|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
|
Szpenio napisał "wierzę"
. Jak myślicie ? jest to z jego strony gigantyczna naiwność zahaczająca wręcz o głupotę, czy świadoma wyrachowan po-wska propaganda ?To i ja dowalę do pieca wypowiedź kolejnego kolegi Sawickiej : Cytat:
![]() Hallo, Szpeniu, gdzie jesteś ? ![]() Cytat:
. Dla mnie bomba ! Bareja przy nim jest malutki . |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
"Nie wierzę" w powyższe wypowiedzi Schetyny i Neumana (ostatnio wyrósł medialnie na lidera po)..Jaki trzeba mieć tupet, żeby jeszcze bronić tej skorumpowanej .... Coś mi się wydaję, że w apelacji dostanie maks. zawiasy..
Nawet bym sie ucieszył, bo parę osób może przejrzało by wtedy na oczy, z czym mamy w Polsce doczynienia.. ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.05.2012 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
K...wa, gdzie jest Szpeniu ? !
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cały sztab myśli jak tu się nie zbłaźnić.
![]() Dzisiaj już tylko naprawdę zaślepieni nie widzą co się dzieje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Oj Drozdzie, nie chciałbym Cię martwić ale tak dobrze nie jest...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
W ramach sumiennego wypełniania 11 przykazania mam pytanie:
Kiedy pochód pierwszoeurowy? Obowiązkowy, rzecz jasna. Jakby co to melduję gotowość operacyjną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Na razie jest pochód "tęczowy" w sobotę . I jest- na szczęście - wiślacka mobilizacja
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
A ja na deczko inny temat
Cieszy mnie, że wobec skandalicznych wypowiedzi wierchuszki PO (jak np. poniższe premiera i jeszcze niżej Grzegorza Schetyny) podtrzymujących, pomimo wyroku sądu, swoje twierdzenia o politycznych przesłankach kierujących CBA w sprawie skorumpowanej posłanki, o rzekomym uwiedzeniu łasej na męskie wdzięki posłanki http://www.polskatimes.pl/artykul/57...elni,id,t.html http://fakty.interia.pl/polska/news/...dzie,1798271,3 że nawet odlegli PiSowi dziennikarze, publicyści i komentatorzy polityczni, zaczynają wreszcie dostrzegać, iż dali się w 2007 r. nabić w butelkę http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/to...nsu,nId,606498 Idąc dalej powiem, że mam nadzieję, że PO, SLD i Palikmiotom uda się wreszcie zebrać te 115 podpisów pod wnioskiem o TS dla Kaczyńskiego i Ziobry, choć pewnie mają się wnioskodawcy tej "inicjatywy" czego obawiać. To byłby wreszcie koniec tych trzech formacji krętaczy i szulerów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś tak przypominam sobie zakłady na tym forum w sprawie budowy autostrad na E2012, niech chce mi się szukac postów ale przegrany mam nadzieję honorowo przyzna sie do porażki.
JEDREK warto wkleić co Tomek Skory z RMF stwierdza : Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 18.05.2012 o godz. 19:42.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem że dobrze nie jest, bo tych całkowicie zaślepionych jest dużo. Ale może w końcu rzeczywistość zacznie do nich docierać.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Póki co istnieją pewne rozbieżności pomiędzy mną i wislakiem68. Dotyczą one dwóch kończonych właśnie odcinków A2, a także jednego odcinka A4, którego termin oddania przesunął się o rok. Rozbieżności rozstrzygać miał arbiter - emj10. Póki co - nie odzywa się. pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 18.05.2012 o godz. 20:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejny, który twierdzi ze budowanie dróg nie ma nic wspólnego z Euro.
Ręce opadają. Zakład kolego Siwy wziął się stąd ze Ja twierdziłem ze dróg które cudak obiecał NA EURO ! nie będzie. Ty twierdziłeś że będą i chciałeś się ze mną zakładać. Wyzwanie podjął wiślak68 a emj10 jako bezstronny miał być arbitrem. Strona 379. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Propagada czarnowidztwa trwa .Wybudowali w ostatnich latach tyle dróg i autostrad o czym sie nigdy nie śniło w poprzednich 15 latach ,ale i tak jest klęska ,nic tylko brać sznur i sie wieszać . Gdyby rzadził PIS i budował te drogi to byłoby pianie z zachwytu jaki wspaniały rząd ile zdołał wybudować , no ale to wybudował Tusk czyli jest generalnie klęska .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=wPz7zAawOE8 super jest no nie ? szkoda ze to nie ty jestes jednym z podwykonawcow... Drogi ktore sa parokrotnie drozsze niz te budowane w Niemczech i ktore nei wytrzymuja zimy super ![]()
Ostatnio edytowane przez klusek106 : 18.05.2012 o godz. 23:33.
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Tutaj dowód nr1. http://i49.tinypic.com/1z6fga1.jpg Jest tam coś o budowach na Euro czy o przerywaniu budów z powodu braku środków? Masz jakieś wątpliwości? A zakład brzmi tak: http://i51.tinypic.com/1zl6ucx.jpg Przyznasz rację czy dalej będziesz coś bredzić? Według magazynu World Highways najwyższe średnie koszty budowy kilometra autostrady występują w Austrii (12,87 mln euro). Następne miejsca zajęły Węgry 11,87 mln euro, Słowacja 9,56 mln euro i Czechy 8,86 mln euro. Na przeciwnym końcu tej klasyfikacji znalazła się Dania 5,89 mln euro, Chorwacja 6,68 mln euro, Słowenia 7,29 mln euro i Niemcy 8,24 mln euro. W Polsce kilometr autostrady kosztuje średnio 36 milionów = 8,5 mln euro. Ja takie dane znalazłem na portalu drogi.inzynieria.com. Prosiłbym Cię bardzo o dane na podstawie których wyszło Ci, że Polacy budują autostrady kilkakrotnie drożej niż Niemcy.
![]()
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 19.05.2012 o godz. 04:29.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym roku sieć szybkich dróg powiększy się o ok. 180 km nowych tras. Dziś Autostrada Wielkopolska otwiera 106-km odcinek A2 z Nowego Tomyśla do Świecka. Najdroższa polska autostrada kosztowała 166 mln zł za kilometr, najtańsza – ok. 21 mln zł
ekonomia24.pl
Ostatnio edytowane przez klusek106 : 19.05.2012 o godz. 09:54.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozumiem, że wybrałeś najdroższą autostradę w Polsce i porównałeś to do średniej ceny kilometra w Niemczech tak? jeśli tak, to ja ci podam takie dane: Najtańsza polska autostrada kosztowała ok. 21 mln zł za kilometr. W Niemczech kilometr kosztuje średnio 35 mln złotych. Wniosek: Polska buduje autostrady dwa razy taniej niż Niemcy.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 19.05.2012 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zapominajmy o autostradach wybudowanych z supernowoczesnym systemen spękań
![]() no ale tak wiem, nie ma co rozsiewac propagandy ze cos sie nie udaje... jest istna sielanka A4 z Krakowa do Szarowa tez jest zajebista, no ale nie ma co plakac nie ? dziekuje za takie autostradyTv pokazuje Tuska odbierajacego zapewnienia, ze wszystko jest gotowe w stu procentach a sam lata do poznania helikotperem, no ale wykonalismy wrecz 500 % normy i taka inf niech leci do spoleczenstwa..
Ostatnio edytowane przez klusek106 : 19.05.2012 o godz. 13:15.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że twoja teoria, że w Polsce buduje się autostrady kilkakrotnie drożej niż w Niemczech poszła się je*ać. Nie masz żadnego argumentu. No ale rozumiem. Najlepiej palnąć głupotę, potem się do tego nie przyznać i zmienić temat
Brawo.
Każdy ma prawo do swojego zdania.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 19.05.2012 o godz. 15:01.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja nadal bede sie upierał ze buduje sie za drogo... nieporownywalnie co do jakosci
Cytat:
![]() AS82, przepraszam bardzo a kto kontrolowal DSS ? kto wydal opinie ze wszystko z ta firma jest ok
Ostatnio edytowane przez FraMat : 19.05.2012 o godz. 17:57.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|