|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
A co miał zrobić z takim "szrotem" , jak to ująłeś, Maaskant oraz Moskal? Boże, tego się nie da oglądać na trzeźwo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
To dostał lud Polaków... Macie przedsmak Wisły anno Domini 2012/2013, z "młodymi zdolnymi Polakami" w składzie i polską myślą szkoleniową. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Dno i pół metra mułu, chyba za kare ten mecz oglądałem,Kirm FACEPALM reszta to samo -.-
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Gratulacje dla wszystkich, ktorzy obstawiali zwyciestwo Jagi.
Milo ze strony naszych panienek, ze wspomagaja finansowo swoich kibicow w tych trudnych czasach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie dlatego ...po prostu Probierz dal dychnac naszym ofensywnym gwiazdorom przed meczem z Ruchem ...bo jako trener do konca wierzy ze w tym sezonie cokolwiek mu sie uda ....wogole jak Probierz przyszedl to bylem przekonany ze nie po to zeby byc trenerem w nastepnym sezonie , nie po to zeby ratowac skompromitowany sezon w lidze tylko skupic sie i uratowac twarz dochodzac do fianlu ...MP i pierwszy finalista jest juz dawno znany .... wec nawet nie chodzi o wygranie tylko o udzial w finale .....swoja droga to w glowie mi sie nie miesci zeby byla taka sytuacja ze zawodowy pilkarz nie gra co 3 dni i trzeba dmuchac na zimne ...jaka liga i pieniadze - takie gwiazdy |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
90 minuta meczu, ostatni rożny i kto trafia w piłkę? K....a Bramkarz.
Brawa dla Sergieja, żywy dowód na to, że piłkarzowi z zagranicy może zależeć bardziej niż naszym wychowankom. Co do reszty szkoda się wypowiadać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Święte słowa Willow. Niestety, oni tego nie rozumieją. Nie dociera, że drużyna oparta na "młodych zdolnych Polakach", polskiej myśli szkoleniowej i koncepcjach polskich działaczy typu Bednarza i Kapki, nie ma najmniejszych szans na unikanie kompromitacji nie tylko w Europie. I rzeczywistego bankructwa w każdej formie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ile wygrałeś i ile radzisz stawiać na Ruch w PP, ŁKS?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Zadziwiające jest to, że Pareiko stworzył większe zagrożenie pod bramką rywala niż Biton i Genkov razem wzięci :/
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
To cos dzisiaj gral Kirm, to istny sabotaz..
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Boże, niech to się już skończy.
Wesołych Świąt mimo wszystko. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pytanie jest jedno: czy Ci zawodnicy grają tak beznadziejnie, bo im się nie chce, czy nie potrafią?
Tak wiem, Maaskant skompromitował się wypowiedziami po derbach, ale trzeba przyznać jedno: o trenerce miał pojęcie. Tymi samymy zawodnikami zdobył MISTRZA POLSKI. Teraz Ci zawodnicy skończa sezon ok 7-10 miejsca. W zasadzie tylko dzięki punktom nabitym za Maaskanta nie musimy się martwić o spadek. Czy ten klub kiedyś będzie prowadzony normalnie? Pewnie tak, gdy odejdą z tego świata wszyscy Ci źli doradcy Cupiała, albo przejmie nas inny właściciel. W tym momencie nie ma niczego. I nic nie zapowiada zmiany na lepsze. Czy ktoś się dziwi, że frekwencja na meczu z Ruchem będzie w okolicach 2-3 tysięcy? Jedyny pozytyw? A jest, im mniej Januszy na meczach, tym lepsze "ekipa" ![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Może Pareiko powinien grać w ataku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Obstawiałem 2:0 dla Jagi w lidze typera i takim wynikiem powinien się zakończyć mecz bo 1:0 niezbyt oddaje to co się działo bo boisku.
W żaden sposób nie jestem zaskoczony ani grą Wisły ani grą Jagi ani wynikiem. Jedyna ciekawostka to zmiany. Wszedł Iliev i Melikson i gra z niskiego - orlikowego poziomu spadła na praktycznie zerowy (WF w gimnazjum). Jeśli tak ma wyglądać gra zmienników w tym klubie i ich zaangażowanie to ten klub nie ma sensu istnienia w ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 07.04.2012 o godz. 19:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Bo gawiedź nasłuchała się o krakowskiej piłce i chciała zamiany. A Maaskant chyba po meczu ze Śląskiem w zeszłym sezonie pojął że ma bandę łamag i wycisnął z nich 200% Hehehe śmiać mi się chciało jak czytałem te bzdury o stylu gry itp a dziś mi się chce płakać. Ale Gawiedzi nie martwcie się dostaniecie wszystko czego chcieliście Polaków i posiadania piłki tylko czemu nie ma radowania się? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Jakich Polaków? Piłkarzy z ME a nie Polaków. Jak przyjdą ci mityczni Polacy jak Makuszewski, Pazdan, Brożek itd czy inni to wtedy ocenimy ich grę albo się powyzywasz. Na razie nasze stranierosy serwują nam strajk włoski i olewają grę poza Pareiko. Więc co ma Probierz robić? Daje pograć piłkarzom ME. A wiadomo że to nie ten poziom. I nie ci piłkarze jak Brud będą wiodącymi pozstaciami w przyszłym sezonie ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może lepiej że kolejny mecz w plecy. Przynajmniej więcej tych darmozjadów wyleci z zespołu. Jeśli ktoś miał wątpliwości co do Kirma, Jirsaka i jeszcze paru innych to chyba zostały one rozwiane.
Uryga dał rade! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Macie posiadanie jak za Moskala
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Kirm i Uryga to byli jedyni, coś grali tzn. nie popełniali dziś rażących błędów, więc nie wiem skąd ta jazda po nich. Pareiko jak zawsze dobrze, a reszta też jak zawsze, ale dramatycznie.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Niestety ale jest tak jak powtarzali to wielokrotnie komentatorzy. Dochodzimy pod pole karne i koniec. Nasza ofensywa nie istnieje po strzeleniu nam bramki.
Zero pomysłu na kombinacyjną gre. Zero dobrych wrzutek czy z narożnika, czy wolnego czy z akcji. Brak wypracowywania tak samo rzutów wolnych. Brak zawodnika który byłby zdolny stworzyć zagrożenie dobrze wykonując rzut wolny. Zero indywidualnych akcji takich jak Pajlic w koncowce(czemu Biton nie może chociaż raz na mecz stworzyć czegoś takiego jak z Twente na wyjeździe?) Zero (celnych/stwarzających zagrożenie) strzałów z dystansu. Zero (no może dzisiaj jedno) niebezpiecznych prostopadłych podań. Więc ja się pytam z czym do ludzi? I to nie ma już znaczenia czy to są grajkowie zagraniczni czy Polacy. A o panu Andrażu przez grzeczność nie wspomne... Nie jednak musze. Jak posłał piłe w powietrze po świetnym podaniu Meliksona to myślałem że wyjde z siebie i stane obok po czym zrobie to jeszcze raz i we troje pojade mu nakopać osobiście... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak tam gral Alan Uryga? W ME on sobie slabo radzi, a ostatnio z Legia zagral katastrofalnie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z pustego Salomon nie naleje. To sie tyczyło Moskala i Probierza.
Temu drugiemu została powierzona budowa nowej Wisły. A póki co jakoś trzeba pograć tymi łamagami bez ambicji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
tutaj juz nawet nie ma co się denerwować , jest po prostu żal patrzeć na to wszystko na boisku. Serce się kraja .
najbardziej żal po tym meczu Wilka , Pareiki i Urygi . Poza tym że zostawili wiele zdrowia to nie można mieć większych zarzutw do ich gry ( poza zachowaniem Wilka przy bramce ) Szczególnie nasz najmłodszy gracz pokazał jak można walczyc na boisku, notował odbiory w środkowej strefie , a co najważniejsze nie popełnił w całym meczu zadnego większego błędu . Co też najciekawsze stwarzał największe zagrożenie przy stałych fragmentach dla Wisły . Brawa dla tego chłopaka . Powinien dostać szanse w kolejnym meczu . Nie dał plamy Może nie u wszystkich , ale dzisiaj widać było namiastki ambicji u naszych graczy . Widać ją było nawet u Paljica czy Lameya , ale i tak czas tych "piłkarzy" w Wiśle dobiegł końca .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.04.2012 o godz. 19:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przestańcie się w końcu czepiać. Grali prawie sami obcokrajowcy typu Lamey, Paljic, Jaliens - źle. Dali do składu Polaków takich jak Brud, Czekaj, Uryga - również źle. Nie tyczy się to dzisiejszego meczu tylko ogólnie. Gra to padaka, potwierdzam ale odnośnie składu - POLAKOWI NIE DOGODZISZ. Prawda jest taka, że teraz liga poszła się jeb... i jedyne co zostaje to puchar a dopiero w przyszłym sezonie nie duże przemeblowania i walczymy o ligę!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
To nie jest drużyna tylko 11 kopaczy, każdy gra swój mecz.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||