|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Anna Walentynowicz zadała kiedys takie pytania Bolkowi :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym po to w zakładach pracy załogi wybieraja swojego reprezentanta na etat, żeby wtedy kiedy oni pracują on mógł ich reprezentować u pracodawcy. W tej wielbionej przez Ciebie UE związki zawodowe mają wieksze mozliwości i liczebnośc. Ludzie są mądrzejsi. Media tam nie próbują nawet zwalać winę za niepowodzenia rządzących na pracowników i ich reprezentacje. To w Polsce od początku istnienia komunistyczna władza zwalczała nie tylko medialnie organizacje związkowe. Do dziś się nic nie zmieniło. Zresztą ci sami ludzie kierują nadal mediami. W dalszym ciągu boją się ludzi zorganizowanych. Wolą takich młodych po studiach siedzących przy biurku z nosem w komputerze, bojacych się odezwać do kolegów i spiepszających do domu jak tylko syrena zawyje. Taki nie będzie próbował sam walczyć o swoje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No więc okazuje się że kolejny sztandarowy przykład "policyjnego państwa PiS" zostaje "spalony". Była posłanka PO Sawicka (w niektórych kręgach znana bardziej jako "Uwiedziona") została uznana przez sąd winna i skazana na 3 lata więzienia. Czy ktoś jeszcze pamięta "szoł" jakie urządziło przed wyborami PO pokazując płaczącą "niewinność" prześladowaną przez "totalitarny PiS"
Szpenio, RAF skomentujecie to jakoś |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Co do protestu pod Sejmem to i tak był to protest rachityczny ,niemrawy , kunktatorski. W każdej demokracji w której media działają w interesie obywateli ,a nie rządzących Tusk już po expose miałby milion ludzi na ulicy wściekłych ,że ktoś chce ich okraść z praw nabytych. Taka "reforma" zbrodnicza. Jeszcze niekonstytucyjna. Słuchałem tej debaty sejmowej. Opozycja przedstawiała szereg zastrzeżeń ekonomicznych ,prawnych , społecznych i co nic. Walec przejechał. Ja tam socjalistą nigdy nie byłem ,ale wiem ,że związki zawodowe w systemie demokratycznym gdzie nieodzowna jest równowaga grup interesów ,są ważnym elementem całej układanki. Zresztą co tu się produkować i tak są ludzie ,którzy nic nie rozumieli , nie rozumieją i nie będą rozumieć. Przecież ta "reforma" ma tylko charakter mechaniczny. A gdzie kompleksowa reforma struktury systemu opieki zdrowotnej ,systemu podatkowego , prorodzinne rozwiązania, deregulacja zawodów. Od nowego roku ceny prądu pójdą w górę o 40 procent. Panie Premierze jak żyć ? Krótko i po ciemku. PS. Sawicka dostała 3 lata ,grzywnę i pozbawienie praw publicznych na 4 lata. Oj dzisiaj w Faktach po faktach pewnie będzie Henryka Krzywonos albo Stefan von Niesiołowski. Media ludzi rozumnych muszą dać odpór pisowskim złogom w sędziowskich togach. http://wpolityce.pl/artykuly/28663-b...bedzie-robiony
Ostatnio edytowane przez Bronex : 16.05.2012 o godz. 14:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zacytujmy może Sawicką, biedna uwiedziona.
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Podobno inteligentnym ludziom wystarczy kilka wypowiedzi i wiedzą z kim mają do czynienia - prawda RAF
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co innego cała otoczka sprawy. Można polemizować kto na niej politycznie stracił. Czy PiS czy PO. PiS odpalił bombę tuż przed wyborami, myśląc, że skompromituje PO. Z kolei PO zagrała na tym, jak to PiS tylko wietrzy spiski i ściga ludzi. Kto wygrał wybory wszyscy wiemy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Specjalnie dla Szpenia i AS82 za walkę o po-wskie ideały powstał kapitalny film, na który powinni zdobyć wejściówki:
http://politykier.pl/kat,1025795,wid...l?ticaid=6e76c ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Z kolei PO zagrała na tym, jak to PiS tylko wietrzy spiski i ściga ludzi". No nie wiem czy śmiać się czy płakać Szpenio, piękna analiza sytuacji pokazująca w jaki to sposób PO staje się spoiwem systemu łączącego świat złodziejstwa (JK mówił o tym "układ") ze światem polityki.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.05.2012 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobny przykła mieliśmy w zeszłym roku z akcją "oni pojdą na wybory". PiS bratał się z kibolami, Kempa poswiadczała za Starucha, a PO pieknie to rozegrało w kampanii. Tylko w kampanii. Kolejun przykład - wygrane wybory przez PiS w 2005 roku. PO nie zgadza się na koalicję, wpędza PiS w sidła LPR i Samoobrony. Piękne zagranie, po którym wiadomo było że PiS się wykrwawi. Doszły jeszcze kłamstwa JK, że nie zostanie premierem jak będzie prezydentem Lech i PO miało wygrana w cuglach. PO w porównaniu z PiS umie takie kwiatki wykorzystywać. PiS mógł wiele spraw wyciągnąć PO, ale nie był w stanie tego zrobić, nie umieli tego. A jak już robili, to od dupy strony i więcej zyskiwała PO niż PiS. To jest Pany polityka.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 17.05.2012 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
He, he, he, nie żartuj, że wierzysz w to, że jej Polityczni przyjaciele zostawią ją z tym wyrokiem. To wyrok I instancji, bedzie odwołanie Wierzysz w to, że tak jak inni pójdzie pierdzieć w pasiaki ? Nie zapominajmy, że na końcu jest też prezydent, który zawsze może się wzruszyć jej ciężkim losem i ją ułaskawić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Prawda wygląda inaczej: W 2007 roku były nastroje antypisowskie ze względu na wmawianie ludziom przez media że istnieją jakieś latające wszedzie i sprawdzjące wszystko CBA Wiesz, ja mieszkam w Polsce i nigdzie nie widziałem latającego CBA. Może dlatego, ze nie miałem dostępu do możliwości korupcji czy kradzieży majątku naszego kraju? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zastanawia mnie mianowicie że uważasz że przyczyna zjawiska o którym piszesz jest to ze "PiS nie umie wykorzystać takich kwiatków" ? Nie zauważasz przy tym ogromnej dysproporcji w dostepie do mediów obu ugrupowań. I mam graniczace z pewnościa przekonanie że to własnie to jest główną przyczyną zjawiska o którym piszesz: ze złodziejki robi się "uwiedzioną" a z fanatyka zabijającego działacza PiS "chorego psychicznie". Dla odmiany: ze zdania w książce JK robi się atak na Niemcy tudzież z łapania złodziejów "państwo policyjne". Mając poparcie mediów jesteś w stanie przepchnąć każdą bzdurę i wyolbrzymić każdą pierdołę. A właściwe pytanie brzmi: dlaczego media w sposób tak mocny popierają PO. I moja odpowiedź jest bardzo prosta ponieważ media w Polsce są kontrolowane przez byłe służby (Walter, Wejhert, Solorz) które żerują na "układzie". Każdy kto spóbuje go naruszyć (a JK próbował) z założenia stanie się wrogiem publicznym numer jeden. Z drugiej strony uważam że te chore ubeckie układy są największym problemem tego kraju (taka jest geneza: korupcji, nepotyzmu,afer i nieefektywności gospodarczej i politycznej które zżeraja ten kraj). I teraz: Tusk mając wybór czy pójść w 2005 razem z PiS aby urwać łeb tej hydrze (a póżniejsze zdarzenia wskazuja że było to możliwe) czy pójść razem z ubecją na wykończenie PiS wybrał to drugie. I stał się zwykłą marionetką w ich rękach. Narobil tyle głupot i przekrętów że zwyczjanie wisi "u klamki" TVN i Polsatów. W przypadku "przestawienia wajchy" znika w ciągu trzech miesięcy. I to drogi Szpenio nie jest polityka tylko zwykłą sprzedajność. Albo inaczej: jest to "polityka" którą uprawiała Targowica. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
||
Cytat:
Szpen przyznaje, że to PO prowadzi cwaniackie działania mające na celu zdyskredytowanie politycznego rywala, chwytając się najmniejszej okazji do naglosnienia jakiejś niezręczności, do "zagrań", do "wykorzystywania kwiatków", natomiast PiS nie było "w stanie tego zrobić". To PO atakuje swojego politycznego rywala przy byle okazji chchąc go osmieszyc, zamiast dyskutować na argumenty. To PiS występuje nieustannie w roli "ofiary" której dokłada się z każdej możliwej, prawdziwej czy nieprawdziwej strony. Dzieki, kolego Szpen za wskazanie na czym polega "polityka": - nie na przekonywaniu do swoich racji, ale na niszczeniu rywala, - nie na mocy własnych programów, ale na przyprawianiu gęby rywalowi, -nie na rysowaniu perspektyw dla ludzi, ale na straszeniu PiSem Wynika z tego, że tak naprawdę PiS wcale nie jest takie złe, jak przedstawia sie to w mediach, a PO takie krystaliczne jak te same media to naświetlają. Ot, mediokracja ps. żeby nie było: nie jest PiSowcem, a moje preferencje polityczne są różne od programu PiS
Ostatnio edytowane przez FraMat : 17.05.2012 o godz. 13:37.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Cezary Gmyz o aferze informatycznej
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() To co ta banda wyprawia z ludźmi to przechodzi ludzkie pojęcie ! Pewnie do takich też te sk.......ny apelowały o nieprotestowanie w czasie Euro ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Z dedykacją dla Szpenia i jemu podobnych:
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 17.05.2012 o godz. 21:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
powiedział, że drogi udało się zrobić na ocenę dostateczną. śmieszne, dzięki. Ale ja nie lubię Leszka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Wiedziałem, że to Euro to będzie porażka, ale nie sądziłem że skończy się dramatem wielu Polaków: (byłych) właścicieli firm, ich (byłych) pracowników. W moim odczuciu - pewne granice zostały przekroczone. Ale wszyscy mamy się uśmiechać, żeby nie psuć "atmosfery". Ryży nawet ocenił stan A2. Z helikoptera. Dojechać byłoby trudniej... Też tak macie, że czujecie się jak w domu wariatów? Nie wydaje wam się, że wszystko tu jest już tak gruntownie s.......one - naszymi własnymi rękami, że pora się zwijać?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2012 o godz. 00:40.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kolejny platformiany pomysł: http://fakty.interia.pl/polska/news/...-ziemi,1798410
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 18.05.2012 o godz. 07:40.
|
|
|