|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
tam kiedyś pisałem o Kondracie Nowaku http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=19859&id_sezon=79 a teraz jest na testach !
Bednarz czyta nasze forum |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ok, kto za darmo lub przystepne pieniadze z ligi jest lepszy od Wilka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie jestem skautem Wisły. Nie chcę mi się analizować rynku, cen, kontraktów choć to kilkanaście minut klikania w necie. Oglądam mecze i Wilk był jednym z najgorszych DMF w lidze w poprzednim sezonie. Nawet taki Szeliga by wszedł do składu i grałby na podobnym poziomie. Pierwsze 25 min ostatnich derbów środek pola Cracovia zdominowała jakby była Barceloną... A w poprzednich derbach zakończonych kompromitacją Wilk również uczestniczył.
PS. Wilk za darmo nie przyszedł więc można go sprzedać i zainwestować w grajka z jakimiś umiejętnościami czysto piłkarskimi.
Ostatnio edytowane przez thechris : 15.05.2012 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale kre*yni z was Wilk oddaje 1906% serca dla Wisły! Jest obecnie poza Sobolem największym walczakiem. Nie docenia się go bo to jest zawodnik od czarnej roboty! wg mnie obok Meliksona najlepszy w kadrze wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pf. Tez bym oddawał 1906% serca Wisle i był walczakiem. Czy to znaczy, ze po kilku tygodniach treningu bede mógł grać w 1 składzie?
![]() .
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
@thechris
W mojej opinii tak jak przesadziles z Jovanovicem przesadzasz i z Wilkiem. Ten sezon to poprostu byla porazka i kazdy wygladal co najmniej blado. Jovanovic ma kredyt zaufania bo jest mlody i kilka razy pokazal ciag na bramke. Potem przyszly kontuzje - i tu jest najwiekszy z nim problem - jest dosc szklany. Aczkolwiek ocene zostawiam sobie na po kolejnej rundzie. Potencjal ma. Co do Wilka. Przede wszystkim mecz z Cracovia - Barcelona, nie przegrala by z Wisla grajaco w tym stanie nawet grajac w 9tke. Wilk nie jest orlem jest wyrobnikiem, solidnym ligowcem obijajacym sie o reprezentacje. Problemem Wilka i w duzej czesci Sobola jest gra gra do przodu. Wlasciwie jej brak. To sa wyspecjalizowani defensywni pomocnicy, nic poza tym. Dodatkowo ile razy Czarek byl wybierany graczem meczu w tym sezonie. Nie ma tez pytan co do jego nastawienia, motywacji. Przedstawiasz przyklad meczu z Cracovia a co np. z meczem z Fullham? Byl wszedzie odbieral pilki, walczyl. Mamy obecnie jednego DP na dlugim kontrakcie - Wilka, drugi to Sobol, gramy narazie tylko i wylacznie o odzyskanie MP - wystarczy nam to co mamy, mamy inne wazniejsze potrzeby. Zmiana na jego pozycji juz teraz - ok, ale gdyby byla extra kasa, ktorej nie ma. Dodatkowo, ofert z zagranicy brak a Wilk powiedzial, ze zmiana klubu w Polsce nie ma dla niego sensu. Sprzedal bym w Wisle wszystkich i zaczal od 0 tylko, po pierwsze kasa, po drugie kasa a po trzecie kasa.
Ostatnio edytowane przez borys : 15.05.2012 o godz. 15:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wg mnie Jovanović jest bardzo słabym piłkarzem. Ale to tylko moje zdanie.
Ale najważniejsze, że walczy...ehh... ;/ ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Walecznosc jest tylko czescia skladowa oceny, to nie MMA tylko pilka nozna.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Korzym & Company myślą inaczej dlatego Korona jest wyżej od nas
![]() absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tylko dla nich 4 miejsce to swieto lasu a dla nas inne niz 1 to porazka. Ze nie wspomne co by sie dzialo w el. LE jakby wystartowali. Mamy nieco inne aspiracje.
P.S My bylismy tak slabi nie oni tacy dobrzy. Powód: p.S
Ostatnio edytowane przez borys : 15.05.2012 o godz. 16:02.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ogólnie patrząc na postawe Wisły to było kiepsko drużynowo więc cięzko oceniać wszystkich obiektywnie. Jovanović dla mnie jest człowiekiem zagadką. Grał w kratke ale nie chce mi się rozpisywać dlaczego choć pewne jego cechy (pozytywne i negatywne) łatwo zauważyć.
Wilk? W Polsce oprócz obsady bramki najwięcej jest solidnych środkowych defensywnych pomocników a dlaczego? Bo to pozycja często nie wymagająca dobrego wyszkolenia etc tylko wydolności, cech wolicjonalnych (Makalele w Chelsea strzelał karnego na koniec sezonu i cięzko mu było trafić). Wilk jest wyrobnikiem, walczy? oczywiście że walczy! Jak każdy defensywny. Ale w takim klubie jak Wisła gość powinien umieć wyprowadzić piłke do przodu (zdobyć teren) do tego Czarek łapie często głupie kartki (facet ucieka gdzieś do boku a ten tnie go równo z trawą) Jako wieloletni kibic Wisły muszę przyznać, że kibice zawsze mieli swoich ulubienców i wrogów często nie widząc ich prawdziwej postawy ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Problem tkwi w tym, że pozycja na której grał Makelele została stworzona, by przeciwdziałać Klasycznej 10, czyli ofensywnemu zawodnikowi z pomocy, którego głównym zadaniem jest rozgrywanie piłki. Gdy odeszło się od używania K10, piłkarze w roli Makelele stali się zbędni.
Teraz widzi się tendencję, by cała trójka w środku pomocy potrafiła piłkę rozgrywać, z naciskiem na środkowego pomocnika, a nie ofensywnego (Xavi Alonso, Xavi, Modrić, Arteta). Jest też jedna opcja. Gdy drużyna atakuje, defensywny pomocnik schodzi do obrony, żeby stworzyć trójkę z tyłu (boczni obrońcy wychodzą wysoko). To jest opcja dla Wilka. E: Coś takiego. ![]()
Ostatnio edytowane przez murray : 15.05.2012 o godz. 16:22.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@murray masz racje - przy systemie 4-4-2 (w takim jak grał Makalele) jeden środkowy był ofensywny (odpowiedzialny za kreowanie gry) a defensywny był typowym czyścicielem pozycja ta wynikała jeszcze ze starego systemu ze stoperem przed którym grał zawodnik i zbierał dużo piłek w szczególności górnych.
![]()
"Jestem trudnym człowiekiem ale pocieszam się faktem, że to Bóg mnie takim stworzył..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W każdym klubie są zawodnicy o statusie gwiazdy jak i zawodnicy od czarnej roboty. W Realu tym pierwszym był Zidane, Figo a tym drugim Makalele nie wspomne tez o piłkarzach o słabych umiejetnosciach jak Helguera. We Wisle jezeli status gwiazdy ma Melikson to solidnym zawodnikiem jest Wilk. Słabych szkoda wymieniac. Nie nadawajcie na Wilka bo wywiązuje się ze swoich obowiazkow bardzo dobrze.Lepiej niz ofensywni pomocnicy i napastnicy. Porównywac Wilka do Trałki to obraza dla tego pierwszego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Co do Jovanovicia - ma problemy z koncentracją na boisku, nie najlepiej radzi sobie w grze w linii. Wyniki to głównie z tego, że w Partizanie grał na środku obrony, a u nas musiał się uczyć 3. koncepcji gry, a do tego doszły kontuzje. Mimo to chłopak jest szybki, a zarazem nieźle gra głową, potrafi minąć przeciwnika (może nie jakąś sztuczką, ale potrafi odjechać na 2-3 metrach), dośrodkowanie też przyzwoite. Jeśli chodzi o umiejętność odbioru piłki i krycia, to wg mnie dobry poziom ligowy, a jeśli zrozumie taktykę i będzie bardziej skoncentrowany, może być z niego czołowy prawy obrońca ligi, którego za 3 lata można będzie sprzedać za 3 mln euro. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bruno dobry zamiast Nuneza, w sumie prawie się nie różnią tylko, że Nunez lepszy w obronie, za to Bruno ma lepszy strzał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamięta może ktoś jakie były relacje pomiędzy Bruno Coutinho i Probierzem w Jagiellonii? Myślę, że za darmo taki zawodnik, to świetna okazja! Na pewno nie jest słabszy niż Nunez czy Jirsak.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co by nie mówic to Bruno na 100% nie pasuje do tej koncepcji, ktora przedstawił Bednarz.
Ja też nie chcialbym takiego pilkarza w Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przecież Bruno to dziad.
Wyluzujcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() Strzela po te kilka bramek w sezonie i jest niezły... No ale p. Bednarz ma na pewno inną wizję budowy zespołu... Zobaczymy co wymyśli i będziemy go rozliczali we wrześniu... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
- biega bez sensu, miał z 2-3 spotkania, w których grając na boku ani razu nie dośrodkował, i ani razu dobrze nie rozegrał piłki z pomocnikami. Zazwyczaj jego rajdy kończą się stratą piłki. O ile na stadionie zawsze wydaje mi się, że szum robi i coś z tego jest, to w powtórkach w C+ ciężko zliczyć u Niego chociaż 3 udane zagrania w ofensywie. Lamey wypada lepiej w tym względzie. - błędy w kryciu - widoczne najbardziej w meczu z Legią w Warszawie, gdzie zupełnie gubił krycie. W każdym meczu miał 2-3 momenty gdzie się zagapił. - proste kiksy - a to podanie do piłkarza przeciwnika na własnej połowie, a to nie trafiona piłka, a to nieudany wślizg "na raz". Co mecz to samo. Może powinien być wystawiany tylko na stoperze? Dziwny to jest przypadek bo ma predyspozycje aby być naprawdę dobrym obrońcą: szybkość, dynamika, niezła technika użytkowa, wzrost. Ale gość jakby zupełnie nie ogarniał co się dzieje na boisku w niektórych momentach. Może musi mieć więcej czasu, ale jak dla mnie On po prostu taki jest, i tego nie zmieni. Choć bardzo chciałbym się mylić. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedyna kategoria w jakiej Wilk się jako tako broni to waleczność. Jak się okazuję nawet w tej kategorii są lepsi od Wilka.
Piłka nożna to nie MMA - dobre ![]() Co Jovanovicia - szrot nieprawdopodobny. Dawno we Wiśle nie było podobnej klasy paralityka. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Wilk gryzie szarpie i nie szczeka - rasowy
nie irytuje mnie jak większość bo nie symuluje jakoś fauli Nie mogę zrozumieć dlaczego gwiazdy MMA dostają w papę i stoją a gwiazdy Piłki Nożnej padają z głodu na boisku ? Wilk i Sobol jako piłkarze się nie kompromitują Piłka Nożna to nie szachy ![]() absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Może Ci się nie podobać styl gry Serba, ale jeśli uważasz, że Serge Branco był od niego lepszy - to sorry...
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.05.2012 o godz. 18:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|