|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A co mnie obchodzi co podważa Jarek? Stwierdziłeś ze wiadomo jak zginął prezydent, więc słucham. Jaka była przyczyna śmierci? Co mi tu o urwanych nogach opowiadasz. Prezydent miał urwane nogi? Wasserman zgodnie z sekcją miał organy które wycięto mu lata temu. Co się stało odrosły mu jak ogon jaszczurce? Nie sądzę. Wiec jak można wierzyć reszcie tego pseudo dochodzenia. Jak to się stało ze pourywało nogi ludziom zapiętym pasami w fotelach lotniczych, przy prędkości 270 km/h. Wyjaśnij, a jak nie potrafisz to nie bredź że cokolwiek wiemy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Hehehe cóż za merytoryczna wypowiedź. Zatkało kakao? Dostałeś proste pytanie. Jaka była bezpośrednia przyczyna śmierci Prezydenta. Podobno wiesz. Jeżeli jednak wyleciało ci z głowy to napisz jak to się stało że cztery minuty po katastrofie ktoś przesłuchiwał pocztę prezydenckiego telefonu. Skup się i uwierz. ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.05.2012 o godz. 09:44.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakie to typowe dla bezmózgich lemingów. Pyskówka to coś co uwielbiają, potrafią tak "dyskutować" godzinami. hehehe Demonstrując przysłowiową wręcz inwencję ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szpenio widze coraz sprawniej przejmuje metody swoich medialnych i politycznych guru.
Brawo, tak trzymaj. Zawsze gdy nie wiesz co powiedziec nalezy mowic "to brednie" ewentualnie wysylac rozmowce do psychiatry. Argument jes przezytkiem ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Tak już mają młodzi wykształceni
. Nie może sie nie odezwać, to łapie się okazji do pyskówki jak tonący brzytwy. Jaja jak berety.
Cytat:
Cytat:
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...onu-prezydenta Cytat:
Czas pierwszego połączenia przesunął się o dwie godziny . Ciekawe co jeszcze przyniesie "śledztwo".
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.05.2012 o godz. 10:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jak nazwać takie zachowanie?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.05.2012 o godz. 10:24.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Chyba coś strzelił bo normalnie by tak nie powiedział
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Olek powiedział
Cytat:
Chciał być obiektywny i bezstronny jednak wyszło mu średnio - może dlatego,że coś strzelił , wtedy jest się bardziej szczerym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zgadzam się z cpc - z wywiadu można wywnioskować, że Kwasniewski ma nadzieję tą masę " ludzi zdezorientowanych" jeszcze przekonać do wersji bez zamachu. A międzynarodowa komisja? Co prawda jedna już była (MAK przecież obejmuje :Azerbejdżan, Armenia, Białoruś, Gruzja, Kazachstan, Kirgistan, Mołdawia, Rosja, Tadżykistan, Turkmenistan, Uzbekistan i Ukraina), ale jak trzeba to trzeba - dokoptuje się do niej jeszcze ekspertow z Chin i Korei Północnej i będzie jak znalazł
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba że lot jest wojskowy drogi szpeniu. Więc zbyt szybko analogii nie szukaj. Choć oczywiście ciekawe jest dążenie Rosji do odzyskania czarnych skrzynek. Niech sobie ze dwa lata poczekają.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Owszem został - ale przez Rosjan, już po wypadku, przy biernej postawie naszego rządu. W którym miejscu on był cywilny, tego nie wie nikt:
- statek był zarejestrowany w Rejeatrze Wojskowych Statków Powietrznych - załoga samolotu była wojskowa - w dokumencie Claris nr 50 jednoznacznie wskazano że był to lot wojskowy - w założonym planie lotu wyszczególniono rodzaj lotu jako wojskowy M o statusie HEAD - samolot uzyskał zgodę na wykonanie lotu wojskowego od Republiki Białoruskiej i Ferderacji Rosyjskiej - lotnisko było lotniskiem wojskowym, z wojskową służbą ruchu lotniczego. Kierownik Lotu upewniał się czy ząłoga TU154 wykonywała lądkowania na lotnisku wojskowym - karta podejścia do lądowania pochodziła z wojskowego zbioru informacji lotniskowo - nawigacyjnych FR, zatem i procedury podejścia do lądowania były takie jak w lotnictwie państwowym FR Rosjanie zakwalifikowali sobie lot tak jak im było wygodniej. A w Indonezji? Rosjanie i tak smiało sobie poczynają, mimo że to było lot cywilny: "W Indonezji będzie pracować około 100 Rosjan. Według Aleksandra Iwanowa decyzja o posłaniu przez Moskwę zespołu badającego przyczyny katastrofy była podjęta wspólnie przez prezydentów Rosji i Indonezji. - Nasi specjaliści będą pracować równolegle ze specjalistami indonezyjskimi. Powołano kilka grup roboczych do badania spraw inżynieryjnych, przebiegu lotu, współpracy załogi statku powietrznego i służb naziemnych oraz zbadania miejsca katastrofy. Myślę, że wkrótce uzyskamy obiektywne informacje, które pozwolą na stworzenie bazy danych dla dalszej pracy komisji - podkreślił prezes MAK Michaił Pogosjan. Jak pisała gazeta „Jakarta Globe" dziesiątki rosyjskich ekspertów dotarły na oddaloną od osiedli ludzkich górę w poszukiwaniu czarnych skrzynek. Zespoły poszukiwawcze i badawcze odnalazły ogon samolotu ok. 300 m od szczytu góry i usiłują do niego dotrzeć - mówił Dariatmo, szef indonezyjskiej agencji ratunkowej. Skrzynki zostaną przeanalizowane w Indonezji. Według indonezyjskiego ministra transportu EE Mangindaana, całością śledztwa kieruje Indonezyjczyk. - Rosjanie pozwolili nam zbadać czarne skrzynki, bo chcą, by śledztwo było przejrzyste - mówił. Pojawiły się kolejne sugestie o powodach rozbicia się superjeta. Pierwotnie mówiono o błędzie pilotów. - MAK bada wersję możliwej dywersji na pokładzie samolotu lub aktu terrorystycznego jako przyczyny katastrofy - podkreślił szef MAK." ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto błędnie zakwalifikował nasz lot i kiedy za to odpowie? A Ty masz w dupie że błędnie zakwalifikowano nasz lot ? Czy już całkiem odjechałeś ? k...a niepojęte.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dariusz Szpineta expert lotniczy twierdził że to był lot wojskowy no i.....rzucił sie na linę
http://niezalezna.pl/20010-tajemnicza-smierc-w-indiach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.05.2012 o godz. 10:33.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mogli zakwalifikować ten lot jako lądowanie talerza ufoludków z Marsa...sytuacja byłaby taka sama jak jest teraz . Natomiast PISowcy będą dalej tańczyć na trumnach 96 osób ,bo nie ważna jest ich śmierć , ważne jest ,że lot miał być cywilny a przez Tuska stał sie wojskowy , albo na odwrót miał być wojskowy a przez Tuska był cywilny .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
przyznaje, ale jak czytam wypowiedzi części tu piszących to nie mogę się powstrzymać.
14.04 nasz rząd Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą czego ja oczekuję ...Szpenio twierdzi że za kwalifikację lotu jako cywilnego odpowiada nasz rząd. Przez co za brak naszego śledztwa w Rosji, za niezwrócony wrak, czarne skrzynki, brak sekcji zwłok itd. również odpowiada nasz rząd. Czy powinniśmy w związku z tym przygotować dla rządu kwiaty?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.05.2012 o godz. 10:11.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Z Twoich notek wynika że: 1) kompletnie nie rozumiesz podstawowej sprawy jaką jest zasada klasyfikacji lotu z 10.04.2010 jako wojskowego i wynikających z tego skutków; 2) waga argumentów dla Ciebie jest zależna od tego kto argumentuje, a nie co jest przedmiotem argumentacji to powinno wystarczyć.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Putin to zrobił 13 kwietnia. Nasz lot u nich od początku tak był zarejestrowany jak napisałem. Wedlug prawa federacji ten lot był cywilny i tak został oznaczony. Nam nic do tego, to jest suwerenna decyzja, choćbyśmy nie wiem co gadali i wymuszali. U Nas lot był wojskowy, ale jak mówię, w Rosji nie.Nasz rząd musiał to uznać, co zrobił 14.04. Koniec. Ja wiem, ze zaraz zaczniesz się pocić i wygadywać że można było się dogadać, spróbować zmienić decyzję itd. Niczym Brudziński co chciałby przenieść finał na warszawski stadion, choć 15 tysięcy ludzi, którzy maja kupione bilety nie zmieściłoby się, nie mówiąc o aspektach logistyczno-prawnych. Niestety, nie dało się i tak zostało to prowadzone. Co śmieszniejsze, katastrofy wojskowe również są prowadzone wg załacznika 13 konwencji chicagowskiej - czyli lotów cywilnych. Ale że wojskowy, to dochodzi jeszcze kilka innych dokumentów.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 16.05.2012 o godz. 10:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No chyba że w Polsce lot był wojskowy, na Białorusi wojskowy, ale w Rosji już cywilny bo tak powiedział Putin, a nasz rząd musiał się z tym zgodzić. Szpenio przyjął postawę ruskiego pachołka to takie nobilitujące. hihihi![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
dokładnie, musi to na rusi. U ruskich od początku lot był oznaczony jako nie wojskowy. Więc na nic nasze oznaczenia na samolocie, piloci wojskowi itd. Oznaczony był jak nie wojskowy, więc w takiej konwencji jest prowadzone śledztwo. Można mieć pretensje do ruskich, że tak to zrobili. Raczej nasze Państwo nie ma tutaj nic do gadania w tej sprawie. polecam Drozd ksiązki )mam nadzieję że czytasz ksiązki, a nie tylko GP) Hugo Badera o Rosji, dowiesz się wiele ciekawych rzeczy na temat Rosji jako państwa i jego działania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale o czym Ty do mnie mówisz? Przecież Tusk nie miał powodów żeby nie ufać Rosjanom. Skoro dał się wydymać to kto ma za to odpowiadać? Przez tego pajaca po dwóch latach dalej nic nie wiadomo. Każdy lot prezydenta jest lotem wojskowym i to nie kto inny o tym decyduje tylko Polska. Skoro uważasz inaczej to jesteś pachołkiem i nie jest to żadna inwektywa. Co by powiedzieli amerykanie gdybyśmy chcieli przylot Obamy traktować jako cywilny? Czy ty czytasz to co wypisujesz? Żenada.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|