The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2012, 16:54
cronos20 napisał(a):Wyświetl post
jak słyszę ze Cupiał znowu uratował Wisłę od bankructwa i znowu pożyczył Wiśle kasę to mi się .ygac chce.
przekłada kasę z jednego portfela do drugiego i mówią że pożycza - chyba sobie!
No tak dzięki temu Wisła i Cupiał płacą mniejsze podatki do tego daje kasę za reklamę na koszulkach (czego robić nie musi) wątpię żeby udało mu się wyciągnąć z klubu tyle ile włożył.

Zamiast wydawać kasę na piwko albo bunga buna u Berlusconiego to wydaję ją na Wisłę.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.04.2012, 16:09
comek to nie Polonia W-wa żeby zmieniać terenera po kilku kolejkach.Co do Smudy to zamknął sobie furtke do Wisły na własne życzenie podczas konfrencji prasowej.Więc Probierzowi zwolnienie niegroźne chyba że w następnym sezonie .A co do Smudy to raczej obiera kierunek na Rosyjską ligę ewentualnie niemiecką Bundesligę zwłaszczaże jego klub w którym grał zawita w następnym sezonie do wybitnego grona w tabeli mi.in Bayernu.Werderu, Borussi,HSV czyli do Bundesligii.Aczkolwiek Smuda Hiddinkiem nie jest więc niewiadomo czy ZPN da pozwolenie Smudzie na pracę w klubie i reprezentacjii tak samo niewiadomo czy Smuda poświęci reprezentacje dla klubu
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 19.04.2012, 17:16
jeśli Probierz przegra derby, jestem pewien że poleci, a coś na pewno jest na rzeczy ze Smudą.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.04.2012, 17:20
comek napisał(a):Wyświetl post
jeśli Probierz przegra derby, jestem pewien że poleci, a coś na pewno jest na rzeczy ze Smudą.

Ja mysle ze Probierz mial z Wisla tylko umowe o dzielo - czyli PP - od dawna pisalem ze w lipcu przyjdzie Smuda ...nie zdziwilbym sie gdyby te wszystkie informacje o klopotach finansowych to tylko zaslona dymna ...moze po to przyszedl Łysy Wąż zeby rozsprzedac druzyne za grosze i wyczyscic piaskownice na nowe zabawki pana Smudy ..pozyjemy - zobaczymy
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Stary 19.04.2012, 17:35
hehe dobre poprawil mi sie troche humor po przeczytaniu posto gizmo
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 19.04.2012, 17:47
chimba napisał(a):Wyświetl post

moj post to tylko domysly - czytaj ze zrozumieniem - jedynie to zre przyjdzie Smuda w lipcu obstawiam na 75 % ....moze sie pomyle ...
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 19.04.2012, 18:06
ale przyznajcie zwolnienie Probierza będzie wielkim błędem, on jest dobrym trenerem, ma charyzmę, tylko trudno jest namówić mu, te gwiazdeczki do harowania na boisku w każdym meczu, bo i tak kilku z nich odejdzie, wiec im jest wszystko jedno.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.04.2012, 18:11
chimba napisał(a):Wyświetl post
A jak w lecie odejdzie pół składu i przyjdzie hanys analfabeta robić porządki, to będziesz pierwszy do płaczu.

HEHE DOBRE C'NIE BEKA ZIOMEK

...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.04.2012, 19:09
comek napisał(a):Wyświetl post
ale przyznajcie zwolnienie Probierza będzie wielkim błędem, on jest dobrym trenerem, ma charyzmę, tylko trudno jest namówić mu, te gwiazdeczki do harowania na boisku w każdym meczu, bo i tak kilku z nich odejdzie, wiec im jest wszystko jedno.
już zatrudnienie Probierza było wielkim błędem, więc jakim błedem będzie jego zwolnienie? strach się bać.
No fakt, trener ma charyzmę i jest świetny, tylko gwiazdeczki go nie słuchają.... lol... a on sobie palce zdziera do krwi gwizdaniem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.04.2012, 19:47
Tak, tak. Te wszystkie bajki o kryzysie finansowym w klubie i po pożegnaniu z większością zawodników to bajki tylko po to by na końcu móc zwolnić trenera Probierza i dać Smudzie pracę od nowego sezonu w Wiśle z całkiem nowym składem, by na końcu sezonu ogłosić go cudotwórcą. no, bo przecież mieliśmy walczyć o środek tabeli, maksymalnie o LE a tutaj mistrzostwo kraju, niesamowite. Ale ludzie, dajcie już spokój. W Wiśle jest syf, był syf i syf będzie. Tak długo, jak długo Pan Cupiał będzie kierował się emocjami.

A trener Probierz ? Hmm... Charyzma jest, cechy przywódcy ma, manipulować ludźmi na konferencjach prasowych potrafi prawie jak złotousty Maciej S.

Zobaczymy, w jakim stylu zaprezentuje się teraz Wisła w nadchodzących czterech meczach... Jeśli uda im się te mecze wygrać w przyzwoitym stylu róznicą dwóch, trzech bramek. To jestem skłonny stwierdzić, że Probierz zostanie na nowy sezon.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.04.2012, 02:14
http://www.weszlo.com/news/10228-Mic...iwie_Gratuluje

Ciekawa rozmowa z Probierzem na weszło!
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.04.2012, 13:33
podoba mi się postawa Probierza. Stawia na młodych, ale nie oznacza to, że wywala cały skład i daje młodym pograć. Robi drobne korekty personalne, typu 1-2 graczy (i to nie do jedenastki, a do osiemnastki) przez co łatwiej im się będzie wkomponować, bo mniejsza będzie na nich odpowiedzialność. I najważniejsze zdanie z ust trenera: "Ja cenię młodych zawodników którzy walczą i starają się wygryźć starszych". Tak ma działać motywacja. Niech starzy boją się młodych, bo może umiejętnościami im nie dorównają, ale nie same umiejetnosci decyduja o wyniku.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.04.2012, 14:05
najm napisał(a):Wyświetl post
podoba mi się postawa Probierza. Stawia na młodych, ale nie oznacza to, że wywala cały skład i daje młodym pograć. Robi drobne korekty personalne, typu 1-2 graczy (i to nie do jedenastki, a do osiemnastki) przez co łatwiej im się będzie wkomponować, bo mniejsza będzie na nich odpowiedzialność. I najważniejsze zdanie z ust trenera: "Ja cenię młodych zawodników którzy walczą i starają się wygryźć starszych". Tak ma działać motywacja. Niech starzy boją się młodych, bo może umiejętnościami im nie dorównają, ale nie same umiejetnosci decyduja o wyniku.
Mnie też się podoba, ale co z tego?
Trafił na zły czas.
Wg mnie jest zapchajdziurą zanim Dyzma się pojawi. Co nie zmienia faktu, że uważam co następuje:

Probierz won - tak czy owak.
Bednarz won - obligatoryjnie
Rogala won - obligatoryjnie
"ktoś funkcyjny" - won na zbity pysk obligatoryjnie
Cupiał - zwijać dywan.

Jak pisałem w temacie nibylandia - niech przestaną grać w huja z ludźmi - z Probierzem też grają bo go zaraz wydupczą. Z nami grają opowiadając nam pierdoły, które W OGÓLE nie trzymają się kupy.

BEDNARZ SPIERDALAJ!!! Idź leczyć Legię ty Dyletancie.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.04.2012, 17:41
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
BEDNARZ SPIERDALAJ!!! Idź leczyć Legię ty Dyletancie.
No jak to jest ich dywersant.

Co do Smudy kuchnia no, kolejny tym razem poważniejszy ktoś ode mnie mówi o tym, że Franc wiedział:

http://www.weszlo.com/news/10238-Mic...ial_o_korupcji

Tylko, że ten Pan akurat jest mało wiarygodny jeśli chodzi o korupcję.
Odpowiedz cytując
lotnik
Member

Od: 05.2004

Stary 21.04.2012, 16:31
Probierz musi zostać w Wisełce . Chłop wszedł w środku rundy po pucharach i tym pseudo grajkom nie chce się grac bo nie mogą się pokazać się w pucharach i kończą się kontrakty i maja to w du..pie . Z Probierzem zdobędziemy mistrza w następnym sezonie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.04.2012, 16:33
cfa napisał(a):Wyświetl post
No jak to jest ich dywersant.

Co do Smudy kuchnia no, kolejny tym razem poważniejszy ktoś ode mnie mówi o tym, że Franc wiedział:

http://www.weszlo.com/news/10238-Mic...ial_o_korupcji

Tylko, że ten Pan akurat jest mało wiarygodny jeśli chodzi o korupcję.
Na pewno wiedział, najwyżej powiedział - "ch.j mnie to obchodzi, róbcie co chcecie" albo coś podobnego i tyle. 90% jak nie więcej ludzi, którzy są w piłce jest upier.olonych i tyle.
Siedzieć 40 czy więcej lat w piłce i nie widzieć co jest grane to trzeba być nie tylko niewidomym, ale i głuchym.
S - m.in. obrona ligi z Widzewem, Odrą Wodzisław, trenowanie Lubina - zwłaszcza 2 ostatnie kluby znane z czystej gry...
L zresztą też up.erdolony. Jakiś stary piłkarz coś o nim mówił w jakiejś gazecie - z czasów sędziowania oczywiście bez nazwisk bo Misiek może jeszcze wrócić do gry.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.04.2012, 19:19
który raz za Probierza strzelamy 3 bramki ? A za Maaskanta jedną trudno było, za Kazia to juz w ogole - piekna gra i zero sytuacji bramkowych.

Odpowiedz cytując
Selecto
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 21.04.2012, 19:44
Zaczyna to nieźle wyglądać. Probierz dostał rozlatującą się drużynę w marcu i muszę przyznać że jak na ten moment to udało mu się to wszystko dobrze poukładać. Ładna gra, no i przede wszystkim skuteczność dużo większa. Jeżeli chcemy walczyć o mistrzostwo w przyszłym sezonie to on musi zostać.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.04.2012, 19:50
HEDu napisał(a):Wyświetl post
który raz za Probierza strzelamy 3 bramki ? A za Maaskanta jedną trudno było, za Kazia to juz w ogole - piekna gra i zero sytuacji bramkowych.
Niestety przynajmniej o miesiąc za późno to wszystko... raczej musztarda po obiedzie.
No nic - patrzmy co będzie będzie dalej. Jak finisz i co znowu wykręcą Cupiał, łysy durniozaur i reszta menażerii
Ostatnio edytowane przez arti : 21.04.2012 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.04.2012, 21:06
selecto napisał(a):Wyświetl post
zaczyna to nieźle wyglądać. Probierz dostał rozlatującą się drużynę w marcu i muszę przyznać że jak na ten moment to udało mu się to wszystko dobrze poukładać. ładna gra, no i przede wszystkim skuteczność dużo większa. Jeżeli chcemy walczyć o mistrzostwo w przyszłym sezonie to on musi zostać.
wreszcie jakieś sensowne zdanie o probierzu probierz jest najlepszym polskim trenerem obok skorży i fornalika.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 21.04.2012, 21:09
Jeśli Wisła ma tak wyglądać w przyszłym sezonie jak w ostatnich trzech meczach to zostaję fanem Probierza.

Może za wcześnie na zachwyty, zostały jeszcze 3 mecze, ale jak nadal będziemy sobie stwarzać tyle sytuacji w każdym meczu to jego wywalenie będzie bardzo głupim krokiem.

Może się też okazać, że znowu zaczniemy grać piach, trzeba poczekać i zobaczyć co zrobimy w ostatnich spotkaniach. Mam tylko nadzieję, że decyzja o pozostaniu / zwolnieniu Probierza zostanie podjęta przez wzgląd na to jak Wisła gra, a nie to, że odpadliśmy z PP po karnych z Ruchem Chorzów.

Najśmieszniejsze jest to, że jeśli wygramy wszystko do końca to nadal mamy szanse na pucharu, mimo tak czerstwego sezonu ;o
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.04.2012 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 21.04.2012, 21:24
Jeszcze śmieśniejsze jest to, że po dzisiejszym dniu Amica Wronki ma szanse nie tyle na puchary co nawet na majstra. Ich sukces równa się temu, że zostaje Rumak, ploty o przyjściu Smudy do Poznania okazują się plotami. Smuda nie ma co robić po Euro, więc przychodzi do Wisły i zabiera zabawki Probierzowi, bo w Wiśle i tak przecież wszystko zaczyna się od nowa (przebudowa składu, brak pucharów, długi spokojny okres przygotowawczy).
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.04.2012, 21:41
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Wisła ma tak wyglądać w przyszłym sezonie jak w ostatnich trzech meczach to zostaję fanem Probierza.

Może za wcześnie na zachwyty, zostały jeszcze 3 mecze, ale jak nadal będziemy sobie stwarzać tyle sytuacji w każdym meczu to jego wywalenie będzie bardzo głupim krokiem.

Może się też okazać, że znowu zaczniemy grać piach, trzeba poczekać i zobaczyć co zrobimy w ostatnich spotkaniach. Mam tylko nadzieję, że decyzja o pozostaniu / zwolnieniu Probierza zostanie podjęta przez wzgląd na to jak Wisła gra, a nie to, że odpadliśmy z PP po karnych z Ruchem Chorzów.

Najśmieszniejsze jest to, że jeśli wygramy wszystko do końca to nadal mamy szanse na pucharu, mimo tak czerstwego sezonu ;o
To polska liga i ciężko o zachwyty

W puchary wierzę średnio, ale do Probierza zaczynam się przekonywać. Bednarz nabruździł mu okropnie - gorszego demotywatora w Wiśle nie było! (mam ostatnio wrażenie, że ktoś kazał Bednarza wrzucić do Wisły - tylko temu komuś rzeka pomyliła się z najlepszym krakowskim klubem).

Jeśli nie możemy mieć porządnego trenera, to z PMSz tolerowałbym tylko Probierza lub Fornalika.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.04.2012, 22:00
No tak... na tle beniaminka wypadliśmy nie tak źle, choć i tak mecz wyglądał jak walka dwóch średniaków polskiej ligi. Ups... faktycznie to był mecz dwóch średniaków.
Na poważnie: Probierz wprowadza to, czego w Wśle zawsze brakowalo - tworzenia przewagi poprzez robienie czegoś więcej niż podanie do najblizszego partnera, a raczej szukanie niekonwencjalnego zagrania i wychodzenia na pozycje. Wychodziło to przez pierwsze 15 minut pierwszej połowy i część drugiej. Kiedy tego brakowało wracała Wisła bezradna.
To ważne, ale to nie wszystko. Brak w zespole konkretnych rozwiązań taktycznych więc na razie musi wystarczyć umiejetność zmieniania pozycji i indywidualne rozwiązania.
Dla mnie to rozwiązanie prowizoryczne, dobre na polską ligę, więc nadal nie widzę w Probierzu przyszłości trenerskiej dla Wisły

ps.
Żeby nie było: zwyciestwo mnie cieszy. Zaangażowanie też.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 21.04.2012, 22:21
FraMat, człowieku, w tych trzech ostatnich spotkaniach wreszcie widze taka Wisłę jaką od blisko 2 lat nie widziałem, atakującą stwarzającą sytuacje, widoczny jest znaczny postęp, który można uznać za prawdziwy, gdyż 3 dobre mecze z rzędu, to nie przypadek jak 1 cz 2 spotkania za Maaskanta. Trener Probierz jest z nami od niedawna, a gra wygląda o niebo lepiej niż to miało miejsce wcześniej. Trzeba dać mu szanse na przyszły sezon, bo powoli wszystko idzie w dobrym kierunku. Co niektórzy chyba już zapomnieli jak graliśmy za Maaskanta, jak zęby bolały od patrzenia na nasza gre, a pamiętają jedynie mistrzostwo zdobyte w kiepskim stylu przegrywając u siebie z Polonią W-wa. Może za wcześnie chwalić Michała, ale dziś potrafimy takiego średniaka zdominować, co w tym sezonie praktycznie się nie zdarzało. Jak dla mnie to Probierz ma 100% zaufania
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.04.2012, 22:52
iwan149 napisał(a):Wyświetl post
FraMat, człowieku, w tych trzech ostatnich spotkaniach wreszcie widze taka Wisłę jaką od blisko 2 lat nie widziałem, atakującą stwarzającą sytuacje, widoczny jest znaczny postęp, który można uznać za prawdziwy, gdyż 3 dobre mecze z rzędu, to nie przypadek jak 1 cz 2 spotkania za Maaskanta. Trener Probierz jest z nami od niedawna, a gra wygląda o niebo lepiej niż to miało miejsce wcześniej. Trzeba dać mu szanse na przyszły sezon, bo powoli wszystko idzie w dobrym kierunku. Co niektórzy chyba już zapomnieli jak graliśmy za Maaskanta, jak zęby bolały od patrzenia na nasza gre, a pamiętają jedynie mistrzostwo zdobyte w kiepskim stylu przegrywając u siebie z Polonią W-wa. Może za wcześnie chwalić Michała, ale dziś potrafimy takiego średniaka zdominować, co w tym sezonie praktycznie się nie zdarzało. Jak dla mnie to Probierz ma 100% zaufania
Za Maaskanta mecze z Ruchem i Bełchatowem były niezłe. Ten drugi wręcz wzorowy, najlepszy pod względem estetyki nasz mecz w ostatnich latach.

Probierz zasłużył na szansę. Jednak lepiej dla niego byłoby paradoksalnie jakby wygrywając wszystko do końca nie zakwalifikował się do pucharów. Maaskanta właśnie pogrążyło mistrzostwo. Gdyby Jagiellonia była w wyższej formie i byśmy zajęli wtedy drugie miejsce to Robert pewnie by został, a drużyna byłaby dalej budowana, a tutaj nieoczekiwany sukces spowodował nagły skok na LM. To go pogrążyło.

Ciekawostką jest fakt, że zostały 3 kolejki do końca, a my nadal nie straciliśmy matematycznych szans na mistrzostwo. Jednak takie rozwiązanie byłoby cudem tysiąclecia w światowej piłce. Jedyna konfiguracja, która daje nam tytuł to taka, że Wisła, Legia, Lech, Śląsk mają 49 punktów, a reszta stawki mniej. Wtedy w "małej tabeli" mamy 11 punktów.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.04.2012, 23:05
Wszelkie podniety i krytyka są bez sensu => za miesiąc burzymy fortece i zaczynamy budować coś mniejszego , co ma zatrzymać rywali w polskiej lidze. Kilka lat temu mieliśmy zamek na szczycie stromego wzgórza jakim była R22 , ale teraz trzeba przygotować się na chude lata, czy sobie to wyobrażamy czy nie.
Co z tego,że teraz zaczynają grac dobrze, skoro ilu z nich będzie w przyszłym sezonie ? Pareiko ,Czekaj, Wilk, Kirm .
Tyle zostanie pewnie z dzisiejszego pierwszego składu .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.04.2012, 00:41
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No tak... na tle beniaminka wypadliśmy nie tak źle, choć i tak mecz wyglądał jak walka dwóch średniaków polskiej ligi. Ups... faktycznie to był mecz dwóch średniaków.
Na poważnie: Probierz wprowadza to, czego w Wśle zawsze brakowalo - tworzenia przewagi poprzez robienie czegoś więcej niż podanie do najblizszego partnera, a raczej szukanie niekonwencjalnego zagrania i wychodzenia na pozycje. Wychodziło to przez pierwsze 15 minut pierwszej połowy i część drugiej. Kiedy tego brakowało wracała Wisła bezradna.
To ważne, ale to nie wszystko. Brak w zespole konkretnych rozwiązań taktycznych więc na razie musi wystarczyć umiejetność zmieniania pozycji i indywidualne rozwiązania.
Dla mnie to rozwiązanie prowizoryczne, dobre na polską ligę, więc nadal nie widzę w Probierzu przyszłości trenerskiej dla Wisły

ps.
Żeby nie było: zwyciestwo mnie cieszy. Zaangażowanie też.
W ogóle śmieszne to gadanie. Maskaant grał trzy razy z Podbeskidziem i trzy razy ze swoimi konkretnymi rozwiązaniami taktycznymi wyjeżdżał na tarczy. Powiedz mi, co miał zespół Maskaanta czego nie miała Wisła w trzech ostatnich meczach?

Ja rozumiem, że Robert jest Holendrem a to z miejsca robi z niego lepszego trenera. Ja ogólnie Wisły Maskaanta jak i Wisły Moskala w tym sezonie zdzierżyć nie mogłem. Za Maskaanta wyprowadzanie ataków zza potrójnej gardy, indywidualne próby przebicia się, bez polotu, bez wychodzenia na pozycje, bez robienia przewagi - z reguły atakowało maks 4 piłkarzy. Owszem, zdarzały się mecze dobre, ale to był raczej wyjątek od reguły.

Za Kazia za to była krakowska piłka w stylu ty do mnie ja do Ciebie, ale nic z niej nie wynikało, bo mimo posiadania piłki na poziomie 70% nie potrafiliśmy stwarzać żadnych klarownych sytuacji podbramkowych, tylko kopaliśmy sobie w środku pola a przeciwnik strzelał bramki. Miałem nadzieję, jak był Kaziu, że to zaskoczy, że może wreszcie uda nam się zacząć tworzyć jakieś sytuacje - ale nie zaskoczyło. Bardzo mu kibicowałem, ale teraz po tym co gra Wisła w ostatnich meczach to zaczynam coraz bardziej ufać Probierzowi, że jakoś to poskłada i znów będziemy wszystkich łoić w naszej ekstraklasie

Nie twierdzę, że Probierz jest cudotwórcą, ale jakby Wisła miała grać tak jak teraz w 3 ostatnich meczach w następnym sezonie, wiadomo nie w każdym spotkaniu - to raczej nierealne, ale jednak, żeby większość meczy wyglądało w ten sposób to spokojnie byśmy mistrza zdobyli. Fakt jest taki, że w trzech ostatnich meczach strzeliliśmy multum bramek, potrafiliśmy zdominować naszych przeciwników i wygrać nie farfoclowatą bramką, która mogła równie dobrze paść dla przeciwników ale padła dla nas, tylko tym, że tworzyliśmy sobie po minimum 5-6 dobrych okazji bramkowych z czego wykorzystaliśmy połowę.

I mówię - nie gloryfikuje Probierza. Narazie to są trzy mecze. Równie dobrze mógł to być szczęśliwy zbieg okoliczności typu Ruch odpuścił bo myślał, że awans jest w kieszeni, ŁKS jest słaby, a Podbeskidzie o nic nie grało. Poczekamy do końca sezonu i zobaczymy. Ale jak się okaże, że to nie był przypadek to zwalnianie Probierza byłoby bardzo głupim ruchem.

Inna sprawa, że jeśli nie widzisz, że ostatnio gramy jak za naszych najlepszych czasów to proponuje zmienić okulary, albo zaznajomić się, że w czerwonych koszulkach grają Wiślacy, nie przeciwnik.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.04.2012 o godz. 01:06.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.04.2012, 07:05
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Za Maaskanta mecze z Ruchem i Bełchatowem były niezłe. Ten drugi wręcz wzorowy, najlepszy pod względem estetyki nasz mecz w ostatnich latach.

Probierz zasłużył na szansę. Jednak lepiej dla niego byłoby paradoksalnie jakby wygrywając wszystko do końca nie zakwalifikował się do pucharów. Maaskanta właśnie pogrążyło mistrzostwo. Gdyby Jagiellonia była w wyższej formie i byśmy zajęli wtedy drugie miejsce to Robert pewnie by został, a drużyna byłaby dalej budowana, a tutaj nieoczekiwany sukces spowodował nagły skok na LM. To go pogrążyło.
.. do momentu przegrania rywalizacji o grupe LE...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.04.2012, 07:06
s1mone napisał(a):Wyświetl post
W ogóle śmieszne to gadanie. .
Zgadzam sie i jestem za pozostawieniem Probierza.Widze,ze Framat(którego komentarze ceniłem) w tym temacie został na etapie Dana ,ale to już było i w tym momencie pozostaje tylko pogratulowac znajomosci języka rumńskiego.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 22.04.2012 o godz. 07:08.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów