The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomB
Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2012, 15:24
jako obrońca Thiago Cionek

http://www.transfermarkt.pl/pl/thiag...ler_79510.html
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.04.2012, 16:07
Poza tym, że Maciej Żurawski obserwował Gajosa z Rakowa dziennikarze zauważyli jego obecność jeszcze na jednym meczu pierwszej ligi.

http://www.miastons.pl/102,Sport.htm?id=4120
Odpowiedz cytując
Maska
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 10.04.2012, 17:30
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Śmiech z Ciebie konkretniejszy. Koszt twoich zawodników oscyluje w kwocie co najmniej ponad 2 mln euro za tych pogrubionych + kontrakty ;] Chciałbym Kupisza, Makuszewskiego również ale za duża kasa ;/
Koszt moich jest przeważnie zerowy, kontrakty kosztują max 300 tys. euro. Czyżby to było większe sci-fi od transferu Daniela Ljuboji Legia mogła takiego zawodnika utrzymać, więc my też możemy utrzymać Stilicia, Dudke i innych którzy wcale nie są wielkimi wirtuozami.
Stilic wcale nie jest super grajkiem (chyba zbyt wolny na inne ligi), bo gdyby był to by odszedł już w zimie za grosze, Darek Dudka spada ze swoją drużyną do Ligue 2, jest tam zapchajdziurą, na euro nie wiadomo czy będzie grał, może grać za niego Murawski, który gra w słabszym od naszej drużyny Lechu !

P.S. Kończę tą dyskusję z wielkim zażenowaniem z racji tego, że nie rozumiem dlaczego uważacie, że to jest niemożliwe. Gdyby naszym się Chciało to by to zrobili! Swego czasu przychodzili do nas tacy zawodnicy, jak Kłos z Koeln, Uche z Hiszpani, Żurawski, Głowacki z Lecha itp.
Powinienem dostać taką emotkę a nie jakieś prześmiewcze stwierdzenia, które wcale nie znajdują odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Stary ale Ty chyba nie jesteś z tej planety? Stilić nie przejdzie do Wisły a po drugie mało chyba kto go by chciał tutaj. Darek Dudka ok. Już naprawde lepiej wydać te 2 mln euro na tych zawodników co wymieniłęm bo są młodzi i będą za 2-3 lata w tej lidze gwiazdami jak będą się rozwijali w takim tempie jak teraz. Lepiej wydać kase i odczekać 2-3 lata niż brać za friko Stilicia albo innego starszego grajka, który nie odda serca za ten klub bo nie jestem Polakiem - to będzie dla niego kolejny klub w którym zarobi.
Myśl realnie a nie patrzysz na kontrakty tym co się kończą i myślisz, że Wisła zaproponuje im takie wynagrodzenie, że przyjdą w tempie strusia. Bednarz powiedział, że nie ma co liczyć na wielkie kontrakty od nowego sezonu więc Semir nie dostanie kontraktu większego niż ma w Lechu - kolejny powód dlaczego nie przyjdzie.
Ostatnio edytowane przez Maska : 10.04.2012 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.04.2012, 18:08
Ludzie kochani!!! Po co nam Stilić!!!! Ten koleś jest cieniem samego siebie, a co sezon jest coraz gorszy. A w ogóle to jakaś abstrakcja jest. Stilić do Wisły, Małecki do Cracovii, Liuboja do Lecha. Proszę Was. Żadnych leni i gamoni w Wiśle. Szukajmy młodzieży, tylko na nich jest sens opierać drużynę.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.04.2012, 22:37
Garguła na pozycji cofniętego pomocnika zdecydowanie lepiej dzisiaj zagrał niż na ofensywnym, można spróbować 442 tylko, że Genkov w grze kombinacyjnej słabo się spisuje, a Brożek też nie jest jakimś mistrzem (o ile przyjdzie).
Cóż czeka nas przebudowa, ale jestem optymistą.
Czekaj bardzo dobrze, z Głową dadzą radę.
Najgorsze, że cena za Meliksona nie będzie wysoka.
W obecnej sytuacji Kirm do sprzedaży, jak będzie chętny (o dziwo i tak się lepiej prezentuje niż wcześniej więc może się jakiś chętny znajdzie). Chavez też.
Zostaje Pareiko, Jova, Burlliga, Czekaj, Alan, Bunoza, Mały, Guła, Iliev, Wilk, Genkov reszta out Boguski nie wiem czy on w ogóle jeszcze żyje?

Jak się olewa sezon to szczęście nie sprzyja i tyle w temacie. Brud out.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.04.2012, 17:17
Maska napisał(a):Wyświetl post
. Lepiej wydać kase i odczekać 2-3 lata niż brać za friko Stilicia albo innego starszego grajka, który nie odda serca za ten klub bo nie jestem Polakiem - to będzie dla niego kolejny klub w którym zarobi.
Nie jestem zwolennikiem Stilica, ale to jest głupie tłumaczenie. Z tego co mi wiadomo, to Łobodziński jest Polakiem i grał w Wiśle... a jak grał? To samo z Niedzielanami, RaduMatami, Kowalczykami ble, ble można pisać...
Ja widziałem zaangażowanie w Marcelo, a teraz w Maliksonie czy Pareice. Jak w Wiśle grali Polacy to też było źle... eh niedogodzisz
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.04.2012, 17:54
Nie żebym był przeciwko, tylko takie spostrzeżenie:
Czekaj z Głowackim to byłaby najczęściej krwawiaca/kontuzjowana/rozbita para stoperów w lidze, a może i Europie.
Zauważcie jak czesto łapią urazy i mają rozwalone głowy. Jakby zamiast meczu co tydzień pasję chrystusa oglądać.
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.04.2012 o godz. 17:57.
..
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 12.04.2012, 10:15
http://www.transfermarkt.de/de/przem...ler_78664.html

wiedziałem że Bednarz jest poku.rwiony, ale że aż tak...
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.04.2012, 10:20
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post

hahaha, popłakałem się
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.04.2012, 11:09
To ja juz wole żeby Kirm został. Jak maja grać takie tuzy jak ten Pietruszka.
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 12.04.2012, 14:16
100% racji. Co to w ogóle jest ?
Już widzę te transfery, oj będzie ciężko. Lepiej niech już Kirm, Guła, Boguski, Iliev zostaną.
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 12.04.2012, 14:28
A skąd wiadomo, że Bednarz się nim interesuje?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.04.2012, 14:29

Myślę że się nadaje.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.04.2012, 14:33
http://www.transfermarkt.de/de/tomas...eler_9284.html jemu kończy się kontrakt jak się odbuduje to napewno był by duzym wzmocnieniem tylko nie pamietam czy nie ma on opcji w kontrakcie przedłuzenia o rok czy dwa lata

http://www.transfermarkt.de/de/tomas...ler_24513.html jego można za jakies 300 tyś E wyciagnac napewno

http://www.transfermarkt.de/de/filip...ler_79190.html on juz był nie raz wymieniany tutaj i napewno bardzie bedzie sie mu chiało biegac niz Lamey ' owi

http://www.transfermarkt.de/de/micha...ler_54512.html lepszy Pazdan niz Jaliens

http://www.transfermarkt.de/de/arkad...er_191891.html Górnik chce go puscic za jakies 300 tys E jak powroci Brożek to może sie przy nim ogrywac.

http://www.transfermarkt.de/de/arkad...er_144721.html Hapal woli Sernasa wiec mozna go tez sprobowac sciagnąc

http://www.transfermarkt.de/de/adria...er_128804.html tego pana juz tez wymienialismy

Ogólnie uważan że powinniśmy sciągac piłkarzy z Czech tylko nie takich Jirsaków z Serbii Bułgarii jak juz zagranicznych oni szybko sie zaaklimatyzuja w naszym kraju niz chociazby taki portugalczyk czy brazylijczyk
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.04.2012, 17:04
www.transfermarkt.de/de/przemyslaw-pietruszka/leistungsdaten-detail/spieler_78664.html

Kolejny przebojowy skrzydłowy bez asyst i bramek W sam raz dla nas
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 12.04.2012, 17:39
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Kolejny przebojowy skrzydłowy bez asyst i bramek W sam raz dla nas
Według TM może grać na lewej obronie, ale... chłopak ma 28 lat, do tej pory żadnej klasy rozgrywkowej w Polsce nie zwojował, a my rzekomo się nim interesujemy. NO BEZ PRZESADY!

Ten Gajos brzmi za to ciekawie.
http://www.polskapilka.net/aktualnos...zszych-ligach/

Edit: Swoją drogą mogli obserwować innego gracza Pogoni. Chyba nie rozpowiadali, że obserwowali tego i tamtego. A skąd skojarzono to z Pietruszką?

a) mogło to też paść pytanie "O co walczycie teraz?" i odpowiedź "O Pietruszkę" ; )
b) wszyscy wiedzą, że nie mamy lewych obrońców
c) zgadywanie
d) celowe "wpuszczenie w maliny" dziennikarzy

Już prędzej nasi zainteresowaliby się kimś z tych piłkarzy: Hernani, Djousse, Akahoshi, Lewandowski, Szałek, Franczak
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 12.04.2012 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
pn_77
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 12.04.2012, 17:54
Ja zacząłbym od defensywy i zatrudnił ZA DARMO bo kończą się im umowy - Celebana i Michała Pazdana. Szczególnie Pazdek jest ciekawy - młody, perspektywiczny, z Krakowa i już ze sporym doświadczeniem. Tylko trzeba się śpieszyć bo w Jadze już czeka na niego kontrakt do podpisania.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.04.2012, 18:00
Dla mnie w miejsce w kadrze na przyszły sezon powinno się znaleźć dla Burligi, Nalepy i Chrapka którzy wrócą z wypożyczenia. Burliga myślę zmiennik Jovanovica. A dwaj ostatni radzą sobie tam w 1 lidze i też powinni dostać szanse na gre. Na pewno z wypożyczonych do odstrzału Kowalski.
Tego Gajosa też chętnie bym zobaczył xD

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 12.04.2012, 18:21
ku.rwa ten typ ma więcej żółtych kartek niż bramek i asyst razem w całej karierze grając na skrzydle...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 12.04.2012, 18:26
ku.rwa ten typ ma więcej żółtych kartek niż bramek i asyst razem w całej karierze grając na skrzydle...
Dlatego pewnie nie jego obserwowali. W samej Pogoni jest kilku ciekawszych graczy. Między innymi ich napastnik.
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.04.2012, 18:57
Milan Jovanić - podziękować
Filip Kurto - zostaje i więcej gra
Sergei Pareiko- dogadać się i zmiana kontraktu
obrońcy:
Gordan Bunoza- dogadać się i zmiana kontraktu
Osman Chávez- dogadać się i zmiana kontraktu
Michał Czekaj- zostaje
Júnior Díaz - jeśli będzie mało kosztował - dać szansę
Kew Jaliens - dziękujemy
Marko Jovanović -jeśli będzie mało kosztował - dać szansę
Michael Lamey- dziękujemy

Dragan Paljić - dziękujemy
pomocnicy:
Daniel Brud - zostaje
Łukasz Garguła- dziękujemy
Ivica Iliev- gość na 35 minut - jeśli godzi się na obniżkę zostaje
Tomáš Jirsák- dziękujemy
Andraž Kirm - sprzedać
Patryk Małecki - zostaje ( zapisane w kontakcie jakiś wybryk , zerwanie umowy z jego winy)
Maor Melikson- zostaje , jeśli nie chce to sprzedać za porządną kasę
Gervasio Núñez- dziękujemy
Radosław Sobolewski - pomniejszony kontakt (wiek)...
Alan Uryga- zostaje
Cezary Wilk - zostaje
napastnicy:
Dudu Biton - za drogi dziękujemy
Rafał Boguski- obniżka kontraktu
Cwetan Genkow - zostaje i korekta kontraktu

kupujemy młodych żeby gryźli trawę...
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 12.04.2012, 19:14
szkoda ze chrapek nie został w Wiśle na ten sezon, miałby wiele szans na ogranie w ekstraklasie. Uważam że jest lepszy od Bruda, któremu brakuje techniki.
A chrapek to taki hm... Gerrad dobrze odbiera i potrafi uderzyć. możecie zobaczyć kilka jego bramek z dystansu na stronach o pierwszej lidze.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.04.2012, 19:17
comek napisał(a):Wyświetl post
szkoda ze chrapek nie został w Wiśle na ten sezon, miałby wiele szans na ogranie w ekstraklasie. Uważam że jest lepszy od Bruda, któremu brakuje techniki.
A chrapek to taki hm... Gerrad dobrze odbiera i potrafi uderzyć. możecie zobaczyć kilka jego bramek z dystansu na stronach o pierwszej lidze.
jak to nie dostaje? on jest wypożyczony tylko na ten sezon.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.04.2012, 19:33

Miejmy nadzieję że to ściema. Nie chce mi sie wierzyć że pozyskanie mało perspektywicznego 28 latka nie będącego gwiazdą nawet Pogoni Szczecin ma jakikolwiek sens. Przecież my nie walczymy o awans do ekstraklasy, tylko ponoć o MP.

Jest spora liczba piłkarzy z 1 i 2 ligi którzy aż się prosza o danie szansy w Ekstraklasie. Pietruszka raczej do nich nie należy. Mamy Chrapka wypożyczonego do 1 ligi, lepszego a o 8 lat młodszego.

A może to zasłona dymna, i obiektem obserwacji był np Donald Djoussé albo Mateusz Szałek? A być może zwyczajna plotka bez żadnych podstaw.

edit: Pietruszka jednak jest niezłym piłkarzem jak na warunki 1 ligowe, został nawet wybrany do 11-tki jesieni 1 ligi wg ekstraklasa.net (jako lewy obrońca) .Jednak perspektywiczny już nie jest i można domniemywać że to raczej szczyt jego umiejętności. Ale jeśli miałby być za darmo i tylko jako uzupełnienie składu, to czemu nie. Na pewno gorszy od Paljicia by nie był, a zarabialby parę razy mniej. Chociaż wtedy cięzko tu mówić o jakimkolwiek mysleniu przyszłościowym.

"Przemysław Pietruszka (Pogoń Szczecin) - Na lewej obronie zwyciężył pierwszy przedstawiciel lidera w wybranej przez Was 11 rundy. Przemysław Pietruszka to pewny punkt defensywy szczecinian. Zadomowił się na lewej obronie, chociaż miał przerwę z powodu urazu w środku rundy. Kiedy jednak wrócił, grał regularnie, pomagając w odniesieniu siedmiu zwycięstw z rzędu w spotkaniach ze swoim udziałem."

http://www.pogonszczecin.pl/aktualno...--Djousse.html
Powód: dodatkowe fakty ;)
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 13.04.2012 o godz. 08:45.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.04.2012, 20:29
taka oto będzie Wisła Jacka Bednarza

l
Co Ty tu jakieś zgrane stare pudła w dodatku z zagranicy wklejasz?!
Grosza na nich nie zarobimy i nikt się z taką Wisłą nie będzie identyfikował...
Za Nestę - Czekaj, Montolivio-Brud, Ballack-Wilk, Kalou-Garguła, Farfan-Mały... no zrobiło się ciut lepiej...
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 12.04.2012, 20:29
Kibice Pogoni twierdzą że niejaki Donald Djoussé jest ekspertem od marnowania setek. Dużo, dużo ciekawszy jest Akahoshi.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.04.2012, 10:08
Nie wiem jak to odbierzecie,ale ja bym ponownie widział w Wiśle Kamila Kuzere z Korony.I ściągnąłbym z wypożyczenia Burligę dać chłopakowi szansę.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.04.2012, 10:18
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak to odbierzecie,ale ja bym ponownie widział w Wiśle Kamila Kuzere z Korony.I ściągnąłbym z wypożyczenia Burligę dać chłopakowi szansę.
Ja to źle odbieram
Jest Jovanovic, może wróci Burliga {choć z Niego taki obrońca jak...:( }
Ten Kuzera to mógł być gracz klasy europejskiej ech...
A dziś prawie 30 na karku i jeszcze trzeba płacić za przeciętniaka..:/
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 13.04.2012, 14:40
http://www.transfermarkt.de/en/stefa...ler_71273.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów