The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2012, 18:30
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
"Wisła chce 2 reprezentantów". Uwielbiam te infa, każdy sobie myśli ale fajnie będa super wzmocnienia.... a tu jak zawsze dupa. Co innego "chcieć" co innego "móc". Ja chce merola,samolot i domek na plaży.
To akurat już wyjaśnione. Chodzi o Brożka i Głowackiego.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.04.2012, 00:22
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Alan Stulin? Nigdy nie gral powyzej trzeciej lub czwartej ligi w Niemczech wiec co to za propozycja? Drewniany Dragan Paljic gral w FCK przynajmniej w drugiej lidze a w TM-E radzi sobie przecietnie. Zdecydowanie nie dla Stulina!
Człowieku to jest młody zawodnik. Od kilku lat gra we wszystkich meczach drugiej drużyny FCK. Będziesz za jego przyjściem jak przebije się do pierwszej drużyny i będzie miał ważny kontrakt?
Przeglądnij sobie kariere Piszczka..
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.04.2012, 15:08
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Człowieku to jest młody zawodnik. Od kilku lat gra we wszystkich meczach drugiej drużyny FCK. Będziesz za jego przyjściem jak przebije się do pierwszej drużyny i będzie miał ważny kontrakt?
Przeglądnij sobie kariere Piszczka..
Ile razy go widziales na zywo? Jesli ani razu, to czemu go proponujesz? W FCK akurat stawiaja na mlodych zawodnikow jesli maja talent, ale Stulin jeszcze ani razu nie gral w pierwszej druzynie, on nawet jeszcze trenuje z drugim zespolem. Poza tym, w Niemczech maja dobra siec skautow i gdyby on mial taki talent, to raczej by juz mial propozycji z innych klubow i opuscil juz Kaiserslautern.
Odpowiedz cytując
agin123
Member

Od: 12.2008

Stary 07.04.2012, 16:02
Jestem za powrotem do Wisły Arka Głowackiego... Niesie to za sobą same korzyści... Jestem przekonany, że dla Głowy Wisła to coś więcej niż jakiś tam klub i że warunki finansowe nie byłyby najważniejsze, a z aspektów sportowych to nasi młodzi zawodnicy np. Czekaj, sporo mogliby się od niego nauczyć. Kolejnym zawodnikiem którego widziałbym w kadrze naszego zespołu na przyszły sezon jest Tomasz Frankowski, któremu kończy się kontrakt w Jagiellonii... Uzasadnienie jest takie samo jak odnośnie Arka Głowackiego.
Inni zawodnicy którzy wzmocniliby Wisłę a kończą się im w czerwcu kontrakty w obecnych klubach to: Pazdan, Wojtkowiak, Celeban, czy Grodzicki.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.04.2012, 16:08
agin123 napisał(a):Wyświetl post
...czy Grodzicki.
Kibica Cracovii widziałbyś w Wiśle? Bez przesady.

Za powrotem Głowy i Brożka jestem w 1906% na tak.
Odpowiedz cytując
agin123
Member

Od: 12.2008

Stary 07.04.2012, 16:36
Co do Grodzickiego to chodziło o poziom sportowy, a nie o jego sympatie klubowe... Chociaż one też są ważne...
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.04.2012, 18:19
piotrex007 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś napisał, że w czerwcu kończy mu się kontrakt i potem się plotka rozniosła. Makuszewski ma kontrakt z Jagą do 2014 roku, czyli Wisła musiałaby wydać trochę kasy na niego, bo Jagiellonia go za darmo nie puści
http://www.transfermarkt.de/de/macie...er_153033.html kontrakt do czerwca 2012r.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.04.2012, 19:37
http://www.jagiellonia.pl/zawodnik.php?z=284

wg strony Jagiellonii do 2014.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 07.04.2012, 20:31
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ba...er_129338.html
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 07.04.2012, 22:12
i co ze mamy go wziac? zwykly przecietniak wg mnie.
Odpowiedz cytując
pikers
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 07.04.2012, 22:12
Moim zdaniem Wiśle przydali by się młodzi Polacy: Kupisz, Janicki, Milik, Modelski do tego kilku doświadczonych np. Wasilewski albo np. Cywka....
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 07.04.2012, 22:21
pikers napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Wiśle przydali by się młodzi Polacy: Kupisz, Janicki, Milik, Modelski do tego kilku doświadczonych np. Wasilewski albo np. Cywka....
i Piech Makuszewski Mak Skorupski ....bardzo bym chciał Wasyla we Wiśle.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.04.2012, 12:38
prosze bardzo, zastępca Kirma, moze mało gra w Gijon, ale nie musi byc drogi. widziałem go sporo razy kiedy dopiero wchodził do Teneryfy w latach 2006-2008, grał z nim Tomek Frankowski, więc jeśli ktoś był chwalony to najczęściej Ayoze, razem z Iriome, którego ciągle też nazywano wielkim talentem a teraz trafił do rezerw Villarreal które spisują się słabo

Ayoze raczej lewy pomocnik
http://www.transfermarkt.de/de/ayoze...ler_51518.html

Iriome prawy
http://www.transfermarkt.de/de/iriom...ler_51519.html

obdarzeni bardzo dobrą techniką, nieszablonowymi zagraniami w pole karne. szczególnie Iriome potrafi zejść do środka i strzelić bramkę lub zagrać prostopadłe podanie. niby wyceniani są tanio, ale warto się nimi zainteresować, jeśli mielibyśmy pożegnać któregoś z pomocników.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.04.2012, 13:17
Nie sądzę, by Wisła w lecie sprowadziła obcokrajowców. Po takiej nagonce i zwalenia wszystko co najgorsze na zagranicznych zawodników to podejrzewam, że ograniczy się "pion sportowy" do penetrowania rynku krajowego.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.04.2012, 13:47
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę, by Wisła w lecie sprowadziła obcokrajowców. Po takiej nagonce i zwalenia wszystko co najgorsze na zagranicznych zawodników to podejrzewam, że ograniczy się "pion sportowy" do penetrowania rynku krajowego.
Gdyby to była głęboka penetracja, a nie płytka, tak jak dotąd, to wszystkim i tak wyszłoby to finalnie na dobre.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 08.04.2012, 14:18
W sumie to jak mamy oszczędzać to po co sprowadzać przeciętniaków? Żeby Bednarz mógł zarobić?

Pareiko przedłużyć, na rezerwie Jovanic, wzmocnienie za rok.
Zostawić Jovanovica bo on ma potencjał na pierwszą 11 zdecydowanie, do tego niech wróci Burliga, na rezerwę się nadaje (czy napewno lepszy Celeban? a zarabiać będzie chciał 10 razy tyle co Bury).
Popisać Głowackiego, pójść na ugodę z Jaliensem (pewnie ze 100tys Euro by nas to kosztowało).
Zostawić Chaveza, Bunozę i Czekaja. A Uryga ładnie się pokazał więc może wypożyczenie do klubu ekstraklasy jest możliwe (ogrywanie u nas może być jednak dość trudne, nie przewiduję łatwych meczów w przyszłym sezonie). Uryga napewno lepiej się prezentuje niż Kowalski nawet w wieku 24 lat- zdecydowanie lepszy technicznie zawodnik, dość szybki, wysoki. Można nawet spróbować w jakimś meczu zamiast słabego Bruda na def. pomocniku, może będzie lepszy i zostanie u nas a Bruda wypożyczy się (po ograniu jako zmiennik mógłby się przydać).

Na lewą obronę zapewne wróci Pietia bo jego się pewnie nawet za darmo pozbędą (to taki kazus jak u nas Paljic, ale Pietia jest jednak lepszy nawet jeżeli chodzi o dośrodkowania itp, poza tym to Wiślak).
Teraz pytanie co z rezerwą, tutaj można by znaleźć na zmianę dla Pietii dobrego młodego gracza (Oleksy?) niech się ogrywa. Zdecydowanie bym tu sprowadził jakiegoś młodego chłopaka, a nie piłkarza jak np. Dudu. Pietia wystarczy.

Wilk Brud i tutaj potrzeba wzmocnień moim zdaniem.

Iliev, Małecki, Kirm, Melikson (no chyba że dostaniemy naprawdę dobrą kasę, odejść na prawach Bosmana może dopiero za rok więc sprzedać zimą jak cena skoczy)
Genkov, Pa. Brożek, Szewczyk, Boguski

Taktyka 442/451 (jak ktoś nie może grać z pary Brożek Genkov to wchodzi w jego miejsce Melikson lub Garguła)
Tak więc z uwagi na całość sytuacji nie dałbym Bednarzowi zaszaleć.
Głowa, Pietia, Pa.Brożek, młody talent na lewą obronę, 2 środkowych pomocników (z czego 1 może być Pazdan)

No i ew. naściągać paru dobrze rokujących typu ten chłopak z Częstochowy (ostatnio mieliśmy tam sporo szczęścia do dobrego piłkarza), jak się trafi jakaś świetna okazja kupić kogoś dobrego, a jak nie to trudno. Gramy tym co mamy. Dobrze to zgrać, nauczyć schematów i powinno jakoś być. Jakość nie ilość panie Cupiał.
Niech Bednarz najpierw sprowadzi 2 środkowych pomocników i lewego obrońcę (najlepiej wszystkich na wypożyczenie z dobrą opcją wykupu), a potem zobaczymy czy można mu w ogóle jeszcze raz zaufać w kwestii transferów.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 08.04.2012 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.04.2012, 14:32
Na lewą obronę proponowałbym Magierę z Górnika. Solidny obrońca bez fajerwerków (na które obecnie nas nie stać), a w dodatku był już w Wiśle. Dośrodkowania nie wyglądają u niego najgorzej, a i ze stałego fragmentu potrafi dobrze uderzyć.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.04.2012, 14:38
Przede wszystkim przestańcie wrzucać te linki z Transfermarketu. Ja nie wiem skąd się to wzięło. Jak widzę takie coś, to od razu przechodzę do kolejnego postu. To jakaś filozofia wyznawania graczy FM i sprawdzania ich na takim serwisie?

Rozumiem, ze to mają być nasze propozycje, ale niech one mają jakikolwiek sens. A przedstawiani gracze powinni otrzymywać ładną laurkę, a nie wycinek z 'zakazanego serwisu', bo to wygląda tak, jakbyście pisali, byle tylko napisać.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.04.2012, 15:02
powstała Polska wersja transfermarketu !
http://www.transfermarkt.pl/pl/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.04.2012 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.04.2012, 15:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
powstała Polska wersja transfermarketu !
http://www.transfermarkt.pl/pl/
dobre pół roku temu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.04.2012, 15:32
kha1: dokladnie tak jak mówisz. Też mi sie wydaje ze po FM właczają transfemarkta i jadą. No albo właczaja jakiś filtr i szukają piłkarzy ...jak w FM.
Jak ktoś ma jakąs propozycję piłkarza...to niech powie dlaczego.

np.moja propozycją (nierealną, ale pierwsza która mi wpadła do głowy) jest Rafał Wolski. Młody 19 letni piłkarz, srodkowy pomocnik lub po prostu pomocnik bo moze grac chyba na kazdej pozycji w linii pomocy a nawet z racji na szybkosc moglby grać za napastnikiem. Chłopak ma przegląd pola, niebanalną kiwke i chłodną głowę. Do tego nie widać po nim ze dopiero zaczyna grać bo ilekroć widziałem jak gra zachowywał sie jak doświadczony wyga. Menedżerem jego jest Cezary Kucharski. Szansę na taki transfer oceniam na 1% aczkolwiek jakbym stał się bossem Wisły z pokaźnym majątkiem inwestował bym w chłopaka z Głowaczowa w pierwszej kolejności.

drugim piłkarzem byłby Adam Matuszczyk tylko ze względu na to że nie łapie sie w Dusseldorfie. W Wiśle widziałbym go jako jednego z dwóch środkowych pomocników. Pamiętam że swego czasu potrafił dograć celnie kazde podnia, potrafi grać kombinacyjnie i jest stosunkowo młody jak na naszą lige. Nie wiem kto jest jego menedżerem, ile by kosztował i w jakiej jest formie, w sumie z tego sezonu wiem tylko tyle ze siedzi na ławie i to był moj głowny argument.Szanse na taki transfer oceniam na ...% ? Nie wiem ile bo praktycznie nic o nim nie wiem.
(i teraz jak ktoś widział mecze Dusseldorfu moze sie wypowiedzieć że np. nie potrafi podawać, czesto sie przewraca,panikuje, kiksuje etc.)
Jakaś kuźwa rozmowa a nie że od ponad 400 stron to wyglada jak koncert życzeń po zakończonym FM. Wchodzisz, wrzucasz i tyle. Serio ja na prawie żaden link z transfermarktu nie wszedłem bo po .... ? Wartości tam są wartosciami o ktorych mowa w gazetach i tyle. A to czy ktoś ma ryj fajny to mnie nie interesuje.
No i mierzmy też siły na zamiary.
Imho nasz budżet będzie uzależniony od tego za ile opchniemy jakimś frajerom Meliksona. Za Chaveza to będą raczej grosze,a jeśli Bednarz sprzeda Kirma z zyskiem powinien otrzymać pamiątkową statuetkę.
No i z racji ostatnich informacji, powinniśy się chyba skupiać na piłkarzach polskich z np. I i II ligi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.04.2012, 15:54
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim przestańcie wrzucać te linki z Transfermarketu. Ja nie wiem skąd się to wzięło. Jak widzę takie coś, to od razu przechodzę do kolejnego postu. To jakaś filozofia wyznawania graczy FM i sprawdzania ich na takim serwisie?

Rozumiem, ze to mają być nasze propozycje, ale niech one mają jakikolwiek sens. A przedstawiani gracze powinni otrzymywać ładną laurkę, a nie wycinek z 'zakazanego serwisu', bo to wygląda tak, jakbyście pisali, byle tylko napisać.
Dokladnie! Najlepiej nie dodac zadnej informacji o proponowanych zawodnikach, niech kazdy sobie sam poszuka...

Wiekszosc tutaj poleca pilkarzy, ktorych widzieli na zywo kilka razy i znaja, wiec o co ci chodzi? Ja osobiscie mam lepszego do roboty niz spedzac czas na takich portalach lub grac w dziecinne gry komputerowa à la FM. Pomimo niektorych blednych informacjach na TM, to wciaz niezle zrodlo: masz tam info o szczegolow ktorych nie ma na innych stronach, jak waznosc kontraktu, dokladna pozycja, czy zawodnik jest lewo- czy prawonozny...
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 08.04.2012 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 09.04.2012, 09:13
szkoda, że Patryk Małecki jest tak niereformowalny, bo piłkarsko to on byłby dobrym fundamentem pod nową drużynę, głw. ze względu na stabilność formy i brak wielkiego ciśnienia na zmianę klubu

Na Bednarzu ciąży głw. Jirsak chyba.
Łobodzińskiego mu daruję - była presja na ten transfer itp. natomiast mógł wynegocjować jakąś klauzulę
rozwiązania umowy przed czasem Ściągnął go głw. ze względu na klauzulę w kontrakcie.
Beto to był eksperyment, jakby wypalił mogliśmy sporo zyskać
na plus na pewno Diaz, Marcelo moim zdaniem świetne transfery (również Diaz na którym przecież zarobiliśmy)
Niedzielan to byłby dobry transfer gdyby nie paskudna kontuzja. Garguła pech- przecież chłopak w BOT grał na bardzo wysokich obrotach jak na naszą ligę- żeby przypomnieć jak nas rozklepali na naszym boisku.
Że Matusiak tak skończy też się nikt nie mógł spodziewać
Ogólnie można stwierdzić, że Bednarz miał sporo pecha przy tych transferach. Zarzucić można mu w zasadzie głw. Jirsaka i to, że nie podpisał 4 letniego kontraktu z Gargułą (przecież można to było chyba wynegocjować, zdecydowanie bezpieczniejsza opcja dla nas)
Kirm- moim zdaniem dobry zawodnik, spaprali go u nas, nie rozwinął się , nastąpił nawet regres.

ogólnie Bednarz powinien teraz lepiej dbać o swój wizerunek, każdy kolejny Jirsak go upokorzy, ma naprawdę bogaty bagaż doświadczeń, niech po prostu wyciągnie wnioski z poprzedniego swojego zaciągu (nie brać piłkarzy po kontuzjach, nie testować tyle przeciętniaków, nie brać przeciętniaków (Jirsak, Łobo) i szukać piłkarzy typu Marcelo i Diaz )

Niestety od początku rzucają mu kłody pod nogi, bo mimo wszystko jakoś ten Pazdan do mnie nie przemawia. W ogóle będzie ciężko o dobrych polaków. Sami widzimy, że takiego Pazdana można spokojnie zrobić z Urygi itp. Tak więc ja jednak bym uważał, z tym transferowaniem Polaków.

Głw. problem moim zdaniem będzie z środkiem pomocy. Tam będzie ciężko znaleźć dobrego piłkarza do pary z Wilkiem, bo takiego kandydata w polskiej lidze nie ma Uważam, że piłkarze typu Pazdan tylko nas zablokują. Nie mamy lepszych to prawda, ale czy nie lepiej jednak rozszerzyć trochę zakres poszukiwań jednak do Czech i Słowacji, oni też czują się u nas jak w domu i nie mają parcia na wyjazd.

Sprowadzać Pazdana, aklimatyzować go, wynajmować mieszkanie i robić z 25 latka krakusa. No nie jestem zwolennikiem szczerze mówiąc. Nie jestem przekonany do stawiania na siłę na rodaków. W kontekście Polaków jest tylko jedna droga- młody zawodnik, który przychodzi i dostaje szansę rozwoju bo ma nieprzeciętny talent i tyle. Skoro Brud wygląda normalnie przy Wilku to zapewne każdy inny młody chłopak tyle, że z jakimiś perspektywami by się odnalazł i wskoczył od zaraz na niezły poziom.

Akurat defensywnego pomocnika nie jest tak trudno znaleźć, dlatego nie są to piłkarze, którzy łatwo zmieniają klub (Wilk, Vdorjak), oni z reguły nie robią ciśnienia na wyjazd. Więc akurat tutaj zastanowiłbym się nad jakąś opcją zagraniczną. Chyba, że mamy na oku kogoś zupełnie anonimowego, bo tak jak mówiłem drugiego Radka Sobolewskiego to u nas nie widzę.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 09.04.2012 o godz. 09:29.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.04.2012, 09:28
Przeciez Pazdan jest Krakusem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 09.04.2012, 09:32
A to co innego, niech przychodzi, na razie będzie grał, a potem będzie solidnym rezerwowym, albo wygryzie Wilka
gdyby Wilk robił różnicę, nie bałbym się tak sprowadzenia Pazdana, Czarek zawodzi i tylko dla jednego w podstawowej 11 widział bym miejsce na przyszłość.
Niestety ogólnie rzecz ujmując oboje to beztalencia .
W sumie ten sezon będzie przejściowy, może wyłoni się przez ten czas jakiś ligowy talent, na którego będzie można postawić, a jak nie to będziemy zmuszeni szukać gdzie indziej. Na pewno Wisła nie będzie mogła sobie na dłuższą metę pozwolić na parę Wilk Pazdan na środku pomocy. Obym się mylił

Dla mnie dobrym kandydatem do Wilka/Pazdana byłby Razack Traore. Już trochę mieszka w Polsce, a czysto piłkarskie kryteria spełnia nawet w dłuższych planach.
Nie obraziłbym się na takie właśnie 2 transfery w tym okienku. I na tym bym poprzestał w kontekście środka pomocy- chyba, że mają kogoś anonimowego na oku to byłby odkryciem sezonu. Do wyjścia z kryzysu by to zapewne wystarczyło. A można by szczególnie z Traore wiązać przyszłość nawet w kontekście pucharów. Rozwijanie tego piłkarza nie byłoby stratą czasu. A Pazdan by się przydał choćby dlatego żeby spróbować wygryźć Wilka.
Nie sądzę, żeby Pazdan przychodził tu w kontekście pewnego pierwszego składu bo takie coś to mu chyba tylko Górnik mógłby zagwarantować. U nas raczej rotacja- mam nadzieję.
3 letni kontrakt dla Pazdana i 4 letni dla Traore- to by mnie zadowoliło (uważam, że z Pazdanem nie powinniśmy podpisywać dłuższego, to nie on powinien stawiać warunki, a Traore 4 latka bo inaczej od zaraz myślałby głw. o promocji)
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 09.04.2012 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 09.04.2012, 09:44
co wy gadacie. napisałem, że oglądałem Ayoze i Iriome kilka lat temu i sprawili na mnie bardzo dobre wrażenie w SEGUNDA DIVISION, a bardzo chwalony był szczególnie Iriome, bo potafił strzelić ładną bramkę kończąc akcję schodząc do środka, Ayoze może i jak Novo z Legii ale młodszy, na pewno nie irytuje jak Kirm. nie podałem byle kogo z jakiejś gry, a propozycje są realne, bo jeden jest rezerwowym w jednym z najsłabszych zespołów Primery teraz, a drugi grywa w rezerwach Villarreal wiec tez Segunda. Villarreal B tez nie spisuje sie za dobrze w Segundzie, wiec zawodnicy do wyciagniecia, a technicznie duzo lepsi niz nasi pomocnicy, moze nie licząc Nuneza, ale Nunez jakis taki taktycznie chyba niedoszkolony albo mało inteligentny

Iriome grał nawet 2 spotkania w Hiszpanskiej U20, moze grac w srodku pola jako ofensywny pomocnik.
Ayoze był kapitanem Tenerife z którym wywalczył awans do Primera, ale spadli od razu po awansie. Ayoze też potrafi strzelać bramki - 19 bramek w 162 spotkaniach dla samej Tenerife, jest szybki, ale w przeciwienstwie do Iriome jest nizszy
Ostatnio edytowane przez HEDu : 09.04.2012 o godz. 10:01.

Odpowiedz cytując
robertos
Member

Od: 01.2009

Stary 09.04.2012, 09:49
Jakub Kosecki - temu można się przyjrzeć ,oczywiście Brożek ,Głowacki ,Burliga.
Aby stworzyć nową Wisłę potrzeba jest tak 3-4 doświadczonych zawodników ,ogranych w pucharach ,aby ci młodzi mogli się od nich uczyć ,wiadomo że z gwiazd zostanie Pareiko , Wilk ,Genkow ,Małecki .
Kupić młodych zawodników z niższych lig zaoferować dobre pieniądze ale tylko za wygrane mecze ,podpisać długoletnie kontrakty i czekać ,wiadomo jak by była szkółka z prawdziwego zdarzenia to już pierwsze talenty by się pokazały a tak trzeba szukać u innych .
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 09.04.2012, 09:50
w każdym razie jak Pazdan nie będzie chciał jakiś w miarę przeciętnych warunków (myślę, że to co oferował mu Górnik to maksimum - oni zapewne zaoferowali mu maksymalną ofertę na jaką uważają, że zasługuje)
dlaczego Pazdan ma u nas zarabiać większe pieniądze, skoro po pierwsze nigdzie większych nie dostanie zapewne, a jak ktoś chce mu płacić większe pieniądze niż zasługuje to już inna kwestia
po co nam kolejny przepłacany rodak
niektórzy zarabiają więcej tylko dlatego, że to Wisła, marka itd. nie podoba mi się to
jak Pazdan chce nas oszukać i chce więcej pieniędzy od nas niż od innych klubów np. to dziękuję mu za grę w rodzinnym mieście
takie podbijanie kontraktów jest typowe dla pana Bednarza mam wrażenie, czego się, bardzo obawiam u tego pana

robertos w kategorii naszych gwiazd (jak na nasze warunki) to ja też zaliczam Jovanovica i Czekaja, którzy też na pewno zostaną.
Garguła na pewno kontraktu nie rozwiąże jeszcze, więc warto dokupić w miejsce Meliksona jakiegoś rozgrywającego o defensywnych walorach.
Do taktyki 442 niestety trudno znaleźć defensywnego pomocnika, który byłby jednocześnie kreatywny.
Ja jednak wolę 451. W 442 potrzeba dużo pieniędzy na napastnika i defensywnego pomocnika, w 451 potrzebujemy większej kasy tylko na ofensywnego pomocnika, a w niektórych meczach Genkov i Brożek mogliby grać razem nawet z ofensywnym pomocnikiem w 442.
Jak Brożek nie przyjdzie to w ogóle nastawiałbym się na 451 bo jak juz mówiłem jest to wykorzystania drogi Garguła, no i jak nie przyjdzie Brożek, to pozyskać bramkostrzelnego gracza to nie jest łatwa sprawa
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 09.04.2012 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów