|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
^^
Latało |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nie wiem co kolega ma na myśli, ale wczoraj znajoma opowiadała, że jej kolega wrócił z meczu z rozciętą głową, bo czymś tam dostał od kibiców Lecha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pytanie do osób, które mają na ten temat jakąś wiedzę. Do kogo prawnie należą tereny, które zaznaczyłem na zdjęciu w linku poniżej?
http://oi41.tinypic.com/108dy6w.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
nie do końca, to w lewym dolnym rogu to teren cracovii, miejsce gdzie ma powstać ich baza
a jak dobrze pamietem teren wymieniony z tymterenem przy kablu to stadion lekkoatletyczny czyli to boisko z "bieżnią" tutaj widac o jak sporym kawałku mowa http://sportowacracovia.files.wordpr...pg?w=480&h=339 co gorsze to jechałem ostatnio temtędy i widać jakieś ruchy
Ostatnio edytowane przez Kolumbus : 04.04.2012 o godz. 23:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A tereny na południe od stadionu lekkoatletycznego to chyba tez tereny TF Kable? - tak gdzie jest kort tenisowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak też myślałem, ale nie byłem do końca pewny... Pewny jestem natomiast tego, że na tym terenie spokojnie można wybudować dwa boiska treningowe i postawić jakiś konkretny budynek klubowy, w którym piłkarze mogliby spędzać czas przed i po treningu. Znalazło by się zapewne też miejsce na tę nieszczęsną siłownię, która w tej chwili znajduje się w korytarzu jednej z trybun (kpina)... Wybudowanie dwóch boisk i tego budynku klubowego to koszt góra 3 mln złotych. Jak dobrze liczę, jest to 3-letnia pensja Łukasza Garguły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
była taka mapka z numerami działek i właścicielami, niestety nie moge jej znaleźć u siebie ani w sieci |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli Cracovia zbuduje pod samym stadionem Wisły swoją bazę to będzie to niestety ogromny wstyd... Nie dość, że baza pod naszym stadionem to jeszcze fakt, że my takowej w ogóle nie mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Całość tu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
||
Cytat:
(a te boiska pewnie na Ruczaju, albo w innych Skotnikach. Tam jest tania ziemia) ![]() .
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
ja widziałem młodych wiślaków na nowym boisku na miasteczku studenckim AGH
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Maja takie tereny przy stadionie, a oni tego nie potrafią zagospodarować, szukają gdzieś w pipidowach gdzieś, gdzie dzieciaki nie bedą miały jak dojechać, bo przecież "nie każde" dziecko 13 letnie ma prawo jazdy i samochód, aby wygodnie zjechać z autostrady ;-). Nie każde dziecko moze być tam podwiezione przez rodzica czy innego członka rodziny.
Chore, taka baza mogłaby tam powstać, gdyby była tam szkoła i internat. Po co TF pozbyla sie kabla- Super dojazd, jest tramwaj oraz jest to prawie centrum.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.04.2012 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Czy posiada ktoś ten oto szkic: http://i.imgur.com/sSufF.jpg w dużej rozdzielczości?
Wiem że kiedyś ktoś w tym temacie chwalił się że posiada owy. Bardzo mi zależy, potrzebny na jak najszybciej. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. sory za mały off-topic ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Autobusem strefowym, który kursuje rzadko - ? Jak najwięcej bazy musi być przy R22, a reszta oczywiście może być na obrzeżach - ale transport i cała logistyka musi być zapewniona i zorganizowana przez klub. Zgadzam się, że tereny Kabla to duże zagrożenie dla naszej szkółki piłkarskiej.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.04.2012 o godz. 16:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Dokładnie. Jeśli baza będzie tam, to już na starcie będziemy za żydami. Jeśli ktoś będzie chciał zapisać dzieciaka, do szkółki piłkarskiej, to chyba logiczne, że wybierze kabel który ma świetną komunikację z całym miastem a nie jakieś zadupie znajdujące się poza Krakowem
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Już niedługo zostanie podpisana umowa w sprawie opłat za stadion. Wisła będzie płacić prawdopodobnie 1,3 mln zł za sezon, oraz roczne koszty utrzymania stadionu czyli 6 mln zł. Ciekawy artykuł:
http://stadiony.net/aktualnosci/2012...podpisza_umowe ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
świetny komentarz, pod artykułem !
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
czy ktos pamieta link do dokumentacji technicznej stadionu ? chodiz mi o cześć architektoczną wiem ze byla dostepna
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Podczas wizyty Holendrów z naszego stadionu znikną emblematy Wisły:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ecia,id,t.html ![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
na Wiśle tych emblematów jakoś szczcególnie duzo nie ma. Ale np. już we Wrocławiu gdzie będą rozgrywane mecze z krzesełek zniknie "Śląsk" i zostanie tylko "Wrocław"
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|