The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2012, 00:04
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Ja chętnie wejdę z Tobą w zakład: stawiam, że wybory będą za 3,5 roku i po nich PO dalej będzie rządzić. Wchodzisz? Co proponujesz w sytuacji, kiedy przegrasz?
Co prawda uważam Cię za człowieka wyjątkowo nieskomplikowanego i z założenia staram sie unikać jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi Twojej prowieniencji tym niemniej dla dobra sprawy jestem się gotów z Tobą założyć: proponuję aby przegrany przeniósł zwycięsce na barana koło stadionu na Reymonta (najlepiej przed jakimś meczem) krzycząc "byłem tym baranem który głosował na Tuska". Wchodzisz
wislak68
Senior Member

Stary 13.05.2012, 00:13
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Emj10, Kiedy będzie w końcu ten raport z budowy dróg?

Założyliśmy się z wislakiem68 o to czy przerwą pracę z powodu braku środków na 74 odcinkach z tej listy:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=11360

Czy tak trudno napisać, które odcinki już oddano, które są dalej w budowie, a które nie zostaną zbudowane, bo nie ma pieniędzy?

pozdrawiam
Czyli Siwy jednak żyje! Bardzo mi z tego powodu miło. Od jakiegoś czasu staram się nawiązywać w postach do emj10 do naszego zakładu ale jak narazie nie dał się "sprowokować". Tuż przed ogłoszeniem wyników ostanich wyborów parlamentarnych twierdził że ma już raport za pierwszy kwartał ale potem nabral wody w usta.
Według moich ocen już przegrałeś (autostrada robiona przez Maecedończyków i ta robiona przez Chińczyków a potem DSS) ale chciałbym usłyszeć potwierdzenie tego od naszego arbitra.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.05.2012 o godz. 00:38.
wislak68
Senior Member

Stary 13.05.2012, 00:30
Szpen napisał(a):Wyświetl post
wielki mędrco forum wiślackiego. Już wielu było tutaj, co stawało z Tobą w szranki. Wielu zwyciężyło. Tylko Ty zawsze musisz mieć swoje na górze i dorabiasz dziwne, zrozumiałe tylko dla Ciebie stwierdzenia i mity. Pajac to sam jesteś.
Nie przypominam sobie abym stawał "w szranki" z kimś z tego forum. Dlatego stwierdzenie że "wielu zwyciężyło" odbieram jako objaw chorej wyobraźni. Jeśli jednak uważasz że to moje "jest na górze" to zapewne wynika to z jednoznaczności argumentów przedstawianych przeze mnie w polemikach. Jeśli od czasu do czasu nie jesteś jednak w stanie ich zrozumieć to tak jak napisałem już wcześniej: wynika to z tego że Twój aparat poznawczy jest mocno ograniczony. Niestety potwierdzeniem tej Twojej słabości jest cytowany powyżej post. Wyględa na to że nie zrozumiałeś że Twoje "pajacowanie" postawiłem w trybie warunkowym. Dałem Ci mianowicie opcje w postaci zawarcie zakładu. Jak widać w swoją tezę (wybory za 3,5 roku) nie wierzysz na tyle mocno abyś był gotów podjąć to wyzwanie. W związku z tym wydaje mi się w pełni uzasadnionym stwierdzenie że zamieszczając post pajacowałeś (napisałeś głupawy post z tezą w którą sam nie wierzysz i która w zamierzeniu nie miała wnieść do dyskusji nic nowego poza probą ośmieszenia).
PS: Czy znalazłeś już źródło potwierdzające że otrzymamy 6% p.a. od naszej pożyczki udzielonej MFW dla ratowania strefy euro
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.05.2012 o godz. 00:46.
wislak68
Senior Member

Stary 13.05.2012, 00:54
RAF napisał(a):Wyświetl post
Od bydla nie, ale od mordercow, zdrajcow, zaprzancow i sprzedawczykow juz tak. Bardzo czesto. Jezeli nie widzicie jak na naszych oczach dokonuje sie podzial rozklad spoleczenstwa to naprawde brak slow. Naprawde malo ludzi tak bylo w stanie podzielic narod jak czyni to Kaczynski z PiS. Jeszcze straszniejsze jest to ze w to wszystko wpisuje sie Kosciol. Niepojete to jest.
Zdumiewające. Naprawdę uważasz że ten podział wprowadził JK i PiS Już nawet nie chce mi się wspominać o "moherowych beretach" i "zabierz babci dowód" ale to przecież nie PiS-owcy strzelali do PO-wców w Łodzi! Ja rozumiem że będąc poza krajem można utracić kontakt z "krajową rzeczywistością" ale warto wtedy przynajmniej mieć tego świadomość i nie robić z siebie pośmiewiska.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.05.2012 o godz. 01:08.
wislak68
Senior Member

Stary 13.05.2012, 01:07
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie w swojej masie są bezmyślnymi idiotami, niemyślącymi samodzielnie. Niezależnie od kraju, wyznania (lub jego braku) i opcji politycznej. Umysł każdego człowieka jest nieustannie kształtowany przez miliony dochodzących do niego bodźców. Jeśli ktoś cały czas ogląda TVN czy słucha Radia Maryja, jeśli obraca się w środowisku peowców/pisowców/palikociarzy, to po jakimś czasie przesiąknie tym, co tam widzi/słyszy. Na tym zjawisku polegają przecież też wszelkie kampanie marketingowe czy wyborcze. Na atakowaniu wyborcy bodźcami. Jeśli wierzysz, że każdy ma swój rozum i potrafi wyselekcjonować z informacji podawanych w telewizji, co jest prawdą, a co kłamstwem, to jesteś naiwny (małe pocieszenie - tak samo jak miażdżąca większość społeczeństwa).
Rozumiem że ta wypowiedź padła w konkretnym kontekście ale interesuje mnie czy odnosi się ona tylko do PR (tzn: wszystko można odpowiednio "opakować" i sprzedać) czy do imponderabiliów (tzn: że w rzeczy samej prawda jest względna i nie ma znaczenia czy głosujemy na PO, PiS, SLD, NP itp) bo w gruncie rzeczy nie ma partii lepszych i gorszych, jest tylko gra medialna
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2012, 04:55
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Zdumiewające. Naprawdę uważasz że ten podział wprowadził JK i PiS Już nawet nie chce mi się wspominać o "moherowych beretach" i "zabierz babci dowód" ale to przecież nie PiS-owcy strzelali do PO-wców w Łodzi! Ja rozumiem że będąc poza krajem można utracić kontakt z "krajową rzeczywistością" ale warto wtedy przynajmniej mieć tego świadomość i nie robić z siebie pośmiewiska.
Nie, on sam tego podzialu nie wprowadzil. Zeby byl podzial musza byc dwie czesci. Kaczynscy i PiS byli strona w ostrej wojnie politycznej. Nie ofiara a czynna strona. On (szczegolnie po 10 IV) i PiS ten podzial zaostrzyli i poglebili. Oni na tym podziale chca dojsc do wladzy. I to przy pomocy czesci Episkopatu. Wiesz, to jest dopiero zdumiewajace.

Bedac poza granicami kraju nie tracisz kontaktu z rzeczywistoscia. Wrecz przeciwnie, nabierasz potrzebnego dystansu do pewnych spraw i na pewne sprawy patrzysz inaczej, z inaczej perspektywy. Rozumiem ze wg. Twojej opinii to PO rekami szalenca strzelalo do PiS-u? Tak? Kto wprawadzil podzial miedzy "nami" a tymi ktorzy stali tam gdzie stalo ZOMO? Kto wprowadzil podzial na prawdziwych Polakow i gorszych? Na zdrajcow i zdradzonych? Kto nakreca do delegalizacji legalnie wybranej wladzy? Kto wyciera sobie gebe Kosciolem, Krzyzem? Kto buduje MIT genialnego polityka "zdradzonego o swicie"? Kto oskarza prezydenta, premiera i ministra spraw zagranicznych o zdrade i mord na prezydencie bez zadnych dowodow? Kto bezczelnie klamie ze wizyta prezydenta i premiera zostala rozdzielona? I juz wyjasniam: zeby wizyta zostala rozdzielona to najpierw musialy byc plany wspolnego wyjazdu. A teraz pokaz mi dokument ktory przekona mnie ze taki plan byl. Jedyne pismo jakie w tej sprawie ujrzalo swiatlo dzienne to pismo ze stycznia 2010 adresowane do Arabskiego w ktorym Kancelaria Prezydenta RP informuje Kancelarie Premiera o swoim wyjedzie do Katynia. Gdzie tu zaprosznie i propozycja wspolnego wyjazdu? Czy znajac stosunki obu panow uwazasz ze w styczniu, lutym, marcu czy kwietniu ktos powaznie myslal o tym zeby oni oboje polecieli? A nawet gdyby oboje polecieli to chyba nie tym samym samolotem, prawda? Kto wmowil opinii publicznej ze to Kancelaria Premiera przygotowywala wyjazd Lecha Kaczynskiego do Smolenska? A to przeciez klamstwo bo to Kancelaria Prezydenta organizuje wyjazdy glowy panstwa. I teraz wracajac do pierwszej mysli takiej IV RP chcesz? Takiego premiera jak Kaczynski? Takiego ministra jak Macierewicz, Brudzinski? Takiego rzecznika rzadu jak Hofman?

Czy Tusk na wiecach kazal zabierac babciom dowody osobiste? O czym Ty piszesz wogole. Akcja o ktorej wspominasz zostala zainicjowana i rozpowszechniona przez zwyklych ludzi, ktorzy za pomoca SMS rozsylali sobie tego typu tekst. Chyba ze przyjmujesz ze to komorka Platformy rozsylala tego typu teksty. Otoz nie bylo takiej potrzeby. Poziom frustracji PiS-em byl tak wysoki ze fakty mowia za siebie:

Frekwencja 2005 - 40.57 %
Frekwencja 2007 - 53.88 %

PO (2005) - 24.14 %
PiS (2005 - 26.99 %

PO (2007) - 41.51 % + 17.37%
PiS (2007) - 32.11 % + 5.12 %

To jak to jest ze na PO w 2007 glosowalo 6,701,010? Mamy w kraju az tylu niezorientowanych, zaslepionych ludzi? Czy moze ludzie po dwoch latach przejrzeli na oczy?
Ostatnio edytowane przez RAF : 13.05.2012 o godz. 05:07.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.05.2012, 09:07
Twój post jedynie uświadomił mi, że za granicami kraju człowiek nie ma jednak pojęcia co się w kraju dzieje i powinno się zabronić głosować emigrantom... Twoich głupot aż się nie chce komentować - są wyjaśnione po stokroć w tym oraz w temacie "smoleńskim".

Żyj tam sobie w stanach, bądź dumny z Tuska. Tylko przestań głosować.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.05.2012, 09:43
Rozumiem ze wg. Twojej opinii to PO rekami szalenca strzelalo do PiS-u? Tak?
Zabójca Marka Rosiaka był byłym członkiem PO i chciał pozabijać Pisowsców. Takie słowa jak poniżej myślisz że do tego nie zachęcają?
http://dzikikraj.interia.pl/news-nie...ere,nId,605154

Kto wprowadzil podzial na prawdziwych Polakow i gorszych?
Gdzie padły takie słowa? Chodzi Ci o tą kłamliwą manipulację TVNu?

http://bernardo.salon24.pl/239216,ko...-i-manipulacji

Na zdrajcow i zdradzonych?
"- Zostali zdradzeni, to wiemy już dzisiaj na pewno, niezależnie od tego, jakie będą ostateczne ustalenia co do przyczyny katastrofy - powiedział Kaczyński. - Zostali zdradzeni o świcie i to było haniebne. Tak jak haniebne było oddanie śledztwa, jak haniebne było przyjmowanie i potwierdzanie rosyjskich kłamstw, jak haniebne było kłamanie samemu - dodał."

I co w tym jest nieprawdziwe? I gdzie tu jest dzielenie społeczeństwa?

Kto nakreca do delegalizacji legalnie wybranej wladzy?
Donald Tusk ? Donald Tusk: Może wypowiemy prezydentowi obywatelskie posłuszeństwo
http://wyborcza.pl/1,79853,3134878.html

Kto wyciera sobie gebe Kosciolem, Krzyzem?
"Ożywiajcie i zwyciężajcie, krzyże z puszek piwa stawiajcie " Palikot
"Tusk: rząd nie będzie klękał przed księdzem"
"Pierwszy wywiad z prezydentem elektem: Krzyż spod Pałacu Prezydenckiego zostanie przeniesiony" Komorowski

Kto buduje MIT genialnego polityka "zdradzonego o swicie"?
"Nowak: Tusk jest dotknięty przez Boga wielkim geniuszem"

http://www.polskatimes.pl/artykul/17....html?cookie=1

Kto oskarza prezydenta, premiera i ministra spraw zagranicznych o zdrade i mord na prezydencie bez zadnych dowodow?
"To Lech Kaczyński ma krew na rękach" Palikot

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

"Hipoteza współwiny Lecha Kaczyńskiego jest teraz najbardziej prawdopodobną z wersji wydarzeń. Inne hipotezy nie mają podstaw bytu. Teraz trzeba dowiedzieć się, czy Lech Kaczyński nie był na pokładzie pijany i dlaczego spóźnił się na lot 25 minut – mówił Palikot."

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/..._2010/14449880

Kto bezczelnie klamie ze wizyta prezydenta i premiera zostala rozdzielona? I juz wyjasniam: zeby wizyta zostala rozdzielona to najpierw musialy byc plany wspolnego wyjazdu. A teraz pokaz mi dokument ktory przekona mnie ze taki plan byl. Jedyne pismo jakie w tej sprawie ujrzalo swiatlo dzienne to pismo ze stycznia 2010 adresowane do Arabskiego w ktorym Kancelaria Prezydenta RP informuje Kancelarie Premiera o swoim wyjedzie do Katynia. Gdzie tu zaprosznie i propozycja wspolnego wyjazdu?
http://www.wprost.pl/ar/216818/Putin...u-10-kwietnia/

"Podczas rozmowy premier Putin zaprosił naszego premiera do złożenia wizyty w Rosji. Premier Tusk przyjął zaproszenie. Szczegóły dopracowania wizyty pozostawiono ludziom niższego szczebla. Kilka dni później strona rosyjska poinformowała, że premier Putin nie może być w Smoleńsku 10 kwietnia i ustalono datę 7 kwietnia 2010 roku (…). Ustalono, że 10 kwietnia 2010 r. pozostaje nadal aktualny jako termin obchodów centralnych, zaś 7 kwietnia będzie obejmował wizytę premiera Donalda Tuska z jej osobnym programem. W sumie w lutym 2010 r. organizacja tych dwóch wizyt niejako rozdzieliła się" – zeznała Wielowieyska."

Czy Tusk na wiecach kazal zabierac babciom dowody osobiste? O czym Ty piszesz wogole. Akcja o ktorej wspominasz zostala zainicjowana i rozpowszechniona przez zwyklych ludzi, ktorzy za pomoca SMS rozsylali sobie tego typu tekst. Chyba ze przyjmujesz ze to komorka Platformy rozsylala tego typu teksty.
Byłem wtedy w kraju, żadnego smsa ani ja ani nikt kogo znam nie dostał, natomiast akcja była lansowana i wałkowana na wszelkie sposoby we wszelkich "przyjaznych" PO mediach.Żadna komórka PO nie była potrzebna, wystarczyło wsparcie "opiniotwórczych mediów"

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...3,4535634.html

To jak to jest ze na PO w 2007 glosowalo 6,701,010? Mamy w kraju az tylu niezorientowanych, zaslepionych ludzi?
Sam sobie odpowiedziałeś. Jak można głosować na partię która spowodowała :
" Przyrost biurokracji o 150 000 urzędników, przyrost długu publicznego z 520 mld zł do ponad 800 mld zł, podwyżka podatków, podwyżka wieku emerytalnego, rozmontowanie systemu emerytalnego, katastrofa smoleńska w której ginie elita państwa wyjaśniają rosjanie, mord polityczny na Marku Rosiaku, szczucie ABW na blogera, największa liczba podsłuchów w Europie, brak autostrad na Euro, armia w rozkładzie, fałszerstwa wyborcze......."

Bedac poza granicami kraju nie tracisz kontaktu z rzeczywistoscia. Wrecz przeciwnie, nabierasz potrzebnego dystansu do pewnych spraw i na pewne sprawy patrzysz inaczej, z inaczej perspektywy.
Niestety, ale jak widać z powyższego całkowicie odpłynąłeś.....
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.05.2012, 10:09
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Ja tu widzę ludzi którym mógłbyś buty czyścić, choć nie ma pewności, że powierzyli by tak odpowiedzialne zadanie komuś tak młodemu i wykształconemu jak Ty. Jeszcze by ci obiektywne przyczyny przeszkodziły i trzeba by było nowe buty kupować hihihi
Nie gloryfikuj już tych "prawdziwych Polaków" ,bo po systematycznym naświetlaniu ich TVTrwam ich mózgi prawdopodobnie przypominają torebke herbaty którą się po 15 minutach parzenia wyciąga ze szklanki
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.05.2012, 10:17
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie gloryfikuj już tych "prawdziwych Polaków" ,bo po systematycznym naświetlaniu ich TVTrwam ich mózgi prawdopodobnie przypominają torebke herbaty którą się po 15 minutach parzenia wyciąga ze szklanki
AS-ie - pytam całkowicie poważnie - Czy Ty oglądasz TV Trwam? Bo piszesz o "systematycznym naświetlaniu". Ja nie oglądam więc nie wiem na czym to naświetlanie polega... Wytłumaczysz?
AS82
Banita

Stary 13.05.2012, 10:31
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
AS-ie - pytam całkowicie poważnie - Czy Ty oglądasz TV Trwam? Bo piszesz o "systematycznym naświetlaniu". Ja nie oglądam więc nie wiem na czym to naświetlanie polega... Wytłumaczysz?
Już pisałem wcześniej na czym polega, nie chce mi sie w kolko o tym samym pisać . Tu masz bloga gdzie są autentyczne relacje i cytaty z TV Trwam i R.Maryja ,to sobie poczytaj ,choć i tak pewnie dla Ciebie bedzie to normalna sprawa ,wiec nie licze na zadna refleksje ani krytyke z twojej strony :

http://glosrydzyka.blox.pl/html
AS82
Banita

Stary 13.05.2012, 10:32
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...tac-wykluczony
szkoda że nie wykluczyli z funkcji prezydenta śp. Lecha Kaczyńskiego jak do dziennikarki Moniki Olejnik powiedział ,że " ma ją na swojej krótkiej liście" Wiem ,ale on mógł bo Olejnik to szmata ,żydówka i ma ojca SBeka , a Stankiewicz obrażać nie wolno ,ani jej przeszkadzać bo to prawdziwa patriotka a Niesioł to kapuś
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.05.2012, 11:42
szkoda że nie wykluczyli z funkcji prezydenta śp. Lecha Kaczyńskiego jak do dziennikarki Moniki Olejnik powiedział ,że " ma ją na swojej krótkiej liście" Wiem ,ale on mógł bo Olejnik to szmata ,żydówka i ma ojca SBeka , a Stankiewicz obrażać nie wolno ,ani jej przeszkadzać bo to prawdziwa patriotka a Niesioł to kapuś
Słuchaj, jeżeli ty nie widzisz tutaj różnicy między tym, że ktoś coś mówi a ktoś inny rzuca się z rękami na Dziennikarkę i to do tego Kobietę to tylko pogratulować "wychowania". Jak można w ogóle porównywać obie te sytuacje

Przypominam sobie wypowiedzi twoje i osób podobnie do ciebie myślących, zrównujące ze wszystkim najgorszym, starszych Ludzi, którzy podczas pielgrzymki RM na Jasnej Górze zasłaniali kamery czy wręcz bodaj jedna osoba odepchnęła dziennikarkę. I teraz śmiesz w ten sposób odwracać "kota ogonem"
Otóż nie. Ci Ludzie o których wyżej wspomniałem są zwykłymi obywatelami i mają prawo nie życzyć sobie aby ktoś ich filmował, mają prawo nie odpowiadać na pytanie (oczywiście nikt nie ma prawa atakować tym bardziej Kobiety). Zresztą człowiek, który dziennikarkę odepchnął stanął przed sądem

http://prawdawoczykole.salon24.pl/41...z-radia-maryja

Natomiast damski bokser z Łodzi jest osłem, pobiera pieniądze z podatków moich a także Ewy Stankiewicz, przebywał w miejscu publicznym i Ewa Stankiewicz (jak każdy dziennikarz) ma prawo go nagrywać i zadawać pytania. on ma prawo milczeć, jeśli nie ma nic sensownego do powiedzenia poza bluzgami.Jak nie potrafi się zachować to jego miejsce jest w psychiatryku a nie w polskim Parlamencie.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2012, 11:57
Już pisałem wcześniej na czym polega, nie chce mi sie w kolko o tym samym pisać . Tu masz bloga gdzie są autentyczne relacje i cytaty z TV Trwam i R.Maryja ,to sobie poczytaj ,choć i tak pewnie dla Ciebie bedzie to normalna sprawa ,wiec nie licze na zadna refleksje ani krytyke z twojej strony :

Typowe dla leminga, sam ocenić niczego nie potrafi więc posiłkuje sie gotową propagandą. Tzw. autentycznymi relacjami.
Skąd wiesz czy relacje są autentyczne skoro oryginału nie widziałeś? Śmiech na sali.
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.05.2012, 12:04
Rzeczywiście - ciężar gatunkowy obu "wydarzeń" identyczny... Tylko zapłakać nad Tobą.

Jednakże muszę się zgodzić z Twoim opisem dotyczącym panny Olejnik (oprócz żydówki, bo nie wiem czy to prawda).

Wciśnij z łaski swojej na dole tegoż obiektywnego bloga przycisk "komentarze" i poczytaj sobie podobnie do Ciebie myślących. Podoba się?

Akurat ksiądz Rydzyk, Radio Maryja czy TV Trwam to nie są osoby i instytucje których będę bronił (bo z wieloma działaniami Rydzyka się nie zgadzam). Nie będę jednak słuchał Twoich głupot, gdy zauważasz zachowanie osób starszych (wg Ciebie zmanipulowanych - może i racja ale także bezbronnych i zagubionych), jednocześnie nic nie robiąc sobie z zachowania "młodych, wykształconych" debili, którzy takie starsze osoby mieszają z błotem.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 13.05.2012 o godz. 12:10.
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.05.2012, 12:55
Czyli Siwy jednak żyje! Bardzo mi z tego powodu miło. Od jakiegoś czasu staram się nawiązywać w postach do emj10 do naszego zakładu ale jak narazie nie dał się "sprowokować". Tuż przed ogłoszeniem wyników ostanich wyborów parlamentarnych twierdził że ma już raport za pierwszy kwartał ale potem nabral wody w usta.
Według moich ocen już przegrałeś (autostrada robiona przez Maecedończyków i ta robiona przez Chińczyków a potem DSS) ale chciałbym usłyszeć potwierdzenie tego od naszego arbitra.
Mnie też miło ;-)

Moim zdaniem nie masz racji. Na 74 odcinki na 3 przerwano roboty, z tym że na dwóch z nich od razu wybrano nowego wykonawcę, a na jednym (A4) po kilku miesiącach.

Powołuję się na ten punkt:

§3.2
Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka na czas nieokreślony, konieczność wybrania nowego wykonawcy robót i niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przyszłości zgodnej,bądź bliskiej informacjom zawartym w punkcie 2.1.

Do odcinków A2 nie powinno być wątpliwości, bo patrząc na poziom zaawansowania (Eurovia - 80%, Boegl Kreis 60% i prace non stop) prac powinny być one oddane do użytku w ciągu dwóch miesięcy. Z kolei przy odcinku macedońskim pozostaje też kwestia tego, czy budowa tam została przerwana z powodu braku środków. Rzecznik NDI Paweł Mazur, twierdził, że wykonawca ma zamiar odstąpić od kontraktu na podstawie klauzuli mówiącej, że "zamawiający w istocie nie wykonuje swoich zobowiązań według kontraktu". Ostatecznie GDDKiA rozwiązała umowę a po kilku miesiącach wybrali nowego wykonawcę. Nie wiem czy można tu mówić o przerwaniu z powodu braku środków.

Nasze spory ma rozstrzygać kolega emj10, który póki co milczy...

pozdrawiam i życzę lepszych arbitrów w kolejnych sporach, których nagrodą ma być noszenie na barana zwycięzcy
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 13.05.2012 o godz. 13:06.
Siwy_89
Senior Member

Stary 13.05.2012, 13:11
skoro jesteś inzynierem to zapewne wiesz że wylewanie wartstwy śceiralnej to ostatnia i najłatwiejsza faza. Cały czas traci się na podbudowach oraz na obiektach inzhynieryjnych typu mosty, wiadukty i kładki.. Możesz mi powiedzieć jak byłbyś w stanie wybudować setkę takich obiektów w takim czasie? Przypominam Ci że przetarg roztrzygnięto w sierpniu 2009 a prace ruszyły jesienią, czyli praktycznie przez kolejne pól roku - do wiosny 2010 ledwo co kopali, bo była zima? jako inż powiinienes wiedzieć że nie leje sie betonu w mróz.

No patrz,

A na 105 km odcinku Świecko-Nowy Tomyśl zdążyli i oddali odcinek na pół roku przed planowanym terminem

Porównaj tempo budowy Chińczyków do np. Eurovii, która już kończy swój odcinek.

Nie zima jest winna, tylko wykonawcy. Ale tu się z Tobą zgodzę, że gdyby nie wybrano Chińczyków wszyscy mówiliby, że budujemy drożej autostrady, a przecież można było zatrudnić Chińczyków
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 13.05.2012 o godz. 13:24.
Siwy_89
Senior Member

Stary 13.05.2012, 13:20
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
To cud, że udało się zdążyć chociaż ze stadionami, chociaż tutaj również było blisko. Zresztą po co Ci to tłumaczę? Przecież skoro "nie leje się betonu w mróz" i "cały czas traci się na podbudowach", to nie ma szans by cokolwiek w tym kraju partia miłości zrobiła na czas.Zawsze się znajdą jakieś przyczyny "obiektywne" i pisowcy kradnący po nocach podbudowę z dróg i sypiący cukier do baków koparek. Jak za PRL. Winne były warunki atmosferyczne, szkodnicy i wrogowie ludu. Partia i system zawsze miały rację.
Bez przesady ;-)

Wrocław - gotowy w październiku + autostrada pod sam stadion
Poznań - gotowy od daawna + autostrada od Niemiec
Gdańsk - gotowy od sierpnia + autostrada Toruń-Gdańsk + remont trasy kolejowej Trójmiasto-Poznań
Narodowy - gotowy od grudnia

Wszystkie stadiony oddali minimum pół roku przed Euro, a trzy z nich dużo wcześniej. Dla mnie cudu nie ma.

Nie mów też - jeśli już odnosisz wszystko do Euro - że nie zdążyli z niczym, bo gotowe - poza stadionami - są też nowe terminale na lotniskach w:

Poznaniu
Wrocławiu
Gdańsku

Gotowa jest też szybka kolej łącząca tunelem lotnisko Okęcie z centrum Warszawy.

Piszę dlatego, bo widać, że piszesz rozsądnie, ale akurat w tym przypadku trochę przesadziłeś.

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 13.05.2012 o godz. 13:26.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.05.2012, 13:32
No patrz,

A na 105 km odcinku Świecko-Nowy Tomyśl zdążyli i oddali odcinek na pół roku przed planowanym terminem

Porównaj tempo budowy Chińczyków do np. Eurovii, która już kończy swój odcinek.

Nie zima jest winna, tylko wykonawcy. Ale tu się z Tobą zgodzę, że gdyby nie wybrano Chińczyków wszyscy mówiliby, że budujemy drożej autostrady, a przecież można było zatrudnić Chińczyków
jak wywalono chinczykow ich odcinki byly wykonane w 20%, pozostale odcinki mialy 30%. wiec jakies wielkiej przepasci nie bylo. dane mozna znalezc na specjalistycznych portalacvh lub poprostu na stronach gdaki.
Siwy_89
Senior Member

Stary 13.05.2012, 13:54
Rozumiem, że byłeś zadowolony z postępu prac na ich budowie i chciałbyś, by ją dokończyli?
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2012, 15:09
Ciekawe co z tym pomysłem ziobrystów dotyczącym europejskiej inicjatywy obywatelskiej ws. zawieszania tzw. pakietu klimatycznego.

Od 9 maja rozpoczęła się rejestracja pierwszych inicjatyw(od poszanowania embrionów ludzkich , przez wzmocnienie programów wymiany takich jak np Erasmus , po dyrektywę o polepszeniu warunków hodowli krów ) a o inicjatywie Solidarnej Polski cisza w eterze.
AS82
Banita

Stary 13.05.2012, 15:57
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście - ciężar gatunkowy obu "wydarzeń" identyczny... Tylko zapłakać nad Tobą.

Wciśnij z łaski swojej na dole tegoż obiektywnego bloga przycisk "komentarze" i poczytaj sobie podobnie do Ciebie myślących. Podoba się?
(Kończąc tą dyskusje bo już nie mam zamiaru sie produkować w tych kwestiach,bo mnie to już męczy piaty raz to samo mówić....)

Wybacz ,ale ciężar gatunkowy stwierdzenia prezydenta ,najwyższego urzędnika w kraju ,dla którego domagacie się tyle szacunku i respektu , "mam cie na mojej krótkiej liście" jest o wiele wiekszym pokazem chamstwa i grożenia drugiej osobie od Niesiołowskiego ,który sprowokowany gdy wcześniej mu ubliżali tak zwani związkowcy złapał za kamere i obrócil obiektyw w dół i powiedział "Won stąd" . Nie popieram Niesioła ,ale to była prowokacja ,natomiast jak sie do kogoś mówi ,że sie ma go na krótkiej liście to w domniemaniu ,chce sie go wykończyć (zabić ?)
Poczytaj sobie komentarze na portalu niezalezna, pare razy widziałem tam komentarze, poziom chamstwa ten sam .
Cały widz polega na tym ,że poziom zmanipulowania i kłamstw jest w mediach Rydzyka kilkakrotnie wiekszy niż w TVNie czy w innych mediach informacyjnych . Nie zaprasza sie tam nikogo z innych partii politycznych poza PISem czy od niedawna Solidarnej Polski . Jest permanentna krytyka rządu PO ,wmawia się ludziom ,że żyją w totalitarnym państwie ,że Polska za chwile zginie i sie rozleci , że rządzą nami zdrajcy , uprawia sie czarnowidztwo i jednoczesnie kreuje wizje ,że tylko PIS może uratować Polskę . Rydzyk przy pomocy religii i krzyża wskazuje ludziom na kogo mają wrzucać głosy do urny w wyborach ! Jak ci tak szkoda tych starszych zmanipulowanych ludzi ,to sie nie rzucaj z tego powodu na młodych ludzi ,którzy w jakiś sposób z nich drwią ,tylko się zwróć do toruńskiego prowodera ,który jest winny robieniu im wody z mózgu i cynicznemu wykorzystywaniu ich . No ale coż 2000 lat manipulacji zobowiązuje
Na sam koniec ,czytajac ten watek i nie tylko ,zauwazylem, że dla PISu demokracja jest wspaniała jak oni rządzą .Wtedy rządy są swietne , prezydent jest wielkim mezem stanu ,któremu sie należy szacunek . Natomiast jak ludzie odsuną PIS od władzy i wybiorą sobie inną partie to wtedy dla PISu demkracja staje się ch*jowa, wtedy rządzą nami zdrajcy , agenci oszuści , prezydent to bandyta i śmieć . To samo jest z Kościołem ,jak rządzi partia która daje Kościołowi co on sobie zażyczy ,wtedy demokracja i wartości wolnościowe są świetne, ale jak jest partia która mówi ,że chce ograniczyć Kościołowi przywileje ,to nagle jest to atak na wiare ,Boga itd.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.05.2012, 16:15
Rozumiem, że byłeś zadowolony z postępu prac na ich budowie i chciałbyś, by ją dokończyli?
oczywiście że nie. Ale obiektywnie patrząc nie można zrzucać na nich całej winy, bo nikt nie wie jakby to wyglądało, gdyby mieli normalne, rynkowe zasady pracy z podwykonawcami i dostawcami. Nie bronie ich, ale nie można ich także za całośc winić, tak smao jak gdaki która ich wybrała.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2012, 16:30
Cytat:
PRYWATYZACYJNE DRAŃSTWO
- jedno z bardzo wielu.
Wszyscy ślepi. Wszyscy głusi.
Wszystkich chroni jakaś rękojmia.
Przepis na szybkie uwłaszczenie
majątkiem narodowym Polaków.
Przedsiębiorstwo państwowe Zakłady Porcelany Elektrotechnicznej "ZAPEL" w Boguchwale
- 16 hektarów gruntu w wieczystym użytkowaniu,
z prawem własności na:
- 53 000 m2 powierzchni użytkowej budynków [według odpisu księgi wieczystej z 03 stycznia 1997 r.], wraz z logo i całym dobytkiem na tej powierzchni, z 207 mieszkaniami zakładowymi,
- znany na rynkach światowych producent porcelany wysokonapięciowej (energetyka),
ZA 5 MILIONÓW polskich złotych (słownie: pięć milionów zł.). No i to wszystko ma być niby zgodne z prawem.
Sprawa dla ABW: Bizoń kontra Zapel
http://youtu.be/RdxaUfgapDY
[][][][]> T S W <[][][][]
wislak68
Senior Member

Stary 13.05.2012, 17:44
Mnie też miło ;-)

Moim zdaniem nie masz racji. Na 74 odcinki na 3 przerwano roboty, z tym że na dwóch z nich od razu wybrano nowego wykonawcę, a na jednym (A4) po kilku miesiącach.

Powołuję się na ten punkt:

§3.2
Warunkiem koniecznym jest przerwanie budowy odcinka na czas nieokreślony, konieczność wybrania nowego wykonawcy robót i niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przyszłości zgodnej,bądź bliskiej informacjom zawartym w punkcie 2.1.

Do odcinków A2 nie powinno być wątpliwości, bo patrząc na poziom zaawansowania (Eurovia - 80%, Boegl Kreis 60% i prace non stop) prac powinny być one oddane do użytku w ciągu dwóch miesięcy. Z kolei przy odcinku macedońskim pozostaje też kwestia tego, czy budowa tam została przerwana z powodu braku środków. Rzecznik NDI Paweł Mazur, twierdził, że wykonawca ma zamiar odstąpić od kontraktu na podstawie klauzuli mówiącej, że "zamawiający w istocie nie wykonuje swoich zobowiązań według kontraktu". Ostatecznie GDDKiA rozwiązała umowę a po kilku miesiącach wybrali nowego wykonawcę. Nie wiem czy można tu mówić o przerwaniu z powodu braku środków.

Nasze spory ma rozstrzygać kolega emj10, który póki co milczy...

pozdrawiam i życzę lepszych arbitrów w kolejnych sporach, których nagrodą ma być noszenie na barana zwycięzcy
Dzięki za odpowiedź. Nie jestem pewien co to za &3.2 cytujesz dlatego trudno jest mi się do tego odnieść szczegółowo natomiast jeśli wymieniasz: "konieczność wybrania nowego wykonawcy robót" to sprawa jest już rozstrzygnięta .
Jeśli chodzi o powody przerwania kontraktów to zarówno Macedończycy jak i Covec (o DSS nawet nie wspominam) wydali oświadczenie w którym jednozncznie stwierdzili że przyczyną przerwania prac były zatory płatnicze spowodowane opóźnieniami w płatnościach ze strony inwestora.
No ale jak wspomniałeś: od tego teoreretycznie mamy emj10...
Siwy_89
Senior Member

Stary 13.05.2012, 18:46
Dzięki za odpowiedź. Nie jestem pewien co to za &3.2 cytujesz dlatego trudno jest mi się do tego odnieść szczegółowo
To jeden z punktów zasad zakładu wysłanych na privie do mnie od emj10 jakiś rok temu. Podobno też go dostałeś Czy rzeczywiście emj10 przesłał Tobie te warunki - nie wiem.

jeśli wymieniasz: "konieczność wybrania nowego wykonawcy robót" to sprawa jest już rozstrzygnięta .

Powołuję się na "niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przeszłości" A to miejsca - moim zdaniem - nie ma.

Jeśli chodzi o powody przerwania kontraktów to zarówno Macedończycy jak i Covec (o DSS nawet nie wspominam) wydali oświadczenie w którym jednozncznie stwierdzili że przyczyną przerwania prac były zatory płatnicze spowodowane opóźnieniami w płatnościach ze strony inwestora.
Z kolei MI twierdzi, że... "W dniu 23 lutego 2011 r. konsorcjum NDI SA - SB Granit SA - Skopje (wykonawca ww. odcinka) złożyło oświadczenie o odstąpieniu od kontraktu, podając jako uzasadnienie brak należnych płatności, brak pozytywnego rozstrzygania roszczeń, opóźnienia w rozpatrywaniu roszczeń. Należy zaznaczyć, iż po dokonaniu weryfikacji przedmiotowe zarzuty nie zostały w żaden sposób potwierdzone. Wobec powyższego GDDKiA uznała powiadomienie konsorcjum NDI SA - SB Granit SA - Skopje za bezzasadne. Dodatkowo potwierdziły się uprzednie zarzuty kierowane do konsorcjum dotyczące opóźnień w realizacji kontraktu, a leżące całkowicie po stronie tego konsorcjum.

Podsumowując, możemy tak dyskutować, ale od rozstrzygania takich sporów mamy arbitra.

pozdrawiam ;-)

oczywiście że nie. Ale obiektywnie patrząc nie można zrzucać na nich całej winy, bo nikt nie wie jakby to wyglądało, gdyby mieli normalne, rynkowe zasady pracy z podwykonawcami i dostawcami. Nie bronie ich, ale nie można ich także za całośc winić, tak smao jak gdaki która ich wybrała.
tak czy owak jest ok, bo Eurovia i Boegl zasuwają z robotą
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 13.05.2012 o godz. 18:52.
wislak68
Senior Member

Stary 13.05.2012, 18:49
Nie, on sam tego podzialu nie wprowadzil. Zeby byl podzial musza byc dwie czesci. Kaczynscy i PiS byli strona w ostrej wojnie politycznej. Nie ofiara a czynna strona. On (szczegolnie po 10 IV) i PiS ten podzial zaostrzyli i poglebili. Oni na tym podziale chca dojsc do wladzy. I to przy pomocy czesci Episkopatu. Wiesz, to jest dopiero zdumiewajace.

Bedac poza granicami kraju nie tracisz kontaktu z rzeczywistoscia. Wrecz przeciwnie, nabierasz potrzebnego dystansu do pewnych spraw i na pewne sprawy patrzysz inaczej, z inaczej perspektywy. Rozumiem ze wg. Twojej opinii to PO rekami szalenca strzelalo do PiS-u? Tak? Kto wprawadzil podzial miedzy "nami" a tymi ktorzy stali tam gdzie stalo ZOMO? Kto wprowadzil podzial na prawdziwych Polakow i gorszych? Na zdrajcow i zdradzonych? Kto nakreca do delegalizacji legalnie wybranej wladzy? Kto wyciera sobie gebe Kosciolem, Krzyzem? Kto buduje MIT genialnego polityka "zdradzonego o swicie"? Kto oskarza prezydenta, premiera i ministra spraw zagranicznych o zdrade i mord na prezydencie bez zadnych dowodow? Kto bezczelnie klamie ze wizyta prezydenta i premiera zostala rozdzielona? I juz wyjasniam: zeby wizyta zostala rozdzielona to najpierw musialy byc plany wspolnego wyjazdu. A teraz pokaz mi dokument ktory przekona mnie ze taki plan byl. Jedyne pismo jakie w tej sprawie ujrzalo swiatlo dzienne to pismo ze stycznia 2010 adresowane do Arabskiego w ktorym Kancelaria Prezydenta RP informuje Kancelarie Premiera o swoim wyjedzie do Katynia. Gdzie tu zaprosznie i propozycja wspolnego wyjazdu? Czy znajac stosunki obu panow uwazasz ze w styczniu, lutym, marcu czy kwietniu ktos powaznie myslal o tym zeby oni oboje polecieli? A nawet gdyby oboje polecieli to chyba nie tym samym samolotem, prawda? Kto wmowil opinii publicznej ze to Kancelaria Premiera przygotowywala wyjazd Lecha Kaczynskiego do Smolenska? A to przeciez klamstwo bo to Kancelaria Prezydenta organizuje wyjazdy glowy panstwa. I teraz wracajac do pierwszej mysli takiej IV RP chcesz? Takiego premiera jak Kaczynski? Takiego ministra jak Macierewicz, Brudzinski? Takiego rzecznika rzadu jak Hofman?

Czy Tusk na wiecach kazal zabierac babciom dowody osobiste? O czym Ty piszesz wogole. Akcja o ktorej wspominasz zostala zainicjowana i rozpowszechniona przez zwyklych ludzi, ktorzy za pomoca SMS rozsylali sobie tego typu tekst. Chyba ze przyjmujesz ze to komorka Platformy rozsylala tego typu teksty. Otoz nie bylo takiej potrzeby. Poziom frustracji PiS-em byl tak wysoki ze fakty mowia za siebie:

Frekwencja 2005 - 40.57 %
Frekwencja 2007 - 53.88 %

PO (2005) - 24.14 %
PiS (2005 - 26.99 %

PO (2007) - 41.51 % + 17.37%
PiS (2007) - 32.11 % + 5.12 %

To jak to jest ze na PO w 2007 glosowalo 6,701,010? Mamy w kraju az tylu niezorientowanych, zaslepionych ludzi? Czy moze ludzie po dwoch latach przejrzeli na oczy?
Powiem szczerze: to co napisałeś powyżej brzmi jak wyznanie PO-wskiego fantyka. Nieprawdopodobne wręcz natężnie: kłamstw, oszczerstw i manipulacji. Zdumiewa mnie że ktoś po tylu latach ma jeszcze odwagę powtarzać te bzdury i twierdzic że taka jest prawda. Tłumaczy Cię tylko to że jesteś zagranicą i wbrew temu co piszesz straciłeś zupełny kontakt z rzeczywistością (przynajmniej tą polska). Nie chciałbym odnosić się szczegółowo do całości Twojego posta ponieważ znakomicie zrobił to już kolega BBudowniczy punktując całą absurdalność Twoich nonsensownych przykładów. Pozwole sobie tylko na zwócenie uwagi na kilka spraw:
1. Piszesz że: "Zeby byl podzial musza byc dwie czesci. Kaczynscy i PiS byli strona w ostrej wojnie politycznej.". Po czym okazuje sie że wbrew temu co piszesz PiS bynajmniej nie jest stroną konfliktu ale Twoim zdaniem jest w nim jedynym agresorem. I stąd moje pytanie: a gdzie jest Twoim zdaniem druga strona tego konfliktu Nadstawia drugi policzek Twoim zdaniem PiS chce "dojść do władzy na podziale". Pozwolisz że przypomnę na czym doszło do władzy PO: mohery, antyeuropejski ciemnogród, państwo policyjne, zabieranie babci dowodu, filipiki Stefana itp, itd. I Twoim zdaniem to nie była celowa polaryzacja? Dziś gdy okazuje się że prawdopodobnie ta nieustanna strategia dzielenia społeczeństwa doprowadzi do klęski PO masz czelność twierdzić że to PiS chce "dojść do władzy na podziałach". Wybacz ale jedno z dwóch: jesteś hipokrytą (jeśli świadomie wprowadzasz ludzi w błąd) albo głupcem (jeśli faktycznie wierzysz w to co sam piszesz)
2. To o "części Episkopatu" jest tyleż śmieszne co tragiczne. Jeśli PiS chce dojść do władzy przy pomocy "części Episkopatu" to w sposób naturalny powstaje pytanie gdzie jest "reszta tego Episkopatu" Na spotkaniach modlitewnych z PO w Łagiewnikach
3. Na ten nieprawdopodobny stek nonsensownych oskarżeń zarzucanych PiS odpisał Ci już (moim zdaniem bardzo dobrze) kolega BBudowniczy. Nie chcę sie powtarzać. Od siebie tylko przypomnę kilka spraw: "telewizyjne" negocjacje o utworzeniu rządu POPIS, agitacje mandarynów PO (Grupiński przyznał się do tego w wywiadach) tłumaczących rozczarowanym brakiem powstania POPIS działaczom PO że "wykończymy PiS i wtedy weźmiemy wszystko", żenujący sojusz z postubecją kontrolującą media (Solorz, Wejhert, Walter) mający na celu dyskredytację konkurencji z PiS, mohery, zabieranie babci dowodu (sam pamiętam Tuska wspominającego o tym "pomyśle" w telewizji; to tak a'propo "spontaniczności" tej akcji), nieustanne tyrady Stefana a później Janusza (przypomnij sobie co opowiadał o śp prezydencie), blokowanie prezydentowi dostępu do samolotu aby nie mógł polecieć do Brukseli, wzywanie do bojkotu władzy PiS (nie przypominasz sobie jak apelował o to będacy w opozycji Tusk?), wystawianie w mediach płaczących aferzystek mających świadczyć o "policyjnym państwie PiS"; zachęcanie do agresji wobec babci modlących się przed Pałacem Prezydenckim, "postępowy" krzyż z puszek itp, itd. I Ty masz czelność, siedząc sobie wygodnie w USA, twierdzić że to "PiS chce dojść do władzy na podziale" Człowieku zostań tam sobie i nie wracaj. Zupełnie utraciałeś kontakt z polską rzeczywistością.
4. Wydaje mi się że specjalne potraktowanie należy się sprawie Smoleńska. Twoim zdaniem jest ona główną przesłanką "podziału". A zatem po kolei: Tusk dążył do tego aby rozbić wizyty na dwie (sam przytoczyłeś dokument deklarujacy gotowość ze strony prezydenta do wspólnego wyjazdu; BB dał Ci link opisujący całą sprawę) i to że dał sie w tej sprawie rozegrać Putinowi (chciał się z nim spotkać w Katyniu kosztem wspólnego wyjadu z prezydentem) jak dziecko to absolutna praprzyczyna całej tragedii, za organizację wizyty odpowiadała Kancelaria premiera i to ona jest winna szeregu zaniedbań których dopuszczono sie w trakcie jej organizacji (przypomne Ci że NIK stwierdził w tej sprawie rażace zaniedbania i przekazał sprawę do prokuratury, zastępca BOR został zwolniony i będąc obecnie przedmiotem śledztwa całą winę zrzuca na obecnego szefa BOR, zresztą nominata Komorowskiego), przypomnij sobie tę żenująca sytuację w której jeszcze nie wiadomo czy prezydent zginął a Gajowy już wali do pałacu i chce przejmować władzę, nie zapomnij o Tusku korzystającym z pomocy Putina w tym aby na mejsce tragedii przyjechać przed bratem prezydenta, pewnie w nagrode za te wysiłki nasz płemieł oddaje śledztwo Rosjanom (najważnejsze śledztwo jakie wydażyło się w tym kraju od odzyskania niepodległości; co w tym wszystkim jest żenujące to że w chwili obecnej, pomimo wyroku sądu nakazujacego ujawnienie tych informacji, nie chce ujawnić dokumentu na podstwie którego przekazanie śledztwa Rosjanom zostało dokonane) a marszałek Kopacz dogląda jak to ma metr "w głąb" przekopywana jest ziemia na miejscu tragedii (i znowu żenada: w tekscie stenogramu z jej wystapienia zostaje usunięty ten fragment jej wypowiedzi, na szczęście jest zapis telewizyjny) i w jaki sposób badane są ciała ofiar tragedii (nie musze chyba dodawać co przysłali nam Rosjanie), tym "profesjonalnym" działaniom zaczyna oczywiście towarzyszyć legenda prezydenta zmuszającego pilotów do lądowania, zastąpiona następnie wersją z "pijanym generałem", wersja ta zostaje twórczo rozwinięta i przedstawiona opinii światowej przez generał Anodinę w momencie gdy nasz płemieł szusował sobie po Słoweni (uznal że publikacja tych bzdur jest na tyle nic nie znaczacym faktem że nie będzie potrzeby bezpośredniego odniesienia się do nich), tym sposobem cały świat jest przekonany że przyczyną tragedii był pijany generał, wersję tę potwierdza komisja rządowa która obecność generała w kabinie stwierdziła na podstawie rozpoznania jego głosu przez jednego z członków komisji i położenia ciała po wypadku, w momencie gdy okazało się że nie ma dowodów na to że generał w kabinie był komisja idzie w "zaparte" i utrzymuje że to w zasadzie nic nie zmienia, polska prokuratura nie może doczekać się na wrak samolotu (zapobiegliwie umytego przez Rosjan) a przy badaniu wersji zamachu opiera się "analizach rosyjskich", mamy też telefon komorkowy prezydenta (oczywiście wg. wersji rządowej zabezpieczony od razu po wypadku) który dzwoni cztery minuty po katastrofie itp, itd. Moge wymieniac tak dalej w nieskończoność.
Czy Twoim zdaniem to nie jest kompromitacja Kompromitacja na całej linii Moim zdaniem w normalnym kraju każdy rząd po czymś takim został by zmieciony! A Ty tymczasem pozwalasz sobie na cos takiego:" PiS po 10 IV ten podział pogłębił". Nadal utrzymujesz że nie straciłeś kontaktu z rzeczywistością
5. I na koniec to: "Poziom frustracji PiS-em byl tak wysoki ze fakty mowia za siebie". Sprawdź sobie zatem proszę ile ludzi głosowało na PiS w 2005 a ile w 2007. I to pomimo zupełnie obłąkańczej propagandy oskarżajacej ich o wszelkie plagi egipskie (państwo policyjne, totalitarzym, prześladowania opozycji itp, itd.). Tak jak pisałem już poprzednio: wystarczyłoby aby układ w mediach był w 2007 odrobinę bardziej zrównoważony a PO zostało by rozjechane. Niestety mając przewagę medialną pewnemu segmentowi wyborców można wmówić dokładnie wszystko. To ci których kolega Szpenio opisał precyzyjnie jako "mających wyje...". Dla nich wystarczy że milicyjny synek Wojewódzki zarzuci parę głupawych żarcików na temat JK i juz są "ustawieni". Z dokładnie tych samych metod korzytała propaganda nazistowska czy sowiecka (zresztą jej realizatorzy w "przypadku 2007" uczyli sie swojego fachu w okresie: propagandy sukcesu, pierwszej solidarności i stanu wojennego). I mimo tego że w kraju byl głód i terror to badziewie płakło po Stalinie. Obecnie jest to twórczo rozwijane w Rosji czy na Białorusi i ciekaw jestem jak Twoim zdaniem musi być tam niski poziom frustracji (te wszystkie manifestacje to oczywiście propaganda Zachodu) skoro w każdych wyborach władza dostaje tak od 70 do 50% głosów? Przykro mi to napisać ale biorąc pod uwagę Twój post powyżej wygląda na to że jesteś bardzo dobrą eksemplifikacją tego segmentu wyborców.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.05.2012 o godz. 23:57.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.05.2012, 20:05
"Poseł PO Paweł Suski wybiela Stefana Niesiołowskiego i twierdzi, że to Ewa Stankiewicz powinna ponieść konsekwencje piątkowej awantury i odpowiedzieć przed Radą Etyki Mediów"

Dobrotliwy Stefan....jak w kawale o Leninie....A mógł przyp......lić

http://www.rp.pl/artykul/107684,8747...ennikarke.html
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
wislak68
Senior Member

Stary 13.05.2012, 23:27
A co sądzicie o tym:
http://fakty.interia.pl/swiat/news/s...ic-nie,1795541
A Merkel poległa w wyborach w Nadreni-Westfalii. I to dość sromotnie. Zaczyna się robić naprawdę ciekawie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 13.05.2012 o godz. 23:38.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów