|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
chyba bez echa przeszło, że Wisła definitywnie ściąga Burligę z wypożyczenia, niemniej po tym co pokazał w Ruchu, w Wiśle też prochu nie wymyśli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Mnie tam bardziej ciekawi co Kudłaty wymyśli na lewą obronę, bo żadnego lewego defensora nie mamy (Diaz to dla mnie niezły środkowy obrońca, ale nie lewy).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No na ławke zawodnik w sam raz bo napewno patrząc na jego gre w Ruchu to nic więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zieńczuk i Piech w Wiśle ?
http://www.sport.pl/sport-slask/1,12...onu_trafi.html powrót Zienia to dobry pomysł bo na lewym skrzydle żenująco prezentuje sie Kirm a Illiev gra w kratke.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.05.2012 o godz. 10:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bednarz i jego pracownicy przygotowali duza liste zawodników na każdą pożycje bo nawet Żeńczuk jest brany pod uwage w razie jak by pewnie nie przyszedł Makuszewski lub Kupisz z Jagiellonii. To samo z napastnikami, Quioto,Paweł Brożek,Piech itd. A cos ucichł transfer Meliksona do zagranicznego klubu...
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 18.05.2012 o godz. 11:04.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Do 21 lat najciekawszym polakiem dla mnie właśnie jest Olkowski. To ja się pytam za kogo mamy płacic takie kwoty jak nie za najzdolniejszych młodych polaków. Za Jovanovicia płaciliśmy 400 tys. euro. Ja bym wolał zapłacić tą kwotę, ustawić Olkowskiego na prawej i nie sprowadzać już stopera. Środek by tworzyli Głowacki-Jovanović, albo Głowacki-Diaz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Bez przesady. Burliga nie był tam liderem zespołu. Aż tak źle z nami nie jest, by każdy zawodnik Ruchu był u nas pewny miejsca w pierwszym składzie. Nawet jeśli nie sprowadzimy kolejnego zawodnika na prawą obronę, Burlidze ciężko rywalizowałoby się z Jovanoviciem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
||
Jeszcze raz - Meliksona musimy sprzedać, by pozyskać np. takiego Magierę, czy Kupisza.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 18.05.2012 o godz. 11:39.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 18.05.2012 o godz. 11:51.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
W razie ? A czy oprócz spekulacji medialnych, ktoś jeszcze Wiśle zaproponował, lub Wisła złożyła zapytanie o któregoś z tych zawodników ? Bo póki co to raczej same spekulacje, wystarczyło, że Głowacki powiedział że do Wisły wróci i nagle jest Zieńczuk, Paweł Brożek nawet Piotrek się przewija. Jasne cieszy mnie to, ale podchodźmy do tych spekulacji z dystansem, już nie raz się wszyscy rozczarowali naszą polityką transferową. W tym roku może być podobnie. Media widzą w naszym klubie różnych zawodników, ale ja czekam cierpliwie do momentu konferencji o ile takie będę miały miejsce wtedy uwierzę i zweryfikuję informacje podawane przez cały ten ogórkowy sezon. Cudów się nie spodziewam, naprawdę. Okienko gdzie przyszedł Melikson, Genkov, Pareiko - na 100% się nie powtórzy. Już mamy ''wizję'' tego co nasz czeka, testy, testy testy, czyli powtórka z rozrywki odcinek 2012... ![]() I wcale mnie nie zdziwi fakt, że za Dragana też nikt nie przyjdzie, to że rozwiązano z nim kontrakt świadczy raczej o szukaniu oszczędności gdzie tylko się da, a nie o fakcie zaproponowania kontraktu innemu, lepszemu zawodnikowi.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 18.05.2012 o godz. 12:08.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chyba razem z Fornalikiem by musieli przyjsć bo jakaś taka dziwna przypadłosć łapie grajków, że jak przyjdą do Wisły to coraz słabiej grają.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie do dobrze zorientowanych:
Do którego roku kontrakt ma Michał Czekaj? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam się z tobą wszystko sie może zdarzyć,porzyjemy zobaczymy co nam przyniesie los i jakich nowych piłkarz bo ja mysle beda. tylko mam nadzieje ze najlepsi ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/10,67450,1...do_Wisly_.html
Paweł jasno deklaruje, że chciałby wrócić do Wisły. Narazie skończyło się na luźnej rozmowie z kimś związanym z Wisłą... Mam nadzieję, że Bednarz się ruszy i da Brożkowi jasny sygnał, że chce go widzieć w drużynie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Pozyskiwanie dziadziów, na których w przyszłości nie zarobimy ani grosza, to świetny sposób dla klubu na wybrnięcie z rzekomych kłopotów finansowych.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja tam Brożka nie potrzebuje. Jest Genkow, jest Rojewski i kupić jeszcze kogoś młodego. Brożki mieli juz swój czas w Wiśle i nie chce do naszej zbieraniny dokładać jeszcze gwiazdeczki typu Brożek. Także Łysy Wężu nie wysyłaj żadnego sygnału do Brożka
![]() ![]()
"Jestem trudnym człowiekiem ale pocieszam się faktem, że to Bóg mnie takim stworzył..."
|
|
|
|
Guest
|
||
Cytat:
Co do Genkova to śmiem twierdzić, że Paweł posadziłby go na ławie przy grze systemem jednym napastnikiem. Jeśli zostałby Melikson to miałby chociaż z kim zagrać klępę czy prostopadłą piłkę. Ciekawą opcją jest jeszcze Dwaliszwili jednak tutaj nie wiem czy nie podchwyci go Lech w miejsce Rudnieva.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.05.2012 o godz. 15:25.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Widziales Rojewskiego w akcji,wiesz cos o nim,wiesz cokolwiek... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Rozbieg i najbliższa ścianę proponuje Tobie. Rojewskiego widziałem tyle co inni, jest jeszcze Kamiński etc. żaden Melikson tutaj nie zostanie a Brożek pokazał w dwóch klubach co jest wart. Opierdalacze nam nie są potrzebni ale skoro tak bardzo go chcecie to proszę bardzo - jeszcze Pawełka niech Wam wrócą...
I jeszcze chwila, jeszcze moment i będziemy mieli skład Wisły jak sprzed trzech- czterech lat...Fajnie, nie? Tylko zauważcie że Ci ludzie już są starsi i ich powroty są jak każdy inny transfer do tej pory (na krótką mete)
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 18.05.2012 o godz. 15:50.
![]()
"Jestem trudnym człowiekiem ale pocieszam się faktem, że to Bóg mnie takim stworzył..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|||
Jednak... równie dobrze możemy liczyć na każdego innego napastnika z MESA. Dlaczego akurat na Rojewskiego? Czym się różni Rojewski od Szewczyka, czy młodszego od nich Kamińskiego? Ba, Szewczyk i Kamiński strzelili kilka goli w MESA, a Rojewski AŻ jedną bramkę. Dodatkowo, czy nie trzeba go wykupić z Warty Poznań?
Kolejna sprawa to liczenie Urygi jako stopera. On jest nominalnym środkowym pomocnikiem. Fajnie jakby zmieniał Sobolewskiego i w ten sposób się ogrywał. Widziałem go jednak raptem w dwóch meczach, w których prezentował się przyzwoicie, więc ciężko powiedzieć czy warto na niego postawić. Można go wypożyczyć do Bełchatowa np. jak Legia Zbozienia. Co ciekawe, niedługo Lucas Guedes będzie mógł być włączony do pierwszego zespołu. Podobno wielki talent, warto byłoby, aby pojechał na obóz przygotowawczy. Po skrócie z ostatniego meczu z Widzewem mam nadzieję, że nasi właściwie przyjrzą się Miśkiewiczowi. Gra fajnie nogami, broni pewnie i miał kilka ciekawych interwencji na tym skrócie. Sprawia dobrze wrażenie. Po tym jednym meczu powiedziałbym, że jest lepszy od Jovanicia, ale to tylko jeden mecz, więc powstrzymam się z oceną. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ale ciiiiii.... z tym Pawelkiem, bo jeszcze Bednarz to przeczyta, a w końcu Pawełek to bramkarz ograny, nie trzeba go testować, no i wiemy, co bierzemy. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Niby silny chłop a monetami przewraca się na murawie jak junior który wszedł dopiero do seniorskiej piłki , już Paweł gwarantował znacznie większe przetrzymanie piłki z przodu niż Tswetan bo nie wywracał się co chwile tylko potrafił zagrać dobrą pierwszą piłkę. Paweł także dzięki swojej szybkości potrafił stworzyć sobie sytuacje nawet z wybitej lagi na ślepo. Ja wiem że momentami wygląd trochę tak że Brożkowi się nie chce grać, jedna to jest mylna opinia on po prostu wykonuję w meczach dużą ilość sprintów żeby było stać go na takie sprinty musi rozsądnie dysponować siłami. Byłem dużym zwolennikiem transferu Genkova natomiast z kolejnymi meczami pokazywał, że ma bardzo kiepskie walory piłkarskie, a z roli przetrzymywania piłki wywiązuje się tak jak spisalby się Pawel Stano czy Mariusz Ujek. Podobały mi się zaciągi Valckxa natomiast nie mam zamiaru być hipokrytą i pisać że Genkova można porównywać do Pawła. Paweł to moim zdaniem półka wyżej. Dla mnie taką klasyczną "dziewiątką" jest taki Dwaliszwili który nie dość, że potrafi zrobić użytek ze swojej postury, to do tego potrafi grać w piłkę. Naturalnie Genkov ma swoje atuty jak gra w powietrzu czy to że w przeciwieństwie np do Bitona wie gdzie biegać po boisku.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.05.2012 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Oczywiście masz na myśli "Ruch definitywnie daje kopa w dupę Burlidze, którego z prawej obrony wygryzł stope"
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Już to gdzieś pisałem chyba, że gdyby Genkov miał dobrych skrzydłowych, to by nastukał tych bramek jak głupi. Co jak co, ale do wrzutek w polu karnym przeciwnika umie się ustawić, wyskoczyć ponad obrońcę i celnie uderzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Jak dla mnie powrót Głowackiego i Brożków to bardzo dobre transfery. Bardzo potrzebne w tych trudnych czasach. Nie mniej jeżeli lista wzmocnień kończy się na tych trzech nazwiskach to jest to złe rozwiązanie. Pareiko, Głowacki, Sobolewski, Paweł Brożek, Ivica Iliev są Wiśle potrzebni. I to powinni być jedyni zawodnicy w wieku 29+, którzy będą w zespole w nowym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziś kolejny wysyp spekulacji transferowych choć 99% z nich się nie sprawdzi. Ja nie rozumiem jednego czy Wisła musi powielać te same błędy za które ganiono niedobrego Holendra, że sprowadza emerytów - z zagranicy a teraz dla odmiany mamy mieć opcje polską. Jakoś w takim Dortmundzie nie mają problemu z tym że w podstawowym składzie gra tylko dwójka zawodników po 30-tce (bramkarz, defensywny pomocnik) i drugi raz z rzędu młodzieżą bez doświadczenia wciągają nosem pozostałe zespołu występujące w Bundeslidze. Zaraz będziemy mogli wystawić 11-stkę składającą się z samych zawodników po 28 roku życia. Coś mi podpowiada, że wtedy obecne problemy finansowe czy prawdziwe czy nie przy tych, które mogą nastąpić to pikuś. W polskiej lidze znaczenie odgrywają walory fizyczne, szybkość, dynamika etc.. zobaczcie sobie na skład Korony i ŁKS w tym sezonie - a potem na miejsce w tabeli.
Odnośnie Meliksona to on nie che już grać w Wiśle, przychodził tu pod katem europejskich pucharów i budowy silnej drużyny rezygnując z wysokiego kontraktu w Izraelu na rzecz mniejszych pieniędzy u nas - jego odejście jest przesądzone. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|