The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adzem44
Junior Member

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2012, 20:53
Witam. czytam forum i widze ze jest poruszany temat Łukasza rojewskiego. powiem tak znam go osobiście. on jest z nowej huty a właściwie ze wzgórz krzesławickich. ma chłopak talent jest stosunkowo młody ma niezłe warunki fizyczne a do tego od najmłodszego uczył się gry w hutniku kraków a tam z tego co pamiętam mają 4 boiska trawiaste i 1 sztuczne jak jest dzis to nie wiem. Uwierzcie na hutniku jest bieda oni tylko szkolą mlodizierz bo nie mają nic innego. uważam że warto na niego postawić
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.05.2012, 22:19
Panowie ja nie chce nic sugerowac ale... jakby zamiast Lysego dyrektorem byl JOSE84 (ciekawe czy nurkuje) to prawdobodobnie rowniez podpisalby Glowackiego i Brozkow... oraz sprzedal Meliksona za jakies tam pieniadze. To nie sa ruchy ktorych spodziewalbym sie po rzutkim dzialaczu za jakiego chce uchodzi Jacek B. To jest zapychanie skladu a nie jego budowa. Wisla jest w momencie w ktorym trzeba podjac jakies zdecydowane kroki a to o czym sie czyta to nic wiecej niz markowanie pracy i to slabej.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.05.2012, 22:47
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kupowanie jakich kol wiek młodych zawodników hurtem i wrzucenie ich do tej drużyny która jest aktualnie nie gwarantuję że sprzedamy kogo kol wiek. Prosty przykład Gdyby Marcelo grał na obronie z Czekajem nie sądzę że kiedy kol wiek PSV by się po niego zgłosiło. Gdyby Komrowski grał na obronie z Astizem a nie z Żewłakowem śmiem twierdzić że w Rosji by nie zagrał. Podstawoa sprawa jest jeszcze taka że tych młodych zawodników na naszym rynku jest bardzo nie wielu. Wyskoczył nie dawno Makuszewski który ewentualnie można kupić za kwotę około miliona euro a nie ma gwranacji przecież że się sprawdzi.
Oczywiście, zgoda. Ja nie piszę o hurtowym sprowadzaniu młodych zawodników, w dodatku jakichklowiek (czytaj byle jakich). Po prostu potrzeba nam kilku (4-5) młodych gniewnych, z niewątpliwym talentem. A o takich ani widu ani słychu. Kiedyś mieliśmy takich zawodników wielu (Szymkwoiak, Kosowski, Żurawski, Głowacki, Baszczyński), teraz mamy chyba tylko Małeckiego, który ma zwichrowany charakter. Niestety patrząc na realia i nasze trochę smieszne (smutne) możliwości transferowe to jest to nierealne. Pomijam już straszną posuchę na polskim rynku piłkarskim. Ci młodzi zawodnicy mogliby być przecież zagraniczni...

Nie wiem szczerze powiedziawszy do czego zmierza obecnie polityka transferowa naszego klubu bo Głowacki i Brożek, o których się wspomina, nie są zawodnikami tanimi w utrzymaniu. A wielkiego postępu sportowego w stosunku do zeszłego sezonu, ani perspektyw na poprawę w dalszych latach to ja przy takich ruchach kadrowych nie widzę.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.05.2012, 23:25
Mam dla Ciebie też rozwiązanie zacznij kibicować tym innym klubom ambitnym wzorowo zorganizowany klubom przenieś się też na tamtejsze fora. Będzie lepiej dla wszystkich, jak sama nazwa wykazuje jest to forum kibiców Wisły, możesz przenieś się na jakieś forum o ogólnej tematyce piłkarskiej. Twojej trolowanie przestanie wkur wszystkich. Myślę że dla ciebie odpowiednia będzie Barcelona aczkolwiek Messi w CL nie strzelił karnego chyba nie jest najlepszy na świecie ?
No tak... Typowe. Brak argumentów = "kulturalna" propozycja przejścia np. na drugą stronę błoń + kompletnie kupy nie trzymające się jakieś bzdety o Messim i Barcelonie. Iście Patrykowa logika. Jemu się marzyło granie przy 5 tys kibiców no i w pół roku Wisła zjechała z ~24 000 widzów z Apoelem do 6 614 widzów na rewanżowym półfinale Pucharu Polski... Z niektórymi marzeniami trzeba być ostrożnym - spełniają się szybciej niż można się tego spodziewać. Rozumiem, że kulturalnie prosisz te pozostałe 17 385 widzów co były na meczu z Apoelem a nie pojawiły się na półfinale PP aby również przeszło sobie na jakąś inną stronę... Spoko... Każdy ma takie marzenia na jakie go stać.

Przepis łysego legionisty na Wisłę 2012/13 jest wymarzony dla Legii. Wisła wg wizji J.B ma być ekipą grających ambasadorów. W sumie właśnie czegoś takiego się spodziewałem.
Ostatnio edytowane przez thechris : 18.05.2012 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.05.2012, 23:26
Zgadzam sie ze obecnie zapowiadajace sie powroty to wlasciwie jest jak sytuacja z tonacym ktory chwyci sie i brzytwy.

Coz to za polityka Bednarza zeby sprowadzac stara gwardie-tak tak oni napewno sa glodni i spragnieni MP.....jak nikt inny.

Oni sa juz wypaleni i starsi a to zmienia sytuacje o 180 st i nie rokuje dobrze na przyszlosc.

Bednarz mial tyle czasu-prosze niech teraz pokaze owoce swojej wytezonej pracy ,czekamy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.05.2012, 23:38
mimon89 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam Brożka nie potrzebuje. Jest Genkow, jest Rojewski i kupić jeszcze kogoś młodego. Brożki mieli juz swój czas w Wiśle i nie chce do naszej zbieraniny dokładać jeszcze gwiazdeczki typu Brożek. Także Łysy Wężu nie wysyłaj żadnego sygnału do Brożka
omine kwestię Brożka, w sumie w pewnym sensie mogę się tobą zgodzić, nie chciałbym powrotu "wymachiwacza", to strasznie irytujące.

Cytat:
jest Rojewski
Jest Rojewski? Co to zdanie ma niby znaczyć? Kim jest Rojewski i co pokazał, że trzeba go niby uważać, że nam może pomóc w przyszłym sezonie?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.05.2012, 23:49
Ja wiem że momentami wygląd trochę tak że Brożkowi się nie chce grać, jedna to jest mylna opinia on po prostu wykonuję w meczach dużą ilość sprintów żeby było stać go na takie sprinty musi rozsądnie dysponować siłami. Byłem dużym zwolennikiem transferu Genkova natomiast z kolejnymi meczami pokazywał, że ma bardzo kiepskie walory piłkarskie, a z roli przetrzymywania piłki wywiązuje się tak jak spisalby się Pawel Stano czy Mariusz Ujek. Podobały mi się zaciągi Valckxa natomiast nie mam zamiaru być hipokrytą i pisać że Genkova można porównywać do Pawła. Paweł to moim zdaniem półka wyżej.
Zapominasz o jednym, to czas przeszły, bardzo przeszły. Już po kontuzji odniesionej w Bełchatowie Brożek był po prostu słabiutki i wymienienie go na Genkowa było w samą porę. Teraz po półtorarocznej przerwie w grze w piłkę Paweł będzie jeszcze słabszy.

Oczywiście chcę żeby wrócił, ale Ty nie podgrzewaj tak atmosfery i nie rób z Pawła zbawiciela naszej ofensywy. Wolę już naszego Brożka niż jakiegoś no name'a z Bałkanów, czy z jakiejś Korony.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.05.2012, 00:42
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Już to gdzieś pisałem chyba, że gdyby Genkov miał dobrych skrzydłowych, to by nastukał tych bramek jak głupi. Co jak co, ale do wrzutek w polu karnym przeciwnika umie się ustawić, wyskoczyć ponad obrońcę i celnie uderzyć.

Wystarczy zobaczyc bramki Genkova z jego ostatniej rundy w Bułgarii(chyba 12 bramek w 13 meczach) z tego co pamiętam to wiekszosc bramek zdobył głową po dosrodkowaniach z bocznych sektorów boiska Tylko kto u nas umie rzucic taką piłke? Chyba jedynie Jirsak, ale on znowu nie ma predyspozycji szybkosciowych na bok pomocy
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.05.2012, 07:29
Bez wymiany skrzydłowych, których mamy obecnie gra na jednego napastnika mija się z celem - raz, że nie dostaje piłek jak to ktoś słusznie zauważył - dwa środek pola sobie nie radzi, w związku z czym o dobre prostopadłe piłki też jest ciężko. Iliev ma swoje lata, wydolność i kondycja już nie te co kiedyś. Trzeba postarać się sprowadzić piłkarzy takich jak grający kiedyś u nas Uche, Kosowski, Błaszczykowski - bez dobrej jakości na skrzydłach przy jeszcze słabszych bocznych obrońcach z trudem włączających się do akcji ofensywnych system preferowany ostatnio przez Wisłę nie będzie hulał jak należy.
Co do zawodników z Polski grających w niższych ligach - to wypożyczyć na rok z opcją transferu definitywnego i po sprawie - promocja dla zawodnika i samego klubu. Gajos ma 21, ostatni dzwonek by załapać się do poważnej piłki, jeżeli chce się rozwijać i zależy mu na pracy bardzo proszę dać mu szansę.
Czytam tu o Piechu strzelił 12 goli w ostatnim sezonie, rok wcześniej miał ich 5 - to jest szczyt możliwości dla tego piłkarza, fakt, że dopiero dwa lata temu trafił do Ekstraklasy nie jest bez znaczenia. http://transfery.przegladsportowy.pl...544,1,971.html - jeżeli to prawda to z budowy perspektywicznego zespołu, którą notabene zapowiadał Łysy będziemy mieć budowę domu spokojnej starości.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 19.05.2012 o godz. 07:34.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 19.05.2012, 07:44
nie chce spekulować będzie co będzie ,ale Brożek wraca tylko dlatego że jest porostu zasłaby żeby grać w Turcji tak samo stało się z Żurawskim jak to wyglądało sami widzieliście. Bardzo bym nie chciał żeby WISŁA była ostoją dla takich piłkarzy. Będzie to że szkodą dla WISŁY i za razem pozostawi obraz piłkarzy pazernych na kasę .
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.05.2012, 08:27
Cytat:
Wystarczy zobaczyć bramki Genkova z jego ostatniej rundy w Bułgarii. (...) Tylko kto u nas umie rzucic taką piłke?
Myślę, że Wisełce przydałaby się dzisiaj taka "młodsza wersja Kosowskiego" - szybki zawodnik, który wie, czym jest dośrodkowanie w pole karne, a nie w trybuny. Jedną z takich opcji mógłby być jagielloński Kupisz. Trochę bramek strzelił i asyst zaliczył - jeśli chodzi o poprzedni sezon. W Wiśle mógłby być ważnym elementem, napędzającym ofensywę i dającym Genkovowi szansę na więcej bramek. Jeśli Jaga nie postawiłaby zaporowej ceny, to Tomek u nas mógłby być ciekawą inwestycją na przyszłość.

PS. Mishau - podpisuję się pod twoim JPG-iem wszystkimi kończynami.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.05.2012, 08:27
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
nie chce spekulować będzie co będzie ,ale Brożek wraca tylko dlatego że jest porostu zasłaby żeby grać w Turcji tak samo stało się z Żurawskim jak to wyglądało sami widzieliście. Bardzo bym nie chciał żeby WISŁA była ostoją dla takich piłkarzy. Będzie to że szkodą dla WISŁY i za razem pozostawi obraz piłkarzy pazernych na kasę .
Frankowski też był za słaby - na Elche, Wolverhampton i chyba coś jeszcze - jak wracał do Polski, a odpalił w Jadze. Reguły tutaj nie ma, trzeba go zaprosić na rozmowy, umozliwić mu trenowanie i zobaczyć, czy jest w stanie biegać 90 minut na wysokich obrotach.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.05.2012, 09:39
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Frankowski też był za słaby - na Elche, Wolverhampton i chyba coś jeszcze - jak wracał do Polski, a odpalił w Jadze. Reguły tutaj nie ma, trzeba go zaprosić na rozmowy, umozliwić mu trenowanie i zobaczyć, czy jest w stanie biegać 90 minut na wysokich obrotach.
Na Elche to on raczej za słaby nie był. Reguła jest w pewnym sensie. Franek bazuje na instynkcie i ustawianiu się, a nie na włąściwościach fizycznych jak choćby Żuraw.
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 19.05.2012, 10:09
Haha ludzie o czym wy gadacie ? Brożek nie bo za słaby ? bo pazerny ? jesteśmy śedniakiem w lidze, mielismy 9 porażek, zdobylismy 29 goli. Więc nie wiem jak jeszce możecie wybrzydzać. Paweł to najlepszy możliwy zawodnik do wzięcia na tą pozycje. Jedynych obcokrajowców na jakich nas stać ściagnelismy w ostatnim czasie, i to oni nas doprowadzili do ligowego przecietniactwa.
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.05.2012, 10:20
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Na Elche to on raczej za słaby nie był. Reguła jest w pewnym sensie. Franek bazuje na instynkcie i ustawianiu się, a nie na włąściwościach fizycznych jak choćby Żuraw.
Mea culpa, pokręciłem kolejność, wydawało mi się, że najpierw grał na Teneryfie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.05.2012, 10:59
Ludzie kochani! Jaki Brożek? My musimy najpierw zorganizować grę obronna i zbudowac drużynę od tyłu.
Dlaczego Genkov jest najlepszym defensywnym napastnikiem?
Bo taka jest w Wisle potrzeba.
Nie mamy dobrze zorganizowanej gry obronnej i dlatego Genkov ze swoimi umiejetnościami bardzo udziela się w defensywie. Bo musi. Kiedy zamiast niego na boisko wchodził Biton, to nasz srodek prawie wcale nie istniał. Owszem, środek umiał w miare grac do przodu, ale prawie nic defensywnie. Z Bitonem była dziura w srodku pola, i każda drużyna zyskiwała tam z nami przewage, a z Genkovem to było łatane.
Wyobrażacie sobie, że Brożek będzie realizował zadania defensywne?
Wyobrazacie sobie, że Brożek za darmo odejdzie z Trabzonu?
Wyobrazacie sobie, że Brożek będzie w Krakowie grał za darmo?
Wyobrażacie sobie, że Brożek bedzie miał motywację do jakichkolwiek sukcesów, dłużej trwającą niż dwa tygodnie skoro już się pzzekonał, że wyżej polskiej ligi nie podskoczy? Zreszta on o tym już dawno wiedział, dlatego tak sie bronił przed transferami. Jesli tu wróci to po to, żeby jeszcze 2-3 lata chybiać/trafiac w ekstraklasie i zawiesic buty na kołku. Przecież ten wieczny talent ma już 29 lat. Jak na napastnika to nie jest ani młody, ani perspektywiczny. Plany sprowadzenia Brożka, nawet gdyby Trabzon oddał go za darmo to zwykłe łatanie dziur i mydlenie oczu mocarstwowością.
Pomijam fakt, czy Cupiał chce mieć w druzynie kolejnego gracza, który w Wiśle będzie mu się kojarzył z fatalnie przegranymi eliminacjami: Levadia, Karabach i z nieudacznictwem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.05.2012, 11:17
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...y_w_Wisle.html

To bardzo realny scenariusz tego co będzie się działo przy Reymonta. Bednarz czy Probierz mogą opowiadać co by chcieli, jak ma grać drużyna ale to wiąże się z kosztami. Telefonika w marcu przelała sporą kwotę na łatanie dziury z tym, że nie jak to się wmawia z powodu niebotycznych gaży piłkarzy ale odpraw dla trenerów, prezesa Basałaja. Nie należy się spodziewać by w krótkim czasie miało nastąpić kolejne dokapitalizowanie spółki. Kolejna sprawa, że w czerwcu upływa kadencja Pilcha pełniącego obowiązki prezesa Wisły a na jego miejsce przyjdzie ktoś nowy - z tym, że kandydaci raczej się nie pala do objęcia tej "wybuchowej" posady.
Kolejna kwestia czy w klubie myślą na poważnie o budowie silnej drużyny a nie jedynie o tym by jakoś przetrwać ten czas?
Jeżeli mamy co sezon robić rewolucję kadrowa to proszę Was bardzo może jeszcze sprowadzimy Kukiełkę, Kłosa z emerytury czy Majdana. Niektórzy mają na prawdę krótką pamięć - najpierw narzekają na wyniki, na grę zespołu a potem chcą tego samego. Schizofrenia kwadratowa jednym słowem.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.05.2012, 11:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pomijam fakt, czy Cupiał chce mieć w druzynie kolejnego gracza, który w Wiśle będzie mu się kojarzył z fatalnie przegranymi eliminacjami: Levadia, Karabach i z nieudacznictwem.
Z nieudacznictwem to się kojarzy Lamey, Jaliens, Paljic czy Basałaj.

Ponosi cie z takimi tekstami, obrażasz 2 krotnego króla strzelców ligi i zawodnika, który dał więcej Wiśle niż twoje złotouste pozery z Holandii.

Ja mogę zrozumieć, że transfer Brożka w chwili obecnej jest obarczony sporym ryzykiem ale pisanie takich bzdur przez moderatora zakrawa na jakiś sabotaż.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.05.2012, 11:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wyobrażacie sobie, że Brożek bedzie miał motywację do jakichkolwiek sukcesów, dłużej trwającą niż dwa tygodnie skoro już się pzzekonał, że wyżej polskiej ligi nie podskoczy? Zreszta on o tym już dawno wiedział, dlatego tak sie bronił przed transferami. Jesli tu wróci to po to, żeby jeszcze 2-3 lata chybiać/trafiac w ekstraklasie i zawiesic buty na kołku. Przecież ten wieczny talent ma już 29 lat. Jak na napastnika to nie jest ani młody, ani perspektywiczny. Plany sprowadzenia Brożka, nawet gdyby Trabzon oddał go za darmo to zwykłe łatanie dziur i mydlenie oczu mocarstwowością.
No i właśnie dokładnie o to chodzi. Brożek za darmo grał u nas nie będzie. Z racji tego, że ostatni sezon miał kiepski, tak naprawdę nie wiemy w jakiej Brożek jest formie. Osobiście, nigdy nie byłem wielkim zwolennikiem Brożka. Owszem, był dobry na naszą ligę ale nie na coś wyżej. Pojawia się pytanie - jeśli mamy oszczędzać, to czy dla podniesienia poziomu sportowego absolutnie niezbędnym jest dla nas zatrudnienie Pawła Brożka? Polska liga w dużej mierze jest sportem przede wszystkim siłowym. Dużo można ugrać używając mięśni. Dlatego uważam, że jesteśmy w stanie znaleźć zawodnika, który będzie nam robił wiele pożytku z przodu, będzie silny i zarazem dynamiczny, a zarazem tańszy od Pawła, bo zauważcie, on tutaj nie przyjdzie grać za kilogram kapusty, tylko jednak za coś więcej, jak nie najwięcej...

lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Ponosi cie z takimi tekstami, obrażasz 2 krotnego króla strzelców ligi i zawodnika, który dał więcej Wiśle niż twoje złotouste pozery z Holandii.

Ja mogę zrozumieć, że transfer Brożka w chwili obecnej jest obarczony sporym ryzykiem ale pisanie takich bzdur przez moderatora zakrawa na jakiś sabotaż.
Tutaj nie chodzi o żaden sabotaż, tylko racjonalne spojrzenie na to, jakim zawodnikiem jest Paweł Brożek, i czy jest nam aż tak rzeczywiście potrzebny. Moim zdaniem nie. FraMat musi się już sam wypowiedzieć.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 19.05.2012 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.05.2012, 11:43
ja nie jestem fanem zaciągu obcokrajowców ale bez urazy co te polskie grajki jak Brożek, Zieńczuk czy Głowa osiągnęli w pucharach? Dobrze ktoś piszę Levadia, Karabach, jeszcze kiedyś tam Valarenga czy Dynamo Tiblisi. Ten marny zagraniczny zaciąg dokonał tego czego Wiśle się nie udało od 8 lat czyli gry w pucharach na wiosnę i naprawdę kilka niezłych meczy w Europie. Taki głupi Jaliens Czy Lamey więcej osiągneli w piłce niż wielki Brozinho? Co ten wielki napastnik osiągnął w lidze tureckiej czy szkockiej? popatrz sobie co Jaliens osiągnął w swojej karierze i przestań pisać pierdoły o wielkości tych polskich grajków bo to śmieszne jest. Ponoć Wisła miała teraz stawiać na młodych perpektywicznych Polaków więc jak Brożek, Głowa są młodzi i perspektywiczni to ja dziękuję nie mam pytań za rok mamy Ligę mistrzów jak nic xd xd
Odpowiedz cytując
pico4
Member

Stary 19.05.2012, 12:09
Umiejętności, umiejętnościami, ale nikt nie bierze pod uwagę toksycznego wpływu Brożków na drużynę. Był już przecież taki moment, gdy Patryś i Brożki grali razem. Z murawy słychać było tylko kur***anie, nic więcej. Widział ktoś Pawła w nieukładającym się meczu, biegającego za kolegami i krzyczącego "Jedziemy z nimi, walczymy, musimy wygrać?". Ja raczej nie, na ogół jest to festiwal żali, jeden wielki "foch" i człapanie po boisku.
Szkoda, że łysy koń trojański robi już to co kiedyś, czyli piękne słowa, a na boisku jeden wielki ch.j.
Odpowiedz cytując
szkielko17
Member

Od: 02.2007

Stary 19.05.2012, 12:16
Peszko bez klubu
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 19.05.2012, 12:23
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Z nieudacznictwem to się kojarzy Lamey, Jaliens, Paljic czy Basałaj.
Slabo u Ciebie z kojarzeniem.

Brozek aboslutnie nie jest nam niezbedny, jezeli wrocie a Bednarz podpisze z nim 4-5 letni kontrakt to bedzie to sabotaz.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2012, 12:24
Akurat Głowacki trochę w tej Turcji osiągnął. Zdobył mistrzostwo kraju, a ponadto grał w Lidze Mistrzów.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.05.2012, 12:24
Wisła Kraków złożyła ofertę kontraktu Markowi Zieńczukowi.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,t...wiadomosc.html

Zieńczuk spoko, Głowacki niby też. Ale jak to się to ma k..a do polityki "stawiania na młodych i zdolnych Polaków"? Legia też miała kiedyś pomysł na ściągnięcie Mięciela po wojażach a wiadomo było, że jego miejsce jest w ŁKS-ie. Boje się, że z Brożkiem będzie tak samo. Zieńczuk miał bardzo dobry sezon a jako, że Wisła nie ma żadnego skrzydłowego oprócz Ilieva na jedną połówkę i Małeckiego, który nie wytrzymuje presji jeśli na trybunach jest więcej niż 5 tys kibiców to uważam to za dobry ruch.
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.05.2012 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.05.2012, 12:29
Mam pytanie do krytyków polityki Valckxa - czym się różni odkurzanie emerytów, którzy u nas grali od odkurzania zagranicznych emerytów, których tak bardzo krytykowaliście? No czym? Jaki efekt może przynieść nieustanny recykling tego, co u nas już było oprócz załatania kraterów kadrowych? Głowacki nam się przyda, ale wykupowanie Zieńczuka, który ma 34 lata to dla mnie coś niepojętego. Po Lameyach i Jaliensach było wieszanie psów, że są szklani, przyjechali tu wygrzewać dupsko, na emeryturę, a tymczasem z przerażeniem czytam dziesiątki opinii, że w zasadzie to strzał w dziesiątkę, legenda, blablabla. Proponuję wyjść wreszcie z bańki nazwisk i zorientować się, że jest rok 2012 a ci ludzie mają po trzydzieści kilka lat i mogą wcale nie dać klubowi więcej niż tulipany ze szkła.

Z góry uprzedzam, że nie przemawiają do mnie argumenty typu "bo będą gryźli trawę, identyfikowali się z klubem, blablabla". Ja się nie chciałbym identyfikować z klubem tej rangi, który robi transfery jak ŁKS.

A - z Brożka też bym się zawczasu nie cieszył, jeżeli (hm, daj czy nie daj Boże?) wystąpi dobrze na mistrzostwach Europy, to nie sądzę żeby nagle serce mu się roztopiło i wrócił do Wisły kosztem jakiejś atrakcyjniejszej sportowo i finansowo oferty.
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.05.2012 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.05.2012, 12:35
Jeżeli Zieńczuk podpisze umowę z Wisłą, to będzie kpina. Mamy doświadczonego Ilieva jako fałszywego skrzydłowego, pytanie po co nam ten dziadek - przecież on już jest za stary, a jego umiejętności nie rosną, a raczej maleją. Mam nadzieję, że to zwykły fakt medialny, niemający absolutnie żadnego potwierdzenia w rzeczywistości. Niech Bednarz sprowadzi jeszcze Kosowskiego, zaproponuje kontrakt Szymkowiakowi, wytransferuje z Jagi Frankowskiego, a dodatkowo przywróci na boisko Żurawia. To będzie ekipa, same "młode" wilki...

Same spekulacje w mediach dotyczące możliwości zatrudnienia Zieńczuka w jego podesżłym wieku są dla mnie po prostu niesmaczne, wręcz obrzydliwe. Jeśli Bednarz chce coś dobrego zrobić dla Wisły, to niech odchudzi kadrę, rozwiąże kontrakty z Jaliensami itp. a potem niech poda się do dymisji.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.05.2012, 12:37
thechris napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków złożyła ofertę kontraktu Markowi Zieńczukowi.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,t...wiadomosc.html

Zieńczuk spoko, Głowacki niby też. Ale się to ma k..a to polityki "stawiania na młodych i zdolnych Polaków"? Legia też miała kiedyś pomysł na ściągnięcie Mięciela po wojażach a wiadomo było, że jego miejsce jest w ŁKS-ie. Boje się, że z Brożkiem będzie tak samo.
Marek Zieńczuk?
Ja p...!!!
Ten, który co 4 -5 lat ma sezon konia?
Przypomnę, że miał udane wystepy w latach 2002/03 potem w Wisle 2007/08 i ostatnio w Ruchu 2011/12.
Nastepny, w miarę dobry sezon trafi mu się w 2015/16.
Ale to chyba trochę za późno jak na piłkarza, który ma dziś 34 lata?

Pomysłodawcom sprowadzania Głowackiego, Brożka i Zieńczuka życzę, zeby Cupiał sie obudził ze snu.
Co oni jeszcze dadzą Wiśle więcej od tego, co dali wcześniej? O ile jeszcze jestem w stanie uwierzyc, że 33 letni Głowacki będzie w stanie jakoś utrzymać naszą defensywę, to Brożek i Zieńczuk są dla mnie sabotażem.
Panie Cupiał, obudź się, ktoś chce Pana okraść.
No chyba, że Pan wie o tym i się na to zgadza.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.05.2012, 12:40
Kpiną to było zatrudnianie Bednarza, w glowie sie nie miesci odkurzanie takich zawodnikow jak Znienczuk gdzie jeszcze nie tak dawno kazdy kibic chcial go oddac za darmo byle gdzie. A teraz radosc jak by przychodzil sam Messi. Jeszcze co do profesjonalizmu to moze pamietacie jacy profesjonalni gracze Polscy czy zagranicznie polecieli na skarge do wujka Cupiala ze za ciezko trenuja.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.05.2012, 12:44
Watts napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do krytyków polityki Valckxa - czym się różni odkurzanie emerytów, którzy u nas grali od odkurzania zagranicznych emerytów, których tak bardzo krytykowaliście? No czym? Jaki efekt może przynieść nieustanny recykling tego, co u nas już było oprócz załatania kraterów kadrowych? Głowacki nam się przyda, ale wykupowanie Zieńczuka, który ma 34 lata to dla mnie coś niepojętego. Po Lameyach i Jaliensach było wieszanie psów, że są szklani, przyjechali tu wygrzewać dupsko, na emeryturę, a tymczasem z przerażeniem czytam dziesiątki opinii, że w zasadzie to strzał w dziesiątkę, legenda, blablabla. Proponuję wyjść wreszcie z bańki nazwisk i zorientować się, że jest rok 2012 a ci ludzie mają po trzydzieści kilka lat i mogą wcale nie dać klubowi więcej niż tulipany ze szkła.

Z góry uprzedzam, że nie przemawiają do mnie argumenty typu "bo będą gryźli trawę, identyfikowali się z klubem, blablabla". Ja się nie chciałbym identyfikować z klubem tej rangi, który robi transfery jak ŁKS.

A - z Brożka też bym się zawczasu nie cieszył, jeżeli (hm, daj czy nie daj Boże?) wystąpi dobrze na mistrzostwach Europy, to nie sądzę żeby nagle serce mu się roztopiło i wrócił do Wisły kosztem jakiejś atrakcyjniejszej sportowo i finansowo oferty.
Na razie czekam aż zgodnie z tym co kiedyś pisałeś ktoś z Rumunii porwie taki diament jak Jaliens.

Ja odnosić się będę jak kogokolwiek kupimy. Kogokolwiek. Na razie to spekulacje kto przyjdzie a kto nie. I jeśli faktycznie będziemy pozyskiwać tylko takich starych piłkarzy, bez wątpienia pierwszy wyleje jad na Bednarza, tak jak atakowałem o to Valxsa. Bez obaw

Na razie nic się nie dzieje. Poczekajmy te kilka tygodni z mocną krytyką.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów