The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2012, 21:45
miba napisał(a):Wyświetl post
To komis zaraz koło mnie - w bezwypadkowość bym nie wierzył, jeśli chcesz mogę tam jakoś po świętach na spokojnie wpaść obejrzeć auto, bo jak nic coś tam pewnie było lakierowane
dzięki nie trzeba, ogólnie chce się dowiedzieć co sądzicie o toyotach. czy warto je kupować czy lepiej np kia, bo interesuje mnie mały, ekonomiczny, do 20 tys zł samochodzik do miasta, weekendy za miastem
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.04.2012, 21:56
gizmo napisał(a):Wyświetl post
dzięki nie trzeba, ogólnie chce się dowiedzieć co sądzicie o toyotach. czy warto je kupować czy lepiej np kia, bo interesuje mnie mały, ekonomiczny, do 20 tys zł samochodzik do miasta, weekendy za miastem
jak kupujesz używkę to wazneijszy jest stan techniczny niż marka.co z tego ze np toyota ma lepsza opinie skoro jest zajeżdzona na smierc?kupisz tylko dlatego bo to japończyk z pierwszych miejsc bezawaryjności?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Stary 09.04.2012, 22:06
słuszna uwaga, nie ukrywam napaliłem się na Toyotę ale biorę jeszcze inne autka pod uwagę,może kia może chevrolet bo liczy się dany egzemplarz nie sama marka
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.04.2012, 15:32
Seat Leon I, 2003r. 1,9 TDI 110 KM. No i mam do was pytanie po pierwsze czy warto? a po drugie na co zwracać uwagę przy pierwszym rozpoznaniu

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Lemonek
Member

Od: 06.2011

Stary 16.04.2012, 18:28
Witam,
Szukam osoby, która z zamiłowania "bawi" się w elektronikę części samochodowych, a mianowicie mam zepsutą zmieniarkę CD od Nissana (Clarion model PN-2302M). Potrzebuję, ją naprawić lub wymienić (ale nie znalazłem jeszcze żadnej aukcji, aby kupić ten model, a "mechanicy" powiedzieli, że nie umieją tego naprawić). Chyba, że ktoś z Was zna jakiś szrot lub inne miejsce z częściami do Nissana (x-trail, ale ten model zainstalowany jest również w almerze i navarze) to chętnie podjechałbym kupić. Będę wdzięczny za każdy adres lub telefon do takiego miejsca. Jeśli ktoś podjąłby się naprawy tego sprzętu bardzo proszę o PM.

Pozdrawiam.
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi na prawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2012, 19:24
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Seat Leon I, 2003r. 1,9 TDI 110 KM. No i mam do was pytanie po pierwsze czy warto? a po drugie na co zwracać uwagę przy pierwszym rozpoznaniu

Jeśli pytasz ogólnie o Leona to bardzo fajne autko - TDI też super jednostka. Reszta "czy warto" zależy od stanu i ceny

A na co patrzeć - jak przy każdym innym aucie - poradnik zapożyczony z forum vectry unlimited:

Cytat:
- stan blacharki: w miarę równe odpowiadające sobie "szpary" przy elementach otwieranych (drzwi, klapy), do obejrzenia ewentualne nierówne odbłyski na lakierze. Od spodu stan podłużnic i ogólnie blachy, czy nie widać gdzieś jakiejś rdzy i/lub "harmonijki" (ślady po wypadkach i prostowaniu).

- zawieszenie: luzy na kierownicy, luzy na kołach przy energicznym poruszaniu lewo-prawo i góra-dół. Przy jeździe próbnej zwracać uwagę na wszelkie stuki i bujanie bądź różną pracę zawieszenia kół danej osi.

- silnik: czystość pod maską (czy nie widać żadnych wycieków - "mokry brud" może świadczyć o jakichś przeciekach, nadmierna czystość (wszystko czyściutkie, świecące) może świadczyć o "podpicowaniu" auta na sprzedaż (ale niekoniecznie, niektórzy po prostu tak dbają o auto). Odpalanie (np. więcej niż kilka obrotów rozrusznika, ciężkie kręcenie, obroty zaraz po odpaleniu), kultura pracy (czy równo trzyma obroty, nic za bardzo nie klekocze, nie szumi, itp.), elastyczność (czy równo przyspiesza bez szarpnięć, itp.)

- skrzynia biegów i sprzęgło - porównać poziom hałasu po odpaleniu przy puszczonym i wciśniętym pedale sprzęgła (poziom dźwięku powinien być mniej więcej taki sam - porónać zaraz po odpaleniu, jak i po nagrzaniu)

- wnętrze - stan foteli, kierownicy, pedałów (wytarcia, dziury, itp.). Stan wykładziny POD dywanikami (te ostatnie zawsze można zmienić przed sprzedażą). Stan plastików (ilość zarysowań, pęknięć)

- elektryka - sprawdzić czy wszystko działa jak należy - wszelkie światła zewnętrzne i wewnętrzne, radio (charczenie, szumy, itp.), wszelkie elementy regulacyjne (działanie przycisków/pokręteł w kabinie: wysokość świateł, ogrzewanie, pokrętła/przyciski ustawiania foteli; ogólnie wszystkie "pstryczki" i "wajchy").

- "zegary" - czy po zapłonie zapalają się odpowiednie kontrolki, a po odpaleniu gasną (jeśli jednocześnie z kontrolką ładowania, to może być coś kombinowane albo moment gaśnięcia jest na tyle zbliżony, że nie widać różnicy w czasie). Czy zegary chodzą płynnie i nie przekłamują za bardzo (na czuja albo GPS). Stan licznika (wizualny i liczbowy) nie odbiegający zbytnio od stanu reszty elementów wnętrza (50 tys. km to często żadna różnica).
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.04.2012, 13:56
panowie, zawiesilem sie i podczas jazdy skonczyla mi sie ropa, podskoczylem na stacje z karnisterkiem zalalem i normalnie smiga juz, cos musze zrobic, cos wymienic?pozdro

ford focus mk1 tdci 1.8
Powód: parametry
Ostatnio edytowane przez godzilla : 23.04.2012 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 23.04.2012, 18:04
Sprawdź filtr paliwa czy nie zassało jakiegoś gówna z dna zbiornika - jeśli są na nim jakieś farfocle - wymień czym prędzej.
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.04.2012, 18:25
Koledzy może ktoś poleci jakiś szrot w Krakowie i w promieniu 50km, na którym mógłbym szukać głowicy do Astry F '97, silnik 1,6 ośmiozaworowy X16SZ.
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Od: 11.2006

Stary 23.04.2012, 21:23
Panowie moja sprawa wygląda następująco... Potrzebuje rozkleić lampy przednie w Lagunie II. Mile widziane jakieś wskazówki. Ew. kontakt do jakiegoś Gościa który zajmuje się lampami i od razu elektryką... A generalnie chodzi mi o zamontowanie soczewek.. Zestaw ma mi przyjść na dniach więc jeżeli sie ktoś w to bawił niech da jakieś wskazówki... Pozdro
Odpowiedz cytując
Stolik
Member

Od: 12.2003

Stary 24.04.2012, 15:04
Mam wielką prośbę o wasze głosy w konkursie mój plakat o tematyce motoryzacyjnej na stronie

http://moto.pl/MotoPL/1,115233,11601...c_jezdze_.html

PLAKAT NR 5.

Moje auto aż prosi się o nowe opony a takie były by mega

wielkie dzięki za pomoc
!!WISŁA KRAKÓW!!
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2012, 18:58
YaSiOTSW napisał(a):Wyświetl post
Panowie moja sprawa wygląda następująco... Potrzebuje rozkleić lampy przednie w Lagunie II. Mile widziane jakieś wskazówki. Ew. kontakt do jakiegoś Gościa który zajmuje się lampami i od razu elektryką... A generalnie chodzi mi o zamontowanie soczewek.. Zestaw ma mi przyjść na dniach więc jeżeli sie ktoś w to bawił niech da jakieś wskazówki... Pozdro
moze cos z tego rozkminisz http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=314496
Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Od: 11.2006

Stary 24.04.2012, 20:57
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
moze cos z tego rozkminisz http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=314496
Hmm.. Generalnie Gość zrobił wszystko sam od poczatku Coś nie coś można zaczerpnąć.. Dzięki węgorz ale to jeszcze nie to... Apropos dzisiaj przyszedł zestaw soczewy ładnie wyglądają wszystkie kabelki do połączenia są... Będe coś kmninił w weekend...
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.05.2012, 00:22
Witam
Jezdze passatem kombi b5 1999r i szukam podobnego autka w cenie do 20tys, nie chce nowszego modelu passata bo wiem ze sa wadliwe.

Głownie chodzi o duzo miejsca dla kierowcy, bardzo fajny uklad kierowniczy, przestronnosc i niezla moc

Myslałem nad subaru legacy, ktos moze polecic inne autka spelaniajace te kryteria lub wypoweidziec sie na temat legacy? Najlepiej na gaz zeby było bo przy tych cenach paliwa dlugo czlowiek nie pojezdzi
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.05.2012, 15:52
Ma ktoś Seata albo VW z silnikiem 1.6SR sprzed 2002 roku ? Jeśli ktoś ma to wygląda sprawa trwałości skrzyni biegów, bo podobno nity pękają dość szybko.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 13.05.2012, 08:14
Zna ktoś w Krakowie albo blisko poza miastem jakiś "dziki" kanał?

Albo chociaż ułożony z płyt chodnikowych - cokolwiek - Muszę się na jakieś 30 min wczołgać po autko a nie chce mi się na leżąco

Edit
Dzięki wielkie !! Mam nadzieję że znajdę
Ostatnio edytowane przez Kocur : 13.05.2012 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.05.2012, 09:21
Nowa huta, przy zakladach tytoniowych, ul Tomickiego. Wjazd betonowy, czesto samochody wjezdzaja, ale najlepiej jakbys soibie jakies ceglowki dwie wzial, bo wysoki kraweznik
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 13.05.2012, 13:56
yyyy przy tomexie jadąc od kocmyrzowskiego na czyżyńskie za tomexem jest taki duży plac, parking ziemny i tak jest też kanał betonowy
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Stary 19.05.2012, 13:53
Mogę Was prosić o opinie o tym aucie. Będę wdzięczny
http://otomoto.pl/toyota-corolla-wer...ml#description
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 19.05.2012, 16:10
sprzedane

co to było ?
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.05.2012, 19:52
Gdzie w miarę tanio wymieniają szyby ?No i na którym szrocie można dostać szyby do mazdy ?Bo niestety mi się rysa "troche" powiększyła :(

323f bj 2003
Ostatnio edytowane przez South : 19.05.2012 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.05.2012, 20:28
Szukam serwisu klimatyzacji, ale takiego ze gość spać nie pójdzie, rozbierze wszystko nawet opony na czynniki pierwsze ale zrobi klimatyzację na 102. Zapłacę godnie, ale wymagam, że jak zostawię auto ze zjebaną klimatyzacją, odbiorę z nabitą full działającą i przynajmniej rok gwarancji dostanę. Pilne.

South, do której Mazdy?
Ostatnio edytowane przez gigant : 19.05.2012 o godz. 20:33.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Stary 19.05.2012, 21:36
Kocur napisał(a):Wyświetl post
sprzedane

co to było ?
http://tablica.pl/oferta/toyota-coro...ec2e;r:4;s:102

toyota corolla 1,6 E 12
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.05.2012, 22:00
Na woli duchackiej jest serwis, all happy. Tylko klima się zajmują i ogrzewaniami. Mi jeden samochod do stanu doprowadzili a łatwy nie był. Drugi nabili i też ok. Tani nie są ale trochę potrafią. Co do gwarancji to nie wiem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2012, 19:26
Mam pytanie, pierwszy raz sprzedaję auto i rozchodzi mi się umowę na screenie taką obecnie posiadam chodzi mi o punkt numer 5.Czy to wystarczy by nie mieć po dupie w razie jeżeli nie powiem o drobnych usterkach? Czy lepiej zamienić punkt 5 na:

Sprzedający oświadcza, że pojazd nie ma ukrytych wad technicznych, a kupujący potwierdza
znajomość stanu technicznego pojazdu.

lub

Kupujący oświadcza, że znany mu jest stan techniczny pojazdu określonego w§ 1 niniejszej umowy i oświadcza ponadto, iż z tego tytułu nie będzie rościł żadnych pretensji do Sprzedającego.

Ostatnio edytowane przez brylant17 : 22.05.2012 o godz. 19:31.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.05.2012, 14:04
szukam

blacharza / lakiernika samochodowego jakiegoś taniego dobrego, którego ktoś może polecić w okolicach albo w samym Krakowie !

ktoś zna / pomoże ?
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.05.2012, 07:41
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
szukam

blacharza / lakiernika samochodowego jakiegoś taniego dobrego, którego ktoś może polecić w okolicach albo w samym Krakowie !

ktoś zna / pomoże ?
polecam DOJAZDOW przed KOCMYRZOWEM od strony KRAKOWA po lewej stronie pierwszy warsztat ,solidny i tani w miarę
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2012, 12:53
Potrzebuje jakiś informacji odnośnie Peugeota 206,które modele zasługują na większą uwagę i dlaczego,silniki których lepiej unikać,ceny zamienników na rynku jak i cena ubezpieczenia (mniejwięcej) bez zniżek
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.05.2012, 13:08
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
szukam

ktoś zna / pomoże ?
A co potrzebujesz zrobic mam kumpla co robi sam u siebie w garazu tanio i zajebiscie :]
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.05.2012, 14:34
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje jakiś informacji odnośnie Peugeota 206,które modele zasługują na większą uwagę i dlaczego,silniki których lepiej unikać,ceny zamienników na rynku jak i cena ubezpieczenia (mniejwięcej) bez zniżek
Unikaj silnika 1.1 jest po prostu za słaby. Optymalny wybór moim zdaniem to 1.6 (109KM) - pali niedużo, w mieście 8.5-9.5l. a przyśpiesza do setki w nieco poniżej 11s.i rozpędza się prawie do 200km/h. Jeśli chodzi o sportowe wrażenia ciekawą opcją może być też wersja S16 z dwulitrowym silnikiem, zapewnia osiągi zakrawające o sportowe, a do tego auta te są świetnie wyposażone - dobre audio, automatyczna klima, pełna elektryka i półskóry, przy czym cena zakupu jest wciąż przystępna. Jeśli chodzi o awaryjność, to psują się głównie osprzęt silnika i zawieszenie - cewki zapłonowe, wentylatory chłodnic, silniczki krokowe, amortyzatory, łączniki stabilizatora. Problemy bywają także z układem wydechowym, padają sondy lambda i korodują tłumiki. Do tego zdarzają się problemy z elektroniką. Co do zamienników, to nie ma z nimi większych problemów, są łatwo dostępne i stosunkowo tanie.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów