The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2012, 19:07
milosz
Najbardziej wkurzajacy sa ludzie ktorzy zarzucaja innym to co sami robia...

Cytat:
Nie dajesz żadnych dowodów bo ich nie masz.
kacpaw91, nie dal dowodow bo takowych nie ma. Problem w tym ze ty takze nie dajesz dowodow, bo... takowych tez nie masz.

Tyle, caly temat to poszlaki. Nie rozumiem tylko skad ta twoja pewnosc. Legia tez gra w pucharach, i dopiero po sprzedazy Rybusa i Borysiuka wyszla na plus (ktory poszedl na splate dlugow). Lech byl na plusie wtedy jak sprzedawal graczy (Lewandowski za 4 mln euro, Murawski za 3 mln euro) i jak gral w LE (2x 1/32 LE). Nie gra, juz jest na minusie. A sprzedaz Rudnevsa jedyne co zrobi to tylko ten minus splaci.
Albo mamy do czynienia ze spiskiem, czyli u nas kazdy na futbolu zarabia (czemu wiec takie male zainteresowanie ze strony inwestorow?), albo rzeczywiscie jest z bilansowaniem problem.

Analizy Dzimiego sa fajne i optymistyczne, ale mu kiedys wyszlo ze Wisla "kosztuje" 20-25 mln zlotych (bez transferow). Przynajmniej tak napisal. W tym momencie czlowiek sie pyta; jak to mozliwe ze tyle, skoro tyle juz "kosztowalismy" kilka lat temu. Wtedy gdy najwyzszy kontrakt w druzynie mial Zurawski, czyli... 250 tys euro. Teraz takich, lub wyzszych, kontraktow jest kilka.

Nikt tez nie pamieta o fatalnej frekwencji mimo stosunkowo niewysokich cen. Moze Basalaj nie zakladal tak koszmarnej frekwencji? A frekwencja wyzsza o 4-5 tys. to kilka mln zlotych roznicy .
I tu jest wlasciwie jeden z glownych problemow Wisly. Frekwencja, sponsor i szkolenie. Majac te 3 rzeczy na niezlym poziomie mysle ze budzet 50 mln zlotych to bysmy sami sobie mogli generowac... bez pucharow. Ot, margines do poprawy jest.
------------------------------------------------------------------------
Edit:
milosz
, nie przesadzaj. Uznajmy ze to byl zarcik (pierwsze zdanie), tak jak twoj z Legia. Ale zaden atak na twoja osoba, ot normalna dyskusja
P.S
Nikt twoich pogladow nie obala rzetelna wiedza, ale twoja poglady, warto dodac, na rzetelnej wiedzy tez nie sa budowane
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 02.04.2012 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.04.2012, 19:07
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
.

PS Stan to taki skarb dla Wisły? To dlaczego zbudował drużynę bez perspektyw?
Ano twój pozbawiony wad B.C to mu zlecił, dziwne że o tym nie słyszałeś.

Ujme to tak, ... ależ Ja nie zamierzam Cie do niczego przekonywać, bo czuję Twój fanatyzm na milę.

Artykuł sponsorowany, ot dlaczego, aby Bednarz mógł działać, aby B.C mógł ciąć wydatki, aby znaleźć kozła ofiarnego, że zły jest obcy, ale Ty tego nigdy nie zrozumiesz, więc koniec rozmowy i juz Ci to mówiłem nie zawracaj mi głowy jak nie masz nic do powiedzenia, a tam, jak masz ...to tez nie zawracaj. Tyle.

________

Problem w tym Bobek90 że mam prawo miec swoje poglądy i skoro nikt ich rzetelną wiedza nie obala to nadal je mogę tu głosić, a twój atak na moja osobę jakoś mnie nie dziwi, "martw sie" lepiej o Legię bo im MP może uciec, taki mały żarcik, sam sie o niego prosiłeś przecież .
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.04.2012, 19:58
milosz napisał(a):Wyświetl post
Ano twój pozbawiony wad B.C to mu zlecił, dziwne że o tym nie słyszałeś.

Ujme to tak, ... ależ Ja nie zamierzam Cie do niczego przekonywać, bo czuję Twój fanatyzm na milę.

Artykuł sponsorowany, ot dlaczego, aby Bednarz mógł działać, aby B.C mógł ciąć wydatki, aby znaleźć kozła ofiarnego, że zły jest obcy, ale Ty tego nigdy nie zrozumiesz, więc koniec rozmowy i juz Ci to mówiłem nie zawracaj mi głowy jak nie masz nic do powiedzenia, a tam, jak masz ...to tez nie zawracaj. Tyle.

________

Problem w tym Bobek90 że mam prawo miec swoje poglądy i skoro nikt ich rzetelną wiedza nie obala to nadal je mogę tu głosić, a twój atak na moja osobę jakoś mnie nie dziwi, "martw sie" lepiej o Legię bo im MP może uciec, taki mały żarcik, sam sie o niego prosiłeś przecież .
Wiesz, ja nie twierdzę, że Cupiał prowadzi wzorowo Wisłę, twierdzę jednak, że nie wychodzi na niej finansowo najlepiej. Nie robi tego ze złej woli, ale z niecierpliwości. Boli mnie jak sobie pomyślę, że gdyby po pamiętnym sezonie 2002/2003 zdecydował się zbudować Akademię to byśmy prawdopodobnie teraz nie mieli problemu z kadrą. Ktoś go do tej wizji przekonał. Wątpię, aby właściciel kazał Stanowi znaleźć piłkarzy w wieku 27-33 lat. Prędzej powiedział "znajdź odpowiednich piłkarzy".

Taka mała sugestia, robisz lekki bałagan edytując posty.

A i jeszcze jedno. Ja Ciebie nie obrażam. Ty też nie musisz. Jeżeli obrażanie to twoje argumenty to faktycznie pora zakończyć tę dyskusję.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.04.2012, 20:21
Abstrahując od tematu finansowego - Kupisz i Makuszewski, co sądzicie o tych skrzydłowych. Moim zdaniem na pewno lepsi i bardziej pożyteczni od Kirma.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.04.2012, 20:35
Wiesz, ja nie twierdzę, że Cupiał prowadzi wzorowo Wisłę, twierdzę jednak, że nie wychodzi na niej finansowo najlepiej. Nie robi tego ze złej woli, ale z niecierpliwości. Boli mnie jak sobie pomyślę, że gdyby po pamiętnym sezonie 2002/2003 zdecydował się zbudować Akademię to byśmy prawdopodobnie teraz nie mieli problemu z kadrą. Ktoś go do tej wizji przekonał. Wątpię, aby właściciel kazał Stanowi znaleźć piłkarzy w wieku 27-33 lat. Prędzej powiedział "znajdź odpowiednich piłkarzy".
Taka mała sugestia, robisz lekki bałagan edytując posty.
A i jeszcze jedno. Ja Ciebie nie obrażam. Ty też nie musisz. Jeżeli obrażanie to twoje argumenty to faktycznie pora zakończyć tę dyskusję.
Cupiał zmienia trenerów, nie inwestuje w infrastrukturę i ...parę jeszcze innych by się znalazło kamyczków do jego ogródka, szanuje go za MP, ale krytykuje bo jest za co ... teza że Stan nie miał budować drużyny na teraz !? , no sorry ale to już nie jest płaszczyzna rozmowy....
Ja rozumiem że starasz się go bronić za wszelka cenę nawet w tak irracjonalny sposób, ale gdyby Stan mógł za te same pieniądze kupować piłkarzy młodszych to by to robił ...no trochę pomyślunku.

Jeśli wyraźnie sygnalizuję brak chęci na kontynuację to ją uszanuj, zwłaszcza że to nią Ja rozpocząłem polemikę.

_______
Edit. Owszem zarabia i pozostaniemy przy swoim, w 2 ostatnich latach nie zanotował strat , wątpię tez aby dług sie zwiększał (bo per salto jest na minusie , ale nie za ostanie 2 lata, taki jest mój pogląd i nie mam podstaw aby go zmienić), bo gdyby tak było właściwi dziennikarze z kontrolowanych przecieków juz by o tym pisali .
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.04.2012 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 02.04.2012, 20:43
milosz napisał(a):Wyświetl post
Cupiał zmienia trenerów, nie inwestuje w infrastrukturę i ...parę jeszcze innych by się znalazło kamyczków do jego ogródka, szanuje go za MP, ale krytykuje bo jest za co ... teza że Stan nie miał budować drużyny na teraz !? , no sorry ale to już nie jest płaszczyzna rozmowy....
Ja rozumiem że starasz się go bronić za wszelka cenę nawet w tak irracjonalny sposób, ale gdyby Stan mógł za te same pieniądze kupować piłkarzy młodszych to by to robił ...no trochę pomyślunku.

Jeśli wyraźnie sygnalizuję brak chęci na kontynuację to ją uszanuj, zwłaszcza że to nią Ja rozpocząłem polemikę.
Ja nie bronię Cupiała na całej linii. Twierdzę jednak, że nie zarabia na Wiśle, więc nie odwracaj kota ogonem.

Ja mam "szanować" twój brak "chęci na kontynuację", a Ty nie szanujesz mnie sugerując, że "czytać nie umiem", "nigdy nie zrozumiesz". Trochę to dziwne, ale niech Ci będzie.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.04.2012, 21:03
Jak jest z kasą w Wiśle to wie Cupiał i jeszcze kilka innych osób, a wy możecie się wykłócać kto ma racje, nikt nie ma skanów umów piłkarzy, sprzedaży ich, i wiele innych. Tak że to jest takie gdybanie, a to co piszą w gazetach wcale nie musi być prawdą, Cupiałowi należy się szacunek za do że wyciągnął Wisłę z czarnej dupy, i nie wydaje mi się że pozwoli temu klubowi stoczyć się na dno.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.04.2012, 23:32
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Jak jest z kasą w Wiśle to wie Cupiał i jeszcze kilka innych osób, a wy możecie się wykłócać kto ma racje, nikt nie ma skanów umów piłkarzy, sprzedaży ich, i wiele innych. Tak że to jest takie gdybanie, a to co piszą w gazetach wcale nie musi być prawdą, Cupiałowi należy się szacunek za do że wyciągnął Wisłę z czarnej dupy, i nie wydaje mi się że pozwoli temu klubowi stoczyć się na dno.
Wystarczy sprawdzić sprawozdanie finansowe Wisły za 2011 rok. Pewne dane są dostępne.
Odpowiedz cytując
sounds_good
Member

Od: 06.2009

Stary 03.04.2012, 04:52
Za 2011 to może się uda ściągnąć w 2013
Na zawsze Wisła!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.04.2012, 07:42
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Abstrahując od tematu finansowego - Kupisz i Makuszewski, co sądzicie o tych skrzydłowych. Moim zdaniem na pewno lepsi i bardziej pożyteczni od Kirma.
Myślę, że we dwóch są o wiele bardziej pożyteczniejsi
Tematu raczej nie ma, Jaga krzyknie po 1,5mln euro za każdego i po sprawie.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.04.2012, 08:01
Za Makuszewskiego to sobie może krzyczeć ile wlezie. Jego kontrakt kończy się w czerwcu
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.04.2012, 11:01
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zarzadu_klubu/

i co tam milosz?
no wiem, przeciez to wybieg klubu ...

ale co do tych 7 baniek to skoro Ty zaczynasz temat to dlaczego go nie skończysz?
milosz napisał(a):
A udowodnij że nie kosztował tyle
Już wiem dlaczego dość często wyzywasz ludzi od gimnazjalistów,dzieci etc. Już wiem.

dlaczego zadałem Ci pytanie nt. tych 7 baniek o których mówisz i ogólnie .......isz cały czas o jakimś zysku..
kpc napisał(a):
Art. 6.
Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego wywodzi skutki prawne.

p.s. Wczorajszy mecz jak oglądałeś ile sie skończył dla Ciebie. 0-0 ? czy może 2-0 albo 5-1 czy też 12-14 ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.04.2012, 11:18
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Za Makuszewskiego to sobie może krzyczeć ile wlezie. Jego kontrakt kończy się w czerwcu
Serio?

http://www.jagiellonia.pl/zawodnik.php?z=284
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.04.2012, 11:20
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Serio?

http://www.jagiellonia.pl/zawodnik.php?z=284
Sam twierdziłem, że jest od czerwca wolnym zawodnikiem, ale TM czasem się myli co do długości kontraktów. Nikt nie mówi, że kontrakt kończy się Czekajowi, więc całkiem możliwe, że ta informacja też jest zła.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.04.2012, 11:21
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
2014 roku...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.04.2012, 11:37
Sam twierdziłem, że jest od czerwca wolnym zawodnikiem, ale TM czasem się myli co do długości kontraktów. Nikt nie mówi, że kontrakt kończy się Czekajowi, więc całkiem możliwe, że ta informacja też jest zła.

Nie sadze zeby informacja z oficjalnej strony byla zla.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.04.2012, 11:43
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Nie sadze zeby informacja z oficjalnej strony byla zla.
No dokładnie, dlatego przyznałem się do błędu. Jest gdzieś informacja do kiedy Czekaj ma kontrakt?
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2012, 13:29
OGŁOSZENIE !!!!!

Zamienię stójkowego Gargułę z wysokim kontraktem na pączka Iwańskiego z kontraktem o połowe mniejszym.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.04.2012, 14:41
Jedyne co moze napawac optymizmem to ta odpowiedz Bednarza:

"Mimo ciężkiej sytuacji, Wisła przygotowała już listę zawodników, których chętnie by przywitano na Reymonta. Klub nie chce zdradzać nazwisk, ale podobno pierwsze rozmowy zostały już przeprowadzone. - Myślałem, że będzie trudniej, ale jednak marka naszego klubu wciąż przyciąga zawodników. W tej sprawie jestem optymistą" - mówi Bednarz
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.04.2012, 15:10
Co do bełkotu Bednarza nt. Bruda i Czekaja to polecam artykuł Weszło.

http://www.weszlo.com/news/10041-Ali...osc_sie_podoba

Niestety ale wprowadzać młodzież do drużyny to może każdy. Natomiast aby wprowadzać wyszkoloną młodzież umiejętnie do zespołu to najpierw trzeba tą młodzież mieć, potem ją wyszkolić a na końcu wprowadzić. Takiego gościa jak Brud można wyciągnąć z pierwszego lepszego orlika, założyć mu koszulkę i ogłosić sukces: stawiamy na młodych, utalentowanych Polaków! Niestety... ani młodzi, ani utalentowani ani wyszkoleni. Bednarz robi taką samą ściemę jak robił Valckx. Byliśmy karmieni, że Jaliens i Lamey to geniusze, teraz jesteśmy karmieni, że Brud i Czekaj są geniuszami. Jeśli ktoś się na to łapie to życzę smacznego

@down: Tez nie uważam go za idiotę. Uważam go "tylko" za legionistę. Jak to się odbije na klubie... mieliśmy już tego próbkę. Szczególnie zapadł mi w pamięci serial testowanych bramkarzy...
Ostatnio edytowane przez thechris : 04.04.2012 o godz. 23:32.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.04.2012, 16:14
Cytat:
Co do bełkotu Bednarza nt. Bruda i Czekaja
Nie uważam że Bednarz jest tak głupi aby w przyszłości zamierzał opierać grę Wisły na tym piłkarzu. Myślę, że to taka podkładka pod renegocjacji umów z piłkarzami. Coś na zasadzie patrzcie mamy Bruda, który gra za skromną forsę a wcale nie gorzej niż wy. Nie potrafię inaczej tego zinterpretować bo Bednarza za idiotę mimo żałosnych ruchów transferowych w przeszłosci nie uważam. Nie wyobrażam sobie aby na tak newralgicznych pozycjach jak środek pola grało dwóch tak słabych od strony piłkarskiej zawodników jak Wilk oraz Brud.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.04.2012 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.04.2012, 10:24
Tak i do tego Małecki zostanie kapitanem...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2012, 11:31
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Mam WIELKĄ nadzieje źe na następny sezon zostaną z nami Pareiko, Jovanović, Chavez, Wilk, Sobolewski, Melikson, Iliev i Genkov. Mam teź WIELKĄ nadzieje ze wróci do nas Arek Głowacki oraz Brozio, a nawet i Pietja.
Z zawodników, których wymieniłeś MOŻE zostanie Pareiko (po obniżeniu wymagań finansowych), Jovanović, Wilk i po ewentualnym dojściu do zdrowia i pełni formy Sobol. Na pozostałych nie będzie nas stać, a biorąc pod uwagę ile zarabiają, a jak prezentują się na boisku, to nie powinniśmy po nich płakać. Osobnym tematem jest Melikson, którego chciałbym dalej oglądać w Wiśle, jednakże zbyt wiele czynników wpływa na to, że zapewne nie zobaczymy go w następnym sezonie w Krakowie. Mam tu ma myśli wysoki kontrakt, chęć wyjazdu Izraelczyka do silniejszej ligi oraz to, że na jego transferze Biała Gwiazda będzie mogła zarobić niezłe pieniądze - niezbędne dla funkcjonowania klubu w chwili obecnej.

Co do "Głowy" i "Brozia", to myślę, że za ich sprowadzeniem przemawia fakt, że wokół nich można będzie budować nowy zespół, mam nadzieję, że złożony z młodych i perspektywicznych zawodników.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 06.04.2012 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.04.2012, 18:38
A co powiecie na to - Sebastian Boenisch od 1 lipca nowym zawodnikiem Wisły Kraków...TRANSFER ZA DARMO
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.04.2012, 19:01
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
A co powiecie na to - Sebastian Boenisch od 1 lipca nowym zawodnikiem Wisły Kraków...TRANSFER ZA DARMO
plus pół miliona ojro dla hjen typu Mandziary
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.04.2012, 19:02
Ostatnio kontuzja i nie wiadomo jak będzie się prezentował, poza tym, znając życie jak Werder oddaje go bez żalu to gdzieś jest feler. I jeszcze to ogłaszają wszem i wobec. Taki dobry a za free do wzięcia.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.04.2012 o godz. 19:05.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 06.04.2012, 21:05
Boenisch w Wiśle to spełnienie mojej kariery managerskiej w FIFIE
A co do powrotu Głowackiego i Brożka, natknąłem się dziś na coś takiego:
http://www.bialoczerwoni.com.pl/news.php?id=5397
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.04.2012, 19:17
Mogł przyjsc Baszczynski, Zienczuk, Kosowski to narzekali wszyscy, ze robimy sobie dom stracow. Ale Oni przynajmniej cos graja a do tego oddaliby sie Wisle w 100% - i tego Nam brakuje w tej chwili.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.04.2012, 19:32
Żenada, katastrofa, brak słów... taka jest gra naszej już niestety nie wielkiej Wisły. Polityka klubu to CHAOS a drużyna nie posiada żadnego stylu gry. Brak perspektyw i rozwoju klubu skłania do wielu przemyśleń... Dla nas najlepiej zeby liga już się zakończyła... Szczerze to już się nie chce tej drużyny nawet oglądać bo to wstyd.... od dziś Wisła to klub środek tabeli lub niżej na dłuugie lata.......... Polityka transferowa to niekompetentni ludzie i ich zabawki...
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 07.04.2012 o godz. 19:35.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.04.2012, 19:40
Ja zawsze jestem optymistą więc na siłę próbuję szukać pozytywów tych ostatnich dokonań naszej drużyny. Myślę sobie tak... Jak skończymy sezon na 11-12 miejscu, to może Cupiał, który słynie z wybuchowego charakteru walnie pięścią w stół i powie coś w tym stylu: "Masz tu Jacek 5 mln euro, zrób mi za to drużynę, która nie będzie mnie i mojego klubu ośmieszała na krajowym podwórku". Marzenia... Ale nie mam nic przeciwko temu, aby wyniki z tego sezonu mocno weszły panu Cupiałowi na ambicję
Ostatnio edytowane przez Tominho : 07.04.2012 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów