The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2012, 23:33
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Kadra w większości jest odpowiednia, ale oczywiście są pewne dziwne decyzje. Czemu w kadrze znaleźli się nie mówiący w Naszym języku, sprzedawczycy z innych krajów - Perquis, Boenisch, Obraniak i Polanski? Co robi rezerwowy z drugiej ligi niemieckiej - Matuszczyk? Oprócz nich dziwi obecność takich zawodników jak: Fabiański, Wojtkowiak, Sobiech, Jodłowiec, Mierzejewski, Kucharczyk i Brożek.
Mierzejewski? Gra w drużynie vice-mistrza Turcji, zaliczył tam osiem asyst, grał w kratkę (pod względem poziomu i regularności) ale rozegrał tam ponad 30 spotkań w trakcie sezonu, w mniejszym czy większym wymiarze czasowym. Grosicki może i gra więcej, ale gra w słabszym klubie. Brożek to piłkarz o klasę lepszy piłkarsko od Piecha.

Brakuje dwóch z trzech najlepszych bramkarzy
Kwestia subiektywna. Trudno powiedzieć, czy pierwszy bramkarz PSV Eindhoven jest gorszy, czy lepszy od Kuszczaka.

GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Ja bym wzial takich zawodnikow jak Piech, Makuszewski, Madera, Modelski czy tez Boruc, Majewski i Peszko zamiast niektorych, ale nie dziwi mnie przy takim trenerze. Dziwne tez, ze wszyscy "z zagranicy" (Boenisch, Perquis, etc.) znalezli sie w kadrze.
Makuszewski to 22-letni gość z ligowego średniaka, który ma na koncie raptem 3 gole i 2 asysty. Żeby znaleźć się w kadrze musiałby wyeliminować kogoś z grona Błaszczykowski, Grosicki, Rybus, Mierzejewski, bo to jego pozycja. Makuszewski to taki Kucharczyk, z tym że starszy, mniej doświadczony i dużo krócej grający na przyzwoitym poziomie, bo jakieś kilka tygodnii. Madera czy Modelski na razie nawet nie otarli się o seniorski futbol na jakimkolwiek niezłym poziomie, choćby w LE - piłkarze ciekawi, ale póki co na naszą ligę. Czystym strzałem byłoby powołanie tego typu kandydatów. Majewski strzelił hattricka i już się zrobił szum, podczas gdy oprócz tego meczu długo grzał ławkę w drużynie walczącej o pozostanie w Championship, poza tym meczem miał zaledwie 3 bramki i asystę w ciągu całego sezonu, co jest słabiutkim wynikiem, jak na ofensywnego pomocnika. Peszko miał bardzo udaną jesień i fatalną wiosnę w Bundeslidze. A w miejsce Boruca jest Szczęsny, więc straty tutaj nie widzę.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 02.05.2012 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 02.05.2012, 23:54
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Mierzejewski? Gra w drużynie vice-mistrza Turcji, zaliczył tam osiem asyst, grał w kratkę (pod względem poziomu i regularności) ale rozegrał tam ponad 30 spotkań w trakcie sezonu, w mniejszym czy większym wymiarze czasowym. Grosicki może i gra więcej, ale gra w słabszym klubie. Brożek to piłkarz o klasę lepszy piłkarsko od Piecha.

Kwestia subiektywna. Trudno powiedzieć, czy pierwszy bramkarz PSV Eindhoven jest gorszy, czy lepszy od Kuszczaka.
Dla mnie jeśli Paweł Brożek nie grał w Trabzonsporze i w Celticu nie powinien być brany pod uwagę. Tak samo jak inni zawodnicy, którzy nie grają w klubach. Wyjazd na EURO ma być nagrodą za poprzedzający sezon w klubie, a nie promowaniem za dawne zasługi. Co do Grosickiego, on w ostatnich miesiącach zanotował spory progres umiejętności w przeciwieństwie do Mierzejewskiego, który nie spełnił pokładanych w nim nadziei i jest traktowany jako poważny niewypał transferowy - jest bez formy. Choć w ostateczności może spełniać rolę tego 20-21 piłkarza, bo mimo wszystko grał nie raz na pół roku jak niektórzy.

Mnie dziwi, że Kuba, Lewandowski, Piszczek i Szczęsny nie podskoczą Smudzie ws Żewłakowa, ale z drugiej str skoro olali sprawę Orzełka, to nie można się dziwić.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.05.2012, 00:13
Piech i Sobiech maja obaj przecietne statystyki jak na napastnikow, jednak Piech jest dobrze wyszkolony technicznie i potrafi sobie sam kreowac sytuacje bramkowe. Sobiech pod wzgledem technicznym jest bardzo przecietny, jego atuty to asertywnosc i czesto jest dobrze ustawiony. Dla mnie Piech jest lepszy.

Makuszewski to bardzo dynamiczny skrzydlowy, dobrze wyszkolony technicznie, potrafi wygrywac pojedynki jeden na jeden i ma dobre wrzutki. Sadze, ze to mniej wiecej ten sam poziom co Blaszczykowski, Grosicki czy Rybus, a to ze dopiero od niedawna gra w Ekstraklasie dla mnie nie ma znaczenia. Jest wiele przykladow, gdzie zupelnie nie znani zawodnicy z np. rezerwach zostali wrzuconi na gleboka wode i sobie poradzili (np. Thomas Müller czy Holger Badstuber kilka tygodni po debiucie w pierwszej Bundeslidze juz grali w LM). Moim zdaniem Makuszewski powinnien dostac szanse zamiast Kucharczyka, ktory jest dla mnie bardzo slabym pilkarzem!

Madera tworzyl w Widzewie jedna z najlepszych obronow w Ekstraklasie i jest lepszym obronca niz np. Kaminski, Modelski natomiast sobie w Belchatowie bardzo dobrze radzi, wygrywa wiele pojedynkow defensywnych i sie czesto wlacza do akcji ofensywnych. Dla mnie: Modelski > Wojtkowski.

Prawda, ze Majewski czesto grzeje lawe w Notthingham, ale pod wzgledem technicznym jest to najlepszy Polski pilkarz od dawna, ma bardzo dobry przeglad pola i jest pod wzgledem pilkarskim bardzo "inteligentny". Sami kibice Forest krytykuja trenera Forest czemu on nie gra wiecej.
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 03.05.2012 o godz. 00:24.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.05.2012, 07:28
ale ci dziennikarze z tvp to sa pipy, na konferencji wczoraj jeden gostek od tvp zapytał się smudy "jak pan sie czuł na scenie?" ,po 15min wrocil do niego mikrofon i znowu zapytał,"skończył się pewien etap jak się pan czuje?"
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.05.2012, 09:16
Powołania dobre. Jedyne wątpliwości można mieć do Fabiańskiego, Matuszczyka i Kucharczyka. Jednak to piłkarze 3-planowi nie odgrywający żadnej roli, którzy pewnie odpadną. Trzeba też powiedzieć, że nie ma piłkarza poza kadrą który w takim stopniu mógłby ją zmienić, że losy spotkań przeciągałby na naszą stronę, no bo chyba nie ci ligowcy (Lisowski, Makuszewski i inni którzy w całej karierze nie zagrali nawet meczu na międzynarodowym poziomie).

Chrisman napisał(a):Wyświetl post
ale ci dziennikarze z tvp to sa pipy, na konferencji wczoraj jeden gostek od tvp zapytał się smudy "jak pan sie czuł na scenie?" ,po 15min wrocil do niego mikrofon i znowu zapytał,"skończył się pewien etap jak się pan czuje?"
Poziom dziennikarstwa w Polsce sięgnął dna juz dawno, także tego sportowego. Mnie tylko brakowało pytania "Panie trenerze jak żyć?".
Ostatnio edytowane przez Baala : 03.05.2012 o godz. 09:18.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 03.05.2012, 10:03
Wyjazd na EURO ma być nagrodą za poprzedzający sezon w klubie, a nie promowaniem za dawne zasługi.
Ja myślę, że kadra na EURO powinna być budowana przede wszystkim z myślą o końcowym sukcesie, a powołanie nie powinno być żadną nagrodą, za cokolwiek - to jest zobowiązanie, nie nagroda. Drużyna ma być tak dobrana, żeby odniosła możliwie duże osiągnięcia. Brożek może i ostatnie miesiące spędza na ławce, ale - tak jak mówi Smuda - praktycznie w każdym meczu, w którym wchodził na boisku dawał jakiś konkret, czy to gola, czy to wywalczony rzut karny, bardzo ciekawie wyglądała jego współpraca z Lewandowskim. Jakoś wtedy fakt, że nie gra w Trabzonsporze nie przeszkadzał w pokazywaniu niezłej gry w barwach "smudowej" reprezentacji, być drugim z najskuteczniejszych napastników w kadrze w dwóch ostatnich latach.

Gra w klubie to jedno, przydatność do drużyny narodowej to drugie. Ile było takich sytuacji, w których zawodnicy na zakręcie w piłce klubowej zostawali potem gwiazdami turnieju międzynarodowego? Śmiejecie się z powoływania Brożka, śmiejecie się z powoływania Sobiecha. No to Wam przypomnę pewną postać:

Angelos Charisteas - w sezonie 2003/2004 grywa ogony w barwach Werderu Brema, zalicza 24 spotkania (17 z ławki rezerwowych), strzela 4 gole, dokłada do tego jedną asystę. Gość bez formy daje Grekom dwa miesiące po sezonie ligowym Mistrzostwo Europy, zalicza następnie świetny początek kolejnego sezonu, przechodzi do Ajaksu Amsterdam. Rehagella nie interesowała jego gra w klubie, tylko właśnie przydatność do stylu gry kadry narodowej. Myślicie, że Grecy nie mieli wtedy bramkostrzelnego napastnika w swojej lidze, "Arka Piecha ligi greckiej"? A dla nich to był pierwszy napastnik, nie zmiennik dla Lewandowskiego.

Paweł może i nie gra za dużo ale tak jak wspominałem - jest to gość, który po tych wojażach w Turcji i Szkocji wróci do ligi polskiej i z marszu zacznie przebijać osiągnięcia Piecha, po prostu talent Pawła do strzelania goli jest nieporównywalnie większy, niż zawodnika Ruchu Chorzów. Myślę, że w następnym sezonie wspomnicie jeszcze moje słowa.

Co do Grosickiego, on w ostatnich miesiącach zanotował spory progres umiejętności w przeciwieństwie do Mierzejewskiego, który nie spełnił pokładanych w nim nadziei i jest traktowany jako poważny niewypał transferowy - jest bez formy. Choć w ostateczności może spełniać rolę tego 20-21 piłkarza, bo mimo wszystko grał nie raz na pół roku jak niektórzy..
No widzisz, problem w tym, że to jest to, co dowiedziałeś się z "żetelnych" polskich mediów, gdzie co drugi dziennikarz zna z pewnością język turecki. Tak się składa, że mam znajomych Turków, kibiców piłkarskich oczywiście i pytałem jak wygląda sytuacja z Mierzejewskim. Nikt nie uważa go za totalny niewypał transferowy, tylko są zdania, że powinien dawać drużynie więcej, skoro kosztował ponad 5 milionów euro, a to dosyć znacząca różnica w sensie opinii tureckich mediów. Ba, jeden z tych znajomych Turków po pierwszych meczach Mierzejewskiego powiedział mi, że w Trabzonie powinni na bazie Mierzeja w środku pola budować całą ofensywę, bo jest to perełka jakiej tam brakowało od dawna.

Jest tam uważany za dobrego zawodnika, ale niewspółmiernie dobrego co do jego ceny, czyli praktycznie max. ile może Trabzonspor dać za pojedynczego gracza. Głównym zarzutem jest to, że nie strzela bramek, wszyscy cenią jego asysty, ale oczekiwano też od niego tych chociaż pięciu, sześciu trafień. Potem jednak "Miarżejewski", jak to na niego w Turcji wołają, nie do końca wytrzymał trudy grania i trenowania na tak wysokich obrotach (wszak grał do tej pory tylko na poziomie polskiego średniaka), dlatego miał ogromne wahania formy i lądował na ławce, by zaliczyć dobre z niej wejście, powrót do podstawowego składu, po czym znowu wracał na ławkę - dwa mecze bardzo dobre, dwa słabe. Dobrze oddają to statystyki, czyli ponad rozegranych 30 spotkań, w tym 15 z ławki rezerwowych.

Skoro jest w tak beznadziejnej formie i masz w tym temacie taką wiedzę, to wytłumacz mi, czemu Trabzonspor gra o mistrzostwo kraju i w dwóch ostatnich meczach w podstawowym składzie na pozycji kreatora gry wychodzi Mierzejewski?

Piech i Sobiech maja obaj przecietne statystyki jak na napastnikow, jednak Piech jest dobrze wyszkolony technicznie i potrafi sobie sam kreowac sytuacje bramkowe. Sobiech pod wzgledem technicznym jest bardzo przecietny, jego atuty to asertywnosc i czesto jest dobrze ustawiony. Dla mnie Piech jest lepszy.
Ok, Twoje zdanie. Ale powiedz mi, który z nich bardziej pasuje do taktyki 4-2-3-1, którą gra nasza kadra, do roli jedynego wysuniętego napastnika? Czy mi się wydaje, czy Piech do tej pory grywał tylko w taktyce 4-4-2, mając u boku innego napastnika, czyli jednego z grona Jankowski, Abbot, Niedzielan?

Makuszewski to bardzo dynamiczny skrzydlowy, dobrze wyszkolony technicznie, potrafi wygrywac pojedynki jeden na jeden i ma dobre wrzutki. Sadze, ze to mniej wiecej ten sam poziom co Blaszczykowski, Grosicki czy Rybus, a to ze dopiero od niedawna gra w Ekstraklasie dla mnie nie ma znaczenia. Jest wiele przykladow, gdzie zupelnie nie znani zawodnicy z np. rezerwach zostali wrzuconi na gleboka wode i sobie poradzili (np. Thomas Müller czy Holger Badstuber kilka tygodni po debiucie w pierwszej Bundeslidze juz grali w LM). Moim zdaniem Makuszewski powinnien dostac szanse zamiast Kucharczyka, ktory jest dla mnie bardzo slabym pilkarzem!
No dobra, załóżmy na wyrost, że Makuszewski jest na tym poziomie Kuby, czy Rybusa. To kogo lepiej wziąć, gościa który do tej pory zaliczył raptem cztery, pięć dobrych spotkań w średniaku polskiej ligi, czy Grosickiego, jednego z najbardziej wartościowych piłkarzy ligi tureckiej? Albo zamiast Rybusa, który ma 22 lat, jest zaprawiony w bojach o Mistrzostwo Polski, wyróżniał się na poziomie LE, rozegrał sporą ilość spotkań w kadrze? A może zamiast Kuby, siły napędowej Mistrza Niemiec?

Niestety Kucharczyk nie wchodzi tutaj w grę, bo jest brany do tej kadry w roli napastnika. Jako skrzydłowy na pewno Makuszewski jest ciekawszy od Kucharczyka, ale Kucharczyk na pewno ma większy ciąg na strzelanie goli i w ataku sytuacja się odwraca. Gdybyś powołał Makuszewskiego zamiast Kucharczyka, to w kadrze byłoby pięciu skrzydłowych, jaki to ma sens, skoro wątpliwe, że zagra choćby cała czwórka?

Madera tworzyl w Widzewie jedna z najlepszych obronow w Ekstraklasie i jest lepszym obronca niz np. Kaminski, Modelski natomiast sobie w Belchatowie bardzo dobrze radzi, wygrywa wiele pojedynkow defensywnych i sie czesto wlacza do akcji ofensywnych. Dla mnie: Modelski > Wojtkowski.
Czy Madera jest lepszy od Kamińskiego? Ja szczerze w to wątpię, patrząc na formę Kamińskiego w ostatnich spotkaniach. No i Kamiński gra swój pierwszy sezon w lidze, od razu na poziomie drużyny walczącej o Mistrza Polski, czego Madera nie doświadczył przez kilka lat swojej kariery. Kamiński jedzie na EURO po naukę, doświadczenie, bowiem w przyszłości niewątpliwie będzie lepszym defensorem, niż Madera jest teraz. Madera był wielkim talentem, ale zjadły go kontuzje i wątpliwe, że jeszcze kiedyś przeskoczy poziom średniaka ligowego.

Modelski jest ciekawym chłopakiem, ale Wojtkowiak ma spore doświadczenie z gry w kadrze narodowej, pucharach europejskich, gdzie grał m.in. przeciwko Del Piero, czy Adebayor'owi, ma doświadczenie w walce o mistrza kraju. Nie można wszędzie powołać młodych chłopaków, muszą też na niektórych pozycjach być bardziej doświadczeni zawodnicy. Wojtkowiak nie jest w bombowej dyspozycji, gra co najwyżej nieźle, ale jestem w stanie zrozumieć, że Smudzie do koncepcji pasuje, tym bardziej, że zabezpiecza dwie pozycje, czyli prawy i środkowy obrońca.

Prawda, ze Majewski czesto grzeje lawe w Notthingham, ale pod wzgledem technicznym jest to najlepszy Polski pilkarz od dawna, ma bardzo dobry przeglad pola i jest pod wzgledem pilkarskim bardzo "inteligentny". Sami kibice Forest krytykuja trenera Forest czemu on nie gra wiecej.
W sumie faktycznie nad Majewskim można by było się zastanowić, szczególnie że na tej pozycji mamy nie aż tak dużą konkurencję, ale Smuda wolał zamiast Radka wziąć utalentowanego Wolskiego i jestem w stanie go zrozumieć. Każdy z tych wyborów byłby równie dobry i równie niezadowalający większość. Powołałby Majewskiego, kibice krzyczeliby "gdzie jest Wolski?", powołałby Wolskiego, kibice krzyczeliby "gdzie jest Majewski?", normalka.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.05.2012, 10:45
Powołania jak dla mnie ok. (...)
Świetna analiza - podpisuje się pod nią. Chyba nie ma sensu kruszyć kopii o parę nazwisk. Po prostu gdyby każdy z forum miał powlolac swoj sklad to różniłyby sie właśnie tymi 3-4 nazwiskami. Ani Kuszczak, ani Piech tak samo jak Matuszczyk
to nie czy Boenisch to nie sa zawodnicy, którzy w pojedynkę nas zbawia.

Co do przeboju na euro to myślałem, ze będzie gorzej - w sumie ma skoczny i wpadający w ucho refren czyli właściwie wszystko czego się wymaga od takiej piosenki. Nie wiem wprawdzie co to znaczy "koko" ale myślę, ze to wynika z fakty, ze te kobity cale życie śpiewały o kurach

Co do bojkotu euro to im mniej polityków na stadionach tym lepiej. Najbardziej rozśmieszył mnie bojkot euro przed rzad austriacki - mozna powiedziec, ze poszli w slady swoich pilkarzy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.05.2012, 10:55
Jeden plus z wczorajszego wieczoru:
http://www.youtube.com/watch?v=MIsX5...layer_embedded

Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.05.2012, 11:02
taa...

lepiej by było tak:

Koko, Koko Tusk idioto,
ceny lecą hen wysoko,
wszyscy razem zaśpiewajmy,
Tuska odwołajmy...

koko, koko, ełor spoko
wtopa z grecją?
ch*j im w oko...

Żenada cala ta "gala"...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.05.2012, 11:06
Makuszewski to bardzo dynamiczny skrzydlowy, dobrze wyszkolony technicznie, potrafi wygrywac pojedynki jeden na jeden i ma dobre wrzutki. Sadze, ze to mniej wiecej ten sam poziom co Blaszczykowski, Grosicki czy Rybus, a to ze dopiero od niedawna gra w Ekstraklasie dla mnie nie ma znaczenia.

Nie no błagam, Makuszewski jest wyróżniającą się postacią w polskiej lidze, ale ... ten sam poziom co Kuba? Kuba jest wiodącą postacią Mistrza Niemiec, a Makuszewski 9.zespołu polskiej Ekstraklasy. Kuba nie ma żadnej konkurencji na prawej stronie, jedynie Grosicki w wielkim gazie jest człowiekiem, który choć trochę może się do poziomu Kuby zbliżyć. Makuszewski na pewno dobrze rokuje na przyszłość, ale jednak na ten moment to jeszcze nie ta półka.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 03.05.2012, 12:21
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Co do przeboju na euro to myślałem, ze będzie gorzej - w sumie ma skoczny i wpadający w ucho refren czyli właściwie wszystko czego się wymaga od takiej piosenki. Nie wiem wprawdzie co to znaczy "koko" ale myślę, ze to wynika z fakty, ze te kobity cale życie śpiewały o kurach
Też uważam, że ludzie za poważnie do tego podchodzą, bardzo dobrze, że ta szopka marnego TVP skończyła się sukcesem takiego...utworu Generalnie nie uważam, że jakaś tam piosenka będzie tak ważnym aspektem świadczącym o naszej zaściankowości. Zresztą czy tak naprawdę Wam na tym zależy? Czy to, co o nas myślą na mitycznym zachodzie jest czymś aż tak ważnym? Ileż można się płaszczyć i robić wszystko, żeby im na siłę udowodnić jacy to my nie jesteśmy europejscy?

Ja myślę, że jeśli już w ogóle coś będzie świadczyć o naszej zaściankowości lub jej braku, to będzie to głównie poziom organizacyjny mistrzostw, infrastruktura jaką na ten turniej przygotowaliśmy, a stadiony i lotniska są imponujące, tak samo jak komunikacja miejska, połączenia stadionów z lotniskami i dworcami w miastach gospodarzy - na to prawdopodobnie kibice zagraniczni narzekać nie będą. Autostradami mało kto będzie jeździł, bo niszowa część kibiców przyjedzie do Polski autami, autokarami, na szerszą skalę to co najwyżej Czesi, którzy z Wrocławiem mają dobre połączenie. Ośrodki treningowe dla reprezentacji też są na najwyższym światowym poziomie, jedynie Anglicy chyba trochę przekombinowali. Jedyna prawdziwa bolączka to kolej, ale liczę, że na czas E2012 na kluczowe trasy wystawimy swój najlepszy tabor i nieco braki w tej kwestii zakryjemy.

W każdym razie stadiony są jednymi z najlepszych, najpojemniejszych i najpiękniejszych w historii Mistrzostw Europy i z tego możemy być dumni. A stadiony i to co się na nich dzieje to pierwszy punkt mistrzostw, który idzie w świat.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.05.2012, 12:33
Z wczorajszego festynu to najlepszy moment to chyba wygwizdanie Prezydentowej Warszawy i fucki w jej stronę reszta jak na wiejskiej imprezie ...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.05.2012, 12:48
Proud napisał(a):Wyświetl post
taa...

lepiej by było tak:

Koko, Koko Tusk idioto,
ceny lecą hen wysoko,
wszyscy razem zaśpiewajmy,
Tuska odwołajmy...

koko, koko, ełor spoko
wtopa z grecją?
ch*j im w oko...

Żenada cala ta "gala"...
Miazga

Ogólnie to kobitki były w TVP Info, niestety pani frontmen nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie, kto jest selekcjonerem reprezentacji Polski i z rozbrajającą szczerością przyznała, że piłką się nigdy nie interesowała, bo za dużo roboty na gospodarstwie było. Zresztą, jeden ...., czy to będzie koko, czy Liber z Doniem bo to jedna wiocha, jak zawsze w przypadku takich "piosenek". Jedyną, której dało się słuchać to ta tego Sobieskiego, ale panie zmobilizowały całą wieś i teraz mamy hicior
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.05.2012, 13:46
Przecież ta piosenka będzie lecieć tylko w TVP, bo to był konkurs TVP. Skoro Polakom się spodobała, to niech będzie. Ale nie warto mówić o jakimś wstydzie, bo nikt z innych krajów, poza gośćmi z zagranicy w Polsce, jej nie usłyszy. Na świecie będzie leciała ta:
http://www.youtube.com/watch?v=8L0rWQDzdLI
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.05.2012, 14:41
Oczywiście, to był/jest hymn TVP.
Polacy oficjalnym hymnem uznali piękną przyśpiewkę "Jebać jebać PZPN"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 03.05.2012, 15:28
http://www.youtube.com/watch?v=OPwPzgElHws
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.05.2012, 18:03
a stadiony i lotniska są imponujące, tak samo jak komunikacja miejska, połączenia stadionów z lotniskami i dworcami w miastach gospodarzy - na to prawdopodobnie kibice zagraniczni narzekać nie będą.
Byłeś może w Warszawie?
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.05.2012, 19:00
Pier*ole, kibicuje Hiszpanii na EURO. Na obecną kadrę mam wysoce wy-je-ba-ne.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 03.05.2012, 19:57
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Byłeś może w Warszawie?
Szczerze mówiąc, to akurat jeśli chodzi o komunikację miejską miałem na myśli pozostałe trzy miasta
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.05.2012, 20:44
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Pier*ole, kibicuje Hiszpanii na EURO. Na obecną kadrę mam wysoce wy-je-ba-ne.
A kogo to obchodzi?

To tak jakbym ja wszedł na jakieś muzułmańskie forum i tylko po to, by powiedzieć: "Mam was w dupie, jestem za Jezusem".

Niby wolno, ale po co robić z siebie debila?
Odpowiedz cytując
Tuls
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.05.2012, 12:45
http://kibole24.pl/euro-2012/72-koko...ro-spoko-.html

Lechia Gdańsk & Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
borixon
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 09.05.2012, 11:21
jak wam się podoba

www.husaria2012.pl
Odpowiedz cytując
lisek14fc
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 09.05.2012, 12:35
Dzis na rynku jest wystawiony puchar, czy jest planowany jakis bojkot tego gowna? Sa na rynku Wiślacy?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 10.05.2012, 22:30
Polska reprezentacja do lat 17 awansowała do czwórki najlepszych w Europie. Póki co w całym turnieju (od eliminacji po ostatni mecz w grupie) w dziewięciu spotkaniach wygrali sześć razy, przegrali tylko raz, z Hiszpanią w pierwszej fazie, kiedy mieli już zapewniony awans do kolejnego etapu. Teraz półfinał z teoretycznie najsilniejszą drużyną na tym turnieju, czyli Niemcami. Już teraz występ tych chłopaków trzeba ocenić bardzo wysoko.

Reprezentacja o rok młodsza również świetnie się zapowiadała, mają dobrego trenera, ale ostatnio zaliczyła słaby turniej na Ukrainie, gdzie przegrała z Belgami 1:3, z Rosją 0:2, z Serbią 0:1 i na koniec zremisowała z Czechami 1:1. Zobaczymy co pokażą jesienią.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.05.2012, 07:00
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28958/muraws...j2012_550.jpeg

Murawski niezła szafa
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.05.2012, 08:41
Piłkarze reprezentacji Anglii, Holandii i Włoch będą trenować na obiektach w Krakowie. Kibice, którzy zechcą zobaczyć przebywające pod Wawelem światowe gwiazdy będą mogli nabywać bezpłatne wejściówki od początku czerwca w jednym z punktów sieci InfoKraków.
Jak poinformował zastępca dyrektora ds. informacji w urzędzie miasta Filip Szatanik szczegóły zostaną podane na początku przyszłego tygodnia.
Znany jest już harmonogram otwartych treningów. Zajęcia Włochów odbędą się 5 czerwca (godz. 19), Holendrów - 6 czerwca (17.30), zaś Anglików 8 czerwca w godzinach przedpołudniowych.
Piłkarze z Wysp Brytyjskich zamieszkają w Hotelu Starym blisko Rynku Głównego, a trenować będą na Hutniku w Nowej Hucie. Holendrzy wybrali hotel Sheraton i obiekt Wisły. W Wieliczce, w hotelu Turówka zostaną zakwaterowani Włosi, którzy zamierzają ćwiczyć na stadionach miejscowego Górnika oraz Cracovii.
Włosi mecze grupowe rozgrywać będą w Gdańsku i Poznaniu, Holendrzy w Charkowie, natomiast Anglicy w Doniecku i Kijowie.

jakby ktoś wiedział gdzie odebrać wejściówki dajcie znać, z chęcią bym się wybrał pooglądać holendrów na r22.

Dzięki
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.05.2012, 13:03. Wybierz język: polski - francuski - niemiecki - esperanto
I śmieszno, i straszno, można by rzec, czytając taki tekst:
...na dwadzieścia kilka dni przed mistrzostwami Europy problemem kadrowiczów jest nie forma, nie taktyka, nie kontuzje, tylko to, jak Obraniak i Perquis mają na boisku dogadać się z Boenischem.

http://www.weszlo.com/news/10513-Z_c...tuz_przed_Euro

Można Boenischa lubić lub nie (jako piłkarza, of course), ale fakt, że "nasi" reprezentanci nie bardzo wiedzą, w jakim języku ze sobą się dogadać, zakrawa na paranoję. Może niech Smuda wprowadzi wśród kadrowiczów lekcje esperanto , wtedy przynajmniej cała kadra nauczy się czegoś konkretnego.

Żartowałem kiedyś, że Niemcy mają w składzie reprezentacji gości z korzeniami hiszpańskimi, tureckimi, polskimi, bośniackimi, itp. Tyle, że u nich przynajmniej zawodnicy mówią w języku kraju który reprezentują. W Smudo-reprezentacji nie wszystkich stać choćby na tyle.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.05.2012, 13:15
Skoro goście są z łapanki za pięć dwunasta przed Euro i do tego trener Niemiec mówiący do nich łamanym polskim to czego się można spodziewać ?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.05.2012, 19:33
Cytat:
Damien Perquis ma być podstawowym środkowym obrońcą reprezentacji Polski na Euro 2012. To nigdy nie podobało się Janowi Tomaszewskiemu, który nazwał go "francuskim śmieciem". - Jak dla mnie, ten pan jest nikim. On nie istnieje w moim życiu - powiedział piłkarz Sochaux.

- Jakiś śmieć francuski, taki śmieć futbolowy, który u siebie się nie załapał, gra u nas! Brzydzę się takiej reprezentacji. On gra w koszulce z orłem, w której my, prawdziwi Polacy, zdobywaliśmy medale dla Polski! - grzmiał Jan Tomaszewski we wrześniu 2011 roku.

Piłkarz potwierdził, że wytoczy byłemu reprezentantowi Polski proces o zniesławienie. Poseł Prawa i Sprawiedliwości musi się jednak zrzec immunitetu, jeśli ma stanąć przed wymiarem sprawiedliwości. - On obraził nie tylko mnie, ale również moją rodzinę, moją babcię. W tamtym czasie, nie byłem tym przybity, lecz raczej wstrząśnięty językiem, jakiego użył. Jak dla mnie, ten pan jest nikim. On nie istnieje w moim życiu. - mówił Perquis. - Z mojej strony, będę dalej się rozwijał i dam moją odpowiedź na boisku - zadeklarował na łamach dziennika "Le Pays".
Co by o Tomaszewskim nie pisać, to akurat ma racje. Perquis to francuski śmieć, który przypomniał sobie o korzeniach w trzecim pokoleniu, w momencie, gdy jego szanse na grę w rzeczywistej ojczyźnie zmalały do zera. Skoro jest takim Polakiem, to czemu nadal nie umie rozmawiać w Naszym języku? Miał wystarczająco dużo czasu do nauki. Tak samo jak jego kompan z Bordeaux. Niemcy też nie lepsi, bo dalej kaleczą język polski, ale mimo wszystko coś tam próbują w porównaniu do gości z Francji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów