|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja tak sobie ostatnio myślałem czemu nie spróbować czegoś nowego. Np. ustawienia 3-5-2. Mamy sporo środkowych obrońców na kontraktach plus Głowacki ma przyjść. Na bok kupilibyśmy zawodników którzy potrafią grać i w obronie i w pomocy idealni Dudu z Widzewa i Olkowski z Górnika, obaj solidni w obronie, a i potrafią coś z przodu zrobić. Takim ustawieniem gra kilka drużyn w Serie A np. Juventus i Napoli. Łatwo przejść z defensywy do ofensywy i na odwrót.
Np.: -------------Pareiko ---Jovanovic--Głowacki--Czekaj Olkowski--Wilk--Sobolewski--Dudu --------------Melikson --------Genkov--Brożek Przyczym nazwiska to kwestia umowna bo bardziej o ustawieniemi chodzi. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Taki nawet ciekawy ten Twój pomysł. Tylko jak grac na 3 obroncow to musza byc bardzo dobzi, Jovanovic nadaje sie super na takie połączenie prawego obroncy i stopera, Głowa jako szef, no i za Czekaja kogos koniecznie, bo przy grze trzema obroncami nie ma miejsca na błędy
Troche za defensywnie mi sie jednak wydaje, bo ci skrzydłowi to mimo wszystko bardziej wysunięci obrońcy i do tego dwójka defensywnych, w sumie w Twoim składzie jest tylko trzech stricte ofensywnych graczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Napoli u nas się nie sprawdzi.... bez sensu. Do tego trzeba bocnych defensywnych pomocników z niesamowitą kondychą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tominho po co Costly w Wiśle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teodorczyka i Wszołka można by kupić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzew idzie w ślady ŁKSu i niestety ma na minusie 13mln .Więc latem będzie wielka wyprzedaż w Łodzi.Co do Polonii to jeszcze wszytko możliwe oprucz wyprzedaży zapewne w nowym sezonie wróci Drzymała z nowym inwestorem i sponsorem i utrzyma wszystko w ryzach.Więc raczej z Polonii to tylko brazylijczyk Bruno były podopieczny Probierza.Aczkolwiek Wie ktoś do kiedy Keleman ma kontrakt
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 03.05.2012 o godz. 11:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cywka odchodzi teraz ze swojego klubu, Janocie bodaj kończy się kontrakt. Nie wiem jak grają, mogę bazować się jedynie w tym wypadku tylko sygnałami z 90minut.pl i statystykach ich występów. Od takiej oceny są u nas Żurawski i Kuźba. Mam nadzieję, że skuteczność będą mieli podobną jak za dawnych lat gry w Wiśle ; ). Warto żeby ktoś z nich chociaż raz ich obejrzał. Być może byliby w naszej obecnej sytuacji wzmocnieniem, być może tylko solidnymi rezerwowymi, a być może są za słabi. Jednak ciekaw czy u nas w ogóle ktoś się nimi interesował.
Tak samo można spróbować wypożyczyć Sobiecha na ten sezon. Fajnie byłoby ściągnąć Tomka Kupisza z Jagiellonii. Można byłoby zimą wysłać zapytanie do Śląska o Milę. Wtedy zostanie mu pół roku kontraktu. Pewnie wielu się nie zgodzi, ale uważam, że można byłoby też pomyśleć o kimś z dwójki Zieńczuk - Kosowski. Taki doświadczony, znający wiślackie realia, piłkarz by nam się przydał. Ciekaw jestem też ceny za Kaźmierczaka. To mógłby być następca Radka Sobolewskiego. Niestety jesteśmy w takiej sytuacji żeby ściągnąć młodego zdolnego piłkarza to musimy go wypatrzeć już po kilku dobrych meczach, wykorzystać sytuację w klubie lub kończący się kontrakt. Warto byłoby, więc chociaż zaproponować kontrakt młodemu Teodorczykowi oraz Rakowskiemu. Wysłać do Polonii zapytanie o cenę Wszołka - ew. zaproponować procenty dla JW. Zapytać Zagłębie o cenę Woźniaka, GKS o cenę Mateusza Maka, Górnik o cenę Olkowskiego i Milika. Niech będzie takich 8-10 piłkarzy w wieku 18-22 lata w naszej kadrze. To nie jest dużo. 15 piłkarzy w wieku 24+, 8 piłkarzy w wieku 18-22 i kilku wychowanków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
jeśli już bawimy się w takie fantasy to i ja nie omieszkam się od wrzucenia swojej "myśli"
![]() ŚO 31.12.2012 | (?) http://www.transfermarkt.de/en/tomas...ler_27261.html ŚO 30.06.2012 | FREE http://www.transfermarkt.de/en/arkad...ler_14896.html LO 30.06.2013 | KONTRAKT ZOSTANIE ROZWIĄZANY PRZEZ PZPN http://www.transfermarkt.de/en/dudu-...ler_58446.html PS 30.06.2012 | FREE http://www.transfermarkt.de/en/tomas...ler_38558.html LS 30.06.2012 | FREE http://www.transfermarkt.de/en/vacla...ler_63955.html N 30.06.2013 | (?) http://www.transfermarkt.de/en/pawel...ler_14909.html wszyscy za darmo oprócz Jodłowca i Brożka którzy hipotetycznie ze względu na swoje kontakty więcej niż 1mln kosztować nie powinni, zakładając lekką ręką że za kompletnie nieprzydatnych i mających niewspółmierne do Wisły umiejętności: Jovanica weźmiemy 100k€ Bunozę 150k€ Kirma 400k€ Gargułę 200k€ Boguskiego 100k€ co daje nam w sumie już ok.1mln€, praktycznie pewne jest że w czerwcu odejdzie nam 6-7 kontraktów co również pozwoli zaoszczędzić myślę że sporą kwotę więc teoretycznie z kasą na tych 2 zawodników problemów być nie powinno |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wilk przy jednym defensywnym pomocniku powinien być rezerwowym. Po wejściu Sobolewskiego było widać między nimi kolosalną różnicę. Warto też ogrywać młodego Urygę. Marzyłbym o ściągnięciu Kaźmierczaka ze względu na jego walory ofensywne.
W ogóle linia Kupisz, Kaźmierczak, Mila, Makuszewski, czyli połowa pomocy Jagiellonii i połowa pomocy Śląska byłaby niezła, ale znając życie oba kluby zażądałyby w sumie jakieś 3-4 mln euro ; ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pilar idzie do Volfsburga, jak kolega nie zauważył, Głowacki spoko, tylko u nas ściąganie emerytów (nikt nie wmówi mi że piłkarz w wieku 33 lat nim nie jest....) nie wychodzi zbyt dobrze - casus Żuraskiego, Lameya, Jaliensa... Brożek też może się nie odbudować, no bo któż jest to w stanie przewidzieć? (nie powiodło mu się zarówno w Trabzonsporze, jak i Celticu - ba, tam po 3 meczach się na nim poznali... Co do reszty mógłbym ewentualnie się zgodzić... Szkoda, że nie przeczesujemy dobrze takich lig jak słowacka, czeska, węgierska... mógłby ktoś ciekawy wpaść, zwłaszcza, że drużyny z tych krajów pojawiały się w ostatnich latach w CL, a nam się to nie udawało...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zawsze zapominam, że chłop jest żydem. Ale to tak bardziej na zasadzie wskazania kierunku, takich jak Gliwa w lidze jest sporo, jak nie on, to na przykład Bąk (on żydziakiem nie jest na pewno
)![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwa dni temu już o tym pisano, nic nowego.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dla mnie Wisła powinna zainteresować się przede wszystkim dwoma zawodnikami- Celebanem ze Śląska i Wróblem z Bełchatowa- Ten drugi to zdecydowanie najlepszy zawodnik Bełchatowa. Gość ma dobry drybling i przedewszyskim myśli na boisku co w na polskich boiskach nie jest normą. Nawet w ramach zamiany oddać Bełchatowowi zupełnie bezproduktywnego Gargułę który oprócz podawania na oślep lub do tyłu i wymachiwania rękami niema nic do zaoferowania (przypomnę że niedawno zapisał się on także do historii światowego futbolu trafieniem piłką w jednoosobowy mur 50 metrów od bramki
).![]() *NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
chyba na Celebana Bednarz sie nie zdecyduje bo nie po to sprowadziliśmy Jovanovicia.Pozatym pewnie Jirsak zostanie co nie zmienia faktu że wolałbym Celebana zamiast tej dwójki.Co do Wróbla,jest w dobrej formie ale ma już 30 lat.Wolałbym kogoś o kilka wiosen młodszego.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Celeban może też w środku zagrać, jeden z lepszych obrońców w naszej lidze.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Pareiko
Celaban Jowanowic Czekaj XXXXX Wilk Majewski Melikson Malecki Traoe Cani |
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
do tego
Stepinski i paka sf |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po sezonie kadra będzie wyglądać tak:
GK: Pareiko, XXX, XXX PO: Jovanović, XXX ŚO: Czekaj, Bunoza, Nalepa, Uryga, XXX LO: XXX, XXX ŚP: Sobolewski, Wilk, Chrapek, Jirsak, Garguła W: Iliev, XXX, XXX, XXX N: Genkov, XXX, XXX, Sprzedać przede wszystkim Kirma i Małeckiego. Kupić na atak Etiena Velikonje lub Armando Sadiku. Reszta z wolnych transferów: Krisztian Nemeth, Dudu, Napoleoni, Janota, Lester Peltier, Ádám Dudás, |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe czy to Middlesborought czy jak im to tam Chcą Małego za 1 mln euro. To byłby interes życia, sprzedać Kirma z kulawymi nogami z grającego bez głowy Małeckiego, który potencjał miał według mnie na Premier League ale teraz to Championship dla niego jak bajka
Za Chaveza nie wiem czy dostaniemy 1 mln euro, chyba raczej nie ... ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Stępiński Mariusz najlepszy talent w Polsce..obecnie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ludzie ochłońcie, nasza paka ma sie opierac na Brudzie i Czekaju, a wy tu wyjezdzacie z Celebanem
![]() ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member