The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2012, 12:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wbrew pozorom dla ruskich to zdecydowanie gorszy wybór. Nie tak dawno spadł do oceanu samolot Air France i czarne skrzynki oraz cały wrak zostały wydobyte w dobrym stanie.
A tak u siebie poniszczyli dowody a wrak umyli.
Zakladajac ze ruskie majstrowaly przy samolocie to na tym zlomie mozna bylo wymyslic wszystko zeby go rozbic a nie tylko bomba.
Wymuszona awaria i po sprawie samolot w wodzie.

Czy aby na pewno caly samolot wydobyli? bo z tego co slyszalem nie sledzilem to tylko jedna skrzynke mieli i jakies drobne skrawki poszycia.

No ale idac dalej teoria spiskowa mogli by wyslac lodzie podwodne zeby dokonczyc dziela zniszczenia i podpierd..ic skrzynki dla chcacego nic trudnego.
Byli by pierwsi bo by wiedzieli gdzie szukac czyz nie?
,
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2012, 13:01
saklak1906

jeśli idąc tym tokiem go zgadzam się z przedmówcą najlepszy wybór dla Rosji było rozwalenie samolotu u siebie. Kto ich tam dojedzie? kto ich sprawdzi?

swoją drogą kolejny ciekawy artykuł :
http://wiadomosci.wp.pl/title,Sponso...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.04.2012, 05:50
Odwracanie kota...

Cytat:
Rosjanie zażądali od polskiego Instytutu Pamięci Narodowej sprawdzenia w aktach służb przeszłości przodków pilotów tupolewa, który 10 kwietnia rozbił się pod Smoleńskiem.

Prokuratura wojskowa, w ramach pomocy prawnej, wystąpiła o sprawdzenie danych rodzin majora Arkadiusza Protasiuka i podpułkownika Roberta Grzywny. Oficjalnie chodziło o ustalenie kręgu osób uprawnionych do uzyskania w rosyjskim śledztwie statusu osób poszkodowanych. Wojskowa Prokuratura Okręgowa, żądając tych informacji, powołała się na wniosek o pomoc prawną skierowany przez Komitet Śledczy Federacji Rosyjskiej.

IPN potwierdza, że przekazał śledczym dokumenty, gdyż zgodnie z prawem musi to zrobić. Jednak prezes Instytutu był zaniepokojony skalą żądanych informacji o pilotach tupolewa i poinformował o niej prokuratora generalnego Andrzeja Seremeta.

Zakres żądanych informacji był zaskakująco szeroki. Sprawdzenie objęło aż trzy pokolenia rodzin Protasiuków i Grzywnów. W IPN nie odkryto żadnych dokumentów świadczących o współpracy bliskich pilotów z tajnymi służbami. Chociaż pojawiło się szereg danych o zatrudnieniu i pochodzeniu przodków. Większość danych, jakie przekazano prokuratorom, stanowiły akta paszportowe.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.04.2012, 08:10
Ruchają nas a my tylko coraz szerzej rozchylamy poślady.

Jeśli Seremet przekaże te dane to będzie to kolejna hańba w wykonaniu naszych kochanych władz.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.04.2012, 08:16
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Co nie zmienia faktu, że teza Drozda o bombie w żaden sposób nie została potwierdzona. Sami profesorowie współpracujący z PiS-em i Macierewiczem twierdzą, że ich badania nie mają charakteru dowodowego, bo nie są oparte na faktycznych danych, gdyż nigdy nie mieli do nich dostępu.

Są to wyłącznie modele teoretyczne.
Moja teza o bombie? Jest dużo bardziej prawdopodobna niż teza emj10 o brzozie. Co potwierdzili profesorowie używając aparatu matematycznego z poziomu szkoły średniej i oprogramowania komputerowego zdolnego precyzyjnie symulować rzeczywistość fizyczną.

Rejestratory samolotu zanotowały dwa wstrząsy, kilka sekund po których jeszcze w powietrzu przestał działać komputer pokładowy. To jest pewne. Jeżeli masz kolego emj10 bardziej prawdopodobną przyczynę zaistnienia takich zdarzeń niż wybuch na pokładzie lub w okolicach samolotu to słucham z zapartym tchem .

saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
No ale idac dalej teoria spiskowa mogli by wyslac lodzie podwodne zeby dokonczyc dziela zniszczenia i podpierd..ic skrzynki dla chcacego nic trudnego.
Byli by pierwsi bo by wiedzieli gdzie szukac czyz nie?
Jaką teorią spiskową? Pakt Ribbentrop Mołotow, mord w Katyniu i wiele innych faktów początkowo było traktowanych jak "teoria spiskowa". Bo tak było wygodnie dla tych którzy chcieli prawdę ukryć.

A co do najlepszego miejsca. Piszesz coś o łodziach podwodnych. W Smoleńsku byli na miejscu jeszcze przed katastrofą.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.04.2012 o godz. 08:30.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.04.2012, 08:40
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ruchają nas a my tylko coraz szerzej rozchylamy poślady.

Jeśli Seremet przekaże te dane to będzie to kolejna hańba w wykonaniu naszych kochanych władz.
no ale rudy powiedział z mównicy sejmowej "lepiej znac prawde i nie miec wojny ".To jest chyba jasny przekaz aby tej sprawy nie ruszac bo nic sie nie da zrobic i może byc źle.
http://www.wprost.pl/ar/227855/Tusk-...ie-miec-wojny/

sojusznicy z NATO ? Hahaahah ...w 1939 roku też mieli nam pomóc...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.04.2012 o godz. 08:44.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.04.2012, 08:51
AYALA napisał(a):Wyświetl post
no ale rudy powiedział z mównicy sejmowej "lepiej znac prawde i nie miec wojny ".To jest chyba jasny przekaz aby tej sprawy nie ruszac bo nic sie nie da zrobic i może byc źle.
http://www.wprost.pl/ar/227855/Tusk-...ie-miec-wojny/

sojusznicy z NATO ? Hahaahah ...w 1939 roku też mieli nam pomóc...
ayalku ile Ty masz lat, że nie potrafisz zrozumiec wypowiedzi? przeciez to jest zalosne.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.04.2012, 09:51
Szpen napisał(a):Wyświetl post
ayalku ile Ty masz lat, że nie potrafisz zrozumiec wypowiedzi? przeciez to jest zalosne.
Jak powinien ją zrozumieć? Słuchamy.

----------------------

Na dzień dzisiejszy z kategorii bajki bajeczki polecam felieton niejakiego Adama M. Nieźle (perfidnie) brzmią słowa o stalinizmie w Polsce w ustach brata Stefana M.:

"O demonstracjach wyznawców "religii smoleńskiej" napisano już niemal wszystko, ale chyba nikt nie napisał, jak bardzo ośmieszają one Polskę.

Czy Jarosław Kaczyński jest agentem wpływów rosyjskich służb specjalnych? - zapytał sarkastycznie znany brytyjski komentator. Tłumaczyłem dość długo, że nie jest on agentem, tylko uparciuchem przywiązanym do własnych fantazji.

Słyszymy dziś o "kłamstwie smoleńskim", o ukrywaniu prawdy o sprawcach katastrofy, w której zginął prezydent Lech Kaczyński. Trafnie mówił o tym wczoraj w Sejmie Donald Tusk. Mnie zaś wciąż kołacze się w głowie "kłamstwo katyńskie", ukrywanie przez reżim sowiecki prawdy o mordzie polskich oficerów w Katyniu. Dlaczego kłamali? A dlaczego dziś uporczywie powtarzane są brednie o zamachu na samolot z polską delegacją i o spisku Putina z Tuskiem, którzy mają być za ten zamach odpowiedzialni?

Te kłamstwa są powtarzane nieustannie. Dlaczego? Wydaje się, że są one zwieńczeniem opowieści mitologicznych, które uzasadniają polityczne poczynania kłamców. Ujawnienie tych oszustw oznacza ich destrukcję.

Koroną sowieckiej mitologii była opowieść o państwie Stalina, miłującym pokój pogromcy Hitlera. Prawda o zbrodni katyńskiej unicestwiała mit o tym zbawicielu ludzkości, a ujawniała prawdę o Stalinie - zbrodniarzu, sojuszniku Hitlera w dziele niszczenia Polski i Polaków.

Kłamstwo o zamachu na Lecha Kaczyńskiego jest zwieńczeniem opowieści mitologicznej o tym, że dzisiejsza Polska nie jest państwem niepodległym i demokratycznym, lecz niemiecko-rosyjskim kondominium, że rządzona jest przez reżim skorumpowany i przestępczy, skoncentrowany na wyniszczeniu materialnym i kulturowym Polski i Polaków, na przypominającej terror lat stalinowskich wojnie z Kościołem katolickim i religią.

Należę do tych, których to przeraża, wiem bowiem, że kłamstwo powtarzane wrzaskliwie i nieprzerwanie bywa skuteczne. W klimacie upodlenia polskiej polityki, gdzie wszystkie chwyty są dozwolone, łatwo można uwierzyć, że czarne nie jest czarne, a białe nie jest białe.

Obserwatora z zewnątrz jednak to rozśmiesza. Dlatego może pytać z uśmiechem, czy Jarosław Kaczyński jest agentem służb specjalnych.

Nie, Jarosław Kaczyński nie jest agentem. Nigdzie na świecie nie ma agentury, która by ośmieszała Polskę równie skutecznie
."

Źródło: Gazeta Wyborcza

Przepraszam, że wklejam choć to przecież nic nowego (bardzo zgrabna demagogia) w temacie katastrofy ale skoro tak ważna postać się wypowiada, ...o za bardzo się badacze katastrofy rozpędzili...
Ostatnio edytowane przez darksun : 14.04.2012 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.04.2012, 10:18
Drozd, jaka teza o brzozie? Ja nigdy o takiej nie pisałem

A skąd ja mam się na tym znać, jak skończyłem fizykę w liceum. Podobnie tak jak Ty nie masz się na tym prawa znać.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.04.2012 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.04.2012, 12:09
darksun napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy z kategorii bajki bajeczki polecam felieton niejakiego Adama M. Nieźle (perfidnie) brzmią słowa o stalinizmie w Polsce w ustach brata Stefana M.:

"O demonstracjach wyznawców "religii smoleńskiej" napisano już niemal wszystko, ale chyba nikt nie napisał, jak bardzo ośmieszają one Polskę.

Czy Jarosław Kaczyński jest agentem wpływów rosyjskich służb specjalnych? - zapytał sarkastycznie znany brytyjski komentator. Tłumaczyłem dość długo, że nie jest on agentem, tylko uparciuchem przywiązanym do własnych fantazji.

Słyszymy dziś o "kłamstwie smoleńskim", o ukrywaniu prawdy o sprawcach katastrofy, w której zginął prezydent Lech Kaczyński. Trafnie mówił o tym wczoraj w Sejmie Donald Tusk. Mnie zaś wciąż kołacze się w głowie "kłamstwo katyńskie", ukrywanie przez reżim sowiecki prawdy o mordzie polskich oficerów w Katyniu. Dlaczego kłamali? A dlaczego dziś uporczywie powtarzane są brednie o zamachu na samolot z polską delegacją i o spisku Putina z Tuskiem, którzy mają być za ten zamach odpowiedzialni?

Te kłamstwa są powtarzane nieustannie. Dlaczego? Wydaje się, że są one zwieńczeniem opowieści mitologicznych, które uzasadniają polityczne poczynania kłamców. Ujawnienie tych oszustw oznacza ich destrukcję.

Koroną sowieckiej mitologii była opowieść o państwie Stalina, miłującym pokój pogromcy Hitlera. Prawda o zbrodni katyńskiej unicestwiała mit o tym zbawicielu ludzkości, a ujawniała prawdę o Stalinie - zbrodniarzu, sojuszniku Hitlera w dziele niszczenia Polski i Polaków.

Kłamstwo o zamachu na Lecha Kaczyńskiego jest zwieńczeniem opowieści mitologicznej o tym, że dzisiejsza Polska nie jest państwem niepodległym i demokratycznym, lecz niemiecko-rosyjskim kondominium, że rządzona jest przez reżim skorumpowany i przestępczy, skoncentrowany na wyniszczeniu materialnym i kulturowym Polski i Polaków, na przypominającej terror lat stalinowskich wojnie z Kościołem katolickim i religią.

Należę do tych, których to przeraża, wiem bowiem, że kłamstwo powtarzane wrzaskliwie i nieprzerwanie bywa skuteczne. W klimacie upodlenia polskiej polityki, gdzie wszystkie chwyty są dozwolone, łatwo można uwierzyć, że czarne nie jest czarne, a białe nie jest białe.

Obserwatora z zewnątrz jednak to rozśmiesza. Dlatego może pytać z uśmiechem, czy Jarosław Kaczyński jest agentem służb specjalnych.

Nie, Jarosław Kaczyński nie jest agentem. Nigdzie na świecie nie ma agentury, która by ośmieszała Polskę równie skutecznie ."

Przepraszam, że wklejam choć to przecież nic nowego (bardzo zgrabna demagogia) w temacie katastrofy ale skoro tak ważna postać się wypowiada, ...o za bardzo się badacze katastrofy rozpędzili...
Imperium kontratakuje .... Jak widać wezwania Durczoka do walki nie pozostały bez echa. Zreszta wczoraj nasz Ryży płemieł dał w Sejmie sygnał. Wajcha mediów została przestawiona z przemilczenia na atak. Widocznie badania wskazują że to sie bardziej opłaci PR-owo.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.04.2012 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 14.04.2012, 12:16
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Słusznie. Nie ma jak zimny Lech
W ferworze całej tej dyskusji uciekł nam niezwykle do wcipny wpis kolegi Kaan. Myślę że po takiej prezentacji możemy w stosunku do kolegi przyjąć formułę pana Zagłoby: "Od tej pory zamiast kiep każdy może mówić Kaan".
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.04.2012, 12:37
Jak zwykle Fedyszakowa w dobrej formie i trafia celnie w punkt. Żadna tam "wajcha", którą zawsze obśmiewała.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/26609...dobrej-uchwaly
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.04.2012, 13:22
Drozd, jaka teza o brzozie? Ja nigdy o takiej nie pisałem

A skąd ja mam się na tym znać, jak skończyłem fizykę w liceum. Podobnie tak jak Ty nie masz się na tym prawa znać.
Czyli nie masz przypuszczeń dlaczego z samolotu zostały wióry? I nie chcesz się dowiedzieć? Znamienne.

Gdybyś w tym liceum uważał na lekcjach to byś kojarzył wzór :
s=a*t^/2 => a=2s/t^=>a=s+s/t*t=>a=s/t*t+s/t*t=> a=v*1/t+v*1/t=> a=2v/t

a=2v/t v=270[km/h] =75[m/s]

a=150[m/s]/t[s]

a=150[m/s^] = 15 G dla t=1[s]
a=75[m/s^] = 7,5 G dla t=2[s]
a=50[m/s^] = 5 G dla t=3[s]
a=30[m/s^] = 3 G dla t=5[s]
a=15[m/s^] = 1,5 G dla t=10[s]

Gdybyś nie zrozumiał. Jeżeli czas od momentu uderzenia w ziemię samolotu do całkowitego zatrzymania się wynosiłby 10 sekund to średnie przeciążenie działające na pasażerów i samolot wyniosłoby 1,5 G.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.04.2012, 13:30
Nic mi to nie mówi. Wiem natomiast jak wyglądały "samoloty" po innych katastrofach lotniczych. W Lesie Kabackim szczątki rozrzucone były na wiele kilometrów i nie są to jakieś przypuszczenia na podstawie fotek, a świadectwo osoby, która naocznie widziała to co się zdarzyło.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.04.2012, 14:13
Nic mi to nie mówi. Wiem natomiast jak wyglądały "samoloty" po innych katastrofach lotniczych. W Lesie Kabackim szczątki rozrzucone były na wiele kilometrów i nie są to jakieś przypuszczenia na podstawie fotek, a świadectwo osoby, która naocznie widziała to co się zdarzyło.
Skoro nic Ci to nie mówi to nie najlepiej o Tobie świadczy. Na wiele kilometrów? I tak było bo ktoś powiedział? Od kiedy naoczna relacja jest bardziej wiarygodna niż zdjęcie? I samolot w lesie kabackim raczej spadł z wysoka przy prędkości przelotowej.

Cytat:
O godzinie 11:12:13 samolot Ił-62M SP-LBG Tadeusz Kościuszko z prędkością wynoszącą około 470 km/h zaczął ścinać pierwsze drzewa Lasu Kabackiego. Ostatnie zarejestrowane słowa z pokładu samolotu brzmiały: Dobranoc! Do widzenia! Cześć! Giniemy![14].

W wyniku uderzenia samolotu w drzewa i ziemię nastąpiła całkowita dezintegracja jego konstrukcji. Fragmenty samolotu zostały rozrzucone na przestrzeni około 370 metrów. Pozostałe w zbiornikach paliwo zapaliło się i w miejscu katastrofy wybuchł pożar.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.04.2012 o godz. 14:36.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.04.2012, 14:20
Nie wiem, nigdy nie wchodziłem w szczegóły. Cały talent do przedmiotów typu fizyka przejęła moja rodzona siostra i niech już tak pozostanie.

Ja tam jestem tylko praktykiem. Wiem jaką miałem prędkość kiedy dachowałem i jaką w przypadku, gdy Punciakiem skasowano mi cały przód. Podpowiem tylko tyle, że w pierwszym przypadku 2 razy, większą, a szkody były przy dachowaniu dużo mniejsze niż w drugim przypadku (kasacja).

Tak jak pisałem na początku w tym temacie dla mnie sprawa jest jasna (tzn. ciemna) i za 10, 20, czy więcej lat taką pozostanie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 14.04.2012, 17:42
Jak zwykle Fedyszakowa w dobrej formie i trafia celnie w punkt. Żadna tam "wajcha", którą zawsze obśmiewała.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/26609...dobrej-uchwaly
Jeśli ktoś woli nazwać "wajchę" "socjotechniką rewitalizacji wiarygodności" to jego wolna wola. Grunt że mówimy o tym samym. Jestem jednak przekonany że statystyczny obywatel nie zrozumie gdy będzie się mu mówić o "socjotechnice rewitalizacji wiarygodności" natomiast bez problemu załapie gdy powie mu się o "przestawieniu wajchy".
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.04.2012, 19:23
Nie wiem, nigdy nie wchodziłem w szczegóły. Cały talent do przedmiotów typu fizyka przejęła moja rodzona siostra i niech już tak pozostanie.

Ja tam jestem tylko praktykiem. Wiem jaką miałem prędkość kiedy dachowałem i jaką w przypadku, gdy Punciakiem skasowano mi cały przód. Podpowiem tylko tyle, że w pierwszym przypadku 2 razy, większą, a szkody były przy dachowaniu dużo mniejsze niż w drugim przypadku (kasacja).

Tak jak pisałem na początku w tym temacie dla mnie sprawa jest jasna (tzn. ciemna) i za 10, 20, czy więcej lat taką pozostanie.
Wynikało to z tego co napisałem powyżej, czyż fizyka nie jest piękna , a=2v/t czyli im dłużej trwa "rozpierducha" tym jej skutki są mniejsze bo siły oddziałujące zależą od a. F=m*a. To są zasady dynamiki niejakiego Newtona. Podstawa, warto podstawy przyswoić, wtedy obraz rzeczywistości jest klarowniejszy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.04.2012 o godz. 10:52.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.04.2012, 19:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś w tym liceum uważał na lekcjach to byś kojarzył wzór :
s=a*t^/2 => a=2s/t^=>a=s+s/t*t=>a=s/t*t+s/t*t=> a=v*1/t+v*1/t=> a=2v/t

a=2v/t v=270[km/h] =75[m/s]

a=150[m/s]/t[s]

a=150[m/s^] = 15 G dla t=1[s]
a=75[m/s^] = 7,5 G dla t=2[s]
a=50[m/s^] = 5 G dla t=3[s]
a=30[m/s^] = 3 G dla t=5[s]
a=15[m/s^] = 1,5 G dla t=10[s]

Gdybyś nie zrozumiał. Jeżeli czas od momentu uderzenia w ziemię samolotu do całkowitego zatrzymania się wynosiłby 10 sekund to średnie przeciążenie działające na pasażerów i samolot wyniosłoby 1,5 G.
Drozd może Cie przyjmą do zespołu eksperckiego Antoniego Macierewicza
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 14.04.2012, 20:34
darksun napisał(a):Wyświetl post
Jak powinien ją zrozumieć? Słuchamy.

----------------------

Nie, Jarosław Kaczyński nie jest agentem. Nigdzie na świecie nie ma agentury, która by ośmieszała Polskę równie skutecznie
."

W kontekście tego i tekstu z poniższego linka

http://fakty.interia.pl/raport/lech-...4,1784613,6911

uprawnionym wydaje mi się być pytanie czy w postępowaniu rosyjskich władz i toku sugestii Michnika (czy też jak to sam sugeruje rzecz jasna anonimowego "znanego brytyjskiego komentatora") nie ma pewnej analogii
Przynajmniej można byłoby rzec, że ich (Michnika i sowietów) błoto z podobnej gliny jest ulepione. Parszywe kanalie, ujmując rzecz krótko.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.04.2012, 20:50
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Drozd może Cie przyjmą do zespołu eksperckiego Antoniego Macierewicza
Rozjebałeś go. Brawo. Powinien się zamknąć raz na zawsze. Może jednak się pozbiera do kupy na 4 rocznice. Przygotuj sobie na wszelki wypadek kolejne argumenty.

4tą. Do 3 sie nie pozbiera.
Ostatnio edytowane przez jakkfk : 14.04.2012 o godz. 23:25.
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.04.2012, 21:02
jakkfk napisał(a):Wyświetl post
Rozjebałeś go. Brawo. Powinien się zamknąć raz na zawsze. Może jednak się pozbiera do kupy na 4 rocznice. Przygotuj sobie na wszelki wypadek kolejne argumenty.
4tą ? Chyba 3cią ,ale naszczescie jeszcze rok czasu do tego momentu , poki co z okazji tej rocznicy PIS oskarzył PO ,że są zdrajcami , PO sie zrewanżowało ostrym wystapieniem Tuska ,zrobili po tym zdarzeniu sondaże i co ? PO i PIS rośnie w sondażach ,i tak w koło macieju . W miedzyczasie Ziobro jaka nowa alternatywa na prawicy chcąc sie czymś różnić od Kaczyńskiego powiedział ,że on nie wierzy w wybuchające bomby i rakiety w Smoleńsku... Zajebiście panowie politycy oby tak dalej . Ktoś tu pisał ,żeby z okazji smoleńska zachować powage i nie mówić ,że jest to temat nieważny ,że ludzie tak naprawde nie maja co do garnka włożyć a wy sie pierdołami zajmujecie . Tak więc zapewne z okazji 4tej ,5 tej a być moze 6tej rocznicy bedziesz miał powtórke z rozrywki z wybuchjacymi kabinami w rolach głównych ,a Polacy w dużej mierze dalej nie beda mieli co włożyć do garnka..
Ostatnio edytowane przez AS82 : 14.04.2012 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.04.2012, 01:08
Dobrze ale co w sprawie katastrofy?

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
uprawnionym wydaje mi się być pytanie czy w postępowaniu rosyjskich władz i toku sugestii Michnika (czy też jak to sam sugeruje rzecz jasna anonimowego "znanego brytyjskiego komentatora") nie ma pewnej analogii
Przynajmniej można byłoby rzec, że ich (Michnika i sowietów) błoto z podobnej gliny jest ulepione. Parszywe kanalie, ujmując rzecz krótko.
Hm...dokładnie tak . Te dwie wiadomości razem wzięte... Trzeba iść w zaparte i kreować się na obiektywnie patrzących "patriotów" (<-A.M) ...
Ostatnio edytowane przez darksun : 15.04.2012 o godz. 01:14.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2012, 10:47
AS82 napisał(a):Wyświetl post
4tą ? Chyba 3cią ,ale naszczescie jeszcze rok czasu do tego momentu , poki co z okazji tej rocznicy PIS oskarzył PO ,że są zdrajcami , PO sie zrewanżowało ostrym wystapieniem Tuska ,zrobili po tym zdarzeniu sondaże i co ? PO i PIS rośnie w sondażach ,i tak w koło macieju . W miedzyczasie Ziobro jaka nowa alternatywa na prawicy chcąc sie czymś różnić od Kaczyńskiego powiedział ,że on nie wierzy w wybuchające bomby i rakiety w Smoleńsku... Zajebiście panowie politycy oby tak dalej . Ktoś tu pisał ,żeby z okazji smoleńska zachować powage i nie mówić ,że jest to temat nieważny ,że ludzie tak naprawde nie maja co do garnka włożyć a wy sie pierdołami zajmujecie . Tak więc zapewne z okazji 4tej ,5 tej a być moze 6tej rocznicy bedziesz miał powtórke z rozrywki z wybuchjacymi kabinami w rolach głównych ,a Polacy w dużej mierze dalej nie beda mieli co włożyć do garnka..
Oj jasiu jasiu, przecież to cudak wrzeszczał o zdradzie, że wolał by się nie urodzić . Sumienie się odezwało? Sondaże to sobie możesz w ramki oprawić. Ziobro chce sie jakoś odróżnić wiec nie ma sie mu co dziwić, a co do garnka. Kto jest odpowiedzialny od pięciu lat za sytuację w Polsce? Rudy cudak! Dlatego jest tak jak jest. Ten plemiel nawet nie potrafi wraku sprowadzić do Polski mimo że zgodnie z prawem wrak jest polska własnością. Spieprzył wszystko co było do spieprzenia, jedno co potrafi to podnosić podatki i rozdawać premie przydupasom. Dlaczego wydał ruskim dokumenty dotyczące rodzin pilotów? Ten sługus jest gorliwy tylko jezeli ruscy czegoś chcą.

ps. Ekspertem być nie mam ambicji, ale podstawy praw rządzących otaczającą mnie rzeczywistością znam. Może jakbyś nie był ignorantem to byś się tak nie ośmieszał.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.04.2012, 13:55
Nie wiem czy było bo nie śledze tematu.

Na national geographic z cyklu katastrofy w przestworzach w 12 sezonie odcinek 10 ma być o tupolewie.

Zobaczymy jak oni to pokażą.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.04.2012, 15:10
Wg mnie, to niesłychane, jeśli okazałoby się prawdziwe!

Rząd niepodległego [?] państwa udostępnił bardzo szczegółowe dane o swoich żołnierzach, oficerach Wojska Polskiego, służbom obcego państwa. Państwa nie tylko nie będącego w sojuszu z Polską ale zachowującego się przez prawie całą swoją historię w stosunku do Polski agresywnie.
(Na wniosek obcego państwa, inwigilowani byli również żyjący rodzice i jeśli żyją dziadkowie pilotów).

Faktu, że mowa jest o zmarłych żołnierzach, w ogóle nie będę komentował :(

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...e46f&_ticrsn=3
-----

Ciekawi mnie na jaką to ewentualność?
Jeśliby np. polskie śledztwo poszlo jednak w kierunku "zamachu"?
Kto wie czy w zanadrzu nie mają jakiegoś dyżurnego "czarnego luda" czyli dla nich "Czeczena"?
Ostatnio edytowane przez yarow : 15.04.2012 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2012, 16:17
yarow napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie, to niesłychane, jeśli okazałoby się prawdziwe!

Ciekawi mnie na jaką to ewentualność?
Jeśliby np. polskie śledztwo poszlo jednak w kierunku "zamachu"?
Kto wie czy w zanadrzu nie mają jakiegoś dyżurnego "czarnego luda" czyli dla nich "Czeczena"?
Przecież IPN potwierdził ze przekazał dokumenty. Co znaczy "jesli byłaby to prawda"? Tak po prostu jest, bezmózgie lemingi wybrały do władzy obcego namiestnika. I jeszcze się matoły cieszą. Czas przed każdym meczem oprócz hymnu śpiewać ROTE. Ciekawe czy będzie za to zakaz stadionowy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.04.2012, 17:33
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Przecież IPN potwierdził ze przekazał dokumenty. Co znaczy "jesli byłaby to prawda"? [...].
Spokojnie

Napisałem tak w przypadku gdyby ktoś poddawał wątpliwość doniesienia "Rzeczypospolitej".
Ta wiadomość ukazała się jako pierwsza podobno w "Rzepie" i TVN.

Mam wrażenie,
że jesteśmy cały czas rozgrywani przez "służby". Dziennikarzom takie wiadomości nigdy nie spadają z Nieba na klawiaturę.

Informacje są stopniowane a w kontekście wyśmiewanego śledztwa niezależnego, ktoś być może zaczął już myśleć nad tym, że nie można w kontekście stawianych innych niż oficjalne hipotez i prób logicznych odpowiedzi, zaprzeczać i wyśmiewać w nieskończoność bez nawiązania merytorycznej polemiki.

Być może jest to sondowanie społeczeństwa na przyjęcie nowej wersji Katastrofy a może rozgrywki pomiędzy "służbami"?

Tak czy siak, wiemy dzięki temu jeszcze więcej.
Ostatnio edytowane przez yarow : 15.04.2012 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 15.04.2012, 18:34

Bardzo podobnie tłumaczyła to RZĄDOWA KOMISJA MILLERA z WIELOMA SPECJALISTAMi w randze magistra (tylko chyba zamiast punto podawali inny samochód,hehe). Trzeba im wierzyć to solidna i profesjonalna analiza.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 15.04.2012, 18:57
Akurat w takie rzeczy to ja wierzę. Co na własnej skórze poczuję to już dla mnie absolut, nie do podważenia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów