|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
do usunięcia chłopak teraz gra w gks katowice
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia chłopak gra teraz w gks katowice
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
Można mówić źle o Valckxie bądź Bednarzu ale jak sobie pomyślę co by było gdyby za politykę transferową odpowiadali ludzie z forum.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tyle że Arek nawet siedząc na ławce wywiera wpływ na to co się dzieje na boisku a przede wszystkim jest związany z klubem emocjonalnie.
Po Jaliensie wszystko spływa równo. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Słuchałeś Bednarza na tej konferencji? Mówił coś o konstrukcji kontraktów. Pamiętasz to? Jestem przekonany, że 99% użytkowników tego forum weźmie Arka w ciemno zamiast Jaliensa. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.04.2012 o godz. 08:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
zdecydowanie wole Chaveza ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A Cantoro nie chciałby wrócić
![]() Polak emocjonalnie związany z klubem. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
pomysł z Głowackim i Brożkiem to nieźle kogoś w Wiśle poiebało
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak będzie dużo szrotów zawodnicy +34 lata Kosowski Zieńczyk itd. z całym szacunkiem co dla wisły zrobili ale wiek nie ten sam. Bo będzie rach ciach ciach karabah!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Inny przykład dobrego dyrektora? To taki, który szarpnąłby się nawet na dwa miliony złotych za Lewandowskiego, zrobiłby wszystko, żeby go pozyskać, kiedy ten prezentował swój talent w I lidze i było jasne, że mamy do czynienia z nieprzeciętnego kalibru talentem. Zrobił to Lech i zyskał w ten sposób na czysto koło 3,5 miliona euro, o ile dobrze pamiętam. Zobaczycie też, że Świerczok za dwa, trzy lata, jak dojdzie do wieku, w którym Lewandowski odchodził do Dortmundu, również okaże się straconą szansą dla Wisły, Lecha, czy Legii, jak zacznie strzelać jak na zawołanie w 1 czy 2 Bundeslidze. Teraz może ten chłopak nie do końca wyrabia na poziomie 1.Bundesligi, szczególnie w klubie gdzie gra ofensywna leży i jest skazany praktycznie na siebie, ale jak będzie piłkarzem seniorskiego futbolu dłużej niż pół roku czasu, to wskoczy na odpowiedni poziom, bo również ma smykałkę do strzelania bramek. Na razie to pokazuje na poziomie rezerw Kaiseslautern (5 meczów, 3 gole, 2 asysty), ale to tylko kwestia czasu kiedy się rozwinie. Rozgadałem się ale do sedna. Da się kupować młodych, bardzo utalentowanych Polaków, ale trzeba to robić w odpowiednim momencie, kiedy można sobie pozwolić na zakontraktowanie nawet 8 czy 9 takich w jednym okienku transferowym, wydając na nich nie więcej, niż dwa miliony złotych. Z takiej ilości odpowiednio wyszukanych, naprawdę dobrze rokujących młodych zawodników, część (ta najlepsza, która najlepiej się pokaże w okresie przygotowawczym) zostaje w klubie i walczy o miejsce w składzie, a reszta idzie na wypożyczenia nadrabiać braki i łapać doświadczenie. Tak zrobiono m.in. ze Skorupskim i teraz widać efekty - gość ma nieprzeciętny talent, 21 lat i gra praktycznie bezbłędnie, na pełnym spokoju. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pomysł z powrotem Brożka i Głowy jest bardzo dobry . Z punktu czysto sportowego nie będzie to prawda podwyższenie poziomu a raczej jego utrzymanie( biorąc pod uwagę że wymienią np. Bitona i Jaliensa ) , natomiast sam ich powrót ma szereg innych pozytywnych aspektów .
Latem przyjdzie do nas 8-10 nowych piłkarzy . Nie możemy bazować wyłącznie na "młodych i głodnych gry " , bo będziemy mieć drużynę bez charyzmy , doświadczenia i równie rozklekotaną jak teraz . Muszą być w zespole ostoje od których raz że młodzi piłkarze mogą się czegoś nauczyć , a dwa wytrzymają bez problemów presję ważnych spotkań . Sportowo na pewno nie stracimy , a wrócą do nas piłkarze gotowi walczyć za Wisłę w każdym spotkaniu , a nie tylko pokazywać swoje umiejętności w kilku meczach pucharowych ( vide Nunez, Biton i kilku innych ) . Tak widzę naszą kadrę na jesień : GK : Pareiko , Kurto , + 1 GK Ob: Jovanovic , Bunoza , Chavez , Głowacki , Czekaj , Nalepa , Burliga, + lewy obrońca Pom: Sobolewski , Wilk , Brud , Chrapek , Iliev , Małecki , + 3 nowych pomocników Atak: Genkov , Brożek , Szewczyk + 1 nowy napastnik młodych z ME Urygi , Stanka itp nie zaliczam dopóki nie zobaczymy ich na boisku odchodzą : Nunez , Biton , Diaz , Jirsak , Paljic , Lamey , do sprzedaży : Melikson ( menago wymusi transfer ), Kirm ( sprzedać) , Boguski (przynajmniej wypożyczenie) , Garguła ( rozwiązać kontrakt ) Jovanic (przynajmniej wypożyczenie) , Jaliens ( rozwiązać kontrakt ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ty widziałeś co teraz Brożek gra a dokładnie czego nie gra. Żurawski wracając do nas to przy Brożku był w super formie. A co do Arka gracz który u mnie ma największy szacunek ale jego kontuzjogenność jest ostatnio na poziomie Dawidowskiego.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Osobiscie jestem z Katowic, bylem na kilku meczach GieKSy i moge wam cos na ten temat pilkarzy powiedziec. Tak wiem ze Wisla ma kose z GieKSą (choc nie wiem czemu i dla mnie troche szkoda) ale no nic na to nie poradze. Wychowalem sie w Kato i logiczne ze GKS jest moim klubem, ale również zawsze od malego kibicowalem Wiselce
Tomasz Holota - jak dla mnie nie spelniony talent. Mimo ze jezdzi na te mecze kadry u 20, ale spodziewalem sie czegos wiecej po nim. Mysle ze to nie bylaby dobra opcja dla Wisly na teraz, lecz mozliwe ze w Wisle moglby sie dosc dobrze rozwinac. Tomasz Zachara - na razie z tego co wiem jest wypożyczony do GieKSy. Duzo gra, jest dosc waznym elementem zespolu. Pawel Olkowski - Przeszedl do Gornika wlasnie z GieKSy. Pamietam go jak gral w GieKSie na wszystkich pozycjach - prawa obrana, prawa pomoc czy nawet atak ! a i tak wszedzie wybijał się ponad przeciętność. Wg. mnie to powinien byc transfer nr 1 dla Wisly gdyż jest on młody, przebojowy i jeszcze rozwojowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pamiętam że z GieKSy mieliśmy Jacka Kowalczyka i Tomasza Owczarka którzy w Katowicach uchodzili za duże talenty a u nas sie nie przebili.
Co do powrotu Brożka to zapewne zastąpi On Bitona a Głowa pewnie Chaveza, w tej sytuacji będzie sie trzeba pozbyc Jaliensa
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.04.2012 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
tez to pamietam, swego czasu Pawel Brozek tez gral w GieKSie
ale to bylo chyba wypożyczenie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja jestem za Bunozą i Czekajem na środku obrony a na lewą obronę postarałbym się o Kołodziejczaka z Lyonu, bo prawie tam nie gra a kontrakt mu sie kończy z końcem sezonu, Alana Stulina z Kaiseslautern (gra wszystko w drugim zespole) lub Oskara Gaseckiego z Dortmundu. Na prawą pomoc Napoleoniego, który i w Polsce i Grecji dobrze sobie radził.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wydaje mi się, ze kupno dobrych młodych polaków jest niemożliwe. Klub musiał by mieć na transfery ponad 7 mln Ojro, żeby kupić 8\9 dobrych grajków.
Skorupski za 1,5 mln no bez jaj panowie. Gdybyśmy mięli dobrych scoutów to kupili byśmy o 2 klasy lepszego bramkarza za 1\3 tej ceny. I tak jest z zawodnikami na każdą pozycję. Później się dziwić, że w Wiśle nie grają Polacy. Jak mają grać skoro nie ma szkółki a transferów wewnątrz ligi nie robi prawie nikt. Lech, Wisła, Legia, Śląsk kilka transferów sobie przypominam. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|