|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Genkow w tej rundzie gra całkiem przyzwoicie - na tle takiego np. Łukasza Gargułyt jest naprawdę świetny. Facet naprawdę zapieprza i z przodu i z tyłu - to nie jest facet, który będąc na boisku - odbierze piłke i przedrybluje 3 obrońców strzeli bramkę - niestety takich zawodników nie mamy.
Zresztą często dyktowane są faule przy jego dojściach do piłki - bo gościu nie jest mikrusem i obrońcy przy nim kładą się, a sędziowie gwiżdżą faule - vide mecz z Bełchatowem czy Ruchem Akurat Genkowa uważam za całkiem niezłego piłkarza. NIe porównujmy go do Żurawia z Wisły kasperczaka, bo Genkow gdyby grał mając u boku Szymka, Kose, Uche czy Franka - być może strzelałby nie gorzej od naszych snajperów... Dwiaszwili - postrzelał sobie w Maccabi Haifa - zobaczymy ile postrzela sobie w polskiej lidze, bo na razie nie osiąga żadnych efektów i być może skończy tak jak u nas Iliew - aktualny krol strzelców serbskiej ligi (jeszcze), który w Polsce strzelil 1 bramkę.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
w moim odczuciu to taki hm "połnapastnik" mając na uwadzę, że Żuraw był "pełnym" napastnikiem.Genkov? ani łamaga, ani wirtuoz piłki - ot w miarę solidny rzemieślnik |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Genkov wg mnie słabszy od Żurawskiego czy nawet Brożka. No ale jest waleczny i ambitny. To jego najlepsza cecha. To takiw walczak, pewnego poziomu nie przekroczy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 05.04.2012 o godz. 15:08.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
funkykoval
To czy sobie Dwaliszwili poradzi czy nie to inna broszka, ale... nie ma co porownywac jego sytuacji z sytuacja Ilieva. Przede wszystkim lige serbska jest slabsza od ligi polskiej.Wystarczy przesledzic polskie i serbskie przygody w pucharach z ostatnich latach. Natomiast liga izraelska jest lepsza tak od ligi serbskiej jak i polskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie ma co wybrzydzać. Napastnik takiego typu jak Genkow czeka na podanie od partnerów. A u nas obecnie jedyną taktyką jest dzida do przodu. Biton też nie jest zawodnikiem, który sam sobie stworzy sytuacje, co ostatnio widać wyraźnie (i nie ma co wspominać dwóch bramek z dystansu w LE). Zresztą moim zdaniem jest tylko dwóch napastników w ekstraklasie, którzy potrafią sobie sami coś stworzyć: Rudnev i Ljuboja.
A, że na doświadczonego napastnika z przyzwoitym CV typu Ljuboja nas nie stać oraz dlatego, że na transfer gotówkowy dobrze zapowiadającego sie młodego zawodnika typu Rudnev też nie, to zostajemy z Genkowem. Ogólnie mnie osobiście troche irytuje to najeżdżanie na niego, bo to pomoc ma kreować akcje,a Genkow je kończyć. |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawe jak chłopaki mieli dziś rozplanowany dzień treningowy...
Ok. 13.30 w kawiarnii Loża w Galerii Krakowskiej widziałem Ilieva i Bunozę, którzy bardzo ochoczo nad czymś dyskutowali (miny mieli jakby ktoś ich co najmniej oszukał). Wiem, że to też ludzie i mogą sobie siedzieć w jakiejkolwiek kawiarnii, ale dziwna to pora w środku dnia... Czy nie sprzydałby się bardziej surowy tryb dnia dla piłkarza Białej Gwiazdy? Tym bardziej po ostatnich słabych wynikach i żebującej grze? ![]()
"Czym oni cię przekonali? Dali mi batonik i nazwali światłem." - Dangerous Minds, 1995.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co do Genkova - to niezły jak na naszą ligę napastnik, tyle że absolutnie nie nadaje się do gry w systemie z 1 napastnikiem, nie jest sprinterem, wirtuozem techniki też nie, ale za to jest silny fizycznie i dobrze gra głową, cofa się na 30 metr i pomaga w rozegraniu. Pamiętacie jak Skorża prosił o wysokiego napastnika - myślę, że Cwetan lepiej radziłby sobie jako partner w ataku dla Pawła Brożka. Jeszcze jak mieliśmy Zieńczuka i Kosę (a nawet Łobo) którzy potrafili celnie dośrodkować...a teraz Garguła kopie w jednoosobowy mur, Jovanovic sam nie wie gdzie chce dorzucić, o Kirmie i Małym nie wspomnę. Iliev to chyba raz w meczu z JW Destruction dorzucił celnie na głowę Bitona, a później bawił się w bezsensowne dryblingi.
Podsumowując - Genkov byłby lepiej oceniany, gdyby Wisła grała lepiej, a on odnalazł się w odpowiednim ustawieniu - bo Genkov do gry kombinacyjnej się raczej nie nadaje oraz z innym napastnikiem, bo Biton w sumie ma podobną charakterystykę (ale gorzej gra głową) + potrafi uderzyć z dystansu. ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Troche te dyskusje robią się akademickie, ponieważ i tak większość tych zawodników o których piszecie w lecie odchodzi. I wcale jestem daleki od radości z tego powodu bo przyjdą.. gorsi. Polacy, młodsi (choć Pazdan od dawna młody nie jest) może perspektywiczni (ale weźcie pod uwagę ile lat ten Pawłowski jest już "perspektywiczny"), ale z perspektywicznymi to jest tak że niekoniecznie muszą się sprawdzić. Skład będzie na poziomie Ruchu Chorzów i super że Ruch tak wysoko jest w tym roku w lidze ale zobaczcie gdzie był w poprzednich kilku latach a nie tylko w tym sezonie.
Na koniec jedna uwaga: wypowiedź Bednarza szczera ale ludzie na Boga wypowiedziana w fatalnym momencie!!! Ona oznacza że już całkiem ten sezon spisali w klubie na straty. Bednarz zrobił dokładnie to samo co Jóźwiak swego czasu w Legii. Czyli powiedział grajkom że po sezonie cięcia płać i pożegnania z nimi. Efekt wtedy w Legii? Łomot za łomotem, od Wisły dostali trójkę a powinni z sześć. Obawiam się czy tak nie będzie i tutaj. Bo przecież na miejscu tych piłkarzy którzy dowiadują się że klub z nimi się pożegna, do tego ma opóźnienia w płacach, też bym się nie przemęczał, myśląc o tym gdzie się załapać i żeby kontuzji nie złapać. Derby to dla większości piłkarzy teraz będzie mecz ich wkrótce byłego klubu z jakimś innym. |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
do usuniecia gdyz sie wkleil dwa raz
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czy ktoś z was wie czy Gordan stracił zęba czy tylko ukruszył.... dlaczego pytam
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
||||
![]()
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty chyba faszysta jesteś .... zgadłem ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Małecki nigdy nie będzie kapitanem, darujcie sobie takie teksty D:
![]()
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może dlatego, że Kapitan jest głównie od dyskutowania z arbitrem, a Mały jak złapie ciśnienie na boisku to z nim nie pogadasz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do tego kapitan powinien być szanowany przez inny, do tego powinien zdawać sobie sprawę że piłka to sport zespołowy. I do tego wyobraźcie sobie sytuacje przez wielu oczekiwany Brożek wraca do drużyny a tu Mały kapitanem przecież on by tu wpadł w histerię ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mam pytanie : CO JEST Z MŁODYM CLEBEREM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
po sezonie ma iść do PSV
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
SPADŁEM Z KRZESŁA . Dodać mogę tylko tyle, że Mały nie jest i nie będzie kapitanem Wisły z takich samych powodów z jakich Maliniak w 40-latku nie został nigdy dyrektorem budowy. Niezwykle podobni obaj panowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Słucham? Kapitan rówież nie może dyskutować z arbitrem. Zajrzyj w przepisy.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ma większe prawo do dyskutowania a arbitrami niż inni piłkarze. A już widzę co by było, gdyby Małeckiemu dać taki "przywilej"
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
narazie same plusy Małeckiego wymieniacie, więc zacznijcie pisać dla czego niemiałby zostac kapitanem?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No i co z tego żeby z nimi więcej dyskutował? skoro jeśli sędzia podejmuje decyzję to jej nie zmienia, więc nic by to nie dało.
![]()
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Niech pogra jeszcze parę lat,zasłuży się dla tego klubu,spokornieje to wtedy pogadamy. Poza tym nie jest to postać aż tak charyzmatyczna,chociażby jak legenda klubu i kapitan wcześniejszy- Radek Sobolewski. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|