|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Po co się oszukiwać? Kupując Andraża rywalizowaliśmy o niego z norweskim klubem. Takie miał wzięcie. Teraz jest starszy, ten milion to nadzieja taka że znajdzie się naiwniak i go kupi. Podobnie z Jirsakiem było... właśnie kontrakt mu się kończy. Skoro genialny Valxs nie był w stanie pozbyć się Jirsaka czy Kirma to Bednarz ma to zrobić? Pokaż łosi chętnych na Andraża ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.04.2012 o godz. 11:07.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
X2 - Burliga i jest paka jak ta lala! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Weźcie tego Pietruszkę do składów nie piszcie. Są jakieś sensowne przesłanki ku temu, że chcemy go kupić? Nie wierzę w jego transfer.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Wg mnie nr 1 powinna byc dwojka z gornika - Milik i Olkowski. Milik moze jeszcze nie na 1 sklad ale przy Genkowie mysle zeby sie mogl bardzo rozwinac.Widze w nim duzy potencjal
Olkowski na prawa obrone. W gorniku gra jako PO albo PP. Mysle ze na skrzydlo znalezliby sie lepsi od niego ale jako prawy obronca wydaje sie idealny. Bardzo ofensywny, bardzo ambitny. Wg mnie jeden z lepszych pilkarzy wielkich derbow slaska. Pod koniec meczu widac bylo ze braklo mu pary ale ganial na ambicji. Brakuje mu troche dokladnosci w podaniach i dosrodkowaniach ale to jest do wypracowania. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
PO tym sezonie kontrakty kończą się m.in. tym zawodnikom z ekstraklasy: celeban,dudek,madej (śląsk), wojtkowiak,kikut (niestety lech), brzyski, trałka (polonia). Może ktoś z nich by się nadał?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wiadomo, powinno się znaleźć złoty środek. "Tak" dla większej ilości Polaków, ale pamiętajmy, że jeśli mamy mieć lepszego grajka z zagranicy to też nie blokujmy, bo "tylko Polacy".
Liczę, że powroty Brożków i Głowackiego będą kopiami powrotu Kosy, a nie powrotu Żurawskiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Oprócz trójki z Trabzonsporu nie widzę zbytnio polaków których mielibyśmy szansę ściągnąć (nie licząc tych darmowych, których umiejętności są wiadome). Każdy grajek w naszej lidze który strzeli parę bramek, czy pokaże się nieźle parę razy od razu jest warty ponad 1 mln euro, stąd też w Wiśle gra mało polskich graczy, bo przecież wiadomo że lepiej jest wydać 400 tysięcy euro na obcokrajowca niż 3-4 razy tyle na polaka o tych samych umiejętnościach. Nie ściągajmy na siłę polaków bo tak, ściągajmy nawet i tych obcokrajowców, ale takich, którzy dadzą coś klubowi swoją grą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Zobaczymy,jeżeli faktycznie mamy skupiac sie na skautingu krajowym to dużo tu ogarniecia nie trzeba. Ja bym dodał do tego towarzystwa przede wszystkim Patejuka z Podbeskidzia.Z pensją problemu by na pewno nie było,jak dla mnie jest to bardzo ciekawy grajek. Jedna przeszkodza,że już ma na karku 29 lat,wiec też to rozwiazanie tymczasowe. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Pareiko - Czekaj, Głowacki, SOCHA, Airapetian- Wilk,Lisowski,-Małecki,Illiev,-Boguski, Brożek wierze w to że Paweł wróci do nas i zgodzi sie na duża obniżke zarobków. Swoje w Turcji zarobił a pasowało by jeszcze coś w piłke pokopać. A sam Trabzon puści go za jakies marne grosze bo nie beda chcieli przeciez miec chłopa co nie gra a obciąża budżet. Socha ma 24 lata i dosc duze jak na nasza lige doświadczenie. Ten z Lechii (oczywiście wariant pesymistyczne ze BKS leci) pamietam ze był dośc szybki i zwrotny, ale w sumie ni to obronca ni to pomocnik. Nie wiem co musialo by sie stac by Lisowski z Ruchu tutaj przeszedł, ale imho ma jakis tam potencjał. A jak nie on to przeciez wieczenie młody Sobol. I ktoś tam napisał ze takim czy innym składem walka o środek tabeli. Tylko ze ten ktoś chyba zupełnie zapomniał ze o wiele słabsze kadrowo druzyny sa wyżej od Wisły i w naszej lidze siły druzyny nie ocenia sie przez pryzmat siły nazwiska. E: Patejuka też bym wybrał. (tylko wstyd sie do tego przyznawać) Kirm wersja PL ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hah, ja też myślałem o Patejuku, gdzieś pół roku temu, przed przerwą zimową. Obejrzałem parę jego meczów, sporo biegał, nieźle wykonywał stałe fragmenty. Gdyby miał 20-22 lata mógłby być ciekawą opcją dla nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ludzie.... Airapetian? Socha? Boguski? Pietruszka? Wy poważnie widzicie tych gości w składzie Wisły?
Niektórzy nadali by się do skautingu, nie ma co. Co byście tu nie napisali i tak wątpię żeby krótykolwiek z tych piłkarzy pojawił się we Wiśle znając naszych działaczy. Będzie co będzie, miejmydzieję że Wielka (chociaż w połowie składu) polska Wisła powróci ![]() Osobiście z polskiej ligi z polskich graczy widziałbym Kupisza,Makuszewskiego, Jankowskiego, Lisowskiego i może Mateusza Maka. Większość jest nierealna ale pomarzyć można ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
jak myślicie jest szansa wykupienia chociaż jednego z dwójki Piech-Jankowski?
Piech, myślę że dobrze by współpracował z Genkowem, Bułgar potrafi wygrać główkę, a Piech ma niesamowite przyspieszenie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że niewielka.
Ruch zawoła 1,5 mln euro za każdego i tyle z negocjacji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
||
Ja sobie obiecuję, że tu nie będe wchodził i tego czytał, no, ale w sumie na poprawe humoru to jest dobre.Airapetian: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja myśle że jak Bednarz zorientuje sie ile kosztują "gwiazdeczki" z naszej ligi to obierze stary kierunek poszukiwań -Bułgaria,Serbia i Słowacja i może spróbuje poszukac kogoś w Brazylii.
Korzyma na skrzydło za Kira.Mimo iż to zadeklarowany Legionista to jednak zostawia on zdrowie na boisku w przeciwnieństwie do naszych gwiazdeczek
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.04.2012 o godz. 18:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Z tym Korzymem to żart sie udał. Nigdy bym nie chcial zobaczyc tego pseudo pilkarza cwaniaka i legionisty w koszulce naszego klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Nie ma wielu zawodników których nienawidzę, ale Korzyma w koszulce Wisły bym nie zdzierżył. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
dokładnie. Po za tym za te akcje w szatni po meczu z Nami....nie wiem jak kibic Wisły może w ogole wymieniac jego nazwisko.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 17.04.2012 o godz. 19:15.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Z Koroną identyfikuje się, bo to zgoda Sandecji. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Korzym może jeszcze Janczyk,Żyro,Kosecki,Jagiełło albo Wolski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Chodzi o to, że Paljic gra lepiej od tego Lechisty, ale w związku, że gra u Nas to lepszy od niego będzie każdy szrot wg. co poniektórych oczywiście. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Już niedługo dojdzie do tego, że jedyne zespoły w lidze z których możemy kupować zawodników to Bełchatów, Podbeskidzie i Jagiellonia. Z resztą ligi mamy albo kosy (więc transfery z wrogich drużyn nie wchodzą w grę) albo zgody (a przyjaciołom "nie wypada" podbierać zawodników). Ludzie dajcie spokój z tymi uprzedzeniami. W historii Wisły było multum takich "kontrowersyjnych" transferów poczynając od Kmiecika, przez Żurawskiego i Szczęsnego, a na Wilku kończąc. Co nie zmienia faktu, że akurat Korzym to tępy buc i nawet jakby całą karierę grał w Lechii lub Śląsku nie chciałbym go widzieć w koszulce Białej Gwiazdy.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ale jaki Korzym? po co nam takie drewno?
przeciez on jest napastnikiem i srednio w sezonie strzela 2-3 bramki, wynik imponujacy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Paljic gra lepiej od tego lechisty gdzie ? jak ? Po czym to wnosisz ze Paljic jest lepszym obrońcą niż Levon H ?
![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja uważam że jedynym pilkarzem T-me jakim powinnismy się poważnie zainteresować jest Patejuk. Mimo że rocznik 82 to jednak swoją postawą nieraz udowodnił że grać potrafi a jak trzeba to ciągnie zespół , nie boi się odpowiedzialności.
Tym bardziej że gracz jest z naszego regionu, myślę że powinien dostać szansę pokazania jak radzi sobie szczebel wyżej. W obecnej sytuacji chyba takich Walczaków nam potrzeba. Pewnie wiele by transfer nie kosztował a sam Patejuk by nie miał wygórowanych żądań finansowych. To dla niego była by szansa na piękne uwieńczenie kariery a dla nas szansa na przyzwoitego członka kadry. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Korzym, Patejuk, nieźle widzę się tu bawicie
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Uzasadnij proszę swoją niechęć wobec Patejuka. Może wiesz o czymś, czego ja nie wiem. Był bym bardzo wdzięczny.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Patejuk gdyby był młodszy to spoko, mimo, że to Legionista, ale Korzym? Daj spokój.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|