The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2012, 21:01
comek napisał(a):Wyświetl post
według mnie trenerem ME powinien być Kazimierz Moskal. Ma swoją wizję na zespól, dużo podań, kombinacyjna gra, to młodym może się przydać w przyszłości. Bo widzicie co robi kulawik, w ME jest strasznie słabo,
Powinien być też taki system jak w barcelonie, tam każdy wie jak się gra. Ich system jest uczony nawet u 8 latków.
czyli dużo podań, żeby zabiegać przeciwnika.
bo "widzimy" co robi Kulawik (shift Ci nie działa, że piszesz z małej czy co?)z ME? Jest strasznie słabo? A gdzie to mamy widzieć? Można tylko wnioskować po suchych wynikach.

"Dużo podań, żeby zabiegać przeciwnika." No brawo, objawił się nam na forum przyszły Mourinho. Jeśli myślisz, że to takie proste to sam spróbuj kogoś potrenować.

Cytat:
Nie ma kompletnie zdolnej młodzieży w tym klubie.
Skąd taki wniosek? To że zespół gra słabo nie oznacza, że nie ma tam zdolnych chłopaków. Na pewno tacy są.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.04.2012, 23:04
najm napisał(a):Wyświetl post
ME przegrało 4;2 z ŁKS-em, ale na pocieszenie można dodać, że 2 bramki strzelil Kamiński (rocznik '95), który dopiero co z juniorów starszych przeszedł. Może to oznacza, że w juniorach tak słabo nie jest jak w ME.
Nie jestem pewien, ale czy starsi to nie rocznik 93 i 94?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.04.2012, 23:10
cinekw napisał(a):Wyświetl post
bo "widzimy" co robi Kulawik (shift Ci nie działa, że piszesz z małej czy co?)z ME? Jest strasznie słabo? A gdzie to mamy widzieć? Można tylko wnioskować po suchych wynikach.

"Dużo podań, żeby zabiegać przeciwnika." No brawo, objawił się nam na forum przyszły Mourinho. Jeśli myślisz, że to takie proste to sam spróbuj kogoś potrenować.

Skąd taki wniosek? To że zespół gra słabo nie oznacza, że nie ma tam zdolnych chłopaków. Na pewno tacy są.
Oznacza to że w innych zespołach tych zdolnych jest więcej niż u nas.
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 16.04.2012, 06:36
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem pewien, ale czy starsi to nie rocznik 93 i 94?
Nie, Kamiński 1995

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...awid_kaminski/
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.04.2012, 08:00
lakota22 napisał(a):Wyświetl post
Nie, Kamiński 1995

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...awid_kaminski/
Juniorzy młodsi to U-16
Juniorzy starsi to U-19
MESA to U-21 (z wyłączeniem zawodników nie mających ukończonych 16 lat)

W tych dwóch pozostałych nie ma dolnej granicy. Kamiński, więc mając ukończone 16 lat może grać w juniorach starszych i MESA.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 16.04.2012, 14:11
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Juniorzy młodsi to U-16
Juniorzy starsi to U-19
MESA to U-21 (z wyłączeniem zawodników nie mających ukończonych 16 lat)

W tych dwóch pozostałych nie ma dolnej granicy. Kamiński, więc mając ukończone 16 lat może grać w juniorach starszych i MESA.
Junior Starszy to roczniki 93 i 94 i za zgodą lekarza 95 i 96
Junior Młodszy to roczniki 95 i 96 i za zgodą lekarza 97 i 98

natomiast MESA od ukończenia 16 roku życia do ukończenia 21 + 3 zawodników powyżej 21 lat.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.04.2012, 17:00
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rwsza_druzyna/

ciekawe roszady Probierza. Kamiński błysnął , zobaczymy czy to samo pokaże w seniorach .

Podoba mi się takie podejście . Młodzi zawodnicy wiedzą że mają szansę na angaż w pierwszym zespole tylko muszą pokazać coś w czasie spotkań ME i następnie przekonać do siebie trenera na treningach . Trójka piłkarzy była ewidentnie za słaba na ten moment nawet do treningów z seniorami . Probierz zobaczył na swoje oczy co potrafią i decyduje o ich przyszłość . Przypuszczam że w lecie będzie nie tylko wietrzenie I , ale i II zespołu . Poza tym pytanie zasadnicze - jak długo można utrzymywać sytuację że stała kadra zespołu liczy 13 zawodników ?

Uryga wykorzystał swoja szansę . Pułkę i Szewczyka trener także zostawił w I zespole . Fajnie gdyby dał im w końcu szansę gry w ekstraklasie ( choćby ogony ) .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.04.2012 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.04.2012, 17:07
Niestety tak jak przeczuwałem, ze Stanka już nic nie będzie, zniszczyli go w tej ME każąc mu grać na obronie. Widziałem jak w lecie jeszcze niezle biegał na skrzydle w jakimś sparingu, ale teraz to już chyba jego koniec w Wiśle. On i Masiuda pewno pożegnają się z MESĄ bo jednak już wiek swój mają.

btw; Smułka to pseudonim Pułki?
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 16.04.2012, 21:26
Można gdzieś obejrzeć skrót meczu Młodej z ŁKS?
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.04.2012, 21:52
najm napisał(a):Wyświetl post
Niestety tak jak przeczuwałem, ze Stanka już nic nie będzie, zniszczyli go w tej ME każąc mu grać na obronie. Widziałem jak w lecie jeszcze niezle biegał na skrzydle w jakimś sparingu, ale teraz to już chyba jego koniec w Wiśle. On i Masiuda pewno pożegnają się z MESĄ bo jednak już wiek swój mają.

btw; Smułka to pseudonim Pułki?
Tak, to jego pseudonim

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/IMG_4085.jpg

a to on we własnej osobie ^^
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 16.04.2012, 22:42
^^To teraz tylko czekac az rzeknie "Patryk Malecki to moj pilkarski idol i dla mnie wzor do nasladowania"
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 16.04.2012, 22:55
orientuje się troche w młodych Wiślakach więc wiedziałem, który to Pułka, tylko nie wiedziałem, że ma taki pseudonim
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.04.2012, 17:59
Oglądałem dziś Mesę w ZAbierzowie, spoko meczyk fajne bramki strzelił ten Szwczyk, prawie takie same, chwilę później mógł jszcze zaliczyć trzecie trafienie praktycznie takie samo jak tamte, ale źle sobie przyjął i się nie udało. fajnie grali chłopaki z zębem. ALE grał Małecki i darł się o wszystko , rety na prawde bez sensu. to peszyło chlopaków i czasem się mylili. nawet była sytuacja gdzie Milan źle wybił i się lekko pokłócili krzycząc przez całe boisko. ("Co to jest , co ty robisz!!", " Maly idź tam strzelaj bramki!"). Klasę pokazał Sobol, spokój w środku pola to jego domena. raz się zdenerwował bo asystentka pokazała aut w złą stronę, krzyknął bardzo głośno "NIE!!". zszedł z uśmiechem na ustach do szatni. Pochwalę obrońców i Pułkę bo szarpał!!

Ważnym elementem było to że cały mecz oglądał sztab szkoleniowy 1wszej drużyny( Wszyscy!). BYł też reprezentant zarządu Jacek Bednarz. pojawił się także człowiek zagadka czyli Zdzisław Kapka.Z wiadomych względów siedzaił na trybunie Kazimierz Moskal. Byl również trener Marzec i kilka osób jeszcze , których nie znam, napewno ważnych. probierz całą II połowę siedział z Bednarzem i dyskutowali , wymieniali nazwy klubów ( uslyszałem sandecję i okocimski ) a asystent Zalewski dużo zapisywal notatek na kartkach. po meczu Trener probierz orosił o rozmowe trenera Moskala, ciekawe o czym rozmawiali....
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 23.04.2012, 15:42
Jest już skrót meczu na oficjalnej stronie. Fajnie zagrał Pułka. Zarówno dobrze z przodu jak i w obronie. O ile dobrze sie przyjrzałem, to też niezle zagrał w obronie Moskal. Fajna asysta Stanka. Milan pokazuje, ze dalej jest strasznie niepewnym bramkarzem, tamten kiks moglby pozbawic ME zwyciestwa.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.04.2012, 17:56
filoo napisał(a):Wyświetl post
Ważnym elementem było to że cały mecz oglądał sztab szkoleniowy 1wszej drużyny( Wszyscy!). BYł też reprezentant zarządu Jacek Bednarz. pojawił się także człowiek zagadka czyli Zdzisław Kapka.Z wiadomych względów siedzaił na trybunie Kazimierz Moskal. Byl również trener Marzec i kilka osób jeszcze , których nie znam, napewno ważnych. probierz całą II połowę siedział z Bednarzem i dyskutowali , wymieniali nazwy klubów ( uslyszałem sandecję i okocimski ) a asystent Zalewski dużo zapisywal notatek na kartkach. po meczu Trener probierz orosił o rozmowe trenera Moskala, ciekawe o czym rozmawiali....

Wbrew temu co piszą w gazetach, Bendarz jeździ po niższych ligach nie tylko szukając zawodników, ale też szukając klubów, gdzie można by wypożyczać chłopaków z MESY, więc mogło chodzić o to.

Nie rozumiem jednego. Raz ta drużyna gra na Reymonta, raz na Wawelu, teraz na Kmicie... To jest jakoś ustalone, czy po prostu szukają stadionu dzień przed meczem?
.
Odpowiedz cytując
Feliwald
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 25.04.2012, 19:25
W niedzielę odbył się Turniej Papieski, gdzie Wisła ( rocznik 97 ) grała w grupie z Sandecją, Jadwigą i Garbarnią, zajęła 2ie miejsce ( za Sandecją). Mogę powiedzieć, że strasznie słabo to wygląda, grałem na tym turnieju przeciwko nim i przegraliśmy stosunkowo nisko ( 0-4 ), a warto zauważyć że ponad połowę meczu graliśmy bez bramkarza z prawdziwego zdarzenia, bo się spóźnił. Wisła nie wyróżniała się niczym, jedynie "5" się dosyć ciekawie prezentowała.

PS Nie wiem czy było tu pisane - niedawno w derbach Krakowa w trampkarzach starszych Wisła zremisowała 2-2 z przyjaciółkami.
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.04.2012, 10:18
Jeśli chodzi o chodzi o wybór stadionu gdzie mecze rozgrywa Młoda Ekstraklasa to Wisła nie chciała aby grali przy Reymonta bo jednak murawa się niszczy a po drugie nawet jak przychodzą kibice to jest pusto i glupio ( raczej chodzi o to że nie otworzą całego stadionu a ewentualni nowi prqacodawcy mlodych zawodnikow chą mieć komfort oglądania, a nie tylko zza bramki). Dlatego też wybierają inne miejsca. Zamysł jest takie że wynajmują stadion nawszystkie mecze w sezonie. kliedyś grali na Wawelu, ale słaba murawa, kiedyś w Wolbromiu, ale to samo, i daleko. Teraz zdecydowano się na ZAbierzów bo w miarę blisko, murawa no powiedzy ujdzie, a i jescze osoba Jerzego Kowalika , któy jest dyrektorem szkółi w ZAbierzowie jest jakimś argumentem.
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.05.2012, 21:12
Tym co krzyczą żeby brać młodych do 1 drużyny proponuję rzucić okiem na tabelę ME:

http://www.90minut.pl/liga/0/liga5645.html

Jesteśmy w dupie podobnie jak 1 drużyna. I proszę mi nie pieprzyć że w ME chodzi tylko o ogranie się ... jak się nie uczy walczyć o mistrza od małego to z takiego zawodnika nic nie będzie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 07.05.2012, 21:40
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Tym co krzyczą żeby brać młodych do 1 drużyny proponuję rzucić okiem na tabelę ME:

http://www.90minut.pl/liga/0/liga5645.html

Jesteśmy w dupie podobnie jak 1 drużyna. I proszę mi nie pieprzyć że w ME chodzi tylko o ogranie się ... jak się nie uczy walczyć o mistrza od małego to z takiego zawodnika nic nie będzie.
Miejsce jest takie a nie inne bo w końcu odmłodzono tę drużynę. Wywalono sporą grupę 21-latków a najlepszych z tych młodszych wypożyczono do niższych lig. To chyba lepsze niż walka o mistrza w Mesie zawodnikami typu Daniel Brud...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.05.2012, 22:23
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Miejsce jest takie a nie inne bo w końcu odmłodzono tę drużynę. Wywalono sporą grupę 21-latków a najlepszych z tych młodszych wypożyczono do niższych lig. To chyba lepsze niż walka o mistrza w Mesie zawodnikami typu Daniel Brud...
W piłce młodzieżowej nie jest ważny wynik, ważna jest liczba zawodników, którzy w przyszłości zasilą pierwszy zespół. U nas zawsze wynik był najważniejszy, gdzie są polscy Mistrzowie Europy? Gdzie jest zdolna wiślacka młodzież co wygrała MESA?

Nie liczyłem średniej wieku piłkarzy Śląska, ale tak wygląda kadra z meczu ostatniego (na bazie info ze strony klubowej):
Nazwisko, pozycja według rozpiski składu (więc niekoniecznie dobra), rozegrane minuty, rocznik, W - wychowanek
Kod:
Marzec 			BR	90'	93	W
Piwowarczyk		PO	90'	93
Moskal			ŚO	90'	93	W
Lepiarz			ŚO	90'	94	W
Ślęczka			LO	45P	94
Żemło			LO	45R	95
Karłowicz		PS	45P	93
Kaganek			PS	45P	92	W
Tomalski		ŚP	55P	93
Downar-Zapolski		ŚP	35R	94	W
Masiuda			ŚP	90'	90	W
Pułka			LS	45'	93	W
Kolanko			LS	45'	95
Czapa			OP	65P	94
Prażnowski		OP	25R	94
Kamiński		N	90'	95
Ilu graczy z jakiego rocznika:
1990 - 1
1992 - 1
1993 - 6
1994 - 5
1995 - 3
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 07.05.2012 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.05.2012, 07:54
„Chcemy posprawdzać wszystkich młodych zawodników, którzy wyróżniają się w swoich grupach wiekowych. W Młodej Ekstraklasie zresztą chcemy też stworzyć silną drużynę, żeby zawsze była alternatywa dla pierwszej drużyny” – zdradza szkoleniowiec.

Ciekawe co z tego wyjdzie - bo na razie dobrych perspektyw nie widac.
Odpowiedz cytując
TheMrSkeyt
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 09.05.2012, 19:25
mam takie pytanie mam 15 lat a właśnie nauczyciel z wf mi powiedział żebym spróbował sil w wisle bo umiem dobrze grac w noge ale rekrutacja jest teraz ogloszona do rocznika mlodszego. jest jakaś szansa na zapisanie się? bo jak nie to wybiore chyba coś takiego jak ks podgórze albo armatura czy orzeł piaski wielkie... kiedys już byłem w takim 3 ligowym klubie i się wyróżniałem...
http://www.youtube.com/watch?v=Qcatk...FYinWe8W0iUWcg

TKWM

To my tworzymy historię za pomocą gardeł
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 09.05.2012, 23:06
http://www.wisla.krakow.pl/pl/juniorzy
Dodatkowo możesz wpaść do klubu i poczytać czy są jakieś ogłoszenia.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.05.2012, 00:53
TheMrSkeyt napisał(a):Wyświetl post
mam takie pytanie mam 15 lat a właśnie nauczyciel z wf mi powiedział żebym spróbował sil w wisle bo umiem dobrze grac w noge ale rekrutacja jest teraz ogloszona do rocznika mlodszego. jest jakaś szansa na zapisanie się? bo jak nie to wybiore chyba coś takiego jak ks podgórze albo armatura czy orzeł piaski wielkie... kiedys już byłem w takim 3 ligowym klubie i się wyróżniałem...
Nie chcę się czepiać, ale skoro teraz masz 15 lat, i mówisz, że kiedyś byłeś w 3 ligowym klubie to coś mi tu nie gra. Kiedyś. No to załóżmy, że rok temu czyli miałeś 14 lat, a wg przepisów w drużynie seniorskiej może grać zawodnik +16 lat i to za zgodą lekarza. No chyba, że trenowałeś i to w trampkarzach to zwracam honor.

Ale idź, spróbuj w Wiśle, na pewno nie będziesz słabszy od tych dzieciaków
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
TheMrSkeyt
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 10.05.2012, 05:43
No to było tak powiedzmy 2009 2010 trampkarze młodsi potem grałem ze starszym rocznikiem bo mnie trener przeniósł do starszych...

Odszedłem bo tam w pewnym momencie ludzie (gracze) nie przychodzili na mecze np jak padało... i się zniechęciłem trochę...

Dzięki i jeszcze takie mam dwa pytania bo chciałbym teraz na blachę wykuć kondycję... Można się zapisać tak powiedzmy lipiec? bo wiem że ogólne zapisy są w kwietniu maju zawsze...
I tam w tym formularzu:d o co chodzi bo nieogarnąłem tego... chyba poniżej 16 lat amatorzy taak?
Ostatnio edytowane przez TheMrSkeyt : 10.05.2012 o godz. 05:46.
http://www.youtube.com/watch?v=Qcatk...FYinWe8W0iUWcg

TKWM

To my tworzymy historię za pomocą gardeł
Odpowiedz cytując
rps16
Member

Od: 07.2011

Stary 10.05.2012, 14:32
Jeżeli nie masz podpisanego kontraktu z żadnym klubem(a nie masz) to amatorzy.

Zapisz sie lepiej teraz, juniorzy tez maja okres przygotowawczy, nie wiem jak to w Wiśle wyglada, ale u mnie w Białysmstoku przygotowuja do sezonu solidnie, szczególnie bracia Bayer
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.05.2012, 13:47
Cytat:
Wisła Kraków – Górnik Zabrze 1:1 (0:1)
0:1 Wolniewicz 43'
1:1 Małecki 46'

Wisła Kraków: Marzec – Moskal, Arian, Czekaj, Stanek – Brud, Rojewski (76' Tomalski), Szewczyk (89' Kaganek), Pułka (46' Masiuda) – Małecki, Kamiński

Górnik Zabrze: Witkowski – Kiłetyka, Steuer, Bartusiak, Mandok (57' Piasecki) – Cymański, Kucza, Wolniewicz, Sobczak – Wasil (83' Śledziona), Michalik
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_zabierzowie/
Odpowiedz cytując
Qmkwat
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 12.05.2012, 23:19
Mam pytanie, co sie dzieje z Kurto, bo od paru(nastu) meczy ME nie widze go w skladzie, a od dawna nie orientuje sie w zyciu tej druzyny. Oficjalnie juz odszedl, odchodzi, kontuzjowany czy inna z tego typu rzeczy?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.05.2012, 23:40
odchodzi , nie będzie negocjowany nowy kontrakt
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 12.05.2012, 23:54
biega po błoniach z jaliensami....
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów