The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2012, 14:17
W takim razie na tym forum było już ostatnimi czasy z 100 jednych z najmądrzejszych postów, które należy oprawić w ramkę i pokazywać wszystkim

Powtórzę to po raz kolejny. Dopóki nie zaczniemy budować siatki skautów nie tylko w niższych ligach, ale też poza granicami kraju, takie rewolucje, jakie nas czekają, prowadzą jedynie do kolejnej rewolucji za 2-3 lata.

Tak naprawdę, nie wierzę w to, że z kimkolwiek już jesteśmy po słowie, z kimkolwiek rozmawialiśmy. Prawdopodobnie to będzie masa zawodników testowanych, a na końcu kilku marnych kopaczy z łapanki - Tutaj mamy główny problem i tutaj mamy właśnie odpowiedź, dlaczego SV był osobą odpowiednią na stanowisko Dyrektora Sportowego Wisły Kraków.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.05.2012, 14:26
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Treningi.html

No to zaczynamy Bednarzowy sezon polowań
Jaki żal...takie to smutne że aż śmieszne
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.05.2012, 15:12
Jak się okazało Cupiał chciał mieć ciastko bardzo tanim kosztem. Jeżeli jest ktoś kto sądzi, że latem sprowadziliśmy zawodników, których chciał trener i dyrektor sportowy jest w błędzie - sam fakt ilości wypożyczeń świadczył, że obiecanki naszego właściciela z Myślenic to tylko słowa bez pokrycia. To jest jawne robienie ludzi w balona, gość był i jest w dalszym ciągu mentalnym cinkciarzem i nic tego dla mnie nie zmieni dodatkowo otaczającym się ludźmi z minionej epoki. Bednarz sam sobie zaprzecza mówi o pozyskiwaniu perspektywicznych zawodników na lata a chce takiego Brożka czy Głowackiego - zawodników dla mnie przegranych uczestniczących we wszystkich największych blamażach w europejskich pucharach.
Kolejna sprawa widać, że Legionista zamiast wyciągać wnioski ze swojej poprzedniej przygody w Wiśle jak również tego co dzieje się dookoła robi i mówi to samo co kiedyś. Wojciechowski kupował zawodników z Bełchatowa, Górników - nomen omen Polaków i co teraz zwija interes także gratuluje pomysłu Panu dyrektorowi. Trzeba sobie jasno jeszcze jedną rzecz uświadomić w Polsce nie mamy dobrych obrońców poza jednym może dwoma nazwiskami - reszta to szrot ogrywany w Europie przez każdego.
Bez jakości na skrzydłach i ataku możemy sobie różne bajki opowiadać i pisać, że ważna jest walka etc.. sranie w banie wychodząc na boisko to jest normalne że się walczy to ich praca ale różnicę robią umiejętności a tych obecni kopacze Wisły nie mają. Taki Wilk ma więcej strat niż przechwytów - przecieram oczy widząc jak on kaleczy grę, jak ktoś taki mógł trafić do Wisły. To są właśnie transfery Towarzysza Kapki także ja już wiem co nas będzie czekać.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 07.05.2012 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.05.2012, 22:30
Jak rozumiem, odchodzi dwóch bramkarzy, a Siergiej zostaje. To nie jest złe rozwiązanie, jeśli w ich miejsce przyjdzie J. Dudek i młody bramkarz - to będzie jakieś rozwiązanie.
Diaz, Lamey, Paljic czy Jaliens są do zastapienia przez Celebana, Jodłowca oraz pilkarzy młodego pokolenia, więc nie widzę problemu z ich odejsciem.
Nuniez nie robi w grze takiej róznicy, aby zaplacić za niego więcej niż 400 kilo €.
O Jirsaku i Boguskiem podobnie jak o Kirmie i Małeckim szkoda nawet pisać. Cywka jest za darmo, a na Kupisza (na szczęście) nas nie stać.
Guła i Wilk jako rezerwowi mogą się jeszcze przydać, ale ten drugi zawala coraz więcej bramek. Można ich wymienić np. na Pawłowskiego.
Biton też jest dla nas za drogi, no ale mamy Rojewskiego.
Ciężko będzie o MP oj cięzko...
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.05.2012, 22:36
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Jak rozumiem, odchodzi dwóch bramkarzy, a Siergiej zostaje. To nie jest złe rozwiązanie, jeśli w ich miejsce przyjdzie J. Dudek i młody bramkarz - to będzie jakieś rozwiązanie.
Diaz, Lamey, Paljic czy Jaliens są do zastapienia przez Celebana, Jodłowca oraz pilkarzy młodego pokolenia, więc nie widzę problemu z ich odejsciem.
Nuniez nie robi w grze takiej róznicy, aby zaplacić za niego więcej niż 400 kilo €.
O Jirsaku i Boguskiem podobnie jak o Kirmie i Małeckim szkoda nawet pisać. Cywka jest za darmo, a na Kupisza (na szczęście) nas nie stać.
Guła i Wilk jako rezerwowi mogą się jeszcze przydać, ale ten drugi zawala coraz więcej bramek. Można ich wymienić np. na Pawłowskiego.
Biton też jest dla nas za drogi, no ale mamy Rojewskiego.
Ciężko będzie o MP oj cięzko...
NUNEZ nie Nuniez
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Stary 08.05.2012, 07:01
Ja to czasem nie wiem czy obecni na tym forum ludzie w ogóle kontaktują co się dzieje dookoła.
Piszecie o Celebanach, Jodłowcach, Kupiszach i innych gwiazdach polskiej ligi zapominając, że WISŁA NIE MA PIENIĘDZY !

Zapomnijcie o takich nazwiskach, przyjdą najwyżej darmowi gracze, nie dający gwarancji na sukces podobnie jak ci, którzy już tu są i właśnie odchodzą. Cała nadzieja, że Probierz to poukłada w walczące coś i może jakimś cudem będą puchary w przyszłym roku.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.05.2012, 07:08
Czy co po niektórzy maja dobrze w Głowie?

Celeban idzie za granice (na 95 %- tak twierdzi Jego menadżer), a jeśli nie to Legia nas przebije.
Pawłowski był nie do kupienia od miedziowych rok temu, bo Amikorz chciał go wyciągnąć, ale Miedziowi chcieli ok 1- 1,5 mln eur. Dla nas to abstrakcja.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.05.2012, 07:11
Coin napisał(a):Wyświetl post
Ja to czasem nie wiem czy obecni na tym forum ludzie w ogóle kontaktują co się dzieje dookoła.
Piszecie o Celebanach, Jodłowcach, Kupiszach i innych gwiazdach polskiej ligi zapominając, że WISŁA NIE MA PIENIĘDZY !

Zapomnijcie o takich nazwiskach, przyjdą najwyżej darmowi gracze, nie dający gwarancji na sukces podobnie jak ci, którzy już tu są i właśnie odchodzą. Cała nadzieja, że Probierz to poukłada w walczące coś i może jakimś cudem będą puchary w przyszłym roku.
Abstrahując od nazwisk... Sam Bednarz, który chce słynąć z prawdomówności, powiedział, że kasa na transfery jest i to całkiem niezła. O czym Ty więc mówisz? Mam wierzyć Tobie czy jemu? Napisz skąd czerpiesz swoją wiedzę.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.05.2012, 07:56
nowe kontrakty dla Jirsaka,Sobola i Pareiki
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Chociaż nad nowym kontraktem dla Jirsaka bym sie mocno zastanowił.Z drugiej jednak strony za darmoche nikogo lepszego sie nie znajdzie.

Piękna bramka Gajosa z Rakowa w niedzilenym meczu przeciwko Rybnikowi.
http://www.youtube.com/watch?v=q8orOgcf9J0

jak to mawiają niektórzy na Forum- brac go !!!! To może byc drugi Błaszczu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.05.2012 o godz. 08:39.
Odpowiedz cytując
Michal Krk
Member

Od: 08.2006

Stary 08.05.2012, 08:23
Jirsak nie jest zły. Nie przeszkadza mu gdy siedzi na ławie, fajerwerków na boisku może nie prezentuje, ale napewno jest solidny. Kokosów mu napewno nie zaproponują więc dobrze by było jakby podpisał. Szczególnie, że nie ma pieniędzy na zakup żadnego lepszego zawodnika, a Ci z wolnych kontraktów... wszyscy wiemy jak z nimi jest.

Dla Bednarza całkiem niezła kasa na transfery to pewnie jakieś 2-3 mln zł, a patrząc na skład to trzeba znaleźć ok. 10 nowych zawodników. Dlatego moim zdaniem nie ma co wybrzydzać Jirsakiem.
W życiu piękne są tyko chwile
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.05.2012, 08:54
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Abstrahując od nazwisk... Sam Bednarz, który chce słynąć z prawdomówności, powiedział, że kasa na transfery jest i to całkiem niezła. O czym Ty więc mówisz? Mam wierzyć Tobie czy jemu? Napisz skąd czerpiesz swoją wiedzę.
Tak zapowiadał w swoim sławetnym expose i ja tez w to wierzę. W ostatnich oknach zresztą wielkich zakupów nie było bo i nie było tak naglącej jak teraz potrzeby. Zważywszy na sytuację finansową obecnie w Polonii czy Śląsku... niczego bym nie wykluczał.

Co do Jirsaka...zadziwia mnie na tym forum jedno od dawna już - jak łatwo odmawia się piłkarzom umiejętności. To prawa, że Jirsak stanowi pewną patologię bo przez 5 lat nigdy przez dłuższy czas nie był zawodnikiem podstawowego składu... ale, kto wie, może Probierz (w którego umijętności trenerskie też wielu tu nie wierzy zresztą) znajdzie na niego sposób... i po czasach posuchy zacznie grać na odpowiednim poziomie. Zieńczuk przed sezonem kiedy każdy kontakt z piłką kończył się bramką też nie błyszczał. Piłkarskie ziarno musi trafić na odpowiedni grunt w odpowiednich okolicznościach by wykiełkowało. Może Jirsak jest tylko trudny w hodowli ale potencjał posiada...
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.05.2012, 08:58
Ponoć Pareiko ma jutro przedłużyć umowę.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 08.05.2012, 09:20
Co do pieniędzy na transfery. Bednarz sam nie był wstanie powiedzieć ile ma ich do wydania a łatwo mu przyszło podać kwotę za jaką chcą sprzedać Meleksa. Rzecz dla mnie oczywista nie ma kasy teraz może być pod warunkiem sprzedaży jedynego zawodnika wnoszącego do gry zespołu powiew jakości. To się nazywa budowanie drużyny - trzeba mieć nie tęgą głowę by wpaść na tak oczywisty pomysł i go realizować. Z jednej strony trzeba się cieszyć Bednarz nie dotrwa na stanowisku do zimy. A za co Sobolewski ma dostać nowy kontrakt - za zasługi przyznaje się medale, w obu spotkaniach, w których zagrał ostatnio od początku był beznadziejnie słaby a mając już w składzie kolejnego wirtuoza Wilka nasza gra w przyszłym sezonie pod względem organizacji i płynności będzie wręcz nie do oglądania przez kibiców - obaj to gwarancja kopania się po czołach. Niesamowicie perspektywiczną drużynę możemy mieć na przyszły sezon Głowacki, Brożek, Sobol, Pareiko - może Żurawski jeszcze przebierze się w dres i będziemy grać w lidze....oldboyów.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2012, 09:40
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Co do pieniędzy na transfery. Bednarz sam nie był wstanie powiedzieć ile ma ich do wydania a łatwo mu przyszło podać kwotę za jaką chcą sprzedać Meleksa. Rzecz dla mnie oczywista nie ma kasy teraz może być pod warunkiem sprzedaży jedynego zawodnika wnoszącego do gry zespołu powiew jakości. To się nazywa budowanie drużyny - trzeba mieć nie tęgą głowę by wpaść na tak oczywisty pomysł i go realizować. Z jednej strony trzeba się cieszyć Bednarz nie dotrwa na stanowisku do zimy. A za co Sobolewski ma dostać nowy kontrakt - za zasługi przyznaje się medale, w obu spotkaniach, w których zagrał ostatnio od początku był beznadziejnie słaby a mając już w składzie kolejnego wirtuoza Wilka nasza gra w przyszłym sezonie pod względem organizacji i płynności będzie wręcz nie do oglądania przez kibiców - obaj to gwarancja kopania się po czołach. Niesamowicie perspektywiczną drużynę możemy mieć na przyszły sezon Głowacki, Brożek, Sobol, Pareiko - może Żurawski jeszcze przebierze się w dres i będziemy grać w lidze....oldboyów.
Widzisz, dlatego to on jest dyrektorem a nie ty. Tak samo myśleli w Legii i trzymali na siłę Rogera (odszedł za karton fajek po tym jak obniżył loty). Ten sam błąd zrobili w Lechu gdzie na Stilicu nic nie zarobili, a ostatnie sezony miał średnie. Znaczy niewielki z nich był pożytek, a parę milionów euro mniej w kasie.

Bednarz podał cenę z kosmosu (3 mln euro za 28 letniego zawodnika to bardzo dużo). Wiadomo, że jak przyjdzie taka oferta to puszczą go z pocałowaniem ręki. Szczególnie, że my mamy budować zespół perspektywiczny (taki który za 2-3 lata powalczy o LM), a z całym szacunkiem dla Maora, ale on taki nie jest. Abstrahując, że to jedyna szansa żeby na nim zarobić. Może jeszcze ewentualnie za rok, ale wyobrażam sobie te płacze, że się osłabiamy przed pucharami (do których myśle, że się w cuglach dostaniemy).

Idę o zakład że Bednarz w grudniu tego roku będzie dalej w naszym klubie. Idziesz na to?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 08.05.2012, 09:54
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, dlatego to on jest dyrektorem a nie ty. Tak samo myśleli w Legii i trzymali na siłę Rogera (odszedł za karton fajek po tym jak obniżył loty). Ten sam błąd zrobili w Lechu gdzie na Stilicu nic nie zarobili, a ostatnie sezony miał średnie. Znaczy niewielki z nich był pożytek, a parę milionów euro mniej w kasie.

Bednarz podał cenę z kosmosu (3 mln euro za 28 letniego zawodnika to bardzo dużo). Wiadomo, że jak przyjdzie taka oferta to puszczą go z pocałowaniem ręki. Szczególnie, że my mamy budować zespół perspektywiczny (taki który za 2-3 lata powalczy o LM), a z całym szacunkiem dla Maora, ale on taki nie jest. Abstrahując, że to jedyna szansa żeby na nim zarobić. Może jeszcze ewentualnie za rok, ale wyobrażam sobie te płacze, że się osłabiamy przed pucharami (do których myśle, że się w cuglach dostaniemy).

Idę o zakład że Bednarz w grudniu tego roku będzie dalej w naszym klubie. Idziesz na to?
Rozumiem, że zawodnicy przymierzani do Wisły m.in. Głowacki i Ci którzy mają zostać jak Sobolewski są tymi perspektywicznymi postaciami w układance Bednarza i spółki. Mogę się z Tobą spokojnie założyć, że Łysego w klubie do tego czasu nie będzie. W cuglach dostaniemy się do europejskich pucharów - bardzo odważna teza bez jakiegokolwiek uzasadnienia na ten moment. A od kiedy to Wisła wzmacniała się przed pucharami.
Zasadnicze pytanie na jakiego zawodnika grającego w Polsce nas stać, który się wyróżnia i nie kończy mu się w czerwcu umowa?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.05.2012, 09:55
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zamiast dzielic wlos na czworo i doktoryzowac sie w temacie moze warto przyznac, ze tu sa po prostu slabi pilkarze ? I nie wazne czy beda walczyc czy sie poloza i tak powyzej pewnego poziomu i okreslonego wyniku, nie przeskocza. Standard Liege byl slaby ? Oczywiscie, ze byl. Tylko Wisla ma jeszcze slabszych zawodnikow. Obiektywnie, pilkarsko.
Trzeba pamiętać, że to był Standard Liege bez 6-7 naprawdę podstawowych piłkarzy. W meczach z Wisłą to była drużyna wyraźnie słabsza od Litexu a i niektóre ligowe drużyny pokazały lepszy futbol na R22 od Blegów. Jak się dziurawi Standard pokazał później również przeciętny Hannover...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2012, 10:10
Rozumiem, że zawodnicy przymierzani do Wisły m.in. Głowacki i Ci którzy mają zostać jak Sobolewski są tymi perspektywicznymi postaciami w układance Bednarza i spółki. Mogę się z Tobą spokojnie założyć, że Łysego w klubie do tego czasu nie będzie. W cuglach dostaniemy się do europejskich pucharów - bardzo odważna teza bez jakiegokolwiek uzasadnienia na ten moment. A od kiedy to Wisła wzmacniała się przed pucharami.
Zasadnicze pytanie na jakiego zawodnika grającego w Polsce nas stać, który się wyróżnia i nie kończy mu się w czerwcu umowa?
A Sobolewskiego chce ktoś teraz kupić ze porównujesz obie sytuacje? Ty albo nie rozumiesz albo nie chcesz rozumieć pewnych kwestii. Przecież ja nie twierdze, że należy puścić Meliksona za darmo czy za grosze tylko oferty rzędu 3 mln euro grzechem będzie nie przyjąć. Potrafisz wyczuć różnice?

Na twoje pytanie nie potrafię odpowiedzieć tak samo jak ty nie potrafisz powiedzieć, że nas nie stać na nikogo sensownego.

Ponadto chciałbym zauważyć pewną rzecz. Nie wiem czy pamiętacie mecz Zagłębie - Wisła gdzie padł remis 2-2. Był to wynik niesprawiedliwy gdyż Wisła była w tym meczu zespołem lepszym. Jak nie zdecydowanie lepszym. Ten wynik był szeroko wyśmiewany bo wtedy Zagłębie było na ostatnim miejscu. Jak się później okazało Zagłębie było najlepszym zespołem na wiosnę. Nie można więc powiedzieć, że Wisła nie ma/miała potencjału. Miała i to duży. Myślę, że całą wiosnę czkawką nam się odbijało cholerne Liege i tacy piłkarze jak Melikson nie mieli wielkiej motywacji do gry tutaj.

Jeżeli chodzi o Głowackiego to on nie będzie tutaj ściągany żeby na nim zarobić tylko żeby trzymał w ryzach obronę. Ponadto obrońca jest mniej podatny na wiek niż środkowy pomocnik, który grę opiera na walorach szybkościowych. Jeżeli chodzi o moje zdanie to on akurat jest nam średnio potrzebny ale widzę sens w tym ruchu.

To o co się zakładamy?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.05.2012, 10:36
Pareiko ma podpisac w srode:

http://www.futbolnews.pl/informacje/...owa-umowa.html

Ostatnim razem wszystko mialo sie wyjasnic do czwartku... miesiac temu, wiec pozyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.05.2012, 10:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post

Piękna bramka Gajosa z Rakowa w niedzilenym meczu przeciwko Rybnikowi.
http://www.youtube.com/watch?v=q8orOgcf9J0

jak to mawiają niektórzy na Forum- brac go !!!! To może byc drugi Błaszczu
Podobno kogoś z Rakowa często obserwujemy, w Częstochowie "widziani byli" wiele razy nasi skauci - może to o niego chodzi.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post

Całkowicie się zgadzam. Ja odniosłem wrażenie, że Bednarz krzyknął 3 miliony i uznał, że albo znajdzie się frajer, który da 3 miliony (czyli zapewne jakieś dwa miliony dla Wisły, czyli na czysto... ~ wyjdzie koło 700 tys. euro zysku (czyli transfer, minus pensja Meliksona, minus to co zapłaciliśmy za transfer, minut to, co pójdzie na Żydowską pustynię).

Doświadczeni zawodnicy są potrzebni, wręcz niezbędni. Wyobrażasz sobie środek obrony złożony z: Bunoza, Czekaj, Nalepa, Uryga? Którzy razem mają na koncie 82 mecze ligowe, i 81 lat?
.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 08.05.2012, 11:31
skład Wisły to powinna być mieszanka, rutyny z młodością: np. Głowacki-Czekaj, Sobolewski-Chrapek,
przynajmniej ja to tak widzę.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.05.2012, 11:59
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....RT02/120509752
Trochę o Kupiszu, Makuszewskim i Pazdanie.

edit:
Na miejscu Bednarza pogadałbym z Józkiem na temat Dwaliszviliego. Świetny piłkarz. Genkovowi trzeba rzucić piłkę na głowę natomiast Gruzin potrafi zrobić coś z niczego, dodatkowo znacznie lepszy piłkarsko, potrafi również asystować.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.05.2012 o godz. 09:19.
Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Stary 09.05.2012, 08:01
dawiss napisał(a):Wyświetl post
No widzisz, jesli mowimy o tym samym wystapieniu to Ty z niego wyczytales, ze kasa na transfery jest, a ja ze klub ma klopoty finansowe, ze nie ma kasy na funkcjonowanie bo jest dziura w budzecie, ze bedzie sie pozbywal najlepiej zarabiajacych zawodnikow, brak awansu do pucharow to znowu mniejszy budzet itd.

To zapytam Cie - jakim cudem znalazles w tym wystapieniu optymizm, ze kasa na transfery jest? Bednarz powiedzial, ze transfery beda - owszem, pol skladu odchodzi wiec transfery beda. Ale jakie to beda transfery? Pomysl, kasy nie ma, kontrakty najdrozsze eliminujemy - to kto tutaj przyjdzie ?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 09.05.2012, 09:30
Przykre dla Wisły podsumowanie sezonu na Weszło. Oczywiście nie trzeba się z tym zestawieniem zgadzać ale oprócz braku Pareiki w najlepszej szóstce bramkarzy sezonu to niestety z resztą trudno się nie zgodzić.

Nagrody dla najgorszych piłkarzy i największych rozczarowań zdobyli:

Kew Jaliens - 1. miejsce wśród najgorszych środkowych obrońców
Michael Lamey - 1. miejsce wśród najgorszych bocznych obrońców
Junior Diaz - 9. miejsce wśród najgorszych bocznych obrońców

Jak dla mnie zdecydowanie brakuje tu Paljicia, który był jeszcze słabszy od Diaza.

Dalsze nagrody:

Gervasio Nunez - 2. miejsce wśród najgorszych defensywnych pomocników.

Jak dla mnie brakuje na tej liście Wilka, który w żadnym momencie sezonu nie udźwignął liderowania zespołowi. Ambitny ale piłkarsko bardzo, bardzo słaby... Został kapitanem z przypadku (brak Sobola oraz brak Polaków w składzie) i zrobiono z niego medialną krzyżówkę Sobolewskiego z Szymkowiakiem. Niestet Czarek do pięt nie dorasta ani jednemu ani drugiemu. Równie dobrze można dać opaskę Czekajowi i wmawiać kibicom, że to nowy Głowacki.

Na liście ofensywnych pomocników mamy:

Łukasza Garugułę - 5. miejsce wśród najgorszych
Maora Meliksona - 13. miejsce wśród najgorszych.

Boczni pomocnicy. Prawdziwy wysyp nagród. Aż trzech Wiślaków w pierwszej czwórce wśród najgorszych w sezonie.

Patryk Małecki - 1. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu
Andraż Kirm - 2. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu
Nacho Novo
Ivica Iliev - 4. miejsce wśród najgorszych skrzydłowych sezonu

To, że Iliev pod koniec sezonu czyli w meczach o pietruszkę coś pokazał nie zmieni mojej opinii, że jest największym niewypałem transferowym ostatniego sezonu.

Wśród napastników Wiślacy nie załapali się na wyróżnienia. Chociaż Boguski jest wymieniony wśród pomocników no ale nie znęcajmy się nad przewlekle chorymi.

Obraz przykry a i ciężko być optymistą, że w przyszłym sezonie uda się zająć równie wysokie miejsce co 7. Mając najgorszych piłkarzy w lidze na kilku swoich pozycjach to 7. miejsce jest ponad stan.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2012 o godz. 09:43.
Odpowiedz cytując
grzybson87
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 09.05.2012, 09:34
Jeżeli czytasz wesz(L)o to jesteś naiwny
absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member

Od: 09.2010

Stary 09.05.2012, 09:36
Iliev niewypałem sezonu? Dobre zarty. Braki kondycyjne są , ale jedną połowę jest w stanie zagrać na kapitalnym poziomie. Problem jest tylko jeden , Ivica nie ma z kim grać na takim poziomie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.05.2012, 10:02
Ze znaczną większością można się zgodzić, co do Ilieva hmm... może nie jakieś mega rozczarowanie, ale na pewno każdy spodziewał się po nim więcej, a na liście znalazł się przez małą ilość asyst i goli, a każdy już oczami wyobraźni widział jak ładuje bramkę za bramką. Pareiko solidny bramkarz, co miał wybronić wybronił co miał puścić puścił, chyba po perypetiach z Pawełkiem robimy z niego trochę zbyt "fantastycznego" bramkarza.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.05.2012, 10:13
Pareiko nie ma gry na przedpolu, żle wychodzi do piłek. Tak samo jego gra nogami, owszem zdazylo sie ze zaliczyl nawet asyste , ale w ostatnich meczach w kazdym grał dzide i bardzo rzadko dochodziła do celu.
Tez jestem tego zdania co silver, zrobilismy z niego Boga bo wczesniej Mario puszczał klopsy. Niemniej jednak najwazniejsza bramka w sezonie, czyli pierwsza dla Apoelu w Nikozji - jest Pareiki.

Co do Ivicy, to nie rozumiem, jak mozna pisac o profesjonaliscie braki kondycyjne. Przeciez przepracowal z Wisła okres przygotowawczy wiec jakie braki ? + jego wiek i wychodzi prosty rachunek ze Ivica wydolności nie ma. Zresztą, jakby tą wydolność miał to pewno nie wrócił by z Europy do Partizana. A że wrócił i tam lali każdego a przy okazji coś tam wpadło, to daliśmy sie skusić. Oczywiscie ja Ivice bardzo lubie, charakternie wygląda, ma dobrą technike, liznął futbolu, ale znowu w defensywie lezy i kwiczy, + ta jego gra na zamach. Chciałbym zobaczyć ile zarabia i wtedy można by ocenić jego przydatnośc dla zespołu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 09.05.2012, 10:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Pareiko nie ma gry na przedpolu, żle wychodzi do piłek. Tak samo jego gra nogami, owszem zdazylo sie ze zaliczyl nawet asyste , ale w ostatnich meczach w kazdym grał dzide i bardzo rzadko dochodziła do celu.
Tez jestem tego zdania co silver, zrobilismy z niego Boga bo wczesniej Mario puszczał klopsy. Niemniej jednak najwazniejsza bramka w sezonie, czyli pierwsza dla Apoelu w Nikozji - jest Pareiki.

Zgadzam się, to był ogromny klops Pareiki ale również Małeckiego... Generalnie to był strzał w słupek Małego i dobitka Pareiki Ale jednak zestawienie dotyczy przede wszystkim ligi. Tutaj Pareiko moim zdaniem powinien się w tej szóstce znaleźć. A co do meczu z Apoelem no to sorry... ale Cypryjczycy i tak by strzelili tyle ile było im potrzebne więc nazywanie tego kluczową bramką jest trochę na wyrost.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
Co do Ivicy, to nie rozumiem, jak mozna pisac o profesjonaliscie braki kondycyjne. Przeciez przepracowal z Wisła okres przygotowawczy wiec jakie braki ? + jego wiek i wychodzi prosty rachunek ze Ivica wydolności nie ma. Zresztą, jakby tą wydolność miał to pewno nie wrócił by z Europy do Partizana.
Biorąc pod uwagę jak silną konkurencje w gronie najgorszych piłkarzy Wisły ma Iliev to faktycznie Ivica nie wygląda na tym tle aż tak źle. Ale jego marna kondycja już go stawia na przegranej pozycji z ponad połową skrzydłowych w całej lidze... i to na starcie. Naprawdę nie ma się czym zachwycać również pod względem dryblingu czy techniki. On to ma ale co z tego, że wykonuję to 10x za wolno! Dryblingi Ronaldo na powtórkach w slow motion mają więcej dynamiki niż kiwki Ilieva na żywo. Dlatego jest on tak mało produktywny. Jeden gol... mało asyst...

grzybson87 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli czytasz wesz(L)o to jesteś naiwny
Teksty tekstom nierówne. Czytam i oceniam. Część z nich na tym portalu jest pro-legijnych a część neutralnych. Ten tekst w mojej opinii jest neutralny.
Ostatnio edytowane przez thechris : 09.05.2012 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.05.2012, 10:35
Michał Probierz napisał(a):
Na razie nie będziemy nikogo testować
Może kudłaty wpadł na genialny pomysł że taniej będzie nikogo nie kupować a mamy przecież Polaków w ME to po co za nich płacić innym klubom
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.05.2012, 10:43
Iliev niewypałem bo nie ma juz 20 lat a na jego poziomie poza Meliksonem to w całej lidze trudno kogoś znaleść Małecki czy Kirm bazują na sile i szybkości jak ich nie mają to jest jak jest
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów