|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Oto Partia-ludzkości wzrok
Oto Partia-siła ludów i sumienie. Nic nie pójdzie z Jego życia w zapomnienie." Wisława Szymborska - "Ten dzień – na śmierć Stalina" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Klich się odezwał, pogrubiłem fragmenty ktore tylko potwierdzają profesjonalizm naszych śledczych i rządzących.Ktoś tu twierdził ostatnio w tym wątku że wrak samolotu został przez naszą stronę wnikliwie zbadany. Zapraszam więc do poczytania....
Jest róznica pomiędzy przeciążonym (nie zdążył pozbyć się paliwa lotniczego) samolotem spadającymz dużej wysokości pod duzym kątem w ziemię z prędkością 470 km/h, w którym pozostałe paliwo powoduje detonację, a samolotem który z prędkością 225 km/h uderza w ziemię pod małym kątem. Te dwa wypadki są nieporównywalne. Prawa fizyki się kłaniają.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 16.04.2012 o godz. 09:30.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Wszak odpowiedź będzie nastepująca: "fizyka to domena siostry..... ale i tak wierzę w to co przeżyłem - dachowanie przy prędkości 2 razy większej niż zderzenie z innym pojazdem dało 2 razy mniejsze straty - w tym drugim przypadku doszło do kasacji....." Takie własnie jest nowe I Prawo Emjota: :Jeżeli dojdzie do wypadku pojazdu to im większa predkość pojazdu, to tym mniejsze straty." Wzór: S=1/V Gdzie s- Straty materialne, V to prędkość....Można jeszcze opatrzyć wywód głupio uśmiechniętą mordką..... Przecież kolega emj10 wierzy tylko w to co sam przeżył. Ja tam fizykiem nie jestem, moja siostra na szczęście też nie, ale słuchanie brednii o wypadkach samochodowych w odniesieniu do katastrof lotniczych wywołuje we mnie odruch wymiotny.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wiadomo że po uderzeniu w ziemię samolot nie będzie zwalniał jednostajnie. Że podczas pierwszego kontaktu z ziemią wytraci najwięcej prędkości, ale tu nie o to chodzi. Moje wyliczenie pokazuje ze siły działające na samolot wprost zależą od czasu trwania katastrofy. Czyli w jakim czasie samolot wytracił prędkość od 75m/s do 0. Chcesz mieć dokładniej policz sobie pochodną prędkości po czasie. Dla różnych możliwości. Tak czy siak maksymalne przeciążenie raczej nie przekroczy 10 G.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Widać kto rządzi we współczesnym świecie ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
http://fakty.interia.pl/polska/news/...dolary,1785147
kolejny wiele wnoszący do sprawy artykuł, ciekawe czy będzie to główny temat dzisiejszych "Faktów"? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat z wypowiedzi Władimira Bukowskiego, rosyjskiego pisarza i dysydenta zdziwionego faktem oddania przez polski Rząd śledztwa smoleńskiego w łapy Rosjan: "Dziś Rosja to Putin, a Putin to FSB, czyli KGB. Nie można polepszyć stosunków z KGB. Jest tylko jedna opcja: albo jesteś ich, albo jesteś ich wrogiem".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dane z komputera pokładowego FMS o wstrząsach:
http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...komisje-ukryte (Sorry za post pod sobą). --- Edit: Nie jestem czytelnikiem Faktu ale wpadł mi w "oko" komentarz Łukasza Warzechy. Dla tych, którzy nie rozumieją, że i dlaczego "macierewiczowsko pisowskie" teorie i próby wyjasnienia katastrofy Smoleńskiej już od bardzo dawna przestały być "macierewiczowsko pisowskie": http://www.fakt.pl/Warzecha-komentar...,153838,1.html
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.04.2012 o godz. 03:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() Tak bardzo w skrócie i bardzo na chłopski rozum: -Zderzenie czołowe ==> cała energia idzie w Ciebie proste uderzenie -Dachowanie ====> ruch obrotowy samochodu energia jest wytracana nie na skasowanie Ci samochodu a jego obracanie i przemieszczanie. Jaką drogę przebył Twój Punciak od momentu uderzenia i do tego znalazł się na dachu a to tona żelastwa itp itd. Niejaki Janusz Liberkowski wykorzystał to w konstrukcji super bezpiecznego fotelika dla dziecka. I kolejny przykład z życia wzięty: Śmierć Ayrtona Senny: http://www.youtube.com/watch?v=IFDbL...eature=related Wypadek Roberta Kubicy http://www.youtube.com/watch?v=Atrzv...eature=related Tak wiem że inne prędkości klatki bezpieczeństwa i tak dalej to tylko uproszczenie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze o rosyjskiej agenturze wpływu i "pożytecznych idiotach":
http://wpolityce.pl/dzienniki/jak-je...ryczny-koncert |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ładnie podsumował Osieckiego. Czytałem go dosyć uważnie i pamiętam, że zawsze zwracałem na to, że ma więcej materiałów niż konkurencja.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedna z teorii:
http://www.youtube.com/watch?v=iGu7F-ZUL9g |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A.Macierewicz w Krośnie
http://www.youtube.com/watch?v=GWLiy...layer_embedded#! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sposób przejmowania władzy przez Pana Prezydenta Komorowskiego. na podstawie wypowiedzi A. Dudy:
http://www.youtube.com/watch?v=XjaqMxjO1rw Do tego polecam takie wypowiedzi internautów, do przemyślenia ![]() Sprawa np. aneksu do raportu WSI jest chyba ciekawa ... To jest sprzed 10 kwietnia 2010 r. http://www.wykop.pl/ramka/305727/kim...aw-komorowski/ Te już po Katastrofie Smoleńskiej: http://niepoprawni.pl/blog/1055/kim-...rio-komorowski ------------------------------------------------------------------------- Tutaj, związany w ogóle z Katastrofą Smoleńską list rosyjskich dysydentów z 2010 r. (skrytykowany zresztą oficjalnie przez Pana Prezesa Rady Ministrów RP Donalda Tuska): http://www.rp.pl/artykul/2,484507.html "Kilkaset tysięcy osób zna już z Internetu orędzie do Rosjan, w którym kandydat na prezydenta Polski pan Jarosław Kaczyński potrafił wyrazić szczere i serdeczne podziękowania tym Rosjanom, którzy w najbardziej trudnym dla obu naszych narodów czasie okazywali Polakom współczucie i pomoc. Władze rosyjskie nie uznały za stosowne ani opublikować tekstu tego orędzia, ani na nie odpowiedzieć. Swoim milczeniem jeszcze raz udowodniły, że wszystkie ich oficjalne słowa i wyrazy współczucia z powodu tragicznej śmierci prezydenta Kaczyńskiego i towarzyszących mu osób były jedynie pustą formalnością i brały się nie ze szczerego serca (jak niektórzy z nas chcieli wierzyć), lecz ze względów czysto koniunkturalnych. Niestety, nie ma się tutaj czemu dziwić. Natomiast jesteśmy zdziwieni i poważnie zaniepokojeni przebiegiem śledztwa, które miało wyjaśnić okoliczności i przyczyny katastrofy Tu-154 pod Smoleńskiem. Powstaje wrażenie, że władze rosyjskie nie są zainteresowane wyjaśnieniem wszystkich przyczyn katastrofy, zaś władze polskie powtarzają zapewnienia o "pełnej otwartości" strony rosyjskiej, niczego się od niej faktycznie nie domagając i tylko cierpliwie oczekują, aż z Moskwy nadejdą dawno obiecane im materiały. Trudno się pozbyć wrażenia, że dla rządu polskiego zbliżenie z obecnymi władzami rosyjskimi jest ważniejsze, niż ustalenie prawdy w jednej z największych tragedii narodowych. Wydaje się, że polscy przyjaciele wykazują się pewną naiwnością, zapominając, że interesy obecnego kierownictwa na Kremlu i narodów sąsiadujących z Rosją państw nie są zbieżne. Jesteśmy zaniepokojeni tym, że w podobnej sytuacji niezależność Polski i dzisiaj, i jutro może się okazać poważnie zagrożona. Mamy nadzieję, że obywatele Polski ceniący swoją wolność potrafią ją obronić. Także przy urnach wyborczych. Aleksander Bondariew (dziennikarz, tłumacz, publikował w "Nowej Polszy") Władimir Bukowski (dysydent w czasach komunistycznych, także obecnie krytyk polityki Kremla) Wiktor Fajnberg (dysydent, w 1968 r. razem z Natalią Gorbaniewską brał udział w demonstracji w Moskwie przeciwko inwazji na Czechosłowację) Natalia Gorbaniewska (działaczka demokratyczna, poetka, dziennikarka, tłumaczka literatury polskiej) Andriej Iłłarionow (ekonomista, były doradca Putina, obecnie krytyk polityki Kremla) "
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.04.2012 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie każdy klika w linki więc warto akurat przytoczony wkleić.Myślę że zawiera w sobie wszystko tak jak to wygląda bez grama przesady.
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłem wczoraj pod krzyżem katyńskim. Tłumy ludzi. Turyści zaciekawieni, pytają o co chodzi, kiedy się wspomni o katastrofie wiedzą o co chodzi, że Prezydent i 100 osób zginęło w Rosji. Pytają tylko ze zdziwieniem o groteskowo wyglądającą grupkę z gwizdkami i szczekaczkami. Are they crazy? Propably. Uśmiechają się i dziękują za informację.
Liczebność marszu oceniam na ponad 10 000, liczebność krzykaczy, 10 aktywnych, 20 mniej aktywnych. Całkowicie zostali zignorowani, do tego stopnia ze redaktorzyny nie miały czego kręcić. A prawdy pokazywać im nie wolno, dlatego strasznie byli niepocieszeni. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
) główną oś wczorajszych relacji.PS: ciekawe czy As był wśród tej 30 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Warto podkreślić, że zdecydowana większość co wczoraj dmuchali w trąbki i gwizdki wyglądała na meneli spod pierwszej lepszej budki, którzy dostali piątkę na winiacza w zamian za ten cyrk. Jak już ktoś nie wyglądał z kolei na menela to miał coś dziwnego na głowie, albo jakieś glany albo wyglądał na tępego gimnazjalistę, który przyszedł coś pokrzyczeć, bo "Kaczyński był be" i koniec. Ogólnie strasznie zabawni byli ci ludzie
![]() W marszu na pewno nie wzięło udziału 10 tys. Myślę, że liczba między 5 a 7 tys będzie najbliższa prawdy. Protestujących około 100 - 150. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a na marszach Kaczyńskiego dla odmiany same dziadki i babcie, które tak naprawdę niewiele mają do gadania, a walczą o MOJĄ EMERYTURĘ.. śmiech na sali.. żal patrzeć ta tą masę staruszków, opętanych, zagubionych i zmanipulowanych propagandą PiS'u..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
MACIEREWICZ idzie na wojnę ...wytłumaczcie mu ze wojny nie ma bo ja z nim nie gadam
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ten łysy Belzebub Antoni jest chory psychicznie i powinno się go już dawno postawić przed jakimś trybunałem i skazać na zakład psychiatryczny. Niestety żyjemy w takim, a nie innym kraju gdzie 20% Polaków lubi słuchać i powtarzać za takimi durniami teorie spiskowe o zamachu na prezydenta..
Cóż, trzeba ich lekceważyć i ignorować i robić swoje. Coś w tym jest, że tylko biedni i mało wykształceniu ludzie, którym nic w życiu nie wyszło lubią PiS. Niedorajdów życiowych kręcą takie pierdoły i lubią jak jest o nich głośno.. Z każdym kolejnym artykułem o Smoleńsku czy też "Matce Madzi" ogarnia mnie pusty śmiech, a przypomnę tylko, że Ci sami na tym forum co tak stoją za PiS'em też na początku wychwalali pod niebiosa Rutkowskiego, jeżdżąc po policji jak po burej suce, a jak sprawa się potoczyła wszyscy wiemy. Rutkowski się zbłaźnił, a tu na forum cisza.. Macierewicz też się błaźni.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
mimo ignora muszę pysiaka czytać przez wasze cytaty - gościa z sekty tuskaczenki , ogarniętego fobią anty-pisowską, biednego ,niewykształconego z problemami psychicznymi niedorajdę życiowego . Coż trzeba go lekceważyć , ignorować i robić swoje
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Widac jakich Jareczek ma wyborcow ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ponadto, widząc takie komentarze nie dziwię się zjawisku wykluczenia w Polsce osób starszych. W kraju cywilizowanym, a nie pełnym obywateli zdziczałych, którzy próbują nawet w słowach odizolować osoby starsze od reszty społeczeństwa, seniorzy są poważani, biorący udział w życiu społecznym, są politykami (co widać patrząc na zdjęcia polityków spoza Polski). Zresztą, szkoda gadać. szkoda klawiatury ... Internet też zapewne wymyśliły nastolatki a nie obecni "dziadkowie" --------------------------------------------------------------------------------- Autorem tekstu jest były kontroler lotu i żołnierz: http://wpolityce.pl/artykuly/26932-p...ra-marka-laska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do tysięcy możliwe ale jak czoło skręcało w lewo za sukiennicami po przejściu 1,5 długości boku rynku to końca w Grodzkiej nie było jeszcze widać. Robiło wrażenie. Natomiast cały rwetes pod murem robiło może sześć osób jeden ambitny z krzykaczką i kilku z gwizdkami. Czy tych stojących i trzymających transparenty było 100? Wątpię.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
podobno "nasza" prokuratura zrobiła badania części wraku na obecnośc materiałów wybuchowych.W dzisiejszych czasach wystarczy samolot porazic impulsem elektromagnetycznym (EMP) na wysokości 100 metrów i chyba mało prawdopodobne że ktoś przeżyje upadek z takiej wysokości...
http://dsc.discovery.com/videos/futu...-emp-bomb.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.04.2012 o godz. 21:13.
|
|
|