|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja jestem za powrotem Arka Głowackiego. Głowa przerasta naszą aktualną obronę o "głowę"
, w dodatku robiłby atmosferę w szatni, ponadto przy nim mogliby rozwinąć się Nalepa i Czekaj. Ponadto uważam, że dobrym ruchem byłoby zakontraktowanie Michała Pazdana, zawodnik Górnika jest dobry w odbiorze piłki, a nasz Radkowi Sobolewskiemu latka lecą i potrzebna jest alternatywa. Ponadto jeśli Brożkzwom uda rozwiązać się umowy z Trabzonsporem to także byli by dobrą opcją dla Wisły pojawiąją się głosy, że jedyne co by robili to to machanie rękami, a dlaczego machali? Bo chcieli zwycięstwa Wisły i nie mogli pogodzić się z niepowodzeniem akcji. Jeśli w klubowej kasie jest ten milion euro, sondowałbym możliwość pozyskania Artura Sobiecha. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Celeban płacze że go nie chcą we Wrocku
Łuysy wążu do dziełahttp://slask.przegladsportowy.pl/Pil...612,1,789.html Powód: celeban
Ostatnio edytowane przez grzybson87 : 08.05.2012 o godz. 09:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
a tak serio panie Bednarz marsz do Łodzi po Dudu![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Taaa, przychodzi piłkarz mistrza Polski porozmawiać z kudłatym (P)iłkarz: Panie oświecony dyrektorze co może mi Pan zaoferować w swojej drużynie (K)udłaty: niskie zarobki, wie Pan o nic nie walczymy budujemy drużynę no i nie mamy kasy P: To wyśmienicie proszę mi dać kontrakt do podpisania!! K: Tu proszę podpisać swój nowy kontrakt P: A jest jakaś premia za mistrzostwo lub puchary? K: Nie mamy kasy ale jest darmowy bon na zakupy w Bonarce i zniżka na klimatyzację do Volvo za zajęcie 6 miejsca P: Wyśmienicie zawsze o tym marzyłem |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
O tak... Dudu by się nam przydał! Pokłócony z Widzewem o ten kontrakt... Mimo iż jest obcokrajowcem, to świetnie mówi po polsku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dudu jest tylko kilka miesięcy młodszy od Magiery. Na korzyść Magiery przemawia to, że jest Polakiem i na pewno będzie tańszy w utrzymaniu. Na korzyść Dudu tylko te kilka miesięcy.
Lewych obrońców z Polskiej ligi (plus Pi. Brożek) brałbym w takiej kolejności: Rumiany, Magiera, Brzyski, Dudu, Henriquez, Brożek, Costa, Pejović, Lisowski ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dudu jest beznadziejny. Owszem ma dobre stałe fragmenty gry, jest jednym z najlepiej wrzucających piłkarzy w lidze ale to by było na tyle. Ten 'obrońca' w obronie jest na poziomie Paljicia a na pomocy nie ma co go ustawiać bo jest za wolny.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tańszych, lepszych i do tego Polaków nie znajdziemy od Pazdana i Celebana. Jeżeli nie oni to kto?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ja w Wiśle widziałbym na lewej pomocy Patejuka choć ma 29 lat to ciągnął podbeskidzie do przodu.
Z Rakowa wyciągnąłbym tego ofensywnego pomocnika, no i jestem za powrotami Głowackiego i Brożków, rozglądnąłbym się jeszcze w Polonii Warszawa bo będzie teraz duża wyprzedaż, więc można byłoby coś ustrzelić. Na lewą obronę najlepsza opcja dla mnie to Magiera z Górnika, tam też można było by szukać zastępcy za Bitona w osobie Milika, w tym sezonie podobał mi się jeszcze Jovanović z Korony na def pomocnika był by idealny. Przyglądnąłbym się jeszcze polskim piłkarzom którym kończy się kontrakt zagranicą, Janota, Cywka myślę że mogliby stanowić o silę wisły w przyszłym sezonie. Na bramkę jeszcze można ściągnąć Białkowskiego z Southampton gorszy od naszego serbskiego bramkarza napewno nie jest a przemawia za nim to że jest Polakiem |
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Mysle ze warty uwagi jest Edgar Cani mysle ze by sie sprawdzil
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tak, na pewno, jeden z dwóch najbardziej gnojonych piłkarzy przez Wojciechowskiego. Nierób, do tego zarabiający duże pieniądze...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, że Celeban jest (a jak nie jest, to na pewno menedżer mu wmawia, że jest) jedną z gwiazd tej ligi. Więc pewnie i pensje krzyknie sobie gwiazdorską - 300 tys.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Według C+, Skorupski, Olkowski, Nakoulma i Milik są na liście transferowej Górnika Zabrze, który szybko potrzebuje gotówki. Wszystkich widziałbym w Wiśle, ale że to raczej nierealne, więc moglibyśmy kupić chociaż Olkowskiego i Milika. Bramkarza mamy dobrego, a Nakoulma ostatnimi czasy ciut obniżył loty, więc dwóch najmłodszych z tej "listy" pasowałoby do drużyny Probierza.
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Niektorzy srogo sie zawioda jak sie okienko skończy.
Probierz juz sprawdza mlodzierz. Bednarz przygotowuje sie do testów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ten sam Cani, który z premedytacją łapał kartki bo mu się do Białegostoku jechać nie chciało. W Polonii jeszcze był pełen zamordyzm i najsurowszy klub kokosa na wschód od Odry więc i pozory zaangażowania zachowywał... u nas taki leń od razu położyłby się nogami do góry... zwłaszcza przy pieniądzach które musiałby niechybnie dostać. Bruno, Cani, nie dziękuję. Ciekawsi zawodnicy będą tam do wyciągnięcia.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ly_Krakow.html
Magiera, Lisowski. Za niedługo spodziewajmy się informacji: "Brzyski do Wisły?", "Wisła Kraków zagięła parol na Dudu!", "Piotr Brożek zostanie nowym-starym obrońcą Wisły!", "Czy Luka Pejović przejdzie do Białej Gwiazdy?", "Costa blisko transferu do Krakowa!" ![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
heh Celebanem interesuje sie ponoć Besiktas
a co do Lisowskiego to ponoć juz Lech złożył oferte. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Czegoś tu nie rozumiem.
Oczekujecie gry na wysokim poziomie w lidze, sukcesów w Europie a proponujecie piłkarzy którzy zagrają dobrze 1 na 5 meczów lub rzadziej. Z reguły mają na dodatek zerowe doświadczenie na poziomie międzynarodowym albo za granicą im się "nie udało". Wiosenny przypływ optymizmu? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Lepszy średni Lisowski, który zapieprza aż miło patrzeć(jak i cała Korona) niż olewusy z Holandii lub Diaz.
Jeżeli tylko spełnimy wymagania finansowe to piłkarze typu: Celeban, Dudu, Skorupski, Olkowski, Nakoulma, Pawłowski, Kupisz powinni się znaleźć w Wiśle(bądź, co bądź powrócilibyśmy do sprawdzonego już modelu kupowania Polaków z innych zespołów, a przez to je osłabiając). Do tego młodzi i ambitni: Adrian Błąd (Zawisza Bydgoszcz/Zagłębie Lubin), Makuszewski, Porębski, Stępiński, Kita, Modelski, Rymaniak. ![]()
Na zawsze Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Za 90 minut.pl:
Pavle Velimirović zdecydował się nie przedłużać wygasającego w czerwcu kontraktu z Łódzkim Klubem Sportowym i odejdzie ze spadkowicza z ekstraklasy. 22-letni bramkarz do Łodzi trafił przed niespełna rokiem z OFK Petrovac. W polskiej ekstraklasie zagrał w 20 meczach. Moim zdaniem powinnismy sie o niego postarac z kilku powodów: 1) Podstawowa sprawa dla nas nie bez znaczenia jest do wziecia za darmo 2) Moglby zastapic terminujacego u nas przecietnego Jovanicia 3) Ja staralbym sie postawic na Kurte (jako 2 bramkarza) ale w klubie chyba nikomu sie nie spieszy do przedluzenia umowy z nim wiec w roli dublera Pareiki widzialbym Velimirovicia 4) Dotychczasowy bramkarz ŁKS-u pomimo ze zdarzaly mu sie slabsze wystepy w slabym klubie pokazal ze moze byc kims za 2,3 sezony a przy Pareice moglby sie sporo nauczyc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie to zla opcja,niestety ale jest on przynajmniej wg. poprostu za slaby na chwile obecna...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
z Milanem to powinniśmy w pierwszej kolejności rozwiazać kontrakt/oddać za darmo
Fajny chłop ale bronić nie potrafi. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Mariusz Lewandowski - aż dziwo że jeszcze nie zakończył kariery, 3 lata młodszy od Sobolewskiego, myślę że można by mu kontrakt zaproponować. Też fajnie gada, Dudka uczył się od niego przed 2008.
Edit: http://sport.wp.pl/kat,1740,title,Na...wiadomosc.html szkoda
Ostatnio edytowane przez syryls : 08.05.2012 o godz. 18:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mariusz Lewandowski, Glowacki, Celeban, Pazdan, Olkowski, Dudu, Magiera, Lisowski, Skorupski, Pawlowski,... Jesli tak ma wygladac nowa Wisla to bedzie to najgorszy sezon od dawna.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|