The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2012, 08:30. [26 kolejka] Wisła Kraków - ŁKS Łódź, sobota 14 kwietnia, 15:45
Witam,
wielkimi krokami zbliżamy się do zakończenia sezonu 2011/12 w TM Ekstraklasie, zespół Białej Gwiazdy stracił już dawno szansę na obronę tytułu mistrzowskiego. A na dzień dzisiejszy ma również bardzo marne szansę na zajęcie w lidze miejsca premiowanego gra w europejskich pucharach w następnym sezonie.

Wisła w 25 meczach zgromadziła uwaga.. 34 punkty! i zajmuje odległą 8 pozycję, ze stratą 10 oczek do 3 miejsca, które aktualnie zajmuje nasz wtorkowy rywal ( mecz PP - Ruch).

Czas skupić się na programie 26 kolejki TM Ekstraklasy:

13.04.2012:

18:00 GKS Bełchatów - Jagiellonia Białystok
20:30 Korona Kielce - Zagłębie Lubin

14.04.2012:

13:30 Podbeskidzie - Śląsk Wrocław
15:45 Wisła Kraków - ŁKS Łódź
18:00 Widzew Łódź - Legia Warszawa

15.04.2012:

14:30 Lech Poznań - Lechia Gdańsk
17:00 Ruch Chorzów - Górnik Zabrze

16.04.2012:

18:30 Polonia Warszawa - Cracovia

W 26 kolejce Wisła Kraków zmierzy się na własny stadionie z ekipą ŁKS-u Łódź. Łodzianie to aktualnie przedostatnia drużyna naszej ligi, niżej jest tylko Cracovia.

W 25 meczach ŁKS zgromadził 22 punkty - 5 razy wygrywając i 7 remisując.

W pierwszym meczu tych drużyn Wisła wygrała w Łodzi dość szczęśliwie 2-1 a bramki dla Białej Gwiazdy zdobywali Lamey i Biton.

Jak Wiślacy poradzą sobie w sobotę, jaki skład tym razem desygnuje trener Probierz, czy znowu należy spodziewać się zmian w bloku defensywnym, na meczu z Ruchem, Palijć opuszczał boisko utykając czy jego uraz jest na tyle poważny żeby wykluczyło go to z sobotniego meczu ?

Na kogo szkoleniowiec Wisły postawi w środku pomocy, za kartki nie zagra Cezary Wilk, czy od pierwszej minuty zobaczymy Patryka Małeckiego ? Czy na ławce usiądzie w końcu Andraż Kirm?

Zapraszam do dyskusji na temat spotkania oraz naszych szans w tym meczu!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.04.2012, 08:55
Szanse na puchary są w zasadzie przekreślone, więc spodziewam się chodzonego w wykonaniu gwiazdeczek.
Ponieważ gramy praktycznie o nic, to chciałbym aby możliwie jak najwięcej młodych zawodników dostało szanse. Tym bardziej, że ŁKS to zbyt wymagający rywal nie jest.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 12.04.2012, 10:02
Ja uważam, że zagramy najsilniejszym składem jaki aktualnie mamy, z młodych pewnie Uryga zagra. Probierz będzie chciał udowodnić, że mecz z Ruchem to nie przypadek i dalej potrafimy tak grać tylko czy obcokrajowcy będą walczyć. Jeszcze musimy pokazać, że Wisła się nie poddaje, że gramy do końca.

Moja propozycja składu:
-------------------Pareiko-------------------
Lamey----Czekaj------Uryga------Diaz
Melikson(Małecki)--Brud--Nunez--Kirm
--------------Garguła(Melikson)-------
--------------Genkov---------------
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 14.04.2012 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.04.2012, 10:19
Jezeli zagramy z taka determinacja jak z Ruchem to LKS nie ma szans - ale czy jest to mozliwe gdy w lidze nie gramy juz o nic? Mam przynajmniej taka nadzieje
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.04.2012, 10:44
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Moja propozycja składu:
---------------Pareiko---------------
Lamey--Czekaj--Uryga lub Diaz--Nunez
Melikson--Wilk--Brud(Uryga/Diaz)--Kirm
--------------Garguła---------------
Gramy bez Wilka, bo pauzuje za kartki.

I bez pieprzenia, że ŁKS jest mało wymagający. Jeżeli zagramy w chodzonego to nas złotają z 2:0 bo oni walczą o życie, a my już o nic.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.04.2012, 11:01
Nie chcę patrzeć na Gargułę. Chciałbym zobaczyć natomiast Szewczyka.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.04.2012, 11:12
Jakby to delikatnie napisac. Myslę że tak będzie poprawnie. Nasi na pewno są zmęczeni po 120 minutach z Ruchem i sądzę ze mecz z ŁKS powinien być potraktowany jako jednostka treningowa przed meczem ze szmatami Filipiaka i Probierz powinien wystawić baaardzo eksperymentalny skład. Tzn jestem gotowy przyjąć na klatę nawet porażkę z łodzianami, byle rozjebać parchów w derbach.
Ostatnio edytowane przez gigant : 12.04.2012 o godz. 11:16.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2012, 11:58
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam, że zagramy najsilniejszym składem jaki aktualnie mamy, z młodych pewnie Uryga zagra. Probierz będzie chciał udowodnić, że mecz z Ruchem to nie przypadek i dalej potrafimy tak grać tylko czy obcokrajowcy będą walczyć. Jeszcze musimy pokazać, że Wisła się nie poddaje, że gramy do końca.

Moja propozycja składu:
---------------Pareiko---------------
Lamey--Czekaj--Uryga lub Diaz--Nunez
Melikson--Wilk--Brud(Uryga/Diaz)--Kirm
--------------Garguła---------------
No jasne i znowu Melikson na bok? Widziałes jak grał z Ruchem gdy wystepował w srodku? Nie ma takie opcji - mam nadzieje, ze przynajmniej Probierz to pojał i go nie da na bok.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.04.2012 o godz. 06:36.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.04.2012, 13:36
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jakby to delikatnie napisac. Myslę że tak będzie poprawnie. Nasi na pewno są zmęczeni po 120 minutach z Ruchem i sądzę ze mecz z ŁKS powinien być potraktowany jako jednostka treningowa przed meczem ze szmatami Filipiaka i Probierz powinien wystawić baaardzo eksperymentalny skład. Tzn jestem gotowy przyjąć na klatę nawet porażkę z łodzianami, byle rozjebać parchów w derbach.
Bardzo delikatnie napisane i za nic w świecie osoba postronna nie wyczuje co masz dokładnie na myśli
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.04.2012, 14:11
Cóż, sezon ogórkowy dla kibiców Wisły zaczął się wyjątkowo szybko.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 12.04.2012, 14:21
Na skrzydłach powinni grać Małecki i Iliev, bo obaj nie grali pełnych 120 min z Ruchem. Ewentualnie Iliev na wejście w 2 połowie, bo biorąc pod uwagę jego kondycję to trzeba tak szachować jego siłami, aby na Cracovię był wypoczęty.

Mam nadzieję że wyjdziemy ofensywnie, tylko czy to będzie wyglądało przynajmniej podobnie jak z Ruchem? Tak jak kilku wcześniej napisało: my gramy o nic a oni o życie.
Mój skład:
------------------------Pareiko-----------------------
Stanek-------Czekaj---------Diaz----------Lamey
---------------Uryga---------Brud-------------------
Iliev-----------------Melikson---------------Małecki
----------------------Genkov------------------------

W przypadku dobrego wyniku Szewczyk za Ilieva. W przypadku problemów to na boisko Kirm za Bruda, ew. Jirsak.
Nie wiem, kto jeszcze z ME mógłby zagrać. Dobrze by też było, żeby Jovanović wyzdrowiał. Wtedy nie musiałby grać Lamey, którego w następnym sezonie nie zobaczymy.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.04.2012, 14:24
gigant napisał(a):Wyświetl post

..... z Parchami to oczywiste ...ale wlasnie z LKSem przydaloby sie ( tzn moze sie jakos uda ) wygrac ze wzgledu na Lechie bo to teraz Jej glowny konkurent w walce o utrzymanie .....
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 12.04.2012, 14:32
------------------Pareiko-----------------
------Czekaj----Uryga----Diaz----------
-------------Jirsak-----Nunez------------
Iliev-----Garguła-----Melikson-----Kirm
-----------------Genkov------------------

Jeśli chcą znowu przyciągnąć kibiców, wywalczyć zaufanie, nie przynieść wstydu Wiśle - to jest to najrozsądniejsze ustawienie. Jirsak i Nunez muszą dobrze asekurować w razie gdyby ŁKS zaczął cisnąć, zwłaszcza na bokach boiskach, zejście obrońcy + defensywny pomocnik i w dwóch odbierać piłkę, tylko to musi być odbiór a nie granie jak panienki i wyczekiwanie. Musimy zagrać efektownie, strzelać bramki. Bo niestety jak widać strzelamy bramki tylko wtedy, gdy włączamy dużą liczbę zawodników do ofensywy.

W ofensywie liczyłbym na zaskakujące zagrania Meliksona, drybling Ilieva, dobrą wydolność Kirma, walkę i skuteczność Genkova, dobre rozgrywanie od obrony Jirsaka i Nuneza(oczywiście z podłączaniem się do akcji a nie staniem na środku i tworzeniu 5 obrońców) no i aby Garguła nie przeszedł obok meczu.

Co do defensywy to tak jak mówiłem mam nadzieję na dobrą asekurację defensywnych pomocników, zejścia Czekaja/Diaza do boków i wtedy mądre przesuwanie i asekurowanie gdy do pomocy zejdzie jeden defensywny, dobra gra w powietrzu całej trójki, brak głupich błędów i przede wszystkim celne podania przy rozprowadzaniu akcji po odbiorze. Pareiko wiadomo, nic nie muszę mówić.

A co do zespołu, przede wszystkim walka i zaangażowanie. Wiem, że wymagam cudów, ale te gwiazdki muszą zrozumieć, że nie grają dla siebie, że grają w klubie z tradycjami, w klubie z fantastycznymi kibicami. Niech przed derbami pokażą, że Cracovia ma się czego bać.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.04.2012, 16:59
To jest bardzo ważny mecz. DLACZEGO? a dlatego że wielu kibiców przyjdzie na mecz z parchami jak zobaczą walczącą (znowu) Wisłę. Wiadomo że derby to rzecz święta ale pikniki byli,będą. Jeżeli Wisła odpuści mecz to będzie lament: "tak samo pewnie będzie w derbach".
Ponadto szanse na puchary oceniam na 5%.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.04.2012, 17:35
Jak piłkarze zagrają z takim samym zaangażowaniem jak we wtorek to jestem spokojna o wynik meczu... Z tym, że pewnie większość kopaczy przejdzie obok meczu, do czego konsekwentnie starają się nas przyzwyczaić w tym sezonie. Byle bym nie musiała słuchać po meczu "wypada przeprosić kibiców". Jedyne co wypada to zagrać ze 100% zaangażowaniem.
Nie ma co wystawiać drugiego składu ze względu na derby - do meczu z sąsiadką jeszcze dużo czasu. Może nawet Sobol się załapie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.04.2012, 22:48
Jest po sezonie wiec moza ogrywac mlodych ,zeby zobaczyc czy cokolwiek z nich bedzie

z drugiej strony przed nami derby-czyli to na co wszystcy czekaja.Bylo by dobrze zrobic jakos dobry wynik.ale u siebie do porazek niestety nasi przyzwyczalili.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 12.04.2012, 22:53
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No jasne i znowu Melikson na bok? Widziałes jak grał z Ruchem gdy wystepował w srodku? Nie ma takie opcji - mam nadzieje, ze przynajmniej Probierz to pojał i go nie da na bok.
Ale o co Ci chodzi? Bo ja nic o Meliksonie ani niczym innym nie wspomniałem. Tylko o Wilku, który pauzuje.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 13.04.2012, 06:38
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ale o co Ci chodzi? Bo ja nic o Meliksonie ani niczym innym nie wspomniałem. Tylko o Wilku, który pauzuje.
Moja pomyłka bo chciałem zacytowac wypowiedz bravelukasa ze składem w ktorym podał Meliksona na boku, to nie mial byc cytat twojej wypowiedzi Zreszta juz poprawiłem.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.04.2012 o godz. 06:40.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.04.2012, 07:28
Wszystko się może zdarzyć z kolejnym blamażem na czele...
Niech grają Uryga, Czekaj, niech Szewczyk dostanie swoje kilkadziesiąt minut.
Lepsi może jeszcze na dziś słabsi, ale zapi.erdalający i swoi gracze niż drodzy stójkowi.
Nunez itp. na ławę
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2012, 07:40
Każda minuta, jaką na bosiku spędzą Biton czy inny Nunez jest czystą niegospodarnością. Działaniem na szkodę spółki. Skoro na pewno nie podpiszemy z nimi umów, skoro grają niespecjalnie dobrze, to trzeba ogrywać tych, którzy mogą pozostać na przyszły sezon.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.04.2012, 08:11
Obawiam się, że to będzie kolejny "jeden mecz mniej do końca sezonu" (jak lubię Kirma to tu mnie wkurzył). Wyniku też się obawiam.
Nie wierzę zbytnio ani w mobilizację naszego teamu "gwiazd", ani w umiejętności "trenera-motywatora".
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.04.2012, 08:36
Dla mnie to mogą przegrać 0-5 a Cupiał perdolnąć w wszystkich jak Zeus piorunem z Olimpu, byle by tylko te szmaty żydowskie.A tak na serio to zobaczymy jak idzie im gra bez presji na wynik, sezon jest już stracony ciśnienie zejdzie niedosyt ma być. dobrze by było ograć ŁKS i pomóc trochę Lechistom
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 13.04.2012 o godz. 08:38.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.04.2012, 09:07
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że to będzie kolejny "jeden mecz mniej do końca sezonu" (jak lubię Kirma to tu mnie wkurzył). Wyniku też się obawiam.
Nie wierzę zbytnio ani w mobilizację naszego teamu "gwiazd", ani w umiejętności "trenera-motywatora".
Ja pierdziu. Czego Ty się tak obawiasz? Co to k.. za różnica czy będzie 9 porażek czy 10 sezonie? Czy będzie miejsce 8. czy 9.? Jaka to jest różnica? Brzmi to trochę niepoważnie. Tak jakbyśmy te 9 porażek wymazywali i od meczu z ŁKS-em zależało nie wiadomo co. Od meczu z ŁKS-em gówno zależy. Jest nieistotny. Istotne były mecze w których Wisła 10 razy przegrała (w lidze + porażka w PP w Chorzowie). Wtedy się można było obawiać. Teraz to nieistotny sparing rozgrywany w większości nieistotnymi piłkarzami, których za parę tygodni już na szczęście w tym klubie nie będzie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.04.2012 o godz. 09:22.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.04.2012, 20:21
Probierz obiecał, że wygrają wszystko do końca sezonu.

Już był jeden taki trener co obiecywał w charakterze ekspiacji za porażkę w pucharach, że wygrają wszystko do końca rundy.

Wygrali.
Trener poleciał.
Historia lubi się powtarzać

Jutro wygrywamy, a trener czyni pierwszy krok do...

Ps. Bilety kupować, bo trener się skarży, że przez słabą frekwencję Ruchu nie pokonali. Ja w każdym razie sumienie mam czyste, na Ruchu byłem, na ŁKS też idę. Jakby co to nie moja wina.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.04.2012, 20:57
Ja myślę, że to będzie w końcu dobry mecz w lidze i początek wspinaczki na 4 miejsce Czy jeśli Legia będzie mistrzem i zdobędzie Puchar Polski, a Ruch będzie 2 albo 3 to 4 miejsce gra w pucharach
Odpowiedz cytując
Wiślak_ostrowiak
Member

Od: 02.2008

Stary 13.04.2012, 21:19
4 miejsce daje puchary niezależnie od tego kto będzie mistrzem Śląsk,Ruch,Legia .Nieważne też kto zdobędzie puchar
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 13.04.2012, 21:23
Wiślak_ostrowiak napisał(a):Wyświetl post
4 miejsce daje puchary niezależnie od tego kto będzie mistrzem Śląsk,Ruch,Legia .Nieważne też kto zdobędzie puchar
No chyba, że Ruch spadnie na 5. a wygra Puchar.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.04.2012, 21:40
Wiślak_ostrowiak napisał(a):Wyświetl post
I to 4te miejsce wlasnie sie przybliżyło Korona przegrala z Lubinem i ma 2 czerwienie w tym Korzym
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 13.04.2012, 21:54
Jebać jakieś wyliczanki o 4 miejsce.. będzie co będzie.
Jutro MUSIMY wygrać przede wszystkim dla Lechii.

A odnośnie samego meczu to żywię nadzieję tak jak kilka osób tu wcześniej piszących że na boisku nie zobaczymy pozorantów typu Nunez, Paljic, Biton czy Garguła.
Fajnie by było zobaczyć Urygę i Czekaja razem na środku obrony. I Szewczyka w jakimś większym wymiarze czasowym.. A może ktoś zadebiutuje z tej 5 piłkarzy z Młodej Ekstraklasy?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.04.2012, 22:05
Powiem tak moim zdaniem dla takiego klubu jak Wisła Kraków to wstyd i hańba przegrać z Łksem i Cracovią,to nie jest football to jest kopanina.Żeby wygrać taki mecz wystarczy tylko trochę zaangażowania

Kiedyś mieliśmy Kubę Błaszczykowskiego,Pawła Brożka,Głowę,Baszcza,Franka,Żurawia i goliliśmy frajerów do 0
Teraz mamy kilku gwiazdorów bez ambicji albo i bez umiejętności bo w przypadku np takiego Kirma o zaangażowanie ciężko mieć pretensje bo biega ale z tego biegania nie ma nic

Oby w obecnej ekipie było jeszcze trochę ambicji i chęci poprawy a jestem pewny że to wystarczy na wygranie z ŁKSem i Cracovią
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów