|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Od biedy to na lewe skrzydło obrony w roli rezerwowego można ściągnąć jakiegoś grajka z niższej polskiej ligi, a nie Piotra Brożka - on się nie nadaje nawet do roli rezerwowego. Wolałbym miast niego, jakiegoś młodego, obiecującego, ale za nic w świecie P. Brożka. Znamy już go, na lewej obronie gra beznadziejnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kupisz: meczów 31 (pełnych 24) minut: 2691 - asyst 9 Mila: meczów 33 (pełnych 23) minut: 2754 - asyst 9 Na czas na boisku też pasuje zwrócić uwagę ![]() Kupisz - Mila - Wilk - Melikson - Kosowski I mistrz nasz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
D. Skołorzyński to prawa obrona? Orientuje się ktoś jak sobie radzi w tej Termalice?
W ogólnie dobrze, by było żeby ktoś z wypożyczonych: Nalepa/Chrapek/Skołorzyński wszedł do składu, to ogranie może im pójść na dobre. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ludzie weźmiemy jakiś kopaczy od kolegów Zdzisia Kapki każdy przydatny/dobry piłkarz może być z góry skreślony z naszych rozważań, był pomysł na budowanie drużyny, plan długofalowy ale teraz będziemy grać Danielem Brudem bo jest "młodym Polakiem"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Rezerwowy. Gra tylko, gdy z gry wypada podstawowy prawy obrońca. Nie wydaje mi się, aby po powrocie nadawał się do czegoś więcej, niż powrotu do ME.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak oglądam Pogoń - Kolejarz i Chrapek słabo. Wygląda mimo wszystko na lepszego od Bruda, ale przydałby mu się chyba jeszcze jeden sezon w 1. lidze. Mam nadzieję, że Bruda wypożyczą do 1. ligi.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Może się już powtarzam ale jeśli miałbym wybierać czy podpisać goscia których przez 5 lat nie sprostał w pełni oczekiwaniom a podpiosac piłkarza który regularnie w Górniku gra dobre mecze, jest kapitanem do tego prawdopodobnie założenie koszulki Wisły byłoby spełnianiem jego marzeń to wybieram Pazdana. Chyba że w klubie widzą miejsce dla dwóch bo to zasadniczo inne pozycji chociaż do tej pory w klubie nie mogą dojść gdzie wystawiać Jirsaka. PS. Liczę że w nikt nie wyda 500 k euro na piłkarza pokroju Kupisza. Jak mają wydawać taką kasę na tak przeciętnego piłkarza to już wolę aby postawić na kogoś młodego kto być może będzie grał nawet gorzej ale będzie rokował postęp na przyszłosc. Wisła Kraków to nie klub pokroju Jagi gdzie często grało się z kontry i taki Kupisz wypuszczał sobie piłkę i leciał z nią do przodu na dzika notorycznie wywracają się przy lekkich dotknięciach wielokrotnie symulują faule w sposób iście frajerski bo taki Iliev to jaskółkę potrafi zrobi przynajmniej z jakaś gracją Chyba że coś się zmieni od następnego sezonu...Powiało optymizmem kedy Bednarz wspominał o ofertach dla Pawła oraz Głowackiego natomiast teraz jestem co raz bardziej zaniepokojony. Informacja o sondowaniu możliwościowy pozostania Dragana brzmi szokująco. Ciekawi mnie też jakie losy czekają piłkarzy JW bo ja takiego Dwaliszwiliego brałbym w ciemno... można by było wtedy również pożegnać wtedy spokojnie Genkova bo różnica na korzyść Gruzina jest kolosalna. Resumując gdyby działacze klubu wygrzebali trochę grosza i wykazali się refleksem to można byłoby skleić ciekawy team. Np taki Dudu z Widzewa wiadomo że w obronie gorzej od Dragana na pewno nie zagra, a w sezonie ze 4,5 goli po jego wrzutkach może spokojnie paść.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.05.2012 o godz. 20:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jest beznadziejny i jest to oczywiste. Nie mówię o tym, gdzie Piotr Brożek mógłby grać, bo są inne miejsca w polu, gdzie realizowałby się o niebo lepiej. Pamiętam, jak Dan Petrescu wstawiał Brożków do gry razem w ataku i nieźle to wyglądało. Chodzi głównie o to, że jego zarobki w chwili obecnej byłyby zupełnie nieadekwatne do tego, co pokazuje na boisku, żeby nie było na tej pozycji o której mówimy. Lepszy byłby młodzian z 2. ligi niż podstarzały Brożek, którego umiejętności na lewej obronie zapewne już nie wzrosną. Nigdy mu nie zapomnę dwóch zawalonych bramek w spotkaniu wyjazdowym z Karabachem. Koniec, kropka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piotrek mógłby nam trochę dać w ofensywie właśnie, w takim sezonie jak ten musimy oszczędzić na kadrze i mieć 16-18 graczy na normalnych kontraktach, więc ważny będzie ich uniwersalizm. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Młodzi,utalentowani i tani polscy zawodnicy ktoś zaraz napisze ze za młodzi ale nawet popatrzcie na dzisiejszy mecz Fryburga oczywiście przegrany(z borussia prawie każdy przegrywa) a tam grał 17letni obronca w bundeslidze i to nie w drużynie która jest spadkowiczem tylko w drużynie ze środka tabeli(a po za tym jeszcze na tych mistrzostwach grają inne reprezentacje wiadomo że ze reprezentacji francji czy niemiec nikt nie przyjdzie ale z takiej Gruzji która w 1 połowie zdominował niemców można by tam przynajmniej scouta wysłą zeby sie im z bliska przyglądnął)
Kadra Polski na Mistrzostwa Europy U-17: Piotr Azikiewicz (Zagłębie Lubin), Konrad Budek (Polonia Warszawa), Adrian Cierpka (Lech Poznań), Paweł Dawidowicz (Lechia Gdańsk), Dariusz Formella (Arka Gdynia), Gracjan Horoszkiewicz (Hertha Berlin), Aleksander Jagiełło (Legia Warszawa), Bartosz Jaroch (Resovia), Damian Kugiel (Lechia Gdańsk), Igor Łasicki (Zagłębie Lubin), Karol Linetty (Lech Poznań), Arkadiusz Mroczkowski (Stomil Olsztyn), Oskar Pogorzelec (Legia Warszawa), Vincent Rabiega (Hertha Berlin), Sebastian Rudol (Pogoń Szczecin), Mariusz Stępiński (Widzew Łódź), Patryk Stępiński (Widzew Łódź), Aleksander Wandzel (Lech Poznań), Rafał Włodarczyk (Mazur Karczew), Patryk Zenik (Arka Gdynia), Sebastian Zieleniecki (UKS SMS Łódź), Karol Żwir (Stomil Olsztyn) |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To chyba inny mecz oglądaliśmy, wprawdzie nie jestem masochistą i nie gapiłem się na mecz Pogoń Szczecin - Kolejarz Stróże przez 90 min, ale z tego co rzuciłem okiem to Michał się bardzo korzystnie prezentował, mam nadzieję, że wróci do nas w lecie.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez rewelacji. Jedyny który przyciągnął moją uwagę to Akahoshi, ale to subiektywna ocena.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
||
Wilk przyszedł w wieku 24 lat jako słaby/przeciętny pomocnik, a w wieku 26 lat jest 5, 6 w kolejce do reprezentacji, przegrywając z mocnymi konkurentami: Dudka, Polański, Murawski, Borysiuk. Kupisz mając 22 lata jest solidny. Jest chyba najlepszym polskim skrzydłowym w lidze. Wystarczy przypomnieć opinie o Grosickim: jeździec bez głowy, zero techniki, tylko motoryka. Albo o Rybusie, jeszcze przed sezonem. Ludzie osiągają fizyczny szczyt w okolicach 27 roku życia, a potem mogą walczyć o utrzymanie poziomu. Do 27 roku - ciągle można być szybszym, silniejszym, wytrzymalszym, zwinniejszym, skoczniejszym (przy odpowiednim prowadzeniu) bez większych konsekwencji. Chociaż można przegiąć - patrz Małecki. ![]() .
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W lidze każdy jest słabszy od Sobolewskiego po kontuzji, może z wyjątkiem Murawskiego
![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
po czym wy te peany na cześc Radka wznosicie ? Po tym że nie zdążył z kryciem przy 1 bramce dla Górnika czy po jego podaniach otwierających droge do bramki ?
W lidze każdy jest lepszy od Sobolewskiego po kontuzji. Stan na dziś. (ja wiem ze Radek legenda, ale patrzmy obiektywnie. Przed kontuzją również grał mega piach, ludzie on ma już swój wiek, nie zapominajcie, a pozycja na której gra raczej nie pozwala na stanie w miejscu i granie na alibi mimo iż wielu stara sie tak właśnie grać) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja właśnie nie rozumiem tego uwielbienia w stronę Sobolewskiego - typowy walczak, co do aspektów piłkarskich trudno o w tej chwili o pozytywną ocenę - ja mam w pamięci jego kretyńskie faule po których osłabiał zespół. Żle się ustawia na boisku, ma masę strat i niecelnych podań. Jeżeli chcemy budować coś nowego taki zawodnik jak Sobolewski musi odejść. Tak samo jak trudno zrozumieć dla mnie powroty Głowackiego czy Brożka przynajmniej medialne. Opieranie na zawodnikach przegranych nie ma sensu - do walki w Ekstraklasie trzeba poszukać młodszych ambitniejszych nie wypalonych. Umówmy się z wyżej wymienionymi i tak na LM bylibyśmy za słabi.
Nie wiem ale po wstępnych decyzjach Bednarza twierdzę, że wcale nie ma pomysłu na nowy projekt budowy drużyny od co odgrzewane kotlety. Tym na pewno nie przyciągnie na stadion przy Reymonta kibiców z kasą ani potencjalnych sponsorów. W tej grupie odsuniętych zawodników po meczu z Górnikiem spokojnie powinno się znaleźć miejsce dla większości "gwiazdeczek" obecnej drużyny na Czele z Brudem, Wilkiem etc... przecież Ci goście grają w piłkę na poziomie 1 ligi ba Wilk nie miałby a tym bardziej Brud miejsca w podstawowej jedenastce nawet w ŁKS-ie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dużo tu jest mowy o mistrzostiwe w przyszłym roku, że ten i tamten piłkarz jest za słaby na Wisłę itp. Przypomnijcie oibie co mówi Bednarz: (1) że na pewno nie odejdzie z klubu bo zostawi go w problemach finansowych, (2) najbliższy sezon zostanie poświęcony na budowę drużyny (3) jest zadowolony z pracy skautów, bo znaleźli obiecujących piłkarzy, ale teraz muszą szukac nowych piłkarzy bo priorytety się zmieniły (4) jak była jeszcze szansa na puchary to biadolił że nie będziemy mieli na nie drużyny. Czego nie mówi: że Wisła będzie w czołowce ligi w przyszłym sezonie. Być może to wszytko to jest część wypalania pozostałości po Basałaju i Holendrach, ale optymistycznie to nie wygląda. W sumie plotka, że Wisła chce wydac 1/2 mln E i to jeszce przed sprzedaniem kogokolwiek, w tej sytuacji to powiew nadziei...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
He?Pozostałości po Holendrach?A kogo oni znów nasprowadzali, że niby obciążają tak budżet, skoro w rankingach jeśli chodzi o zarobki piłkarzy mamy tylko Genkova, który podobno zarabia 110 tyś Euro, a budżet klubu to ok 55 mln zlotych?A przypominam, że tymi pozostałościami będa pieniążki z Europejskich pucharów, czyli ok 6 mln Euro.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.05.2012 o godz. 09:55.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|