nie najlepiej świadczy to o klasie tego Quioto.
Odpowiedz cytując
marian82
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 21.05.2012, 08:22
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nunez to niezły piłkarz o wysokich umiejętnościach jednak boiskowy idiotyzm, frajerstwo i brak zaangażowania w niektórych meczach sprawiały, że on u nas nie zrobił szału. Większość jednak widziała go na boku i z tym się trzeba zgodzić że na filmiku wyglądał piłkarza który jest wstanie wygrywać pojedynki.
Jeśli chodzi o Nuneza, również uważam, że to dobry gracz, problem w tym, że u nas nie wiedzieć czemu wymyślono sobie, że będzie środkowym (bardziej lub mniej defensywnym) pomocnikiem, podczas gdy na filmiku widać, że to po prostu lewy pomocnik lub obrońca... Pewnie dlatego w Wiśle najlepsze mecze grał na lewej obronie...

Co do Quioto - nie ma się co podpalać i z góry go skreślać lub się nim zachwycać, bo tak naprawdę nic o nim nie wiemy, krótko mówiąc pożyjemy-zobaczymy... Nie ma również sensu póki co porównywanie go do Pawła Brożka - ten trochę goli dla Wisły strzelił, Quioto jeszcze nawet piłkarzem Wisły nie jest...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2012, 08:32
myśle że gdyby Nunez dostał tyle czasu na aklimatyzacje co Jirsak to mielibyśmy z Gervasio dużo pociechy już w najbliższym sezonie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.05.2012 o godz. 08:47.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 21.05.2012, 08:50
Niemniej nie najlepiej świadczy to o klasie tego Quioto.
Moim zdaniem trudno to ocenić. Dla piłkarzy z Hondurasu czy innej Kostaryki nawet średni europejski klub to ziemia obiecana i szansa na wielką karierę. Ich krajowe ligi nie mają solidnej renomy i bardzo trudno bezpośrednio z nich trafić do dobrego klubu w Europie. Powołania na kadrę wysyłane są do klubów z MLS, Danii, Norwegii, Szwecji, czy właśnie Polski, a nie do Niemiec, czy Francji. Sądzę że bardziej na niekorzyść tego chłopaka świadczy to, że był tylko wyróżniającą się postacią, a nie gwiazdą lokalnej, niezbyt dobrej ligi, niż to, że za wszelka cenę chce się z niej wyrwać i zgadza się na testy.

Edit: Ciekawe jak zakończyły się jego testy w Norwegii? Złożyliśmy lepszą ofertę? Zrezygnowali z niego z powodów finansowych? Sportowych?
Ostatnio edytowane przez jova : 21.05.2012 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów