|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja to czasem nie wiem czy obecni na tym forum ludzie w ogóle kontaktują co się dzieje dookoła.
Piszecie o Celebanach, Jodłowcach, Kupiszach i innych gwiazdach polskiej ligi zapominając, że WISŁA NIE MA PIENIĘDZY ! Zapomnijcie o takich nazwiskach, przyjdą najwyżej darmowi gracze, nie dający gwarancji na sukces podobnie jak ci, którzy już tu są i właśnie odchodzą. Cała nadzieja, że Probierz to poukłada w walczące coś i może jakimś cudem będą puchary w przyszłym roku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Czy co po niektórzy maja dobrze w Głowie?
Celeban idzie za granice (na 95 %- tak twierdzi Jego menadżer), a jeśli nie to Legia nas przebije. Pawłowski był nie do kupienia od miedziowych rok temu, bo Amikorz chciał go wyciągnąć, ale Miedziowi chcieli ok 1- 1,5 mln eur. Dla nas to abstrakcja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nowe kontrakty dla Jirsaka,Sobola i Pareiki
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Chociaż nad nowym kontraktem dla Jirsaka bym sie mocno zastanowił.Z drugiej jednak strony za darmoche nikogo lepszego sie nie znajdzie. _____________________________ Piękna bramka Gajosa z Rakowa w niedzilenym meczu przeciwko Rybnikowi. http://www.youtube.com/watch?v=q8orOgcf9J0 jak to mawiają niektórzy na Forum- brac go !!!! To może byc drugi Błaszczu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.05.2012 o godz. 08:39.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jirsak nie jest zły. Nie przeszkadza mu gdy siedzi na ławie, fajerwerków na boisku może nie prezentuje, ale napewno jest solidny. Kokosów mu napewno nie zaproponują więc dobrze by było jakby podpisał. Szczególnie, że nie ma pieniędzy na zakup żadnego lepszego zawodnika, a Ci z wolnych kontraktów... wszyscy wiemy jak z nimi jest.
Dla Bednarza całkiem niezła kasa na transfery to pewnie jakieś 2-3 mln zł, a patrząc na skład to trzeba znaleźć ok. 10 nowych zawodników. Dlatego moim zdaniem nie ma co wybrzydzać Jirsakiem. ![]()
W życiu piękne są tyko chwile
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Co do Jirsaka...zadziwia mnie na tym forum jedno od dawna już - jak łatwo odmawia się piłkarzom umiejętności. To prawa, że Jirsak stanowi pewną patologię bo przez 5 lat nigdy przez dłuższy czas nie był zawodnikiem podstawowego składu... ale, kto wie, może Probierz (w którego umijętności trenerskie też wielu tu nie wierzy zresztą) znajdzie na niego sposób... i po czasach posuchy zacznie grać na odpowiednim poziomie. Zieńczuk przed sezonem kiedy każdy kontakt z piłką kończył się bramką też nie błyszczał. Piłkarskie ziarno musi trafić na odpowiedni grunt w odpowiednich okolicznościach by wykiełkowało. Może Jirsak jest tylko trudny w hodowli ale potencjał posiada... ![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ponoć Pareiko ma jutro przedłużyć umowę.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Co do pieniędzy na transfery. Bednarz sam nie był wstanie powiedzieć ile ma ich do wydania a łatwo mu przyszło podać kwotę za jaką chcą sprzedać Meleksa. Rzecz dla mnie oczywista nie ma kasy teraz może być pod warunkiem sprzedaży jedynego zawodnika wnoszącego do gry zespołu powiew jakości. To się nazywa budowanie drużyny - trzeba mieć nie tęgą głowę by wpaść na tak oczywisty pomysł i go realizować. Z jednej strony trzeba się cieszyć Bednarz nie dotrwa na stanowisku do zimy. A za co Sobolewski ma dostać nowy kontrakt - za zasługi przyznaje się medale, w obu spotkaniach, w których zagrał ostatnio od początku był beznadziejnie słaby a mając już w składzie kolejnego wirtuoza Wilka nasza gra w przyszłym sezonie pod względem organizacji i płynności będzie wręcz nie do oglądania przez kibiców - obaj to gwarancja kopania się po czołach. Niesamowicie perspektywiczną drużynę możemy mieć na przyszły sezon Głowacki, Brożek, Sobol, Pareiko - może Żurawski jeszcze przebierze się w dres i będziemy grać w lidze....oldboyów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Bednarz podał cenę z kosmosu (3 mln euro za 28 letniego zawodnika to bardzo dużo). Wiadomo, że jak przyjdzie taka oferta to puszczą go z pocałowaniem ręki. Szczególnie, że my mamy budować zespół perspektywiczny (taki który za 2-3 lata powalczy o LM), a z całym szacunkiem dla Maora, ale on taki nie jest. Abstrahując, że to jedyna szansa żeby na nim zarobić. Może jeszcze ewentualnie za rok, ale wyobrażam sobie te płacze, że się osłabiamy przed pucharami (do których myśle, że się w cuglach dostaniemy). Idę o zakład że Bednarz w grudniu tego roku będzie dalej w naszym klubie. Idziesz na to? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Zasadnicze pytanie na jakiego zawodnika grającego w Polsce nas stać, który się wyróżnia i nie kończy mu się w czerwcu umowa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Na twoje pytanie nie potrafię odpowiedzieć tak samo jak ty nie potrafisz powiedzieć, że nas nie stać na nikogo sensownego. Ponadto chciałbym zauważyć pewną rzecz. Nie wiem czy pamiętacie mecz Zagłębie - Wisła gdzie padł remis 2-2. Był to wynik niesprawiedliwy gdyż Wisła była w tym meczu zespołem lepszym. Jak nie zdecydowanie lepszym. Ten wynik był szeroko wyśmiewany bo wtedy Zagłębie było na ostatnim miejscu. Jak się później okazało Zagłębie było najlepszym zespołem na wiosnę. Nie można więc powiedzieć, że Wisła nie ma/miała potencjału. Miała i to duży. Myślę, że całą wiosnę czkawką nam się odbijało cholerne Liege i tacy piłkarze jak Melikson nie mieli wielkiej motywacji do gry tutaj. Jeżeli chodzi o Głowackiego to on nie będzie tutaj ściągany żeby na nim zarobić tylko żeby trzymał w ryzach obronę. Ponadto obrońca jest mniej podatny na wiek niż środkowy pomocnik, który grę opiera na walorach szybkościowych. Jeżeli chodzi o moje zdanie to on akurat jest nam średnio potrzebny ale widzę sens w tym ruchu. To o co się zakładamy? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pareiko ma podpisac w srode:
http://www.futbolnews.pl/informacje/...owa-umowa.html Ostatnim razem wszystko mialo sie wyjasnic do czwartku... miesiac temu, wiec pozyjemy zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|||
![]() .
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
skład Wisły to powinna być mieszanka, rutyny z młodością: np. Głowacki-Czekaj, Sobolewski-Chrapek,
przynajmniej ja to tak widzę. |
|
|
|
Guest
|
|
|
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....RT02/120509752
Trochę o Kupiszu, Makuszewskim i Pazdanie. edit: Na miejscu Bednarza pogadałbym z Józkiem na temat Dwaliszviliego. Świetny piłkarz. Genkovowi trzeba rzucić piłkę na głowę natomiast Gruzin potrafi zrobić coś z niczego, dodatkowo znacznie lepszy piłkarsko, potrafi również asystować.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.05.2012 o godz. 09:19.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
To zapytam Cie - jakim cudem znalazles w tym wystapieniu optymizm, ze kasa na transfery jest? Bednarz powiedzial, ze transfery beda - owszem, pol skladu odchodzi wiec transfery beda. Ale jakie to beda transfery? Pomysl, kasy nie ma, kontrakty najdrozsze eliminujemy - to kto tutaj przyjdzie ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przykre dla Wisły podsumowanie sezonu na Weszło. Oczywiście nie trzeba się z tym zestawieniem zgadzać ale oprócz braku Pareiki w najlepszej szóstce bramkarzy sezonu to niestety z resztą trudno się nie zgodzić.
Nagrody dla najgorszych piłkarzy i największych rozczarowań zdobyli: Kew Jaliens - 1. miejsce wśród najgorszych środkowych obrońców Michael Lamey - 1. miejsce wśród najgorszych bocznych obrońców Junior Diaz - 9. miejsce wśród najgorszych bocznych obrońców Jak dla mnie zdecydowanie brakuje tu Paljicia, który był jeszcze słabszy od Diaza. Dalsze nagrody: Gervasio Nunez - 2. miejsce wśród najgorszych defensywnych pomocników. Jak dla mnie brakuje na tej liście Wilka, który w żadnym momencie sezonu nie udźwignął liderowania zespołowi. Ambitny ale piłkarsko bardzo, bardzo słaby... Został kapitanem z przypadku (brak Sobola oraz brak Polaków w składzie) i zrobiono z niego medialną krzyżówkę Sobolewskiego z Szymkowiakiem. Niestet Czarek do pięt nie dorasta ani jednemu ani drugiemu. Równie dobrze można dać opaskę Czekajowi i wmawiać kibicom, że to nowy Głowacki. Na liście ofensywnych pomocników mamy: Łukasza Garugułę - 5. miejsce wśród najgorszych Maora Meliksona - 13. miejsce wśród najgorszych. Boczni pomocnicy. Prawdziwy wysyp nagród. Aż trzech Wiślaków w pierwszej czwórce wśród najgorszych w sezonie. Patryk Małecki - 1. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu Andraż Kirm - 2. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu Nacho Novo Ivica Iliev - 4. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu To, że Iliev pod koniec sezonu czyli w meczach o pietruszkę coś pokazał nie zmieni mojej opinii, że jest największym niewypałem transferowym ostatniego sezonu. Wśród napastników Wiślacy nie załapali się na wyróżnienia. Chociaż Boguski jest wymieniony wśród pomocników no ale nie znęcajmy się nad przewlekle chorymi. Obraz przykry a i ciężko być optymistą, że w przyszłym sezonie uda się zająć równie wysokie miejsce co 7. Mając najgorszych piłkarzy w lidze na kilku swoich pozycjach to 7. miejsce jest ponad stan.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2012 o godz. 09:43.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jeżeli czytasz wesz(L)o to jesteś naiwny
![]() absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Iliev niewypałem sezonu? Dobre zarty. Braki kondycyjne są , ale jedną połowę jest w stanie zagrać na kapitalnym poziomie. Problem jest tylko jeden , Ivica nie ma z kim grać na takim poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ze znaczną większością można się zgodzić, co do Ilieva hmm... może nie jakieś mega rozczarowanie, ale na pewno każdy spodziewał się po nim więcej, a na liście znalazł się przez małą ilość asyst i goli, a każdy już oczami wyobraźni widział jak ładuje bramkę za bramką. Pareiko solidny bramkarz, co miał wybronić wybronił co miał puścić puścił, chyba po perypetiach z Pawełkiem robimy z niego trochę zbyt "fantastycznego" bramkarza.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pareiko nie ma gry na przedpolu, żle wychodzi do piłek. Tak samo jego gra nogami, owszem zdazylo sie ze zaliczyl nawet asyste , ale w ostatnich meczach w kazdym grał dzide i bardzo rzadko dochodziła do celu.
Tez jestem tego zdania co silver, zrobilismy z niego Boga bo wczesniej Mario puszczał klopsy. Niemniej jednak najwazniejsza bramka w sezonie, czyli pierwsza dla Apoelu w Nikozji - jest Pareiki. Co do Ivicy, to nie rozumiem, jak mozna pisac o profesjonaliscie braki kondycyjne. Przeciez przepracowal z Wisła okres przygotowawczy wiec jakie braki ? + jego wiek i wychodzi prosty rachunek ze Ivica wydolności nie ma. Zresztą, jakby tą wydolność miał to pewno nie wrócił by z Europy do Partizana. A że wrócił i tam lali każdego a przy okazji coś tam wpadło, to daliśmy sie skusić. Oczywiscie ja Ivice bardzo lubie, charakternie wygląda, ma dobrą technike, liznął futbolu, ale znowu w defensywie lezy i kwiczy, + ta jego gra na zamach. Chciałbym zobaczyć ile zarabia i wtedy można by ocenić jego przydatnośc dla zespołu. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Zgadzam się, to był ogromny klops Pareiki ale również Małeckiego... Generalnie to był strzał w słupek Małego i dobitka Pareiki
Teksty tekstom nierówne. Czytam i oceniam. Część z nich na tym portalu jest pro-legijnych a część neutralnych. Ten tekst w mojej opinii jest neutralny.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2012 o godz. 10:36.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Michał Probierz napisał(a):
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Iliev niewypałem bo nie ma juz 20 lat a na jego poziomie poza Meliksonem to w całej lidze trudno kogoś znaleść Małecki czy Kirm bazują na sile i szybkości jak ich nie mają to jest jak jest
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|