The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2012, 07:00
Już widzę jak B Cupiał pozwoli aby Wisła była średniakiem plan jest prosty aby pozbyć się darmozjadów,najpierw opóznienie wypłat następnie przeciek kontrolowany do gk i już wszystkie media informują jak trudno w klubie z kasą dzięki czemu jest wywierana większa presja na piłkarzach z którymi klub chce pożegnać się lub zmniejszyć kontrakty.Łatwiej namówić do zmniejszenia zarobków/rozwiazania kontraktu gdy o złej sytuacji finansowej huczy w całej polsce niz wtedy gdy informowałby tylko o tym prezezs piłkarzy.Jestem przekonany ,że w nowym sezonie będzie mocna drużyna.
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 05.04.2012, 08:07
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Już widzę jak B Cupiał pozwoli aby Wisła była średniakiem plan jest prosty aby pozbyć się darmozjadów,najpierw opóznienie wypłat następnie przeciek kontrolowany do gk i już wszystkie media informują jak trudno w klubie z kasą dzięki czemu jest wywierana większa presja na piłkarzach z którymi klub chce pożegnać się lub zmniejszyć kontrakty.Łatwiej namówić do zmniejszenia zarobków/rozwiazania kontraktu gdy o złej sytuacji finansowej huczy w całej polsce niz wtedy gdy informowałby tylko o tym prezezs piłkarzy.Jestem przekonany ,że w nowym sezonie będzie mocna drużyna.
obyś miał rację w tym ostatnim zdaniu. ja licze na to że będzie to drużyna któa będzie zostawiała serce na boisku, żebym nawet po porażce mógł być z niej dumny.
swoją drogą ciekawi mnie co się stanie z Małeckim, Wilkiem, Gargułą, Meliksonem - sprawa tego ostatniego już jest chyba przesądzona, ale co z resztą ? Guła ma chyba jeden z wyższych kontraktów w lidze
Odpowiedz cytując
Raul TS
Member

Od: 11.2002

Stary 05.04.2012, 08:16
siara napisał(a):Wyświetl post
Czy mogę zadać Ci jedno pytanie ?
Kiedy pierwszy raz byłeś na Wiśle ?
Zostawić takich gości , trzeba tylko pod nosem uśmiechnąć się i najlepiej przemilczeć. Nie zauważyłeś że tu jest modne napierniczać posty o cinkciarzu z Myślenic i o Wisełce drugoligowej, kto więcej dołoży to jest bardziej cool. Prawdziwi Wiślacy.
Tak to jest jak się nie szanuje co się ma, miałem kilku kumpli oddanych Wisełce którzy nie doczekali „cinkciarza” oni to pewnie są dopiero szczęśliwi u góry że nie przyszło im w tym uczestniczyć.
Właśnie teraz mija „rocznica” jak dobrze pamiętam bo to była chyba sobota świąteczna jak na Siarce u nas było 200 osób. Mam nadzieje że takie czasy nigdy już nie wrócą. Na szczęście czytając to forum to jestem na 100% pewny i uświadomiony że takiej sytuacji nie będzie .
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.04.2012, 08:38
rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
po prostu musimy sie wszyscy pogodzic z faktem (a nie wszyscy chca to sobie przyswoic) ze powoli stajemy sie typowym ligowym sredniakiem i w kolejnych latach zamiast walki o mistrzostwo blizej nam bedzie do walki o ligowy byt:/
Trudno sie z ztym pogodzic po tym jak zanotowalismy w Europie,a tam sa prawdziwe pieniadze jeden z lepszych sezonow od lat.
Szkoda tylko, ze w polowie tego sezonu postanowiono wszystko rozjebać. Ponad miesiac przygotowan, sparingi, treningi,
a potem po 4 meczach, z ktorych 3 gralismy w 10 ktos kto nawet nie ogladal tych spotkan rozpieprza wszystko w przypływie jakiej histerii narazajac klub na kolejne straty w kontekscie braku wystepu w pucharach w przyszlym sezonie,
a zmarnowane punkty rankingowe beda odbijac sie czkawka w kolejnych latach.
To mi troche przypomina ukladanie puzzla, ktory juz zaczyna przypominac obrazek z pudelka ale BC nie mogac przez dluzszy czas znalezc jednego kawalka w przyplywie szalu zrzuca wszystko na podloge - jak dziecko z ADHD.
Dziwne, ze raz sprzedajemy w jednym sezonie za grube miliony wszystkich, ktorych da sie sprzedac, w kolejnym sezonie zarabiam kolejne miliony w pucharach, do tego dochodza drogie bilety, a suma sumarum mamy kilka milionow dziury - moze zbyt duzo kasy zostalo przelane z klubu do Myslenic
Zalosne jest apel Bednarza o przyprowadzanie nowych ludzi na stadion (jakby to bylo takie proste, wiadomo = glupie karty kibica) i o kupowanie karnetow - tanie, populistyczne granie na uczuciach ludzi. Wisła to jedno,a z drugiej strony
może ktoś ma dość finansowania kolesiostwa, partactwa i hochsztaplerstwa.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.04.2012, 08:39
Cytat:
To wszystko plus te długi które niby mamy spowoduje to że wielmożny Cupiał okaże swoją dobroduszność przez kolejną pożyczkę i znowu będzie wypompowywał z klubu grubą kasę.
Mam wrażenie że niektórzy żyją w przekonaniu że Cupiał zarabia na klubie miliony i jest czymś najgorszym co Wiśle się przytrafiło....
Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie bo drużyna nie ukrywajmy musi być przemeblowana, a właściciel powiedzmy sobie szczerze myśli też momentami jak kibic dlatego nie wierzę, że Wisła wyjdzie na następny sezon z celem aby się utrzymywać w środku tabeli.

Jak patrzę co wyprawiają z klubami ludzie pokroju Solorza, Ptaka to aż się nie dobrze robi jak ktoś śle takie słowa pod adresem właściciela Wisły.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.04.2012 o godz. 08:41.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 05.04.2012, 08:43
Raul TS napisał(a):Wyświetl post
Zostawić takich gości , trzeba tylko pod nosem uśmiechnąć się i najlepiej przemilczeć. Nie zauważyłeś że tu jest modne napierniczać posty o cinkciarzu z Myślenic i o Wisełce drugoligowej, kto więcej dołoży to jest bardziej cool. Prawdziwi Wiślacy.
Tak to jest jak się nie szanuje co się ma, miałem kilku kumpli oddanych Wisełce którzy nie doczekali „cinkciarza” oni to pewnie są dopiero szczęśliwi u góry że nie przyszło im w tym uczestniczyć.
Właśnie teraz mija „rocznica” jak dobrze pamiętam bo to była chyba sobota świąteczna jak na Siarce u nas było 200 osób. Mam nadzieje że takie czasy nigdy już nie wrócą. Na szczęście czytając to forum to jestem na 100% pewny i uświadomiony że takiej sytuacji nie będzie .
OK, a z drugiej strony rozśmieszają mnie posty gdzie ludzie napierniczają na Valckx'a i Basałaja. Taki nowy rodzaj bajki "o dobrym carze i złych bojarach". Zupełnie jakby nie wiedzieli, że w Wiśle wszystkie decyzje są zatwierdzane przez RN i właściciela.

To co nas wkurza to Aniołowy (z Alternatywy 4) model zarządzania - "chóru nie bedzie, bedzie balet" ... i tak się bawimy bodaj od 2001 roku w cykliczne rewolucje, co dwa lata... a czasem częściej.

Najśmieszniejsze, że przez 15 lat to niewystarczający okres dla naszego dobrodzieja, żeby zadbać o podstawy egzystencji klubu (centrum treningowe, szkolenie młodzieży, brak sponsora na koszulkach, nawet stadionu nie potrafił dopilnować).

Na deser cytat z dzisiejszego wywiadu z Mielcarskim w PS: "Wisła za ery Cupiała ani razu nie dysponowała złożoną, wieloletnią koncepcją. Wystarczy przeanalizować, ilu różnych działaczy i osób odpowiedzialnych za inwestowanie pieniędzy przewinęło się przez klub w trakcie ostatniej dekady. I nie mówię tego w negatywnym sensie, przeciwnie – ten model się sprawdzał i w krótkim czasie przyniósł kilka triumfów w lidze."
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.04.2012, 08:45
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ty mi nie mów za co powinienem być komu wdzięczny ! Dla mnie tych cupiałowskich tytułów mogło by w ogóle nie być.
Widać że trudno ci zrozumieć że jest bardzo wielu Wiśłaków którzy podobnie jak ja mają na te wszystkie tytuły WYJEBANE !

Dlatego nie mam obowiązku całować w dupe kogokolwiek za cokolwiek.
Ty komuś coś wisisz to czyń swoją powinność ale oszczędz sobie te dziecinne uwagi w moim kierunku.

Bo kasę to trzeba umieć robić ! inaczej to ty się dajesz na nią robić.

A wiekszych idotyzmów że futbolem rządzi pieniądz, dawno nie słyszałem. Uświadamiam cię że w dzisiejszych czasach sie na futbolu zarabia! Rzadzi to FIFA. UEFA itp, itd stacje telewizyjne i globalne firmy które sponsorują kopaną.
Ten twój bełkot o kasie w dzisiejszym futbolu jest tak tanim chwytem marketingowym żę nie dziwie się twoim zachwytom. Tylko ze ty w imię tytułów jesteś w stanie godzić sie na wszystko, dostrzegasz tylko to co chcą byś widział. A ja widzę nieudolne zarządzanie klubem i wieloletnie dojenie kasy .
Bo tak trzeba nazwać , doprowadzili do sytuacjii gdzie klub staje na skraju bankructwa, mimo wieloletniego spłacania zadłużenia.

Jestem sceptyczny do wszystkiego gdzie kasa jest na pierwszym miejscu. Dlaczego ?
Ano łebku dlatego że kasa zmienia ! Bo jeśli staje się jedynym celem to wtedy upadają wyższe wartości. Mam wartości które znaczą dla mnie więcej niż pieniądze, nie da sie ich tak po prostu kupić albo nabyć.

I jeszcze mam być wdzięczny za to gdzie doprowadził mój klub ? Weż zamilcz i nierób sobie jaj z pogrzebu...
Wiesz wolę widzieć co roku na stadionie Wisły HYMN LM lub LE , niż bawić co się w niższych klasach , ale skoro masz takie zdanie miej sobie... Wolny Kraj. Bez odbioru .
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2012, 08:45
Przecież Cupiałowi większość jest wdzięczna za te wszystkie lata, tylko szkoda ze nie zainwestował w trwałe fundamenty klubu sportowego.
Dzisiaj to jest konieczność, jeśli dalej tego nie widzi to czas najwyższy by Jego osoba na Wiśle pojawiała sie jako gość, a nie właściciel klubu.

Dziś Przeczytałem ważne zdanie o Valckxie i Basalaju, podobno oni proponowali B. Cupiałowi polskich piłkarzy, ALE TO B. CUPIAL ICH ODRZUCIŁ, BO BYLI ZA DRODZY. Wybrał opcje tańsze, zagraniczne...

Czyli
A) sam był za tymi wszystkimI szrotowymi kopaczami
B) zagraniczni piłkarze (no name) są tani niż nasi - czyli to co słyszymy od wielu, wielu lat

A nie to co łysy .......i. Aha ciekawe jakie będzie miał argumenty z menedżerami, klubami i piłkarzami jak wiedza ze Wisla MUSI stawiać na POLAKÓW.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.04.2012 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.04.2012, 08:52
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jak patrzę co wyprawiają z klubami ludzie pokroju Solorza, Ptaka to aż się nie dobrze robi jak ktoś śle takie słowa pod adresem właściciela Wisły.
Ludzie tutaj nie łapią, że niewielu właścicieli klubów na świecie dało swoim zabawkom tyle tytułów mistrza kraju ilei dał już w czasie swojej kadencji Wiśle BC.

IMHO Wisła nie stanie się ligowym średniakiem na dłużej niż jeden sezon. Apetyt BC po tych wszystkich latach mniejszych lub większych sukcesów raczej nie osłabnie. Tak jak wiele osób pisało już przede mną - BC jest kibicem tak jak my i chce widzieć ten klub na szczycie. Tymczasem zmienia się sposób osiągnięcia tego celu - nie "tu i teraz" ale "powoli, za chwilę". Skoro mamy kupować perspektywicznych graczy na długie kontrakty to chyba ziszcza się sen tych wszystkich, którzy marzyli o stabilizacji.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2012, 08:59
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
Wiesz wolę widzieć co roku na stadionie Wisły HYMN LM lub LE , niż bawić co się w niższych klasach , ale skoro masz takie zdanie miej sobie... Wolny Kraj. Bez odbioru .
Kolego, ja od Hymnu LM czy LE wole usłyszeć HYMN WISŁY.
Tamte hymny i mecze są chuja warte, na te mecze przychodzą Janusze, Mariany i Mariole. Typowy element "małyszowo-siatkarski", publika pokroju meczu politycy (złodzieje) - gwiazdy TVN.

Gowno mnie obchodzą tamte mecze, ja chce aby na Wiśle byli ludzie świadomi, z charakterem, honorem, potrafiący stanąć razem przeciw wrogowi. Ludzie dla których Wisla to coś wiecej niż 90 minut meczu, bramki, wyniki i festyn ludowo-sportowy.

Chcialbym widziec ludzi, dla których Wisla to filozofia życia.

Na meczach eliminacji LM i meczach LE (poza ostatnim grupowym z Twente) widziałem niestety ludzi, którzy nie rozumieją co to jest Wisla Kraków. Ludzie Ci nie znali hymnu Wisły Kraków, przeszkadzało im kibicowskie, ze ktoś zaslania im boisko flagą, itp.

Oczywiście miedzy kibicami LM i LE, a kibicami Wisły Kraków nie będzie porozumienia.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.04.2012 o godz. 09:02.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.04.2012, 09:00
Wertian napisał(a):Wyświetl post
Ludzie tutaj nie łapią, że niewielu właścicieli klubów na świecie dało swoim zabawkom tyle tytułów mistrza kraju ilei dał już w czasie swojej kadencji Wiśle BC.

IMHO Wisła nie stanie się ligowym średniakiem na dłużej niż jeden sezon. Apetyt BC po tych wszystkich latach mniejszych lub większych sukcesów raczej nie osłabnie. Tak jak wiele osób pisało już przede mną - BC jest kibicem tak jak my i chce widzieć ten klub na szczycie. Tymczasem zmienia się sposób osiągnięcia tego celu - nie "tu i teraz" ale "powoli, za chwilę". Skoro mamy kupować perspektywicznych graczy na długie kontrakty to chyba ziszcza się sen tych wszystkich, którzy marzyli o stabilizacji.
Coś nie chce mi się w to wierzyć. Jak zobaczę działania, to uwierzę. Poza tym, oby nie trafił do nas kolejny "perspektywiczny" Łobo...
Odpowiedz cytując
soku
Member

Stary 05.04.2012, 09:22
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Kolego, ja od Hymnu LM czy LE wole usłyszeć HYMN WISŁY.
Tamte hymny i mecze są chuja warte, na te mecze przychodzą Janusze, Mariany i Mariole. Typowy element "małyszowo-siatkarski", publika pokroju meczu politycy (złodzieje) - gwiazdy TVN.

Gowno mnie obchodzą tamte mecze, ja chce aby na Wiśle byli ludzie świadomi, z charakterem, honorem, potrafiący stanąć razem przeciw wrogowi. Ludzie dla których Wisla to coś wiecej niż 90 minut meczu, bramki, wyniki i festyn ludowo-sportowy.

Chcialbym widziec ludzi, dla których Wisla to filozofia życia.

Na meczach eliminacji LM i meczach LE (poza ostatnim grupowym z Twente) widziałem niestety ludzi, którzy nie rozumieją co to jest Wisla Kraków. Ludzie Ci nie znali hymnu Wisły Kraków, przeszkadzało im kibicowskie, ze ktoś zaslania im boisko flagą, itp.

Oczywiście miedzy kibicami LM i LE, a kibicami Wisły Kraków nie będzie porozumienia.
Chyba coś Ci umknęło...czasy się zmieniają jeślii chodzi o kibicowanie zmierzamy do wzorców zachodnich czyli siedzenie spokojne na krzesełku (no dwa razy na mecz można coś zaśpiewać). Najlepiej to widać na meczach reprezentacji. Stare kibicowanie odchodzi powoli w niebyt a nowe pokolenie nie będzie kontynuować tradycji mecz będzie traktowany jak kolejna rozrywka typu teatr czy kino. Postępu się nie zatrzyma niestety.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.04.2012, 09:41
soku napisał(a):Wyświetl post
Chyba coś Ci umknęło...czasy się zmieniają jeślii chodzi o kibicowanie zmierzamy do wzorców zachodnich czyli siedzenie spokojne na krzesełku (no dwa razy na mecz można coś zaśpiewać). Najlepiej to widać na meczach reprezentacji. Stare kibicowanie odchodzi powoli w niebyt a nowe pokolenie nie będzie kontynuować tradycji mecz będzie traktowany jak kolejna rozrywka typu teatr czy kino. Postępu się nie zatrzyma niestety.
a gdzie ty to widzisz na zachodzie gdzie pod pretekstem wysokich kar kibice sa troche spokojniejsi ,czy chodzisz tylko na mecze reprezentacji,a moze w pantofelkach przed tv ,było ,jest i bedzie pelno mlodziezy i starszych osob ktore uwielbiaja ten rodzaj kibicowania swojej druzynie i takie gadanie o zmieniajacych sie trendach to zwykle .......enie no chyba ze ogladasz tylko barce i real bo tam to rzeczywiscie jest teatr ,ale jak na mecz ligowy miejscowi odsprzedaja bilety turystom to nie dziwne
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.04.2012, 09:42
Wzorce zachodnie czyli co? Anglia? Holandia? Włochy?
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2012, 09:50
Chyba nie byłeś na meczach Wisły. Ci młodzi to akurat cały czas stoją i śpiewają. Ostatnio na meczu tez jakis dziadek koło mnie stał cały mecz i darl sie bardzo głośno.

Moim zdaniem tylko mecze w europejskich pucharach ściągają dziwna publikę.
Nie będę za ta publika tęsknil.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.04.2012, 09:52
Jesteś w jak największym błędzie. Jesmy świadomi że takie myślenie istnieje, niestety jest to kolejny efekt uboczny i pokłosie "Wisłomani".

Prędzej ten stadion bedzie pusty niż zamilknie. Możesz sobie to odbierać jak ci Sie to podoba, ale wiem co mówię.

Na koniec ci tylko dodam że jak czytam takie brednie jak twoja , widze gorszą strone działań BC. To nie do pomyślenia żeby być tak bardzo pozbawionym świadomości gdzie sie znajdujesz, żeby być tak pozbawionym Wiary, Honoru, przywiązania do barw klubowych.

Co by sie nie stało to Wisła bedzie zawsze, bo są jeszcze ludzie którzy nie pozwolą aby zniszczyć dorobku , marzen i sposób na życie wielu Krakowian , którzy zapisali sie w historii tego zasłużonego dla całego polskiego futbolu.

Na zachodzie nam zazdroszczą tego co u nich nie uswiadczysz... A ty robaku jeszcze walisz takie brednie.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.04.2012, 09:58
Sen o stabilizacji jest opowiadany regularnie. Ale tak sobie myślę co jeśli oświadczenie o złych holendrach i beznadziejnym stanie finansów jest sprytną zagrywką mającą na celu:

1.)posprzątać stary układ
2.)przy podpisywaniu nowych kontraktów nikt nie będzie żądał astronomicznych podwyżek
3.)Valcx kiedyś powiedział że Wisły nie stać na zawodników z Polski (windowanie ceny na samą nazwę) teraz raczej nikt tego nie zrobi. To tak jak u mechanika ta sama część do Malucha i Subaru będzie miała dwie ceny

Ale tak naprawdę sądzę że prawda stoi gdzieś pośrodku a Cupiał zobaczył że musi inaczej działać żeby co jakiś czas dostać kasę z Wisły. A taki układ jak dzisiaj pozwoli znaczącą obniżyć koszty funkcjonowania klubu (bo mówimy że w kasie nic nie ma) a dodatkowo pomoże na polepszenie współpracy z kibicami, spotkanie Bednarza z SKWK, "szczerość", Polacy w drużynie, ostrzeganie o tym że budujemy drużynę więc wyniki będą średnie. Wiemy że Wisła ma kilkanaście tyś wiernych fanów, ale trzeba zrobić coś żeby zapełniać stadion. Z tego co widzę marketingu ruszył do przodu a w obecnej sytuacji kolejnym sezonie myślę że przychylniej będziemy patrzyli na porażki.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.04.2012, 10:09
A nie dopinguje się lepiej na pełnym stadionie? Czy 20 tysięcy Januszów którzy siedzą to jakiś problem dla C? nie ogarniam tego, bo gdyby Ci Janusze byli na każdym meczu to nie byłoby obecnych kłopotów w Klubie i stać byłoby nas na (prawie) każdego Polaka jak i na akademię. IMHO lepszy Janusz niż puste krzesło.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 05.04.2012, 10:10
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Sen o stabilizacji jest opowiadany regularnie. Ale tak sobie myślę co jeśli oświadczenie o złych holendrach i beznadziejnym stanie finansów jest sprytną zagrywką mającą na celu:

1.)posprzątać stary układ
2.)przy podpisywaniu nowych kontraktów nikt nie będzie żądał astronomicznych podwyżek
3.)Valcx kiedyś powiedział że Wisły nie stać na zawodników z Polski (windowanie ceny na samą nazwę) teraz raczej nikt tego nie zrobi. To tak jak u mechanika ta sama część do Malucha i Subaru będzie miała dwie ceny
ale zdajesz sobie sprawę, że to "wąsaty" styl prowadzenia biznesu. Chyba lepiej jak negocjacje się toczą za zamkniętymi drzwiami konsekwentnie realizując dłuższą strategię (rozpisaną na co najmniej 6-8 okienek transferowych) a o ich wynikach dowiadywać się dopiero, kiedy są dopięte?

Poza tym element, który pasuje do malucha i Subaru to chyba tylko choinka zapachowa... choć i tak mam wątpliwości
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2012, 10:22
zybert77 napisał(a):Wyświetl post
ale zdajesz sobie sprawę, że to "wąsaty" styl prowadzenia biznesu. Chyba lepiej jak negocjacje się toczą za zamkniętymi drzwiami konsekwentnie realizując dłuższą strategię (rozpisaną na co najmniej 6-8 okienek transferowych) a o ich wynikach dowiadywać się dopiero, kiedy są dopięte?

Poza tym element, który pasuje do malucha i Subaru to chyba tylko choinka zapachowa... choć i tak mam wątpliwości
Pewnie tak tylko sobie tak gdybam jak może być Negocjację kontrakty itp wszysko musi mieć jakiś sens i różne pomysły na prowadzenie klubu można obronić dobrą realizacją. Posiadanie tylko dobrego Planu i wykonawców do d... sukcesu nie gwarantuję.

Co do Malucha i Subaru pewnie masz rację, ale znam taką historię z pieszej ręki co do Fiata 125p i zabytkowego Cadilaca (koleś szukaj jakieś tulejki pod rozmiar czy innej rurki) dzwoni podaję wymiar koleś mówi że ma ale pyta się do czego on że do Cadillaca mechanik zaśpiewał cenę 250PLN, dzień później do tego samego warsztatu dzwoni jego kolega pyta się o to samo ale mówi że do Fiaciora cena 50 PLN
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.04.2012, 10:25
Ja się zastanawiam nad czymś innym.

Jeśli poniesione w tym roku w końcu nie aż tak znowu wysokie wydatki na zawodników spowodowały taką zapaść finansową przy niezłych jak na polskie realia wpływach do budżetu to czy kiedykolwiek będzie nas stać na zawodników z średniej europejskiej półki.

Czy tylko awans do LM może dać polskiemu klubowi stabilność finansową pozwalającą być europejskim średniakiem
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2012, 10:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Jeśli poniesione w tym roku w końcu nie aż tak znowu wysokie wydatki na zawodników spowodowały taką zapaść finansową przy niezłych jak na polskie realia wpływach do budżetu to czy kiedykolwiek będzie nas stać na zawodników z średniej europejskiej półki.

Czy tylko awans do LM może dać polskiemu klubowi stabilność finansową pozwalającą być europejskim średniakiem

Myślę że w Polsce tak jest ponieważ koszt prowadzenia drużyny jest niewspółmiernie wysoki do jej jakości + bardzo wysokie koszta pracy podatki etc. Apoel stowrzył drużynę za małą kasę bo poza Euro w budżecie mają raj podatkowy.
A dotego dochodzi syndrom Fiaciora i Cadilaca, piłkarz kosztujący 10 PLN dla Wisły będzie oferowany za 30PLN.
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Stary 05.04.2012, 10:34
Pewnie tak tylko sobie tak gdybam jak może być Negocjację kontrakty itp wszysko musi mieć jakiś sens i różne pomysły na prowadzenie klubu można obronić dobrą realizacją. Posiadanie tylko dobrego Planu i wykonawców do d... sukcesu nie gwarantuję.
Tylko, że podstawowy problem w tym klubie to nie jest brak planu. Podstawowy problem to brak konsekwentnego zarządzania i realizacji planu. Jak spojrzysz wstecz na te 15 lat obecności Cupiała w klubie to zauważysz, że średnio co dwa lata plany się zmieniają o 180 stopni.

Za każdym razem celem jest MP i dobra gra w pucharach, tylko że przez 15 lat nie udało się zbudować centrum treningowego. Dla zespołu z takimi celami? Litości
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.04.2012, 10:43
Myślę że w Polsce tak jest ponieważ koszt prowadzenia drużyny jest niewspółmiernie wysoki do jej jakości + bardzo wysokie koszta pracy podatki etc. Apoel stowrzył drużynę za małą kasę bo poza Euro w budżecie mają raj podatkowy.
A dotego dochodzi syndrom Fiaciora i Cadilaca, piłkarz kosztujący 10 PLN dla Wisły będzie oferowany za 30PLN.
Dokładnie. To samo jest w Turcji, gdzie kluby piłkarskie mają specjalne ulgi podatkowe, aby gonić Europę w tym względzie. Tylko u nas się wszystko utrudnia, jak np. to wygląda z ustawą hazardową.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2012, 10:43
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
A nie dopinguje się lepiej na pełnym stadionie? Czy 20 tysięcy Januszów którzy siedzą to jakiś problem dla C? nie ogarniam tego, bo gdyby Ci Janusze byli na każdym meczu to nie byłoby obecnych kłopotów w Klubie i stać byłoby nas na (prawie) każdego Polaka jak i na akademię. IMHO lepszy Janusz niż puste krzesło.
Mogą być, jeśli wciągają sie w atmosferę R22. Kiedy z każdym meczem poznają zasady panujące na stadionie. Kiedy poznają śpiewy, zwyczaje i zachowania.

Ale zbyt duża liczba Januszy na ważnych sektorach to tez zła sytuacja. A mecze pucharów europejskich jakimś dziwnym trafem ich przyciągają jak magnez.
I pózniej jeden z drugim siedzi na hymnie, BO PRZECIEŻ TO NIE HYMN LM, a on ma ligę mistrzów przyszedł, a nie na Wisle!

A jak zwrocisz takiemu uwagę, to wielce obrażony i jeszcze nie wytrzymasz, zrobisz coś Januszowi i zakaz stadionowych dostaniesz!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.04.2012 o godz. 10:45.
Odpowiedz cytując
soku
Member

Stary 05.04.2012, 10:47
Jakie centrum treningowe? Pan Cupiał może rozwijać tylko Telefonikę, a klub mu potrzebny tylko po to żeby ukryć zyski.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 05.04.2012, 10:59
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Co do awansu do LM. Nawet jeśli to jest jednorazowy zastrzyk > 7 mln. EUR i nic więcej Stabilnosc to juz kwestia wykorzystania tych pieniedzy. Ja mysle, ze tu tworzy sie kolejny mit, bedzie LM odjedziemy reszcie - tak jesli wykorzystamy te srodki właściwie, jeśli nie pożyjemy w glorii przez jakiś czas a póżniej sie skonczy.

U nas z planowaniem za dobrze nie jest, natomiast wprowadzanie planów w życie to totalna porażka. Mamy niewiele kasy a i tak potrafimy ja rozpieprzyc bez skutku.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.04.2012, 11:06
Jestem tego samego zdania co borys. U nas pieniądze z ewentualnego awansu do CL rozpłynęły by się w powietrzu.Inaczej mówiąc przeznaczone zostałyby zapewne na długi wobec telefoniki, podobnie jak kasa za Żurawskiego, Błaszczykowskiego, Marcelo i całą resztę.

Co do planowania. Każdy kto pamięta przyjście Cupiała wie jak było i jest. Nie było żadnego planowania. Wszystko miało być tu i teraz. Cupiał tylko dawał kasę a reszta ją marnotrawiła. Ściągaliśmy zawodników na potęgę a niektórzy z nich nawet jednego meczu w pełnym wymiarze czasowym nie rozegrali. W latach 1998-2000 notowaliśmy prawdziwe straty jeśli chodzi o bilans w klubie, tylko że wtedy nikt o tym nie mówił, bo było jasne, że Cupiał znowu rzuci kasą. Teraz się skończyło, Wisła ma się utrzymywać za to co zarobi i pojawia się problem, bo nawet niezły sezon w pucharach nam tego nie zagwarantował
Ostatnio edytowane przez koniak : 05.04.2012 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.04.2012, 11:12
Mogą być, jeśli wciągają sie w atmosferę R22. Kiedy z każdym meczem poznają zasady panujące na stadionie. Kiedy poznają śpiewy, zwyczaje i zachowania.

Ale zbyt duża liczba Januszy na ważnych sektorach to tez zła sytuacja. A mecze pucharów europejskich jakimś dziwnym trafem ich przyciągają jak magnez.
I pózniej jeden z drugim siedzi na hymnie, BO PRZECIEŻ TO NIE HYMN LM, a on ma ligę mistrzów przyszedł, a nie na Wisle!

A jak zwrocisz takiemu uwagę, to wielce obrażony i jeszcze nie wytrzymasz, zrobisz coś Januszowi i zakaz stadionowych dostaniesz!
http://karne.pl/wykroczenie.html
domin_czyzyny, jeżeli Ty chcesz komuś coś zrobić bo siedzi na hymnie Wisły i nie reaguje na Twoje zwracanie uwagi, to chyba coś tu jest nie tak, nie sądzisz?
Są ludzie którzy na hymnie gdy gra repra siedzą, i co, ich też napierdalać?
Wiem, powiesz że Ciebie reprezentacja nie obchodzi, tylko Wisła. Może. Tylko nie każdy jest/był/chce być fanatykiem i żyć Wisłą, chcieć żeby była jego filozofią życia.
Zabronisz takim wstępu na stadion?
Jeśli tak, to jest to już jakaś dyskryminacja. Tym sposobem również ludzi na stadion nie przyciągniesz.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.04.2012, 11:31

np. chela-mag b6?

A te pieniądze co pożycza nam Cupiał to są oprocentowane?
Zastanawiające jest też to, że przed sezonem podawano, że na pensje przeznaczamy około 40% budżetu, teraz można przeczytać na wp, że sięgają one 75%, przecież nikt by chyba takiego budżetu nie zatwierdził?
Powód: kasa
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 05.04.2012 o godz. 11:55.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów