|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
@nesta: w którym meczu Iliev zrobił różnicę dzięki któremu Wisła wygrała? No dobra... chociaż zremisowała? Ja sobie nie przypominam... Może w Lubinie? Udało mu się kopnąć raz prosto i raz wpadło. Sukces... Robić różnicę to robił ją Melikson na derbach. Iliev to robi trochę wiatru na prawej flance, przez jakieś 30-40 minut jak ma siłę a i tak najczęściej gówno z tego wynika. Równie dobrze robiłby tam wiatr Łobodziński i kto wie... może byłoby nawet lepiej. Pisałem w zimie, że Iliev to serbski Łobodziński. Minęła kolejna runda i gra Ilieva jeszcze mocniej mnie utwierdziła z słuszności tego porównania. Jego fenomen i popularność polega na tym, że od niego czy od Łobodzińskiego Wisła ma mnóstwo jeszcze gorszych piłkarzy: Kirm, Nunez, Małecki, Garguła, Wilk, Jovanović, Jaliens, Lamey, Jirsak.. itd.
Najlepszy skrzydłowy sezonu wg weszło to ... starszy od Ilieva.. Marek Zieńczuk. I trudno się z tym wyborem nie zgodzić. A właśnie. Kto upadł na głowę, żeby przedłużyć kontrakt z Jirsakiem? Jeśli łysy legionista to Vangelisa przed meczami trzeba zastąpić prawdopodobnie jego ulubioną piosenką nijakiej Honoraty http://www.youtube.com/watch?v=2aFgPVVMkSg
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2012 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jova : 09.05.2012 o godz. 12:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Problem może być tej natury, że właśnie nie możemy sobie obecnie pozwolić na Celebana bo utopiliśmy tę kase na Bunozę. (Dzięki Zdzisiu!)
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja się w pełni zgadzam z jova.
Chavez to nieliczny z naszych zawodników za którego możemy dostać cokolwiek, a musimy mieć jakieś środki by wzmocnić pomoc. Poziomem z Celebanem według mnie jest zbliżony z tym że każdy ma inne zalety. Chavez siła, Celeban, gra głową. Przyczym Osman gra głową bardzo bardzo słabo więc wolę mimo wszystko Celebana. Dla mnie Celeban+Głowacki to lepsza para stoperów niż Jaliens+Chavez. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jest kasa na transfery czy nie ma ? Oto jest pytanie!!!
Przede wszystkim trzeba wyjść od tego co znaczy w semantyce Kudłatego zaimek "SPORO". Przypomnijmy sławetną konferencję naszego wiceprezesa. Powiedział on tam dwie rzeczy - "dziura budżetowa jest dość SPORA" i "na transfery będziemy mieli całkiem SPORE środki". Nie ma jak to profesjonalista z kompleksową wizją rozwoju klubu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Na cholere nam gra głową u obrońcy skoro my wrzutek nie potrafimy robic
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
sory, ale jak mówisz Celebam to ja go kojarzę tylko dzięki zdobytym bramkom.
Jego grę w obronie dla mnie zweryfikowało Dundee ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Myślę, że Łysy i Zdzisiu znów muszą się nachapać, bo za kilka miesięcy ich nie będzie, a znów będą musieli przez kilka lat za coś GODNIE ŻYĆ. Jakby boss był mądrym to by wiedział, że jak Łysy i Zdzisiu mówią brać zawodnika X, to należy wtedy brać zawodnika Y lub Z.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.05.2012 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
HEHE czyli mamy kilka milonów Euro na transfery dziura = kasa na transfery ![]() Jeśli kudłaty sprowadzi jednego dobrego zawodnika to będzie cud. IMHO na transfery mamy ok 1 mln EURO a do kupienia masę graczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
.... do tego trzeba zmienić stare porzekadło ludowe - "trafiło się jak ślepej kurze ziarno" ,na "trafiło się jak Kudłatemu Marcelo"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Podobno widzianego kudłatego w Madrycie jak oferował Kace i Altintopowi kontrakt motywacyjny |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Przede wszystkim Bednarz nie mówił o dziurze budżetowej, tylko o problemach z bieżącą płynnością finansową.
Ot i cała "tajemnica". W tym roku wpłynie do klubu zarobione przez zawodników Valckxa ponad 4 mln euro z europejskich pucharów - to potężna suma, która powinna zapewnić stabilizację i środki na transfery. Niestety będzie je wydawał już nieudolny Bednarz i Kapka na polskich zawodników z zaprzyjaźnionych agencji menadżerskich. O to przecież chodziło w tym odsunięciu Valcxa. Wydanie jakiegokolwiek grosza na takiego Magierę czy Lisowskiego, których nikt inny nie chce kupić, by określeni menadżerzy mogli zarobić, jest jawnym sabotażem na interesie klubu. Niestety, nim Cupiał znów się zreflektuje, musi minąć trochę czasu i musi zostać roztrwonione gro środków na nowych Jirsaków, Matusiaków, Betów, Łobodzińskich, Hristowów, czy Cwielongów... Myślicie, że np: koszmarne przeplacenie za Jirsaka było czystym przypadkiem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Trzeba dać zarobić chłopakom... :/ ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę Wam się Celeban marzy? W jaki sposób? Gość ma do wyboru w samej Polsce 4 kluby, które wystąpią w pucharach... W tej czwórce nie ma Wisły. Nie wiem po co miałby z drużyny MP cofać się do średniaka Ekstraklasy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Naprawdę wierzysz, że te kluby coś zagrają w europejskich? Ruch? Lech bez Rudniewa? Śląsk jeśli na starcie pochwali się taką samą formą jak na zakończenie to na pewno... Może Legia coś pokaże i tyle. Jeden nieudany sezon nie oznacza, że od razu z wielkiego klubu (jak na Polskę) stajemy się przeciętniakiem/średniakiem. Moim zdaniem szansa na wyciągnięcie Celebana jest.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 09.05.2012 o godz. 15:43.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawsze jest ale trzeba przebić Legie. I to dość wyraźnie. A wątpię czy mamy na to kasę.
Bednarz: "Koko, koko wpadł mi oko, Michał Czekaj też jest spoko. Wszyscy razem zaśpiewajmy i Urydze szanse dajmy. Hej!"
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2012 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie twierdzę, że w tych przypadkach można mówić o układach z menadżerami. Po prostu bawi mnie takie wybiórcze konstruowanie teorii spiskowych. Jak szaleć, to szaleć - czemu nie założyć, że Valckx też doił Cupiała? Do tego Valckx ściągnął Diaza, a to przecież transfer Bednarza - Holender ewidentnie był częścią tego samego układu!
Ostatnio edytowane przez jova : 09.05.2012 o godz. 16:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ucieszy się Bruda Wygrać im się uda Wszyscy zobaczymy kudłatego cuda Hej! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
||
Cytat:
Mnie z kolei zawsze bawi udawanie, że w polskiej piłce i środowisku piłkarskim nie ma żadnych układów, układzików, kombinacji i knowań, choć od lat wszyscy wiedzą, że toczą ją ciężkie patologie, których z jakichś dziwnych powodów za cholerę w żaden sposób nie da się nawet ograniczyć. Jak myślisz, Kapka i Rogala są w naszym klubie lub gronie doradców za zaslugi sportowe i skuteczne zarządzanie? Czy może jednak chodzi przede wszystkim o coś innego? Co te osoby włacznie z Bednarzem sobą reprezentują jako tzw. fachowcy? ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Jeden nieudany sezon, za co odpowiedzialny jest głownie Cupiał i jego ADHD zmienia Wisłę w sredniaka... A Śląsk to już chyba w Twojej opinii bedzie regularnie teraz zdobywał mistrzostwo Polski, tak jest potężną drużyną, która już na kilka kolejek przed końcem sezony zapewniła sobie tytuł. Proszę o odrobine refleksji. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|