|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Przepis łysego legionisty na Wisłę 2012/13 jest wymarzony dla Legii. Wisła wg wizji J.B ma być ekipą grających ambasadorów. W sumie właśnie czegoś takiego się spodziewałem.
Ostatnio edytowane przez thechris : 18.05.2012 o godz. 23:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zgadzam sie ze obecnie zapowiadajace sie powroty to wlasciwie jest jak sytuacja z tonacym ktory chwyci sie i brzytwy.
Coz to za polityka Bednarza zeby sprowadzac stara gwardie-tak tak oni napewno sa glodni i spragnieni MP.....jak nikt inny. Oni sa juz wypaleni i starsi a to zmienia sytuacje o 180 st i nie rokuje dobrze na przyszlosc. Bednarz mial tyle czasu-prosze niech teraz pokaze owoce swojej wytezonej pracy ,czekamy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Oczywiście chcę żeby wrócił, ale Ty nie podgrzewaj tak atmosfery i nie rób z Pawła zbawiciela naszej ofensywy. Wolę już naszego Brożka niż jakiegoś no name'a z Bałkanów, czy z jakiejś Korony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Wystarczy zobaczyc bramki Genkova z jego ostatniej rundy w Bułgarii(chyba 12 bramek w 13 meczach) z tego co pamiętam to wiekszosc bramek zdobył głową po dosrodkowaniach z bocznych sektorów boiska Tylko kto u nas umie rzucic taką piłke? Chyba jedynie Jirsak, ale on znowu nie ma predyspozycji szybkosciowych na bok pomocy ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Bez wymiany skrzydłowych, których mamy obecnie gra na jednego napastnika mija się z celem - raz, że nie dostaje piłek jak to ktoś słusznie zauważył - dwa środek pola sobie nie radzi, w związku z czym o dobre prostopadłe piłki też jest ciężko. Iliev ma swoje lata, wydolność i kondycja już nie te co kiedyś. Trzeba postarać się sprowadzić piłkarzy takich jak grający kiedyś u nas Uche, Kosowski, Błaszczykowski - bez dobrej jakości na skrzydłach przy jeszcze słabszych bocznych obrońcach z trudem włączających się do akcji ofensywnych system preferowany ostatnio przez Wisłę nie będzie hulał jak należy.
Co do zawodników z Polski grających w niższych ligach - to wypożyczyć na rok z opcją transferu definitywnego i po sprawie - promocja dla zawodnika i samego klubu. Gajos ma 21, ostatni dzwonek by załapać się do poważnej piłki, jeżeli chce się rozwijać i zależy mu na pracy bardzo proszę dać mu szansę. Czytam tu o Piechu strzelił 12 goli w ostatnim sezonie, rok wcześniej miał ich 5 - to jest szczyt możliwości dla tego piłkarza, fakt, że dopiero dwa lata temu trafił do Ekstraklasy nie jest bez znaczenia. http://transfery.przegladsportowy.pl...544,1,971.html - jeżeli to prawda to z budowy perspektywicznego zespołu, którą notabene zapowiadał Łysy będziemy mieć budowę domu spokojnej starości.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 19.05.2012 o godz. 07:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
nie chce spekulować będzie co będzie ,ale Brożek wraca tylko dlatego że jest porostu zasłaby żeby grać w Turcji tak samo stało się z Żurawskim jak to wyglądało sami widzieliście. Bardzo bym nie chciał żeby WISŁA była ostoją dla takich piłkarzy. Będzie to że szkodą dla WISŁY i za razem pozostawi obraz piłkarzy pazernych na kasę .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
PS. Mishau - podpisuję się pod twoim JPG-iem wszystkimi kończynami. ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na Elche to on raczej za słaby nie był. Reguła jest w pewnym sensie. Franek bazuje na instynkcie i ustawianiu się, a nie na włąściwościach fizycznych jak choćby Żuraw.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Haha ludzie o czym wy gadacie ? Brożek nie bo za słaby ? bo pazerny ? jesteśmy śedniakiem w lidze, mielismy 9 porażek, zdobylismy 29 goli. Więc nie wiem jak jeszce możecie wybrzydzać. Paweł to najlepszy możliwy zawodnik do wzięcia na tą pozycje. Jedynych obcokrajowców na jakich nas stać ściagnelismy w ostatnim czasie, i to oni nas doprowadzili do ligowego przecietniactwa.
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ludzie kochani! Jaki Brożek? My musimy najpierw zorganizować grę obronna i zbudowac drużynę od tyłu.
Dlaczego Genkov jest najlepszym defensywnym napastnikiem? Bo taka jest w Wisle potrzeba. Nie mamy dobrze zorganizowanej gry obronnej i dlatego Genkov ze swoimi umiejetnościami bardzo udziela się w defensywie. Bo musi. Kiedy zamiast niego na boisko wchodził Biton, to nasz srodek prawie wcale nie istniał. Owszem, środek umiał w miare grac do przodu, ale prawie nic defensywnie. Z Bitonem była dziura w srodku pola, i każda drużyna zyskiwała tam z nami przewage, a z Genkovem to było łatane. Wyobrażacie sobie, że Brożek będzie realizował zadania defensywne? Wyobrazacie sobie, że Brożek za darmo odejdzie z Trabzonu? Wyobrazacie sobie, że Brożek będzie w Krakowie grał za darmo? Wyobrażacie sobie, że Brożek bedzie miał motywację do jakichkolwiek sukcesów, dłużej trwającą niż dwa tygodnie skoro już się pzzekonał, że wyżej polskiej ligi nie podskoczy? Zreszta on o tym już dawno wiedział, dlatego tak sie bronił przed transferami. Jesli tu wróci to po to, żeby jeszcze 2-3 lata chybiać/trafiac w ekstraklasie i zawiesic buty na kołku. Przecież ten wieczny talent ma już 29 lat. Jak na napastnika to nie jest ani młody, ani perspektywiczny. Plany sprowadzenia Brożka, nawet gdyby Trabzon oddał go za darmo to zwykłe łatanie dziur i mydlenie oczu mocarstwowością. Pomijam fakt, czy Cupiał chce mieć w druzynie kolejnego gracza, który w Wiśle będzie mu się kojarzył z fatalnie przegranymi eliminacjami: Levadia, Karabach i z nieudacznictwem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...y_w_Wisle.html
To bardzo realny scenariusz tego co będzie się działo przy Reymonta. Bednarz czy Probierz mogą opowiadać co by chcieli, jak ma grać drużyna ale to wiąże się z kosztami. Telefonika w marcu przelała sporą kwotę na łatanie dziury z tym, że nie jak to się wmawia z powodu niebotycznych gaży piłkarzy ale odpraw dla trenerów, prezesa Basałaja. Nie należy się spodziewać by w krótkim czasie miało nastąpić kolejne dokapitalizowanie spółki. Kolejna sprawa, że w czerwcu upływa kadencja Pilcha pełniącego obowiązki prezesa Wisły a na jego miejsce przyjdzie ktoś nowy - z tym, że kandydaci raczej się nie pala do objęcia tej "wybuchowej" posady. Kolejna kwestia czy w klubie myślą na poważnie o budowie silnej drużyny a nie jedynie o tym by jakoś przetrwać ten czas? Jeżeli mamy co sezon robić rewolucję kadrowa to proszę Was bardzo może jeszcze sprowadzimy Kukiełkę, Kłosa z emerytury czy Majdana. Niektórzy mają na prawdę krótką pamięć - najpierw narzekają na wyniki, na grę zespołu a potem chcą tego samego. Schizofrenia kwadratowa jednym słowem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ponosi cie z takimi tekstami, obrażasz 2 krotnego króla strzelców ligi i zawodnika, który dał więcej Wiśle niż twoje złotouste pozery z Holandii. Ja mogę zrozumieć, że transfer Brożka w chwili obecnej jest obarczony sporym ryzykiem ale pisanie takich bzdur przez moderatora zakrawa na jakiś sabotaż. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 19.05.2012 o godz. 11:41.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ja nie jestem fanem zaciągu obcokrajowców ale bez urazy co te polskie grajki jak Brożek, Zieńczuk czy Głowa osiągnęli w pucharach? Dobrze ktoś piszę Levadia, Karabach, jeszcze kiedyś tam Valarenga czy Dynamo Tiblisi. Ten marny zagraniczny zaciąg dokonał tego czego Wiśle się nie udało od 8 lat czyli gry w pucharach na wiosnę i naprawdę kilka niezłych meczy w Europie. Taki głupi Jaliens Czy Lamey więcej osiągneli w piłce niż wielki Brozinho? Co ten wielki napastnik osiągnął w lidze tureckiej czy szkockiej? popatrz sobie co Jaliens osiągnął w swojej karierze i przestań pisać pierdoły o wielkości tych polskich grajków bo to śmieszne jest. Ponoć Wisła miała teraz stawiać na młodych perpektywicznych Polaków więc jak Brożek, Głowa są młodzi i perspektywiczni to ja dziękuję nie mam pytań za rok mamy Ligę mistrzów jak nic xd xd
|
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Umiejętności, umiejętnościami, ale nikt nie bierze pod uwagę toksycznego wpływu Brożków na drużynę. Był już przecież taki moment, gdy Patryś i Brożki grali razem. Z murawy słychać było tylko kur***anie, nic więcej. Widział ktoś Pawła w nieukładającym się meczu, biegającego za kolegami i krzyczącego "Jedziemy z nimi, walczymy, musimy wygrać?". Ja raczej nie, na ogół jest to festiwal żali, jeden wielki "foch" i człapanie po boisku.
Szkoda, że łysy koń trojański robi już to co kiedyś, czyli piękne słowa, a na boisku jeden wielki ch.j. |
|
|
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Peszko bez klubu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Slabo u Ciebie z kojarzeniem.
Brozek aboslutnie nie jest nam niezbedny, jezeli wrocie a Bednarz podpisze z nim 4-5 letni kontrakt to bedzie to sabotaz. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Akurat Głowacki trochę w tej Turcji osiągnął. Zdobył mistrzostwo kraju, a ponadto grał w Lidze Mistrzów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wisła Kraków złożyła ofertę kontraktu Markowi Zieńczukowi.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,t...wiadomosc.html Zieńczuk spoko, Głowacki niby też. Ale jak to się to ma k..a do polityki "stawiania na młodych i zdolnych Polaków"? Legia też miała kiedyś pomysł na ściągnięcie Mięciela po wojażach a wiadomo było, że jego miejsce jest w ŁKS-ie. Boje się, że z Brożkiem będzie tak samo. Zieńczuk miał bardzo dobry sezon a jako, że Wisła nie ma żadnego skrzydłowego oprócz Ilieva na jedną połówkę i Małeckiego, który nie wytrzymuje presji jeśli na trybunach jest więcej niż 5 tys kibiców to uważam to za dobry ruch.
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.05.2012 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mam pytanie do krytyków polityki Valckxa - czym się różni odkurzanie emerytów, którzy u nas grali od odkurzania zagranicznych emerytów, których tak bardzo krytykowaliście? No czym? Jaki efekt może przynieść nieustanny recykling tego, co u nas już było oprócz załatania kraterów kadrowych? Głowacki nam się przyda, ale wykupowanie Zieńczuka, który ma 34 lata to dla mnie coś niepojętego. Po Lameyach i Jaliensach było wieszanie psów, że są szklani, przyjechali tu wygrzewać dupsko, na emeryturę, a tymczasem z przerażeniem czytam dziesiątki opinii, że w zasadzie to strzał w dziesiątkę, legenda, blablabla. Proponuję wyjść wreszcie z bańki nazwisk i zorientować się, że jest rok 2012 a ci ludzie mają po trzydzieści kilka lat i mogą wcale nie dać klubowi więcej niż tulipany ze szkła.
Z góry uprzedzam, że nie przemawiają do mnie argumenty typu "bo będą gryźli trawę, identyfikowali się z klubem, blablabla". Ja się nie chciałbym identyfikować z klubem tej rangi, który robi transfery jak ŁKS. A - z Brożka też bym się zawczasu nie cieszył, jeżeli (hm, daj czy nie daj Boże?) wystąpi dobrze na mistrzostwach Europy, to nie sądzę żeby nagle serce mu się roztopiło i wrócił do Wisły kosztem jakiejś atrakcyjniejszej sportowo i finansowo oferty.
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.05.2012 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Zieńczuk podpisze umowę z Wisłą, to będzie kpina. Mamy doświadczonego Ilieva jako fałszywego skrzydłowego, pytanie po co nam ten dziadek - przecież on już jest za stary, a jego umiejętności nie rosną, a raczej maleją. Mam nadzieję, że to zwykły fakt medialny, niemający absolutnie żadnego potwierdzenia w rzeczywistości. Niech Bednarz sprowadzi jeszcze Kosowskiego, zaproponuje kontrakt Szymkowiakowi, wytransferuje z Jagi Frankowskiego, a dodatkowo przywróci na boisko Żurawia. To będzie ekipa, same "młode" wilki...
Same spekulacje w mediach dotyczące możliwości zatrudnienia Zieńczuka w jego podesżłym wieku są dla mnie po prostu niesmaczne, wręcz obrzydliwe. Jeśli Bednarz chce coś dobrego zrobić dla Wisły, to niech odchudzi kadrę, rozwiąże kontrakty z Jaliensami itp. a potem niech poda się do dymisji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ja p...!!! Ten, który co 4 -5 lat ma sezon konia? Przypomnę, że miał udane wystepy w latach 2002/03 potem w Wisle 2007/08 i ostatnio w Ruchu 2011/12. Nastepny, w miarę dobry sezon trafi mu się w 2015/16. Ale to chyba trochę za późno jak na piłkarza, który ma dziś 34 lata? Pomysłodawcom sprowadzania Głowackiego, Brożka i Zieńczuka życzę, zeby Cupiał sie obudził ze snu. Co oni jeszcze dadzą Wiśle więcej od tego, co dali wcześniej? O ile jeszcze jestem w stanie uwierzyc, że 33 letni Głowacki będzie w stanie jakoś utrzymać naszą defensywę, to Brożek i Zieńczuk są dla mnie sabotażem. Panie Cupiał, obudź się, ktoś chce Pana okraść. No chyba, że Pan wie o tym i się na to zgadza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kpiną to było zatrudnianie Bednarza, w glowie sie nie miesci odkurzanie takich zawodnikow jak Znienczuk gdzie jeszcze nie tak dawno kazdy kibic chcial go oddac za darmo byle gdzie. A teraz radosc jak by przychodzil sam Messi. Jeszcze co do profesjonalizmu to moze pamietacie jacy profesjonalni gracze Polscy czy zagranicznie polecieli na skarge do wujka Cupiala ze za ciezko trenuja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ja odnosić się będę jak kogokolwiek kupimy. Kogokolwiek. Na razie to spekulacje kto przyjdzie a kto nie. I jeśli faktycznie będziemy pozyskiwać tylko takich starych piłkarzy, bez wątpienia pierwszy wyleje jad na Bednarza, tak jak atakowałem o to Valxsa. Bez obaw ![]() Na razie nic się nie dzieje. Poczekajmy te kilka tygodni z mocną krytyką. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|