The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2012, 15:37
Ajax ....... jeśli kogoś pouczasz TO JA ZADAM CI PROSTE PYTANIE ............... ODDASZ DŁUG TF . ZA KAPRYSY I GŁUPOTĘ WŁAŚCICIELA .bo ta cała impreza była na koszt WISŁY .GDYBY BYŁO TAK JA TYK TO SUGERUJESZ ŻE TO CUPIAŁA WISŁA I ON PONOSI WSZELKIE KOSZTY SWOJEGO POSTĘPOWANIA .to jego kasa i on ma prawo ją wydawać ,ale jest inaczej .I przyjmij to do wiadomości .
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.04.2012, 15:40
Według tego artykułu w Gazecie Krakowskiej mamy płacić za dzierżawę stadionu tylko 1,3 miliona złotych rocznie. Jak dla mnie to wręcz rewelacyjny news, bo tyle to jesteśmy w stanie zarobić w ciągu jednego meczu z dobrą frekwencją.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...-lat,id,t.html
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 17.04.2012 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.04.2012, 16:06
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Ajax ....... jeśli kogoś pouczasz TO JA ZADAM CI PROSTE PYTANIE ............... ODDASZ DŁUG TF . ZA KAPRYSY I GŁUPOTĘ WŁAŚCICIELA .bo ta cała impreza była na koszt WISŁY .GDYBY BYŁO TAK JA TYK TO SUGERUJESZ ŻE TO CUPIAŁA WISŁA I ON PONOSI WSZELKIE KOSZTY SWOJEGO POSTĘPOWANIA .to jego kasa i on ma prawo ją wydawać ,ale jest inaczej .I przyjmij to do wiadomości .

Chyba sobie żartujesz
Cała ta "impreza" jest na koszt Cupiała kto nakupował Żurawskich Frankowskich i innych kto dokłada do naszego budżetu po każdej Lewadii i miejscu w środku tabeli?

A kasa jest Cupiała bo on jest właścicielem Wisła Kraków S.S.A. I bilans przepływów gotówkowych na linii Cupiał Wisła jest na zdecydowaną niekorzyść Cupiała. Ale wnioskuję że jak graliśmy w 2 lidze to jeszcze plemnikiem nie byłeś więc się nie wypowiadaj.

Pomijając fakt że forma pożyczki jest finansowo korzystna zarówno dla klubu jak i Cupiała. Ale nie wymagam byś wiedział cokolwiek z dziedziny finansów najpierw naucz się pisać po polsku, korzystanie z CPSL sprawia że się lepiej czujesz?

Fakt przekazywania co sezon kilku milionów przez TF z tytułu umowy sponsorskiej przemilczę bo to też kasa którą wykopują spod ziemi.

Ale nie, przecież jesteś poważnym człowiekiem więc powiedz mi jakim cudem kasa w naszym klubie nie pochodzi od Cupiała i nie jest pochodną zysków dzięki jego inwestycjom. Rozumiem że przed sezonem 97/98 kosiliśmy wszystkich równo w lidze. Podpowiem Ci że w tamtych czasach 8 miejsce było by wielkim sukcesem i czy tego chcesz czy nie Bogusław Cupiał jest człowiekiem któremu możemy dziękować za te lata sukcesów. Dokłada własnej prywatnej kasy żebyś mógł śmigać na rynek co 2 sezon po mistrzostwie.

Na koniec poczytaj sobie o sytuacji Śląska Wrocław w kontekście ich właściciela Pana Solarza.

A że Cupiał reaguję nerwowo i popełnia błędy?
- każdy jest mądry post factum
- jest przywiązany do tego klubu emocjonalnie i po 15 latach mu dalej zależy.

Pozdrawiam i czekam na lawinę konstruktywnych argumentów z Twojej strony.

@Ventigo: to świetna wiadomość dla klubu może te zagrywki Bednarza miały zmiękczyć zbankrutowane miasto w negocjacjach?
Powód: Literówka + dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 17.04.2012 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.04.2012, 17:53
Ajax PROSZĘ przeczytaj co napisałeś . Właścicielem akcji Wisły jest TF Kable i cześć akcji posiada córka Cupiała .Pieniądze z TF do Wisły trafiły w formie pożyczki CZY Ci się to podoba czy nie ,i był oprocentowane na 30 procent . To za te pieniądze trafili tu ci piłkarze o których wspomniałeś . Nie chce mi się z tobą polemizować. TO CO PISZESZ TO PRZYSŁOWIOWY GROCH Z KAPUSTĄ . I jeszcze odnośnie Śląska tam się sprawy mają zupełnie inaczej . Właścicielem ŚLĄSKA JEST ZARÓWNO MIASTO JAK I SOLORZ ,ten ostatni nie dostał działki na galerie więc nie chciał dofinansować klubu .PO PROSTU JAK NIE ZAROBIE TO MAM TO GDZIEŚ taką wyznaje filozofie .
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.04.2012, 18:11
Ajax napisał(a):Wyświetl post
A że Cupiał reaguję nerwowo i popełnia błędy?
- każdy jest mądry post factum
- jest przywiązany do tego klubu emocjonalnie i po 15 latach mu dalej zależy.
nie zaprzeczając, że dzięki niemu te tytuły - to jednak:

1. Przez 15 lat chłopu się nie udało ani jednego boiska zbudować. Dla drużyny, która ma w każdym roku zdobywać tytuły i walczyć w pucharach? Bez jaj
2. Przez 15 lat się na błędach nie uczy i nie wyciąga wniosków. Permanentnie, w cyklach dwuletnich przechodzi rewolucję, a której każda następna jest przeciwieństwem poprzedniej.
3. Przez 15 lat nie zadbał o szkolenie i porządny skauting.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.04.2012, 20:40
Ajax PROSZĘ przeczytaj co napisałeś . Właścicielem akcji Wisły jest TF Kable i cześć akcji posiada córka Cupiała .Pieniądze z TF do Wisły trafiły w formie pożyczki CZY Ci się to podoba czy nie ,i był oprocentowane na 30 procent . To za te pieniądze trafili tu ci piłkarze o których wspomniałeś . Nie chce mi się z tobą polemizować. TO CO PISZESZ TO PRZYSŁOWIOWY GROCH Z KAPUSTĄ . I jeszcze odnośnie Śląska tam się sprawy mają zupełnie inaczej . Właścicielem ŚLĄSKA JEST ZARÓWNO MIASTO JAK I SOLORZ ,ten ostatni nie dostał działki na galerie więc nie chciał dofinansować klubu .PO PROSTU JAK NIE ZAROBIE TO MAM TO GDZIEŚ taką wyznaje filozofie .
Przeczytaj sam, co napisałeś:
Właścicielem akcji Wisły jest TF Kable i cześć akcji posiada córka Cupiała .

Jedynym udziałowcem Wisły jest Telefonika

Pieniądze z TF do Wisły trafiły w formie pożyczki CZY Ci się to podoba czy nie ,
I bardzo dobrze, bo dzieki temu za udzieloną pożyczkę udzialowiec i pożyczkobiorca zapłacili państwu minimalny podatek: chyba 2% zamiast jak pod koniec lat 90-ych około 40% czy 50% od dochodu.

był oprocentowane na 30 procent .
Być może takie oprocentowanie było na początku - przy zbliżonym poziomie inflacji i wysokości odsetek ustawowych w tamtych latach. Po prostu nizsze oprocentowanie uznane by zostało przez skarbówkę za dzialanie na niekorzyść pozyczkodawcy - Telefoniki. Dzisiaj byłoby to niemożliwe i nie sądzę, że dług jest w takiej wysokosci oprocentowany

To, co piszesz, wikink, to nie tylko groch z kapustą, ale wręcz beznadziejna siekanina. Daj sobie i nam spokói i więcej nie pisz.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2012, 20:51
Ciekawe co piszesz Cupiał jest właścicielem Wisły i każdy o tym wie cyrk z akcjami jest dla US`u. Nawet na naszej stronie na wiki Cupiał jest właścicielem Wisły

A te 30 % to oprocentowanie nominalne realne, stopa procentowa była stała jaka kwota i jaki okres kredytu bo wiesz ja jestem słabo poinformowany i wiem tyle że takie informację są tajne no ale w Grochu i Kapuście wyczytałeś coś więcej ok.

Już Ci pisałem że wiem że kasa dla Wisły to jest pożyczka, nie chce mi się samego siebie cytować ale taka forma jest dla SSA i TF bardzo korzystna jeśli chodzi o podatki. Ale najwyraźniej nie potrafisz czytać ze zrozumieniem już wiem dla kogo robią tak obraźliwie proste testy po gimnazjum i matury.

Napiszę jeszcze raz rok rocznie TF przelewa kilka milionów złotych na konto Wisły z tytułu reklamy na koszulkach. W innym wątku tłumaczyłem jak działa taki system chodzi o przepływ pieniądza z TF i do Wisły w celu minimalizowania podatków. To chyba dobrze że zamiast US Cupiał sponsoruję Wisłę ale co ja tam wiem.

Solorz jest właścicielem Śląska i jak coś poszło nie tak położył lagę na klub i mają przesrane u nas zawsze jak są kłopoty z budżetem to kto dopłaca Wróżka Zębuszka?

Wracaj do lekcji poczytaj podręcznik do matematyki, przedsiębiorczości to możemy wrócić do dyskusji na chwilę obecną ja piszę argumenty a Ty niczym nie popierasz swoich wywodów więc "skończ waść Pan wstydu oszczędź"

I błagam obraź się poprzeklinaj powiedz kolegom w klasie że pojechałeś komuś na forum ale już się nie wypowiadaj bo przykro mi że w Braci Wiślackiej są tacy inteligenci.

@zybert77

"3 x tak"w pełni się z Tobą zgadzam nie twierdze że Cupiał to ideał ale pisanie dzieciaczków z gimnazjum o wywalaniu faceta który zrobił bardzo dużo dobrego dla klubu i ciągle w niego inwestuje pomimo tego że nie jeden by już zabrał zabawki i to olał. Niestety dokoła Cupiała jest sporo nieciekawych ludzi.

Aktualnie mieszkam i pracuję w Poznaniu i co roku słyszę że to już koniec Wisły a ja wiem że w kolejnym sezonie będzie pudło i puchary Cupiałowi się poprawi humor i zamiast tułać się po lidze będziemy walczyć o LM.

@Franat: zninjowałeś mnie
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 17.04.2012 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.04.2012, 20:59
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
@Markus, rozumiem ze gdyby obecnie byla identyczna sytuacja jak teraz tylko ze zamiast obsokrajowcow byliby Polacy to Kapka z Bednarzem forsowaliby transfery do klubu wlasnie obcokrajowcow ? (o ile w ogole beda)
Przecież oni już byli i wiadomo, jakie transfery robiliby, z kim współpracowali. Wiadomo, z czyjej "stajni" czerpał Kapka, z czyjej Bednarz. W takiej hipotetycznej sytuacji dążyliby jak zwykle do sprowadzania zawodników od menadżerów/agencji menadżerskich z którymi są mówiąc eufemistycznie "zaprzyjaźnieni".

Teraz jest czas robienia w kadrze miejsca i zdobycia środków na tych graczy oraz na prowizje dla tych agencji poprzez zwolnienie rzekomo beznadziejnych obcokrajowców lub ich sprzedaż (Melikson, Genkow). Te pieniążki trzeba przekazać do kieszeni wskazanej przez Bednarza i oczywiście "funkcyjnego" Zdzisia, w ramach "odnowy/przebudowy" zespołu pod hasłem "teraz Polska", na którą nastała obecnie u Cupiała koniunktura pod wpływem ostatnich wydarzeń i wielomiesięcznej nagonki na obcokrajowców. Do czasu, aż ta koncepcja nieuchronnie rypnie, bo musi, mają swoje pięć minut. Ile wyrwą wraz ze swoimi układami, to ich.

Wbrew pozorom to nie są idioci, oni doskonale wiedzą, co robią. Wisła dla niektórych osób od dawna jest prawdziwą żyłą złota. Dlatego tak się jej kurczowo trzymają.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.04.2012, 00:15

Fotka.pl
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.04.2012, 08:39
Ajax napisał(a):Wyświetl post
@zybert77

"3 x tak"w pełni się z Tobą zgadzam nie twierdze że Cupiał to ideał ale pisanie dzieciaczków z gimnazjum o wywalaniu faceta który zrobił bardzo dużo dobrego dla klubu i ciągle w niego inwestuje pomimo tego że nie jeden by już zabrał zabawki i to olał. Niestety dokoła Cupiała jest sporo nieciekawych ludzi.
Ajax - widzisz kłopot w tym, że to co Ty nazywasz inwestycją ja nazywam przewalaniem kasy Jedyny z nich zysk jest taki, że półka z pucharami się powiększyła. Oraz TF sporo mniej podatków zapłaciła.

Nie może być inwestycją działanie, które nie stwarza trwałych podstaw do rozwoju i zarabiania w przyszłości. Przykładowo jeżeli Wisła budowała by jedno boisko rocznie (co nie przekracza możliwości klubu) to już dziś mielibyśmy centrum szkoleniowo-treningowe na miarę PSV (vide notka o niedawnym stażu naszych trenerów).
Na permanentnych rewolucjach, w cyklach dwuletnich, zyskują głównie managerowie oraz nadworni podpowiadacze. Ponadto rewolucje wykluczają długofalowe budowanie relacji ze sponsorami. Wydaje mi się, że oprócz wygórowanych wymagań finansowych co do sponsora koszulkowego ewentualnych chętnych odstręczają wolty właściciela. Straciliśmy tak Erę oraz Tyskie.

Zresztą nie bez powodu ten wątek na forum nazywa się Nibylandia. Jak w słynnej wypowiedzi Kity sprzed kilku lat, niby coś jest a jeśli się zagłębić to nic konkretnego nie ma.
Ostatnio edytowane przez zybert77 : 18.04.2012 o godz. 08:45.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.04.2012, 08:51
Markus napisał(a):Wyświetl post
Przecież oni już byli i wiadomo, jakie transfery robiliby, z kim współpracowali. Wiadomo, z czyjej "stajni" czerpał Kapka, z czyjej Bednarz. W takiej hipotetycznej sytuacji dążyliby jak zwykle do sprowadzania zawodników od menadżerów/agencji menadżerskich z którymi są mówiąc eufemistycznie "zaprzyjaźnieni".

Teraz jest czas robienia w kadrze miejsca i zdobycia środków na tych graczy oraz na prowizje dla tych agencji poprzez zwolnienie rzekomo beznadziejnych obcokrajowców lub ich sprzedaż (Melikson, Genkow). Te pieniążki trzeba przekazać do kieszeni wskazanej przez Bednarza i oczywiście "funkcyjnego" Zdzisia, w ramach "odnowy/przebudowy" zespołu pod hasłem "teraz Polska", na którą nastała obecnie u Cupiała koniunktura pod wpływem ostatnich wydarzeń i wielomiesięcznej nagonki na obcokrajowców. Do czasu, aż ta koncepcja nieuchronnie rypnie, bo musi, mają swoje pięć minut. Ile wyrwą wraz ze swoimi układami, to ich.

Wbrew pozorom to nie są idioci, oni doskonale wiedzą, co robią. Wisła dla niektórych osób od dawna jest prawdziwą żyłą złota. Dlatego tak się jej kurczowo trzymają.
Dlatego nie będę ubolewał jak będziemy dostawać od kolejnych drużyn, bo jak wiem i teraz dowiaduje się jeszcze więcej jaką bandą debili jest zarząd Wisły Kraków z ich naczelnym wodzem na wakacjach to naprawdę mi nie jest żal takich wyników.
A Ty kibicu płać za oglądanie naszych gwiazd zapewniając nam Bóg wie co.

Czy w tej ....a firmie jaką jest Wisła Kraków SSA nie może być jasno powiedziane i NAPISANE na WWW kto ....a kim jest i za co odpowiada
Markus - a niech ich ....a sprzedadzą wszystkich - niech pikniki przestaną przychodzić, grajmy na poziomie Lechii Gdańsk, Cupiał niech się zawija bo on jest źródłem całego tego cyrku i jest dla mnie NIEPROFESJONALNY, że pozwala takiemu "komuś funkcyjnemu" pracować.

CUPIAŁ ODEJDŹ Z WISŁY!!!! ALBO ZABIERAJ BEDNARZA KAPKĘ i inne Mandziary.

Zdajecie sobie chłopaki sprawę z tego, że w Krakowie są DWIE (dosłownie) kancelarie prawnicze, które zajmują się obsługą kontraktów piłkarskich? DWIE!! Wyspecjalizowały się już tak, że każdy kolejny kontrakt jaki jest podpisywany w Wiśle, jest pod kątem zapisów GORSZY dla klubu, bo ta banda matołów nie potrafi zadbać o interes klubu!!!! Dlaczego Bo pójdą skomleć jak te kundle do Myślenic, po to aby parę dni potem obwieścić Światu, że Miłościwie nam Panujący Cupiał znowu ratuje Wisłę. Ile razy już tak ....a było Ile razy

Jak ktoś działa na szkodę spółki to są na to paragrafy, a jak działa w zmowie to są kolejne.
Tyle jest narzekania że Kapka taki i sraki. A nikt nigdy nie wyklinał Kapki na meczu. Nigdy nie słyszałem Kapka ty K...

Rogala kolejny - niech wraca do Ruchu tak jak Probierz do Górnika a Bednarz do Legii. Wielcy spece się znaleźli.

Dajcie mi tydzień i normalną umowę o pracę i zadania w interwale 2-letnim do rozliczenia po 2 latach a znajdę Wam w KRAKOWIE takiego specjalistę od zarządzania klubem, że wszystkim buty zlecą jak będą jego/jej CV czytać.

Ale wiecie czemu takie miernoty są w Wiśle cały czas?
1. Cupiał toleruje miernoty, które mu kadzą jaki on wielki i wspaniały bo on sam jest próżny.Miernota nie ma swojego zdania bo na niczym się nie zna tylko na tym jaki Cupiał ma dziś humor.
2. Nikt nie będzie sobie bruździł w papierach pracując w niepoważnej firmie jaką jest Wisła Kraków SSA. Bo jakby przyszedł to musiałby wszystkich na mordę wyjebać od wejścia po samego magazyniera.

Czy nie mamy już dość tego jak walą z nami w huja Przecież to są osoby skompromitowane. KAPKA to UBEK. My wielcy patrioci antykomuniści czy co tam jeszcze. Mamy UBEKA na utrzymaniu qrwa czy Wy to rozumiecie Czerwiński też był, ale jego już nie ma, mniejsza z tym.

Niestety na derbach mnie nie będzie bo jestem poza Krakowem z powodów zawodowych, ale nawet zwycięstwo w tym słabym zapewne meczu nie zmieni mojego zdania że jebie nas w paszczę zgraja Towarzystwa Wzajemnej Adoracji Miernot.

PS: niech mi jeszcze raz ktoś napisze, że Bednarz jest prawnikiem.
To jest Dyletant do jasnej cholery!!!! NIE MA SPECJALIZACJI ANI DOKTORATU!!!! Takich prawników sam UJ wysrywa co roku dziesiątki.

PS2: jeszcze jedno - to gadanie jakcy ludzie są wokół Cupiała - że oni wykorzystują, że on nie wie.......a a co on jest do tlenu przy łóżku podłączony? Wielki biznesmen a nie potrafi sobie ludzi dobierać Weźcie nie piszcie takich bzdur. Jaki szef, tacy pracownicy. Jak sobie pozwala żeby go ruchali to go ruchają...na kasę

Koniec
Ostatnio edytowane przez Don Donson : 18.04.2012 o godz. 09:00.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.04.2012, 09:34
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Dlatego nie będę ubolewał jak będziemy dostawać od kolejnych drużyn, bo jak wiem i teraz dowiaduje się jeszcze więcej jaką bandą debili jest zarząd Wisły Kraków z ich naczelnym wodzem na wakacjach to naprawdę mi nie jest żal takich wyników.
A Ty kibicu płać za oglądanie naszych gwiazd zapewniając nam Bóg wie co.

Czy w tej ....a firmie jaką jest Wisła Kraków SSA nie może być jasno powiedziane i NAPISANE na WWW kto ....a kim jest i za co odpowiada
Markus - a niech ich ....a sprzedadzą wszystkich - niech pikniki przestaną przychodzić, grajmy na poziomie Lechii Gdańsk, Cupiał niech się zawija bo on jest źródłem całego tego cyrku i jest dla mnie NIEPROFESJONALNY, że pozwala takiemu "komuś funkcyjnemu" pracować.

Zdajecie sobie chłopaki sprawę z tego, że w Krakowie są DWIE (dosłownie) kancelarie prawnicze, które zajmują się obsługą kontraktów piłkarskich? DWIE!! Wyspecjalizowały się już tak, że każdy kolejny kontrakt jaki jest podpisywany w Wiśle, jest pod kątem zapisów GORSZY dla klubu, bo ta banda matołów nie potrafi zadbać o interes klubu!!!! Dlaczego Bo pójdą skomleć jak te kundle do Myślenic, po to aby parę dni potem obwieścić Światu, że Miłościwie nam Panujący Cupiał znowu ratuje Wisłę. Ile razy już tak ....a było Ile razy

Jak ktoś działa na szkodę spółki to są na to paragrafy, a jak działa w zmowie to są kolejne.
Tyle jest narzekania że Kapka taki i sraki. A nikt nigdy nie wyklinał Kapki na meczu. Nigdy nie słyszałem Kapka ty K...

Rogala kolejny - niech wraca do Ruchu tak jak Probierz do Górnika a Bednarz do Legii. Wielcy spece się znaleźli.

Dajcie mi tydzień i normalną umowę o pracę i zadania w interwale 2-letnim do rozliczenia po 2 latach a znajdę Wam w KRAKOWIE takiego specjalistę od zarządzania klubem, że wszystkim buty zlecą jak będą jego/jej CV czytać.

Ale wiecie czemu takie miernoty są w Wiśle cały czas?
1. Cupiał toleruje miernoty, które mu kadzą jaki on wielki i wspaniały bo on sam jest próżny.Miernota nie ma swojego zdania bo na niczym się nie zna tylko na tym jaki Cupiał ma dziś humor.
2. Nikt nie będzie sobie bruździł w papierach pracując w niepoważnej firmie jaką jest Wisła Kraków SSA. Bo jakby przyszedł to musiałby wszystkich na mordę wyjebać od wejścia po samego magazyniera.

Czy nie mamy już dość tego jak walą z nami w huja Przecież to są osoby skompromitowane. KAPKA to UBEK. My wielcy patrioci antykomuniści czy co tam jeszcze. Mamy UBEKA na utrzymaniu qrwa czy Wy to rozumiecie Czerwiński też był, ale jego już nie ma, mniejsza z tym.

Niestety na derbach mnie nie będzie bo jestem poza Krakowem z powodów zawodowych, ale nawet zwycięstwo w tym słabym zapewne meczu nie zmieni mojego zdania że jebie nas w paszczę zgraja Towarzystwa Wzajemnej Adoracji Miernot.

PS: niech mi jeszcze raz ktoś napisze, że Bednarz jest prawnikiem.
To jest Dyletant do jasnej cholery!!!! NIE MA SPECJALIZACJI ANI DOKTORATU!!!! Takich prawników sam UJ wysrywa co roku dziesiątki.

PS2: jeszcze jedno - to gadanie jakcy ludzie są wokół Cupiała - że oni wykorzystują, że on nie wie.......a a co on jest do tlenu przy łóżku podłączony? Wielki biznesmen a nie potrafi sobie ludzi dobierać Weźcie nie piszcie takich bzdur. Jaki szef, tacy pracownicy. Jak sobie pozwala żeby go ruchali to go ruchają...na kasę

Koniec
Ano właśnie tak. Ryba psuje się od głowy - prawda stara i od zawsze aktualna. Ale u nas ciągle większość będzie "kupowała" tanie ( a właściwie kurewsko drogie) bajki o długach, problemach itd.
Na meczu część sobie pokrzyczy Basałaja czy innego najemnika a interes dalej będzie się kręcił. Takie pytanie na koniec: jeżeli jest tak źle to czemu jest tak dobrze (niektórym)? Podobno budżet szlag trafia a panowie siedzący przy korycie bawią się świetnie i bynajmniej nie za grosze.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.04.2012, 09:34
Don Donson napisał(a):Wyświetl post

(...)

Koniec
zawsze zastanawiałem się jak to jest, że Cupiał toleruje takich ludzi wokół siebie jak Kapka i jak dla mnie jedynym wytłumaczeniem (tak, wiem, teoria spiskowa, ale na tym forum już sie wielokrotnie pojawiała) jest to, że Cupiał przejął Telefonikę i w konsekwencji Wisłę, nie jako samodzielny przedsiębiorca, ale "słup" wystawiony przez grono byłych UBeków, którym w gruncie rzeczy wszystko zawdzięcza i którzy mają na niego takie kwity, że nie ma zmiłuj się.

A nieustanne zmiany w Wiśle (nowi piłkarze, nowi trenerzy,) to po prostu gwarancja legalnego wyciągania ze spółki prowizji, honorariów. Jednym słowem prywatnego wzbogacania się na spółce.
W takiej sytuacji w Wiśle nic nigdy nie będzie stabilne. Owszem, od czasu do czasu, a nawet częsciej będa jakieś tytuły i sukcesy, ale przeplatane wstydliwymi okresami (Levadie, Karabachy, Vaalerengi, albo Podbeskidzia).

No.
Nie napisałem tego jako moderator. Nie ma to żadnej wartości autorytetu czy czegoś tam, ale najzwyklejsze podejrzenia zwykłego kibica.
Wytłumaczcie mi to lepiej jak potraficie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.04.2012, 10:21
Ja już dawno temu mówiłem że jedyne co nas uleczy to powrót do macierzy czyli T.S Wisły. O wiernych kibiców nie ma się co martwić. Zawsze będą z Wisła, nawet jak trzeba by było zaczynać od klasy B, wiadomo że takie drastyczne kroki bolą lecz w imię oczyszczenia środowiska wydaje się to słuszne.
Gieksa, Lechia, Pogoń, Śląsk po części, pokazały że się da.

To ostatecznosc, tylko że innego rozwiązania problemu nie widać. Już ten Cupial dupa wychodzi. Siedzi sobie cicho i tylko wyłania się gdy trzeba coś roz.......ic.

My kibice nie powinnismy biernie brać w tym udziału, trzeba krzyczeć " Gdzie jest Gwiazda ". Zrobić medialną burzę, zbojkotowac kilka kolejek, to wtedy ich zaboli. Strach przed utratą kasy, pewnie ich poruszy i zmusi do myślenia. Tak naprawdę pewnie im dynda co będzie na koszulkach. Olewaja problem bo nie umiemy walczyć o coś co jest ważne i ponad czasowe. Im dłużej to trwa, tym bardziej zanika pamięć historii. Nie bez powodu Biała Gwiazda to nazwa naszego klubu. Jest niewiele klubów w Polsce, które mogą się pochwalić tak rozpoznawalnym znakiem.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2012, 12:30
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
Ajax - widzisz kłopot w tym, że to co Ty nazywasz inwestycją ja nazywam przewalaniem kasy Jedyny z nich zysk jest taki, że półka z pucharami się powiększyła. Oraz TF sporo mniej podatków zapłaciła.

Nie może być inwestycją działanie, które nie stwarza trwałych podstaw do rozwoju i zarabiania w przyszłości. Przykładowo jeżeli Wisła budowała by jedno boisko rocznie (co nie przekracza możliwości klubu) to już dziś mielibyśmy centrum szkoleniowo-treningowe na miarę PSV (vide notka o niedawnym stażu naszych trenerów).
Na permanentnych rewolucjach, w cyklach dwuletnich, zyskują głównie managerowie oraz nadworni podpowiadacze. Ponadto rewolucje wykluczają długofalowe budowanie relacji ze sponsorami. Wydaje mi się, że oprócz wygórowanych wymagań finansowych co do sponsora koszulkowego ewentualnych chętnych odstręczają wolty właściciela. Straciliśmy tak Erę oraz Tyskie.

Zresztą nie bez powodu ten wątek na forum nazywa się Nibylandia. Jak w słynnej wypowiedzi Kity sprzed kilku lat, niby coś jest a jeśli się zagłębić to nic konkretnego nie ma.
Heheh to taka nietrafiona inwestycja Z drugiej strony trzeba przyznać że wielu próbowało pójść drogą Cupiała i nikomu nie udało się powtórzyć jego sukcesu (kupić drużynę z dołu tabeli i zdominować nią ligę)

Niestety przykleiły się do nas Madziary Kapki agencje menedżerskie i Bóg wie co jeszcze, jak zawieje to się Cupiał wścieka i zaczyna mieszać na razie po kombinacjach uzupełnia dziury w budżecie.

Ośrodek szkoleniowy jest naszą największą porażką, chyba wynika to z temperamentu Cupiała że sukces ma być na już i na teraz

Dariook napisał(a):
Ja już dawno temu mówiłem że jedyne co nas uleczy to powrót do macierzy czyli T.S Wisły. O wiernych kibiców nie ma się co martwić. Zawsze będą z Wisła, nawet jak trzeba by było zaczynać od klasy B, wiadomo że takie drastyczne kroki bolą lecz w imię oczyszczenia środowiska wydaje się to słuszne.
Gieksa, Lechia, Pogoń, Śląsk po części, pokazały że się da.
trochę drastycznie nie zgodzę się z tym raczej trzeba by kogoś kto rozumie że Wisła potrzebuję i fanatyków i pikników.

Gieksa prawie spadek, w Lechii bojkot i ciągłe problemy Pogoń już nawet awansu nie jest pewna, a Śląsk w kolejnym sezonie po wyskoku Solarza będzie się tułał w dole tabeli.

Ale nikt Ci nie zabroni działać swego czasu chyba kibice założyli nowy Manchester i wystartowali od dołu tabeli.

Cupiał wyłania się również wtedy gdy po błędnych decyzjach trzeba łatać dziurę w budżecie.

Ale zgadzam się z Tobą że takie sprawy jak Biała Gwiazda na koszulce jest paranoją i wiele innych.

Wydaję mi się że gdyby się dogadali dobrze z "fanatykami" to i więcej pikników by przychodziło na mecz dla atmosfery i oprawy.
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 18.04.2012 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 18.04.2012, 13:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
zawsze zastanawiałem się jak to jest, że Cupiał toleruje takich ludzi wokół siebie jak Kapka i jak dla mnie jedynym wytłumaczeniem (tak, wiem, teoria spiskowa, ale na tym forum już sie wielokrotnie pojawiała) jest to, że Cupiał przejął Telefonikę i w konsekwencji Wisłę, nie jako samodzielny przedsiębiorca, ale "słup" wystawiony przez grono byłych UBeków, którym w gruncie rzeczy wszystko zawdzięcza i którzy mają na niego takie kwity, że nie ma zmiłuj się.

A nieustanne zmiany w Wiśle (nowi piłkarze, nowi trenerzy,) to po prostu gwarancja legalnego wyciągania ze spółki prowizji, honorariów. Jednym słowem prywatnego wzbogacania się na spółce.
W takiej sytuacji w Wiśle nic nigdy nie będzie stabilne. Owszem, od czasu do czasu, a nawet częsciej będa jakieś tytuły i sukcesy, ale przeplatane wstydliwymi okresami (Levadie, Karabachy, Vaalerengi, albo Podbeskidzia).

No.
Nie napisałem tego jako moderator. Nie ma to żadnej wartości autorytetu czy czegoś tam, ale najzwyklejsze podejrzenia zwykłego kibica.
Też czasem mam takie spiskowe myśli. Patrząc chociażby na to, że czasami ciężko wystartowac, a nawet jak się już wystartuje, to złe relacje z pewnymi kręgami mogą przybliżyc koniec.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.04.2012, 13:42
Ventigo napisał(a):Wyświetl post
Według tego artykułu w Gazecie Krakowskiej mamy płacić za dzierżawę stadionu tylko 1,3 miliona złotych rocznie. Jak dla mnie to wręcz rewelacyjny news, bo tyle to jesteśmy w stanie zarobić w ciągu jednego meczu z dobrą frekwencją.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...-lat,id,t.html
Czytaj uważnie:

Według urzędników 1,3 mln zł to i tak sukces. - Zarabiamy, a nie musimy utrzymywać ważnego obiektu sportowego w mieście. Te koszty pokrywa Wisła - tłumaczy Joanna Niedziałkowska, dyrektorka ZIKiT. (Szacuje się, że utrzymanie stadionu może rocznie kosztować ok. 6 mln zł)

Po zsumowaniu koszty wyniosą ok. 7,3 mln zł
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2012, 13:57

No.
No może jedynym wytłumaczeniem jest coś takiego?
Bo trudno znaleźć logiczne wytłumaczenie o co w tym wszystkim chodzi.

Ale idąc tym tropem to czemu nie ma boisk treningowych?

Już tłumaczę

Budowa boisk treningowych przez spółki podstawione przez zainteresowanych za kasę pochodzącą ze zbiórki od anonimowych darczyńców czy ze sprzedaży cegiełek, pamiątek na aukcjach jest dużo skuteczniejszym szybszym i lepszym sposobem wyprania i wyciągnięcia kasy niż babranie się w kontraktach.

A żaden US czy inny nik nie przyczepi się do grubych strat bo przecież budują dla dzieci
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.04.2012, 14:09
Gdzie się można dowiedzieć jakim cudem zydy mają przy naszym stadionie działki?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2012, 14:12
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Że jak że co
Skąd takie info?
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 18.04.2012, 14:50
tereny bodajże miejskie ale wydzierżawione(?), oddane(?), użyczone(?)

Cytat:
Że jak że co
Skąd takie info
od "wieków" wiadome jest, że tam się gospodarzą, lekkoatletyczne TF Kable (179/6) to były teren Cracovii wymieniony za "Kabel" na Wielickiej, stary zrujnowany basen Cracovii, gdzie teraz robią porządki.

Cytat:
Działki 179/2, 179/4 i 179/5 - tereny należące do MKS Cracovia i Gminy Kraków, pozostają w gestii miasta. Stoją odłogiem od wielu lat. Wcześniej znajdował się tam jeden z najpiękniejszych basenów miejskich
historiawisly.pl
Ostatnio edytowane przez PvD : 18.04.2012 o godz. 14:59.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2012, 15:07
PvD napisał(a):Wyświetl post
t

od "wieków" wiadome jest, że tam się gospodarzą, lekkoatletyczne TF Kable (179/6) to były teren Cracovii wymieniony za "Kabel" na Wielickiej, stary zrujnowany basen Cracovii, gdzie teraz robią porządki.

historiawisly.pl
Człowiek się całe życie uczy
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.04.2012, 18:59
Cytat:
jak dla mnie jedynym wytłumaczeniem (...) jest to, że Cupiał przejął Telefonikę i w konsekwencji Wisłę, nie jako samodzielny przedsiębiorca, ale "słup" wystawiony przez grono byłych UBeków, którym w gruncie rzeczy wszystko zawdzięcza i którzy mają na niego takie kwity, że nie ma zmiłuj się.
Oj tam, FraMat. Zdzisław Kapka to popierdółka a nie jakiś rasowy SBek, nie zapominajmy, że w pierwszej kolejności to po prostu kopacz. A dawni zarządcy z milicyjnego nadania albo już nie chodzą po ziemi, albo nie mają innych priorytetów w obliczu nadchodzącego kopnięcia w kalendarz niż siedzenie na dupie przy kominku i dogadzanie sobie z sowitych emerytur. Za dużo już czasu minęło od tamtych czasów - przynajmniej w mojej ocenie - żeby przeceniać rolę tamtejszych "elit" w działaniu dzisiejszej Wisły. Nie sądzę, żeby taki autorytarny ekscentryk jak Cupiał dawał sobie włazić na głowę grupie zramolałych dziadów, a Kapka odgrywał w tym wszystkim jakąś rolę szarej eminencji. Nawet biorąc pod uwagę jego przeszłość, bo o różne kręgi się mógł w różnych czasach ocierać.

A i też nie umiałbym wytłumaczyć, jak milicyjne grono oderwane nagle od koryta miałoby pomóc w błyskotliwej karierze Cupiałowi, który - jak dla mnie - jest książkowym przykładem "bękarta transformacji ustrojowej", przy okazji której ludzie znikąd nagle robili nie takie biznesy. Takie czasy.
Ostatnio edytowane przez Watts : 18.04.2012 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.04.2012, 20:51
PvD napisał(a):Wyświetl post
tereny bodajże miejskie ale wydzierżawione(?), oddane(?), użyczone(?)

historiawisly.pl

Pisałem o tym niedawno w temacie o stadionie (post nr 20253 str. 676)

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Panowie, może to Wam pomoże:

O Filipiaku wówczas to nawet jego rodzicom się nie śniło...

http://historiawisly.pl/wiki/images/...951-03-19c.JPG

A tu już d. stadion miejski...

http://historiawisly.pl/wiki/images/...951-04-09e.JPG

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...3-19c.JPG#file

Warto tam czasami zaglądać, chłopaki odwaliły naprawdę kawał solidnej roboty.
A dalej to już chyba tylko Archiwum Państwowe.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.04.2012, 21:51

No.
Tajemnicą poliszynela jest to, że Kapka posiada na tyle wartościowe "kwity", "papiery" "atuty" (każdy niech się domyśla co to może być) na Cupiała jeszcze ze starych, "dobrych" czasów, że Cupiałowi nie opłaca się go nietolerować we własnym otoczeniu.
Można tez się zastanowiać jakim to cudem, bez wsparcia "uwłaszczającej się" nomenklatury, Cupiał wraz z dwójką wspólników znalazł kapitał by stworzyć giganta jakim w latach 90-tych stała się Telefonika. Być może Zdzisiu jest dodatkowo specyficznym fragmentem "nadzoru właścicielskiego" jaki może pojawia się w Telefonice i spółkach zależnych ze strony "wspierających".
Jeżeli w tym co piszesz byłoby choć trochę prawdy (a pewnie jest dużo więcej niż trochę), to faktycznie na stabilizację i budowę "solidnych fundamentów" w Wiśle nie ma co liczyć.

Watts napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę, żeby taki autorytarny ekscentryk jak Cupiał dawał sobie włazić na głowę grupie zramolałych dziadów, a Kapka odgrywał w tym wszystkim jakąś rolę szarej eminencji.
Oj zdziwiłbyś się ile taka "grupa zramolałych dziadów" może znaczyć i może zdziałać w naszym kraju no ale to nie miejsce i temat na rozmowę o tym więc nie kontynuuję.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 19.04.2012, 09:50
Wywiad z Basałajem. Ma pretensje do kibiców, że śpiewali "Basałaj spierdalaj"

Basałaj: mam żal do kibiców Wisły Kraków

"- Nie udawajmy, że w Wiśle jest fantastyczny właściciel, a za brak sukcesu odpowiedzialni są beznadziejni pracownicy. W klubie o wszystkim decyduje Bogusław Cupiał - uważa Janusz Basałaj, który siedem lat temu był prezesem "Białej Gwiazdy". Jego brat Bogdan niedawno stracił w Wiśle stanowisko... prezesa."
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 19.04.2012, 10:08
Nie wiedzialem gdzie wrzucic, tylko posrednio (a moze nie powiazane) z Wisla:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...lask,id,t.html
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.04.2012, 10:13
Takiego mamy prezydenta.Nie ma co się dziwić.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 19.04.2012, 13:21
borys napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedzialem gdzie wrzucic, tylko posrednio (a moze nie powiazane) z Wisla:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...lask,id,t.html

Równie dobrze może to być próba wywołana nacisku na Prezydęta Miasta, żeby spuścił conieco z tonu w kwestii stadionu Wisły i terenów do niego przyległych ( aleeeeeż się rozmarzyłem )...
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.04.2012, 16:27
Swoją drogą bardzo mnie ciekawi, ile teraz Zdzisu, jako "funkcyjny" szef scoutów, będzie w stanie wyciągnąć "na boku" kasy od prezesów pierwszoligowych klubów za polecenie i przepłacony transfer do Wisły jakiegoś X-sińskiego z Kolejarza Stróże, czy innej Olimpi Elbląg? Wiele można mówić o Kapce, ale to cholernie sprytny człowiek, który jak widać doskonale potrafi się ustawić... Nakręcanie kolejnej rewolucji kadrowej, tym razem polegającej na stawianiu na młodych Polaków z niższych lig to przecież faktycznie prawdziwa żyła złota dla Zdziska...

Nawet się przy tym daleko nie najeździ...
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 21.04.2012 o godz. 16:29.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów