|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Mila , Kelemen , Celeban , Kaźmierczak - TAK !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pamiętacie jeszcze Marko Milinkovicia? http://www.transfermarkt.co.uk/en/mi...ler_74918.html
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PS chyba czyta nasze forum.. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...44/story.shtml
Ciekawe czy taki Boenisch chciałby do nas przejść, w niemczech i tak nie gra a kontrakt kończy mu się w tym roku w czerwcu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No tak ale który rezerwowy z bundesligi gra w jakieś kadrze na Euro?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
||
Po wczorajszym meczu naszej młodej reprezentacji zwróciłem uwagę na 3 reprezentantów Polski i jednego Belgii. Z Pogorzelca Legia powinna będzie mieć pociechę, jak na swój wiek broni naprawdę świetnie! Jednak tutaj transfer jest niemożliwy. Podobnie w przypadku Linettiego z Lecha. Jednak większym talentem od zawodnika Lecha zdaje się być Mariusz Stępiński z Widzewa. To powinien być nasz cel transferowy w tym okienku. Jeszcze można go wyjąć, a chłopak naprawdę nieźle rokuje. Owszem, u nas nie miałby pewnego placu, jednak należy go kupić i natychmiast wypożyczyć do takiego Kolejarza Stróże. Pozostali zawodnicy naszej młodej reprezentacji moim zdaniem są przeciętni. Chociaż ten stoper z "2" fajnie wyprowadza piłkę, ale przyznam, że bardziej śledziłem piłkarzy pod kątem ofensywy, więc nie zwróciłem uwagę na walory defensywne, które są w przypadku obrońcy najważniejsze. Z kolei zawodnikiem w belgijskiej reprezentacji, który moim zdaniem najlepiej rokuje był bodaj Siebe Schrijvers. Jeżeli to on grał z "9". Bardzo fajnie prowadzi piłkę, coś ma, jednak pewnie nie do wyjęcia (gra w Genku). Co do Boenischa 500 tys. euro kontraktu? Odpada z jednego powodu. Byłby to komin płacowy, w dodatku na taką pozycję jak lewa obrona. Ja bym się nie obraził jakbyśmy... ściągnęli np. Magierę z Zabrza. Po prostu solidny ligowiec, który w dodatku potrafi ładnie bić stałe fragmenty (takiego kogoś też nam brakuje). W międzyczasie szukać kogoś lepszego w innych ligach (w pucharach zagramy najwcześniej za rok). W Polsce ciężko znaleźć dobrego lewego obrońcę. Można by było zapytać o cenę Sadloka. Znając nasze realia to rywalizacja na lewej stronie Sadlok - Magiera nie byłaby takim złym rozwiązaniem na rozgrywki ligowe. Na europejskie puchary to może być jednak trochę za mało.
|
||
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
fajnie jakbysmy sciagneli tego Stepinskiego niezle sie zapowiada do tego skonczyl mu sie kontrakt
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jakby sie udalo sciagnac Kupisza to moze postaraliby sie w klubie jeszcze o Cywke. Konczy mu sie kontrakt, moglby przyjsc za darmo a do tego Polak i ograny w Anglii (Championship to dla Naszych zawodnikow dobra liga zeby nabrac doswiadczenia). Akurat byłby to idealny transfer na Nasza obecna sytuacje finansową (tylko u Nas takich zarobkow jak w Championship by nie miał).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zaciąg z Jagi się zaczyna ciekawe kto po Kupiszu ewentualnie jaka alternatywa dla Kupisza i czy alternatywa dla Kupisza będzie z Jagi, Polonii W-wa czy Widzewa
ciacho co miało by skłonić
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 05.05.2012 o godz. 12:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Dlatego myślę, że taki Kupisz będzie do wyciągnięcia za te 600-700 tys. euro, bowiem nie ma większego zainteresowania nim wśród klubów zagranicznych (z tego, co wiem) i Jaga jest teraz w sytuacji "mieć 600 tys. euro, albo ich nie mieć". Nie łudźmy się, Jaga to typowy średniak i za wszelką cenę wszystkich najlepszych trzymać nie będzie, a i też kadra bez Kupisza jest zdolna do spokojnego trzymania się w środku tabeli, oni tam z tego sprawę sobie zdają. W sytuacji Skorupskiego należy zaczekać, czy rzeczywiście dostanie oferty z zagranicy, jeśli nie, to nawet 500-600 tysięcy euro mogłoby wystarczyć - Górnik ma już w jego miejsce przyszykowanego niezłego Witkowskiego, tak jak na miejsce Dancha czy Pazdana czeka Telichowski. Tym bardziej Olkowski jest do wyciągnięcia "na już", nie wierzę w to, że kosztowałby więcej niż ta kwota, bowiem nie ma zainteresowania Olkowskim wśród klubów z innych lig. Pamiętajmy, że mówimy o klubie, który puścił takiego Banasia za mniej niż 150 tys. euro! Przykład Ruchu, Górnika, czy Korony natomiast pokazuje wszystkim, że da się w tej lidze egzystować bez wielkich gwiazd i nie ma tutaj ludzi nie do zastąpienia, a i coraz większa ilość zawodników jest umiejętnie wyciąganych z niższych lig i zaczyna sobie radzić na najwyższym poziomie przyzwoicie. Dlatego myślę, że kluby tego typu coraz chętniej będą zjeżdżać z ceny za swoich grajków. Górnik nie po to rozwijał scouting w niższych ligach, sprowadza bardzo utalentowaną młodzież do siebie, ogrywa zawodników w I lidze, żeby potem kisić ich u siebie przez kilka sezonów. Ich celem jest regularna promocja (co korzystnie wpływa na wyniki w lidze), następnie sprzedaż tych zawodników, dopływ finansów z tych transferów do budżetu i płynne włączanie nowej młodzieży w ich miejsce. I jeśli tylko "zachód" nie skusi się na większość tych zawodników, to ich ceny zlecą. A oni w rozsądny sposób te dziury łatać potrafią - z Ruchu odszedł Sobiech, przyszli za grosze Jankowski i Piech, z Górnika odszedł Banaś, zastąpił go darmowy Szewieluchin. Moim zdaniem trzeba próbować, trzeba negocjować i jeśli tylko do rywalizacji nie przystąpi zachodni klub, to powinno się w większości przypadków udać. Kwestia taka, czy Wisłę będzie stać na trzy, cztery transfery rzędu 500 tys. euro... P.s. Nie zdawałem sobie sprawy, że Boenisch tyle kasy ciągnie w Werderze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bednarz na tej konferencji odnośnie długów Wisły, mówił, że są pewne wolne środki na transfery. Pewnie chodziło o ten 1 mln euro, o którym tu często wspominacie. Przy dodatkowej sprzedaży Kirma za takie pieniądze można ściągnąć dwóch solidnych skrzydłowych - Kupisz, Pawłowski. Marzą mi się czasy kiedy nasza gra opiera się głównie na skrzydłowych. Dodatkowo przy sprzedaży Meliksona za jakieś 2 mln euro (nie wierzę, że ktoś da 3) i fakcie, że Cupiał na okienku transferowym też musi zarobić (powiedzmy 1.5 mln euro z kwoty za Melexa), można by spokojnie ściągnąć braci Brożków z Trabzonu (500 tys. euro) oraz zakontraktować Głowackiego i Pazdana. Wtedy zostałoby tylko poszukiwanie klasowego rozgrywającego, może próba wypożyczenia Radka Majewskiego z Nottingham Forrest. Aha, zapomniałem o sprzedaży Chaveza (jeśli to prawda z tym zapisem w kontrakcie) i ewentualnych przychodach z tego transferu. Nie wiem co z Jaliensem...
+ Kupisz, Pawłowski, Paweł Brożek, Piotr Brożek, Głowacki, (Duda Paraiba?) Pazdan, Majewski, Jirsak - Kirm, Melikson, Paljić, Lamey, Chavez, Nunez, Diaz, Biton Wtedy nasza kadra wyglądałaby tak: Pareiko, Jovanić - Jovanović, Burliga ; Czekaj, Głowacki, Pazdan, Bunoza, Uryga, (Jaliens?) ; Piotr Brożek, (Arian? Dudu?) - Małecki, Iliev ; Wilk, Sobolewski, Pazdan, Garguła, Brud, Majewski ; Pawłowski, Kupisz - Genkov, Brożek, Boguski, Szewczyk Trzeba pamiętać, że nie gramy w pucharach i ta kadra nie musi być taka szeroka, bo kontuzje będą występowały zdecydowanie rzadziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
@rw88: Masz bardzo dużo racji. Nawet bym powiedział, że nasze ostatnie transfery to był idealny sygnał dla włodarzy innych drużyn: Przepłacać nie będziemy, możemy gracza na takim samym poziomie ściągnąć zza granicy. Jednak Bednarz zamiast wykorzystać ten fakt powiedział, że Wisłę będzie opierał na Polakach. Uważam, że bez deklaracji mieliśmy lepszą pozycję negocjacyjną.
Czy ktoś śledzi może drugą ligę holenderską? Bo chciałbym się przekonać, czy ten Janota faktycznie taki słaby. Kontrakt mu właśnie wygasa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dominik Kum http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=14582&id_sezon=75 1993 i jego brat Patryk 1995 http://www.90minut.pl/kariera.php?id=19826 . Myślę, że talent to oni mają.
dużo filmików na youtube o nich są. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem wystarczy popatrzeć na Jaliensa, Saidiego, Suarta, v.d. Biezena, Voskampa. Wszyscy poza v. d. Biezenem prezentują przeciętny ligowy poziom, a jak są w formie, to się wyróżniają na plus.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ani Jaliens ani Saidi nie grali w 2 lidze. Voskamp i Suart prezentują wg. ciebie przeciętny poziom? Bo wg. mnie do tego im daleko.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Wrzucę tu mój post z wątku o polityce transferowej:
Z ciekawości zajrzałem na statystyki Kupisza z tego sezonu. 3 gole i 9 asyst. 9 asyst, jak na polską ligę dużo - myślę. Sprawdzam klasyfikację najlepszych ,,asystentów" (stan chyba po 27 kolejkach), a tam: 1. K. Kosowski 2. S. Mila - 9 asyst . T. Kupisz - 9 asyst. Pod tym względem lepszy jest tylko 34-letni Kosowski. Kupisz ma dopiero 22. Można gdybać, że Rybus spokojnie byłby 1. w tej klasyfikacji (8 asyst w 17 kolejek), ale przecież grał w lepszej drużynie niż Jaga. Zgadzam się, że Kupisz nie gra efektownie, że Pawłowski i Makuszewski mają lepszą technikę, ale ile oni dają zespołowi? Pod względem statystyk Kupisz jest najlepszą opcją transferową, jeśli chodzi o naszą ligę. http://www.transfermarkt.de/de/tomas...ler_45185.html W kolejkach 21-25 miał 6 asyst...Nic dziwnego że Wisła się nim zainteresowała ;d Kilka ciekawych akcji, zagrań i goli Kupisza: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_0_.html http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...powalony_.html http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...isz__1_0_.html http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...isz__2_2_.html Widać że nie bazuje tylko na szybkości i zaangażowaniu.
Ostatnio edytowane przez Boruc : 05.05.2012 o godz. 14:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Z drugiej strony 4 z tych 10 w meczu z Podbeskidziem, na pozostałe 26 kolejek przypada raptem 6. Wiem, że 10 to 10, ale trochę to inaczej wygldaa jak się tak na to spojrzy
![]() Cytat:
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|