The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2012, 23:38
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Patejuk gdyby był młodszy to spoko, mimo, że to Legionista, ale Korzym? Daj spokój.
No racja , zapomniałem że teraz tylko nastolatkowie i wychowankowie są brani pod uwagę. O ile wiem to Patejuk grał w Hutniku a nie Ległej... a Korzym to dziw-ka wiec z urzędu o nim nie wspomniałem.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Od: 08.2008

Stary 18.04.2012, 10:42
Korzym!? Co wy palicie? Zmieńcie dilera, bo ten was oszukuje!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.04.2012, 12:59
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No racja , zapomniałem że teraz tylko nastolatkowie i wychowankowie są brani pod uwagę. O ile wiem to Patejuk grał w Hutniku a nie Ległej... a Korzym to dziw-ka wiec z urzędu o nim nie wspomniałem.
Ze skrajności w skrajność. W takim razie dlaczego nie Kosowski, Zieńczuk, Baszczyński, Frankowski, Paulista?

Zauważ, że aktualnie gdyby Wisłę podzielić na jakieś przedziały wiekowe to nie ma poza Czekajem gracza mającego szansę na regularną "18", który byłby młodszy niż 24 lata. Uważam, że tu coś jest nie tak. Zbudowano drużynę, w której bardzo duża część zawodników ma już taki wiek, że nie poczynią postępów, a wręcz u wielu będziemy mieć do czynienia z regresem. Reszta zawodników jest w wieku, w którym większość piłkarzy osiąga optymalną formę. Z nimi też już lepiej nie będzie. Marzyłbym o Wiśle z 11 wychowankami w "11", ale jest to utopijna wizja. Nawet w Barcelonie tych wychowanków jest 3-4, kilku piłkarzy z La Masia nie będących wychowankami i kilku ściągniętych z innych drużyn. Niech trafiają do nas obcokrajowcy. Jednak zachowajmy jakieś parytety zarówno ilościowe jak i płacowe. Także przy zawodnikach zachowujmy parytety wiekowe. Fajnie jakbyśmy ściągali 20-22 latków z rezerw drużyn z większych lig.

Jeżeli wychowanek nie gra gorzej od zawodników przyjezdnych wiekowych to nie widzę przeciwwskazań, aby grał. To nie tylko oszczędność, ale także ważny aspekt tożsamościowy. To przyjezdny (czy to Polak, czy to obcokrajowiec) ma udowodnić, że jest lepszy od wychowanka swoją grą dla naszego klubu. Naszym sukcesem będzie choćby jeden wychowanek w składzie i 2-3 graczy niebędących wychowankami, ale wyszkolonymi przez nasz klub (takich jak Mały). Jednak tych graczy trzeba znaleźć, a nie będzie przez najbliższy rok lepszej okazji niż teraz. Musimy wypróbować kilku piłkarzy, którzy najlepiej rokują z tej grupy, a być może znajdziemy wśród nich jakiegoś zawodnika, który w przyszłym sezonie wywalczy "11". Owszem jest ryzyko, że zarobimy milion złotych mniej za prawa transmisyjne. Z drugiej strony odkrycie ew. talentu może być dużo bardziej opłacalne.

Przez to co zrobił teraz Probierz sądzę, że wielu zawodników z MESA, czy juniorów będzie miało większą motywację i wiarę w to, że tylko od nich zależy to czy zagrają w dorosłej Wiśle (o ile mają talent). Niektórzy już pewnie bardziej się skupiają na alternatywnej przyszłości, a nie graniu w piłkę. Dobrze, że im pokazano wreszcie, że jeżeli będą dobrze rokować to zagrają. Poprzednio mogli zawodnicy mieć dobry sezon w MESA, a nie zadebiutowali w lidze, nie dano im prawdziwej szansy.

Mówicie o słabym miejscu drużyny w MESA. W piłce młodzieżowej nie ważne są trofea, ale to ilu zawodników przebije się dalej. Zresztą w każdym wypadku jeżeli drużyna jest nawet ostatnia w swojej lidze nie oznacza to, że nie ma w niej ani jednego piłkarza z talentem. Piłka nożna to gra zespołowa. Dlatego nie jest to argument przeciwko naszej wiślackiej młodzieży. Jednak bardziej martwi to, że ostatnio jakby mniej zawodników juniorskich i młodzieżowych trafia do reprezentacji poszczególnych roczników.

Co do Czekaja zdania są podzielone między optymistów jego przyszłości i tych, którzy twierdzą, że nic nie osiągnie. Ja wierzę, że będzie z niego pociecha. To nie Czekaj jest problemem Wisły. W ostatnim meczu owszem popełnił błąd, popełnił także wielbłąd z Koroną. W pozostałych meczach prezentował się solidnie. Co ciekawe, gdy był na boisku nie licząc meczu z ŁKS straciliśmy raptem jedną bramkę w meczu, w którym zaprezentował się naprawdę fajnie, a błąd popełnił bodaj Diaz (z Górnikiem). On dopiero zaczyna. Niektórzy nawet doświadczeni piłkarze mają problemy z aklimatyzacją w klubie po transferze, a co dopiero debiutanci wchodzący do pierwszej drużyny. Ciężko debiutantowi grającemu jako stoper, a co dopiero takiemu który gra w Wiśle. Bardzo ciekawie zapowiada się Uryga. Jednak jednak może lepiej, aby grał na swojej ulubionej pozycji defensywnego pomocnika ze względu na wyprowadzanie piłki.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.04.2012, 23:14
Wg mnie najlepszym kandydatem na lewą obronę byłby Timothee Kolodziejczak z Lyonu. Po pierwsze kończy mu się kontrakt w czerwcu, po drugie oglądałem parę jego meczów we Francji U-21 i naprawdę robił dobre wrażenie, a po trzecie ma polskie korzenie, więc ściągnięcie go nie kłóciłoby się z bednarzową taktyką transferową
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 19.04.2012, 07:37
Edson napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie najlepszym kandydatem na lewą obronę byłby Timothee Kolodziejczak z Lyonu. Po pierwsze kończy mu się kontrakt w czerwcu, po drugie oglądałem parę jego meczów we Francji U-21 i naprawdę robił dobre wrażenie, a po trzecie ma polskie korzenie, więc ściągnięcie go nie kłóciłoby się z bednarzową taktyką transferową
Ludzie... ogarnijcie się... Uważacie, że jesteśmy wstanie ściągnąć każdego kto jest za darmo?! Na przenosiny musi się jeszcze zgodzić piłkarz, a nawet średnio inteligentny człowiek powinien wiedzieć, że nikt w tym wieku nie będzie zamieniał Mercedesa we Francji, na Poloneza w Polsce.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 19.04.2012, 07:48
nero ma racje, do tego po ostatnim komunikacie prezesa, kazdy pilkarz sie zastanowi czy chce sie bic z Wisla o srodek tabeli/utrzymanie. No i czy Wisle na niego stac.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.04.2012, 11:50
Dudu w Młodej Ekstraklasie
http://www.weszlo.com/news/10218-Dud...iazac_kontrakt

Tak odnośnie Dudu, bo pisało się o nim kilkukrotnie w kwestii przenosin do Wisły.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.04.2012, 13:25
kha1 napisał(a):Wyświetl post

Tak odnośnie Dudu, bo pisało się o nim kilkukrotnie w kwestii przenosin do Wisły.
Na chwilę obecną jedyny lewy obrońca z T-ME, którego nie dość, że można ściągnąć za darmo, to jeszcze ma szansę wnieść pewną jakość do naszej obrony. Byłoby fajnie, ale czas pokaże...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.04.2012, 14:13
Brożek|Dudu

czyli LO pewnie już mamy...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.04.2012, 15:37
Edson według Ciebie Timothee Kolodziejczak zamienił by Lyon na Kraków.Zresztą Lyon raczej nie puści za darmo Kołodziejczaka chyba że na wypożyczenie do benjaminka League 1 zwłaszcza że raczej będzie chciał na nim zarobić więc nowa umowa to tylko kwestia czasu.Co do Patejuka to nie lepiej Frankowskiego na rok po Wiślackim Balotellim Probierz miałby w swoim teamie Wiślackiego Pipo Inzaghiego
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 19.04.2012 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.04.2012, 16:28
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Na chwilę obecną jedyny lewy obrońca z T-ME, którego nie dość, że można ściągnąć za darmo, to jeszcze ma szansę wnieść pewną jakość do naszej obrony. Byłoby fajnie, ale czas pokaże...
Na chwilę obecną to taką okazję wręcz trzeba wykorzystać. O ile dojdzie rzeczywiście do rozwiązania tego kontraktu z winy klubu. Czas pokaże, ale takiego piłkarza możnaby nabyć na najbliższe 2 sezony i myślę, że nikt nie miałby pretensji co do jego sprowadzenia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.04.2012, 16:41
kha1 napisał(a):Wyświetl post

Pasowaloby to wykorzystac
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.04.2012, 17:16
ale nam się Chrapek rozegrał
http://www.transfermarkt.com/en/kole...t_1160719.html
niesamowity gość... asysta średnio co 10 sek.
magiczny zawodnik... miał 6 asyst w meczu który zakończył się wynikiem 2:0
widać że świetnie się rozumie z Kowalczykiem... do Wisły go... będą siać postrach w lidze

tak dokładna jest stronka transfermarkt...

wracając do tematu... mam nadzieje że Chrapek wróci do nas i pokaże że Wisła też ma dobrych wychowanków.
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 19.04.2012 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
dawids
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 19.04.2012, 18:18
Ja bym proponowal Lukasza Suchockiego ze Stomilu wczoraj swietny mecz przeciwko puszczy szalal na skrzydle jak przecinak
trener widzewa nawet sie pofatygowal zeby go w akcji zobaczyc i jeszcze jednego obronce z Olsztyna
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7792
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9365
ps. ten obronca ; Baranowski jest z Suwalk moze bedzie taki talent jak maly kiedys
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.04.2012, 21:34
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
widać że świetnie się rozumie z Kowalczykiem... do Wisły go... będą siać postrach w lidze

wracając do tematu... mam nadzieje że Chrapek wróci do nas i pokaże że Wisła też ma dobrych wychowanków.
pozdrawiam
Raczej ktoś się bawi jego profilem, przecież to nie oznacza, że cała strona ma tylko błędne informacje c'mon. Znajdz mi lepszą stronę, gdzie można sprawdzić ile kto ma asyst bramek ile minut grał, kiedy zszedł z, kiedy wszedł na boisko. Czekam
..
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.04.2012, 21:42
chłopak 25 lat i kisi sie w 2 lidze?! =za słaby.
Temu drugiemu można się przyjrzeć.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 19.04.2012, 21:52

pozdrawiam
Ten błąd jest już ze dwa tygodnie. Wiadomo jak jest z TM, trochę szkoda, że nie ma jakiegoś polskiego serwisu, który zliczałby asysty w Ekstraklasie, 1 i 2 lidze. Przydałoby się takie coś na 90minut.pl
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.04.2012, 22:12
tofik napisał(a):Wyświetl post
Raczej ktoś się bawi jego profilem, przecież to nie oznacza, że cała strona ma tylko błędne informacje c'mon.
znajdź w moim poście twierdzenie że stronka transfermarkt jest do dupy...

tofik napisał(a):Wyświetl post
Znajdz mi lepszą stronę, gdzie można sprawdzić ile kto ma asyst bramek ile minut grał, kiedy zszedł z, kiedy wszedł na boisko. Czekam
a ty mi skocz po fajki na stacje...
człowieku nic ci nie będę szukał... jak sobie nie radzisz to masz www.google.pl i znajdź sobie sam.

Wracając do tematu... ogląda ktoś mecze innych zespołów gdzie grają na wypożyczeniu piłkarze Wisły Żeby nie patrzeć tylko na suche statystyki... Będzie z nich co...
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.04.2012, 00:00
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Edson według Ciebie Timothee Kolodziejczak zamienił by Lyon na Kraków.Zresztą Lyon raczej nie puści za darmo Kołodziejczaka chyba że na wypożyczenie do benjaminka League 1 zwłaszcza że raczej będzie chciał na nim zarobić więc nowa umowa to tylko kwestia czasu.
Skoro Ben Starosta zmienił Sheffield na Gdańsk, to dlaczego inny piłkarz z polskimi korzeniami nie miałby się przenieść nad Wisłę jak prawie w ogóle nie gra Sentyment do kraju przodków może mieć duże znaczenie w wyborze nowego klubu (podobnie jak i reprezentacji w dzisiejszych czasach).
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.04.2012, 00:28
no pefka.
jeszcze z nim luis felipe kasmirski przejdzie
i andy johnson
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.04.2012, 08:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
no pefka.
jeszcze z nim luis felipe kasmirski przejdzie
i andy johnson
Nie zapomnij o Jagielce i Jutkiewiczu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.04.2012, 09:25
z 3 ligi Angielskiej mielismy Jacoba Burnsa, moze sporo kosił ale przynajmniej sie nie oszczędzał i nie odpuszczał.Jak na defensywnego pomocnika to był dużo lepszy zawodnik od Wilka czy Nuneza.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.04.2012, 09:41
AYALA napisał(a):Wyświetl post
z 3 ligi Angielskiej mielismy Jacoba Burnsa, moze sporo kosił ale przynajmniej sie nie oszczędzał i nie odpuszczał.Jak na defensywnego pomocnika to był dużo lepszy zawodnik od Wilka czy Nuneza.
Ayalo.....Na pewno myslimy o tym samym piłkarzu? Jak dla mnie jest on sybolem słabości Wisły sezonu 2006/2007, kiedy zajęlismy 8 miejsce, a obserwując tego piłkarza wielokrotnie cisnęły mi się na usta niecenzuralne słowa. Idealnie się wpisywał w listę takich tuzów z tamtego sezonu jak Radovanović, Varga, Thwaite,Kryszałowicz czy Svitlica. Dodatkowo zarabiał ponad 200 000 euro rocznie. W czym on tam był lepszy od Wilka czy Nuneza to nie wiem.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.04.2012, 09:44
znajdź w moim poście twierdzenie że stronka transfermarkt jest do dupy...
Najpierw odnosisz się do błedu statystyk Chrapka, a później uogólniasz do całej strony pisząc "tak dokładny jest transfermarkt" nie dziw się, że ktoś Ci zwraca uwagę. Strona jest wiarygodna i lepszej nie znajdziesz z tak rozbudowaną bazą. I na przyszłość jak masz mnie cytować i takie dyrdymały pisać w odpowiedzi to lepiej sobie daruj.
..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.04.2012, 10:03
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Ayalo.....Na pewno myslimy o tym samym piłkarzu? Jak dla mnie jest on sybolem słabości Wisły sezonu 2006/2007, kiedy zajęlismy 8 miejsce, a obserwując tego piłkarza wielokrotnie cisnęły mi się na usta niecenzuralne słowa. Idealnie się wpisywał w listę takich tuzów z tamtego sezonu jak Radovanović, Varga, Thwaite,Kryszałowicz czy Svitlica. Dodatkowo zarabiał ponad 200 000 euro rocznie. W czym on tam był lepszy od Wilka czy Nuneza to nie wiem.
Od Wilka lepiej wyprowadzał piłkę i jak strzelał było mniej więcej wiadomo w którym kierunku poleci piłka , od Nuneza był stabilniejszy . Skorża rezygnując z Burnsa powiedział mniej więcej coś takiego o ile dobrze pamiętam : mając dwóch tej samej klasy piłkarzy na danej pozycji , jednego Polaka i jednego obcokrajowca wybierze Polaka ( tym Polakiem był Sobol ) i dla Australijczyka zabrakło miejsca . Jednak wg mnie był naprawdę dobrym defensywnym pomocnikiem .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 20.04.2012 o godz. 10:17.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.04.2012, 17:04
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Edson według Ciebie Timothee Kolodziejczak zamienił by Lyon na Kraków.Zresztą Lyon raczej nie puści za darmo Kołodziejczaka chyba że na wypożyczenie do benjaminka League 1 zwłaszcza że raczej będzie chciał na nim zarobić więc nowa umowa to tylko kwestia czasu.
Nigdy nie będziemy widzieć co Kołodziejczak zrobi dostając nowy kontrakt od Lyonu, gdzie nie dostawał szans na grę i propozycję z takiego klubu jak Wisła, gdzie może mieć dużo większe szanse na grę w podstawowym składzie. Gdyby kontrakt mu się nie kończył, to nie mielibyśmy szans na sprowadzenie go.

Trzeba popatrzyć trzeźwo na sytuację i przeanalizować co działo się na przestrzeni ostatnich lat. Odpadliśmy z Levadią, która w następnej rundzie dostała po dupsku od Debrescenu. Od Debrescenu, który co najwyżej jest na równi z poziomem Wisły. Później była tragedia z Karabachem w LE. W tym sezonie gdy mamy tych zagranicznych grajków, otarliśmy się o LM. Nasi pogromcy APOEL, doszedł do ćwierćfinału LM! Poźniej były całkiem niezłe występy w LE.

Na razie jestem za sprowadzaniem piłkarzy z zagranicy (tych co mają stanowić o sile pierwszego zespołu), nawet tych, którym kończą się kontrakty. Zmiennikami powinni być młodzi Polacy, którzy będą wprowadzani do pierwszego zespołu.

Pareiko(Kurto)-Kołodziejczak(Kurzawa), Jaliens (Bunoza), Głowacki(Czekaj, Uryga), Javanovic - Dudas (Iliev), Wilk , Garguła (Chrapek), Melikson, Małecki (Napoleoni) - Nemeth (Genkov, Sadiku)

Do sprzedania: Kirm, Chavez, Genkov?
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 20.04.2012 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.04.2012, 20:03
@Edson
Ale kogo ty porównujesz? Starostę, który pałęta się po pastwiskach, z Kołodziejczakiem powoływanym do młodszych reprezentacji Francji. Timothee na pewno będzie miał ciekawsze propozycje niż oferta z Polski. Nie ma co o nim marzyć.
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.04.2012, 20:37
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Uzasadnij proszę swoją niechęć wobec Patejuka. Może wiesz o czymś, czego ja nie wiem. Był bym bardzo wdzięczny.
raczej nic nowego nie wiem, oprócz tego, że jest słaby no i nie mamy zamiaru raczej walczyć o utrzymanie
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 20.04.2012, 20:42
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
raczej nic nowego nie wiem, oprócz tego, że jest słaby no i nie mamy zamiaru raczej walczyć o utrzymanie
29-letni zawodnik? To może zadzwońmy do Kosowskiego, Frankowskiego i Zieńczuka. Lepiej grają, co z tego, że wiekowi...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.04.2012, 02:35
W związku z rychłym wycofaniem się Wojciechowskiego ściągnąłbym z Polonii Baszczyńskiego,Jodłowca,Sadloka,Bruno,Wszołka i może Trałke oraz Piątka. Pod względem sportowym również Kokoszka byłby ok.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 21.04.2012 o godz. 02:38.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów